Last news in Fakti

31 Август, 2021 17:47 6 701 36

Димитър Делчев за ФАКТИ: Вероятно БСП са оказали натиск върху президента, за да получат мандата

  • димитър делчев-
  • ибгни-
  • изправи се.бг! ние идваме!-
  • бсп-
  • третия мандат-
  • има такъв народ

"Повярвайте ми, г-н Борисов е много доволен от ситуацията в 46-тото Народно събрание", aлармира депутатът от ИБГНИ

Димитър Делчев за ФАКТИ: Вероятно БСП са оказали натиск върху президента, за да получат мандата - 1
Снимка: ФАКТИ

"Неудовлетвореността без съмнение е от това, че 46-тото Народно събрание, въпреки че имаше всички условия да направи това, не успя да излъчи правителство, което да покаже алтернативно лице на модела на управление на ГЕРБ". Това заяви пред Лили Маринкова в студиото на ФАКТИ Димитър Делчев, народен представител от "Изправи се.БГ! Ние идваме!" в 46-тото Народно събрание и лидер на Движение "България на гражданите".

"Ние от "Изправи се.БГ! Ние идваме!" участвахме в разговори и положихме всички усилия да се направи правителство както с първия мандат, така и с третия мандат, докато г-н Трифонов не заяви, че няма как да го подкрепи. Нашата цел винаги е била да има правителство на промяната. Това означава, че трите партии на промяната, макар че едната май вече се вади от "партии на протеста" и се кръщава по друг начин, но "Демократична България", "Изправи се.БГ! Ние идваме!" и "Има такъв народ" трябваше да бъдат в основата за съставяне на правителство. За жалост не се случи. С цялото си поведение ИТН изглеждат все едно те не искат да има правителство и всичко за тях е по-скоро проформа. Проформа абсолютно едностранчиво предложиха един кабинет, който не координираха и не обсъдиха с никого, освен да го сведат до нашето знание, и абсолютно проформа казаха, че разговори с БСП няма да водят, нито с другите партии на промяната за третия мандат. Аз не знам какво очаква г-н Трифонов. Може би утре да се събуди и слънцето да изгрее от запад на изток или ние да живеем в нова държава - хората да са се сменили, да са дошли спешно швейцарци да живеят в България", допълни Делчев за актуалната политическа ситуация у нас.

За вероятната нова партия, която се предполага, че ще е на Кирил Петков и Асен Василев и за която загатна служебният премиер Стефан Янев, лидерът на ДБГ заяви следното:

"Предстои да видим каква ще е тази нова партия, кой ще влезе в нея, как ще се позиционира, ако въобще има такава преди следващите избори, защото изборите ще са най-вероятно в средата, края на ноември месец. Дотогава има немного време - 2 месеца и половина, така че не мисля, че тези събития ще се случат толкова бързо. Но така или иначе нужда от повече ревизионистки сили има, нужда от повече хора, които са готови да правят ревизия, както ние от "Изправи се.БГ" започнахме ревизията в 45-тото Народно събрание. Очевидно министрите Кирил Петков и Асен Василев са хора, които не се притесняват да бръкнат надълбоко и да осветлят най-тъмните кътчета на схемите на г-н Борисов. Има нужда от повече такива хора на политическата сцена, защото в крайна сметка трябва да се образува едно мнозинство на промяната".

Димитър Делчев затвърди позицията на ИБГНИ, че хората от служебното правителство имат място в управлението на страната.

"При всички положения това е едно добро развитие за страната, защото, както се вижда, в момента има паритет и "Има такъв народ" стопират възможностите да се направи правителството", добави политикът за евентуалния нов политически проект.

"За нас е важно след следващите избори да може да се състави най-накрая правителство на промяната. Реплики от рода на: "След следващите избори на всяка цена ще направим правителство", както каза г-н Трифонов, дава един-единствен сигнал към нас и българските граждани - няма да има значение дали с ГЕРБ, дали с ДПС. Правителство на всяка цена би било лошо за България.

Kaто въпрос стои какво ще се промени след следващите избори, за да имаме качествено нова обстановка в страната. Защото, повярвайте ми, г-н Борисов е много доволен от ситуацията в 46-тото Народно събрание. Доволен е крамолите, доволен е, че някак си ИТН и другите забравиха да го ревизират и седи и чака своя момент. Това не трябва да се допуска", заяви още Делчев.

Той обяви, че от ИБГНИ са вкарали законопроект, посредством който да се отложи увеличаването цената на водата. От политическото обединение се надяват той да бъде приет в пленарна зала, поясни Делчев и добави, че това зависи от ръководството на Народното събрание.

