24 Септември, 2021 22:00 5 857 108

В България: бият жените, но обичат "семейните ценности"

  • българия-
  • насилие-
  • жени

Общо 14 338 са сигналите за домашно насилие до телефон 112 от началото на 2021 година до 15 юли

В България: бият жените, но обичат "семейните ценности" - 1
Снимка: shutterstock
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Борят се срещу "третия пол" и се кълнат в "семейните ценности", но бият жената до себе си: в България все повече майки, съпруги, приятелки стават жертва на домашно насилие. Държавата не прави почти нищо, за да ги защити.

В България домашното насилие е проблем. Но колко голям точно? Всъщност, няма държавна институция, която да води официална статистика на случаите. По всичко обаче изглежда, че от началото на пандемията (вече почти две години) положението се влошава - според данните, публикувани от Софийска районна прокуратура, обажданията до спешния телефон 112, обажданията до телефона за психологически и правни консултации на Български фонд за жените, както и според случаите, описани в медиите.

Пандемията води до повече насилие

Общо 14 338 са сигналите за домашно насилие до телефон 112 от началото на 2021 година до 15 юли. За същия период на 2020 - годината, в която започна пандемията - те са били 14 666. В същото време прокурорите в Софийска районна прокуратура (СРП) са се занимавали с три пъти повече досъдебни производства за домашно насилие от първото полугодие на 2021 в сравнение със същия период през 2019 - когато все още нямаше Ковид-19, локдаун и изолация. За първото полугодие на тази година в СРП са заведени 700 преписки за домашно насилие, от които са образувани 127 досъдебни производства. От 1 януари до края на юни 2020 за домашно насилие за заведени 564 преписки, а които са образувани 116 досъдебни производства. За същия период на 2019 има 344 преписки и 40 досъдебни производства за домашно насилие. Покачването от 2019 насам е очевидно.

За първите шест месеца на 2021 от образуваните 127 досъдебни производства -118 са решени, а петима души са осъдени ефективно и вече излежават присъдите си в затвор. За същия период решените досъдебни производства през 2020 са 76, а за 2019 - 15. Видно от отчетите е следното: че прокуратурата се е заела сериозно с проблема на домашното насилие.

През първите шест месеца в годините, белязани от пандемия - 2020 и 2021 - са образувани и много преписки за нарушени заповеди за домашно насилие.

"Ковид-19 и пандемията оказват влияние върху ситуацията с домашното насилие. Когато хората се страхуват за оцеляването си, работата и насъщния, когато оставатдълго време вкъщи и живеят в една неяснота, това генерира набор от отрицателни емоции и преживявания, което може да катализира семейни проблеми и ситуации на насилие", коментира пред Дойче Веле Светлана Михайлова от Български фонд за жените. От организацията предоставят безплатни правни и психологически консултации чрез видео връзка. От 26 юни до края на септември миналата година организацията е имала 15 заявки за консултации. За тази година от август до 21 септември те са 25. Михайлова каза, че за хората, живеещи извън столицата и големите градове, ситуацията при семейно насилие е по-сложна - поради куп причини. "Там темата за домашното насилие е още табу и няма достъп до консултация и закрила", каза Михайлова. В големия град има анонимност и повече възможности за достъп до експерти и кризисен център. Самите кризисни центрове в страната, които са малко над 10, не смогват да осигуряват защита. Всички потърсили консултации от фонда са жени.

Какво се прави срещу домашното насилие?

Преди три години Конституционният съд обяви Истанбулската конвенция за противоконституционна. Решението беше предшествано от политическа кампания и обичайната буря от дезинформация относно международния договор. Дори от "особеното мнение" на някои от върховните съдиите се видя, че решението отразява политическата ситуция в България. А документът целеше единствено превенция на и борба срещу насилието над жени и домашното насилие. След победата на "семейните ценности" както от опозиционната БСП, така и от управляващите ГЕРБ твърдяха, че ще приемат достатъчно закони, за да бъдат защитени правата на жените и децата без да се "въвежда третия пол", както и че ще бъде изградена мрежа от кризисни центрове. Това, разбира се, не се случи.

