Last news in Fakti

12 Октомври, 2012 12:12 11 878 41

Дянков посяга на детската прасе-касичка

  • данък депозит-
  • симеон дянков-
  • георги ангелов
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Дни след като се отказа от идеята да облага пенсиите с 10% данък вицепремиерът и финансов министър Симеон Дянков предложи лихвите по депозитите да се облагат с данък от 10%.

Идеята му предизвика сериозни критики от страна на експертите и опозицията. Социалните мрежи изригнаха, че Симеон

Дянков посегна и на детските „куче-касичка“,

коментирайки че новия налог ще засегне и детските влогове.

Сивата икономика ще избегне и този данък, защото не си държи парите в банките. В банките са парите на хората, които си ги получават по ведомост, след като са им удържани акцизи, осигуровки, данъци и всичко останало. Това предупреди икономистът Георги Ангелов.

Тези, които са честни, ги облагаме още повече. Трябва да е обратното, припомни Ангелов. Според него правителството трябвало да извърши реформа вместо да налага нови данъци.

Данъкът върху лихвите по депозитите ще го има. Всички останали 26 държави от ЕС имат такъв данък – защо, защото данъчното законодателство трябва да е справедливо. Това заяви пред „Здравей, България“ по Нова телевизия вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков.

Той обясни, че докогато живеел в САЩ плащал такъв данък, а след това продължил. Като пример Дянков посочи: Ако имаш депозит от

1000 лева, данъкът е 30 стотинки на месец или около 4 лева на година.

Ако имаш 20 млн. лева на депозит, ще плащаш 800 000. Според вицепремиера това, което дразни богатите хора, включително и в парламента е, че по този начин България се включва в европейската банкова система и този данък ще се плаща навсякъде, дори парите да са в Германия, Швейцария, Австрия или Великобритания.

Той уточни, че е подготвен текст, според който данъкът да не може да се избегне в друга държава заради двустранните споразумения.

Симеон Дянков все пак не пропусна да уточни, че данъкът влиза в сила от 1 януари 2013 година, така че тези, които сега имат спестявания могат да са спокойни.

Предложението на правителството лихвите по банковите влогове да бъдат облагани с 10% данък има нужда от сериозно обсъждане, дипломатично заяви президентът Росен Плевнелиев.

Искам да чуя повече аргументи в парламента за данъка върху лихвите по депозитите, заяви държавният глава. Той не пропусна да припомни, че

световната икономика навлиза в петата година на тежка криза и няма скоро да излезе

от кризата. Анализите на най-големите световни мозъци и икономисти показват, че лесно и бързо решение няма. Това е и мнението на всички политически лидери, с които разговарях в Ню Йорк, коментира Плевнелиев.

Щом България има плосък данък, данъчната основа трябва да е възможно най-широка, смята от своя страна Менда Стоянова, председател на бюджетната комисия в парламента. „Пенсиите са доход, но имаме и други изключения и България поетапно ги премахва,” увери тя.

Стоянова обаче призна, че във всеки един данъчен текст има вратички, които „тарикатите” се опитват да намерят. Тя очаква такива опити да има и след въвеждането на новия лихвен данък.

Пред бТВ министърът на земеделието Мирослав Найденов каза, че

ако има негативно обществено мнение, ГЕРБ може и да си оттегли предложението за десятъка.

Ако по този начин ще увеличаваме потреблението и възможности повече пари да влязат в оборот, аз не мисля, че това е коректният начин към българските граждани, защото те спестяват "бели пари за черни дни", тъй като очакват кризата да не свърши, коментира депутатът от ДПС Хасан Адемов.

Според него ще има ефект на доминото и българите да започнат да теглят пари от банките. Тогава банковата система ще бъде изправена пред сериозно изпитание и едва ли това е целта на Дянков и на правителството, завърши депутатът от ДПС.

Имам дългосрочен депозит. Да речем, направил съм детски влог на сина ми.

