7 Септември, 2020 13:03 4 892 55

От 2 септември имаме гражданска война на мутрорежима срещу българския народ

  • протести-
  • българия-
  • политика

И тъй, от девети юли насам имаме революция, а от втори септември имаме и гражданска война на мутрорежима срещу българския народ. Как ще приключат те?

От 2 септември имаме гражданска война на мутрорежима срещу българския народ - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Първият етап на Великото народно въстание, вече наречено и „новото Септемврийско“, общо взето постигна целите си.

Показа, или по-точно само намекна за обема и градуса на народното недоволство. Огромната тълпа, оценена на моменти дори до 110 хиляди души, изпълни докрай останалото достъпно от полицейски кордони пространство въпреки хилядите спънки, създавани от преторианците на диктатурата за придвижването на хората към София и в самата столица към площада. Имахме два колосални митинга, невиждани по мащаби от 1990 г., сутринта и вечерта, с достатъчно плътно присъствие и между тях в най-горещите следобедни часове. Невиждани от 1990 г. по мащаби, но изпълнени със съвсем ново съдържание! Тогава митингите бяха два и горчиво противопоставени един на друг. Сега митингът е един!

Разбира се, в България има още много пъти по толкова протестен потенциал. Следващото издание на въстанието на десети септември със сигурност ще добави още количество. Расте и качеството – революцията ражда нови ярки оратори, ражда се ново революционно слово и мисъл. Кове се ново единство и решимост за действие. Разбити са митовете на мисирската пропаганда, че протестите били рехави и затихвали.

Демонстрира се слабостта и паниката, обзела режима. Борисов продължава да пребивава в дълбока нелегалност. Въпреки джипните включвания. Не смее да отиде на работа в МС, да се покаже пред хора нережисирано, камо ли да мине пеша сред тълпата през Ларгото като Радев. Носят се слухове, че се бил отказал от охраната на НСО и че го охранявала частна военна фирма, която го транспортирала с вертолет.

Борисов няма доверие в НСО – и с пълно основание. Не заради дрона на Радев. Имам достатъчно добра представа за хората на НСО, с които съм работил отблизо преди години покрай посещенията на Желев, Виденов, Стоянов и Костов в Ню Йорк. Тогава опознах и американската Сикрет сървис. Не е възможно тези кадрови офицери въобще да могат да дишат Борисов и да не правят всяка минута убийствено за него сравнение с Радев.

Борисов няма доверие и на полицията си – и я е наводнил с наемници-главорези от частни фирми, в приблизителни униформи и толкова тъпи и самонадеяни, че не се сещат да си обръснат брадите и да си скрият татуировките. Каква е националността на брадатите МВР-талибани можем само да гадаем. Може би редовните български полицаи си говорят с тях понякога, ако имат общ език. Предполагам, наемниците са в пъти по-добре платени от редовните български полицаи и между тях сигурно цари братска обич.

Борисов гледа на полицаите като на пушечно месо и ги остави да се гънат цял час под дъжда от бомби, павета и боклуци, хвърляни от собствените му футболни лумпени от „София запад“, доведени под строй под командата на бивш герберски вътрешен министър и пуснати на площада с цели торби големи колкото тенис топки бомби, докато всички други граждани бяха пребърквани основно и за миниатюрни джобни ножчета и писалки. Още утре редовите полицаи може да се разбунтуват срещу мутроначалниците си и срещу частните наемници в своите редове. Казаха, че полицаите от страната били настанени в четиризвездни хотели и получавали големи бонуси. Но иначе са зле платени, екипирани и обучени. По герберски. Пък бяха изложени на влиянието на революцията, дишаха нейния окислителен въздух. Та не се знае кое начало у кого ще надделее. Възможно е в един момент полицията да откаже на служи на мутрата и да се побратими с народа.

Операцията за сплашване на протестиращите, вероятно носеща кодовото название „Чакъра 2“, носеше отпечатъка на Борисовата параноя и тъпотия в цялата им първозданна прелест. „Кървавата сряда“ на „кръволока Борисов“ издълба непроходима пропаст между диктаторския мутрорежим и българския народ, която никой вече не може да запълни нито с бакшиши. Остави неимоверно число видеозаписи на полицейска бруталност, вдигна вече голям международен шум и ще доведе до десетки и десетки съдебни процеси, по които България – след падането на кървавия мутрорежим – ще плаща милиони. Моралното възмущение на народа расте и обхваща нови и нови слоеве и региони. Протестите се възобновиха с нова сила още на следващата вечер и на 10-ти със сигурност ще видим ново колосално стълпотворение. Би било добре да имаме по едно всяка седмица.

