Last news in Fakti

6 Януари, 2021 18:43 9 307 273

Никога повече паметници на комунистически престъпници

  • паметна плоча-
  • паметник-
  • район изгрев-
  • комунисти-
  • ремсисти-
  • демократична българия

Общинският съветник от ''Демократична България'' - Михаил Паргов, сподели подробности по случая с вече разрушената от граждани паметна плоча в район ''Изгрев''

Никога повече паметници на комунистически престъпници - 1
Снимка: Фейсбук
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

В началото на седмицата обществеността научи за поредната комунистическа наглост. В София паметната плоча на комунистическите престъпници - Адалберт Антонов, Александър Димитров, Йорданка Николова, Лиляна Димитрова и Свилен Русев, бе възстановена под опеката или дори с прякото административно участие на кмета на район ''Изгрев'' Делян Георгиев. Който, разбира се, е от БСП. Макар че не бихме се изненадали и кмет на ГЕРБ да съдейства за реабилитирането на убийци, работили срещу българската държава и в полза на чужда такава - СССР.

Тя издържа едва един ден в съседство с Народно читалище ''Добри Чинтулов'' в ж.к Дианабад, където се намира. Граждани я разрушиха. Но не това е начинът. Тя просто никога повече не трябваше да се появява на бял свят, след като е била отстранена веднага след настъпването на демокрацията у нас. Темата отдавна трябваше да е приключена. Дебат по нея не може да има, защото около нея няма спорни моменти. Комунистите са обявени със закон за престъпници.

По този повод от ФАКТИ се свързахме със столичния общински съветник от ''Демократична България'' - Михаил Паргов, който обясни пред медията ни какво е сторено и какво е установено до момента.

Никога повече паметници на комунистически престъпници
Михаил Паргов, снимка: ''Демократична България''

''Единственото, което можеше ние да предприемем е просто да изпратя питането до кмета. Той е дал някакво разрешение за възстановяване на паметната плоча, но според правилата то е невалидно, никаква работа не върши това разрешение. Такива паметници трябва да минават през решение на Столичен общински съвет. Вчера в някоя от медиите видях, че зам.-кметът по култура Чобанов е съобщил, че са се самосезирали. Дали е било след моето питане - не знам. Направили са проверка и няма такъв доклад, не е приемано и всъщност това си е самоинициатива на районния кмет, което е в нарушение на всякакви правила. Аз се съмнявам, че ако влезе такъв доклад за такъв паметник изобщо някой, като изключим групата на БСП, разбира се, би гласувал ''за'' такъв паметник. По конкретния случай, ако цитирам Чобанов, действията на този кмет са самоуправство'', каза Михаил Паргов.

Подобно на нас, общинският съветник не възприема и обосновката на кмета Делян Георгиев за неговото действие. Тя в общи линии е доста несъстоятелна, защото въпросните хора не са някакви герои в историята ни, а обикновени терористи и национални предатели.

''През системата за електронно връчване съм пратил запитването си до кмета на ''Изгрев''. При мен пристигна, че е връчено. В същото време не ми е върнат входящ номер от район ''Изгрев'' и се съмнявам, че ще получа някакъв адекватен отговор'', добави общинският съветник от ''Демократична България''.

''Добър повод е да спомена, че имаме внесен доклад за преместване на Паметника на съветската армия още от март месец миналата година, който така и не вижда бял свят до момента'', сподели Михаил Паргов.

А от ФАКТИ остава да добавим:

Редно е, ако наистина има самоуправство, кметът на район ''Изгрев'' да бъде наказан.

Редно е, ако в София има други подобни паметни плочи, незабавно да бъдат демонтирани.

Редно е българската държавата да се задейства и най-после да демонтира не само Паметника на съветската армия, но и всички останали пропагандни съветски и комунистически паметници.

Ако постигнем това като общество, на малко по-късен етап може да помислим и за масова промяна на имена на улици, булеварди, площади, имена на храмове и дори болници.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 90 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бесен Язовец

    266 62 Отговор
    Недоносен седесар

    Коментиран от #113

  • 2 КОНТРАТА

    257 52 Отговор
    Плешива мишка дори не бил роден през социализма хааа пфуууу простак грозен
  • 3 Бесен Язовец

    239 54 Отговор
    Неграмотник антифашистите били работили за СССР хахаха калтак демократите работили с фашистите преди 1944г хахаха неграмотник

    Коментиран от #148

  • 4 artificial intelligence

    96 53 Отговор
    Каква ще е реакцията на комунистите, ако някпй направи фашистки паметник?

    Коментиран от #22

  • 5 Правете паметници на

    229 42 Отговор
    Тези проклетници който продадоха България за жълти стотинки. .разрушиха икономиката. .българите са болни и на изчезване. .31 години геноцид! !!

    Коментиран от #12

  • 6 Майна

    253 65 Отговор
    МАЛОУМНИЦИ!ЕДИН НАРОД, КОЙТО НЕ УВАЖАВА ПАМЕТНИЦИТИ СИ , НЕ УВАЖАВА ИСТОРИЯТА СИ..КАКЪВ КОМУНИЗЪМ Е ИМАЛО,БЕ? НЕГРАМОТНИЦИ..
  • 7 мдааа

    63 108 Отговор
    Те сега направо разлютихте шумкарете ...

    Коментиран от #183

  • 8 Охо Бохо

    131 18 Отговор
    Абе, как няма кой да разруши паметника на реститута лучко, лобираш за закона за реституцията та още има за "реституиране" по 2,3,4 пъти реституират. Та този паметник трябва да се изрине на всяка цена.
  • 9 Комуниста

    186 29 Отговор
    Лупите на Грозната Бети не познава историята.,, Демократите " съюзници пускаха бомби над София 3,5 г и паметник дори им вдигнаха, а ремса били работили за СССР???!!!
  • 10 постхуманоид

    51 138 Отговор
    Защо някой "правоверен" седесар - герберист не внесе в НС за приемане закон с който се забраняват всякакви изказвания, символи, действия, мисли и спомени свързани с престъпното комунистическо минало. Лицата изповядващи публично одобрение на комунистически идеи да подлежат на незабавно наказване с лишаване от свобода за 44 години!
  • 11 нашия

    170 37 Отговор
    за да грабнеш пушката даваш ли си сметка господинчо какви изроди трябва да са били фашагите

    Коментиран от #179, #238

  • 12 Дедуля

    48 134 Отговор

    До коментар #5 от "Правете паметници на":

    Коя икономика ве, басТон? Това да взимаш пари назаем от запада и да си играеш на социализъм все някога щеше да приключи! Даже тодар овчарина ви го каза, че социализъма е "ино нидоношчи"!!!

    Коментиран от #28, #37, #232

  • 13 Верно ли

    155 37 Отговор
    Кои сте вие, че ще демонтирате паметници, независимо, че историята за която свидетелстват не ви допада, да питам пък аз? Като че ли не сте всички наследници точно на същата тази партия, дето сега така яростно оплювате, па ние тука па.ки пасем!
  • 14 Дизел

    42 126 Отговор
    Язовци и мишки, кауни селски и техноимпекси.Слуги руски. Предатели български. Аз казах
  • 15 Чърчил

    132 23 Отговор
    Искам София да стане картофено поле,бомбардирайте денонощно! Тези аборигени след време ще ни издигнат паметници!
  • 16 Професора

    154 28 Отговор
    Демократите реабилитираха фашисти като порутчк Йорданов разпоредил растрела на 18 човека от село Ястребино от които 6 невръстни деца!
  • 17 рада дълбоката

    41 7 Отговор
    сменете си и долните гащи !
  • 18 Старец

    97 21 Отговор
    Отговорът ще е разрушаване на паметници на демократични фашисти, терористи и убийци.
  • 19 Niki13

    112 15 Отговор
    Доста крайно, историята на България не е еднозначна, загинали хора, за идеали да им разрушаваш паметниците , показва дълбоко морално падение. Ако си осъден и убит по Закона за защита на държавата , предложен и приет от деветоюнските превратаджии /за малоумните в нарушение на действащата конституция/ по скоро си герой, отколкото терорист или квото там някой измисля.
  • 20 БПФ

    148 26 Отговор
    Това е паметник на млади хора, загинали геройски за идеите си в анти хитлеристката съпротива. И дори да не уважаваме идеите им, трябва да уважаваме доблестта и героизма им.

    Разбира се, тоя плешив хомocексуалист е неспособен на такива чувства... но ако го хванат и го подложат дори на една десета от това, което е изтърпял твърдо и без да проговори Адалберт Антонов, тоя гнидар ще стане не комунист, ами не знам какво !!!
  • 21 Хисторик

    118 19 Отговор
    Този 100%неграмотни обяви цялата съпротива в Европа за про - руски агенти. Защо се дава трибун за изява на таки прости хора? В този сайт нацизма ли ще реабилитирате?
  • 22 сила

    89 22 Отговор

    До коментар #4 от "artificial intelligence":

    ВЕЧЕ ИМА ТАКЪВ ПРИ НДК.....НА НЕГО Е ИМЕТО НА ГЕРОЯ ,РАЗСТРЕЛЯЛ ЯСТРЕБИНЧЕТАТА.....РОДНИНАТА НА ДЕМОКРАТА АЛ ЙО......
  • 23 Ииииийехууууу...

    86 20 Отговор
    Искам англо-американците да ме разсипят от бомби,и после да им строя паметници,тъй се усещам свободен!
  • 24 Стефан Петров

    98 12 Отговор
    Народ, който не си познава собствената история ще учи историята на друга страна. Историята е такава, каквато е и е крайно глупаво да й се дават днешни оценки. Е, хайде тогава да оплюем и хан Аспарух, че е преплувал р. Дунав, а не р. Елба.