Симеон Дянков променя административно доходността по него. Аз не мога да го закрия, или дори и да мога, наказателната лихва е много ниска. Това може да е законно, но не е честно, коментира в „Фейсбук“ профила си Васил Атанасов, бивш главен редактор на в. „Дневник“. Според него увеличаване на данъци без икономии е крайно неприемливо. А и все повече излиза въпросът - защо, при положение, че мотивът на Дянков е да премахне последните необлагаеми доходи, не сложи данък и върху капиталовите печалби?

Според финансисти проблемът с облагането на лихвите е можело да се избегне, ако в проектобюджетът вместо

записаният дефицит от 1,3% от БВП, се вдигне до 3%.

Симеон Дянков, който излъчи идеята за данъка върху лихвите, години наред си създаваше ореол на либерал, който отстоява ниските данъци и идеята за ненамеса на държавата. Под натиска на проблемите сега този балон се спука. В случая същият решава проблема с намирането на пари като един обикновен бирник.

Читателите на Факти.бг оживено коментираха предложението за облагането на лихвите върху депозитите. Ето някои от коментарите:

Според мен от тази лихва ще пострадат бедните, тъй като повечето пари в банките са до към 10 хиляди лева, гласи едно от мненията.

В България става страшно. От ден на ден повече данъци и такси, а заплатите падат, защото икономика липсва, няма производство, няма големи фирми, само фирми на властимащите, които имитират дейност, коментира кандидат-имигрант.

Няма да се учудя ако нов "герой" влязъл с оръжие в парламента се окаже не млад човек, а някой над 60-те виждащ края си и с избягали отдавна деца и внуци в чужбина, радикално се изразява читател с псевдоним Работа.

...просто банките ще измислят нови продукти, които ще се наричат "Ваша сметка" или "Моя сметка", изрично ще запишат че е разплащателна или картова, в договора "депозит" няма да се споменава, но пък ще начисляват някакви прилични лихви за тези си НОВИ продукти ..., заявява оптимист.

Мога да кажа че аз живея в друга страна от ЕС и никога не съм чувал за този данък. И моето предложение към страдащите хора живеещи все още в тази разбита страна е да си отворят банкови сметки в съседни страни като Сърбия, Македония и Черна гора, посочва Р. Христов.

Избухнахте всички за няма нищо - сметката е проста : В банка, от 100 000 лева, ако договорената ви лихва е 5%, на края на годината ви се полага лихва 5000 лева, която след облагане с 10% остава 4500 лева. Какво ще вземете от буркан банк!? - нищо - най-много да Ви ги оберат. Нормално е да се облага всяка печалба! Но несправедливостта е в плоския данък. Облагането трябва да е растящо според доходите - както в повечето нормални държави. Това коментира един от най-активните коментатори във Факти.бг The Bear.

Ще стане като с цигарите, но пушачите можеш да върнеш в заведенията, ама парите в банките-не. Доверие към банките и правителството трудно се гради. Първото решение на всеки нормален човек живеещ в България е да си изтегли парите, не заради 10%, а заради несигурната финансова политика, заявява Даниела Петрова.

Имам един въпрос към Дянков. Аз имам договор с банка за двугодишен депозит с определена лихва за всеки месец. Депозитът ми е с падеж януари 2013 г. Върху коя част от лихвата ще е данъка - тази за януари 2013 или върху цялата лихва за двете години?, посочва Карък.

Трябва да има минимална граница за такъв вид облагане или ако си юридическо лице.Иначе е много брутално да взимат, дори и само един лев да е, от бедните хора. По примера на запад си има лимити за доходите и съответно повече данъци плащат тези с високите доходи, пише ддд.

Като иска да облага богатите, а се е загрижил за бедните, нека да бъдат облагани само тези, които имат над 100 000 лева на депозит.Все Европа му е в очите, и трябва всички повишения на цени и данъци да се сравняват с другите европейски държави. Това коментира по отношение на финансовия министър imeto.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Биро

    0 1 Отговор
    Хич даже не е обикновен бирника - направо си е истински!
  • 2 ..!..

