Last news in Fakti

23 Май, 2019 10:07 1 882 71

Трябват ли ни божии хора във властта - 4

  • трон-
  • власт-
  • хусай

Отговорът е: Хусай

Трябват ли ни божии хора във властта - 4 - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

В лоши дни цар Давид трябваше да се спасява с бягство от заговора на сина си Авесалом.

Синът влезе победоносно в Ерусалим и се обърна за съвет към двама съветника – Ахитофел и Хусай – да преследва ли веднага царя-беглец, за да го убие?

Ахитофел бе опитен стратег, но напълно враждебен на Давид.

Пример за това как един добър експерт с радост служи на злото.

Ахитофел каза:

- Преследвай го и го унищожи сега, докато е слаб!

Ако Авесалом го бе послушал, това би бил краят на бащата.

Но синът се допита до още един съветник – архиецът Хусай.

Хусай, който бе верен на цар Давид, изрече следното:

- Баща ти е опитен воин и ако сега отидеш срещу него, ще те посрещне с ярост. Затова събери

огромна войска и тогава да го нападнем.

И Авесалом послуша Хусай, „защото Господ бе наредил така, да се осуети съветът на Ахитофел“.

Тази отсрочка даде време на Давид да се оттегли в безопасност!

Защото Бог действа чрез верни Свои хора във властта!

Така че на въпроса трябват ли ни Божии хора във властта?

Отговорът е: Хусай


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Щото знам

    8 6 Отговор
    А според мене, римляните не са си свършили работата до край, като са допуснали ужасната грешка да оставят разни маниаци, да пълнят с глупости и без това празните глави на хората

    Коментиран от #2

  • 2 И аз знам

    5 7 Отговор

    До коментар #1 от "Щото знам":

    Твоята глава е останала празна - абсолютно празна и сега дрънчи тенеке
  • 3 Значи

    2 6 Отговор
    Не бива да се лъже, но когато е за Бог може. И времето показва кое е било за Бог и кое срещу него.
    Чудесно разяснения, но кога ще си разясним как така в църквите само пасторите живеят луксозно, а тялото се състои от бедни старици и страдащи хора? Кой финансира тези църкви, кога ще разберем защо има блага само до приближените настойници и управителни съвети? Кога ще разберем как се управляват тези църкви и защо има необяснени блага около тях? Как се заблуждава в името на Бог? Бог иска ли да сме богати?
  • 4 Госあ

    2 2 Отговор
    Тартюф, отговора го знаем, но кажи все пак и бюлетината пак. Може някой "божи човек" да гласува за вас.
  • 5 без значение

    3 6 Отговор
    Най-напред--всички на земята са божи хора. Относно властта---
    Бог не е дал власт никому, защото всички тук на земята са на
    Вселенско училище, и като във всяко такова---учениците нямат власт. Това, че някой са вкарали властването, като принцип,
    не е Божия повеля, а чисто земна арогатност, породена от алчност, но хитро втъкана, като Божа воля. Хайде посочете, кои не са Божи хора ????????????????? Ами и престъпниците са Божи хора--нали ??? Трябват ли Божии хора във властта.???
    По-голяма безсмислица от това има ли ???? Да. От така написаното библейско пояснение за божиите хора, не става ясно
    кои не са Божии.

    Коментиран от #10

  • 6 ФАКТ

    4 2 Отговор
    Урумов,само едно нещо ни трябва сега -да ВЪРНЕТЕ ограбените пари в държавата!!!! Стига си писал глупости !!!! Аман от празни приказки !!!! Всички политици сте за разстрел !!!!!
  • 7 ФАКТ

    3 2 Отговор
    Урумов,само едно нещо ни трябва сега -да ВЪРНЕТЕ ограбените пари в държавата!!!! Стига си писал глупости !!!! Аман от празни приказки !!!! Всички политици сте за разстрел !!!!!
  • 8 ФАКТ

    3 2 Отговор
    Урумов,само едно нещо ни трябва сега -да ВЪРНЕТЕ ограбените пари в държавата!!!! Стига си писал глупости !!!! Аман от празни приказки !!!! Всички политици сте за разстрел !!!!!
  • 9 ФАКТ

    3 2 Отговор
    Ще ти го напиша още СТО ПЪТИ,за да разбереш,от какво има нужда държавата и НАРОДА !!!! И да се измитате от властта и политиката !!!!

