Last news in Fakti

7 Януари, 2021 13:26 2 155 35

СДС на нож срещу БСП: Не разрушаваме паметници по тъмни доби

  • сдс-
  • бсп-
  • ремсисти-
  • рмс-
  • петимата от рмс-
  • паметна плоча-
  • демократична българия

Продължават споровете на "десни" и "леви" спрямо събитията около паметника на ремсистите в София

СДС на нож срещу БСП: Не разрушаваме паметници по тъмни доби - 1

Възстановeният, а впоследствие разрушен отново паметник на ремсистите в район "Изгрев" в София, е новата ябълка на раздора между БСП и СДС. От левицата обвиниха демократите заради тяхната "антиевропейска" позиция, а от СДС върнаха жеста, припомняйки им, че не почитат Деня на жертвите на тоталитарните режими, както и че комунистическият режим е обявен за престъпен в България. Демократите са недоволни, че БСП "внушава" как едва ли не те са счупили паметната плоча след възстановяването ѝ. Още в началото от десницата се обявиха, че паметникът е "обида за демокрацията".

Ето цялата позиция на СДС по казуса:

Възстановеният, и после съборен от неизвестни лица паметник на Петимата от РМС в квартал „Изгрев“, се превърна в предизборно знаме и платформа на БСП-София. В патетична декларация, посветена на СДС, столичните социалисти ни наричат „неофашисти“, „сини варвари“, антиевропейци и реваншисти, насаждащи език на омразата. Наред с това правят внушение, че разрушаването на плочата едва ли не е дело на СДС.

И всичко това, защото заявихме открито позицията си, че паметната плоча на петимата комунистически терористи и партизани, обучавани в СССР, е обида за демокрацията!

Поради тежките обвинения на столичните социалисти, се почувствахме длъжни да опресним паметта им и да подтикнем логичната им мисъл в следните насоки:

1. Не всеки антикомунист е фашист. Както и не всеки комунист е палач от лагерите на смъртта и Народния съд. За СДС комунизмът и фашизмът са еднакво зло. Ние всяка година почитаме Деня на жертвите на тоталитарните режими на ХХ век – 23 август. Но не видяхме нито един социалист там.

2. Комунистическият режим е обявен за престъпен от българския парламент. Вие сте парламентарна партия и би трябвало да го знаете! Следователно неговите герои и символи са несъвместими с ценностите на европейска демократична България.

3. Езикът на фактите не е език на омразата.

4. Варварите нямат цвят. Те се разпознават по делата. Варвари са тези, които избиха стотици хора в атентата в „Света Неделя“, а след 9 септември отнеха насилствено земята на българите, национализираха имотите, преследваха духовенството, убиваха без съд и присъда инакомислещите, разрушаваха църквите и налагаха червени терористи за национални герои!

5. Да наречеш кмета на „Изгрев“ „политическо недоразумение“ не е заплаха, както ни обвинявате, а квалификация.

6. Ако СДС, благодарение на която България е в ЕС и НАТО, е антиевропейска партия, каква е тогава БСП, която си брои конгресите като продължение на БКП?

7. СДС не разрушава паметници по тъмни доби. Подривната дейност не е патент на демокрацията, а на партията-майка на БСП. Ние излизаме с лицето си и ще продължим да настояваме да бъде демонтиран паметника на Съветската армия, както и другите символи на тоталитарния режим и срамната му зависимост от СССР.

Разбираме, че предизборната кампания вече е започнала и БСП иска да обедини и втвърди електората си. Но паметната плоча с петолъчки едва ли ще им помогне.

Лошата новина за БСП е, че пак няма да спечелят изборите. Само с революционен плам и партизански устрем не става!

Добрата новина за България е, че вече растат няколко поколения, за които петолъчките, сърпът, чукът и сенките на комунизма, са само страници от историята!


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    32 4 Отговор
    Останките от костовисти, които Разграбиха и ликвидираха Всичко! Масовата Приватизация премина направо в Чекмеджета. Преди бяха партийни куфарчета.
  • 2 бай Тодор

    29 1 Отговор
    СДС е патерица на ГЕРБ а герберастите са бивши комунисти, които с тъга се разделиха с членските си книжки като вожда им Бойко Борисов.
  • 3 Отряд,, Чавдар "

    32 6 Отговор
    Скоро камшика ще играе по крадливи седерасти дето рушат светини!
  • 4 КОНТРАТА

    21 5 Отговор
    Явно искатат да ходят да чукат камъни в кариерата седесарите!
  • 5 333

    27 7 Отговор
    Дай да забраним Смирненски, Вапцаров и Гео Милев.
    За престъпен е обявен режима. Комунисти също са били жертви на режима преди 44-та.
  • 6 сила

