Last news in Fakti

15 Май, 2020 19:00 7 522 86

България – този рог на изобилието

  • бойко борисов-
  • рог на изобилието-
  • италия

Как е в България, „рога на изобилието“? 173 млн. лева за фирми, досега 12 млн. лева за мярката 60/40, от порядъка на 200 млн. лв за новите безработни за три месеца и да речем още най-много 100 млн за 60/40

България – този рог на изобилието - 1
Снимка: БГНЕС/Архив
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

След като на 6 май нашият премиер, по всички телевизии каза, че България е „рог на изобилието“, говорейки за помощта на държавата за бизнес и хора във връзка със здравната криза, по-внимателно следя какво правят другите европейски страни в това отношение. Ето, днес Bloomberg изнася цифри за Италия. Днес правителството на Конте одобрява пакет от помощи за бизнес и население на стойност 55 млрд евро. С гласуваните през март 25 млрд. стават 80 млрд евро. Като имаме предвид, че по номинал италианският БВП е 30 пъти по-голям от българския – тази сума преведена за български условия е 2,7 млрд. евро.

За какво дават тези пари италианците? За заплати, грантове за фирми, наеми и комунални разходи на фирми, за доходи на самоосигуряващи се, за сезонни работници и хора в сивата икономика. Това не са заеми, това са държавни помощи.

Как е в България, „рога на изобилието“? 173 млн. лева за фирми, досега 12 млн. лева за мярката 60/40, от порядъка на 200 млн. лв за новите безработни за три месеца и да речем още най-много 100 млн. за 60/40. 250 млн евро горе-долу. Другото до 4,5 млрд лева са кредити.

Десет пъти по-слаба подкрепа отколкото в Италия! Десет пъти! Не в номинално изражение, а съразмерно на възможностите! Някой пак ще каже – Италия е богата страна! В момента тя се движи към дълг от 150% от БВП. И бъдете сигурни, че новите заеми ще ги връща ЕС солидарно. И така трябва! Ако не го направи, еврото ще отиде в историята, а с него и Европейския съюз.

Нашите медии обаче раболепно ни внушават колко е щедра българската държава. В тази щедрост влизат главно кредити, отсрочка на задължения, признаване за стаж на неплатен отпуск и всякакви други бонуси, без обаче тази масирана подкрепа, която други европейски държави дават за своите граждани и бизнес. А държавите са длъжни да осигурят тази масирана подкрепа, след като хората спряха работа по заповед на държавата. Кой ще плаща огромния дълг, който ще бъде натрупан е отделен, голям, въпрос, който в други страни вече усилено се обсъжда, но не и в България. Както винаги ние сме изключение. В такива моменти винаги се сещам за мой приятел грузинец, който много отдавна ми изплака болката си: „Човек веднъж да се ражда и да се роди в Грузия! Това се казва късмет!“


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 62 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 166

    17 114 Отговор
    ИМАМЕ ВЪВ ВХОДА 4-5 ЛУМПЕНА КОИТО ОЩЕ ОТ НАЧАЛОТО НА ЕПИДЕМИЯТА НЕ СЛОЖИХА МАСКА, НИ ВЪВ ВХОДА, НИ В АСАНСЬОРА, ГОВОРЯТ ТИ В ЛИЦЕТО И СЕ РЕПЧАТ. И АЗ КАТО МУТАФЧИЙСКИ СИ КАЗАХ - " АБЕ ДА ГИ НАТРЪШКА КОРОНАТА БАРАБАР СЪС СЕМЕЙСТВАТА ИМ" АМА НА - НЕ СТАНА, ГЕНЕРАЛА СЪС СВОИТЕ МЕРКИ ГИ СПАСИ, ТА ТОВА НЕ Е РЕАКЦИЯ САМО НА ГЕНЕРАЛА АМИ НА 3-4 МИЛИОНА БЪЛГАРИ

    Коментиран от #5, #10, #13, #28, #59, #79

  • 2 да де

    129 6 Отговор
    Това "изобилие" се нарича нищо, ама от сърце.