    Коментиран от #11

  • 10 Не религиозен

    4 2 Отговор

    До коментар #5 от "без значение":

    "Всеки човек да се покорява на властите, които са над него, защото няма власт, която да не е от Бога и колкото власти има ТЕ СА ОТРЕДЕНИ ОТ БОГА." ( Римляни 13:1,2) . На друго място ( Послание към Тимотей) се казва, че на благочестивите народи Бог дава добри управители, за да поминат тих и спокоен живот. Какво означава БЛАГОЧЕСТИВИ ?Според тълковния речник - КОЙТО ЖИВЕЕ И ПОСТЪПВА СПОРЕД ИЗИСКВАНИЯТА НА ХРИСТИЯНСКИЯ МОРАЛ. А това ЗАДЪЛЖИТЕЛНО включва спазването на десетте заповеди на Бог - всеки път и във всичко.

    Коментиран от #12, #14

  • 11 Не религиозен

    3 4 Отговор

    До коментар #9 от "ФАКТ":

    Напомняш много на Иванов...Всяка власт е от Бога. И на мен не ми харесва, но всеки получава това, което заслужава.
  • 12 Не религиозен

    2 1 Отговор

    До коментар #10 от "Не религиозен":

    Този минус показва, че нямаш нищо общо с християнството. И най-вероятно си от онези антихристи, заради които този народ страда и пъшка. Но с безумния никой не излиза на глава.

    Коментиран от #13

  • 13 Госあ

    3 3 Отговор

    До коментар #12 от "Не религиозен":

    Не е зле да почнеш някакви медикаменти,че и ти като твоя побратим халюцинираш антихристи 😉

    Коментиран от #15

  • 14 без значение

    3 3 Отговор

    До коментар #10 от "Не религиозен":

    Всеки човек да се покорява на властите......./..римляни--13: 1,2,/
    Май нещо не сте наясно с раздаването на власт, а по точно със съдържанието на тази форма. Бог не раздава власт, защото означава, че вменява лицемерие, алчност, страх, и тщеславие.
    Власта не е Божия повеля за който и да било земен. Той е повелил друго, и на никой не е дал предимство, нито привилегия на властник. Привилегията е гроб за справедливостта.
    Властта и произтичащата от нея привилегия са чиста проба на измама, и то най-напред на религиозна основа, а след това и на
    светска такава. Я обяснете и за плесницата зашлевена на Христос

    Коментиран от #16

  • 15 Не религиозен

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Госあ":

    Не се обаждай...НЕВЕЖА ! Всички разбраха, че си със специални потребности… Изчерпан си и вече не ставаш. Скоро ще бъде освободен.
  • 16 Не религиозен

    4 0 Отговор

    До коментар #14 от "без значение":

    Бог е Бог на реда! И без власт и йерархия ред няма. Няма нищо да обяснявам на хора, които не се покоряват на реда постановен от Бог. Плодовете в живота им е най-доброто обяснение. Рано или късно.

    Коментиран от #17, #18, #23

  • 17 Госあ

    4 2 Отговор

    До коментар #16 от "Не религиозен":

    Кой ще бъде освободен ? Хапчета, започни първо с по слаби, ако не помагат може да пробваш системата клин- клин избива и да преминеш на лизергинова киселина. Ако пък я ползваш за своите видения,най добре я спри Антихриста може да изчезне.

    Коментиран от #20

  • 18 Госあ

    3 3 Отговор

    До коментар #16 от "Не религиозен":

    И аз съм за йерархията. Казвал съм го тук. Ти започна и от мен да преписваш. Позволява си някой да обижда по висшестоящ, меча и се слага край 😂 . Абе, я вземи проби от храната и напитките които консумирате на вашите евангелистки сбирки. Сериозно. Има агенция по контрол на храните в София, ама не им знам библиотеките там и доколко разпознават де ново спектрите. Ако не открият нищо, ще ти кажа как да ми ги пратиш и аз да хвърля едно око за всеки случай. в съседство има един орбитрап и консултация с колегата ще направим. Готов съм да помогна !

