Last news in Fakti

8 Юли, 2021 14:55 11 430 78

Марая Цветкова пред ФАКТИ: Залезът на ГЕРБ - и най-вече на Борисов, се случва и е трудно обратим

  • марая цветкова-
  • парламентарни избори-
  • герб-
  • борисов-
  • изправи се! мутри вън!-
  • демократична българия-
  • бсп-
  • има такъв народ-
  • избори-
  • 46-то народно събрание

"Нежеланието на ИТН да хвърля светлина в краткосрочен план по ключови въпроси издава неподготвеността им за кръста, който партията ще носи в 46-тото НС", смята политологът

Марая Цветкова пред ФАКТИ: Залезът на ГЕРБ - и най-вече на Борисов, се случва и е трудно обратим - 1
Снимка: ФАКТИ
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

"С тези си срещи Борисов прекрачи две червени линии в българското съзнание - плюене по българския консенсус спрямо Северна Македония и колениченето пред Падишаха".

Така политологът Марая Цветкова коментира пред ФАКТИ срещата между Борисов и Ердоган и "обръщането на палачинката спрямо Зоран Заев". Според Цветкова бившият премиер Борисов вече няма никакви шансове за успех на парламентарните избори след именно тези срещи с чуждестранни политически лидери.

"Ако ИТН стане първа политическа сила, това означава, че голяма част от конформисткия вот за ГЕРБ се е прелял в ИТН", смята още тя.

Целия разговор с Марая Цветкова относно предстоящите парламентарни избори на 11 юли и очакваните резултати, четете в следващите редове:

- Г-це Цветкова, какво мнозинство е нужно в 46-тото Народно събрание, за да се стигне до действителни реформи?

- Нужно е да се сформира мнозинство, което да бъде непреклонно пред отказа на ГЕРБ да реформира основни системи в държавата ни. Партиите следва да разработят достатъчно алтернативни предложения, които да бъдат дискутирани по същество в комисиите и пленарната зала. Този път бързането няма да е достатъчно алиби за прокарването на недообмислени положения, както беше с Изборния кодекс. От гледна точка на числеността, мисля че се преекспонира опасността от правителство на малцинството.

- Очаквате стабилно мнозинство?

- От гледна точка на числеността, по-скоро не. От гледна точка на желанието за реформи, силно се надявам народните представители да успеят да си свършат работата по неотложните въпроси тлеещи в българското общество.

- Относно разпределението на силите – как изглеждат нещата към настоящия момент, само няколко дни преди изборите?

- Ситуацията изглежда да е всички срещу ГЕРБ. Въпросът е дали "Има такъв народ" (ИТН) ще пожелае сформирането на коалиция и ако това се случи, кои ще бъдат предложенията за министерските постове. Ако от „Демократична България“ (ДБ) и „Изправи се! Мутри вън!“(ИСМВ) изглеждат предпочитани партньори, то не така стоят нещата с БСП и ДПС. Вероятността обаче да се наложи участие на една от двете партии под някаква форма още стои на масата като възможност. От гледна точка на социологическите проучвания, има минимален шанс за присъствие на патриотичните партии. Ако гледаме числата, те биха могли да се окажат "златен пръст" за съставяне на правителство, само и само да не бъде ДПС или БСП. Цената на едно такова евентуално участие би бил контролът върху темата за Северна Македония.

- Усеща ли се според Вас „вятърът на промяната“ – тоест ще станем ли свидетели на по-различен вот от този на 4 април?

- Вотът на 4 април беше вятър на промяната, независимо дали някои го одобряват или не. По-скоро вотът на 11 юли ще препотвърди това желание за промяна. Така или иначе се случва един трудно обратим процес на залеза на ГЕРБ и най-вече на Борисов. Ако след отказа на ИТН да състави правителство, имаше сериозни опасения да не би Борисов да се завърне на бял кон, то сега не изглеждат толкова релевантни и заради откъснатото от реалността поведение на самия Борисов.

- И „Демократична България“, и „Изправи се! Мутри вън!“ съобщават за пречки в разговорите с „Има такъв народ“ – защо я има тази пречка според Вас?

- Пречките в комуникацията между партии са нормално и твърде необходимо нещо. Ако няма пречки, нещата винаги са нагласени зад сцената. Според мен тези пречки са по две основни линии.

Първата е нежеланието на ИТН да хвърля светлина в краткосрочен план по ключови въпроси и това издава неподготвеността им за кръста, който партията ще носи в 46-то НС.

