8 Октомври, 2024 10:45 740 3

Почина майката на Уитни Хюстън

  • уитни хюстън-
  • майка-
  • сиси хюстън-
  • починала

Сиси Хюстън си отиде на 91 години

Почина майката на Уитни Хюстън - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Сиси Хюстън, майката на покойната Уитни Хюстън и двукратна носителка на Грами, почина на 91 години, в понеделник сутринта, заобиколена от семейството си в дома си в Ню Джърси. Хюстън е водила дълга битка с болестта на Алцхаймер.

"Сърцата ни са изпълнени с болка и тъга. Загубихме матриархата на нашето семейство“, казаха от семейството ѝ.

„Сиси беше силна и извисяваща се фигура в живота ни... Нейната повече от седем десетилетия кариера в областта на музиката и развлеченията ще остане на преден план в сърцата ни.“

Смъртта ѝ идва 12 години след като дъщеря ѝ Уитни почина на 48-годишна възраст от случайно удавяне във вана на хотел.

Боби Кристина Браун, единственото дете на Уитни Хюстън и Боби Браун, почина на 22-годишна възраст от комбинация от удавяне и интоксикация с наркотици.

Семейството на Хюстън каза в изявление, че сега тя може да „почива в мир до дъщеря си Уитни и внучката си Боби Кристина и други скъпи членове на семейството“.

Хюстън започна дългата си десетилетия кариера в госпъл групата The Drinkard Four, но нещата потръгват, когато тя сформира Sweet Inspirations заедно с племенницата си Дорис Той.

Хюстън също работи по класиката на Франклин „Няма начин“.

Последното ѝ изпълнение със Sweet Inspirations беше, когато групата се появи на сцената с Пресли в шоу в Лас Вегас през 1969 г.

Хюстън напуска, за да преследва солова кариера след четири албума със Sweet Inspirations, и става търсена певица.

Тя записва повече от 600 песни през цялата си кариера, а вокалите ѝ могат да бъдат чути в парчета на Чака Кан, Дони Хатауей, Джими Хендрикс, Лутър Вандрос, Бионсе, Пол Саймън, Роберта Флак и нейната дъщеря.

Хюстън спечели Грами за албумите си Face To Face през 1997 г. и He Leadeth Me през следващата година в категорията за най-добър традиционен соул госпъл албум.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Ивелин Михайлов

    2 3 Отговор
    бабата замина след внучката смятай
  • 3 Умен по цялата глава

    1 3 Отговор
    А баба й добре ли е? Щото се очаква да живее вечно щом е свързана с Уитни Хюстън