    Коментиран от #3

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 пенсионерка

    153 7 Отговор
    40 трудов стаж, и накрая 230 лева пенсия, от тях давам 130 лева за лекарства, остават ми 100 лева. По 3 лева на ден за храна.

    Коментиран от #15, #46

  • 5 Мария

    57 7 Отговор

    До коментар #1 от "166":

    Какви ги блещиш бе ?

    Коментиран от #82

  • 6 тиквун

    25 19 Отговор
    който сее осигурявал, помощ, който е плащал данъци, помош, борча кой ще го плаща после ???
  • 7 Абсурдистанска реалност.

    62 10 Отговор
    С едно уточнение:
    България не е и никога не е била бедна държава.
    Няма как да бъде бедна като разходите и са нулеви,а приходите и са зверско високи.
    Притова говоря за приходите които знаем.
    А колко още сделки се скл.тихо мълком без никой от народа да има и най-малката представа какви пари влизат в държавата.
    Напълно възможно е българия и да е много по богата от Италия ако приравним териториално и като население Ит.спрямо бг.

    Коментиран от #65

  • 8 Златния рог

    88 4 Отговор
    В България е рог на изобилие от шарани.
  • 9 оня

    95 6 Отговор
    Само да отворят границите и да паднат карантините ще мигрирам и никога повече няма да стъпя тука.Будалата аз се върнах преди 6 години с надеждата че вървим на оправия ама нейсе.На запад е мястото и тва е .

    Коментиран от #53

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Браво

    76 4 Отговор
    Тоя рог ние е забит дълбоко. И се кефим всеки ден.
  • 12 Пили

    6 4 Отговор
    си хапчета бе трол, ако не си побързай, че като гледам кви ги говориш напрао жал ми става. МИНЮГА
  • 13 Другия с коня

    12 68 Отговор

    До коментар #1 от "166":

    Подценяваш Българите.На 7милиона това беше реакцията.Всички направиха и Невъзможното,за да оцелеят те,семействата им,децата им и Родителите им...Народа е Герой и ще се справим и финансово,дори и да Клатят Държавата някакви Неориентирани....Ще влезат в Пътя...Ало Не - ще Изпаднат от Пътя...Никой нямаПраво да Саботира Държавата и да организира Диверсии точно,когато Народа Оцелява.
  • 14 Ленчето

    10 36 Отговор
    Ще го гласуваме Бойко. Вервайте
  • 15 Горанов

    10 30 Отговор

    До коментар #4 от "пенсионерка":

    Ми за тока, телефона и водата от къде ги намираш банк? Май трябва да ти пратих нап на проверка :)
    Па и малко си работила...
  • 16 Гост

    64 6 Отговор
    Тази мошенгия наречена Евросъюз трябва да приключи. Не може ние солидарно да помагаме на всички, а да тънем в кал и мизерия! Да се оправят. Аз чужди дългове не искам да плащам. Ще плащам от мизерията, за да живеят добре те! Защо?

    Коментиран от #35, #66

  • 17 Атина Палада

    26 12 Отговор
    (...) "И бъдете сигурни ,че новите заеми ще ги връща ЕС солидарно.И така трябва! Ако не го направи ,еврото ще отиде в историята, а с него и ЕС" (...)
    И защо така трябва? Защо България да връща заемите на държавите от ЕЗ,чиито дългове надхвърлят брутните им вътрешни продукти? За да не отиде в историята еврото ли? По-добре и еврото и ЕС да заминават в историята,отколкото бедна България да връща заемите на Италия,Холандия,Франция,Гърция и останалите страни от ЕЗ!

    Коментиран от #22, #74

  • 18 Точно

    56 5 Отговор
    Да,бе 1500 лв. безлихвен кредит!???В другите европейски държави, ти поемат разходите за месеци напред ,а тук заема е.рог,????Верно е рог ама не на изобилието, а един рог де те боде...изотзад!
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Активист на БКП

    44 3 Отговор
    Лъжите на Джиросания...