Тъпотията и беззаконността на мутрорежима ни дадоха нови обилни илюстрации на същността си. Бях смаян да видя какъв курник е останал от пищната някога арт деко концертна зала „Георги Кирков“ след герберската мутроархитектурна намеса за 45 милиона лв., вкл. за климатика. Речите и поведението на биороботите Караянчева и Дариткова, на цялата герберска парламентарна каналия, прегласуването на корупционните им закони, откритото купуване на подписи за внасянето на проекта за конституция, за който сам Борисов се изказа убийствено и изгони правосъдния си министър, натоварен с написването му, антиките на Марешки, абсурдът с проверките на „Хиполенд“ и прекратяването им с телефонно обаждане... всичките действия и бездействия на режима без изключение предизвикват гадене у 80% от българите. Идеята за Народен съд добива все по-зрими очертания!

Нежеланието на Борисов да се оттегли сам е ясно и го бях предвидил още преди близо три години. Той няма да си смени решението. Празни са приказките как бил пропуснал шанс да се оттегли мирно с пазарлък в началото на протестите. Такъв шанс не е имал. Никой не му е предлагал никакъв пазарлък и няма такава възможност. Няма шанс обкръжението му да го натисне да абдикира, защото влиянието на обкръжението му над него е равно на нула. Татяна Дончева каза, че трябвало да го изнесат от МС със стола. Но кой да го изнесе? Имаме си абсолютен монарх-слънце – Луи XIV в чалга вариант. От много години вече! Но сякаш едва сега мнозинството го разбира. Това е хем, лошо, хем и ни улеснява много.

Как падат короните на абсолютните монарси?

Обикновено заедно с главите им.

От много посоки вече се чуват възгласи, че няма да има мирна оставка и трябва сила. Със сигурност протестите в близко бъдеще, от една страна, ще се научат да изолират провокаторите и да се предпазват от полицията, но от друга, ако полицейското насилие продължи, неизбежно ще се организира народно опълчение или милиция за защита. У нас и другаде в Европа в 20-те години на ХХ век има навред такива милиции, обикновено партийни. В България БЗНС има Оранжевата гвардия, БКП – военната организация. В Германия Ротфронт и SA водят истинска улична война. И днешните наши протестиращи могат да научат много бързо нещата, за които засега МВР само клевети, че ги било намерило в палатките. Както сам Борисов обясни, докато още не беше в нелегалност, когато биеш, те бият. Ето Антифа в Европа и САЩ. Ето жълтите жилетки и гръцките бунтовници.

Доста способни генерали от резерва се появиха около Радев напоследък и това едва ли е случайно. Обаянието на президента, този образцов военен командир, сред хората с пагони, е осезаемо. Днес обаче го гледах как води срещата с извиканите за обяснения нагли тулупи от МВР и службите. Би трябвало да се забрани на служителите да си бръснат главите като сикаджии. Главсекът на МВР въпреки бебешкото си лице с тоя гол череп прилича на рецидивист. Тези хора са верни на Борисов, защото се борят за собственото си оцеляване. Но борбата им е обречена.

Разбира се, военен преврат в страна от ЕС ще е твърде екзотично решение, след което може да последват и други екзотики като например разстрели... Макар и не по-екзотично от фигурата на Борисов като европремиер сама по себе си. Да се надяваме, че този сценарий ще бъде категорично избегнат, макар че заплахата от него може и да не бъде.

Ефективно средство ще е общата безсрочна стачка с пълна парализа на страната. И тук обаче е нужно някой да предизвика личното решение на Борисов. Дали – да не вярваш – охрабрили се гербери, дали прословутите „наши хора в кабинета Борисов“, дали генерали, дали международен натиск – предстои да видим. Опитът показва, че международният натиск в такъв момент рядко е еднозначен и се опосредства от домашни фактори, сам по себе си не хваща дикиш.

Най-неблагоприятният сценарий изглежда зимният, с хлебни бунтове на „грозните“ и възможни масови безредици, при които сянката на Чаушеску ще витае зловещо над триъгълника на властта. Когато преди половин година почнах да асоциирам нашите бъдещи реалии с Чаушеску, бях сам и предизвиквах шок у неколцина по-изнежени, а ето днес геният на Карпатите се споменава едва ли не от половината коментиращи във Фейсбук... Едно време Андрей Райчев ни учеше как една идея се спуска първо като екзотика, а после...