    Коментиран от #27

  • 25 Опааа

    107 21 Отговор
    Поредния мишок дето се изказва според опорките спуснати от "силните на деня".......бъдете сигурни че ако нещата се променят и комунизма и социализма пак станат модерни(изобщо не е изключено такова нещо)тоя лигльо ще е първи на манифестация и ще вика с пълно гърло "да живее комунизма"........таквиа като тоя са истинските предатели и продажници, готови да оближат всеки навсякъде за някой лев.
  • 26 БПФ

    110 14 Отговор
    ...разбира се, по-важно е, че си имаме паметник на американските бандити, бомбардирали София и убивали жени и деца !!! И то - турен там, където би трябвало да има триметров паметник на капитан Списаревски !!!

    Коментиран от #62

  • 27 КОНТРАТА

    79 12 Отговор

    До коментар #24 от "Стефан Петров":

    Точно този соросоид няма право да дава оценка още повече господарите му са пострадали от Германия!
  • 28 де юре

    55 11 Отговор

    До коментар #12 от "Дедуля":

    Всеки един строй има предимства и недостатъци но главното в него са хората с техните положителни и отрицателни черти(тук е момента да се замислиш , и къде е проблема ) . Та , защо не е недоносче комунизма или социализма в Китай ?Да ти отговоря ли или ще си размърдаш камбаната и сам ще си отговориш!!
  • 29 Бесен Язовец

    56 17 Отговор
    АБЕ ДЕПЕСАРСКИ БОКЛУ** МАЙ ВАС ЩЕ ВИ ДЕМОНТИРАМЕ ПРЕДИ ТОВА СЛУГИ СМЕШНИ

    Коментиран от #34

  • 30 БЪЛГАРИЯ 16-та РЕПУБЛИКА НА..СССР

    23 73 Отговор
    НАЦИОНАЛНАТА ИЗ'МЯНА , БЪЛГАРО'ФОБ'ИЯТА И РУСО'РО'БСТВОТО Е.... ГОРДОСТ ЗА ВСЕКИ УВАЖАВАЩ ПЕТОЛЪЧКАТА... ФАТ'МАК И КОМУНЯГА!
    ИЗБИВАНЕТО НА НЕВИННИ НА БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ,ПО СЪВЕТСКИ ОБРАЗЕЦ...ТОЖЕ!

    Коментиран от #151, #248

  • 31 PATRIOTA

    51 22 Отговор
    Da vi еbaaa maМata смешни фашиски пропагандисти си заврете мнението в широкия отвор
  • 32 no name no face no number

    64 18 Отговор
    Да прави сте кспиталисте с вас дебат не може да има, но рано или късно палачинлата ще се обърне отноео.Тези хора не са били партийци а борци за свобода има разлика нали? Жалко за гнилата ви демокрацив и пирочните и ценности съсипахте достойна страна и я превърнахте в полигон на сащ и бунище нс ЕС . Браво браво супер сте

    Коментиран от #99

  • 33 Страничен

    29 75 Отговор
    Комунистическият режим е обявен за престъпен! Точка по въпроса!

    Коментиран от #41, #43, #70, #166, #202, #243

  • 34 УРСУН

    11 25 Отговор

    До коментар #29 от "Бесен Язовец":

    Ашколсун керата, Ашколсун.
    БРЪЖЕ ОПИНЯЙ КИЛИМЧЕТО ОТ СТАНА ВРЕМЕ ЗА ВЕЧЕРНАТА,..МАХМУД!
    МЮИЗИНИНА ВЕЧЕ ВИЕ НА МИНАРЕТО
  • 35 гост

    15 56 Отговор
    Да им Ева гроба на тия кумуняги
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 no name no face no number

    40 19 Отговор

    До коментар #12 от "Дедуля":

    Пълни глупости говориш, капитализма не е недонпсче той е роден мъртъв.
  • 38 Петолъчката

    25 54 Отговор
    А...паметник на Героите КОМУНИСТИ извършили най-кръвопролитният терористичен Акт в "СВЕТА НЕДЕЛЯ"(повече от 700 Уб'ити' и ранени +жени и деца),...КОГА...ДРУГАРИ?

    Коментиран от #44, #48

  • 39 Не се знае точно

    4 10 Отговор
    50 на 50? Не е така, но всички са тукашни. Злобарите тук, като правило, са си злобни по рождение. Всички заедно правят стадото. Неминуемо е и мърша. Има и в едните и в другите. Съдба човешка.
  • 40 Хахаха

    43 14 Отговор
    Лигавите фашизоиди се опитаха да строят паметник на Борис Трети в Израел,пробваха почвата.Бе как евреин ще ти допусне паметник на хитлеристка подлога баш в Тел Авив?! Ииийехууууу..
  • 41 no name no face no number

    45 18 Отговор

    До коментар #33 от "Страничен":

    Законите и врвмената св менят, а капитализма е голяма крачка назад в сравнение със социализма, да не говорим пък за комунизма , който все още никъде не е реализиран за нещастие

    Коментиран от #56

  • 42 az #Победа75

    48 13 Отговор
    Реабилитацията на кафявата чума ще им излезе през носа на някои!
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 То е ти как го виждаш

    10 14 Отговор

    До коментар #38 от "Петолъчката":

    Наричат го ТЕРОРИСТИЧЕН АКТ. От времето на Света неделя досега няма повече нито един? Глупаците не признават "туй що е било, назад не се връща" става ИСТОРИЯ. Важното е да не се повтаря.
  • 45 Биби Кинг

    13 42 Отговор
    Кои са теа пембени рецедивисти че паметник да им дигат? На теа кои са ги издали требе паметник да дигнат!
  • 46 Nike

    53 16 Отговор
    Мръсни фашисти. Трябва в Освиенцим да отидете да видите на кого е бил приятел българското царче
  • 47 Nike

    23 9 Отговор
    И децата ви да ходят на баня там та да видите фашисти
  • 48 Nike

    13 10 Отговор

    До коментар #38 от "Петолъчката":

    Голяма част от които фашисти
  • 49 Правилно

    18 44 Отговор
    Никога повече паметници на комунистически престъпници е напълно в съответствие с идеалите на днешните борци за СВОБОДАТА в Света, довели до разпространението и победата на ЛИБРАЛИЗМА и ГЛОБАЛИЗМА в САЩ , като антитеза над отречените расови теории на ФАШИЗМА и затворническата изолация на концентрационните тоталитарни диктатури на КОМУНИЗМА...!!!
  • 50 Хахаха

    35 22 Отговор
    Атентатът в Св.Неделя е Личен акт на отмъщение от бивши офицери,заради провалът през трите ни загубени войни!Избити 180 000 български войници,провал,а гешефтарите си пируват,Както и Сега.Писнало им и метнали Пиратката,това е!..

    Коментиран от #53

  • 51 Бесен Язовец

    51 19 Отговор
    Фашистите от България заедно с немците репатрираха 15 000 евреи в Аушвиц и влязоха в тила на сръбската съпротива да освободят пътя на нациските дивизиии на Юг Изток. Червената Армия освободи Букурещ, София, Белград, Будапеща, Виена и стигна до Берлин дали не заслужават ли паметник? Ингилизите и краварите разбомбиха София и получига паметник! Не ви ли е срам бе майцепродавци?

    Коментиран от #60, #69

  • 52 Антифашист

    46 18 Отговор
    Прост народ, слаба държава.После ,защо сърби и македонци ни наричат фашисти?Не можеш да промениш историята колкото и паметници да събориш.
  • 53 Хисторик

    45 18 Отговор

    До коментар #50 от "Хахаха":

    Атентата в Света Неделя е отмъщение за избитите по време на контра преврата от Септември 1923г! 7000 убити комунисти и земеделци от русофобите на Царя превратаджия

    Коментиран от #83

  • 54 realist

    4 7 Отговор
    маладец-за заслуги към родината --направо си за орден стара планина.
  • 55 Такива като

    32 18 Отговор
    автора могат да предложат и награди за подобен вандализъм, както бащата на Ст. Савов, като министър на финансите. Антикомунизмът е малоумието на българската демокрация.
  • 56 Страничен

    15 11 Отговор

    До коментар #41 от "no name no face no number":

    Така е! Изкуствено създаден политически строй, няма шанс за развитие! Историята го доказва!
  • 57 Комуниста

    44 17 Отговор
    А отрязанире глави на комунистите на кои престъпници да ги запишем? А убитите деца като примера с двете овчарчета братовчеди дето жандармите са ги били убили по подозрение в ремс и след убийството им са хранили кучетата 1 седмица за да скрият следите? Гнусното ви мнение си го запазете за спонсорите от НПО

    Коментиран от #76

  • 58 Един от Перник

    20 34 Отговор
    В Перник има огромен паметник на Георги Димитров в цял ръст, кога ще го махнат се питам, май никога и то в парка на града, това не е нормално

    Коментиран от #61, #64, #85

  • 59 До тъпаците

    26 7 Отговор
    Не познаващи историята. Парижки договор 1947 година. Там е истината за това което е България днес. Единствената фашистка държава която не губи територия. Защо. Четете и мислете, бе.
  • 60 Българина

    45 14 Отговор

    До коментар #51 от "Бесен Язовец":

    Във Виена има един много хубав мемориал посветен на "Червената армия, и на никой, дори и през ум не му минава да го разруши, или да го премести на склад.Ганьо обаче както винаги е по-голям католик от папата, и е готов на момента да се подмаже на господаря, който го командва.

    Коментиран от #72, #254

  • 61 Де Факто

    37 14 Отговор

    До коментар #58 от "Един от Перник":

    Сельо, ненормално е да се рушат паметници, ама ТУЛУПИ като теб няма как да го разберат.

    Коментиран от #74

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 ТОЧКАТА

    15 3 Отговор
    кой по-точно от факти се прави на фашист и джендър...

