25 Март, 2020 16:00 20 288 52

Пандемия, която се планира отдавна

  • пандемия-
  • ричард бър

Global Research припомни, че през август миналата година в САЩ премина вълна от пневмония

Пандемия, която се планира отдавна - 1
Снимка: БГНЕС/EPA
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.
Материал от Поглед.инфо

Владимир Малишев

На 20 март “Ню Йорк Таймс” съобщи, че Ричард Бър, ръководител на Комисията по разузнаване на Сената от Републиканската партия, се е отървал от всички свои акции преди срива на борсата заради коронавируса. В средата на февруари американският фондов пазар беше близо до исторически максимуми, а през март, седмица след като сенатор Бър продаде акциите, фондовият пазар претърпя срив, елиминирайки целия растеж през трите години на администрацията на Тръмп.

Избухна скандал. От Бър бе поискано да подаде оставка, беше обвинен във вътрешна търговия с акции (което е забранено по закон в Съединените щати) и че е прикрил важна информация за последствията от пандемията.

Наистина ли са знаели в САЩ за предстоящата епидемия?

Италианският вестник “Джорнале”, който публикува статия, озаглавена „Детектив и американски сенатор, който продаде акциите си на фондовата борса преди епидемията“, цитира факти, показващи, че американците са имали такива данни отдавна.

Още през 2004 г. Националният съвет за разузнаване на Съединените щати публикува доклад „Начертаване на глобалното бъдеще. Проект за 2020 г. " В документа се казва: „При липса на голям глобален конфликт, който считаме за невъзможен, глобализацията може да бъде спряна от пандемия и е само въпрос на време, преди да се появи подобна пандемия в Китай, Индия, Бангладеш или Пакистан. Тя може да стане разрушителна и да се разпространи бързо по целия свят. В някои големи държави разпространението на болестта ще спре пътуванията и международната търговия за продължителен период”.

В допълнение към продажбата на акциите, които паднаха поради разпространението на коронавируса, “Джорнале” сочи още един факт: военни маневри се проведоха през октомври 2019 г.: една в базата на военновъздушните сили на САЩ в Чарлстън, Южна Каролина, друга в Южна Америка. И на двете места военните практикуват извънредна ситуация, свързана с пандемия. В същото време се споменава „неконтролирано огнище на коронавирус, който се разпространява като огън, създавайки хаос по целия свят“.

На 18 октомври 2019 г., няколко седмици преди съобщенията за първите случаи в Китай, Фондацията на Бил и Мелинда Гейтс, университетът “Джонс Хопкинс” и Световният икономически форум организираха събитие в Ню Йорк за политици, длъжностни лица, ръководители и медицински експерти, симулиращо огнище на коронавирус. Както се съобщава от университета “Джон Хопкинс”, събитието е симулирало ситуация, при която 65 милиона души умират в рамките на 18 месеца.

За документа „Сценарии за бъдещето на технологиите и международното развитие“ на Глобалната бизнес мрежа на Фондацията на Рокфелер от май 2010 г., изготвен преди десет години от Фондация Рокфелер и Глобалната бизнес мрежа, писахме в статията на професор Катасонов „Коронавирусът не е роден в Китай, а в съзнанието на притежаваните собственици на пари ". В тези бъдещи сценарии се разглежда планетарна пандемия, при която вирусът засяга около 20% от световното население, като 8 милиона умират през първите 7 месеца от разпространението на болестта.

Предполагаемо военните камиони в италианския Бергамо извозват трупове през нощта

Припомняме и изявлението на католическия кардинал, архиепископът на Коломбо Малкълм Ранджит, който твърди, според италианския вестник “Месаджеро”, че вирусът е напуснал лабораторията на "една могъща и богата страна".

Ако министърът на Ватикана не е посмял да насочи с пръст "богатата и могъща страна", тогава Канадският изследователски център Global Research направи това. На неговия уебсайт на 19 март беше съобщено: "САЩ са единственият възможен източник на коронавируса, защото само тази държава има всички клонове на еволюционното дърво на коронавирусите. Първоначалният източник на вируса COVID-19 е американската военна лаборатория във Форт Детрик. "

Global Research припомни, че през август миналата година в САЩ премина вълна от пневмония. Няколко случая на заболяване са били фатални. Тогава лекар от Тайван предупреди, че причината за пневмонията може да е коронавирус, но не обърнаха внимание на думите му. И точно преди избухването на епидемията в Съединените щати, военната биолаборатория във Форт Детрик беше затворена. Тя експериментира с такива опасни микроби и токсини като вирусите на ебола, едра шарка, антракс, чума, а също с рицинова отрова. Изследва епидемиологични огнища, изпълнява проекти за държавни агенции, университети и фармацевтични компании.