    Коментиран от #54

  • 21 така така

    39 3 Отговор
    Какво изобилие в Бантустан?? Май яко ви хапе кучето напоследък
    ХА ХА ХА
    ГАньо и Ганьовца не са виждали държава с изобилие никогъш.
  • 22 Другия с коня

    10 23 Отговор

    До коментар #17 от "Атина Палада":

    Кво ти пука.Ние не сме с Евро - имаме си Лев....Е...във Валутен Борд сме заради Червените Цървули,ама си е Лев....

    Коментиран от #23, #24

  • 23 Ква е разликата

    12 4 Отговор

    До коментар #22 от "Другия с коня":

    И червени цървули я градиха,и сини и оранжеви,и зелени,царски и герберастки,лева пак си е Лев...къде девалвира къде съвсем обезценени,все си е Лев,може и в WC -то да го ползваш!!!!Кьовеши идва, че го д...те
  • 24 Атина Палада

    20 3 Отговор

    До коментар #22 от "Другия с коня":

    Е и? К"во като си с лев? Като сме с лев,България не си ли изплаща външния дълг? С Еврооблигациите ще изплащаме "солидарно" дълговете на държавите като Италия ...и това,че при "солидарното" изплащане на тези дългове,България ще е от държавите само като платец,докато страни като Италия ,Холандия ,Гърция,Франция ще са само получатели....
    Германия затова не е съгласна с общия заем на ЕС,защото и тя наред с България ще е само платец...

    Коментиран от #30

  • 25 Нема страшно, парите са откраднати.

    53 1 Отговор
    Батко е чел само една книга и то до половината, но не му пречи да е фантаст от рода на Айзък Азимов и Станислав Лем. Прав е в едно, че сме Рога на изобилието, но на кое изобилие? Изобилието на лъжи, далавери, кражби, измами, мръсотии към тези които казват истината, на тъпи и безмислени решения, на полуграмотни и неграмотни министри, на 240 депутата които имат една цел, да крадат и лъжат, да прибират колкото се може повече за себе си. Рога на изобилието е и по купени и зависими съдии и прокурори, кметове и шефове на агенции и общини, полицаи и всичко от държавната система. Защо Тиквето не каже колко милиарда в откраднал и изнесъл, какви имоти има в чужбина и в кои офшорни сметки е откраднатото, както и банки. И последно, Рог на изобилието на бедни и отчаяни хора, рог на корупцията.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 пруци

    29 1 Отговор
    алал на боки да му е това изобилие и цял живот с пенсия минимална да изобилства
  • 28 777

    12 0 Отговор

    До коментар #1 от "166":

    Ти си ега ти убитата мижитурка.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Другия с коня

    11 6 Отговор

    До коментар #24 от "Атина Палада":

    Не знам,ама толкова години Евросъюза подкрепя Безвъзмездно с Еврофондове България. ...За развитие на това,на онова....И сега е лошо да сме ангажирани....Малко ку..ски звучи....Вампирска логика намирисва. ..

    Коментиран от #32, #76

  • 31 Планини и Чукари

    21 0 Отговор
    За 25 години България превърна планините в чукари а турците чукарите в планини. Това ли е златния рог? Ако говори за излизане от кризата, същите вафли.
  • 32 Атина Палада

    21 4 Отговор

    До коментар #30 от "Другия с коня":

    И с какви Еврофондове е подкрепена България от ЕС? Нали не си забравил,че България плаща и вноски за членството? Та, колкото и странно да ти звучи,парите от ЕС,които България е получила са по-малко от вноските ,които е платила като член на този съюз! И е така,ЗАЩОТО.....при отпуснати средства примерно по някаква програма,то 50% от сумата се връщат в джобовете на баш хиените в Брюксел.Останалите 50% отиват за къщи за тъщи, за офшорки и пр. Не си ли се запитал,защо голямата гордост на Бойко -магистралите са като вестници и докато се построят следва ремонт...После отново ремонт и т.н.?
    Но аз съм оптимист...не вярвам Германия да го допусне това с общия заем. Дори с цената ЕС да отиде в историята барабар с еврото....