Лидерът на Движение "България на гражданите" припомни, че Топлофикация не е сменила горивните си инсталации с екологични чисти такива заради азотните окиси (а това е трябвало да стане още преди 4 години), като с това не се е съобразила с европейските директиви и регламенти и срещу България ще започне наказателна процедура от Европейската комисия, която наказателна процедура може да доведе до преустановяване на работата на Топлофикация, а това ще значи липса на отопление за стотици хиляди домакинства, болници, училища и т.н. По този повод от ИБГНИ са вкарали предложение кметът на София Йорданка Фандъкова да отиде на изслушване в Парламента и да обясни защо е допуснато да се стигне до тази притеснителна ситуация.

Димитър Делчев коментира и агресивността на ДПС към служебния кабинет.

"За мен е очевидно едно. От момента, в който започнаха разследванията и ревизиите в Българската банка за развитие (б.р. от Кирил Петков), свързани с Пеевски бизнеси и дружества, и в Автомагистрали АД, ДПС остро се настроиха срещу служебното правителство и срещу всеки, който е замесен в тези проверки. Очевидно, че там бяха настъпени някакви интереси. За нас също така е очевидно, че ДПС чакаха да се сформира редовно правителство, за да могат по някакъв начин да имат стъпка в него и за това ние от "Изправи се" казахме, че искаме ясно мнозинство, зад каквото и да е било правителство, което да прави над 121 гласа, а не замаскирано участие на ДПС, защото всяко неясно мнозинство означаваше ДПС да са скрит коалиционен партньор, подобно на това, което правеха с ГЕРБ в 44-тото Народно събрание. Очевидно, че нашето настояване до край за това срещна отпора на част от хората, с които преговаряхме, и в крайна сметка е една от причините да не се случи правителство".

За това, че БСП получиха третия мандат от президента Радев и тяхното огромно предварително желание да се случи именно това, депутатът заяви следното: "Това, че те държаха да получат мандата, е факт. Включително вероятно са оказали натиск върху президента, за да получат мандата от него, а да не реши той да го даде на някой друг. Но така или иначе това, което се случи, не беше желано за нас. Ние искахме, който и да вземе третия мандат, да успее да състави правителство".

"Aко ние продължаваме по същия начин, може да направим и 25 избора един след друг и единственото, което ще постигнем е изтормозване на хората, упадък на доверието в демократичния процес като градивен процес, който в крайна сметка има за цел да доведе до това да има правителство, което да работи редовно и да подобри живота на хората".

Целия разговор можете да изгледате във видеото:


Бел.ред.
2 509 864 българи заявиха на Референдума от 2016 г., че депутатите трябва да се избират на мажоритарни избори в два тура, но политическия елит и неговите кукловоди не позволяват това да се случи, а в техните медии темата е табу.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пак

    46 4 Отговор
    фантазии !
  • 2 3623

    48 7 Отговор
    Още един отворко!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 3 GGG

    25 15 Отговор
    А според мен е напълно нормално!
  • 4 Последния Софиянец

    18 5 Отговор
    И за какво им е?
  • 5 гадно

    37 5 Отговор
    Хе-хе идиоtиtе нЕмат свършване.
  • 6 ????

    43 4 Отговор
    Ама че нахални! Само като ви чете човек тъпизмите му става ясно каква жажда за власт ви гони всичките! За България мислите? ха, ха на други ги разправяйте. При тези партии не си заслужава въобще да се гласува.
  • 7 Посетител

    21 2 Отговор
    Айде бе, сериозно?! Хайли лайкли в бг вариант?
  • 8 Хаха

    16 2 Отговор
    Няма оправяне
  • 9 ЧОРБАДЖИЯ изедник

    17 18 Отговор
    Всички ще дишате прахта на Кирил Петков на следващите избори.
  • 10 БСП...

    36 13 Отговор
    БЯХА НАЙ ДИАЛОГИЧНАТА ЧЕСТНА
    ПАРТИЯ ПРИ РАЗГОВОРИТЕ МЕЖДУ
    ВИ. ТЕ СЕ ДЪРЖАХА НАЙ ДОСТОЙНО
    И СЕГА СЕ ДЪРЖАТ ТАКА. ТЕ СА НАЙ ОТДАЛИЧЕНИ ОТ ГЕПИ И ДЛС. ВСИЧКИ ДБ ИТН СТЕ ЗАВИСИМИ.
    БРАВО ЗА БСП. ТЕ НАМЕРИХА И
    РАДЕВ. ОЩЕ ЕДНО БРАВО.
  • 11 Станко георгиев

    9 29 Отговор
    Колко и е на корнела да направи една бибитка на льотчика или копринков , за един мандат. Тя калоян методиев..., че тях ли

    Коментиран от #25

  • 12 елит

    1 2 Отговор
    ската....
  • 13 загубеняци

    29 3 Отговор
    И нека бръщолевенето на глупости да започне сег............а .
    Абе не знам как са се сдобили с мандата у, пък и не е от значение за мен , но го изиграха така , че на някои да им лъсне цялата глупост и неадекватност , абе гледаха като прецицали мачета и не знаеха какво да правят. Само сричаха , ама тоя щом се отказал , оня щом се отказал , абе ние няма за какво и т.н.
  • 14 На Третата Политическа сила БСП се