А на 31 август 2019 г. “Ню Йорк Таймс” публикува материал за развитието на тайнствена епидемия от неизвестна досега белодробна болест в Съединените щати. Не беше изключена вирусна и бактериална природа на сериозното заболяване на белодробната система. Към 1 октомври 2019 г. са регистрирани 1080 случая на заболяването в 48 щата и Вирджинските острови, включително със смъртни случаи.

По целия свят прозвуча официалният представител на Министерството на външните работи на Китай Чжао Лицзян, който заяви, че американската армия може да е довела коронавируса в Китай. На 18-27 октомври в Ухан се проведоха Световните военни игри, където Пентагонът изпрати делегация от няколкостотин души. След това петима чуждестранни спортисти бяха хоспитализирани в Ухан с неизвестна болест. Последвалият взривен ръст на заболеваемостта като цяло съответства на стандартния инкубационен период на коронавируса от около 14 дни.

Доналд Тръмп веднага отговори на изявленията на представителя на Министерството на външните работи на Китай - обвини дипломата в лъжа и нарече коронавируса „китайски вирус“.

Все повече стават предположенията и твърденията, че новата пандемия не е възникнала спонтанно, а е била планирана - и в никакъв случай в Китай.

Превод: В. Сергеев


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 86 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Boxer 3.0

    34 31 Отговор
    Сега е времето на всякакви "информации".
    Ясно е, че никога няма да разберем, "Кой пръдна в асансьора?"...

    Коментиран от #8

  • 2 Сигурно

    13 9 Отговор
    този папирус е изкочил от хумбрела корпорасион
  • 3 Излъган

    105 4 Отговор
    Предположенията могат да излязат истина. Администрацията на Тръмп на няколко пъти заявява, че Китай е по-опасен за тях отколкото Русия. Така че, нищо чудно да са им пуснали вирусчето.

    Коментиран от #42

  • 4 7786

    102 2 Отговор
    Интересна статия,напълно възможно да е реално всичко в нея.
  • 5 ТОКЕР

    99 3 Отговор
    ИСТИНАТА ЗАПОЧНА ДА ИЗЛИЗА НАЯВЕ.И ПРИМКАТА ВСЕ ПОВЕЧЕ ЩЕ СЕ ЗАТЯГА ОКОЛО ВРАТЛЕТАТА НА ЖИДО-МАСОНСКИТЕ САТАНИСТКИ ИЗРОДИ ПОВЯРВАЛИ СИ,ЧЕ СА(ЕЛИТ) И (ГОСПОДАРИ) НА СВЕТА ,КОИТО МОГАТ ДА РЕШАВАТ КОЙ ДА УМРЕ И КОЙ НЕ И ДА СЕ ПРАВЯТ НА(БОГОВЕ).
  • 6 Рошко

    67 2 Отговор
    Много факти и никакви догадки, всичко е планирано, ама сега руснака отиде в Италия да помага, китайците и те, да видим дали нещо ще излезе наяве, ако е вярно светът трябва да им направи пълна изолация или да им се пращат няколко Прометея
  • 7 Само САЩ имат потенциал

    79 5 Отговор
    Да създават пандемии, защото САЩ имат десетки БИО лаборатории разпръснати стратегически из цялата планета. Не е ли странно, че САЩ имат десетки БИО лаборатории, които уж експериментират с болести за да създават лекарства, а сега САЩ чакат на една малка немска компания за ваксина срещу коронавируса. Изглежда много странно и жалко, че се дават сумати милиарди на тези военни Био лаборатории без да са показали полза. Какво правят работниците в американските БИО лаборатории? Защо никога нямат ваксини и лекарства срещу болестите? Да не би единствената цел на тези военни Био лаборатории да е създаването и разпространението на болести?