    Коментиран от #67

  • 64 Бае тодър

    16 25 Отговор

    До коментар #58 от "Един от Перник":

    Ми идеално, ходете да си го припиквате, той за друго не става, паметници на национални предатели....
  • 65 Другия с коня

    15 34 Отговор
    Да си Демократ,означава да си Антифашист,Антикомунист и срещу всякаква Диктатура,която Ограничава Свободата на всеки член на Обществото на Вероизповедание,Свободата на Собствеността,Свободата на Духа и Мисълта...Не вярвах,но от Факти написаха Невероятните Слова по темата....
    от ФАКТИ остава да добавим:

    Редно е, ако наистина има самоуправство, кметът на район ''Изгрев'' да бъде наказан.

    Редно е, ако в София има други подобни паметни плочи, незабавно да бъдат демонтирани.

    Редно е българската държавата да се задейства и най-после да демонтира не само Паметника на съветската армия, но и всички останали пропагандни съветски и комунистически паметници....Ако постигнем това като общество, на малко по-късен етап можем...."Да реализираме Лустрация на Комунистическите Партии и да ги Обявим за Престъпни със Закон.....Нали Факти....Кажете ДА...

    Коментиран от #258

  • 66 Софиянец

    13 34 Отговор
    Всеки опит за нов паметник ще бъде брутално разрушаван.
  • 67 Фаренхайт

    6 2 Отговор

    До коментар #63 от "ТОЧКАТА":

    Грозната Бети с брадъдъ
  • 68 ТОЧКАТА

    39 15 Отговор
    ...комунистите ЕДИНСТВЕНИ изпълниха своите обещания!!!!!!!!!когато дойдоха на власт!!!!!!!за разлика от вас ,които ЛЪЖЕТЕ на поразия.......НАПРАВИХА ДЪРЖАВА,която ВИЕ още грабите и рушите!!!Наистина МНОГО направиха!!!!даже джендърските ти очила са платени с техен труд, ограбен естествено.
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Българина

    31 7 Отговор
    ЗАТОВА:
    НЯМА ДА ГЛАСУВАМЕ за ДАЙ БЪЛГАРИЯ.
  • 72 да питам

    1 0 Отговор

    До коментар #60 от "Българина":

    А дали има някакво обяснение ?!
  • 73 ккккккккккк

    8 5 Отговор
    Петре, Петре се да ти е унетре...на тебе и жена ти в човката
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 какакака

    7 3 Отговор

    До коментар #69 от "Кузя":

    КУЗЯ КУЗЯЯЯЯЯ...да ти го налузя)))

    Коментиран от #79

  • 76 Деде

    9 21 Отговор

    До коментар #57 от "Комуниста":

    Много партизански филме си гледал .
  • 77 no name no face no number

    22 7 Отговор

    До коментар #74 от "Един от Перник":

    Срамно е, че такива мозъчни лилипути живеят в този Велик град

    Коментиран от #81

  • 78 Руснака

    34 10 Отговор

    До коментар #69 от "Кузя":

    През 1877-ма нашите войски през Дунав в посока Силистра, нахлуха на територията на законната Османска империя.С помощта на българите-поданици на султана, нашите войски разбиха турската армия, и ако Англия не ни бе спряла, днес България щеше да стига до Босфора.
    ЧЕРНИ НЕБЛАГОДАРНИЦИ.

    Коментиран от #80, #104, #106

  • 79 МА-НА-ФА

    3 1 Отговор

    До коментар #75 от "какакака":

    ТОЖЕ. 🤣🤣🤣
  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Един от Перник

    11 34 Отговор

    До коментар #77 от "no name no face no number":

    Бил е велик преди червената чума да стъпи в него къде мине нищо не никне всичко е унищожено от червените боклуци

    Коментиран от #91

  • 82 Питанчев

    17 22 Отговор

    До коментар #36 от "СССР ☭":

    Къде във Виена има 34 бе? Руският паметник там е от 1 руски войник държащ знаме за почит. Има и стена във формата на подкова. Той е от признателното гражданство , че солдатите не са сринали града като Берлин. А тук автоматчика от нахлулата окупационна войска високо размахва оръжието си на окупираната територия. Та и война ни обявиха на 5 .09. 44

    Коментиран от #89

  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Другия с коня

    10 6 Отговор

    До коментар #74 от "Един от Перник":

    Кажи Винкел,кога в София си се чувствал Чужд.Приехме всички Пернишки Безработни с головете на Работа,Магистрала ви спретнахме да идвате да работите и да храните Семейства,вс ли по специалността му....Кажи Винкел,не си криви Душата,че София ви Спаси....Не Партии и Идеолози...София и Българите в България се Спасихме....Живи и здрави да сте и ще пием Мелнишко..
  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Йордан

    33 4 Отговор
    Най-активни в омразата си към паметници на антифашисти са бившите партийни членчета, дето получаваха оргазъм като слушаха бай Тодор и неговите тезиси. Лиги им течеха от провисналите ченета махайки байраци по манифестацийте. Сега обърнаха палачинката и със същото усърдие лаят, доказвайки се на днешните палячовци във властта. Утре, ако пак се обърне политическата обстановка, с каква ли скорост ще си възстановят червената партийната принадлежност? И от 6мил.население ще имаме 8мил.партийни членове.
  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 СССР ☭

    25 6 Отговор

    До коментар #82 от "Питанчев":

    От твойте село не можеш да видиш паметника във Виена!
  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 no name no face no number

    15 8 Отговор

    До коментар #81 от "Един от Перник":

    Пич аз съм от Перник ти изобщо не пизнаесш нашият град и неговата история.Виж какъв е бил Перник преди 1944. Приятно четене и само Миньор
  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Партизаните

    11 22 Отговор

    До коментар #74 от "Един от Перник":

    сами са режели главите на болните и ранените.Вж.Тодор Балкански "Вартоломееви нощи в пазарджишкото краище".По повод жертвите от 1923 до 1944 год.по данни на комунистически историци са около 5 000-повтарям 5 хиляди-повечето след съд и присъда или в сражение с редовната войска или полиция/жендармерия.Останалото е пропаганда.Цар Борис III прекалено ги е помилвал.
  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 сноу

    29 8 Отговор
    Поръчкова куха лейка...Откъдето и да я чукнеш все на кухо бие...Абе въшльо и всичките улици хилъри , буш и Обонго да кръстиш, пак помияр ще си останеш..
  • 96 Бесен Язовец

    31 7 Отговор
    АМА КОИ СТЕ ВИЕ БЕЕЕ СЕДЕРАТИЧНИ МИШОЦИ И СОРОСОИДИ, ЧЕ ДА КАЗВАТЕ НИКОГА БЕЕЕ НАЛЯГАНЕ ВИ ЛИПСАВА ЕЙЙЙЙ СМЕХУРАНИ НАЛЯГАНЕЕЕ....
  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 1234

    33 10 Отговор
    Насилието поражда насилие. Зверствата на хунтата, която отряза главата на Стамболийски и избиваше българи заради тяхната обществена позиция получи заслужено наказание. А тази каркатура от среден пол, която се усмихва от снимката да си грабва цялата дружинка, Истанбулската конвенция и марш в Тайпе да ви се радват туристите.
  • 99 Директор

    9 25 Отговор

    До коментар #32 от "no name no face no number":

    Не са били партийци така ли? Отново приказки за родените след 90-та година. Аз да ти споделя - Няма да забравим, няма да простим..... Всичко се помни! Въпреки жалките опити за промяна на социалистическото ни минало. Дебата за преместване на паметника на окупаторите на Родината ни - червената армия е в ход.

    Коментиран от #105, #112

  • 100 no name no face no number

    19 8 Отговор

    До коментар #92 от "Един от Перник":

    Ти Луканов, Младенов и мафията след 1989 годинна за комунисти ли ги имаш? И още нещо в чужбина живял ли си,ако си живял значи си установил, че така наречената демокрация е = на комунизма при социслизма, тоест изобщо я няма, там има чист долнопробен капитализъм
  • 101 Един от Перник

    8 30 Отговор
    Всички червени боклуци ще висите по дърветата всичко ще ви се върне иде видов ден

    Коментиран от #109

  • 102 Софиянец

    10 33 Отговор
    Днес петимата педали, утре този пред спортната палата и така един по един докато не се махнат всички паметници на руския окупатор.
  • 103 Скрий се бе

    29 10 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Никога повече паметници на комунистически престъпници
    На американските престъпници може...
  • 104 Директор

    15 21 Отговор

    До коментар #78 от "Руснака":

    Няма Българин неблагодарник! Руснако, прави разлика между царска Русия и болшевишката сган дошла на власт след кървав преврат! Между другото имаш ли си бегла идея, че ако руският народ беше свободен да работи, твори и оползотворява ресурсите си, както в западните демокрации, Русия щеше да е световна сила номер едно.
  • 105 no name no face no number

    28 11 Отговор

    До коментар #99 от "Директор":

    Ей дрънгел не ме нерви, знаел ли кои са окупаторите на България а???? Преди 1989 година да си еиждал бази на съветски войиски или на Еаршавският договор а?Виждал ли си бе я кажи ? И след 1989 кплко бази имаме не на друг а на саш у нас а??? Колко и кой е окупирал България инселт такъв

    Коментиран от #108, #111, #131

  • 106 стоян георгиев

    11 21 Отговор

    До коментар #78 от "Руснака":

    другар не вашите ,а руските воиски нахлуха 1877 година.вашите избиха целия руски елит 1918. част от нашите освободители руски царски офицери избягаха във фашиска българия след като успяха да се изплъзнат на хората на другаря путин.забравяш ги маи тия работи или просто не си от русия?