    Коментиран от #67

  • 33 Турист

    10 0 Отговор
    И за турците сме нежелани, отвориха границите но не и за България.
  • 34 Мхм

    27 0 Отговор
    По скоро рог на мизерията в ес.Докага ще ги търпим тези безчувствени Изроди!Трябва да се вдигнем и да ги изринем от историята на България!
  • 35 Охоооо

    10 18 Отговор

    До коментар #16 от "Гост":

    Май доста жълто има около устата ти. Ако не беше ЕС щеше да си поне 10 пъти по беден от сега. На тези, които са забравили да припомня глада, мизерията, безпаричието, голямата безработица, високата инфлация.... Как очите ни все на Запад бяха насочени, единствената възможност да се почувстваш човек.... Както нашите пенсионери сега си мечтаят да са Западни пенсионери, как някой да се грижи за тях, да се почувстват хора, а не захвърлени с мезерни пенсии

    Коментиран от #36

  • 36 Без жълто по усните

    20 7 Отговор

    До коментар #35 от "Охоооо":

    Всяка година планина и море. Не се притеснявах да си изхарча последните 5 лв. защото знаех че има аванс или заплата. Закакъв глад пишеш? Качествени храни. Пикник без притеснения от непознати напротив по весело а сега трябва да бъда въоражен като десатчик.Какво да ти пиша ти явно още не можеш да говориш щом говориш за близкото минало с жълто около устата, те са твоите лиги, живот който няма да изживееш.

    Коментиран от #37

  • 37 ИМПЕРИАЛИСТ

    13 12 Отговор

    До коментар #36 от "Без жълто по усните":

    Нещо пак се объркахте!
    1.Данните за престъпността бяха засекретени!!!
    2. В почивните соц-станции сега, никой уважаващ себе си човек не би стъпил. Може би имате предвид резиденциите и почивните бази на ЦК на БКП, ЦК на ДКМС, ПП на БЗНС, НС на ОФ.
    Голямата част ходехме на бунгала-зайчарници.
    3. Много пари в джоба си не можеше да имаш защото ДЪРЖАВНИЯ ПЛАНОВ КОМИТЕТ се грижеше за това и се правеха най-стриктни разчети така, че да нямаш две ризи, буквално.
    4. А селскостопанските бригади бяха по същество школа за обучение на актива как да накараш хора да РАБОТЯТ БЕЗ ДА ИМ ПЛАЩАШ.
    5. За промишлеността, - да ви припомня ли как швейцарци купиха водопроводна арматера от нас, заради месинга с който правеха часовници, заради забраната да продаваме суровини извън СИВ.
    А пък японците купиха български чинии за хранене, заради .... ама хайде стига, че ще разстроим по-младите не живяли в "социалистическия рай"...

    Коментиран от #38, #39, #75

  • 38 Разобличител

    11 5 Отговор

    До коментар #37 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Лежеш. Не ми пиши разни не реалности.ти си на не повече от 35 - 40г. И какво помниш в пелините си?

    Коментиран от #41, #42

  • 39 Омаяния

    12 2 Отговор

    До коментар #37 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Не става на въпрос за никакви почивни станции а пикник. Не ме интересува дали соц иска някой но аз не искам Български неокапитализъм!!!

    Коментиран от #40

  • 40 Куку

    3 9 Отговор

    До коментар #39 от "Омаяния":

    Тези неща за които си мечтаеш ги има от Ехеееееее векове в капитализма, който го плюехте. Разликата на пикника през комунизма и капитализма е от тук до Марс.

    Коментиран от #43, #44, #45

  • 41 ИМПЕРИАЛИСТ

    7 13 Отговор

    До коментар #38 от "Разобличител":

    Чемодан, вокзал и кеф ти КНДР, кеф ти Куба...в краен случай Магадан...

    Коментиран от #49

  • 42 ИМПЕРИАЛИСТ

    12 10 Отговор

    До коментар #38 от "Разобличител":

    Ех, какви времена бяха, а и какъв шоколад имаше тогава, от раз вдигаше самолета, а сегашният за нищо не го бива, а и слънцето как грееше - не като сегашното...
    Това беше най-идиотският строй....Още помня блъсканицата пред американската палата на Пловдивския панаир за да се докопаш до безплатна.............. НАЙЛОНОВА ТОРБИЧКА.....Реалността за онова време е просто НЕОПИСУЕМА и на това разчитатe комунистическите гниди!!!