За обществено обсъждане в началото на тази година беше обявен проект за промени на Закона за защита от домашното насилие, но и двата парламента след това бяха заети с "изчегъртване" и не стигнаха до закона. В редица критични доклади на ЕК, ООН и други организации се казва, че българският закон не осигурява адекватна защита на жертвите на домашно насилие.

Междувременно евродепутатите приеха преди дни законодателна инициатива, в която се настоява за целенасочено законодателство и политики за справяне с всички форми на насилие и дискриминация на полова основа. Това означава, че европарламентът иска да се създаде ориентирана към жертвите директива на ЕС, в която се използват стандартите, залегнали в Истанбулската конвенция и други международни стандарти, и която следва да включва и мерки за превенция, услуги за подкрепа, защита и обезщетение за жертвите, минимални стандарти за правоприлагане и т.н. Можем да сме сигурни, че религиозни организации отново ще използват дезинформация, за да повлияят на общественото мнение. А тя ще бъде яхната и от политически партии.

И така: и след 2021 година майки, съпруги, приятелки и други жени ще продължат да стават жертва на домашно насилие в България. Защото в страната не се предприема почти нищо, за да бъде то спряно.


Бел.ред.
2 509 864 българи заявиха на Референдума от 2016 г., че депутатите трябва да се избират на мажоритарни избори в два тура, но политическия елит и неговите кукловоди не позволяват това да се случи, а в техните медии темата е табу.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 52 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 митко каратиста

    81 12 Отговор
    Тези ценности са един фалш, защото няма такива ценности. По тази логика да си стоят хората в пещерите, щото е било ценност, да ходят да се перат и къпят на реката, както са правили прабабите ни, традиция... А и като гледам как всички днешни мъже се епилират навсякъде, все едно вашите дядовци са го правили. Ужас.

    Коментиран от #7

  • 2 Жоро

    87 13 Отговор
    Така тряа, в Западна Европа пък ги бият арабеските и мъже се бракуват с мъже

    Коментиран от #44

  • 3 БОЙ В ГЛАВЪТА ДА НЕ КУЦА

    96 21 Отговор
    СЛЕД КАТО ПОВЕЧЕТО ЖЕНИ В БЪЛГАРИЯ СЕ ПРЕВЪРНАХА В УРВИ И МАСТИ УЛИЧНИЦИ И КУЧКИ И ТЕ СТАНАХА ТАКА БЛАГОДАРЕНИЕ НА ЕВРОПА АМЕРИКА И ЦЯЛАТА ПОМИЯ КАКВО ОЧАКВАТЕ

    Коментиран от #30, #51, #57

  • 4 бг мъж

    88 2 Отговор
    На жена не съм посягал, а когато ми е била невярна съм я гонил от вкъщи без прошка.

    Коментиран от #90

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Двуличие

    128 8 Отговор
    Това го има навсякъде. За съжаление много жени доброволно живеят с такива, падат си по лошите момчета. И да, в България ценим семейните ценности, не джендърските идеологии на запада.
  • 7 Sieg

    59 7 Отговор

    До коментар #1 от "митко каратиста":

    Мито може да си каратист, но не и интелектуалец. Има такива ценности и е жалко да не ги разбираш. А тези, които бият жените са са слабите мъже или пияници.
  • 8 феминистка

    24 118 Отговор
    Булгар, булгар. БГ мъжът е просто животно, абсолютно примитивен като разсъждение. Мъжете на запад са много по-чисти, възпитани и елегантни, с обноски и класа. Но за бай ганъо това е "джендърщина", ало, къде се намирате?!

    Коментиран от #12, #18, #31, #43

  • 9 ганю

    21 14 Отговор
    бие я защото я обича
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 The Beyonder PR

    23 7 Отговор
    В България жените не ги бием защото са добри, но която ти скочи на нервите се изпращат на хубаво място в Дубай, Афганистан, Източна Турция, Судан, Нигерия, Или в нов Магреб Франция Испания
  • 12 Sieg

    62 1 Отговор

    До коментар #8 от "феминистка":

    Нима не можеш да намериш публикации в интернет, където мъж на запад е бил жена си? Съмнява ме! Тоест знам, че не е така. Запад или изток това не е фактор.
  • 13 ганю

    41 6 Отговор
    ако Иван хване жена си на калъп със Стоян какво трябва да направи?Риторичен въпрос....
  • 14 българин

    20 33 Отговор
    Тази вечер пия 4 ракии,удрям шамар на жента (винаги има защо) пуцам с газовия от терасата и лягам.