    Коментиран от #19

  • 19 п.п

    3 2 Отговор

    До коментар #18 от "Госあ":

    Хммм не знам дали знаеш историята за върколаците. Та тръгнала от едно френско село, където масово хората виждали страшни зверове - полу-вълци, полу-човеци. Впоследствие се оказало, че житото и брашното им било контаминирано с мораво рогче.... Разбира се, това е случай в който нямало умисъл, но съм чувал че сектите слагат наркотици в храната.

    Коментиран от #21

  • 20 Не религиозен

    3 4 Отговор

    До коментар #17 от "Госあ":

    Горкичкият...Слава на Бога здравето ми процъфтява. Умът ми също ми се подчинява и рекламите от телевизиите не ме интересуват. Бог ми е дал Христов ум и проницателност, която ми служи по-добре от рентген. Затова - още веднъж ще ти кажа най-добронамерено - обърни внимание на менталното си здраве. Много глупости и не смислици сподели с нас.

    Коментиран от #22

  • 21 Не религиозен

    1 5 Отговор

    До коментар #19 от "п.п":

    И сам войнът е войн...Бориш се докрай, но нека ти сменят опорните точки, че са стари и необосновани. Нещо като приказките за таласъми.И заради останалите ще повторя: Християнството има следните деноминации: Православни, Католици и Протестанти. И нито една от тях НЕ МОЖЕ да се нарича СЕКТА! Всички вярват в Спасителя Исус Христос и четат една и съща Библия. И никъде по света, останалите деноминации не определят другите като секти, освен тук. Защо ли? За да се всява страх и контрол. Кой печели от това?- Противникът на Бога - Сатана и неговия продукт Антихриста.
  • 22 Госあ

    1 2 Отговор

    До коментар #20 от "Не религиозен":

    Обърни внимание на коментар 19. Всяка несмислица си има причина, която може да бъде обяснена. Интересно, толкова пъти цитираш реклами и си фен на Тръмп, пък сега казваш че рекламите не те интересуват. Но твоя работа. Благодаря за твоята изключителна добронамереност. Нормално е, все пак си божи човек. Или пък беше неговият инструмент...ти си знаеш

    Коментиран от #24, #25

  • 23 без значение

    2 7 Отговор

    До коментар #16 от "Не религиозен":

    Явно Ви е трудно да разберете, все пак какво е Бог, така както не разбирате, че той не е затворен между опушените стени на църквите, не се намира в широките ръкави на черноризците, и не се подвизава в овехтелите библейски страници, а се намира в едно съкровенно място--наречено ДУША. Там в тази ДУША, той БОГА се подвизава, чрез одухотворяване и чрез оделотворяване на априорното, и апостериорното знание, чрез и посредством СВРЪХЗНАНИЕТО, и никъде не се споменава Библия, защото,
    в такъв случай става на въпрос за незнание. Йерархията не е ред тя е закон--задължителен и общовалиден. Много е интересно
    къде виждаш във властта ред и справедливост, за да я има, като Божия даденост. Да !!! Определено библията е за най-ниското ниво на Йерархията, И не бъркайте Йерархия с ред и не вкарвайте властта в Божие повеление.
  • 24 Не религиозен

    1 5 Отговор

    До коментар #22 от "Госあ":

    Как може да си толкова примитивен...Това, че гледам телевизия и цитирам реклами, които звучат забавно, не означава, че ме интересуват и бих се възползвала от тях.. И какво общо има отношението ми към Тръмп с рекламите...Странни съждения. Не подхождат на PhD,за какъвто искаш да минеш, въпреки "емулсията" и богатия набор от "духовни ценности" в Контейнера ти... Да бъда инструмент в Божиите ръце за мен е радост. Правя го безплатно. Дори и тук, с моите коментари. И знаеш ли ,колкото и тъжно да е, има нужда и от такива като теб.

    Коментиран от #29

  • 25 Не религиозен

    1 4 Отговор

    До коментар #22 от "Госあ":

    И като споменаваш Тръмп ме подсети да ти кажа, че и той е инструмент в Божията ръка! Но няма как да го разбереш. Не познаваш Бог и нямаш сетива, за да общуваш с Него.
  • 26 Електрошок

    0 4 Отговор
    "И все пак нещо тегли ме обратно,
    и през съзвездията търся брод,
    към слънцето,залязло безвъзвратно,
    към скъпата безсмислица-живот"!
    Това е едно друго усещане за живота от човек,който нито е религиозен,нито е астрофизик,а обикновен циганин дървосекач от Тетевен-Усин Керим.Защо го написах това?Мисля,че всеки от нас е бил или ще бъде в подобно състояние-на ръба.Аз съм бил!И избрах да се върна към "скъпата безсмислица живот".Защото знам,че оттатък няма нищо!