    33 6 Отговор
    Полага третия мандат!! На кой немуе ясно, защо е даден на БСП??? Или някой се правят на тъпи, или така им изнася да пишат и говорят?? 3тата политическа сила получи третия мандат от Президента!!! Просто и Логично!! Който иска може да Реве!!! Който е подхранвал други очаквания, просто сее Объркал!!! Ревете ако желаете!!!
  • 15 Иван

    38 1 Отговор
    То как мислиш да беше дал мандата на вас с 13 депутата тези ептен изпращяха
  • 16 Решетников

    10 13 Отговор
    Аиде чак пък натиск те в едно гърне пърдят се
  • 17 Пародия

    10 5 Отговор
    Нашите аристократи в парламента им е терсене да имат опозиция че трябва да мислят
    стигна се до там премиер на европейска страна да не стъпва там..до толкова безмислена организация бяха 4 години..държавата буквално се управлява като катун за радост на братята
  • 18 Алена

    18 2 Отговор
    Делчев ти си една малка мухичка еднодневка "ВИНЕНКА"- Drosdofilа
  • 19 оня

    12 2 Отговор
    Споко, на следващите избори само чалгари ще гласуват за трифката.
  • 20 пешо

    12 1 Отговор
    палячо
  • 21 Ганди

    16 1 Отговор
    Абе бо. лук ами на теб ли да го даде ве. Те са третата сила ахмак.
  • 22 Otoplitel

    17 1 Отговор
    Заради такава неадекватна логика трудно ще намерите място в новият парламент.Нова партия на промяната ще засмуче вас,ДБ и ИТН.Съжалявам много но до тук с големите заплати.Нищо не направихте.Само привиквате служебните министри да се правите на велики.Не искате даже да предадете плана за развитие в ЕС.Вече сте вредни за обществото.
  • 23 Петрич

    16 1 Отговор
    Този мазник е депутат с най малко гласове.Каним го в Петрич заедно с Манолова, гаранция ще си имат спомени , тези ИЗМАМНИЦИ.
  • 24 166

    14 1 Отговор
    Е.АТИ КА.УТА, С ПРОСТОТИЯТА СИ НА ЕСЕН ЧЕ ДОКАРАТ ПАК БАТЕ
  • 25 recovery

    10 2 Отговор

    До коментар #11 от "Станко георгиев":

    Имам чувството,че гербаджиите един калъп ви е правил!
  • 26 Дедо Гацо

    3 10 Отговор
    Така беше. Нинова кара конь с шуранайката на Радев и там из арманлийското раске договориха третио мандат на бос крак!
  • 27 Джеймс Гейфилд

    4 3 Отговор
    Нов политически проект е нужен така, както спасителен пояс за давещия се!
  • 28 БСП на Бунището

    4 11 Отговор
    Кви партии на Промяната бе - Мая Манолова и Дончева да ни доведат Орешарски,а Нинова - Сергей Станишев и ДПС - това ли са Промените бе,червени цървули ?????Хайде на Бунището на Историята всички - хванати за ръчичка.....

    Коментиран от #30

  • 29 Явечпо

    8 1 Отговор
    Не е важен боко тикевунив! Важно е , че ние сме недоволни от Вас!
  • 30 Кандидат Милионер

    3 2 Отговор

    До коментар #28 от "БСП на Бунището":

    Ми Татяна Дончева е 16 години Депутат от БСП....Осъзнавате ли го това бе...39 то,40 то,,41 во,42 Роро и шеф на Правната комисия в НС 16 години от БСП....Мая Манолова 12 години депутат от БСП - 40то,41во42ро НС....12 години втори роден дом в НС на Мая Манолова с поправката Ванко 1 и Пеевски за шеф на ДАНС....12 години с БСП....Ква Промяна бе....Смешници!!!!
  • 31 аз съм

    6 2 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Димитър Делчев за ФАКТИ: Вероятно БСП са оказали натиск върху президента, за да получат мандата - а по-вероятно е много прост !!!
  • 32 Пико

    7 1 Отговор
    Тези от ДБ с какъв конкурс са избирани.Наредени интеиган до интриганта и за цвят прикрит комунист.Кой им се връзва на интригите.80% дебили.
  • 33 Сатъра на Хана

    3 1 Отговор
    А Рапона е наркодилъра на Слави ... Със Сигурност, ..без Вероятно
  • 34 Джордж Буш

    2 1 Отговор
    Ирак има химически оръжия Хайлу Лайклу
  • 35 Гост

    5 1 Отговор
    Хайде, още една калинка се изказа. Може би не е правилно да го нарека калинка при положение, че се държи като гнида
  • 36 какъв натиск

    1 1 Отговор
    казаха му, че ще помолят Гешев пак да влезе с бандата си в президентството...А тоя др.сък да не се напъва излишно, а да иде да плаче в скута на Мая, тя ще му даде майчинска утеха.