Второ, основна пречка се явяват като цяло исканията от референдума и предложенията за реформи в съдебната система. Така или иначе, в общественото пространство се създаде илюзията, че трите формации са един добре смазан механизъм, което не е така. От една страна беше ГЕРБ, която обясняваше как задкулисието се е разбрало. От друга страна пък бяха симпатизантите на трите партии, които в надеждата си за промяна не отчетоха тези съществени разлики.

- Какво смятате за тезата, че зад „Има такъв народ“ всъщност стои ДПС – възможно ли е?

- Трябва да отбележим, че Слави Трифонов сам способства лансирането на такива тези в пространството чрез мълчание или уклончиви отговори. Дори отказът му от пряко участие в изборния процес е странно решение. Съвсем резонно е гражданите да се чудят по този въпрос. От една страна, българските “месии” в политиката винаги са имали вземане-даване с ДПС. Освен това дългосрочният път на Слави към политиката също изглежда добре преценен във времето, а такива политически инженерингови сметки се получават добре само на Доган.

В медийното пространство се появиха и тези, че зад Слави стои директно Делян Пеевски, но така или иначе тези неща се разбират с времето - тогава, когато лъснат някакви доказателства. В случай, че ИТН евентуално реши да се коалира с ГЕРБ, това би било едно такова доказателство лично за мен. Към този момент можем само да гадаем и се надявам ИТН да опровергае изцяло легитимните съмнения на мнозина.

- Как ще се развие според Вас вота в лявото пространство – коалицията на Нинова ще пожъне ли успех?

- Този път вотът в ляво има две основни линии. Едната е на БСП, другата на „Ляв съюз за чиста и свята република” на Жан Виденов. Социологическите проучвания показват, че съюзът не краде голям процент от вота на БСП. В същото време, не мисля че коалиция „БСП за България“ ще пожъне голям успех. Надеждата за левите е по-скоро да се запази положението от предните избори и да не изпадне още по-надолу. Така или иначе, по време на тази кампания от коалицията не успяха да наложат тезата за голяма коалиция за алтернатива на ГЕРБ и първоначалната заявка се изгуби в пространството.

- Какво би значело, ако „Има такъв народ“ стане първа политическа сила?

- Ако ИТН стане първа политическа сила, това означава, че ядрото на ГЕРБ се е свило и в краткосрочен план то няма накъде да расте. Също така означава, че голяма част от конформисткия вот за ГЕРБ се е прелял в ИТН. Важно е да се отбележи, че ако ИТН стане първа политическа сила, легитимността на едно бъдещо правителство ще е по-голяма, отколкото ако се състави без участието на победителя от изборите. От гледна точка на математиката няма значение кой ще е пръв, защото ГЕРБ е в изолация.

- Ще успее ли „Демократична България“ да се пребори да бъде трета политическа сила?

- Към този момент, мисля че все пак коалиция „БСП за България“ ще запази третата позиция. Трябва да се отбележи, че ДБ е в изключително настъпателна кампания, която най-вероятно ще ѝ донесе предимство пред ДПС. Тук енигмата отново са гласовете от Турция, а видяхме че бившият премиер измоли Ердоган за преливане на гласове и към ГЕРБ. Даниел Митов също потвърди тази теза.

- Има ли все пак Борисов някакви шансове за успех?

- Не и след тези излагации с чуждестранни политически лидери. От една страна обърна палачинката спрямо Зоран Заев, вкарвайки го в българската политическа кампания. От друга страна проси индулгенции от лидерите на ЕС и най-вече от Ердоган. Това унижение не е сравнимо с обичайните лъжи и изцепки, на които сме свикнали.

С тези си срещи Борисов прекрачи две червени линии в българското съзнание - плюене по българския консенсус спрямо Северна Македония и колениченето пред Падишаха. Рефлексите на ГЕРБ бяха достатъчно мудни, за да не се отърват от него навреме. От друга страна, егото на Борисов прегърна цялата партия и я принуди на свободното падане, което се наблюдава. Под свободно падане нямам предвид единствено процентите от изборите, това е комплексен процес на дълбоки обърквания в ГЕРБ.

- Очаквате ли висока избирателна активност?

- Както на миналите избори, така и сега аз очаквам висока избирателна активност. Мисля си, че българите се измориха от тази политическа криза на безвремието, в която се намираме. Младите също би следвало да са достатъчно активни въпреки летния сезон, защото добре знаят, че миналото лято те лично или техните връстници се пържиха под горещото слънце на жълтите павета.