    Коментиран от #10

  • 8 Рошко

    43 6 Отговор

    До коментар #1 от "Boxer 3.0":

    Не се знае, ако италианците достъп на китайските и руските лекари, май кравари и масони ще нагазят яко в л,,,,
  • 9 Кочината на Злото издъхва в зловоние

    6 84 Отговор
    Ето това е отвратителен, нагледен пример за гнусната страст на северо-азиатските изроди да разпространяват гадните си фалшиви новини, конспиративни провокации и ненавист към свободния свят всеки миг.
    Мародери, крадци и изроди.
    Но както казва преживелия какво ли не жилав и оцеляващ винаги български народ - най-добре се смее, който се смее последен. Корона-постиженията на Русия ще накарат никой да не ги пожелава и на най-заклетия си враг.
  • 10 Бай ганю

    31 3 Отговор

    До коментар #7 от "Само САЩ имат потенциал":

    Имат ваксини за тях си
  • 11 Хамериканец

    21 40 Отговор
    Те Американците пуснаха вируса, а после си го внесоха да ги изтрепе физически и икономически ... Като се замисля логиката е желязна ...

    Коментиран от #16, #49

  • 12 слаботоков

    53 4 Отговор
    Самата истина че краварите са го пуснали!
  • 13 Отвратена

    73 6 Отговор
    Отвратена съм от света ,в който живея-пари,пари и пак пари......Кога ще настъпи този свят,в който ще живеем в хармония с природата.....не зная,но силно го желая ,и моля ви,пожелайте си го и вие,за да се случи.АМИН!

    Коментиран от #18, #19, #34

  • 14 Кокорчо

    34 4 Отговор
    А бе такива новини, що не ги пускат по нац телевизий
  • 15 Шаран БГ

    19 5 Отговор
    Така, така....ама руснаците имат " новичок" и не можаха да утрепят някакъв юнак и щерка му в Англия, нали ???!
  • 16 До 11

    55 4 Отговор

    До коментар #11 от "Хамериканец":

    То остана да не го пуснат на своя територия. Нали ше е супер странно и още повече ще затвърди всички съмнения срещу САЩ. А и да не се забравя, че САЩ сами разсекретиха документи как ТАЙНО пускали БИО оръжие на своите граждани, за да експериментират! Така че за САЩ няма съмнение, че са способни на такива неща
  • 17 Чума

    44 3 Отговор
    Ами, така е! Едно време такива глобални въпроси са се решавали чрез световна война! Сега е хуманно! Малко пандемия, колкото да ви вземат акъла напълно. Започне ли народа да мързелува и да иска да се засели в 2-3 богати държави - лошо! Но най лошото е, когато започне да наднича в мазната пица на богатите и да се бунтува! И световното правителство им казва - Искате да биете! Бийте се, но с враговете! На фронта! При Дойран! При Галиполи! Карпатите, Вердюн, Сома...! За Отечеството! Като те налази вируса не ти трябва затворен ли е Нено Димов, къщата в Барса и кога Каскета ще прибира Цветан Василев! За Божков пък - хептен! Искаш само Той да те спаси!
  • 18 Кочо

    8 2 Отговор

    До коментар #13 от "Отвратена":

    Хайде да отиваме в Сибир! Само двамата, че като гледам, други толкова изтрещели няма! И без това все там ни пращат, когато пишем подобни мечти! Тея, модерните, да ги оставим тук на вируса!?!?
  • 19 Хич не се учудвам за тази ситуация

    20 4 Отговор

    До коментар #13 от "Отвратена":

    Вие не сте ли гледали фантастични филми с зомбита .Остава само по един чип .

    Коментиран от #33

  • 20 Eleonora

    45 4 Отговор
    ...и това събитие, тази симулация от 18.10.20 се нарича "Event 201" ((не)случайно много наподобяващ актуалния) организиран от водещи интернац.институции като World Economic Forum и Световната банка и останалите посочени в статията! Peter König(служител с 30годишен опит в хуманитарните програми на световната банка) дърпа много добри паралели между Event 201 и актуалната ситуация: "Тества се как хората в света ще приемат, как ще подкрепят и колко при сърце ще вземат цялата тази прекалена ситуация. Тества се, за да могат след това, за следващата(изкуствено създадена) извънредна ситуация да бъдат тези реакции евалюирани и взети в предвид! А следващата ситуация....тя със сигурност ще дойде!" Значи...корона вирус 2020 е само може би генералната проба....!

