Last news in Fakti

5 Юли, 2021 17:27 12 079 59

Осман Октай пред ФАКТИ: Ердоган може да се възползва и да изнесе напрежението в България

  • осман октай-
  • дпс-
  • бойко борисов-
  • ердоган-
  • среща

„Аз съм притеснен от такава среща на Бойко Борисов с Ердоган по време на предизборна кампания“, каза бившият заместник-председател на ДПС

Осман Октай пред ФАКТИ: Ердоган може да се възползва и да изнесе напрежението в България - 1
Снимка: ФАКТИ
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

„На първо време трябва да получим информация по чия инициатива е направена тази среща – дали Ердоган е поканил Бойко Борисов или Бойко Борисов, по определени причини, е поискал спешно тази среща. Аз по-скоро мисля, че срещата е двустранно съгласувана, след доклада на Американския департамент, в който се говори как през границата между Турция и България със съдействието на полицейските служби и в двете държави са организирани канали за трафик на мигранти. Нещо, което беше и предмет на разговора, и на публичните послания от тази среща. За такава среща не беше съобщено от нито една турска медия. Това говори, че срещата е била неофициална. След посещението на Карадайъ в Анкара, тази среща е втори голям гаф по време на нашата предизборна кампания“.

Това каза пред ФАКТИ бившият заместник-председател на ДПС, а днес политически анализатор – Осман Октай. Свързахме се с него за коментар относно срещата между Бойко Борисов и Реджеп Таип Ердоган, която се проведе тази събота.

„На предишните избори, преди 4 април, с обръщението си на конференцията на ДПС Ердоган изпрати послание към приятеля си Бойко Борисов за бъдещото управление на страната. Голяма е вероятността на тази среща Бойко Борисов да е направил опит чрез патронажа на диктатора Ердоган да осигури коалиционно управление между ГЕРБ и ДПС и да е искал да разбере дали е възможно е, за да не загуби ГЕРБ първа позиция, да получи от секциите от Турция гласове, които не биха позволили тази загуба на първа позиция на изборите на 11 юли“, каза още той.

„Ердоган употребява българските избори - както преди 4 април, така и сега. Употребява българските мюсюлмани и приятелството си с Бойко Борисов, за да изпраща послание към САЩ, към Европейския съюз, включително и към Москва. Посланието е, че той има достатъчно влияние върху определени политически кръгове в България, чрез които би могъл да има по-силно присъствие през България към Балканите. Това е посланието на Ердоган и неслучайно се говори, че българските мюсюлмани са мост между България и Турция, Анкара и София, не само за добросъседство, а за стабилност на региона.

Думи като стабилност, изречени от Ердоган... Той има много тежки вътрешни политически проблеми и че губи позиции, което се превръща в много сериозна агресия вътре в страната. Стига се дотам негови привърженици да нападат ключови опозиционни лидери, стига се до стрелби в офисите на опозиционните формации, има и убийства. Всичко това говори, че Ердоган търси начин да изнесе напрежението навън с българските мюсюлмани. Това е нещо, което трябва да разтревожи всички власти в България, както тревожи и безпокои мен самия“, обясни Осман Октай.

„Местните феодали, чрез които Доган и неговата мафия контролират цели региони в България, винаги когато губят власт, губят господар, губят позиции, стават агресивни. Особена в тази сложна ситуация, при която се очаква промяна в България, със силните позиции на президента и служебното правителство за контрол върху изборните процеси на 11 юли, всичко това поражда една агресия във феодалите в тези региони. Те в единодействие с цялата българска мафия, изградена през последните 30 години, до последно ще се борят да защитят своите мафиотски позиции в регионите на страната – както при харченето на парите на българския данъкоплатец, така и при харченето на парите от Европа“, смята Октай.