    Коментиран от #27, #28, #32

  • 27 Не религиозен

    3 0 Отговор

    До коментар #26 от "Електрошок":

    "Скъпата безсмислица - живот... Защото знам, че оттатък няма нищо!". Поетично и романтично, но и нихилистично.. Звучи, като отчаяние и безизходица, с която да се примириш. Меланхолията е характерна за чувствителните, които само регистрират, но никога не се изправят в действие. Просто съзерцават. А в това време животът изтича покрай тях. О, не! Бог ни създаде за да творим, да се борим, да побеждаваме и да изживеем в пълна мярка радостта от живота. Мислиш ли, че смисъл на всичко това са само някакви си 70-80 години? Не мисля...Не е необходимо да си "религиозен" ,нито астрофизик, за да почувстваш, че в теб живее един дух, който те движи, който те води, който те насърчава, а когато е необходимо утешава. За него е вечността, която не е "оттатък".
  • 28 Мини

    6 0 Отговор

    До коментар #26 от "Електрошок":

    Има!!! Дори две неща, от които да избираме- небе или ад! С или без Бог! Земния ни живот е пътя към едно от двете. Смъртта е само една врата, но живота продължава- с Бог във вечна радост или без Бог във вечно страдание! И все пак, това, което "тегли обратно" не е ли предоставянето на последна възможност за преосмисляне на избора, на знанията ни?!?!

    Коментиран от #33, #38

  • 29 Госあ

    0 2 Отговор

    До коментар #24 от "Не религиозен":

    разбира се че е тъжно за такива като теб,ако нямаше такива като мен все още да сме в средновековието 😂 не виждаш връзка между туити и рекламите, но виждаш навсякъде антихриста ? Казах ти, вземи проби от храната ! Ако открием източника, антихриста ще стане един нормален човек, както върколаците обикновени вълци в онова село след като престановили да ползват житото с моравото рогче. Безплатно казваш, и автора го прави безплатно, да ни пише и разяснява, че дори си плаща според мен ;)

    Коментиран от #30

  • 30 Не религиозен

    1 3 Отговор

    До коментар #29 от "Госあ":

    Чудя се защо непрекъснато настояваш да ни убедиш в граничното състояние на нормалността си. Четеш ли и чуваш ли това, което казваш...Слава на Бога, виждам с духовните си очи потвърждение на думите Божии. А ти си едно малко и жалко "човече", което се мотае несмислено, завладяно от мегаломания и мега концепция за света и живота.

    Коментиран от #31

  • 31 Госあ

    1 2 Отговор

    До коментар #30 от "Не религиозен":

    Чети ги ти моите коментари и вземи мерки 😂 да не се излагаш на стари години 😂. Концентрирай се и медитирай, това също може да помогне. Това са смислени религиозни практики. Но ако има халюциногенни източници по време на вашите сбирки, трудно ще стане. Физиология. определено не е добре да завършваш жизненият си цикъл изпълнена с такава заблуда и толкова злоба. Убеден съм, че имаш обаче предостатъчно време за да се изчистиш и наистина да поживееш в хармония, чистота, спокойствие и уважение поне накрая.
    Честит празник

    Коментиран от #36

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Госあ

    1 2 Отговор

    До коментар #28 от "Мини":

    О скъпа Мини, поздравления че започна да пишеш отново тук заради самата вяра,а не религията. Защото определено заприлича на нещо между предизборна кампания и лов на вещици

    Коментиран от #61

  • 34 Госあ

    1 2 Отговор
    Пояснение за религиозните, които не виждат връзка между тръмп и рекламите, във всяка предизборна кампания има лов на вещици ;). Не знам туити на кой е инструмент, но определено ми прилича на анимационен герой 😂 та може и на Бог да е. Въпреки че по реалистичното е , да е на богатите чифутски фамилии 😜
  • 35 Електрошок

    0 0 Отговор

    До коментар #32 от "Госあ":

    Тука пиша за едно падане от скали,а не за меланхолия или депресия.

    Коментиран от #42

  • 36 Не религиозен

    1 1 Отговор

    До коментар #31 от "Госあ":

    Като раздрънкана латерна си... Повтаряш едно и също. Приличаш на стара кола от ауспуха на която излизат не отработени газове ...Вдига пушилка и пърпори. Как ти плащат на знак ли?

    Коментиран от #39

  • 37 Не религиозен

    2 0 Отговор

    До коментар #32 от "Госあ":

    Бог е живот! А ти непрекъснато натрапваш смъртта, като цитираш Бушидо. Защо ли ?

    Коментиран от #45

  • 38 Електрошок

    0 2 Отговор

    До коментар #28 от "Мини":

    Много сте категорични с "Не религиозен"!Приличате ми на пътници,който са си купили билети,седят на пейката и чакат,а ние балъците обикаляме гишетата и не знаем на кое да се наредим!

    Коментиран от #41, #47, #59

  • 39 Госあ

    0 2 Отговор

    До коментар #36 от "Не религиозен":

    Твоите газове,като са отработени да не мислиш, че не са вредни, пълни са с живак 😂. Абе, знаеш ли,да не прекаляваш с живака ? Средновековието и малко след това е било много модерно. Уважаваният от мен Робърт Хук (въпреки че е англичанин), от който най вероятно чифута Нютон е плагиатствал е злоупотребявал с него като е получавал видения....и въпреки геният си, малоумните пуритани не са го вземали особено насериозно, което е дало възможност на онзи паразит да отмъкне уравненията му за гравитацията. Просто питам, предвид твоето влечение към средновековието... може пък и възрастта ти да е такава 😂... предположения...

    Коментиран от #40

  • 40 Не религиозен

    0 1 Отговор

    До коментар #39 от "Госあ":

    На знак ли ти плащат ? Явно заплатата на PhD не ти стига. Очевидно и Смотан и другия с трите 6 имат повече възможности от теб. Няма ги тук. Горкичкият.

    Коментиран от #43

  • 41 Не религиозен

    1 0 Отговор

    До коментар #38 от "Електрошок":

    Е, не бъди толкова самокритичен. "Обикалянето" е част от процеса, през който всеки търсещ ИСТИНАТА човек минава. Важното е да направи правилният избор. И да бъде уверен и сигурен, че е така. За себе си мога да потвърдя, че знам за кой влак имам билет. Проверено. Обичам доказателствата, да проверявам и да стъпвам на твърда земя. Затова оценката ти е правилна. За госТ-а....Струва ми се, че още много бури ще посрещне войнското му сърце.
  • 42 Госあ

    0 1 Отговор

    До коментар #35 от "Електрошок":

    А добре, значи си Бушидо. На религиозната няма какво да и обяснявам. Ооо значи си или си бил катерач

    Коментиран от #44

  • 43 Госあ

    1 1 Отговор

    До коментар #40 от "Не религиозен":

    Аз мога с две и двеста. Такава е моята вяра. Всичко ми стига,а в момента ми плащат доста добре ;) . На мен ми плащат на импакт, не на знак ;). Затова и не ме е грижа за знаците. Ама много се интересуваш ?
  • 44 Електрошок

    0 0 Отговор

    До коментар #42 от "Госあ":

    Опитвах с правени клинове и обикновени въжета и така безславно приключих-две-три счупени ребра и няколко драскотини по купето;)

    Коментиран от #46

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Госあ

    1 2 Отговор

    До коментар #44 от "Електрошок":

    Е, всеки има своите изпитания. Важното е да не се отказва. Слава на милионите богове, от високи скали не съм падал...но и аз си имам своите критични мигове,за които не ми се говори.
  • 47 Госあ

    1 2 Отговор

    До коментар #38 от "Електрошок":

    Напротив, има голяма разлика между тях. Към нейният коментар бих добавил само "Адът, това са другите" . И наистина досущ като "При закрити врати" , където са се събрали смъртници в една стая- две жени и един мъж (в случая сме повече ) и аз определено изпитвам влечение към едната, която обаче остава хладна...за сметка на това другата е изключително привлечена от моят блясък и се опитва да превърне форумният ми живот в ад, защото не и обръщам внимание 😂

    Коментиран от #49

  • 48 Електрошок

    0 0 Отговор
    Отказах се категорично!Минах на планинско колоездене,обаче разбрах,че и когато съм на колело ми действа земното привличане.Сега от време на време се пробвам на 3км-10% асвалт.