    Коментиран от #19, #86

  • 15 The Beyonder PR

    63 5 Отговор
    Тази статия на Дойче Веле добре описва ЛГБТИ ситуацията в Германия , Лондон, Швеция, Норвегия, Канада там ЛГБИ и Метоо и Животът на афрото има значение са на почит

    Коментиран от #20

  • 16 Последния Софиянец

    25 2 Отговор
    Ще напусна Хасан, защото ми прилага домашно насилие.

    Коментиран от #42

  • 17 В бегето сите са пишат християни

    19 13 Отговор
    Обаче нема 1 верващ 😂😂😂😂сичко умира за пари и кражбинка и далавера
  • 18 The Beyonder PR

    44 1 Отговор

    До коментар #8 от "феминистка":

    Както казва Ванката от светът на Ванката в ютюб, събирай си парца...те и хайде в САЩ в афроамериканска махала, там какви джентълмени са с пор.но актрисите на България
  • 19 Аз па немам жина

    19 2 Отговор

    До коментар #14 от "българин":

    И пикам през балконя и легам
  • 20 Sieg

    54 1 Отговор

    До коментар #15 от "The Beyonder PR":

    Не знам кой дърпа конците, но е пълен психар с това LGBT и BLM. ТОВА Е ПЪЛНА ДЕЕВОЛЮЦИЯ НА ОБЩЕСТВОТО и ЧОВЕКА.
  • 21 това си е

    12 22 Отговор
    стара българска семейна ,,ценност,, явно
  • 22 Display

    27 2 Отговор
    То е като куче жената, научи ли се да си яде.....и да я биеш няма смисъл........никога не съм посягал на жена, ама нали искат да са равни.....феминистки и ТНТ......Еми да са добре дошли в мъжкия свят..........
  • 23 Гешев

    20 7 Отговор
    След втората ракия не знаят какво правят трябва да им се спре алкохола
  • 24 набухвател

    56 6 Отговор
    Подготвят ниии....Подготвят нииии...Истанбулска конвенция,еднополови бракове,сексуални"особености",педофилия.

    Коментиран от #36

  • 25 ха ха ха

    38 3 Отговор
    Да и няма да се ваксаме, яд ли ви е?


    Айде холан!
  • 26 DW - пропаганден машинен

    54 3 Отговор
    И не се ваксинират тия пущиняци, налЕ така йе Дойче Дженде ? Изроди! Забравихте бързо, как "инженерите" ви НОВ ВНОС се отнасят с жените ви, защото "имат нужди" според фюрерката Меркел ханъм? Кьолн, а?
  • 27 Sieg

    37 2 Отговор
    Казват, че пропаганда имало в Северна Корея, а САЩ пропагандата е доста по глобална.
  • 28 Кеша на Сорос

    55 5 Отговор
    Колко от сигналите за домашно насилие са от жени и колко от мъже?
    Колко от тях са в гетата? Там как се определя, че е домашно насилие, а не културна особеност?
    Може ли сигналите за домашно насилие да са анонимни, и колко от тях са?
    Анонимните сигнали регистрират ли се?
    Как ще докажете, че анонимните сигнали не са от НПО-тата, които получават грантове точно за това- да следят за домашно насилие?

    Т.е. за да работи НПО-то, то трябва да намира домашното насилие, нали така, ако няма домашно насилие, няма и кинти.
    ...айде спрете да публикувате глупостите на Дойче Веле, и те получават грантове за това...
  • 29 провинциалист от провинция Тракия

    40 2 Отговор
    Швабиан таймс пак бърка столипиново и факултета с България.
  • 30 То и време уно

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "БОЙ В ГЛАВЪТА ДА НЕ КУЦА":

    Пак дърво ядяха... айде беж мий краката и лягай
  • 31 С ало

    25 1 Отговор

    До коментар #8 от "феминистка":

    ще говориш на леля си по телефона! Чисти , възпитани и трезви докато не се напие и опикае като свиня и не извади колта от чекмеджето да те подгони по улицата и да се чудиш при кой съсед да се навреш! На кого ги пишеш тези?А събери си акъла малко и не дращи простотии!Ганке!!!
  • 32 Анонимен