Бел.ред.
Хората вярват, че новият парламент ще защити мажоритарните избори. Линк към резултатите


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 50 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гаргамел

    49 52 Отговор
    айде поредната шаманка дето получва факсове от космоса
  • 2 Ххх

    33 23 Отговор
    Бащата на тази жена е комунист и е задържал Бойко в ареста като му е давал само хляб и мас без вода.???

    Коментиран от #5

  • 3 Никога повече!!!!

    84 35 Отговор
    Да изметем герб на 11, затвор за крадците от гроб и каскетурата!
  • 4 bbb

    38 57 Отговор
    Ало изчъгъртвачите,хайде малко по-кротко че не се знае кой кого.....

    Коментиран от #9

  • 5 Ми то

    42 13 Отговор

    До коментар #2 от "Ххх":

    И тиквата е комунист, а гарван гарвани око не вади.
  • 6 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    37 16 Отговор
    Марайчето,може спокойно да мине от политология към шаманство.

    Коментиран от #11

  • 7 Бай Вълчан

    42 5 Отговор
    Момиче, залезите не се случват. Случват се случайните неща, а изгревите и залезите са закономерност. Това е брюкселски начин на говорене, което на български звучи нелепо.
  • 8 Boko

    22 14 Отговор
    мобилизира всички калинки, шуробаджанаци и чисти лумпени...ама народа не иска вече от същото - децата ни са трайно в чужбина и не щат завръщане в батака

    Коментиран от #17

  • 9 у бре

    34 15 Отговор

    До коментар #4 от "bbb":

    напротив , знае се че ГЕРБ са изчегъртаните :)
  • 10 монд

    32 14 Отговор
    Слави Трифонов доскоро се правеше на хетеросексуален, трябваше да влезе в политиката за да се разкрие, че войнстващ содомит, българофоб!

    Коментиран от #22

  • 11 Гост

    28 8 Отговор

    До коментар #6 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Тя може и към друга професия да се ориентира,като гледам каква е симпатяга,но политологията,явно е завършена задочно или дистанционно.

    Коментиран от #20

  • 12 XYZ

    20 5 Отговор
    Ами просто няма да прочета поредните тълкувания - стига ми подзаглавието! Щом мадам е толкова добре запозната - защо не ги осветли!
  • 13 100pera

    26 12 Отговор
    Уф, още два дни вой на герберастите по форумите и медиите, а после - от понеделник, отново вой, този път на темата колко фалшифицирани били изборите и т.н.
    Нищо де, ще ги изтърпим. Още малко.
    Чегъртай!
  • 14 Хахаха

    11 7 Отговор
    Случват ви се фантазии в болните мозъци.
  • 15 Доротея

    16 8 Отговор
    Политолог !!!?!!!???? Извинявайте, но ми идва в повечко, дори за този сайт и неговите обитатели!!! Под достойнството ми е да коментирам такива!
  • 16 Не четеш ли

    20 10 Отговор
    Ма како, Слави го каза просто и ясно!
    Първата работа след изборите е да се изчегъркат Гешев и Борисов!
    И ако не ти е ясно просперитетът и демокрацията нямат нищо общо с комунистическите петилетни планове!

    От както се помня, аз не съм чел нито една лоша програма нито на конгресите на бай Тошо до 10-ти ноември, нито на партиите след 10-ти!
    А от Джипка ТиВи направо течеше мед и масло!

    Мислиш ли, че американският президент предизборно е планирал Майкрософт, Дженерал Мотърс или фейсбук!

    Како, изгони червените бръмбари от главата си!
  • 17 Ехото...

    16 11 Отговор

    До коментар #8 от "Boko":

    За вашите деца само на вас ви пука че са по чужбина. На мене въобще не ми липсват. Да си седят там , и да копат картофите на англичаните , и да сменят памперсите на германците. Ги да се не връщат , полза от тях за държавата няма.
  • 18 Маринов

    17 9 Отговор
    Е няма го стария софтуер - послушника манипулатор Мишо Константинов го пенсионираха. Той печелеше всички избори на ГРОБ.
  • 19 телезрител

    17 7 Отговор
    още една дето ще се спука да ръси прогнози ...
  • 20 Доротея

    6 7 Отговор

    До коментар #11 от "Гост":

    Не е завършила дистанционно - напротив!