    Коментиран от #118

  • 107 БСПедер

    5 12 Отговор
    БСП не са комунисти, нееее!! Маоисти, комсомолци, позитанци, благоевци, димитровци и русофилистици да, но комунисти - НЕЕЕЕ!! :-)))

    Коментиран от #110

  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 no name no face no number

    4 8 Отговор

    До коментар #101 от "Един от Перник":

    не всичко е червено явно си далтонист и вместо да защитаеаш Миньор си от лефски но иначе се пишеш перничанин
  • 110 no name no face no number

    9 11 Отговор

    До коментар #107 от "БСПедер":

    БСП е партия предател те са капиталисти и олигархозсщитници пълни аутсайдери са и нямат нищо общо с комунизма
  • 111 Умен по цялата глава

    10 23 Отговор

    До коментар #105 от "no name no face no number":

    Цяла България беше База на Руските Комунисти и Варшавски Договор....Имаше разположени СС,20 С ядрени бойни глави насочени към Турция и Гърция и НАТО....Сведенията от Военното Разузнаване Директно отиваха в Щаба на Варшавския Договор в Москва.....Ти явно не знаеш какво е КОМУНИЗЪМ....

    Коментиран от #114, #115, #160

  • 112 Аз 🤣🤣🤣

    23 7 Отговор

    До коментар #99 от "Директор":

    Приятелче, когато водата ти стане 5 лева кубика, а тока 1 лев кВч, да не забравиш, да си спомниш, че по времето на соца нямаше банани.🤣🤣🤣

    Коментиран от #136

  • 113 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    10 9 Отговор

    До коментар #1 от "Бесен Язовец":

    Колега поздравления. Докога ти продължи ха договора за тролене?

    Коментиран от #116

  • 114 Бай Ганьо

    23 6 Отговор

    До коментар #111 от "Умен по цялата глава":

    А сега имаме щайгите Ф-16, и то на хартия.И друго.Сега всичко се докладва на ФАЩ и Турция.Доволен ли си?! :-)
  • 115 no name no face no number

    25 8 Отговор

    До коментар #111 от "Умен по цялата глава":

    Явно ти незнаеш какво е комунизъм и, че никога и никъде не го е имало и тва е жалкото. Аз те питах кога е имало база с постоянно присъствие на чужди войски преди 1989 отворко. И оръжието си беше наше закупено срещу други суровини и продукти.Ядрено оръжие у нас не е имало преди 1989 година НЕ ЛЪЖИ, ЗАЩОТО МНОООГО ДОБТЕ ЗНАМ
  • 116 Пилот на МИГ-29

    8 3 Отговор

    До коментар #113 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    За него не знаем, но твоят е вечен.Беше при комунягите, сега е при "демократите".....следва......
  • 117 Адолф

    24 5 Отговор
    Трябва да се разрушат и панелките-другия символ на комунизма!Тогава стотиците хиляди жалкари трябва да се върнат на село,където са били при развитата царска България!

    Коментиран от #257

  • 118 Руснака

    24 6 Отговор

    До коментар #106 от "стоян георгиев":

    Абе спомням си, че през ВСВ пътувахме БЕЗ ВИЗИ чак до Берлин.Това си спомням.Спомням си още, че румънците ги прегазихме за 4 дни, а на българите, дори оръжието не взехме, а те доброволно се присъединиха към Червената армия, и успешно приключиха войната в Централна Европа.Спомням си ще, че през 1974-та година "бедна" България вече имаше АЕЦ - половин век преди Турция, която тогава лапаше прахоляка на България.Спомням си дори и войната през 1885-та, между генералите и капитаните9обучени от Русия).

    Коментиран от #121, #125

  • 119 стоян георгиев

    10 16 Отговор
    съветските комунисти предадоха българските комунисти,а сега се опитват да изкарат българите неблагодарници !та след идването на комунистите начело на страната застава димитров.след като сталин сваля доверито си към димитров тои скоропостижно умира в москва,същото става за година време и с димитровия ортак коларов.после от москва слагат червенков,които обаче свалят като пада сталин щото бил човек на сталин.после горбачов махна живков и заряза комунистическа българия да се оправя сама бедна ,ограбена и фалирала !сега обаче позабравили за кво са направили комунягите се опитват да изкарат българите предатели забравяики кои кого предаде!през комунизма българия изпълняваше всяко съветско решение на 100% .избихме си интелигенцията,затрихме си селата ,прецакахме си природата и накрая доиде горбачов и каза че всичко дето ни казали да правим било грешно и да се оправяме!държавата се срина.нямаше даже кво да се яде,а като се позакрепихме и ето ги отново комунягите от изток били сме предатели!та другари кои,кого предаде?ссср българия или обратното?

    Коментиран от #129

  • 120 перничанин

    9 1 Отговор

    До коментар #87 от "Де Факто":

    Хайде да не обиждаш на град. Около 100 000 сме, има добри, има лоши, има умни , има по-не умни : )) , каквито са и в твоя град/село. Гордея се , че съм перничанин , да диви сме малко, но точно заради това един от последните паднали под турско робство е Перник. Запазили сме вековни БЪЛГАРСКИ традиции (кукери). Може да споделиш ти с какво се гордееш , а не да обиждаш 100 000 ей така.
  • 121 стоян георгиев

    10 13 Отговор

    До коментар #118 от "Руснака":

    спомни си кво стана с руските генерали дето ни освободиха 1877 година другар.кои ги изтрепа ?и не ми обясняваи за аец.през ...ми е за аец.аз съм бил 1986 година в гърция дето и сега нямат аец и глкедах като индианец кво е сандвич и фреш.няма да обяснявам за коли,дрехи,обувки,мебели...няма да обснявам за свободи и възможности.та верно имахме аец ама спомни си че нямахме ток!или тва си го забравил?12 часа на ден години наред нямахме ток!
  • 122 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 123 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 124 Диамантената ръка

    9 10 Отговор

    До коментар #36 от "СССР ☭":

    Абе там стои паметника, ама руснаците минаха и си заминаха оттам, а тук 45г. соц. московски простотии. Това е разликата...
  • 125 Софиянец

    11 19 Отговор

    До коментар #118 от "Руснака":

    Аз пък си спомням как се търкаляха руски глави в Добруджа 17-а година. Спомням си как сринахте от бомбардировки няколко български града. Спомням си как 44-а окупирахте България и така до ден днешен. А и никога няма да забравя!

    Коментиран от #130

  • 126 Един от Перник

    11 4 Отговор
    Да кажа за бесепейците "хората от народа" какви червени боклуци са Красимир Петров крупен бизнесмен селски първенец тясно свързан с БСП мина Ораново беше негова собственост преди години там загинаха 4-ма миньори благодарение на него тоя човек беше окупирал цялата община Радомир беше заграбил земите на хората без да плаща нищо няколко пъти се опитваха да го гръмнат ама му се размина сега се крие на един язовир отвсякъде е заградено и не може да се мине има охрана нацепени батки още един Димитър Барбуков също крупен бизнесмен към е на небезизвестните Баневи правят си подаръци като яхти и скъпи коли Барбуков беше зет на селския кмет от Земен викат му калинката още преди да имаше скандали в министерствата 15 години не мърда от поста си и т.н.
  • 127 Димитър

    16 8 Отговор
    Прав е човекът, сега е демокрация, капитализъм. Трябват паметници на демократическите и капиталистическите престъпници, тях да тачим, тях да обичаме. За начало да положим венци пред паметника на американските летци убийци убили над 4000 невинни и осакатили в пъти повече! Мишо Паргов като умре и на него паметник да вдигнем, активен борец с мъртвото минало на България - това си е за почест!!!
  • 128 перничанин

    21 5 Отговор
    Не одобрявам разрушаването на който и да е паметник. Който одобрява подобно действие е ван*дал. И никакви доводи не оправдават подобни действия в противен случай се превръщаме в талибани.
    Малко мерим с двоен аршин г-н Михаил Паргов, когато македонците счупят паметната плоча на Мара Бунева е тероризъм, да ама макетата дават точно същите аргументи като вашите и чупят. Още нещо, г-н Михаил Паргов, вие и цял свят осъдихте талибаните , че разрушават световни шумерски паметници в Сирия, да ама талибаните казват , че исляма забранява статуи и картини на хора. Тръгне ли всеки да си намира оправдание за разрушаване на паметник ще си намери, но до къде ще стигнем по тоя път.
  • 129 ДКМС ☭

    6 2 Отговор

    До коментар #119 от "стоян георгиев":

    Васил Коларов е бил по близък със Сталин, а Георги Димитров никога не имал проблем с Кремъл. Сталин подкрепя Димитров дори пред Тито когато сърбина е поискал Балканска Федерация

    Коментиран от #147

  • 130 Софиянеца

    16 6 Отговор

    До коментар #125 от "Софиянец":

    Кои бг градове са сринали СССР? Я си лягай!

    Коментиран от #138, #141

  • 131 Директор

    9 19 Отговор

    До коментар #105 от "no name no face no number":

    Много се нервираш безлицеви анонимнико. Веднага ти казвам за базите:
    Американците сме ги поканили - добре са ни дошли, утре ако решим можем да ги поканим да си заминат. На мен лично не ми пречат. Да не забравяме, че последните два, три века 99% от научните, инженерни и медицински открития са дело на французи, англичани, германци и американци. Предпочитам тези народи за съюзници и партньори.

    Коментиран от #133, #155

  • 132 Чук и Гек

    14 5 Отговор
    Да унищожим символите на комунизма! Предлагам да започнете от най едрите символи - Бойко и подобни герберуги! А тея младежи на паметната плочка не са никакви комунисти! Просто заблудени дечурлига - РМС! Когато е дошъл комунизма, тях вече ги е нямало, защото са обесени от фашистите!
  • 133 перничанин

    8 4 Отговор

    До коментар #131 от "Директор":

    Аз също ги предпочитам, но не омаловажавай откритията на руските учени.
  • 134 Директор

    11 15 Отговор
    Съветски бази нямаше, по простата причина, че душманите на мандри в Царство България, поканени на власт от Сталин, бяха толкова наведени, че нямаше нужда от излишни разходи за непобедимата червена армия. За по-младите ще припомня епизод от най-новата ни история - съвсем не на шега управляващата комунистическа партия /сега БСП/ искаше да се присъединим към СССР. Дали е имало нужда от военна база?