    14 4 Отговор
    Жена да не видите, само себеподобни, това от край време е мечта на мъжа, затова вече почти няма семейства а съжителство..
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 тез пък

    8 0 Отговор
    Взимайте си гейшите и да ви няма!
  • 35 Насилието

    11 2 Отговор
    Порожда насилие.Слабите мъже бият като не върви сбогом.
  • 36 глупости

    6 0 Отговор

    До коментар #24 от "набухвател":

    Няма защо да си губят времето, тук минджалите им не минават 😊
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 коча

    8 9 Отговор
    пък моя мъж ме блъска само отзад ,и ме бие само в главата щот съм страдала от нея, мръсника му .........

    Коментиран от #39

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 ЦК на ГЕРБ

    8 6 Отговор
    Бой щом камериерката у дома не слуша!!! Ама як бой "!!!!
  • 41 бит

    16 0 Отговор
    Те щот жените хич небият.
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Белгия

    21 3 Отговор

    До коментар #8 от "феминистка":

    Ти никога не си била на запад, и никога не си виждала обикновенни средностатистически семейства от западна европа. Няма разлика де факто! Християнските ценности са еднакви, със съответните кусури разбира се. Хората са си хора, преди всичко, независимо къде живеят.
  • 44 Гошо

    14 1 Отговор

    До коментар #2 от "Жоро":

    Да даж.... мъжете ставатжи почват да бият. Защо никой не повдигна въпроса за тормоза на усойниците над мъжете си?
  • 45 стоян георгиев

    7 23 Отговор
    липсата на закони за закрила на жените и децата у нас е една от основните причини за демографската катастрофа.несигурни жените нещат да раждат от българи в българия.като сложиш и манталитета останал от комунизма че мъжа за да е мъж трябва да пие и да играе комар и ситуацията си идва на местото.оказасе накрая че не тва бил проблема ,а станбулската конвенция!!!то у нас се ловят лесно с трици маимуни .конвенцията е само едно доказателство,но ваксинацията гласуването за борисов,корупцията ,мръсотията ...също доста показателни.та трудно от дрогари ще станем европеици и бая ще се загубят при трансформацията.

    Коментиран от #103

  • 46 Фарскейп

    21 0 Отговор
    То всичко се обърна на опаки жените са мъже и мъжете жени.нормално и по зле ще става.
  • 47 Две димящи дула

    32 1 Отговор
    А в Германия извратените жени в кожени дрехи водят на кожена каишка мъжете като кучета и ги пошляпват с камшик. Видях го с очите си в центъра на Берлин. Това иска и Дойче Зеле от нас! Много ги дразним ние православните, направо ни ненавиждат!
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Тоалетна хартия

    33 0 Отговор
    Честно да Ви кажа, даже не ми се коментира тая глупава пропаганда. Ще напиша ВИЦ. """"Пешо се прибиран от работа. Жена му го пита какво ще прави вечерта. Пешо казва: Ся ще се изкъпя, после ще вечерям, ще отида до кръчмата и после ще те набия. Жено му пита """ Що ще ме биеш"""". Пешо казва, че по-късно ще разбере. Прибира се Пешо от кръчмата, а жена му го чака. Пита го какво става, нещо интересно да е станало... Пешо казва, ами в кръчмата се напихме и взехме да си мерим на кой му е най-голям...Жена му пита"" На кой му е най-голям"" . Пешо отговаря, че е негивия. Жена ну очудена казва """ Аааааа, що така бе, бай Иван тракториста не белеше ли с вас?????""". Пешо и казва""" АЗ КАЗАХ ЛИ ТИ, ЧЕ ЩЕ ЯДЕШ БОЙ"""""
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 рон джереми

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "БОЙ В ГЛАВЪТА ДА НЕ КУЦА":

    Разпраха си ципите от еротика!
  • 52 ел ей уоман

    7 3 Отговор

    До коментар #37 от "9425":

    Българските мъже са нископлатени джендъри,долу!
  • 53 ЕхААА

    16 3 Отговор
    Стига глупости домашно насилие е и това, когато жена ти поиска нов парфюм и нови бельо и ти не и купиш. Стига с тази гейска шузофрения целия свят е изперкал.
  • 54 Хаджи Генчо

