11 Септември, 2024 10:32 1 196 29

Тейлър Суифт обяви подкрепата си за Камала Харис за президент

  • тейлър суифт-
  • камала харис-
  • подкрепа-
  • сащ-
  • президент-
  • политика

Публикацията на Тейлър Суифт в социалните мрежи бе чакана дълго от феновете ѝ

Тейлър Суифт обяви подкрепата си за Камала Харис за президент  - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Тейлър Суифт заяви след дебата между кандидатите за президенти на САЩ, че подкрепя вицепрезидента Камала Харис в надпреварата за президент, слагайки край на спекулациите дали певицата-суперзвезда ще сподели политическите си възгледи преди изборите през ноември.

"Както много от вас, гледах дебата тази вечер. Ако все още не сте го направили, сега е чудесен момент да направите проучване на разглежданите проблеми и позициите, които тези кандидати заемат по темите, които са най-важни за вас. Като гласоподавател гледам и чета всичко, което мога за предложените от тях политики и планове за тази страна”, написа Суифт в Instagram, малко след приключването на дебата по ABC News.

"Наскоро разбрах, че генерирано от изкуствен интелект изображение на мен, фалшиво подкрепящо президентската кандидатура на Доналд Тръмп, беше публикувано на неговия сайт. Това наистина предизвика страховете ми относно ИИ и опасностите от разпространение на дезинформация. Това ме доведе до заключението, че трябва да бъда много прозрачна относно действителните си планове за тези избори като избирател. Най-лесният начин за борба с дезинформацията е с истината. Ще дам гласа си за Камала Харис и Тим Уолц на президентските избори през 2024 г.”, пише още певицата.

Камала Харис стана номинацията на Демократическата партия в началото на август след оттеглянето на президента Джо Байдън от президентската надпревара през 2024 г. По-късно същия месец Харис обяви губернатора на Минесота Тим Уолц за свой вицепрезидент.

"Аз гласувам за Камала Харис, защото тя се бори за правата и каузите, които смятам, че имат нужда от воин, който да ги защити. Мисля, че тя е твърд и талантлив лидер и вярвам, че можем да постигнем много повече в тази страна, ако сме водени от спокойствие, а не от хаос. Бях толкова окуражена и впечатлена от избора ѝ на кандидат за вице Тим Уолц, който от десетилетия защитава правата на LGBTQ+, IVF и правото на жената над собственото ѝ тяло", заяви категорично Тейлър Суифт за гласа си наесен.

"Направих проучването си и направих своя избор. Вашето проучване е изцяло ваше и изборът е ваш. Искам също да кажа, особено на гласуващите за първи път: Не забравяйте, че за да гласувате, трябва да сте регистрирани! Освен това намирам, че е много по-лесно да гласуваш по-рано. Ще добавя линк към регистрацията и ще публикувам дати за ранно гласуване и информация в стори.”, обеща Суифт.

Феновете на певицата веднага забелязаха, че Камала Харис вече използва нейни песни за кампанията си. При излизането си от дебата снощи Харис вървя под звуците на песента "The Man" - песен, в която Суифт пее за неравенствата между мъжете и жените в социалния живот. По-късно демократическата партия публикува пост за дуото Харис-Уолц, на фон, на който отново звучеше песен на Тейлър Суифт - "Ready for it?".

Песните са били лицензирани и одобрени от екипа на певицата дълго преди тя да изяви явно подкрепата си за демократите. На сайта на партията се продават и гривни с мъниста с имената на кандидатите - типична традиция за феновете на Суифт.

Изпълнителката подписа публикацията, като нарече себе си „бездетна дама с котки” намеквайки за фраза, използвана преди това от сенатор Джей Ди Ванс, вицепрезидент на Тръмп, за да критикува демократите.

В 2020 г. Суифт обяви подкрепата си за Байдън и Харис в кандидатурата им за Белия дом.

Тейлър не говореше за политическите си предпочитания през по-голямата част от почти 20-годишната си кариера до междинните избори през 2018 г., когато подкрепи двама кандидати на демократите от Тенеси. Оттогава тя гласно подкрепя политиките и кандидатите на Демократическата партия, като често насърчава поддръжниците си да гласуват и се застъпва за правата на жените, репродуктивното здраве и правата на LGBTQ+.

В нейният документален филм от 2020 г. “Мис Американа” Суифт изрази съжаление, че не е говорила по-рано за политически каузи, като каза на баща си Скот Суифт в емоционална сцена, че е почувствала необходимостта „да бъде от правилната страна на историята“. В друга сцена, тя беше критична към Тръмп.

A фракция на привържениците на Суифт –- известна като Суифтис – се мобилизираха в изборния цикъл през 2024 г., образувайки онлайн общност Swifties for Kamala малко след оттеглянето на Байдън от надпреварата и последващото му одобрение на Харис.

Групата, с която самата Тейлър Суифт не е свързана и има хиляди последователи в X, събра повече от $122K по време на двучасовия начален разговор през август. Сред ораторите бяха сенаторът от Демократическата партия от Масачузетс Елизабет Уорън и певицата Карол Кинг.

"Ние вярваме, че Харис-Уолц ще се бори за нашите права и правата на нашите близки и ще помогне да направим тази страна по-безопасна за всички”, каза по-рано пред CNN Ирен Ким, директор по комуникациите на Swifties for Kamala.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 27 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Някой

    31 6 Отговор
    Някаква изказала подкрепата си за друга. Голяма работа, все едно ще промени резултатите.

    Коментиран от #19

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Кво е това

    4 28 Отговор
    Камала е следващия президент,Запомнете.....

    Коментиран от #7

  • 6 Червената шапчица

    20 3 Отговор
    Тя подкрепяше и Тейлър Фриц.... Синер го победи с 3-0 сета и Фриц се разплака...
  • 7 Така е !