    0 1 Отговор
    Много ми е интересно, как 10% от 1000лв прави 30ст. ??? Нещо не ми е ясно...
    А може да попитате бирника Дянков колко е обичан в Грузия...
    За него може и да се въстанови народния съд, като паднат от власт...само да не го изпуснем да избяга в чужбина!!!

    Коментиран от #5

  • 3 кик

    1 1 Отговор
    абе застреляйте го този
  • 4 Дянков

    1 0 Отговор
    Симеон Дянков предложи """""ЛИХВИТЕ"""по депозитите да се облагат с данък от 10%
  • 5 Дянков

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "..!..":

    Чети преди да се пишеш!
  • 6 Куче-касичка

    1 0 Отговор
    Много сте зле. Идеята е, ако имаш 1000лв и получиш 40лв лихви за година от тях, върху тази сума да платиш данък 10%, което е 4лв на година. Главницата не се облага, тя се предполага, че е от пари, върху които вече са платени данъци.
  • 7 циган

    1 1 Отговор
    Мирослав Найденов каза една умна приказака от доста време щото се занимава с магазинерската работа. Но сега е различно има негативно мнение? - що не се оттегли цялото ялово правителство ами само предложението си. Боко; Боко от факултето да ги беше избрал тези хора щяха по добре да се справят. Евала на лъжекомунистите-герберисти.
  • 8 финаннси

    1 1 Отговор
    Тези пари които са на депозити са с платени данък защото са получени от заплати след внасяне на депозит още един данак данак въху данък никаде го няма в европа!
  • 9 Много зле

    1 1 Отговор
    Разбирам че държавата няма никакво производство и никаква икономика и се чудят как да ограбят народа за да има някъв ръст,ама това вече надхвърли секви граници по наглост и безобразие....
  • 10 Николай

    1 0 Отговор
    Болна тема ми е данъчната - заради политиката на управниците да дерат всички кожи - българинът масово не знае колко данъци плаща - защото не ги плаща.
    Иначе отдавна да сме по улиците - сметнете сами - 10% ДОД + 8% здравно + 36% пенсионно + Още имаше + 20% ДДС - ами аз ги броя към 70% вземанията на държавния феодал.
    Но!
    Предложението на Дянков да обложи лихвите върху влоговете, което ефективно ще удари наистина богатите предизвика бурята в чашата с вода.

    Ами смешно е. На 1000 лева влог бирника ще прибере 4 лева годишно.
    Значи - ако имаш 10000 - 40 лева на година, или ако имаш 100 000 лева - 400 лева на година.

    Да комунистът ще пострада - някой ще успее от него да вземе! Дори да са жалките 400-500 лева!
    За това и тъй жално и милно плаче Петър Димитров, но не защото е ожалил вдовици и сираци.
    Защото някой ще посегне на спестяванията му.
    Нека така каже - Дянков спри се! - Посягаш на париците ми и на тези на съпартииците ми. Едва ги скътахме. Малко по малко.
    Ако толкова ти трябват пари - вдигни ДОД или ДДС. Така данък ще платят тези, които така или иначе плащат данък - тези които работят.
    А не да посягаш на спестяванията на ТЕЗИ, КОИТО ИМАТ СПЕСТЯВАНИЯ - политици, чиновници, магистрати, бандити.