    Коментиран от #23

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Слави

    15 7 Отговор

    До коментар #10 от "монд":

    Чегърт чегърт...Чегърт чегърт...
  • 23 Завършвач

    15 7 Отговор

    До коментар #20 от "Доротея":

    Завършила е контактно...Предно и задно...и орално..
    Като Мата Хари...
  • 24 SAAB

    8 5 Отговор
    Айде......заравяйте го тоз главанак! писна ми от него :)
  • 25 Отровното трио

    8 14 Отговор
    Браво на Марая. Истинска българка, невероятно красива и страшно умна
  • 26 Чата

    3 10 Отговор
    Поздрав за всички гербуги - ,,Та дилина" - Вики Мосхолиу.
  • 27 Анализатор

    8 7 Отговор
    В бъдещият 6 партиен парламент ще протекат преговори в продължение на два-три месеца. Правителство няма да се състави А дотогава ще действа сегашното служебно

    Ще се наложи президента да назначи ново служебно правителство което ще бъде добре познатото ни старо Всичко това ще се случи още няколко пъти докато изчегъртването не приключи

    Коментиран от #65

  • 28 Браво МОМЕ

    8 5 Отговор
    Та те,, цру то му знаят СПАТИЙТЕ от БАНКЯ КАРАТЯГАТА САМОЗВАНЕЦ ДО КРАДЕЦА НА КОЛИ ПРОСТО ЧАКАХА НА ГАНЙО ДА МУ ДОИДЕ ВТОРИЯ АКЪЛ АМА НЕИСЕ СЕГА МИНАВАМЕ НА САМОТЕК
  • 29 Зайко Байко многознайко

    12 4 Отговор
    Всичко което става в милата ни Татковина надминава гръцките трагедии, Шекспировите драми, световните комедии , корупцията се окаэва , че е основна опорка на всички правителства до сега! Червени, сини, оранжеви, пембени, шарени и т.н. Какво ли не видяхме в последните месеци, окаэва се обаче , че това е само върха на корупционният айсберг! Белене, гьол в който са эагробени милиярди, които сега ще бъдат вэети от народа с респективно увеличение на енергоиэточниците! Трябва да плащаме дори и т.н. Carbon Footprint на Мариците, , " Дънди Прешъс и т.н. и т.н. Правителството на Тиквоций Едно ни доведе до поредната национална катастрофа! Оставя ни на прага на Шенген с цървули в ръка и в очакване, че "ня КОЙ " ще ни оправи!! Най-пагубното качество эа народната памет е эабвението, эадушени във битовиэми не виждаме как ни поставят все по тежки окови, пранги и хомоти! Эатова върховенството на эаконът трябва да се спаэи и виновниците да бъдат поставени в эатвор!
  • 30 Да си спомним

    12 9 Отговор
    Зимата ще ги гоним с камъни и ще викаме Бойко. Това се е случвало
  • 31 РАДИО САНЯ

    5 9 Отговор
    Страхотна милфка, искам такава жена.
  • 32 КРОКОДИЛА

    6 2 Отговор
    СЕКИ ГЛЕДА ДА СЕ НАМЪРДА И НИЩО ДА НЕ ПРАВИ - САМО ДА ЛАПА ....................
  • 33 КРОКОДИЛА

    1 5 Отговор
    САМО ПЛЮЕШ ------------Я СЕ ВИЖ ТИ ..................
  • 34 И след залезът

    8 11 Отговор
    Отново изгрев.Не ви ли омръзнА да ви бие?Неудачници,чалгари,дамаджано-комунисти неставащи за чеп за зеле.А хората го обичат.Славун събрал 20 студента...смех

    Коментиран от #40

  • 35 КРОКОДИЛА

    5 10 Отговор
    БИЛА СИ КРАСИВА АМА ВЕЧЕ НЕ СТАВАШ - НЯМАШ ОБОЖАТЕЛИ .......................................................................

    Коментиран от #39

  • 36 Мяу

    5 4 Отговор
    Много сладко котенце.
  • 37 Не е ужно...

    9 7 Отговор
    ...да си шаман,политолог или анализаторче да предречеш смъртта на ГЕРБ...?!Всеки трезвомислещ човек вижда,че ГЕРБ прекали с кражбите далаверите,търговията с влияние...!Това отврати хората и гибелта на ГЕРБ е неминуема...!Ако искате го кръстете и така-Изчегъртването на ГЕРБ е неминуемо и сигурно...!!!
  • 38 КРОКОДИЛА

    1 3 Отговор
    АБЕ ОБЕЩАЙ МЯ НЕЩО И ТОЙ ВЕДНАГА ВЯРВА ЧЕ ЩЕ САНЕ -НЕЩОТО .........АМА ВЕЧЕ СИ В КАПАНА ........................НА МИЗЕРИЯТА ................................................................................
  • 39 Става,става ..