    Коментиран от #30

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Нема как в разгара на търговска война

    34 4 Отговор
    Мужду саш и китай, китай да си метне смъртоносен вирус по населението и да стопира производството, също така там от векове ядът прилепи и чак сега да се появи вирус е смешно

    Коментиран от #24

  • 23 Яхуйди

    7 4 Отговор

    До коментар #21 от "Ku-Rec":

    Ти си бил цял мозък бре .
  • 24 Имаш грешка

    11 5 Отговор

    До коментар #22 от "Нема как в разгара на търговска война":

    Един прилеп е прелетял от севера в ух ан намерил си е друг или друга .Влюбили са се и след това се родил короната.
  • 25 Логично е

    38 4 Отговор
    Този вирус да е дизайнерски, защото в генома му са вмъкнати 4 гена от ХИВ вируса, а това е почти невъзможно да се случи така бързо по естествен начин.
  • 26 Не са единен субект

    30 2 Отговор

    До коментар #21 от "Ku-Rec":

    Всъщност откакто Тръмп стана президент САЩ не бива да се разглеждат като единен политически субект. Едно е Тръмп и официалното правителство, друго е Дълбоката държава групирана около Демократическата партия. Рокфелерите по-скоро са национално ориентиран клан,докато Ротшилдите са открай време глобализатори и за тях Китай е съперник на глобално ниво. Ротшилдите от времето на Ленин и Октомврийската революция непрекъснато изнасят демокрация и Майдани по света. И да е тръгнал вирусът от САЩ то той по-скоро е пуснат без знанието на Тръмп ,а е пуснат от Дълбоката държава.
  • 27 Човек обикновен

    26 2 Отговор
    Кор за ФАЩ хой за ротшилдите и вси чифути ненаситна пасмина поставили и поддържащи Тиквун у нас да ни унищожи народа без вируси
  • 28 хаха

    4 18 Отговор
    Канадският изследователски център Global Research e уеб сайт на един изперкал професор, който се занимава с доста конспиративни теориои.
  • 29 КОНСТАНТИНОВ

    1 5 Отговор
    ТОЗИ ВИРУС ГО СЪЗДАДОХ АЗ В КЪЩИ И ГО РАЗСПРОСТРАНИХ ПО ЦЯЛ СВЯТ.НЕ ОБВИНЯВАИТЕ"БРАТЯТА" АМЕРИКАНЦИ,АЗ СТМ ПРЕСТЪПНИКА.
  • 30 Електрошок

    21 0 Отговор

    До коментар #20 от "Eleonora":

    Това го писах преди седмица и едва сега чета подобен коментар!Наистина прилича на репетиция преди премиерата!Дано бъркам!
  • 31 Проклети да са

    17 3 Отговор
    Американците за това. Да ги изтребят вируси и атентати с милиони жертви. Да живее осама бин ладен, шейх омар, ким чен ун и др. Трепете мръсната американска паплач навсякъде по света. Да живее 11 септември 2001.

    Коментиран от #46

  • 32 дедектив

    8 15 Отговор
    Товарищ Малишев, първият въпрос при всяко разследване е : КОЙ ИМА ПОЛЗА?
    Кой има полза от съсипването на Китай, Европа, Америка и от отлагането на Олимпийските игри от които спортистите на една голяма страна бяха изгонени???
  • 33 калпазанина

    7 1 Отговор

    До коментар #19 от "Хич не се учудвам за тази ситуация":

    преди чипа,ще има 7 язви,едната вече е тук
  • 34 калпазанина

    20 2 Отговор

    До коментар #13 от "Отвратена":

    Може би в друг свят мадам,тоя го бастисахме,за съжеление,и аз съм ЗА природата,но тия хартйки люшкат света
  • 35 3333

    16 2 Отговор
    Може да се провери дали наистина са провеждали такива учения през изминалото лято. Има толкова руски, китайски, разузнавачи досега би трябвало да са докладвали. Второ може същите да стигнат до учените в тази лаборатория и да се разбере работили ли са върху такъв вирус.
    И ако е вярно краварите трябва да плащат репарации следващите 100 години.

    Коментиран от #45

  • 36 Прогноза

    6 9 Отговор
    25.03.20 До края на седмицата ФАЩ ще настигнат Италия по заболели.
    Другата седмица ще задминат Китай.
    Можете ли да мислите самостоятелно и да си направите сами анализ?