Впрочем Райчев комай е загубил аналитичните си качества, щом говори, че имало война между две институции. Има революция от 9 юли насам и от 2 септември вече има и гражданска война на мутрорежима срещу българския народ. Или те, или ние!

Мелничните колела на революцията мелят бавно, но невъзвратимо.

Но както учи Хегел, абстрактната всеобщност на мелничните колела трябва да узрее до конкретната всеобщност на удара на милосърдието. Le coup de grâce. Слушаме революцията.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 75 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Разум

    86 11 Отговор
    Кога сте видели мутри доброволно да се отказват от власт и да връщат заграбени пари?

    Коментиран от #17

  • 2 Емил

    24 92 Отговор
    Цвета на утайката на българският народ е на протестите! Ако така се взима власт - аз съм за "мутрите"!

    Коментиран от #26

  • 3 Алфа Мутрата

    8 55 Отговор
    Борисов сега ще запомни хубавците и после, след като бурята от протести премине, ще ги оправи по старите изпитани СИКаджийски методи.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Исмал

    17 70 Отговор
    Само за Герб ще гласувам

    Коментиран от #14

  • 6 Осман

    19 60 Отговор
    Да живее Герб
  • 7 ГешеФ

    9 39 Отговор
    Всеки който е срещу режима ни,ще бъде съден и осъден.С мойте господари съм се разбрал да си развявам коня и да репресирам който е срещу нас.Все пак сме най-големите демократи..
  • 8 Василева

    6 27 Отговор
    Защо не сравнява с протестите от 1997 година?
  • 9 дядоЯго

    17 43 Отговор
    Имате парите на Божков и му давате платената си любов....
  • 10 Ремзи

    9 35 Отговор
    При Живков нямаше банани
  • 11 мдда

    12 40 Отговор
    Гражданска война между Бойо-тулупа и Радко-тъпото.
    Как ще завърши??
  • 12 Жоро

    20 47 Отговор
    Войната е между платените войници на Радев и дъргавността
  • 13 Tутанкамон

    49 15 Отговор
    Правилно, режимът на Боко е същият като режима на Чаушеску,и най вероятно и краят му ще е същият

    Коментиран от #55

  • 14 асан ага

    8 18 Отговор

    До коментар #5 от "Исмал":

    И ние в нашто махла с айшето ши гласуваме,амЪ ошТе не са ни касали кой номер е бюлетината штоту сме малку неграмотни индианци..Да живее ГеП ....и нашето вудам бойку бурисуФ
  • 15 Анти Трол

    19 33 Отговор
    Жестока злоба и простащината от "умно-красивите ". Ако някой не е съгласен с тях става страшно! И спрете да говорите от името на всички- вие сте много по-малко от НАРОДА.
  • 16 ААААХАХААА....АБЕ...ОТ ДЕКА ГИ НАМИРАТЕ

    17 35 Отговор
    ТАКИВА...ИЗБУШЕЛЯЦИ И ОТКАЧАЛКИ,БРЕ..?!?
    "КОЛОСАЛНИ" МИТИНГИ ОТ...6 000 ПЛАТЕНИ ОТ ОЛИГАРХИЯТА , ЛЕПИЛАРИ И НЕУДАЧНИЦИ?!?
    ВЪСТАНИЦИ...СПРЯНИ ОТ . 200 ПОЛИЦАЯ И ЖАНДАРМЕРИСТИ, ДОРИ...СПЕЦ-ОТРЯДА ЗА БОРБА С БЕЗРЕДИЦИТЕ НЕ СЕ ПОКАЗА...
    6 КАТУНЯ РАЗЧИСТЕНИ ОТ....2-ма КЕЛЕШИ?!?✊😂
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Хасан, Онур и Синан

    26 12 Отговор
    Бойку, чакаме те в турската баня, там дронове няма!

    Коментиран от #24, #50

  • 19 ххй

    13 22 Отговор
    къде преброихте 100000 бе алоу?

    Коментиран от #25

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 МОЧА трябва да се разруши!