    Коментиран от #50

  • 49 Не религиозен

    1 1 Отговор

    До коментар #47 от "Госあ":

    Е, щом форумният ти живот е твоят "блясък" - диагнозата може да не се подлага на съмнение.
  • 50 Електрошок

    1 0 Отговор

    До коментар #48 от "Електрошок":

    1982 3км10% 15мин
    2010 .............. 17мин
    2015.................19мин
    2019...............????????

    Коментиран от #51

  • 51 Госあ

    1 0 Отговор

    До коментар #50 от "Електрошок":

    Не помня кога беше преди много време...но от България, дисциплина Крос кънтри бях трети при юноши "експерти" . Всъщност бях един от първите с байкове в България. Сега карам Ендуро. Като цяло, олл маунтин винаги ми е харесвало най много.
  • 52 Електрошок

    1 0 Отговор
    Първият Trek Fuel EX5 го купих 2007г. от магазина на бул.България един месец след като лично Еди Меркс (да се свети името му)го откри!

    Коментиран от #54, #55

  • 53 п п

    0 0 Отговор
    Това бяха времената на Гари Фишер,Клейн,Кона,Вентана,Марин.Един приятел има Вентана-кроскънтри мекицца10кг.без ъпдейтване.
  • 54 Госあ

    1 0 Отговор

    До коментар #52 от "Електрошок":

    Еее винаги съм харесвал трековете. Аз имах от първите скотове от магазина на "Вашингтон" твърдак. Преди 2007 Дълго време го карах, после меко RAM AM, после stump jumper и съвсем наскоро си купих enduro s works. Станах фен на спешълайст. Но маунтин байка, не е като катеренето и фрийрайда, особено френската школа на свободните ски и сноуборд, няма смъртна опасност там, а както казва Меснер, приключение без смъртна опасност не е никакво приключение....

    Коментиран от #56

  • 55 Госあ

    0 0 Отговор

    До коментар #52 от "Електрошок":

    Есента много искам да направя едни дълги Родопи... иначе любимата ми пътека е княжевската - малкото копито, велика. Велика планина е Витоша !

    Коментиран от #64

  • 56 Електрошок

    0 0 Отговор

    До коментар #54 от "Госあ":

    Абе Меснер го казва,ама е още жив и здрав!!Височината не му влияе на рзсъдъка и ако нещо такова;)бега бърже надолу.

    Коментиран от #58

  • 57 Електрошок

    0 0 Отговор
    Пампорово-Писаница -черно и Смолян-Хасовица-асвалт,Карал съм също Смолян-Ботевград нонстоп през Кашана за 18часа с раница и палатка.

    Коментиран от #66

  • 58 Госあ

    0 0 Отговор

    До коментар #56 от "Електрошок":

    И Бонати почина наскоро,на 90 мисля. За мен той е иконата. Но там има и голяма доза съдба...да,да ще измислим едни хубави Родопи...

    Коментиран от #63

  • 59 Мини

    4 0 Отговор

    До коментар #38 от "Електрошок":

    Може би звучи категорично, но рая и ада са реалност. Бих могла да говоря само за себе си и своята нагласа, че и аз съм пътник, но все още без билет(мисля, че той се получава непосредствено след минаването през вратата, щото с Бог неможе да се направи "deal"), но който знае къде иска да отиде и какво трябва да направи, за да стигне целта! А именно обратното Бог очаква от нас- не да седнем, да се облегнем назад и да чакаме, а всеки ден наново и наново да се решаваме и да се стараем за вечния живот, както за нашия, така и за този на другите. Приеми написаното единствено като импулс.
    И знаеш ли, гишетата не са много, само две са- на едното се нареждат тези, които казват към Бог "да бъде Твоята воля", а на другото тези, на които Бог казва "да бъде твоята воля"......, възможна е(за съжаление, но и за щастие)двупосочна смяна на гишетата...., та затова билета чак накрая.....