    20 0 Отговор
    Истанбулската конвенция иска да делегира права на мъже които се чувстват жени и никой да не може да оспори всяка тяхна проява на жена, включително и в спорта. Също и да насърчи капризите на децата да играят разменени роли. Както и по строгото възпитание да бъде заклеймено като тормоз и тежки последствия за родителите, включително и отнемане на родителски права.
  • 55 Ан тидебил

    2 2 Отговор
    Е,, това да биеш жена си малка ценност ли е?
  • 56 Вие по добре

    6 5 Отговор
    пишете, защо пълните гушата на Путин със Северен поток 2 ?
  • 57 Киро

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "БОЙ В ГЛАВЪТА ДА НЕ КУЦА":

    И колко от сигналите се повтарят, а???
  • 58 нннн

    25 0 Отговор
    Че какво общо има третия пол с насилието над жените? Няма нужда от Истанбулската конвенция, от която Истанбул се отказа. Просто законите трябва да се спазват, службите да си вършат работата и насилниците да се наказват жестоко.
  • 59 Фаро

    6 2 Отговор
    Не познавам някой да бие жена си

    Коментиран от #72

  • 60 Кую

    9 1 Отговор
    Тъпото Дойче не може да разбере разликата между спорта и педала.
  • 61 DW. Вие не може да бъдете Съдник

    20 1 Отговор
    На Българския Народ!! Вие, които се хвалихте, че сте От Създателите на ГЕРБ, и Подкрепяхте Активно Борисов Да Краде и Мачка този народ 12год, Нямате никакво морално право да съдиите същия този народ!!! НЕЕ ваша работа, колко и да сте велики във вашите очи!!
  • 62 Професор

    20 2 Отговор
    Ами ето -- пак се представихме като диваци и ганьовци... Във възвишена неомарксистка Германия жените бият мъжете, отричат семейните ценности и се борят за конвертирането на децата си в трети пол. Ето затова Германия е една прекрасна и подредена страна, а у нас цари хаос и мизерия. Ако искате прогрес, охолен живот и социална справедливост, български жени, БИЙТЕ мъжете си, развеждайте се и си преобличайте децата в дрехи от съседния пол, да свикват. В Германия от началото на годината 17468 мъже са осакатени от жените си, 14543 деца на възраст между 1 и 13 години са избрали да си променят пола, разводите са 17 пъти повече от браковете и над 25% от извънбрачните деца са осиновени от еднополови семейства. Ето това се казва социален прогрес. А ганьовците ще бедствате като скотове, за назидание на опъващите се срещу прогресивните сили!
  • 63 DW? Има ли сигнали до112 от Мъже,

    10 0 Отговор
    Оплакали се от Домашно насилие извършвано от Жени!! Бити мъже пенсионери, бити Мъже Инвалиди, Образувани от прокоратурата до съдебни производства?? Проверете DW?? Не!! Говорите на изуст, жените не са само потърпевши те?? ЗАЩОТО нее вярно!!

    Коментиран от #104

  • 64 DW=пропаганда

    15 1 Отговор
    Никой няма право да слага Семейните Ценности в кавички. Това не са просто семейни ценности, това са християнски ценности. Те драстично се различават от европейските антихристиянски ценности. Ако тук изброя европейските ценности, разделени с запетаи, коментара ми няма да бъде побликуван, ще бъде цензуриран.
  • 65 DW=пропаганда

    20 1 Отговор
    И не в България бият жените си. Това е поредната глупава манимулация на антибългарската пропагандна машина. По скоро в Германия бият мъжете си. Там се изнасилват млади момичета от арабските и африканските мигранти, а полицията след това убеждава изнасилините, че те доброволно са им пуснали. Няма по-долни античовешки "ценности" от тези.
  • 66 DW=пропаганда

    19 1 Отговор
    Всичко това обаче се прикрива стриктно от обществото, медиите нямат право да публикуват подобни неща. По този начин германските власти поощряват изнасилванията. Отделно от това е издигането на пeдoфилиятa и xoмoceкcуaлизмa в ценностна система. Това е меко казано отвратително. Дойе Зеле е една от организациите, които яростно защитават тези "ценности" и пропгандира налагането им.
  • 67 бой последен

    17 0 Отговор
    В България всеки бие всеки ! Цигани бият полицаи, военни и бабички дори за 2 лева. Бият доценти, доктори и сестри. Мъже бият жените си и жени бият мъжете си, но те не си признават. Родители бият децата си и обратно. Батковци бият по-малките, бият каки и каките се бият помежду си. Политици бият населението с цени, закони и даже им бият ваксини , дано миряса. Медиите бият барабана за щяло и нещяло и което не им хареса ТРИЯТ !