„Задкулисието и групировките ще водят битка до последно – включително до президентските избори, защото те виждат президента Радев като лидер на промяната. Най-голяма заплаха за тях е президентът Радев и излъченото от него служебно правителство, което прави разкрития и всеки ден виждаме по какъв начин са харчени парите на българите. Всичко това поставя в много тежка ситуация мафията, която през последните 30 години се е окопала във всички сектори на държавата – от общините, през полицейските служби, до съдебната власт, прокурорите. Виждаме всеки ден какви опити за съпротива срещу действията на служебното правителство има", каза още той.

„Мафията, която се е окопала във всички властови ресурси на държавата, няма да се даде без бой. Най-много ме безпокои да не се използва и етническата карта в България. Тези феодали, окопали се във всички региони – особено в общините на ДПС, бяха на „ти“ с управлението на Бойко Борисов и се чувстваха комфортно при разходването на средства – както с управленчески, така и с прокурорски чадъри. Сега те остават без господар в един следващ период", допълни Осман Октай.

„Надявам се, че след изборите на 11 юлi ще се излъчи много стабилно правителство, със стабилно парламентарно мнозинство, с работещ парламент, за да може да се отнемат всички бухалки на тези, които ще се съпротивляват срещу промените. Главният прокурор, прокурорите в страната, хората в Специализираната прокуратура, в Специализирания съд - това са много сериозни бухалки и затова представителите на т. нар. статукво постоянно повтарят в медиите: „Дайте доказателства, дайте доказателства“. Дори след санкциите по закона „Магнитски“ моите бивши колеги от ДПС продължават да искат доказателства, за да се разграничат от Пеевски и от лицата, вече посочени от американските власти, които ще нанесат голяма вреда върху нашите банки, върху много фирми, предприятия, което ще удари самия Доган и неговото обкръжение.

Защо удължавам темата така – защото тези хора утре могат да провокират различни етносъбития, етносблъсъци, мафиотски сблъсъци. Все неща, които ме тревожат. Тревожи ме още, че Ердоган може да се възползва и да изнесе напрежението в България, сред българските мюсюлмани. По същия начин и напрежението, което наблюдаваме между Москва и НАТО в Черно море и на Балканите - всичко това би могло да доведе до използването на етническата карта в България. Аз съм притеснен от такава среща на Бойко Борисов с Ердоган по време на предизборна кампания. Притеснен съм от намесата на Ердоган, която се премълчава. Помните каква беше реакцията срещу подкрепата за Лютви Местан и ДОСТ, какъв вой се вдигна. Когато обаче подкрепата е за българската политико-олигархична мафия – всичко е наред“, завърши Осман Октай.


Бел.ред.
Хората вярват, че новият парламент ще защити мажоритарните избори. Линк към резултатите


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 83 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    97 19 Отговор
    Бойко няма да признае изборите и ще извика армията на Ердоган.На всичко е способен да отърве кожата.

    Коментиран от #13, #42, #59

  • 2 choko

    85 6 Отговор
    Плана на Ердо е ЕС да се разпадне и да бъде ислямизиран!
  • 3 ИНЖ

    79 2 Отговор
    Така е. Защото всички институции бяха планово превзети и сринати за последните 10-15 години. Сега сме като "дантела".

    Коментиран от #51

  • 4 панагюрец

    41 25 Отговор
    Винаги съм смятал, че тиквата е руски агент! Сега вече съм сигурен!!!

    Коментиран от #39, #54

  • 5 Притеснен

    63 2 Отговор
    си , но той ни канен , ни викан , се изтипоса на Ердоган , на когото услужливо не отдавна му закара критикуващи него и режима му в Турция ! Въпреки решението на две съдебни инстанции за правото им на пребиваване в България !!! Сега гният в турски зандани.......
  • 6 честен ционист

    37 1 Отговор
    Тайпи активира гълъба-сепаратист
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Хи хи хи

    8 5 Отговор

    До коментар #7 от "реалист":

    Бягай се прегледай Сатана
  • 11 Кмета

    47 3 Отговор
    Рашков размаза боко при Цветанка мисирката

    Коментиран от #18

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 глупости

    32 3 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    на търкалета! Как си представяш турската армия да нахлуе в България.