    2 5 Отговор

    До коментар #35 от "КРОКОДИЛА":

    ...и още как...,но за...- Котараци...!Не и за...Крокодили...!
  • 40 По това се различаваме...!

    8 5 Отговор

    До коментар #34 от "И след залезът":

    Че ние събираме интелигентни студенти,а вие герберастите събирате изкукали и облъчени щърбави бабички и дядковци с памперси...!!!

    Коментиран от #43, #44, #73

  • 41 Ох...

    3 8 Отговор
    ...само как си е свила устничките на буквата ,,О"...!Изтръпвам при мисълта как ГО...😉😊🙃
  • 42 .......

    8 4 Отговор
    ЯВНО НА 12ти ТИКВАТА ЩЕ ПОЧВА ДА БЕГА БАТЕ С ФЕРИБОТ ОТ ТУРЦИЯ ЗА САЩ

    Коментиран от #58

  • 43 По-скоро неадекватни студенти

    2 5 Отговор

    До коментар #40 от "По това се различаваме...!":

    Иначе щеше да знаеш максимата:бъдещето принадлежи на младите,но настоящето никога!Неадекватник!Интелигентен си ,щото мама така ти е казала.У лево!
  • 44 Различаваме се по житейския опит

    4 2 Отговор

    До коментар #40 от "По това се различаваме...!":

    С клипчета в ютуб още не става.

    Коментиран от #50

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 4рррр

    8 4 Отговор
    ГЕРБ вече са турска партия
  • 47 Хан Крум

    7 5 Отговор
    Всички в Демократична България са дърти комунисти или техни деца и внуци

    Коментиран от #51

  • 48 Но си е само мнение

    5 1 Отговор
    Единствено в обозримо време ще се види действително, какво се случва, за тези, които ще го дочакат.
  • 49 Иван

    6 4 Отговор
    Днес залез на ГЕРБ, утре залез на „Демократична България“, колелото се върти!
  • 50 Наистина,прав си...!

    8 3 Отговор

    До коментар #44 от "Различаваме се по житейския опит":

    Много голям...-12 годишен ,,житейски опит" имате герберите с далаверите и разграбването на майка България...!!!Това наистина не се учи от клипчета в ютуб...!Хубавото е,че отивате в историята...👍👏👍!!!

    Коментиран от #60, #61, #62

  • 51 Крум Ханов

    7 2 Отговор

    До коментар #47 от "Хан Крум":

    Ама то щот Буцката не е Дърта Комуняга...😂🤣😆🤣😂😆😆...?!?!
  • 52 Ддд

    2 6 Отговор
    Излиза ми рекламата на Дончева,"Изправи се мутри вън".
    Това и е целта,всичките тези олигарси които са я хванали за адвокат,а излязат на свобода с закон направен от Дончева!
  • 53 😗😗😁

    3 3 Отговор
    Коя тъз убавица бря
  • 54 БОКО

    7 2 Отговор
    Бавно, но залязва!
  • 55 Даная Азисова

    2 3 Отговор
    Очакваме циркове и гърчове. Ама народа какъв е прозд - не е истина. Чак от космоса се вижда.
  • 56 майа

    3 4 Отговор
    Пи си редовно хапчето бе момиче.
  • 57 БУДА БОРИСОВ - ТИКВАТА

    0 5 Отговор
    Боко Тиквата е като слънцето - днес залязва, а утре пак ще изгрее!

    Коментиран от #70

  • 58 Амчи...?!

    3 1 Отговор

    До коментар #42 от ".......":

    То и затова Буци ходи на крака при Ердоганя...да си подготви коридора за бягство...
  • 59 Русский

    1 3 Отговор
    Искам да отида на баня с тази красавица.
  • 60 Ходи философствай

    1 1 Отговор

    До коментар #50 от "Наистина,прав си...!":

    На майка ти .
  • 61 Чалгар

    1 1 Отговор

    До коментар #50 от "Наистина,прав си...!":

    Философ...
  • 62 Хубавото е

    3 1 Отговор

    До коментар #50 от "Наистина,прав си...!":

    Че чалгарите за нищо не ставате.
  • 63 патриот

    4 3 Отговор
    Щом са опрели до това, да искат интервю от такива политички, това значи, че уважаващите себе си достолепни политици са на противоположното мнение! Впрочем остава още съвсем малко и всички ще се убедят в това, че злостна предизборна пропаганда против ГЕРБ, не е успяла да го изчегърта! Колкото до Галъп, техните прогнози винаги са спристрастия срещу ГЕРБ и за това, никога не се сбъдват. Така ще е и сега!
  • 64 бай Даньо

    2 3 Отговор
    Майко , какви глупости!? Ако се коалирали ИТН с ГЕРБ щял да бъде доказателство че Пеевски стои зад Слави!? Бойко измолил преливане на гласове от Турция от Ердоган , сякаш е някак възможно и има смисъл от добавяне на 1-2% към резултата на ГЕРБ и сякаш няма да се разбере това на 12 юли още и ГЕРБ да изпадне в още по дълбока изолация !? Майко!?
  • 65 стоян

    2 4 Отговор

    До коментар #27 от "Анализатор":

    До 27 ком -вярно казваш -но по вероятното е че след този батак народа пак ще избере Борисов за да има стабилна власт а не безотговорна анархия
  • 66 дявола

    3 5 Отговор
    Със Бойко беше лошо сега ще става все по-лошо
  • 67 Герб гепи гроб

    3 3 Отговор
    Никога повече престъпници , лъжци и крадци. В България има много качествени и умни хора, владеещи по няколко международни езици, не като п@остака от Банкя, който говори на селски диалект и с ръце в джобове. На България са им нужни можещи и кадърни хора, които да я измъкнат от герберското блато.
  • 68 xa xa xa

    4 4 Отговор
    ИТН са едни смешници, които нищо не могат освен
    Тошко да ръси глупости и да злобее.
    един път се лъжат хората, повече няма
    да гласуват за тях...

    Коментиран от #71

  • 69 Аз Негодника

    2 5 Отговор
    90% говорене срещу ГЕРБ...И 10% ВЪЗМОЖНО...А нещо по конкретно от това...ВЪЗМОЖНО...Политоложката каква е тая политология,втора статия предизборно говорене...Политолог ли си, или предизборен щаб...Поредната ЗВЕЗДА със връзки,да и четем кариерното издигане...Соросидни протести финасирани от Америка за България...Да си сменят марионетките,че старите не слушата...И да източат малко евро пари, в бутафорни проекти и офшорки,силно чалгаризирано население,и елит от крадливи, и послушни марионетки...Банановата република на САЩ...
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Ха-ха

    1 1 Отговор

    До коментар #40 от "По това се различаваме...!":

    Това звучи страшно! Защо такава омраза към възрастните? Ако ги няма нашите родители, нас щеше ли да ни има? И младите трябва да дадат своя принос за страната ни, но възрастните да ги унищожим ли?
  • 74 Край

    0 2 Отговор
    Той Бате да те повози на жипката , па да те качи на шкафчето в Бояна - друга песен ще запееш ама нейсе.
  • 75 ИНЖ

    0 2 Отговор
    След като 30г. гледахме филма "Преход", време е да хванем юздите. Редно е в неделя "да им го набием с 200"!!! :-)
  • 76 аз съм Веска

    0 2 Отговор
    КЪДЕ ВИДЯ БОРИСОВ ДА ПРОСИ .ПРОСИ СЕ, КОГАТО СИ НЕСПОСОБЕН ДА ИЗКАРАШ НАСЪЩНИЯТ .
    ДА ПОИСКАШ СРЕЩА И ДА ТЕ ПРИЕМАТ, КОГАТО СИ ИЗВЪН ПРАВИТЕЛСТВОТО , Е ПОВЕЧЕ ОТ ПОКАЗАТЕЛНО , ЧЕ Б.Б. Е СЪС ПОЗИЦИИ НА ИЗТОК И НА ЗАПАД . ЩЕ ПРОСИШ ЗА НАСЪЩНИЙ !!!ИЗЛАГАЦИЯ ТАКАВА .ПИШЕШ ГЛУПОСТИ И ЗАЦАПВАШ ПОЛ. ПРОСТРАНСТВО .
  • 77 4398

    1 1 Отговор
    Сбогом гейберски л.а.й.н.а.р.и.
    Ахаххахха
  • 78 Марая Цветкова - аналлизаторка? И

    1 2 Отговор
    Такава имало, тези като мравките с крилца, които излизат на Палчища!!! Хиляди, десетки хиляди, НИЩО правещи, човеци, десетки видове "ЛОЗИ" Лизатори, какви ли не експерти с титли в Нищоправенето, Ластикари, локумджии, надувачи на балони!! Нямат брой и чет!!