    Коментиран от #149

  • 135 Исторически

    3 5 Отговор
    Не правилно в България да се пазят и да има само комунистически паметници, а да не са запазени или да са разрушени паметниците от 500 годишната история на България под турското робство....!!!
  • 136 Социалист

    6 14 Отговор

    До коментар #112 от "Аз 🤣🤣🤣":

    Да банани, ма и ток нямаше, чакахме по три дена за телевизор тежащ 80кг.изветлявахме откраднатия бензин, бяхме за крадени с телена ограда, ДА НЕ ИЗБЯХАМЕ ОТ ХУБАВОТО. Та те така....

    Коментиран от #144

  • 137 недоволен

    15 5 Отговор
    Тоя СеДеРас не може да отнема историята и живота на хората живяли иродили се през този перийод, това с млекото около устата седерасче, може да се класифицира в графа- УНИЩОЖИТЕЛ НА ПОКОЛЕНИЯ!!!! ТОЯ ИМАли родители от това време? Какви са били, може би фашисти, роднини сд Александър Йорданов????
  • 138 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 139 Перо

    13 3 Отговор
    За паметниците в БГ трябва да питаме чочко Шорош или наместника Дай БГ!
  • 140 Ген И Водков

    6 18 Отговор
    На някой боклук много са му мили крадците на мандри и комунистическите унищожителите на България.

    Браво на будните Българи сритали надгробната плоча на тия боклуци!!!!
  • 141 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 142 Чук и Гек

    13 4 Отговор
    Българските фашаги отчуждиха окончателно македонските българи от България с престъпленията си там като окопатори през ВСВ!

    Коментиран от #146

  • 143 700

    3 1 Отговор
    Лустрация..да, ама не..
  • 144 no name no face no number

    9 3 Отговор

    До коментар #136 от "Социалист":

    Те заради такива лекета и крадци страдаха всички честни хора, а сега първи капиталисти, ма при капитализма ла...ната изплуват отгоре
  • 145 Софиянец

    7 13 Отговор
    Символът на шумкарите звездата заменя трибагреника на всякъде, само по това съдете колко са българи комунистите!!

    Коментиран от #156, #158, #198

  • 146 Директор

    5 7 Отговор

    До коментар #142 от "Чук и Гек":

    Може ли малко информация - кои са фашистите в България? Имам предвид от началото на миналия век до днес.

    Коментиран от #154, #161

  • 147 стоян георгиев

    8 10 Отговор

    До коментар #129 от "ДКМС ☭":

    другари четете ама не писаното от официозите преди 1989 година.сталин обвинява димитров във сътрудничество с тито и секстанство.тва спасява реално българия от загуба на сувернитет.сталин привиква тито и димитров в москва .тито не отива и скъсва със сталин,а димитров отива подложен е на тежа критика .прави си критична самоотценка и признава вината си.после умира в съветска болница.тва са фактите.не минава и година и наследника му коларов също умира при подобна ситуация.сталин няма близки хора.избива почти цялата рода на жените си.смазва наи-верните си и близки хора като личния си бодигард или децата си.докарва жена си до самоубииство та кво ли на такъв човек му е коствало да се справи с близкия си коларов?!
  • 148 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 149 no name no face no number

    12 9 Отговор

    До коментар #134 от "Директор":

    Наведени тогаеа??? Наведени сте сега вие и въпреки всичко допуснахте чужда сган в родината СРАМ капиталистически изчадив

    Коментиран от #172

  • 150 ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБ

    12 5 Отговор
    С тези обички на ушите сигурно обича да го клатят...
  • 151 А да се

    11 5 Отговор

    До коментар #30 от "БЪЛГАРИЯ 16-та РЕПУБЛИКА НА..СССР":

    дава американска юрисдикция върху БЪЛГАРСКА територия е висша форма на ...?
  • 152 1520

    12 8 Отговор
    комунистите строиха тъй наречените демократи рушат вече 30 години
  • 153 Перо

    18 5 Отговор
    Паметниците са историята на една държава и никъде не се унищожават,независимо от конюктурата на времето. Тук е приматски примитивизъм!
  • 154 no name no face no number

    5 5 Отговор

    До коментар #146 от "Директор":

    Пиши се под номер 1, въпреки ,че фашизъм е имало само в Италия и е имал много позитиви не само негативи, но хората са го превърнали в нарицателно лакто комунизма дето въобще никъде не е съществуеал. Грешката на Мусолини е подкрепата за Хитлер, заради педя френска земя и море жалко.Но се пиши под номер едно спрямо разборането за фашист тук
  • 155 А какъв процент

    12 4 Отговор

    До коментар #131 от "Директор":

    от тези научви открития са дело на индийци, пакистанци и пр. , титуловащи се "американци"? А може би Вернер фон Браун също е американец? Айде стига с етническата теория за расовото превъзходство на американската нация... впрочем - американците ли пуснаха атомната бомба над Хирошима , че и обеднен уран до нашата граница -в Югославия?

    Коментиран от #171

  • 156 no name no face no number

    3 1 Отговор

    До коментар #145 от "Софиянец":

    Лъжец
  • 157 Комунист

    13 2 Отговор
    Тоя плешив очилат капут ще е сред първите пратени в газовите камери, когато неговите любими фашисти дойдат на власт. Егати отрепката; как не ви е срам да публикувате Тея пасквили.
  • 158 Колко

    7 0 Отговор

    До коментар #145 от "Софиянец":

    "навсякъде", дали повече от американското знаме днес? Съмнявам се...
  • 159 един Българин

    19 2 Отговор
    Боже защо такива боклуци могат да се месят в живота на България .Как може някакви грешки на природата да ти диктуват как да живееш и как да разсъждаваш.Тоя като го гледам просто няма и грам наченка на човешки разум.А бе ей алан колу ти който и обувките си неможеш да вържеш сам а камо ли си сътворил нещо през жалкия си живот тили си тръгнал да рушиш и заличаваш,кой си тибе л..но такова,ми като не ти харесва нещо не му обръщай внемание, на други не ни пречи, всичко що олицветорява етапи от историята ни пресъства зада помним какво е било как и защо се е случило.На това в цивилизованите страни му казват ИСТОРИЯ, хубава лоша наша си е.И като го потроши по добре ли се почуства ако е така отивай на гробищата и давай на ред....това го казвам със сарказам недейте порогава паметните плочи на хората ако все още е останало нещо човешко във вас.Засрамете се,на никого нищо лошо не правят мономентите,с тях или без тях все същите ще сте а имено някакво човешко недорозомение,грешка на природата.
  • 160 Знам какво

    10 1 Отговор

    До коментар #111 от "Умен по цялата глава":

    имаше, служил съм точно там. И беше повоз за усещането за сигурност. Знам какво имаше и по летищата - Узунджово, Безмер, Балчик... Тъй че не пиши глупости.
  • 161 Чук и Гек

    18 3 Отговор

    До коментар #146 от "Директор":

    По делата им ще ги познаете! Примери много! 50 000 лева за отрязана глава на ранена партизанка! Тук и в Македония! А днешните всички ги знаят! Повечето са бивши слуги на номенклатурчиците! Сега пак станаха фашаги!
  • 162 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 163 До факти

    8 1 Отговор
    Много сте избирателни факти. На кого слугувате? Затова сме на последно място по свобода на словото. Триете коментари. Вие допринасяте за тази позиция на медиите.
  • 164 До 128

    4 1 Отговор
    Един умен и интелигентен коментар.
  • 165 Чук и Гек

    16 3 Отговор
    Дайте подробности кои са тези петимата! То така всеки можете да обвините! Деянията им посочете поименно и всеки да се информира! Това келеме изобщо знае ли за кого става въпрос! Дегизирало се като джендар и кой като него - Щом съм антикомунист, значи минавам за умно и модерно диване! Готов за прайда!
  • 166 И какво общо

    15 1 Отговор

    До коментар #33 от "Страничен":

    ИМА комунистическия режим с тези младежи убити заради борбата им срещу режим обявил война на САЩ и Англия!!!???? Мисленето кземпляра написал този пасквил е динозавърско и няма нищо общо с демокрацията!
  • 167 Мери

    13 4 Отговор
    Господа, идват избори и съюзниците на ГЕРБ - СДС се задействаха Българите трябва да се карат, за да пребъде Боко. Още повече, че паметникът се намира на територия, управлявана от кмет, предложен от БСП. С една дума бий врага по всички линии. Да, ама не, защото кметът д-р Д. Георгиев направи толкова много за региона, колкото никой от досега кметстувалите не са сторили през последните 35 години. Давай, кмете, пак ще те изберем!
  • 168 Софиянец

    4 11 Отговор
    Боко си заминава и паметниците и плочите на комунистичекия режим нямат нищо общо. Та боко е по циганин от вас циганите в БКП. Да си знаете всеки опит за възстановяване на режима ще бъде бързо пречупен, дано избухне и гражданска война да поправим грешката от 89-а и дано ни стигнат стълбовете да приключим веднъж за винаги с червената чума.

    Коментиран от #176, #192

  • 169 пикльо

    9 2 Отговор
    от `новото време`..
  • 170 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 171 Директор

    5 5 Отговор

    До коментар #155 от "А какъв процент":

    Ще се самоцитирам : " Да не забравяме, че последните два, три века 99% от научните, инженерни и медицински открития са дело на французи, англичани, германци и американци. Предпочитам тези народи за съюзници и партньори". Какви индийци и пакистанци? Ако имаш елементарна представа от наука, техника и медицина ще разбереш, ако нямаш......