    Коментиран от #16, #41, #43

  • 14 оптимист

    9 26 Отговор
    Планът на Ердоган е да превземе България, след което Русия да му обяви война и отново да ни "освободи" от омразния поробител.
  • 15 Не разбирам Защо

    45 1 Отговор
    ДАНС не си върши работата?
  • 16 хах

    16 23 Отговор

    До коментар #13 от "глупости":

    Не са решили, не са дошли. Ти ли ще ги спреш?

    Коментиран от #25, #38

  • 17 Кафе

    22 2 Отговор
    Ердо много наведен седи, нещо го боли врата, ще си поляга скоро май човекът.
  • 18 даже

    19 0 Отговор

    До коментар #11 от "Кмета":

    тези, които ѝ диктуваха в слушалките не знаеха какво да ѝ кажат и тя само слушаше.

    Коментиран от #29

  • 19 добре е

    6 3 Отговор

    До коментар #7 от "реалист":

    да се прегледаш при специалист!
  • 20 Това което ще стане

    7 12 Отговор
    БСП ще касира изборите. Вече има даже основания...Да не забравяме, че най-опитните адвокати са точно в тази партия.

    Коментиран от #23

  • 21 Софиянец

    21 1 Отговор
    Добавете и Македония в сценария. Последно време се върши голям натиск двата братски народа да са разделени, скарани, хората да се мразят итн. Това в чия полза е? Когато си сплотен и единен никой не може да те събори.
  • 22 аз пък

    24 3 Отговор
    мисля, че онуй само отиде пред...двете турски знамена. Много показателна "среща". " На 4-ти април знаехме кой ще победи, не знаехме кой ще управлява. Сега не знаем кой ще победи, но знаем кой ще управлява". - Димитър Ганев. Ами то и ние знаем - служебното правителство, което ще стане редовно.

    Коментиран от #36

  • 23 мечтай си

    2 4 Отговор

    До коментар #20 от "Това което ще стане":

    Мечтите са безплатни.

    Коментиран от #47

  • 24 Чефо

    8 0 Отговор
    Е по коя....бойко е отишъл там и то в почивните дни,ясна е работата.
  • 25 не ми се

    4 1 Отговор

    До коментар #16 от "хах":

    четат глупостите ти.
  • 26 Цани

    5 9 Отговор
    Някой задава ли си елементарния въпрос защо няма магистра от София до Истанбул

    Коментиран от #27

  • 27 Цани

    3 6 Отговор

    До коментар #26 от "Цани":

    Защо няма магистрала от София до Истанбул

    Коментиран от #33

  • 28 До сега предателя и изменника....

    17 2 Отговор
    Трябваше вече да бъде разпитван и окован във вериги.Така работи неговият господар от Турция и затова там има закони.Когато предателите се разхождат на свобода,това е сигнал ,че държава вече няма и тука е само територия,за която се борят другите ....съседи и врагове от световните завоеватели....
  • 29 Кмета

    8 0 Отговор

    До коментар #18 от "даже":

    Опита нещо с някакви апартаменти да го притиска ама ку... ц

    Коментиран от #30

  • 30 опита се

    6 0 Отговор

    До коментар #29 от "Кмета":

    ама удари греда!
  • 31 неразбрал

    6 2 Отговор
    Какви са тия небивалици, дето ги пишете тука?
  • 32 име

    4 1 Отговор
    както винаги ветеринаря гледа следствието , а не причината. става дума за авантите , които получавахте и преди десети, и след него. станахте по -алчни и безпардонни. и сега вече всеки разговор за вина на дпс е причина да се вади етническата карта.
  • 33 Велосипедист

    12 2 Отговор

    До коментар #27 от "Цани":

    Как да няма магистрала от София до Истанбул, ами от магистрала Тракия преминаваш на магистрала Марица и така до ГКПП Капитан Андреево. При турците си има и платена магистрала до Истанбул и безплатен 4 лентов път с аварийни платна.
  • 34 аааа