    Стегни се Дянков. Обложи, който трябва!
  • 11 просто посредник

    1 0 Отговор
    "СПАХТЕ ЛИ ДОБРЕ ГОСПОДИН ДЯНКОВ”


    ''Спахте ли добре господин Дянков?????
    Защото АЗ не спах добре.Не спах добре поради една причина.Вярно тя е нищожна за ВАС и надали ви интересува ,но МЕН ме ужили ,ужили ме все едно пчела или оса,фраснаме по главата все едно ,че Кубрат Пулев мие забил един в лицето.
    Причината е толкова неинтересна за вас,че надали ВИЕ ще се трогнете от една бедност,от едно безпаричие,от една мизерия.Но въпреки вашето бездушие и слаб интерес АЗ – Иван Стефанов Проданов ще ви разкажа какво толкова много разстрои моя сън.Ще ви разкажа тази история с надеждата ,че ВИЕ като Министър на финансите на Република България ще се трогнете и ще се осъзнаете.
    - Преди няколко дена аз (Иван Стефанов Проданов) и моята съпруга пристигнахме в родният и град на гости на тъста и тъщата.Преди това решихме да посетим местния магазин от голяма и известна верига да напазарим за вечерята ,все пак родителите и са пенсионери и живеят много охолно с „огромната пенсия която получават.Както и да е – в магазина напълнихме една количка с продукти и се запътихме към касата.Опашката беше голяма та се наложи да почакаме.Тогава моята половинка се сети че не сме взели памперси за близнаците ни.Аз като кавалер и баща за пример (Умря циганката дет ме хвали ,ама ….) отидох към съответния щанд ,който по стечение на обстоятелствата се намира до щанда са месо и там станах свидетел на следната молба на една възрастна жена към момичето ,което обслужваше щанда .
    - Мило дете отрежи ми 20 грама (Не е грешка,възрастната дама наистина каза 20 грама) салам от Хамбургския,че днес взех пенсия и си казах ,бе и аз съм човек,да хапна малко салам.
    Възрастната дама си взе поръчката и се запъти към щанда за сирене от където взе 100 гр. сирене и от там към касата.Естествено аз също се тръгнах с памперсите към касата.Опашката пред касата все така си беше дълга ,и понеже бяхме с повече покупки пуснахме възрастната женичка пред нас.
    Какво стана обаче ,когато се наложи жената да плати ????
    Оказа се ,че саламчето не е било 20 грама ,а 30гр. та не и достигнаха 0.15лв да си плати.Жената много се притисни започна да рови с треперещи ръце в протърканият си портфейл за стотинки ,но уви не намери ,виждах как сълзите напират в очите и,тогава АЗ и дадох нужната сума и с това всичко се оправи.
    Мислите си ,че ИСТОРИЯТА свършва до ТУК господин Дянков????? Нееееееее ,тя продължава .Продължението е следното:
    Вече в родителите на съпругата ми , с тъста ми седнахме на масата ,жените направиха салата,чукнах ме се с хубавата ракия на тъста и прекарахме една приятна вечер в компанията на децата ,приятели ,роднини и съседи.Съвсем бяхме забравили за днешната случка в магазина,НОООООО някой не беше забравил,и това беше възрастната женичка от магазина,същата тази на която не и стигаха тъпите 0.15лв.
    Та на следващата сутрин ,бяхме изненадани от неочакван ,но много приятен гост.
    Това беше тази женичка,понеже града е малък и всички кажи речи се познават тя разбрала кои сме и ни идваше на гости с малък подарък.
    Знаете ли ГОСПОДИН ДЯНКОВ какъв беше подаръка???
    Скромен ГОСПОДИН ДЯНКОВ подарък ,но от сърце – бяха питки със сиренце.Жената беше направила питки със всичкото сирене което беше взела предния ден и ни ги беше донесла на НАС!
    Оказа се ,че след като си е взела ГОЛЯМАТА ПЕНСИЯ която получава ,а това са огромните 140лв. жената си е купила дърва ,платила тока и водата и са и останали огромните пари за харчене в продължение на 1 месец – 10лв.
    Тъста ми ,който е бивш военен и познавах ,като много корав мъж се разплака от нейната история.
    Трябва да ви кажа ГОСПОДИН ДЯНКОВ ,че никога през живота си не бях ял толкова сладки питки със сирене.