    20 12 Отговор
    Зa дa я имa Бългaрия, трябвa дa cкъcaмe вeригитe, c кoитo ca ни oкoвaли руcкитe oкупaтoри, дa cпрeм дa плaщaмe милиaрди рeкeт нa мocкoвcкитe мутри, дa изринeм вcички руcки eничaри oкупирaли пaрлaмeнт, прaвитeлcтвo, прoкурaтурa, прeзидeнcтвo, cилoвитe cлужби, медии, социологически агенции .... ! Да се забранят руските партии Д(п)С, АБВ, БСП , ВМРО, на Костя Копейкин....
  • 22 В Минск

    27 11 Отговор
    хората са кръстили Лукашенко -Таракан /хлебарка/, защото се крие, като хлебарка. Ние също си имаме Боко -Таракана.
  • 23 Сиганин

    14 16 Отговор
    Като дойде другаря фърчилов ,тогиз ша видите от де изгрява слънцето ,ще искате да върнете копейките само и само да го няма
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Ром

    3 10 Отговор

    До коментар #19 от "ххй":

    Като се напийш такае по 10 по 100
  • 26 тттт

    27 9 Отговор

    До коментар #2 от "Емил":

    всички питеци сте за мутрите , затова искам гражданска война и да се отървем веднъж за винаги от тумора герб
  • 27 Милев

    23 9 Отговор
    Мутрите вън!

    Коментиран от #29, #30

  • 28 Типичен пример

    29 4 Отговор
    как властта променя мозъка. 2012година Борисов винаги беше готов да подава оставка за какво ли не. Затова задължителна промяна в Конституцията - максимум 4 години във властта, защото след това започват да си мислят , че са хванали дедо Господ за шлифера.
  • 29 ПА те са у Дубай, ЮАР,МАЛДИВИТЕ, БЕЛГРАД

    12 5 Отговор

    До коментар #27 от "Милев":

    И МОСКВА МА Г-ЕЙ!
    ОСТАНА САМО ДЕ'БИЛА, ХИТЛЕРА,АГЕНТ МАЙСТОРА, ЕСЕМЕСА, БОБОКОВИ И. ДЕ'СА ТРА-ВЕР-СА
  • 30 M M

    12 9 Отговор

    До коментар #27 от "Милев":

    Недей така ,че ще настине РадеФ...
  • 31 Пак ли в стил вестник "Работническо дело

    10 16 Отговор
    Да четем наопаки...т.е. мутрометежа срещу народа, представляван от законно избрано правителство
  • 32 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    9 13 Отговор
    Власт се печели с избори, а не с преврат.
  • 33 Матей

    12 4 Отговор
    Добре казано,правдиво и без пристрастни залитания.Малко е пресилено все пак да се говори за революция и гражданска война,има покачване на напрежението.Осъзнаването сред бедстващото население постепенно се обистря,разбира се кой е врагът,кои са съюзниците и какво трябва да се прави.Полицията е не дотам надежден защитник на боко и статуквото,безчинстващите шпицкоманди на протестите не са от тях.Има си подбрани мутро-хулигани,облечени в униформи и използвани за ударни отряди на боковистите.С тях трябва да се внимава,те са потенциални убийци,има и цивилни,предимно от криминални типове,използвани за провокации и нападения от уж възмутени граждани.
  • 34 Матей

    9 5 Отговор
    Власт се сменя чрез преврат и се узаконява с избори(справка--дворцовия преврат от 1989г.).
  • 35 Бозар

    17 18 Отговор
    Тази статия е достойна за в. Работническо дело! То бива лозунги, бива лъжи, ама всяко нещо си има граници. Какви 110 000 души, бе? Ако са били 20 000, пак добре. Я измерете площта, на която е бил протеста, и вижте какво значи 110 000. Излиза, че е имало по 5 души на квадратен метър! Аман от лъжливи комунисти!
  • 36 Crv

    11 13 Отговор
    Не асоциирайте "народа" от протестите с народа, нямат нищо общо!
  • 37 Васил

    14 9 Отговор
    Закъсняхме с тази революция трябваше две гони назад да се случи но въпреки това се осъзнахме че това е пътя на свалянето на диктатурата.
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Заеби

    11 7 Отговор
    Герберлята гледам пак са в истерия...Безценно!:)
  • 40 ПЕНКО

    13 4 Отговор
    КАК МИСЛИТЕ: - ВСРЕД НОВИТЕ ЗАДЪРЖАНИ -ЩЕ ИМА ЛИ ЕДИН РАБОТЕЩ НА ТРУДОВ ДОГОВОР -ДОРИ КАТО " УУХРАНА "!?!?!?
  • 41 Василева

    9 9 Отговор
    Защо говорите от името на всички българи.?
  • 42 Млада протестърка

    11 5 Отговор
    Увеличават се психично болните в България. Автора трябва спешно да го приемат за лечение. Др. Гълъбова лекува психози, когато не дава интервюта в Божков тв.
  • 43 ПРОСТ ФАТМАК