    Коментиран от #224

  • 172 Директор

    9 10 Отговор

    До коментар #149 от "no name no face no number":

    Военната ни доктрина беше, да задържим турска атака, докато не дойде червената армия, а политическата да станем 16-та република на СССР. По наведено от това аз не знам! Не бъркай с днешната ситуация - България е член на НАТО и ЕС, защото това е в неин интерес, а не защото червената армия е посочила крадливата пасмина шумкари, гореспоменатите душмани на мандри. Българите сме свободни да напуснем ЕС и НАТО, никой нищо няма да ни каже - това се нарича независимост драги и следване на собствените интереси.
  • 173 Трябва

    7 10 Отговор
    Да забранят със закон всички изказвания, които възхваляват комунисти, както и всичко, което е създадено или свързано по някакъв начин с този престъпен режим, който ни е донесъл само беди, за нас и нашите деца, за години напред!
  • 174 123

    10 0 Отговор
    Маметници, дали на комунисти дали на фашисти и каквито и да били не трябва да се премахват.Това е историята на България и дали някой я харесва или не я харесва според неговат идеология, не означава че историята трабва да бъде пренаписвана всеки път като дойде ново правителство.Както и унищожените сгради и архитектурно наследство от Средновековна България и Римска империя трабва да бъде възстановено.Бъдещите поколения ще могат да оценят истотическото си наследство и истина най добре,
  • 175 аха

    11 1 Отговор
    По време на войната София е срината, хиляди са убити, десетки хиляди ранени и осакатени, а стотици хиляди губят домовете и имуществото си. Унищожени са безценни културни реликви и ценни сгради и паметници. За всичко това има паметник на американските летци.

    Вие да сте видели паметник на японските летци в Пърл Харбър? Или на американските летци в Дрезден и Хирошима?

    ДОКОГА ЩЕ ТЪРПИМ ТАЗИ ПОДИГРАВКА?

    Коментиран от #184

  • 176 Мери

    5 2 Отговор

    До коментар #168 от "Софиянец":

    Гражданска война, стълбове... Ти добре ли си? Да не си се телепортирал от средните векове в 21 век. Великият инквизитор в ролята на съдбата. Толкова си жалък...

    Коментиран от #185, #186

  • 177 гост

    10 1 Отговор
    Редно е и всички хомо фашисти като този недоносен седесар да бъдат демонтирани от власта
  • 178 Директор

    7 9 Отговор
    По военната част - Царство България в един момент е водило военни действия на три фронта! Офицерите, мъжете, които са се сражавали тогава, въпреки загубата, са воювали с чест, не са чакали червена или друга армия. Заради тях /не само/ се гордея, че съм Българин, от неграмотните мандраджии ме е срам. Интелектуалният и военният елит на Царство България е брутално погубен от СССР с помощ от българската комунистическата комунистическата партия. Това са фактите.
  • 179 ИМПЕРИАЛИСТ

    9 6 Отговор

    До коментар #11 от "нашия":

    1. В България няма партийна организация на фашисти...Ние сме били конституционна монархия и в този период, народните представители са избирани МАЖОРИТАРНО...
    2. Тези, "Петима от РМС", са висши комунистически функционери и caмo Чaнкoвa e рaбoтилa в дeтcкитe cи гoдини, ocтaнaлитe нямат изработена и една НАДНИЦА, но пък са ръководители на Работнически Младежки Съюз....К,во им пречи, а?
    3. Една от грешките на прехода от „социализЪмЪт” е , че не се организираха заведения за превъзпитание на комунисти. Затова още дълго ще четемE и слушаме идиотщини.

    Коментиран от #191

  • 180 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 181 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 182 Чики-Рики

    3 2 Отговор
    Добреее,см..т на фашизма, свобода на народа!
  • 183 Антиговедар

    10 1 Отговор

    До коментар #7 от "мдааа":

    Абе фашисти,вижте какво става в главния обор отвъд голямата вода !!@
  • 184 ИМПЕРИАЛИСТ

    6 9 Отговор

    До коментар #175 от "аха":

    1. Комунистите много ви бива да извъртате.
    2. Паметничето на пилотите е само една плоча до оградата на посолството. Някои в софийските гробища са по-голями.
    Въобще не може да се сравнява с гиганткия колос и целия мемориален комплекс от 5 декара на пъпа на София...
    3. Пилотите са загинали в битка, докато другите, знаеш от какво...., а да не забравяме , че през ВСВ "братушките" са съюзници най- напред с Германците, а след това пък с Американците и Англичаните когато ни бомбардират.
    4. В България е възможно да се издигат паметници просто така. С РЕШЕНИЕ! И кой знае, в тези времена, може би след поколения, ще излязат „неизвестни” данни за епични боеве водени от Съветската Армия за освобождението на София, Пловдив, Варна от фашизма, пардон, монархо-фашизма. Ще се появът спомени за героично отстояваното предмостие край Перловска река, на чието място по-късно е издигнат паметникът…
    5. ДОРИ САМОТО НАИМЕНОВАНИЕ “Паметник на Съветската армия” е фалшиво, тъй като Съветска армия, като название на въоръжените сили на Съветския съюз, е от 1946 г. , след Втората световна война. До 1946 г. носи названието Работническо-селска червена армия (на руски: Рабоче-Крестьянская Красная Армия, съкр. РККА), след това преименувана в Съветска армия.
  • 185 Софиянец

    0 5 Отговор

    До коментар #176 от "Мери":

    Това е единствения начин, може да не ти харесва но всички ще го преживеем.
  • 186 Директор

    4 9 Отговор

    До коментар #176 от "Мери":

    Като цяло в България нямаше реванш за събитията хвърлили страната в съветска орбита след края на ВСВ. Това означава, че в голяма част от населението няма усещане за историческа справедливост. Ако тук стане гражданска война, тази справедливост ще бъде въздадена. Бившите комунисти и техните наследници го знаят много добре - това е причина запазването на гражданския мир, за тях да е задача номер едно. Разчитат, че всичко ще се забрави. Драго Мери, нищо не е забравено! Повтарям ви - ако тук се случи гражданска война, средните векове ще ви се видят песен.

    Коментиран от #193, #209

  • 187 ДРУГАР КОМУНИСТ

    1 4 Отговор
    Другари и другарки !
    Тук сме се събрали по голяма нужда.
  • 188 Русофилите

    4 6 Отговор
    Най ги е яд, че на двадесетолевка стои лика на един голям българин и патриот Стефан Стамболов, който направи всичко възможно България да не попадне под руско робство. Голям русофил преди да разбере какво ни готви Русия и че всъщност руснаците ни мразят а не обратното.
  • 189 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 190 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 191 Чичо

    4 2 Отговор

    До коментар #179 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Има нещо вярно. Но ако погледнеш младежкия герб, там е същата боза. В което няма нищо чудно - тъй като герб са комунисти от втория ешелон на БКП, то е нормално да си имат и новия РЕМС!
  • 192 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 193 БКП

    2 4 Отговор

    До коментар #186 от "Директор":

    Няма бивш комунист ...
  • 194 потребител

    14 0 Отговор
    Забелязвате ли,че тази гнида Петър Здравков почти всеки ден има такива поръчкови провокативни публикации? Да е писал някога за американците сринали половин София и убили поне 12 000 цивилни,а им издигнаха паметник насред София?
  • 195 Сатъра на Хана

    6 1 Отговор
    Комунизма е част от Християнството :))
  • 196 Директор

    1 7 Отговор
    В продължение - важността на граждансия мир за бившите комунисти е толкова важна, че ако се чудите защо ДПС си разиграват коня вече 30 години, това е отговора. Просто и ясно, трябва само малко да се мисли.
  • 197 ужас

    11 2 Отговор
    Добре би било такива статии изобщо да не се публикуват, срам са за всяка редакция, претендираща да работи в интерес на ценностите на демокрацията, а не тези на фашизма. Този нещастник, авторът, за фашизъм да е чувал?! Да знае случайно колко хора са избити в България без съд и присъда по времето на фашизма в България, да е чувал за закона за защита на държавата, който всъщност дава право на всеки да избива антифашисти без съд. да знае какво е фашизъм и, че това е официалната власт до 1944 година и у нас, за огромно съжаление. За холокоста и концлагери да е чувал?! Е, изброените имена от този драскач нещастен, са на достойните и смели младежи, пред които се прекланяме. Не само ние, а целият антифашистки, прогресивен свят.
  • 198 ♥️♥️⛦♥️♥️

    5 3 Отговор

    До коментар #145 от "Софиянец":

    Това е истината!
  • 199 Софиянец

    1 6 Отговор

    До коментар #192 от "Комуниста":

    Лошо няма, днес чаках разни такива ербапи в 11 но никой не дойде. Ако искаш утре да се пробваме пак?
  • 200 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 201 Сатъра на Хана

    10 0 Отговор
    Христос първи издига Лозунга :
    ....
    Свобода , Равенство , Братство , справедливост и Да не се страхуваш да умреш за тях
    .....
    .... Това създание е Анти-Християнин

    Коментиран от #203

  • 202 Шопо

    6 0 Отговор

    До коментар #33 от "Страничен":

    ...което никак не пречи да си имаме комунист за премиер. Нещо да кажеш?
  • 203 Софиянец

    4 10 Отговор

    До коментар #201 от "Сатъра на Хана":

    Комунистът е атеист, да си чувал за 25-а тодина как взривиха Св. Неделя. Щот са християни и вярващи. Тоя сатър нали знаеш къде ще ти го завра?