    СЪВЕТВАМ ВИ ЕДИН ДЕН И ВИЕ ДА ГИ ОПИТАТЕ''
  • 12 Грую

    1 0 Отговор
    И мен ме е яд ама да вземе министър председателя да си озапти министрите, защото всички се изредиха да искат по 10 % увеличение на бюджетите при икономически растеж имаше ли нямаше ли 1%, а щом е бюджет то ще рече непроизводствена сфера само лапачи. И на Дянков ме е яд и то много ме е яд, защото това не е първият експеримент, който се опитва да направи, прилагайки властта, която му е дадена. Ама от друга страна той откъде да ги вземе тези пари дето му ги искат другите министри и започва да посяга насам и натам, ама лошото е че те парите отдавна свършиха и като го карат така да посяга за пари от дето му дойде на ума най-много някрая да хване на някому ......, а пък догодина на изборите след него и цялата партия Герб да мине по същото стъргало. Айде чао
  • 13 aha

    1 0 Отговор
    Сивата икономика ще избегне и този данък, защото не си държи парите в банките. В банките са парите на хората, които си ги получават по ведомост, след като са им удържани акцизи, осигуровки, данъци и всичко останало. Това предупреди икономистът Георги Ангелов. - nikoi ne iska da q oblaga oficialno,te sa sponsorite na tai nare4enite partii=sbir6tini po interesi ;)
  • 14 nepukist

    1 0 Отговор
    На 35 г. съм, в банка работя и нямам 1 лв. спестен, няма и да имамам. Тия с по над 50 хил лв. тях да облага
  • 15 лари

    1 0 Отговор
    ако не бяхте такива глупаци щяхте да се разбунтувате срещу плоския данък, хак ви е
  • 16 st10

    1 1 Отговор
    "Данъкът върху лихвите по депозитите ще го има. Всички останали 26 държави от ЕС имат такъв данък"
    Като ще се сравняваме по данъци с ЕС , кога ще се сравним и по приходи с тях . Аз предпочитам да вземам 5000 евро заплата а те да ми вземат 25 евро лихви . Цените на всички стоки са ни Европейски а доходите ????
  • 17 той

    1 1 Отговор
    не мога да разбера защо само гледат какво и как е във другите страни,и то гледат само това което на тях им изнася,казано по точно гледат само техните цени и данъци и веднага се прилагат и върху нас.а един път господата погледнаха ли какви са им заплатите и пенсийте на тези хора и да ги приложите върху нас а след това да търсите как,какво и откъде да смучете празният БГ джоб.една кратка справка министре Дянков:живея във доста по малка страна от България и казано честно откакто съм тук живея повече от нормално.аз и съпругата ми вземаме около 1600 евро заплата,със тия пари плащаме 340 евро наем,горивото ми излиза около 100 евро на месец при цена на дизела 1,42 евро в момента,за храна около 200-250 евро и за цигари също 200 евро за двама ни общо станаха 890 евро разходи.от тях плащам във БГ 100 евро наем понеже синът ми е там все още ученик,и майка ми живее с него,около 100 евро са им разходите за ток,вода,вход,карта за пътуване и телефон зимничт период поради (ниската) цена на тока донаждам още 100 евро и за храна 150 евро защото майка ми взема невижданата във нито една държава пенсия от 145 лв.значи стават 890+450 е равно на 1340€ останалите са ми за покупки или да си ги спестя.та думата ми е:хайде направете така от утре всички заплати да станат 1000 лв. и да видим след 2 месеца дали потреблението ще е намаляло и дали икономиката ни ще е на същото дередже както сега.но тъй като сте прекалено самовлюбен и очилата ви явно са прекалено зацапани не можете да видите истината че започнахте да прекалявате и че времето ви изтича,никои българин няма да те търпи повече особено когато му бъркаш във скъсаният джоб и то не откъде да е ами от спестяванията му.

    Коментиран от #20

  • 18 Марин Маринов

    3 1 Отговор
    Аз мисля че е правилно и справедливо,който няма депозити няма да му вземат, от това по справедливо здраве му кажи ! Даже трябва 15% да е ! Крадците може да почват с минусите
  • 19 Наблюдател

    1 0 Отговор
    Да видим за кой са се загрижили „Другарите” – за бедните или за богатите? Тези хора, които превърнаха БСП в олигархично – клиентелистка партия сега размахват пръст и са се загрижили за спестяванията на бедните! Дали не са се загрижили най-вече за богатите? Я покажете поне един беден от висшите кръгове на БСП? Няма, нали? Нека видим кой ще плаща данъка върху лихвите от депозитите и по колко. Общият брой на депозитите е 12,262,067, като средствата в тях към края на юни са на обща стойност 32,431,731,000 лева. Броят на депозитите е по-голям от населението на страната, тъй като много хора имат по няколко влога.До 2500 лева са 10,301,163 депозита на обща стойност 2,770,407,000 лева. Т.е влоговете на богатите са близо 30 милиарда лева, а на бедните само 2,7 милиарда лева. Или „бедните”, с влогове до 2500 лева ще платят само 6% - 8% от очаквания данък. 92% - 94% ще бъдат платени от „богатите”. Ето кого в действителност защитават Станишев и БСП. Като дясна партия, ръководена от едри капиталисти, олигарси и богати хора, защитава не обикновения човек, а Човеците с Главно Ч.

    Коментиран от #35

  • 20 magedi

    1 1 Отговор

    До коментар #17 от "той":

    За съжалание е така.Аз от както е този Евросъюз не съм видял някаква облага , а само ОБЛАГАНЕ !!! Има обаче една много силна далавера за народа - т.нар. ДИФЕРЕНЦИАЦИЯ "По цени и данъци сме си ЕВРОПЕЙЦИ , по доходи и начин на живот АБОРИГЕНИ ...не е ли далавера тази двойственост ?!
  • 21 ТРОШАЧА

    1 1 Отговор
    ЕЙ НЕКАДЪРНИЦИ АЙДЕ МАХАЙТЕ СЕ ВЕЧЕ .ТО СЕ ВИДЯ ЧЕ И ВИЕ САМО ЛАЕТЕ И ЛЪЖЕТЕ . И ВИЕ НЕ СТЕ ПО РАЗЛИЧНИ ОТ ПРЕДИШНИТЕ ДАЖЕ МАЙ СТЕ И ПО-ЗЛЕ . АКО ИСКА ДЯНКОВ ДА НИ ОБЪРНЕ ПАРИТЕ В КУПОНИ И ВАУЧЕРИ И ВЪОБЩЕ ДА НЯМАМЕ ДОСТЪП ДО НИКАКВИ БАНКНОТИ ! ТА ДА ИМА ОТ КЪДЕ ДА ПЪЛНИ НЕОБРАТИМО СТОПЯВАЩИЯ СЕ БЮДЖЕТ !!! НЕЩАТА СА СТИГНАЛИ ДО КРИТИЧНАТА ТОЧКА НА КИПЕНЕ А 2013 КАКВА ЩЕ БЪДЕ ...? ВЗРИВ НА ИНФЛАЦИЯ И ОЧЕРТАВАЩ СЕ КРАХ + НЕВЪЗМОЖНОСТ ДА СЕ КЪРПИ ВЕЧЕ ТОЛКОВА ПЪТИ КЪРПЕНОТО СИРЕЧ КАКВИТО И ДАНЪЦИ ДА ИЗМИСЛЯТ КАТО НЯМА ПАРИ КАТО НЯМА РЕАЛНА ЖИВА ИКОНОМИКА БЮДЖЕТА НЕ МОЖЕ ДА СЕ КЪРПИ ПОВЕЧЕ . СТАРОТО КОРИТО ВЕЧЕ НЕ МОЖЕ ДА СТОИ НАД ВОДА ТАКА ЧЕ КОЙТО МОЖЕ ДА ПЛУВА ДА СКАЧА И ДА СЕ МАХА !!!А НА ОСТАВАЩИТЕ ЛОШО НИ СЕ ПИШЕ И ОТ НИЙДЕ ВЗОРА НАДЕЖДА НЕ ВИДИ !!!
  • 22 Дедо ти