    Коментиран от #47, #48, #57, #58, #68

  • 43 Атина Палада

    12 1 Отговор

    До коментар #40 от "Куку":

    Да,обаче ти не живееш в капитализъм,а в неолиберализъм.А това са различни системи! Капитализъм отдавна няма никъде по-света! Нито на Изток,нито на Запад! Нито отвъд океана!
  • 44 Блян

    9 0 Отговор

    До коментар #40 от "Куку":

    Ехеееее вечния, ти живеш от векове би трябвало да знаеш от кога съществува капитализма, а и къде съм писъл че мразя капитализма? Мразя българския неолиберален капитализъм. Пази си главата има чавкиумопийци.
  • 45 Бавноумник

    4 1 Отговор

    До коментар #40 от "Куку":

    Комунизъм за невежи. Пиша за пикник през соца, умния ми опонент.

    Коментиран от #50

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Либерал

    4 6 Отговор

    До коментар #42 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Най гадната система след диктатура е империализма. Може би и ти.
  • 48 Умното ми

    2 4 Отговор

    До коментар #42 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Иди в една от нас съседни държави пикник който беше и тук но ум не се набивато а се придобива.
  • 49 Не говоря руски

    1 3 Отговор

    До коментар #41 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Ти си отявлен прикрит комуняга, да не си Путинов вербовчик?
  • 50 Куку

    3 3 Отговор

    До коментар #45 от "Бавноумник":

    Нали вие го наричате така, през комунизма това било, през комунизма онова било.... през комунизма било много добре, имало лагери на смъртта, убивали инакомислещитв, затова всички обичали комунизма, на никой не му се умирало

    Коментиран от #55, #56

  • 51 Усмивката

    11 0 Отговор
    Абе.....Барба Ганиос казал ли е нещо истинно.Това му е в генезиса. Не бе жив Алеко да продължи и напише последната част от фейлетоните си ...Барба Ганиос във властта .
  • 52 Храна за размисъл

    4 0 Отговор
    Може ли българина да харчи повече отколкото изкарва за да оцелява и някакъв си вирус да го изплаши или унищожи при толкова много вируси около него от години?
    Маската сега е обект за глоби и събиране на пари,не че има полза и помага по думите на толкова уж специалисти.
    И,пак каквото и да си говорим всичко е въпрос преди всичко за бизнес и пари.
  • 53 Аз съм реалист

    7 0 Отговор

    До коментар #9 от "оня":

    Голяма грешка си направил с връщането, дано да я поправиш, защото в близките 50г.нищо няма да се оправи, виж и аз си бих камшика преди доста време и паспорта си върнах, не съжалявам, Успех!!!
  • 54 Не трийте истината

    1 0 Отговор

    До коментар #20 от "Активист на БКП":

    А може би Ш, иб@,нЯка,или То, луП@
  • 55 Кукенце

    5 1 Отговор

    До коментар #50 от "Куку":

    Я ми кажи когато тиквата беше главсек колко поръчкови убийства останаха не разкрити а граномета по нареждане на кухата тиква с осъдителна европейска присъда за България? Я се скрий с твоите не адекватни измъквания.
  • 56 Кукенце

    2 1 Отговор

    До коментар #50 от "Куку":

    Комунизъм за бавноумни, социализъм.
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Замод

    0 1 Отговор
    olo,
  • 64 Два отбор юнаци

    2 0 Отговор
    Да си припомним старата бг. поговорка: " Едни стягат сватба, други-брадва". А сега да видим кой от кой отбор е? Б.Б. и сие е от този със "сватбата", а вие????????
  • 65 123

    4 0 Отговор

    До коментар #7 от "Абсурдистанска реалност.":

    България не е бедна държава, бедна я прави лошото,неспособно и корумпирано управление. Той и цар Симеон смяташе да преобрази страната за 800 дена , което с работа е възможно но не си познава съгражданите, които са подкупни,мързеливи и крадливи.А от мързеливоста идва и престъпноста.
  • 66 123

    4 0 Отговор

    До коментар #16 от "Гост":

    Защото всички тези на запад плащат за да можеш ти и другите да започнат да живеят добре.Но Бойко и компанията смята че фондовете на ЕС са дадени за да може той и близките от ГЕРБ да живеят добре, не всички Български граждани.
  • 67 123

    5 0 Отговор

    До коментар #32 от "Атина Палада":

    за 2018 г България получава два милярда и сто шейсет и девет милиона евро от ЕС фондове, за същата година България е платила на ЕС вноска от четери стотин осемдесет и седем милиона евро. България е получила подарък е 3.91% от Българската Икономика, и е платила вноска от 0.88% към ЕС от Българската икономика. Това че парите са дадени на близките на ГЕРБ си е Български проблем, нали няма контролни органи няма и прокуратура, търговете с нагласени и на тъмно със завишени 3 или повече пъти цени. магистралата до Варна струва 2.5 по скъпо от същата по дължина и сложност магистрала със същите технически изисквания от западния и аналог. Българската магистрала заедно с минимално заплащане започващо от 18долара на час на работник по магистралата, със всички отчуждени земи, инжинерни планове и включително и печалбата на строителя струва шест стотин и седемдест милиона долара ,но в България 250 км магистрала струва един милярд четери стотин и седемдест милиона долара.А колко е заплащането на един работник на магистралата в България? Като държавата контролира дали работниците получават минимално 18 долара на час.

    Коментиран от #69

  • 68 Българин

    5 2 Отговор

    До коментар #42 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Разбира се, че ще си против комунизма, тогава вие ромите не смеехте да гъкнете, ако откраднете нещо много бой и право в Белене, а сега щъкате навсякъде, крадете и убивате безнаказано, ръсите зарази, сметки и осигуровки не плащате, даже и БХК си имате. Не те знам какво помниш, но сега всеки ден гледаме как баби и дядовци обикалят големите вериги и се редят на опашки за промоции със стотинки намаление защото имат пенсии по 300 лева, а само сметките и лекарствата им са 250 лв, я разкажи по спомени колко бяха лекарствата, тока, водата и бензина по времето на бай Тошо

    Коментиран от #77

  • 69 Истината

    7 0 Отговор

    До коментар #67 от "123":

    През 2019г. бе завършена магистрала в скандинавските страни, тази магистрала е с 8 платна, с осветление и отопление и е три по евтина на километър от нашите подобия на магистрали, разбира се там нямат министър председател, който да прибира 2/3 от сумата, както и изпълнители и подизпълнители, които си разделят още 2/3 от останалото. Същото е със спортните зали и десетките стадиони, които се направиха по села и паланки. Село със 100 човека население и средна възраст 80 години Бойко стадион им направил.
  • 70 Спомени

    5 0 Отговор
    200--250 лв. заплата, колкото е масовата пенсия сега. Бензин 0.18-0.22лв бензин, 0.9лв кебапче, 100гр водка + доматен сок 0.5лв най скъпото питие, сирене истинско 1.8 - 2.2лв кашкавал вкус който няма да опиташ никога 2.5лв. Тогава трябваше виза а сега доста пари за чужбина. А как е сега с бългаарския неолиберален капитализъм ние мечтаехме за западен капитализъм а получихме тиква.
  • 71 Светът около нас,логиката и здравето

    3 0 Отговор
    Страхът пред корона вируса се трансформира в страхът,че ако не си сложите маска в магазина ще бъдете глобени и вие и магазина.
    От това следва,че законите и глобите ни карат да се страхуваме и притесняваме,а това здравословно ли е?
    Така ли управлявящите ни се грижат за нашето здраве,като събират пари от глоби?
    Глобите за превишена скорост намалиха ли жертвите по пътищата ни и започнаха ли да карат по-разумно и бавно хората?

    Коментиран от #83

  • 72 един от народа

    3 0 Отговор
    За помощите, заемите и пр. рестрикциите са жестоки, едва ли 20-30%
    са се възползвали от тези помощи. Беше казано, че запорите от ЧСИ са вдигнати ДА, АМА НЕ вдигнати са частично само за заплати, че то и преди си беше така, тоест само лакърдии:))
  • 73 само въпроси

    5 0 Отговор
    Държава на мафията и олигархията? Има ли друга страна в Европа с по-голямо неравество от България? Има ли по-корумпирана политическа класа? Има ли по-големи държавни събсидии за партиите?
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Gost

    0 0 Отговор

    До коментар #37 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Страхотна логика имаш след като се кефиш как от продавач са те превърнали в куповач
  • 76 Gost

    2 0 Отговор

    До коментар #30 от "Другия с коня":

    А аз се чудя защо сме на първо място от зад на пред в Европа о то за какво било. Давай пръв си след теб няма никой
  • 77 ИМПЕРИАЛИСТ

    6 0 Отговор

    До коментар #68 от "Българин":

    Сбъркал си адреса! Представа си нямаш колко съм навътре в нещата...
    ЦЕНИТЕ, ДОСТАВКИТЕ И КВОТИТЕ се определяха от ДЪРЖАВНИЯ ПЛАНОВ КОМИТЕТ. Той буквално колеше и бесеше навсякъде! Пример: Изкупна цена на житото от ТКЗС, 3 стотинки за килограм, а шишенце боядисана вода т.е. "лимонада" 250 мл. 5 стотинки...Те така се живееше в социалистическия рай. Да си спомняте за стоки "първо направление" и стоки "второ направление"...
    Това твоето са празни приказки... Една от грешките на прехода от СОЦИАЛИЗЪМЪТ е , че не се организираха заведения за превъзпитание на комунисти. Затова още дълго ще четеме и слушаме идиотщини!
    Причината е некъдърността на комунистическите свини ...Оруел, в книгата си "Фермата на животните", още през 1945 година много точно ви е схванал същността, за което шапка му свалям!
    Сега търсиш под вола теле, Вие БЯХТЕ и сте си некъдърни и алчни СВИНЕ, на всички нива, от ЦК на БКП, та чак до редовия секретар на ППО , а ТОГАВАШНИТЕ профсъюзни МАЙМУНЯЦИ въобще ми е ГНУС да ги коментирам... Как беше ? – от "Напред към сияйните върхове на социализЪма и комунизЪма другарки и другари."….до "Ние вината поемаме само с мезета".
  • 78 мълчание

    4 0 Отговор
    Имаше статия за Барселонската следа. Написах критичен коментар за липсата на разследването у нас. Не съдържаше цинизми, обиди, закани, полови органи, пожелания за майки, големи жълти плодове за печене и варене, каквито има в останалите коментари. Дори имаше форма на глагола „обичам”. Да, коментарът беше иронично-саркастичен. Изтриха го и ме блокираха да не пиша коментари. Защо е тази цензура по темите, касаещи премиера? Значи, за премиера или добро или нищо. Та сега по темата - нека прибавим към рога на изобилието и 160 млн. подарък ДДС на хотелиерите и ресторантьорите с бентлита и татуировки.
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 123

    1 0 Отговор
    Желаещи парични подараци са много, но парите винаги са малко,лощото е когато на тези които имат пари да се дават безплатни пари и те вземат от тези пари.
  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Ерих Фон Клинкерхофен

    1 1 Отговор
    Никой никого не спира да замине в северна Корея, там е 100% социализъм.
    Защо никой не заминава, а само плюе България, управляващите и заплатите, това не мога да си обясня.
    Комунистическия преврат с помоща на "братската" червена армия е най-голямата катастрофа в Българската история. Като сте свикнали на всеки според потребностите - свят широк.
  • 85 Директор

    0 0 Отговор

    До коментар #83 от "Имаш ли пари,":

    Проблема е че не го ду-т достатъчно, когато глупавият и мързелив човек остане без апартамент, кола и интернет, тогава и само тогава ще има прогрес. Сега всеки безработник виси по кафетата или критикува нещо направено от работещите и плащащи данъци хора!
  • 86 Наблюдател

    0 0 Отговор
    "Как е в България, „рога на изобилието" на лъжи небрежно пропуснати от главатара на ГЕРБ и основен извор на същите!