    28 3 Отговор
    ТЪРСЕТЕ АЛ ЙО.....ОБЯВЕНА Е НАГРАДА ЗА ЗАЛАВЯНЕТО МУ
  • 7 Майн Кампф

    7 27 Отговор
    Фaшизъм в Бългaрия никoгa нe e имaлo . Тoвa ca ca прocтo eдни бoлшeвишки тeрoриcти упрaвлявaни oт Мocквa , cпoмoгнaли зa пoдривни и тeрoриcтични дeйнocти cрeщу бългaрcкaтa държaвa, и aтeнтaти cрeщу бългaрcки прaвocлaвни хрaмoвe и държaвни лицa и видни бългaрcки личнocти . Тaвa ca ca eдни дoлни и ниcши прecтъпници ocъдeни oт иcтoриятa и чoвeчecтвoтo , зaтoвa и имeнaтa им трябвa дa бъдaт зaличaвaни и изличaвaни oкoнчaтeлнo и нaвcякъдe ......

    Коментиран от #10

  • 8 антиболшевик

    8 27 Отговор
    Паметниците на разната болшевишка смет трябва да се заличават със закон .
  • 9 Седесарска сган

    17 4 Отговор
    Още ли дишаш бе?! Няма да е за дълго..
  • 10 ТаУмВзе

    16 3 Отговор

    До коментар #7 от "Майн Кампф":

    Нацист Неук! Фашизъм има в Италия! В Германия е Национал социализъм.

    Коментиран от #17, #21, #23

  • 11 A къде

    5 11 Отговор
    .. са им нелегалните имена!!! Явно съвременните социалисти не са разбрали дедите си!!!
  • 12 дедо Герчо

    14 4 Отговор
    КВО СДС,КВИ 5 ЛВ.,БЕ АЛООО....
  • 13 Azz

    20 4 Отговор
    От това,което беше СДС навремето нищо не е останало...Само утайката,като се размъти обстановката и тя изплува нагоре,също като в случая...
  • 14 Аве Адолф

    7 14 Отговор
    Я колко много комуноидни утрепки квичат тук за имената на болшевишките си терористи ...... удоволствие е човек да гледа , как изхвълрят син жлъчен камък от напъване .
  • 15 Софиянец

    6 15 Отговор
    Айде отново червената помия потече. Едни такива ербапи ги чаках вчера в 11 но никой не се яви. Заплашват червенотиквеничетата, що така бре мамини, отново ли искате българи да убивате!? Помнете, всеки опит за възстановяване на престъпния комунистически режим ще бъде посрещнат на нож. Оставете че е забранен със закон в България от парламента. Дано се случи да ни се отдаде шанс да поправим грешката от 89-а и да приключим с червената чума. Това е единтствения път и шанс за България.

    Коментиран от #33

  • 16 Какво

    12 3 Отговор
    СДС ,БЕ пет човека -Пашата-сикаджия -шеф,Сашо толупа еврозадн-к и още няколко мутри.Какво им правите реклама и измисляте статии за СДС-мутрите и ги реабилитирате тези негодници.СДС -НЯМА.
  • 17 Майн Кампф

    2 9 Отговор

    До коментар #10 от "ТаУмВзе":

    Виждам , че транквилантите от психодиспансера не ти се отразяват добре , та просто си смени комуноидното докторче ,което ти ги предписва ........
  • 18 антиболшевик

    7 10 Отговор
    Крайно време е да се приеме нов закон за защита на държавата ни от комуноидни утрепки и техните отрочета, и незабавна лустрация на червената смет поддържаща паметници на болшевишки терористи .
  • 19 А бе

    8 4 Отговор
    мръшляци, Съюз на ДС, то само националния съвет на БСП е по-голям от партията ви д0лна.
  • 20 Мутристан

    10 4 Отговор
    Някой знае ли защо взривиха мавзолея ? Във Виена още седи паметника на Съветската армия.
  • 21 перничанин

    4 1 Отговор

    До коментар #10 от "ТаУмВзе":

    Не, че нещо, но би ли обяснил на мен неграмотния ,каква е разликата между нацизъм и фашизъм.

    Коментиран от #22

  • 22 ТаУмВзе

    4 3 Отговор

    До коментар #21 от "перничанин":

    Има едни изобретения за мъчения. Книги се наричат. За по кратко, прочети уикипедия и има филмчета в тубата по темата. Разбирам шегичката! Чаровно.

    Коментиран от #25

  • 23 перничанин

    5 2 Отговор

    До коментар #10 от "ТаУмВзе":

    Да добавя , знаеш ли какво се е случило в "нощта на дългите ножове" 1934г, ще ти подскажа , Хитлер избива социалистите от партията национал социалисти.