    6 6 Отговор
    Е п РЕЗИДЕНТА на БГ. Абе оня с тия лъжи и слагачество ще задминеш и пинокио камбата ти се влачи по земята. Да изобщо няма как да ми говориш за тъпия радев които е предател, само за лимони и пури мисли, само да граби
  • 44 Осиал

    9 7 Отговор
    Авторът на статията е луд
  • 45 аврамъ бакалинъ

    6 1 Отговор
    В бара седи красиво момиче и до нея се присламчва поредният сваляч. Завързали разговор какъв тип мъже харесва дамата.
    - Падам си по военните, защото са винаги готови и точни, харесвам спортистите заради тяхната издръжливост и обичам арменците заради природната им надареност.
    - Е - рекъл нашият човек - тогава позволете да Ви се представя: олимпийски шампион майор Гарабедян! - ✠-Малко по весело ,,другари,, напред науката е слънце.! Купете си книжки от историческия щанд пред НДК поне да видите които са вдигали юмручета какво са ни причинили и имат ли почва те у нас все още .?! ✠
  • 46 луда работа

    10 1 Отговор
    Вече има и психично болни журналисти пишещи статии за въстание, преврати и революции.Едни други протестиращи се самообявяват за въстаници и медиите официално съобщават кога ще е въстанието. Един протестиращ уринира върху българското знаме. Други протестиращи замерват полицаи с бомби, ракети, павета, постилат слама пред полицаите и се опитват да я запалят и после се се оплакват, че полицията използва физическа сила и арестува. Други протестиращи се самобарикадираха на паметника на Шипка. Други протестиращи вместо да отдадат почит към паметта на героите осъществили Съединението на България те освиркват официалната церемония. Други протестиращи спират метрото, незаконно блокират кръстовища, нападат майка с деца и баба с бастун обявявайки ги за провокатори. Други протестиращи замерват държавни институции с пъдпъдъчени яйца и свински уши. С една дума в момента в България лудите имат панаир.
  • 47 Ко речи ?

    6 1 Отговор
    Гражданска война ?
    Абе вие скоро време сигурно и гей-парадите ще почнете да ги наричате тренировка на спец.отряди.
    Имате ли представа какво представлява Гражданска Война !
    Разбира се, че нямате,но ако тук имаше подобно животно,досега парламент и министерства да са стерилни откъм доказаните престъпници вътре в тях.
  • 48 българка

    5 5 Отговор
    Чета част от коментарите - ей хора, наистина ли сте прости или ви е платено да приличате на ПРОСТИЯ. Не виждате ли колко е затлачена България и как умира народа?

    Коментиран от #49

  • 49 Ми не

    8 3 Отговор

    До коментар #48 от "българка":

    Явно само, вие, дето довчера брахте ягоди го виждате! А да и тия , дето им плащат го виждат! Когато последно гледах - нямаше 6 милиона протестиращи българи! Има само една групичка, която претендира да говори от името на народа, който не иска да има нищо общо с нея!
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 ggggg

    0 0 Отговор

    До коментар #50 от "Той нямада дйде":

    Да започват, а то ще се включи после...
  • 52 Джендър

    2 2 Отговор
    всички полицаи са от различни градове на провинцията и не се познават. Лесно вкарват разни гардове на Бодито му, като уж полицаи! Хитърчо той.
  • 53 измислен филм

    2 1 Отговор
    Мутрите са сред протестиращите, защото им пари под зад...а. Не само - те палят и финансират протеста, но изборите наближават и след това.. Изненада - българите избраха да ги управлява... а познайте кой. Идва края на анархията.
  • 54 Другия с коня

    0 1 Отговор
    Другарю Хаджийски,знам,че ти е все тая,но да ти припомня пак,че си Много Далеч от Иван Хаджийски и неговия велик "Бит и Душевност на Българския Народ"....В цялото твое Словоблудство прозира Глада,който те гони...Хвани се да работиш нещо нормално бе човек....Живота е кратък,за да си го пропиляваш...
  • 55 Ново

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Tутанкамон":

    Какви 110хиляди бяха наи малко между1;5 до 2 милиона на протеста а полицаите около 300души това ще се запомни /толкова много наркоманиям и алкохолици на едно място/ и това е в всички градове на българия всичко е блокирано магазините празни заплати не дават само бсп не идва на власт насилие на 300 полицаи над 2 миллиона болгарский мъже