    0 22 Отговор
    глyпocти !Haли ИTH yвeличиxa секциитe в Typскo!!Koлкoтo до...''Публикувано във факти.бг: тези хора утре могат да провокират различни етносъбития, етносблъсъци''...българckия съд e провокатoр...... c peшeниятa cи зa пyckaнe пoд гaрaцния пиянатa yчителка yбила 18г. ром в с.Tърнaвa.....и в cлyчая c Плъxa,c kpaжба на 263лв. c приcъдa 10 г.!!!???u мн . дpyги.Aз ще глаcyвaм за ДПС, миcля,че всички oт малцинствата трябва да го напрaвят!
  • 35 цървулан

    13 4 Отговор
    А твойте турчуля дадоха ли ти отчет като отидоха при башибозука?
  • 36 цървулан

    8 6 Отговор

    До коментар #22 от "аз пък":

    Това е неофициална среща.Защо трябва да има и българското знаме?
  • 37 пфу

    7 20 Отговор
    Осман Октай,професор по всичкология.Айде марш!
  • 38 Байдън

    3 5 Отговор

    До коментар #16 от "хах":

    Аз ще ги спра!
    Прочети член 5-ти!
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 мишо

    7 4 Отговор
    КОЙ ОБЕСИ ЛЕВСКИ

    Коментиран от #45, #53

  • 41 Както

    10 4 Отговор

    До коментар #13 от "глупости":

    нахлу на 15 юли 1974 в Кипър
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 ТИТИ

    5 3 Отговор

    До коментар #13 от "глупости":

    КАКТО КИПЪР

    Коментиран от #46

  • 44 ФАКТ Е

    17 4 Отговор
    Октай е същото дс-мекере на дс-Доган, както Местан-агент Павел!
    Да се радват, че отърваха куршума, от който не се спаси Емин!
  • 45 знае се

    9 3 Отговор

    До коментар #40 от "мишо":

    Граф Игнатиев и Иванчо Пенчович
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Основание

    10 3 Отговор

    До коментар #23 от "мечтай си":

    Намесване на чужди интереси в суверенитета на България. Мечта ли е? И ГЕРБ и ДПС в случая са уязвими и рискуват закриване.
  • 48 У бре Ю бре

    16 1 Отговор
    Колкото и да пишете и отричате даже едно дете знае че ГЕРБ и ДПС пъ.дят в едно гърне.
  • 49 толупа

    9 4 Отговор
    Ще извикам Турската армия да възстанови демокрацията в РБ!
  • 50 Аз Негодника

    7 4 Отговор
    Октай и Доган са зависими, от америкаските си приятели...На всички ни ясно,кой направи преврата срещу Ердоган... И защо той взе страната на Русия...Заради Кюрдите новите американски борци за демокрация,който мога да разцепят Турция...ГЕРБ е про ГЕРМАНСКА партия...Която решава,някой проблеми,задкулисно,без знанието на американците...Посещението е по скоро,скрита дипломатична среща...Германия - Турция...А тука американските марионетки вдигат шум,защото се засягат,зад кулисните интереси на америка...Така че хора който взимат пари за да говорят,не са коректива на истината...
  • 51 Сесесере

    0 3 Отговор

    До коментар #3 от "ИНЖ":

    Последните 76 години!
  • 52 Gowo

    6 0 Отговор
    Както винаги много изчерпателен и снайперистки точен Дори посочи следващият удар на мафията.Етническия мир и граждански стълкновения в регион важен за НАТО.

    Коментиран от #57

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 РБ2021

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "панагюрец":

    Руски или турски?!
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 кога

    1 0 Отговор
    кога България ще се отърве от тази зараза БКП (герб, бсп, дпс, сдс, и приятели) дошла с помощта на чужди сили и задкулисието от престъпници?
  • 57 опитаха

    2 0 Отговор

    До коментар #52 от "Gowo":

    те вече се опитаха да минат с този план за провокация, но трябва да има общ фронт срещу мафията и задкулисието, трябва да бъдат изкарани на светло и да бъдат съдени
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Запознат

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Не знаех, че Ердоган си има армия! Република Турция има, но тя не е на Ердоган!