    Коментиран от #60

  • 60 Електрошок

    0 2 Отговор

    До коментар #59 от "Мини":

    Предпочитам второто гише!Първото е за послушковците!Не ми допада да фърча в облаците сред ангели от неопределен пол и да възхвалявам Господ.

    Коментиран от #62

  • 61 Мини

    2 0 Отговор

    До коментар #33 от "Госあ":

    О, мерси за "гостоприемството"! Не бързай да се радваш, спорадично съм тук! Прави впечатление, че Performance-те тук придобиват все по-силно изразен "махленски" touch. Може би, е по-смислено за малко да се превърне в mtb форум😉(вече сме 3)..., за да се успокоят малко духовете, преди пак да се продължи с християнската тематика.....

    Коментиран от #65

  • 62 Мини

    4 0 Отговор

    До коментар #60 от "Електрошок":

    Жалко, но "Твоя воля, господине"!.....
  • 63 Електрошок

    2 0 Отговор

    До коментар #58 от "Госあ":

    Точно неговата книга"Мойте планини" ме амбицира навремето та си потроших ходовата част;)
  • 64 Електрошок

    0 0 Отговор

    До коментар #55 от "Госあ":

    Ти да не си шоп бе!? Колко па да е велика Витоша!?Велика е само Стара планина!!! Стотици км. бате!!Арабаконак-Кашана-нирвана!!

    Коментиран от #67

  • 65 Госあ

    1 0 Отговор

    До коментар #61 от "Мини":

    Хахаха от ГосТ се превърнах в домакин тук 😂 за ужас на религиозните 😂😂😂. Ами ето аз ти предлагам велопреход на Родопите края на Октомври,ако всичко е наред. Електрошок може да даде идеи. Там не съм карал много, едно от каранията - Пловдив през Лилково (спахме на Лилково щото късно тръгнахме) и Персенк / Пампорово пак Пловдив взехме го за ден и половина но това от Пампорово по шосето до Пловдив накрая никак не ми се хареса 😅. Сега обаче наистина си мисля поне за 4дни. Около Лъки и Мостово/Кръстова гора (ето и по твоя интерес) ,пак Пампорово,там може да се спи и на парка да се покара, после Триград,Гела...имам приятел който много е карал там и ще направим много добър маршрут. Електрошок може да се включи. Аз обаче не бих искал да носим палатки...и всичкото там...

    Коментиран от #68, #69

  • 66 Госあ

    0 0 Отговор

    До коментар #57 от "Електрошок":

    Еееее сега го видях-Смолян-Ботевград не,не, такива не 😂 имам един лош спомен, правихме Дупница-Благоевград за два дни с нощувка на Скакавица. Всъщност идеята беше само до Рилския манастир,но чичаците отказаха да ни качат с байковете и трябваше да си върнем до Благоевград в една голяма жега. Спускането горе от Отовишкия рид до манастира беше супер между другото,но след това това до Благоевград беше много голям шит...
  • 67 Госあ

    1 0 Отговор

    До коментар #64 от "Електрошок":

    По високо от Витоша нема ;) И по добра пътека от княжевската също ;) В целия свят имам предвид 😁
  • 68 Мини

    1 0 Отговор

    До коментар #65 от "Госあ":

    Мерси за предложението! За маршрутите е, все едно ми говориш на японски- не познавам Бг от тази и страна. Тук открих интереса си към mtb. А и толкова дълги преходи никога не съм карала. Хоби- Biker съм все пак. Хей, разбира се, че се пошегувах с mtb форума. Нека да не прекаляваме....
  • 69 Електрошок

    2 0 Отговор

    До коментар #65 от "Госあ":

    Пловдив-Пампорово е най-опасният маршрут!Караш като в канал!
  • 70 моряк

    1 2 Отговор
    Религиите са създадени за да управляват хората, и са били, и са изопъчавани както е било угодно на власт имащите!!
    Както и в момента и преди са действали политиците , с партийните идеи!
  • 71 123

    1 1 Отговор
    Трабват, трябват.
    Божи хора трябват навсякъде, и то такива де изпълняват Волята Божия, а не само да приказват за Бог и за Христос.
    Трябва да се изучава Божието Слово на Любов, Мъдрост и Истина. Само Библията вече не е достатъчна за нашите времена. Четете беседите на П. Дънов.