    Коментиран от #24

  • 24 ТаУмВзе

    1 2 Отговор

    До коментар #23 от "перничанин":

    Рьом за съжаление не успява.
  • 25 перничанин

    1 1 Отговор

    До коментар #22 от "ТаУмВзе":

    Приятилю , на теория някой историк ще намери разлика, на практика, между нацизъм и фашизъм, разликата е върховенството на арииската раса при нацизма. При фашизма ,няма такова нещо, но под натиск от Хитлер и италианците стават расисти.

    Коментиран от #26

  • 26 ТаУмВзе

    3 0 Отговор

    До коментар #25 от "перничанин":

    Евреите са забранили подобен вид изследвания много отдавна. Не се знаят Причините за приложения Геноцид над евреите. И както виждаш, това е мега изгодно!
  • 27 Учител

    3 1 Отговор
    NSDAP е пълното наименование на хитлериската партия.. Т. Е Национал - СОЦИАЛИСТИЧЕСКА германска РАБОТНИЧЕСКА партия
  • 28 1212

    5 2 Отговор
    Паметници на разбойници и убийци да се забранят със закон
  • 29 Учител

    5 0 Отговор
    Основана от Антон Дрекслер учител на Хитлер.. Като продължител кана DAP Германска РАБОТНИЧЕСКА партия.. Както Бсп е продължителна на бкп
  • 30 Павел Пенев

    3 4 Отговор
    Трябваше освен имената на петимата от РМС,които са антифашисти,върху плочата да се постави и името на Ангела Меркел.Тя също е антифашист и многократно се извинява за еврейските погроми.Едва тогава СДС ще спрат подривните акции насочени срещу паметни плочи и мавзолеи.

    Коментиран от #32

  • 31 Майн Кампф

    5 3 Отговор
    Пaмeтницитe нa тaкивa тeрoриcти , кaктo и нa cъвeтcкaтa oкупaциoннa aрмия в Бългaрия трябвa дa бъдaт взривявaни в прeки тeлeвизиoнни излъчвaния , зa дa cтaнe яcнo нa вcички , чe c бoлшeвишкaтa зaрaзa в Бългaрия e cвършeнo зa винaги .
  • 32 ИМПЕРИАЛИСТ

    4 1 Отговор

    До коментар #30 от "Павел Пенев":

    1. В Бългaрия нямa пaртийнa oргaнизaция нa фaшиcти...Ниe cмe били кoнcтитуциoннa мoнaрхия и в тoзи пeриoд, нaрoднитe прeдcтaвитeли ca избирaни МAЖOРИТAРНO...
    2. Тeзи, "Пeтимa oт РМC", ca виcши кoмуниcтичecки функциoнeри и само Чанкова е работила в детските си години, останалите нямaт изрaбoтeнa и eднa НAДНИЦA, нo пък ca ръкoвoдитeли нa Рaбoтничecкия Млaдeжки Cъюз....К,вo им прeчи, a?
    3. Eднa oт грeшкитe нa прeхoдa oт „coциaлизЪмЪт” e , чe нe ce oргaнизирaхa зaвeдeния зa прeвъзпитaниe нa кoмуниcти. Зaтoвa oщe дългo щe чeтeмЕ и cлушaмe идиoтщини.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 възмутен

    3 1 Отговор
    Към точка 4./четвърта/СПОКОЙНО СЕ ВПИСВА РАЗРУШИТЕЛЯ НА ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ така наречения КОМАНДОС на СДС ЙОВАН КОСТОВИЯ ОВИЯ показан във филма "Скелета на демокрацията" та тоя седераст СЪСИПА ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ, РАЗРУШИ ЗАВОДИТЕ , ЗДРАВНИ ЗАВЕДЕНИ, СЕЛСКО СТОПАНСТВО, и дмн. други промишлени ценности оат където българския народ се изхранваше, ТОЧНО ВИЕ СЕДЕРАСИТЕ СТЕ УБИЙЦИТЕ НА НАРОДА, ОТНЕХТЕ МУ ХЛЯБА, ОТНЕХТЕ МУ СПОКОЙСТВИЕТО - ТОВА Е ЦЯЛ НАРОД СЪСИПАН ОТ ВАС И ВАШИЯ ПАРТНѝО ТИКВУН, с който сте в съююз с АЛ. ЙОРД. , изкланите деца от Ястребино, те ли са най- голямите врагове на БЪЛГАРИЯ? ЗАСРАМЕТЕ СЕ СЕДЕРАСИ! СВЕДЕТЕ ГЛАВА !
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове