31 Август, 2021 12:25 11 067 76

Цецка Бачкова, ДБ за ФАКТИ: Няма смисъл да преосмисляме нашите червени линии относно БСП, без ИТН да са дали мнението си

  • цецка бачкова-
  • демократична българия-
  • бсп-
  • трети мандат-
  • правителство-
  • 46-то народно събрание

"Ако Нинова предложи ревизиран състав на служебното правителство, бихме могли да помислим", каза Бачкова

Цецка Бачкова, ДБ за ФАКТИ: Няма смисъл да преосмисляме нашите червени линии относно БСП, без ИТН да са дали мнението си - 1
Цецка Бачкова; Снимка: ФАКТИ
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

“Решихме, че от среща с БСП има смисъл едва когато те вече са си осигурили подкрепата на “Има такъв народ”. На всички ни е ясно, че без подкрепата на ИТН няма как да се сформира правителство. Срещата с нас на този етап - докато няма ясна заявка за подкрепа от страна на ИТН, губи смисъл”.

Това каза заместник-председател на парламентарната група на “Демократична България” и заместник-председател на ПП "Демократи за силна България" Цецка Бачкова в интервю за ФАКТИ.

По-рано днес стана ясно, че “Демократична България” се отказва от срещата си с БСП, на която трябваше да се обсъдят възможностите за съставяне на правителство с третия мандат.

Разговаряхме с г-жа Цецка Бачкова по темата.

“Математически погледнато, няма как само с нас и с “Изправи се.БГ! Ние идваме!” да бъде създадено правителство. И ген. Атанас Атанасов вчера каза, че първата среща на Корнелия Нинова би следвало да бъде с ИТН и тогава, когато тяхната подкрепа вече е осигурена, ние бихме говорили”, обясни Бачкова.

За момента срещата ни с БСП е безпредметна. Ние видяхме, че и на срещата в ИБГНИ се говореше повече за бюджета, отколкото за съставяне на правителство. Темата за съставяне на правителство изисква разговорите да се започнат с най-голямата политическа сила. От тази гледна точна, ние сметнахме, че на този етап няма смисъл от среща - преди да е говорено с ИТН. Да се срещнем сега и да говорим за бюджета, при положение, че темата в момента е създаване на редовно правителство, е безсмислено. Всяка от партиите си има позиции по бюджета и не това е темата на разговора”, каза още Цецка Бачкова.

Относно актуализацията на бюджета, тя допълни: “Бюджетът е гласуван на първо четене и много се надявам партиите да се започнат предизборна кампания и едно наддаване какво още да се добави към тази актуализация. Това е огромен риск да се спъне гласуването на второ четене. Заиграването с актуализацията на бюджета е много опасно, когато хоризонтът е, че скоро ще има нови избори”.

На въпроса дали според нея ИТН все пак ще даде подкрепата си за редовно правителство с мандата на БСП, Цецка Бачкова отговори: “Слави Трифонов вече направи заявка, че няма да дадат подкрепата си. Възможно е да преосмислят позициите си, затова и за нас е важно да изчакаме тяхното окончателно становище в рамките на тези официални разговори. Не бих могла да кажа дали ИТН биха променили позицията си, защото не познавам ИТН - те отскоро са в политическото пространство. По-скоро се съмнявам, това е и причината да заемем тази изчаквателна позиция”.

“Ние обаче изначално имаме много сериозни червени линии относно БСП. В коалиционното ни споразумение е заложено, че ние няма да подкрепим управление с мандат на БСП и ДПС. Би било наистина голям компромис от наша страна в името на държавата, ако има събрана подкрепа и от нас зависи това дали ще се сформира управление, ние евентуално да преосмислим тези червени линии. Това обаче не може да стане на този етап, когато най-голямата партия, от която зависи управлението, не е дала мнението си. Няма смисъл ние да преосмисляме нашите червени линии на този етап”, категорична беше Цецка Бачкова.

“От самото начало казваме, че това, което бихме подкрепили, е експертно правителство в рамките на третия мандат, като най-реалистично беше това да се случи с мандата на ИБГНИ. В случай, че Корнелия Нинова предложи ревизиран състав на служебното правителство, бихме могли да помислим. Естествено, трябва да се вземат решения в партиите от нашата коалиция, защото това са позиции, които ние сме заложили и нашите избиратели следват от много години неотменно. Няма как това решение да се вземе еднолично”, заяви Бачкова.

Предвид предварителната заявка на “Демократична България”, че няма да подкрепят редовно правителство с мандата на БСП, на въпроса дали можем да приемем като провокация от страна на президента Румен Радев връчването на третия мандат именно на БСП, тя отговори: “Показателно е това, че Корнелия Нинова и БСП отказаха да разговарят преди връчването на мандата. Показателно е и това, че президентът Радев за втори пореден път връчи третият мандат на БСП, въпреки че в 45-тото Народно събрание БСП не успя да състави правителство с третия мандат. Ако имаше желание за съставяне на правителство, и БСП, и президентът Радев може би щяха да се замислят в посока търсене на консенсус. За съжаление не се забеляза такова нещо”.

Цецка Бачкова коментира още нагласата на “Демократична България” за нови избори. “И хората се измориха от избори, разбира се, и ние сме изморени. Ние обаче сме коалицията, която би спечелила от едни нови избори. Ние сме свикнали да правим кампании, имаме енергията, имаме и вече зададени от социологическите агенции възможности за постигане на по-голямо представителство. Ако отиваме на нови избори, готови сме. Очакваше се”, каза тя.

“Наскоро гледах социологическите проучвания в Германия и каква патова ситуация е там в момента - три големи партии получават много сходни проценти. Явно навлизаме в такъв етап на политическия живот, в който трябва да се търсят разговори не само след изборите, но и преди изборите. Трябва да се говори повече, защото не бива да стигаме дотам един следващ парламент отново да е в същата ситуация. Това би се отразило много зле и на вота - на избирателната активност, и на доверието в политическата система”, каза още Бачкова.

В края на разговора Цецка Бачкова отговори на въпроса дали предложението на гражданско сдружение “БОЕЦ” партиите да обявяват своите състави на Министерски съвет преди изборите, би било крачка в посока разговори преди избори: “Демократична България” може да обяви състав на Министерски съвет. Имаме този експертен капацитет. Въпросът е, че все пак трябва да се търси и консенсус. До нас не стигна мандат, за да можем да обявим нашия екип. Мисля, че нито една партия няма да има възможност да управлява самостоятелно и в следващия парламент. По-скоро трябва да се говори повече между партиите, да се търси консенсус”.


Бел.ред.
2 509 864 българи заявиха на Референдума от 2016 г., че депутатите трябва да се избират на мажоритарни избори в два тура, но политическия елит и неговите кукловоди не позволяват това да се случи, а в техните медии темата е табу.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 26 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шопо

    94 5 Отговор
    И ние следващио път че помислиме.
  • 2 Пич

    94 9 Отговор
    И вие , като патицата , която мислила , мислила , и се удавила... Набълбукахте се от много сметки... На следващите избори , я влезете , я не...
  • 3 ДОКО

    71 7 Отговор
    И ТАКА НАТАТЪКА..ЧЕРВЕНИ ЛИНИИ,ПОСЛЕ ОБАЧЕ ЧЕРВЕНИТЕ ЛИНИИ СТАВАТ РОЗОВИ А НАКРАЯ ДАЖЕ И СТАВАТ ЗЕЛЕНИ А ЗАЩО НЕ И КАТО ЗЕБРА..ДОКАТО ТРАЕ ЛИНИЕОБРАЗУВАНЕТО И ПРЕБОЯДИСВАНЕТО ВРЕМЕТО ТЕЧЕ И НАРОДА ОБЩО ВЗЕТО ДУХА ТАРАТОРА И ЧАКА ХОРАТА ОТ МАРС ДА ДОЙДАТ И ДА ПРЕОБРАЗЯТ СВЕТА..ДА АМА НЕ БЕШЕ КАЗАЛ ЕДИН ..А ДРУГ ПЪК ПЕВЕЦ БЕШЕ КОНКРЕТИЗИРАЛ И СЛЕД МЪГЛАТА ПАК МЪГЛА..ЧЕСТИТО ВИ ДЕМОКРАЦИЯ ..
  • 4 Тая що си измива ръцете с ИТН

    66 5 Отговор
    Абе вие нали не искате среща, сега какво се оправдавате с някой друг.
    Мен ме е страх да отиде на плажа, щото другите като не са се намазали ,може аз да изгоря.
  • 5 ТаУмВзе

    67 7 Отговор
    Соросоидче и мислене е оксиморон, по принцип.
  • 6 нннн

    56 13 Отговор
    Има смисъл да се предложи правителство и без ИТН. Особено, ако е на база служебното. Любопитно е да видим кои ще гласуват "против"
  • 7 Българка

    64 12 Отговор
    Призовавам като гласоподавател на ДБ да отидат сега на среша с БСП, да си преосмислят действията, да не повтарят грешките на Слави и да не се държат самодостатъчно. Отблъскват така много избиратели. И точно сега червенаите линии трябва да са единствено спрямо сарайския модел ГЕРБ-ДПС и всички останали да се обединят около няколко важни преоритете- актуализация на бюджета, внасяне в ЕС плана за възстановяване, отстраняване на Гешев, съдебна реформа ,повишаване доходите, охрана на границите

    Коментиран от #14, #39, #56, #66

  • 8 ДБрасти

    57 3 Отговор
    Бавно мислите , а бързо и много ултиматуми давате.
  • 9 бело0кафев

    68 1 Отговор
    Все за червени линии говорите. Айде малко по-сериозно. Ако искате дръпнете една бяла, или пуснете една кафява, ама стига с тези червени. Ставате досадни.
  • 10 цербер

    36 2 Отговор
    Какво каза,че ще бачкаме заместник-председателката на ПП "Демократи за силна България" Цецка Бачкова?
  • 11 3.14К

    50 5 Отговор
    Цецка Бачкова, да я коментираш е безпредметно.

    Коментиран от #13

  • 12 сбруя

    33 0 Отговор
    Като го избачкаме после отпуска ще има ли? А купони за храна?
  • 13 гледамлошо

    57 5 Отговор

    До коментар #11 от "3.14К":

    Цецка Бачкова като Цецка Цачева не знае защо е там.
  • 14 анонимен

    8 13 Отговор

    До коментар #7 от "Българка":

    Като папагал си ти!

    Коментиран от #16

  • 15 Деймос

    46 6 Отговор
    Без логика и мисъл до сега бяха ИТН , сега и ДА се талибанизира !!
    Да плеснат и да се прегърнат с ГЕРБ !! Ще борят комунизма , хомофобията и тн. То собствеността с България е вече в 100 души , трябва им още дясно . Значи трябва да остане само един :)

    Коментиран от #41, #51

  • 16 трън

    10 29 Отговор

    До коментар #14 от "анонимен":

    Може да е папагал. ама е права.

    Коментиран от #20, #32

  • 17 Чук и Гек

    37 6 Отговор
    Едно магаренце стояло между две копи сено, мислило, мислило и умувало от коя копа да се храни и починало гладно! Дошли Тонислав Дончев и Георг, едната копа изяли, а другата запалили.

    Коментиран от #21

  • 18 Наговорили

    40 5 Отговор
    А от ИТН казват без ДБ няма никакъв смисъл да си говорим щото не стигат депутатите за подкрепа и трябва да се надяваме на ДПС!!! И какво правим сега ИТН казва първо ДБ пък ДБ казва първо ИТН. Тоест сте се наговорили да няма правителство?
  • 19 оня с коня

    10 36 Отговор
    Нинова обяви че ДБ се скрила "отново".И изобщо всеки който не желае да си губи времето в празни Радговори със "Столетницата" е обявен за "Криещ се".Същите изрази се тиражираха и когато Борисов а после и Гешев бяха викани от Мая,хаджигенов и нинова в НС за Обяснения,а те не откликнаха т.е. "Криеха се".По едно време Борисов бе извикан и в от някаква Важна комисия в Европарламента да обяснява нещо,той обаче успешто "се скри" на Стадиона за да рита топка вместо да ги уважи.

    Коментиран от #22

  • 20 Мнозинство

    33 4 Отговор

    До коментар #16 от "трън":

    В кое е права другите да осигурят мнозинства а те да дойдат наготово :)). Е тогава те за какво са като веднъж има мнозинство?

    Коментиран от #27

  • 21 пич

    20 1 Отговор

    До коментар #17 от "Чук и Гек":

    Искрено ме разсмя . Благодаря ти.

    Коментиран от #31

  • 22 Дообре

    40 3 Отговор

    До коментар #19 от "оня с коня":

    Добре ама другият парламент Христо Иванов да не покани Корнелия на празни приказки? Нали ще е принципен и няма да я кани щото това са празни приказки?? Да не ходи да чука на вратата и? Или да ходи по прашки на Позитано 20 както при Славчо?
  • 23 Реалист

    8 26 Отговор
    Евала...тия от "новото СДС" се оказаха стабилни и лоялни.
  • 24 ГЕРБ=ДПС=ВМРО

    18 28 Отговор
    Г-жо Цецка Бачкова имам въпрос:

    А не виждате ли зад БСП "дългата ръка на ДПС". Забравихте ли "Тройната коалиция" и правителството на Пламен Орешарски.

    Коментиран от #28

  • 25 Чук и Гек

    43 2 Отговор
    Слави обяви правителство, още преди да е обявен крайния резултат - не става! След това предложи още 5-6 варианта с различни безлични особи - не става! Някой предложи с третия мандат да излъчат правителство с премиер като Ива Мутева - йок! сетне се чу заедно да обмислят и гласуват правителство - не! Какъв χγй искате и аз вече не знам!

    Коментиран от #29

  • 26 Луда работа

    28 6 Отговор
    Чалгара май се оказва прав за тия джендаре
  • 27 ГЕРБ=ДПС=ВМРО

    5 20 Отговор

    До коментар #20 от "Мнозинство":

    Права е, че Нинова трябва да разговаря първо с ИТН и след това с ДБ. ИТН имат депутати, почти колкото БСП, ДБ и Мяа Мааа вети заедно.
  • 28 Мандат

    9 1 Отговор

    До коментар #24 от "ГЕРБ=ДПС=ВМРО":

    Искат мандат!!!

    Коментиран от #47

  • 29 Мандат

    11 1 Отговор

    До коментар #25 от "Чук и Гек":

    Искат мандат!!!
  • 30 Цецко

    33 3 Отговор
    Накрая така ще ви преосмислим, че ще годухате всичките.
  • 31 Чук и Гек

    13 0 Отговор

    До коментар #21 от "пич":

    Доцентите по философии, басни, притчи, саги и сказки, мисля, че го наричат Буриданово магаре! Има материал за четене и размисъл с търсачката.
  • 32 анонимен

    7 3 Отговор

    До коментар #16 от "трън":

    Е колко да е прав един папагал?
  • 33 Отговори

    20 1 Отговор
    Българи защо гласувате за тази ЖАДНА алчна сбирщина България не ги интересува Точат милиони Разруха Лъжи Кражби Манипулации Докога
  • 34 колко му е

    24 0 Отговор
    Абе идиоти , които полагат неистови усилия да ни убеждават , че са идиоти.
  • 35 Сиеста

    24 0 Отговор
    Всичко добре ама защо дпс бият тъпана в Европарламента че ги тормозим само не ми е ясно..цяла Европа им носи електоратa на ръце всички фондове са техни..една мъжка приказка им казаха за 20 години и стана проблем
  • 36 Сърп и чук

    23 3 Отговор
    Мисля, че първо трябва да разговарят помежду си и накрая да седнат всички заедно, ако могат, да излязат с общо предложение! Гласуването в залата да бъде само формалност! Премиер и ЦИК няма да го кажат, защото са пристрастни, но избори 2х1 е кошмар в тези условия! Едно правителство с какъвто и да е срок, би отпушило огромното затлачване в което сме сега. Иначе, както е тръгнало, служебното ще изкара пълен мандат! Преди 2 месеца всички го обвиняваха, че се занимава с много въпроси, а задачата му е само да проведе едни избори! Сега вече никой не казва, че трябва да се занимава единствено с изборите, а му зачислиха всички земни проблеми и грехове - бежанци, вируси, цени, градушки, чушки.....
  • 37 МНОГО

    27 0 Отговор
    ЗАКЪСНЯХТЕ С МИСЛЕНЕТО
    ВАШИТЕ СЪМИШЛЕНИЦИ НЯМА ДА ВИ ПРОСТЯТ
  • 38 ПРЕГОВОРИ

    10 15 Отговор
    КАТО Й СЕ ГОВОРИ МНОГО С НЯКОЙ НИНОВА ДА ПОКАНИ ЙОЛО ДЕВНЕВ! ЩОМ НИКОЙ НЕ ИСКА С НЕЯ ДА РАЗГОВАРЯ ДА ПРОБВА С НЕГО!
  • 39 ГЕРБ=ДПС=ВМРО

    12 4 Отговор

    До коментар #7 от "Българка":

    " ... вcички ocтaнaли дa ce oбeдинят oкoлo някoлкo вaжни прeoритeтe- ... пoвишaвaнe дoхoдитe ..."

    Вие уж сте "дясна" българка пък не знаеш елементарни неща "държавта" не осигурява доходи. Държавата само РАЗПРЕДЕЛЯ произведеното от икономиката между работещи, чиновници, милиционери, медици и песнионери. Когато държавата дава 1500 лев месечно на търтей милиционер и 500 лева месечно на работещ млад човек с деца. Държавата отива на зле. Държавата ПРЕЧИ(в услуга на алчни олигарси като Шиши) или НЕПРЕЧИ на БИЗНЕСА/РАБОТЕЩИТЕ ХОРА/. Вдигането на доходи на чиновници и пенсионери, чрез взима заеми/от залъка на внуците/ е "ЛЯВА" популиста политика.
  • 40 ОПТИМИСТКА

    6 17 Отговор
    НАРОДА Е КАЗАЛ - НЕ ЩЕМ БСП С 36 ДЕПУТАТА ЩЯЛА ДА ПРАВИ ПРАВИТЕЛСТВО? ТЪРСЯТ СЕ ОЩЕ 85 И РАБОТАТА ЩЕ СТАНЕ.
  • 41 LOSHIA

    18 2 Отговор

    До коментар #15 от "Деймос":

    Ето кой ще се прегърне с ГЕРБ.... Кузман Илиев: Прегръдката на ДБ с ГЕРБ е неизбежна публикувано във Фрогнюс.

    Коментиран от #58, #68

  • 42 сами си намират работа

    3 2 Отговор
    Нищо не може да стане в НАТО сме
    ЕС подкрепя всички страни членки финансово
    някакви хора се опитват да създадат впечатление че нещо много голямо се случва което на практика не е вярно..за едно нещо ме е яд на тиквата че ако не беше такова леке страната наистина можеше да дръпне нагоре
    в момента и магаре да сложиш за финансов министър ефекта ще е същият..пък представете си някой да му разбира
  • 43 Ха Ха Ха

    18 0 Отговор
    От Ицо Иванов(Прокопиев нищо не става!
  • 44 БСП И ДПС

    3 14 Отговор
    А БЕШЕ ВРЕМЕ БСП И ДПС СИ ПРАВЕХА ПРАВИТЕЛСТВА И УПРАВЛЯВАХА ТРИ ПЪТИ БГ. СЕГА ЯВНО СБОРА ИМ НЕ ДОСТИГА ИНАЧЕ ОТДАВНА ДА СА СПАСИЛИ БЪЛГАРИЯ! НАЛИ ВСЕ Я СПАСЯВАТ?
  • 45 Абсурд

    2 9 Отговор
    ДБ няма как да влезе в коалиция с герб при условие че проекто кабинета им е фатално и ужасно много смешен няма такава опция там
  • 46 LOSHIA

    25 1 Отговор
    ДБ СА ЖЪЛТОПАВЕТНА И РЕТРОГРАДНА ПАРТИЯ НА СТАТУКВОТО!!!ТОВА СЕ ЗНАЕ ОТ ВСИЧКИ!!!!!!!
  • 47 ГЕРБ=ДПС=ВМРО

    16 0 Отговор

    До коментар #28 от "Мандат":

    "Искат мандат!!!"

    Демократична България, 4-та сила на изборите искат 2-те най-важжни министерства на финансите и на вътрешните работи. За едното предложиха директно Асен Василев. А на другото започнаха да сменят кандидат министрите, докато ИТН не предложи, някой техен човек.

    Който държи премиера, министерство на финансите и на вътрешните работи, той управлява. Няма как партията на 3-то или 4-то място. За държи премиера, министъра на финансите и вътрешните работи на партията на 1-во място.
  • 48 ПУТИН

    8 20 Отговор
    КАКА КУРНИ МНОГО ИСКА ДА НИ СПАСИ - СРЕЩУ НЯКОЛКО МИЛИОНА, РАЗБИРАСЕ. ТЕ ЗА ТОВА И СЪСИПВАТ ДЪРЖАВАТА ЗА ДА МОГАТ ПОСЛЕ ГОДИНИ ДА Я СПАСЯВАТ. КОЛКО СПОСИТЕЛИ, КОЛКО ПАРТИИ МИНАХА ПРЕЗ ГОДИНИТЕ ПРЕЗ ПАРЛАМЕНТА С ТАЗИ ИДЕЯ - ДА НИ СПАСЯВАТ И ВСИЧКИ СИ ТРЪГНАХА С МИЛИОНИ СЛЕД ДЕПУТАТСТВАНЕТО?
  • 49 Макробиолог

    13 0 Отговор
    Ко каза,ко?Консенсус се търси на място и по време определени от конституцията....ако президент е някой плевню тогава може да се сбирате и да му препредавате какво са ви наредили за третия мандат ....примера с Германия не е в никакъв случай в ваша полза....там на леви,десни,зелени и бенбени единствените червени линии са националния им интерес.

    Коментиран от #52

  • 50 СПАСИТЕЛКИ

    6 8 Отговор
    СПАСИТЕЛИ НЕ НА ПЛАЖА, А В ПАРЛАМЕНТА? ДА ХВАНАТ ПО ЕДИН БУЙ И ДА ТИЧАТ ОКОЛО ПАРЛАМЕНТА! МАЯ, ТАНЯ, КАПОН, НИНОВА ПО БАНСКИ ТИЧАТ ПРЕД ПАРЛАМЕНТА!

    Коментиран от #54

  • 51 А не позна

    9 7 Отговор

    До коментар #15 от "Деймос":

    Не са били без логика и мисъл ИТН! Бяха си и с логика и с мисъл! Друг въпроса кой и защо не я разбира!
  • 52 мъката е гомяма

    2 1 Отговор

    До коментар #49 от "Макробиолог":

    Бе то и аз така викам..ама във всяка партия има по 3ма човека дето стават за нещо другите шарлатани и парашутисти..никой нормален човек не се хваща да става политик..просто системата е такава че..нещо много положително трябва да се случи или ще си кретаме по обичайният мизерен начин още много време
  • 53 asd

    5 4 Отговор
    Мислете върху всички варианти, защото започвате да приличате на ИТН!

    Коментиран от #59

  • 54 смешно

    5 0 Отговор

    До коментар #50 от "СПАСИТЕЛКИ":

    Стига с тия фантазии от времето, когато си бил млад!
  • 55 ФАКТ :

    10 5 Отговор
    Нещо ви се "дръпна" фъшкията, като се усетихте, че БСП и ИТН ще се договорят...
  • 56 Ама овцо

    6 2 Отговор

    До коментар #7 от "Българка":

    Не разбра ли,че не зависи от ,такива като теб оставката на Гешев Гледай си котките и не си мъчи мозъка с неща ,които не са за теб.
  • 57 яяйожг

    11 0 Отговор
    Цеоцка кви ги пръцка.
  • 58 qwerty

    6 1 Отговор

    До коментар #41 от "LOSHIA":

    Напразно се надявате! Любовта може да се превърне в омраза, но омразата в любов никога!😀😀😀
  • 59 Подлеците

    8 1 Отговор

    До коментар #53 от "asd":

    ще са си винаги такива, така, че нямат грам шанс да заприличат на ИТН!
  • 60 Бай ив

    6 12 Отговор
    ТОВА НАЙ БСП ,НАСЛЕДНИКА НА НАЙ КРИМИНАЛНАТА ПАРТИЯ В БЪЛГАРСКАТА ИСТОРИЯ БКП ДА СЪСТАВИ ПРАВИТЕЛСТВО ,ЩЕ Е НАЙ ГОЛЕМИЯ ПРОВАЛ И РЕЗИЛ ЗА БЪЛГАРСКАТА ДЕМОКРАЦИЯ! И НАЙ ВЕЧЕ ЗАРАДИ ТОВА ,ЧЕ ТЕЗИ ОТ БСП НЕ СЕ РАЗКАЙВАТ ДОРИ И С ЕДНА ДУМА ЗА КРИМИНАЛНИТЕ ДЕЙСТВИЯ НА СВОЯ РОДИТЕЛ БКП. НЕЩО ПОВЕЧЕ ,ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ТВЪРДЯТ ;ЧЕ ТЕ СА 130 ГОД. ПАРТИЯ И ВСИЧКО Е БИЛО ПРЕКРАСНО И СА СЕ.БОРЕЛИ ЗА БЛАГАТА НА НАРОДА И НИТО ЕДНА ДУМА
    ЗА МНОГОБРОЙНИТЕ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ ,ЗА КРИМИНАЛНИТЕ КОМУНИСТИЧЕСКИ ЛАГЕРИ,НАД 80 НА БРОЙ ,И СТРАХОТНИТЕ СТРАДАНИЯ ,КОИТО ПРИЧИНИХА НА ОБИКНОВЕНИТЕ БЪЛГАРИ ,КОИТО УЖ ""ОБИЧАХА"". НЕ ДА ИМ СЕ ДАВА МАНДАТ ЗА СЪСТАВЯНЕ НА ПРАВИТЕЛСТВО ,А ТРЯБВА СЪС ЗАКОН ДА БЪДАТ ЗАБРАНЕНИ !!!
  • 61 ПЕНКО

    11 2 Отговор
    ДЕВИЗЪТ НА ПАРТИЙКАТА НА РЕСТЕТУТКИТЕ Е : " Де Бе - Дай Бе - Де Бил ...Добре Бе --- А ТАКА " !!!!!!!!!!!!!
  • 62 Емо

    11 0 Отговор
    Ама много кандидатки за власт бълва помощното училище. И напористи. Видяха, че и неграмотен може да заеме поста и се започна.
  • 63 Първанов

    11 0 Отговор
    И тази ли е от завода за кофи?
  • 64 Курт Доколенков

    16 0 Отговор
    Цецка най-после схвана, че тяхната (на ДБ) няма да я бъде! Няма министри, няма порции, няма наши хора. Само тъмносиня тишина.
  • 65 Мери

    4 3 Отговор
    ДБ и ИТН само са джафкат, ама са един дол дренки, не стават да управляват държава. Щото едно е да лаеш по управлението, друго е самият ти да си управлението.
  • 66 Радев

    2 5 Отговор

    До коментар #7 от "Българка":

    Не знам кой модел е по малкото зло този на ГЕРБ ДПС или другия олигофренски модел Мая ДБ и БСП и ИТН това е модел сбирток и олигархичен много по зле от Бойковия модел който поне вършеше работа а сега нищо не работи ни строителство ни администрация не се знае що става на изборите требва да изчегартаме модела ИТН ДБ БСП иначе няма да има България
  • 67 Хай

    5 0 Отговор
    От ДБ все едно по сценарий говорят. Повтарят заучени реплики, спрямо ситуацията, подучени от учителят Ицо.
  • 68 чалгар

    6 0 Отговор

    До коментар #41 от "LOSHIA":

    логично е донякъде, все пак две от остриеттата в ГЕРБ са бивши функционури от Дъ Бъ. Визирам Биклето Биков и Митов/Къдравата Сю/.
  • 69 Кокич

    0 5 Отговор
    Видяхте ли, колко сте смотани. Без бате ви Бойко, нищо не става от вас. Помъдрувайте още, пък да видим какви ще ги измъдрите. За ваше огромно съжаление, най-подготвен е той.....
  • 70 ЯНко

    3 0 Отговор
    Бачкова да се хваща на бачкане и да спре с глупостите.
  • 71 фенери

    3 0 Отговор
    Освен за червени линии, мислят и за червени фенери.
  • 72 кекс

    2 0 Отговор
    Тази дама външно не изглежда зле, става за кекс.
  • 73 Мартин

    4 0 Отговор
    Щом чуя "Демократична България" и веднага се сещам за олигарха Иво Прокопиев! Защо ли?
  • 74 Пацо

    1 0 Отговор
    Тая па лелка откъде я изкопаха тия палячовци?
  • 75 Калин

    2 0 Отговор
    Видя се, че ДБ не са национално отговорна партия и нямат място в парламента вече, дано им дойде акъла на избирателите им.
  • 76 Фори

    0 0 Отговор
    ДБ не могат да преживят факта, че са безгласна буква в парламента и нищо не зависи от тях.