    19 2 Отговор

    До коментар #5 от "Кво е това":

    Така е ! КамАлата е следващият Президент ... на фондацията за защита на камИлите от насилие /сексуално/ от страна на камиларите.
  • 8 Трол

    10 2 Отговор
    Тейлър е американският женски Йосиф Кобзон.

    Коментиран от #28

  • 9 Хейт

    30 1 Отговор
    Лика прилика са си двечките - еднакво бездарни.

    Коментиран от #12

  • 10 Щом и

    1 22 Отговор
    Тейлър Суифт
    Е за Камала
    Изборите са спечелени.
    Певицата има милиони фенове.
    Които със сигурност ще я последват.
  • 11 запознат

    19 1 Отговор
    Мани я Тейлър Суифт , важното е че НЕМО /победителят в Евровизия - не героят на Жул Верн/ и Кончита Вурст също подкрепят Харис - тяхното е истинска мъжка подкрепа . ПП. Всъщност , ако избегнем пародията - Харис е мощно подкрепена от цялото ЛГБТИ общество на САЩ , от милионите мигранти и лузъри паразитиращи върху социалната система на САЩ , както и от шепа псевдо "звезди" и интелектуалци , които реално не са наясно за щетите , които политика насочена към тези социални прослойки носи . Добре е , че /на база социални допитвания/ американското общество /все още/ не е загубило чувството си за самосъхранение. Така че - да поздравим /предварително/ новият Президент на САЩ - Доналд Тръмп !

    Коментиран от #14, #15, #16

  • 12 Шерлок Холмс

    1 17 Отговор

    До коментар #9 от "Хейт":

    Лика прилика сте си всички путинофили, дето сте се хванали като удавници за сламката Тръмп. Всеки ден палите свещи да помогне на НеМогучая накрая да победи 17 пъти по малката Украйна с 5 пъти по малко население. Затова мразите безрезервно, всеотдайно и безплатно всеки който не лижа цепката на Путин и не вика Тръмп - победител 24/7 като вас. Кой си ти хомяк панелен, да обясняваш дали е бездарна Тейлър която има милиарди приходи и половин Америка и половин Свят я харесва и слуша?! Слушай си Филип Киркоров и не давай мнение за това дето не ти го побира главата.

    Коментиран от #21

  • 13 Kaлпазанин

    13 0 Отговор
    Аз ще чакам да видя Азиз и Софи да ми кажат за кого да гласувам или най добре тротинетката
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Муфаса

    4 3 Отговор

    До коментар #11 от "запознат":

    Пука ти на тебе за американското общество! Само за това как Тръмп ще сложи пръста на Украйна словоблудствате. Се едно, ако се случи ти ще станеш нормален човек а не нищоправещ биропиец!
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 сащисан кравар

    8 0 Отговор
    Това не е никаква изненада, певицата на "демократите" преди това подкрепяше БайДън! Машината на "демократите" за манипулации и контрол над масите е доста по-могъща и въпросната "певица" е само един иструмент!

    Коментиран от #26

  • 18 Роко

    11 0 Отговор
    Една пачча щяла да гласува за друга !?? Не разбрахте ли че на всички нормални хора им дойде до гуша от всички куррррви и пееераси на Холивуд , медийния картел и политически коректните влеччуги. Тръмп се връща за радост на нормалните хора и за ужас на всички иддиотти !
  • 19 един

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "Някой":

    А бе кажи направо че е лъжа,кво си играйш с "голяма работа...."!
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 театрален полилей

    4 0 Отговор

    До коментар #12 от "Шерлок Холмс":

    Вселената и пихтията между ушите ти, огромни са. Първото е нещо, второто е нищо, огромно нищо.

    Коментиран от #22

  • 22 Шерлок Холмс

    0 2 Отговор

    До коментар #21 от "театрален полилей":

    Милия бездарен полилей! Можеш и повече - старание трябва. Така, с общи обиди от лексикончето на Митрофанова - най долното ниво в йерархията. Сух леб и майонеза - за повече нет копеек! Вземи та се постарай!
  • 23 Муфаса

    0 3 Отговор

    До коментар #20 от "стоян георгиев":

    То и дядо ти така гледа загниването загниването на капитализма близо 40 години! Накрая, от скубане косми под мишниците на Червения потник не му останаха. И не дочака... Може пък, Путин по да държи на обещанията, а?!
  • 24 Да си призная без милиция...!

    3 3 Отговор
    Ако Тейлър Суифт се кандидатира за президент-гласувам за нея директно с двете си ръце и...трите си крака-гордо вдигнати нагоре-към нея...!
    Но не и за рижавият и камилата...!
    Точка!
  • 25 Мнение

    8 0 Отговор
    Развратът подкрепя сатанизма!

    Крайно време е любовта, моралът, семейните ценности и достойнството да станат отново на първо място в човешкото развитие!
  • 26 русалка мязаща на веяна скумрия

    2 0 Отговор

    До коментар #17 от "сащисан кравар":

    Един пост в социалките при толкова последователи си е доста милиони ,а нея само кайметата я впечатляват
  • 27 Балкански лакей на синегогата

    2 0 Отговор
    Моите котараци са по-хубави от нейният. Единият е британската късокосместа и се казва Чърчил , а другият е руска синя и се казва Сталин. Е няма такива сладури!
  • 28 Шибой Ставрев, СЦЗ 214 килия

    3 0 Отговор

    До коментар #8 от "Трол":

    тАЯ фльорцъ НЕМА акъл да гледа котка дори
  • 29 Правило

    0 0 Отговор
    Прави като Маца, гласувай за Цуца.