    1 2 Отговор
    ДЯНКОООООВ стягай си бохчата.ще си ходиш.
  • 23 той

    1 0 Отговор
    то е ясно кои са богатите няма нужда да се описват,и е ясно че БСП защитава първо собственият си интерес.това което се иска от тъпия Дянков е да има класифициране на това кои ще плащат.трябва да има определен минимум където не трябва да се пипа.не може бабичката дето си е скътала малко пари за погребение да и вземеш 4-5 лв ами че тя с тия пари изкарва цяла седмица.
  • 24 АМГ-фен

    1 0 Отговор
    ВИП-АМГ стегай си дупето, че Дянков идва и от тебе ще взима пари и после няма пари за ремонт на АМГ-то. Сори за спама, ама не се сдържах.
  • 25 той

    1 0 Отговор
    ето това се казва мислене!!!!!!ЕЙ ДЯНКОВ ВИЖ ОЩЕ ЕДНА ИДЕЯ ЗА ОБЛАГАНЕ ВЗЕМИ ПРИМЕР ОТ СТРАНАТА НА ИЗГРЯВАЩОТО СЛЪНЦЕ:http://profit.bg/news/YAponski-ikonomist-predlozhi-krasivite-hora-da-se-oblagat-s-danuk/nid-90537.html
  • 26 evropeiski afrikanec

    1 0 Отговор
    ku4etata viat,kervana si varvi.

    Коментиран от #27

  • 27 Адолф Хитлер

    1 2 Отговор

    До коментар #26 от "evropeiski afrikanec":

    Какъв керван върви бе.Къщата ли трябва да ти вземат та да се светнеш ?
  • 28 evropeiski afrikanec

    1 0 Отговор
    hitler4o,ti kato si se svetnal,kvai faidata bre.ot psevdonima ne se li se6tash kvo im mislia,be endianec.
  • 29 трезво милсещ

    1 1 Отговор
    Ей Вдянков ти кат говориш чуваш ли се или те при теб тези неща се изключват взаимно.Абе лумпел хората които са с поне малко интелект не прехвърлят болеста на болната глава върху здравата.Значи този който е спестовен дай ше го бием повече щот той ще носи.Абе гонзо ти знаеш ли,че всички ако заживеем кат циганите само на тефтери и борчове утре от други ден няма да има кой да ти развърти колелото на потреблението поради липса на средства и ще отидеш направо дирек в регионалните групи.При тази конкурентност знаеш ли колко малки търговци ще ударят кепенците.Не ти ли светва лампата,че рано или късно тези пари от банките ще се влеят в икономиката но чрез насилствена интервенция само можеш да подтикнеш хората към наказателно и показателно теглене на средства от банките и да видим тогава как ще озаптиш банковата система която ще рухне.Вари ме убеждавай,че на банките им излиза по евтино да купуват външния паричен ресурс отколкото този който е от частни и физически лица(под формата на депозити).А банките какво продават - пари,след като някой ги вземе какво прави,потребява,а какво прави търговеца-отива при производителя и купува,какво прави производителя - осигурява работна сила,какво прави работната сила ако може и спестява,т.е. тя дава част от заработения паричен ресурс на банките.Лумпел погледни как наглед неща които не са взаимно свързани могат да ти навлекат куп главоболия( като спестовност и потребление).Дечко то икономика с бой по здравия не се стимулира,ако толкова ви е писнало от народа излезте мъжкарската по телевизията и кажете:Държавата е продадена ,ама новите собственици не ви искат.
  • 30 кик

    1 0 Отговор
    на 22,12,2012 светът няма да е същия.....и пари няма да трябват
  • 31 miloto to

    1 2 Отговор
    ....nevmenjaem slaboumnik e tova am . keleme - djankov....
  • 32 sgsg

    1 1 Отговор
    да си ходят смешници,нещастни
  • 33 avram

    1 2 Отговор
    chista krashba.bogatite pak ste sa bogati.a nie ot drugata strana kak da si gledame detsata s 35 leva detski
  • 34 Борислав Рангелов

    1 1 Отговор
    Da imat za selskite kmetove za mercedesi,za samoletni bileti na ''tigrite'',za misho birata,za cartela s gorivata,za kartela s ERP-tata,za falshivite im diplomi,za klouna prezident,za tirovete s nelegalni cigari ,za sveshti i za jito da imat !!!!
  • 35 Кибик

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "Наблюдател":

    @19 Ало, главчо... 2500депозит ли е прага за бедни и богати? Да ти е миналопрез акъла, че мога да имам 2 депозита по 2000 и един 10000 - това към кои ме причислява? После, ако съм на заплата 500 лв и имам 10000 от продажбата на нивите на село? А, ако имам 10000 и съм ги спестявал 5 години от заплата около средната за страната? А, ако съм работил 2 години в чужбина и съм скътал пари за черни дни, а сега съм на заплата? Все богати за облагане... Много прост народ ей....
  • 36 Пловдив

    0 0 Отговор
    Луканов-Виденов-Дянков...
  • 37 Бъдещ Емигрант

    0 0 Отговор
    Това правителство се ос.а тотално , вече се чудят как и от какво да си оправят бакийте които са забъркали. Това беше върхът на простотията на Дянков. Хората се чудят как да свържат двата края а тоя ид..т нещастен измисли как да им вземе и от последното което хората са успяли да спестят с трудя си . Тоя да вземе да се маха, защото за нищо нестава.
  • 38 той

    0 0 Отговор
    и защо трябва един като дянков,менда,борисов и сие да си ми бутат от лихвата,отогворът е прост просто немогат да запълнят дупките в бюджта,но какво ме е*е мен че те не могат да се справят със задачата да възродят икономиката а само търсят начини откъде да скубят.защо един път не казаха хайде от утре минималната заплата за цяла българия става 1000 лева ами само търсят какъв нов закон за облагане с данъци да измислят.и аз мислех че Дянков е добър икономист докато не разбрах че всъщност е следващото л..но на което не му пука за хората а само за собствените си интереси.просто не виждам смисъл някой да си мисли че някога ние можем да сме европейска държава със нормални доходи.гърците по 400€ коледни надбавки ще дават а нашият “спец„иска пак само да взема да не би гърците да са по добре икономически не но мислят за гражданите си.а наще мислят само къде да отидат а си режат лентички както и днеска ББ е в Русе да си реже лентички пак.5000000 за нови коли това не е ли разхищение по време на криза.и колко още такива доводи могат да се извадят.затова от моите пари и моята лихва ОЧИЛАТКОТО ЩЕ ПОЛУЧИ ЕДИН ГОЛЯМ ТЛЪСТ ПРЪСТ!!!!
  • 39 ......

    0 0 Отговор
    Барне ли парите на децата ще го скопя лично.Като няма пари държавата да си намали заплатата и на тези около него- по 500-600 лева месечно им са достатъчни.
  • 40 бивш герб

    0 0 Отговор
    с герб е свършено
  • 41 петър петров

    0 0 Отговор
    тези няма ли кой да ги натири най после-що не си обложат парите,дето си вземат в пликове всеки месец..
    некадърници..ще си изтеглим парите и ще си ги държим под дюшеците...ама няма да им плащаме нищо повече,вече сме платили скъпо и пре скъпо..и сме заделяли от залъка си...ами инфлацията дето ги изяжда,що не продума за това-да извади процента на инфлация и ако сме на печалба-о к.