    Коментиран от #44

  • 37 Критичен

    3 8 Отговор
    тва са руски измишльотини, ако беше американски нали щяха да са подготвили ваксина и лекарство, а милиярдите загуби за икономиката ???

    Коментиран от #39, #41, #43

  • 38 Льолю

    16 1 Отговор
    Още с "прочитането " на вируса стана ясно, че е лабораторен. Великобритания и Индия първи алармираха, но никой не ги чу. Китай и Иран са в очите на тръмб от доста ВРЕМЕ. Съответно първата икономика в света и петрола на арабите. Кой има изгода от пандемия? Който се информира редовно и мисли трезво е наясно, че това е планирано. Колко време ще е нужно на Европа и Азия да застанат рамо до рамо срещу агресора? Оставям на вас да помислите. Конспирацията е измислена в Америка, а тук става дума за последователни събития и вече отминали такива. Атлантиците ще изпаднат в немилост, бъдете сигурни в това...
  • 39 Ама

    12 1 Отговор

    До коментар #37 от "Критичен":

    и ти виждаш само до върха на носа си. Ще си напечатат нови долари, ще дадът жертви за да излязат чисти. Това вече е било и ще бъде...
  • 40 ТОЧКАТА

    13 2 Отговор
    Некой сорсоиди ни втълпяват ,че МИИЛИАРДЕРИТЕ ИМАЛИ СЪВЕСТ И ГРИЖА за народа американски!!!!Дълбока и ужасна заблуда!!!Същите като нашето правителство са!!!!че и по-лошо.....далеееч по-лошо.
  • 41 ТОЧКАТА

    8 2 Отговор

    До коментар #37 от "Критичен":

    ти откъде знаеш че нямат!!!Как се разхождат 50 000 войниченца СВОБОДНО в заразена Европа....и тупако,те си играят на трилиони,даже КВАДРИЛИОНИ!!!!!!долари,ако знаеш какво означават тези понятия.
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Критичен към жълтите

    6 0 Отговор

    До коментар #37 от "Критичен":

    За се изхранва огромното население на Китай не спазват хигиенните човешки закони и ядът ВСИЧКО ! Сега се очаква след края на този вирус и ние да огладнеем и да ги последваме. Жалко за всичкия напредък на човешкия род. Вируса няма да се съобрази с политическа ориентация.
  • 44 Пияна ушанка

    2 0 Отговор

    До коментар #36 от "Прогноза":

    Не само Америка и рашаните очаквам да загазят. Трябва бързо затваряне на граници,без компромиси и между градовете. И може до 3 месеца да се нормализира положението. Колкото повече се изчаква,повече ще стоим по домовете си.
  • 45 Доктор въхх

    1 1 Отговор

    До коментар #35 от "3333":

    Вече те е грабнала Коронката другарю.
  • 46 Да се задейства ПРОКУРАТУРАТА

    1 2 Отговор

    До коментар #31 от "Проклети да са":

    Плачеш за Прокурор !

    Коментиран от #51

  • 47 ха ха ха

    2 1 Отговор
    “Ню Йорк Таймс”, на сорос парцала... нима още не сте го забелязали как потрива ръчичките?
  • 48 СУПЕР КОМПЮТЪР

    1 0 Отговор
    е сега ще си ъпдейтна алгоритъма за следващата изненада.. дето са ви нагласили
  • 49 Насран евреин

    6 0 Отговор

    До коментар #11 от "Хамериканец":

    Е няма ли да е много очебийно ако Сащ останат единствени без корона вирус.Какво са сто двеста хиляди умрели американци.В световния търговски. център си избиха три хиляди души без нито един евреин измежду тях.
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Брадвата

    0 0 Отговор

    До коментар #46 от "Да се задейства ПРОКУРАТУРАТА":

    Като него мислят поне 2 милиарда от населението на света. За каква фашистка организация с име прокуратура говориш?!
  • 52 корон

    1 0 Отговор
    много трябва да си неук и наивен за да вярваш на такива фантасмагории! няма държава или икономика която да иска да се самоунищожи! прочетете малко повече! всеки който би разработвал такова нещо ще има и антидот! по тази логика и чумата навремето са я пуснали американците,и инфлуенцата 1918! наивно е!