Last news in Fakti

12 Ноември, 2017 06:24 1 785 2

Лек живот или кариера?

  • сладък живот-
  • кариера-
  • пари

Така ще измами едни и ще стане слуга на други

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Човек не бива да се стреми нито към лек живот, нито към кариера.

Защото и в двата случая ще се старае да угажда на мнозина – било за да не го притесняват, било за да му съдействат. Така ще се лиши от свободата да говори, което на свой ред ще му отнеме и свободата да мисли.

При това ще се затрупа с обещания, които няма да може да изпълни, защото ще са противоречиви: и ще удържа думата си само пред тези, които са му по-полезни за момента.

Така ще измами едни и ще стане слуга на други.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ще ви се отдаде

    3 0 Отговор
    Това е абсолютно точно. Сякаш го е писал Йоан Златоуст.
  • 2 Файдата или кирията

    0 0 Отговор
    Не работят само тея, дето са се оженили/омъжили удачно )))
    Мъжа/жената си ходят на работа, а ти си клатиш краката както си искаш. Пълно е с такива "кариеристи", дето не могат да се спрат, обаче се обвързват, защото "така правят другите", а ние безработните им опраааме жените, тръбите или колите, докато онея броят кинти на работа )))