    Коментиран от #206, #211

  • 204 Директор

    1 13 Отговор

    До коментар #192 от "Комуниста":

    Драги комунисте, ако я няма директната подкрепа от Москва сте взели дали отвсякъде. Дори ако не говорим за радикализъм, да си представим, че факторът Москва не съществува, мога да те уверя, че няколко паметника в България сами ще се разрушат за няколко седмици. Де обаче този късмет....

    Коментиран от #210

  • 205 ДРУГАР КОМУНИСТ

    6 1 Отговор
    Който е комунист да вдигне ръка и да гласува ... ааа виждам , че сте много , мнооого активни .
  • 206 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 207 PlimP

    16 2 Отговор
    поредният разбирач-дрисльо, който 89-а е бил на 10, нооо е спец на тема комунизъм, фашизъм, социализъм и т.н., лошото е че ще стват все повече на брой олигофрените като него

    Коментиран от #212

  • 208 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 209 Мери

    6 0 Отговор

    До коментар #186 от "Директор":

    Не знам колко си годишен, но пишеш като стогодишен старец, уви не като мъдър. Реванш, а после...реванш на реванша. Защо, в името на какво? Всеки по-интелигентен човек знае, че съдбата на България е решавана от големите държави. И по твойта логика би трябвало да вземеш самолета до Лондон и да счупиш паметника на Чърчил. Спомените ми са повече от новото време , отколкото от социализма.Наслушала съм се на истории за кражби, злоупотреби, погазване на правата на хората, морално падение.Та справедливостта изисква съд и наказание за всяко доказано престъпление. Но, това няма да стане. Знаеш го и ти и за това копнееш за мъст и кръв. Тровиш си душата и объркваш кармата на наследниц¹ите си. Никога, никога не бих искала гражданска война в България. Едни хора ще избягат със самолетите си и кого ще бесиш по стълбовете. Няма да стане.

    Коментиран от #214, #235

  • 210 Комуниста

    11 3 Отговор

    До коментар #204 от "Директор":

    Кои ще бутате паметници на,, Червената армия" бе онези 10 вкиснали се седераста на 60+ години ли? Кои бе сороснята от,, Да България" ли? СДСТО умре 2001г след като ограбихте държаватaи съсипахте икономиката за 3,5 години .
  • 211 Отряд,, Чавдар "

    5 2 Отговор

    До коментар #203 от "Софиянец":

    Камбоджа на Пол Пот ще ти се види рай!
  • 212 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 213 Nikolay

    11 3 Отговор
    този пудел от снимката ли кряка срещу паметника. А защо не писка срещу паметника на американските пилоти ? Те с какво точно ни помогнаха??
  • 214 Директор

    8 5 Отговор

    До коментар #209 от "Мери":

    Нищо не тровя драга. Нямам време, още съм в активна работна възраст. Преди 30 години вярвах, че мирният преход е добра идея. Сега от дистанцията на времето съм сигурен че мирният преход беше голяма грешка. Твърденията ми са хипотетични, от рода на защо ли не спечелихме втората война. Проблема с гражданския мир е, че запазвайки го, бившите комунисти така се окопаха във властта и икономиката, че сега няма вадене. Директно страдат нормалните хора - да не мислите, че при нашите природни дадености отрицателната демография и емиграцията са естествени процеси. След още 2-3 поколения всичко ще е забравено и станало история. Гражданската война щеше да доведе до жертви, но дали 60-70 годишно нормализиране на държавата и милионите емигрирали не са много, много по-висока цена?

    Коментиран от #227

  • 215 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 216 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 217 Директор

    6 9 Отговор
    А накрая, когато изчезнат нормалните, обикновенните хора, които работят и плащат данъци и останат само цигани, комунисти и полицаи, жалко че няма да съм жив да видя, как циганина кара комуниста да работи, за да има за него или обратното 😀😀😀. Тогава ще може да се печели много от тази туристическа атракция😀😀😀.
  • 218 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 219 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 220 Червени разбойници

    5 13 Отговор
    Който е разрешил поставянето на паметника на тези престъпници мародери да влиза в затвора
  • 221 Prase

    13 5 Отговор
    Който е ходил в гр.Кил,Северна Германия знае за паментинка на немските подводничари от 2рата световна и истнската немска подводница музей.Същата сигурно е потопила много кораби,но....това е ИСТОРИЯТА...добра или лоша,важното е бъдещите поколения да знаят истината и да се учат от грешките и да се гордеят с постиженията...
    История и политика са две несъвместими понятия...ние сме един жив пример за това...какво спечелихме например като махнахме музея на Димитров...нищо и половина...можеше да стане чудесен туристически обект-ункален сам по себе си...музей на восъчните фигури и т.н. да се правят пари,но не...мразим да мислим и след нас и потоп...ужасни ПАТРИОТИЧНИ ИГРИ...

    Коментиран от #223

  • 222 Психо доктор

    10 2 Отговор
    А паметника на американските летци бомбардирали България какво ще го правиш, ако е демокрация или махаме всичко или оставяме паметта на историята да живее за поколенията, за да знаят кой кой е.

    Коментиран от #226

  • 223 Пенсионер

    4 8 Отговор

    До коментар #221 от "Prase":

    Като искаш да си ги гледаш националните предатели има и снимки Любувай им се Аз не искам

    Коментиран от #225

  • 224 Ти на какво

    6 2 Отговор

    До коментар #171 от "Директор":

    си директор, на бидон с кисело зеле ли? Или на фонтан?
    Че те тия изобретателни нации са ни прецаквали толкова изобретателнонпрез годините че не можеш да си представиш.
    Изобретателите им са били едни а управниците други.

    Коментиран от #262

  • 225 Prase

    6 4 Отговор

    До коментар #223 от "Пенсионер":

    това е история драги..и ако предишните поколения мислеха като теб -нямаше да знаем за места от времето на минали имерии като Римската например ...:)))

    Коментиран от #228

  • 226 Заблуден комунист

    9 2 Отговор

    До коментар #222 от "Психо доктор":

    Американските летци са били съюзници на СССР и са се били против Хитлеристка Германия А защо в България Защото им обявяваме война като съюзници на Хитлер

    Коментиран от #247

  • 227 Мери

    1 1 Отговор

    До коментар #214 от "Директор":

    С този изказ възприемам възгледите ти много по-добре. Може и да не сме толкова различни, когато...говорим човешки. Но за мен въпросът е какво да се прави, за да се спаси, това което още не е изгоряло. Сега превключвам на американска вълна.
  • 228 Пенсионер

    5 4 Отговор

    До коментар #225 от "Prase":

    А знаеш ли колко струва подръжката на мумията на най големия предател на България???
  • 229 МАРШШ

    4 5 Отговор

    До коментар #215 от "ВНИМАНИЕ!":

    КОМУНЯГА НЕ се ПЕНИ ЩА ФАНИ КОРОНАТА
  • 230 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 231 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 232 Хаджи Хаджи Българин

    13 6 Отговор

    До коментар #12 от "Дедуля":

    На 10. 11.1989 България имаше 10млрд $ кредити! Но имаше корабостроителница и стотизи заводи и фабрики! А сега, майноле, къде са заводите ? А задълженията на България надхвърлят 30млрд €! Иначе, всички са всезнайковци!
  • 233 Алекс

    4 8 Отговор
    Наближават избори и дойде време за предброяване на овцете. Кой колко гласчета ще вземе, а какво по-лесно от това да пуснеш старата болна тема за всеки българин над 30, соц или демокрация. Когато и последния представтел на поколенията раждани до началото на 90те си отиде, тогава страната ни има някакво бъдеще. Дотогава, живейте в миналото и се дърлете за паметници. Циврите за промяна, а от 30 години не сте избрали един свестен политик. На пролет пак да гласувате. Няма какво да се залъгваме, и без това на вас си ви харесва така.
  • 234 Adolf Hitler

    5 5 Отговор
    Мрете капиталисти... вие сте ракът на планетата !!!

    Коментиран от #269

  • 235 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 236 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 237 СДС и ГРОБ

    9 5 Отговор
    В надпревара по злоба и простащина,кражби и далавери.
  • 238 какъв срам брах....

    10 5 Отговор

    До коментар #11 от "нашия":

    Случайно попаднах и голям срам брах в село Бойник Сърбия. В центъра голям паметник на избити беззащитни майки, деца и сръбски партизани от българските фашисти през ВСВ, както и подобни фашаги избиха майки и деца в Ястребино, рязаха глави на партизани без съд и прсъда.....ей това са и наследниците им днес дето рушат паметниците на борците против уродите фашаги!!!!!

    Коментиран от #246

  • 239 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 240 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 241 Един

    5 2 Отговор
    Мишо, как те роди майка ти такъв г@золизец! Или сам стана такъв?!
  • 242 комунистка

    5 4 Отговор
    Тази статия е злополука, катастрофа на съвестта. Петър, или както се казвате, отивайте в пещерата, почнете наново еволюционното си развитие, дано ви се получи. Но дотогава, само с придружител говорете!
  • 243 бакърджиев

    8 3 Отговор

    До коментар #33 от "Страничен":

    Лошото е тогава , когато вие -" големите антикомунисти" докарахте държавата до последна степен на разруха и обезлюдяване , след вас дори и паметник няма да остане , защото няма да има и кой да го гледа , и да ви помни.
  • 244 Аве Адолф

    7 5 Отговор
    Густо ми е като гледам квичащите тук комуноиди , колко са жалки , но с болшевишката зараза от мАсква е вече отдавна свършено и всички паметници на комуноидната смет трябва да се заличават със закон .
  • 245 Софиянец

    4 5 Отговор
    Комунистическият режим е обявен със закон за престъпен, който иска може да си чества разните престъпници но плоча няма как да сложат. Всеки опит за Възраждане ще бъде посрещнат на нож, а всеки паметник ще бъде разрушаван. Скоро очаквайте и други включително и моча!
    А на смешкото със сръбския паметник отговарям, фашизъм в България не е имало само антифашисти. Руските паметници както и сръбския са плод на развинтената атифашистка борба на нашите родни шумкари и титовите партизани. Пропаганда и лъжи насадени от мацква, но все още има полезни ид**ти които сляпо вярват.
  • 246 кратко

    4 5 Отговор

    До коментар #238 от "какъв срам брах....":

    Имаше доскоро жив един възрастен човек , почина на 96г. бил е войник по време на тези събития . Сръбските партизани убиват през нощта двама български войници . Същият ден , около селото при изгрев слънце , се прави плътен кордон , и къщите се подпалват с хората в тях . Още сънувам писъците на жените и децата , казваше с навлажнени очи . И затова там сега ни наричат фашисти.

