21 Септември, 2024 14:34 560 5

7 трагични събития, които са повлияли на живота на Лайза Минели

  • лайза минели-
  • трагични събития-
  • трудности

Въпреки слънчевото излъчване на Лайза животът ѝ е изпълнен с всякакви трудности и трагедии

7 трагични събития, които са повлияли на живота на Лайза Минели - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Като холивудска легенда, Лайза Минели е в елитния клуб на носителите на ЕГОТ ("Еми", "Грами", "Оскар" и "Тони"), демонстрирайки безумния си певчески талант, както и безупречната си игра и танци. Нейният живот, както професионален, така и личен, винаги е бил завладяващ, но въпреки целия блясък и разкош, пътят на Минели е доста трагичен. Повечето хора нямат представа през какво е преминала тя.

Въпреки слънчевото излъчване на Лайза животът ѝ е изпълнен с всякакви трудности и трагедии.

1. Травмиращото детство на Лайза Минели

Преди дори да стигнем до наистина травматичните събития, нека поговорим за ранните години на Лайза Минели. Родителите ѝ, Винсенте Минели, известен режисьор, и майка ѝ, Джуди Гарланд, участвала в "Роди се звезда", както и в култовия "Магьосникът от Оз", се запознават по време на снимките на филма "Да се срещнем в Сейнт Луис" и се женят година по-късно, като посрещат Лайза през 1946 г. Израснала сред шумотевицата на шоубизнеса, детството на Лайза е всичко друго, но не и нормално. Зад фасадата на щастливото семейство обаче майката на Лайза се бори с личните си демони, бори се с пристрастяването, има афери, сривове и дори опит за самоубийство. Това в крайна сметка довежда до развода ѝ с Винсенте, но щетите върху Лайза вече са нанесени.

7 трагични събития, които са повлияли на живота на Лайза Минели
Снимка: Shutterstock

2. Лайза Минели се е борила с пристрастяването, също като майка си

Също като майка си и Лайза Минели се е борила със зависимостите. Проблемите ѝ със злоупотребата с наркотиците започват, след като ѝ е предписан валиум след смъртта на майка ѝ. Тя също се е сблъсквала и с алкохолизма. Минели постоянно е търсила помощ, като няколко пъти е посещавала рехабилитационна клиника. Първото ѝ посещение е през 80-те години на миналия век, насърчено от баща ѝ. През годините тя отново посещава рехабилитационна клиника, включително и през 2015 г.

3. Многобройни разводи на Лайза Минели

Лиза Минели е преживяла любов и загуба, както всички нас, смъртните. Но след като четири от браковете ѝ завършват с развод, трябва да има нещо, което да е правила погрешно. Размишлявайки върху провалените си бракове, тя споделя пред Опра, че се е променяла и адаптирала към новите мъже, вместо да бъде себе си. Първият ѝ съпруг, Питър Алън, се разкрива като гей след брака им, което води до неговия край. Вторият ѝ брак с режисьора Джак Хейли-младши приключва, защото са били по-добри като приятели. По време на третия си брак с художника Марк Джиро тя претърпява три спонтанни аборта. Четвъртият брак на Лайза с продуцента Дейвид Джест е толкова лош, че тя се отказва от брака като цяло.

4. Лайза Минели няма деца

Лиза Минели винаги е искала да има семейство, но за съжаление майчинството не ѝ е било писано. Тя претърпява три спонтанни аборта, единият от които в много късен етап на бременността, което дълбоко я засяга, тъй като бедната Лайза ражда това дете. Беше ужасно. Една от загубите я остави и с хиатална херния поради медицински усложнения. Въпреки че не може да има собствени деца, Минели става кръстница 21 пъти, включително на бродуейския изпълнител Никълъс Кинг.

5. Лайза Минели е имала мозъчно заболяване

През 2000 г. Лайза Минели е диагностицирана с енцефалит - потенциално смъртоносно възпаление на мозъка, причинено от ухапване от комар. Лекарите ѝ казват, че може би никога повече няма да ходи или да говори. Но за да бъде унищожена такава звезда, е необходимо нещо повече от това. Минели отказва да се предаде и се налага да се научи отново да ходи и да говори, но тя не се отказва. Решителността ѝ се отплаща и до 2001 г. тя отново е на крака, като изнася представления, участва в токшоута и дори получава роля в сериала Arrested Development.

6. Сериозните здравословни проблеми на Лайза Минели

Поради различни фактори общото здравословно състояние на Лайза Минели се влошава. Тя страда от сколиоза и през 2014 г. претърпява сериозна операция на гърба, която я приковава за известно време в инвалидна количка. По-рано, в края на 90-те години на миналия век, тя претърпява операция за отстраняване на полипи от гласните си струни. Минели е имала и две подменени тазобедрени стави, проблеми с челюстта и зъбите, както и проблеми с коленете. Но вижте я! Въпреки всички операции, тя продължава да посещава всекидневно уроци по танци, за да остане силна, и остава активна, като казва: “Никога не спирайте да се движите или ще спрете да се движите”

7. Лайза живее като отшелник

През последните десет години публичните изяви на Минели са все по-редки и по-редки. Появата ѝ на Оскарите през 2022 г. заедно с Лейди Гага, където тя представи най-добрия филм в инвалидна количка, не мина по план. Въпреки че получи бурни овации, Минели изглеждаше объркана. Според приятеля ѝ Майкъл Файнщайн тя е поискала режисьорски стол поради затруднения в ходенето, но промени в последния момент са я принудили да използва инвалидна количка вместо това. Фейнщайн обясни, че това я е изнервило и е предизвикало неудобство.

Източник: brainberries.co


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Предприемач

    0 2 Отговор
    Василка космоса
  • 2 Мдааа

    4 2 Отговор
    Джей Ло ще е задмине по брой бракове и разводи.
  • 3 Злато, имоти, биткоини

    1 2 Отговор
    Милионииии
  • 4 🙌🙌🙌🙌🙌🙌🙌🙌🙌🙌

    3 0 Отговор
    Пок👸лон
  • 5 БгТопИдиот🇧🇬

    0 0 Отговор
    Местя.