    Коментиран от #249

  • 247 сащ е война

    10 2 Отговор

    До коментар #226 от "Заблуден комунист":

    Аха, само дето целта на американските летци не е била военщината в България, а мирното население. Това е най-долният акт в една война, която не заслужава почит.
  • 248 Иван

    6 0 Отговор

    До коментар #30 от "БЪЛГАРИЯ 16-та РЕПУБЛИКА НА..СССР":

    Друго си е да сложиш паметник на хубавците бомбардирали столицата и да се наведеш добре да бъдеш " уважен".....дано си щаслиФт

    Коментиран от #251

  • 249 Софиянец

    2 1 Отговор

    До коментар #246 от "кратко":

    Такива приказки тоя чул оня казал, документирани са единствено сръбските зверства над българското население.
  • 250 Либерален демократ?

    4 0 Отговор
    Демократична ценност е да имаме паметник на турски терористи или на разрушителите на София и други градове?? Е.... Всичко по редът си. Преди плюехме царистите. Сега плюем комунистите. Утре ще плюем "демократите". На историята не трябва да се слагат етикети. Вско време си е имало свои потребности, морал и герои.
  • 251 червени боклици

    0 7 Отговор

    До коментар #248 от "Иван":

    ей, неграмотници, не се научихте, че паметника на загиналите американски летци е в двора на АМЕРИКАНСКОТО ПОСОЛСТВО, а не срещу Софийски Университет. Профани невежи!

    Коментиран от #253

  • 252 каквото повикало

    5 2 Отговор
    Това се обадило. Ако нямаше фашистки престъпници преди 44-та, нямаше да има и комунистически такива след 44-та. Отделно, че комунистите не а само разни партизани, а много хора, членове на БКП, са допринесли с труда и идите си за развитието на държавата след 44-та за са стигнем до 12-то място в света, една от триге страни в света, произвеждали компютърна техника, лазерни източници, в топ пет на износители на ел. двигатели и т.н. И това няваше да е възможно без идеите, труда и целите вкл. на хора от ръководството на партията. Тези хора заслужават паметници, а престъпниците са тези, които се опитват да окачествят цялото управление на България между 44-та и 89-та като престъпно.

    Коментиран от #255

  • 253 Да ама не

    6 1 Отговор

    До коментар #251 от "червени боклици":

    Паметника американски убийци НЕ е в двора на АМЕРИКАНСКОТО ПОСОЛСТВО, и е ВИДИМ.

    Коментиран от #267

  • 254 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 255 стоян георгиев

    0 6 Отговор

    До коментар #252 от "каквото повикало":

    само да те питам мислиш ли че като повтаряш една и съща лъжа тя ще стане истина?една от причините е да ви чупят паметниците е иманно постоянно повтаряните от вас лъжи!само ще ти кажа че в българия фашизъм не е имало.ти можеш ли да направиш разлика между фашизъм и националсоциализъм ?и що не викаш че у нас е имало националСОЦИАЛИСТИ ,а фашисти квито никога не е имало?тва квото произвеждахме през комунизма явно се виждаше в магазините ни.празни рафтове ,а техниката скраб.затова и комунизма фалира.ако беше толкова добре както лъжкаш щеше и сега да сме в комунизъм и да караме лади на ток!та еи и затова ви чупят паметниците и ще продължават да го правят!

    Коментиран от #256, #261, #263

  • 256 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 257 Спокойно

    7 1 Отговор

    До коментар #117 от "Адолф":

    Пич,спокойно! Няма да им разрушат панелките,построени с държавни пари от Гадната Диктатура.Същите панелки,в който обитават и до момента, много от върлите врагове на предишния строй.Този- на Социалистическа България. Защото комунизъм не е съществувал никъде.Това е идеологическа платформа.Простичкоще им ги приберат постепенно.През системата на чситата,колектори и банковите кредити.Ще стане бавно.Да не изскочи жабата от гърнето върху огъня! До едно,максимум две поколения, ще преминат над 70% в ръцете на банките, отделна част, през ЧСИ, в ръцете на мултимилионери ,кийто ще ги купуват на пакет.Ще живеят в собствените си бивши апартаменти,но под наем.Ще ги довършат окончателно след 30 години.Как?Много просто! Земята- терена е общинска собственост. Ще ги обявят за необратимо амортизирани,и ще бутат наред.Не можеш да оспорваш,защото терена не е твойСледва огромни строежи пак с апартаменти.Но с непосилни цени.Ще ги " компенсират" със жълти стотинки, и ще ги смачкат окончаетлно. Да,имаш право като бивш собственик.Но цената е друга,защото включва и идеална част от терена.Малцна ще успеят да закупят.Другите- под наем.През общината,или сдружение на собствениците..Нямаш ли собственост, и то- недвижима,си поробен завинаги.Работиш за да плащаш,плащаш,за да работиш.И на село няма да се връщат.Итам ще е всичко изкупено.
  • 258 Коня върху другия

    5 2 Отговор

    До коментар #65 от "Другия с коня":

    Само паметници на американски пилотчики.Може и на Ал Йо,разстрелващ децата от Ястребино.
  • 259 Наблюдател

    5 3 Отговор
    Събарянето на паметници е чиста проба е лицемерие и ванадализъм!
    Ами по тази логика да вземат да съборят пирамидите в Гиза и Колизеума в Рим защото са строени от роби за абсолютни главорези! На техния фон нашите комунисти са направо невинни девици!
    Не паметниците са виновни, а за тези дето са строени!! Само че никой непосмя да пипне 1 комунист дори за убииствата и лагерите! Да сте чували за поне 1 осъден!? Нали така пишман "демократи"!!!!
  • 260 МАЛКА пенсИЯ

    0 4 Отговор
    Нерде Гиза,нерде БСП/К.
  • 261 Директор

    2 1 Отговор

    До коментар #255 от "стоян георгиев":

    Не е удобно някак си - националСОЦИАЛИЗЪМ, разбира се, че фашизъм по-добре звучи. Монархофашизъм още по-добре.

    Коментиран от #270

  • 262 Директор

    1 2 Отговор

    До коментар #224 от "Ти на какво":

    Директор съм на промишлено предприятие. Именно - в една държава управниците са една шепа хора, а останалите работят, произвеждат и изобретяват. Като инженер имам поглед върху техническите изобретиния.
  • 263 Ела пак

    0 1 Отговор

    До коментар #255 от "стоян георгиев":

    Върни се в трети клас да научиш основите на българския език и тогава ела пак.
  • 264 Майн Кампф

    2 3 Отговор
    Паметниците на разната болшевишка смет трябва да се заличават със закон .
  • 265 Аве Адолф

    2 2 Отговор
    Крaйнo врeмe e дa ce приeмe нoв зaкoн зa зaщитa нa държaвaтa ни oт кoмунoидни утрeпки и тeхнитe oтрoчeтa, и нeзaбaвнa луcтрaция нa чeрвeнaтa cмeт пoддържaщa пaмeтници нa бoлшeвишки тeрoриcти .
  • 266 антиболшевик

    2 2 Отговор
    Я кoлкo мнoгo кoмунoидни утрeпки квичaт тук зa имeнaтa нa бoлшeвишкитe cи тeрoриcти ...... удoвoлcтвиe e чoвeк дa глeдa , кaк изхвълрят cин жлъчeн кaмък oт нaпъвaнe .
  • 267 смешник

    0 1 Отговор

    До коментар #253 от "Да ама не":

    Точно в двора им е, неграмотнико, ама сте толкова плитки в главита, че мислите, че става дума за този до бившото народно събрание, профани прости
  • 268 Аве Адолф

    2 4 Отговор
    Паметниците на такива терористи , както и на съветската окупационна армия в България трябва да бъдат взривявани в преки телевизионни излъчвания , за да стане ясно на всички , че с болшевишката зараза в България е свършено за винаги .
  • 269 IDIL

    1 0 Отговор

    До коментар #234 от "Adolf Hitler":

    паметник на Адолф
  • 270 стоян георгиев

    2 0 Отговор

    До коментар #261 от "Директор":

    по-удобно ама не е вярно!монархофашизъм е смешно.в италия по времето на мусолини също е монархия!освен това фашизма и нацизма са абсолютно различни доктрини.при фашизма няма антисемитизъм да речем!мусолини до дружбата му с хитлер е обграден от евреи!
  • 271 ГРЕШИТЕ

    0 0 Отговор
    ТИЯ НА ПЛОЧАТА НЯМАТ НИЩО ОБЩО С КОМУНИЗМА - ТОВА СА ПРЕСТЪПНИЦИ ! НЕЩО БЪРКАТЕ !
  • 272 БОКОКРАД

    0 0 Отговор
    НАЛИ ВСИЧКИ ВИДЯХМЕ КОЛКО Е КОМУНИСТ БОЙКО - ТОЛКОВА СА КОМУНИСТИ И ТИЯ НА ПЛОЧАТА .............СТАВА ВЪПРОС ЗА ЕДНИ РАЗБОЙНИЦИ И КРАДЦИ !
  • 273 Този коментар е премахнат от модератор.