    Коментиран от #92

  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Българин

    11 2 Отговор
    В Германия няма да видиш мъж да бие жена просто защото такива семейства вече няма, за сметка на това пък има много жени бити от лесбийки, дженджъри бити от любовниците си, в Германия жена може да бъде с меъж само когато афганистане или сиец я изнасилват, а това вече там е законно също като педофилията.
  • 71 българин

    12 1 Отговор
    Хайде...Хайде!.. Пак под егидата .."закрила от домашно насилие" ДВ..ни пробутват "Истанбулската конвенция". Ей...евро-гейове...не се спряхте. Вземете научете българската поговорка: " Дървото от рая е излязло"...
  • 72 Селяк

    1 3 Отговор

    До коментар #59 от "Фаро":

    Е щото ти им светиш на всички и знаеш какво се случва в техните къщи, нали?! Не познавал, ами като не познаваш, не означава, че не се случва!!!
  • 73 БОКОКРАД

    12 1 Отговор
    ВСЕКИ ДЕН ИЗЛИЗА ПО ЕДНА ИЛИ ПОВЕЧЕ СТАТИИ ОТ СОРТА КОЯТО ДА НИ НАВЕДЕ КЪМ ПОДПИСВАНЕТО НА СТАМБУЛСКАТА КОНВЕНЦИЯ А ЦЕЛТА ЕДВА ЛИ Е ДА СЕ СПРЕ С НЕЯ НАСИЛИЕТО НАД ЖЕНИТЕ ....... ТЕЗИ КОИТО СА А ПОДПИСАЛИ , УСПЕЛИ ЛИ СА ? ЦЕЛТА Е ГЕЕВЕТЕ ДА СЕ БРАКУВАТ И ДА СИ СМЕНИМЕ ПОЛА ................
  • 74 Селяк

    6 11 Отговор
    Мъж съм, но като чета на мъжете коментарите тук ми става ясно какви сте! Веднага има недоверие и не вярвате в статията! Това били някакви глупости! Тук в България няма такова нещо! И т.н. Само защото на вас не ви се е случвало или не познавате такива хора - не означава, че го няма! Значи извадени статистики на чужди страни ги четете и признавате, но на българските статистики - не ги признавате?! Само показвате в действителност колко сте ограничени и без ценности! Жалка история! Срамота!

    Коментиран от #78, #107

  • 75 ОФ КОТЬООО

    4 0 Отговор
    ТЪРСИМЕ АФГАНЕЦ ИЛИ ПОДОБЕН , А МОЖЕ И ДВАМА ДА СПЯТ МЕЖДУ НАС !
  • 76 Поядват

    11 2 Отговор
    Абеее....за бащи насилвали дъщерите си затворени в мазе или в килер в продължение на години съм чел за такива истории в САЩ,Германия и Австрия. Иначе в България сиганелките и муслиманките поядват бой - може е за това,че са били с късапола ичервили,както и затова,че не са се трудили усърдно на пиацата,публичния дом или магистралата.
  • 77 Харесвам 🎃, само сготвени

    11 1 Отговор
    За каква защита от домашно насилие може да става въпрос в държава, в която министър-председателя заповядва на председателя на парламента, обиждайкия по най-просташки начин, а тя вместо да си подаде веднага оставката, ослушва се като "пръд.ал заек в люцерна"... Мъже простаци и жени без достойнство - това е модел, налаган 12 години в страната (в София 15 години).
  • 78 ЛГБТГЕРББКП

    11 1 Отговор

    До коментар #74 от "Селяк":

    НАСИЛИЕ ИМА - ЗАКОНИ СЪЩО , А ТОВА ЧЕ НЕ СЕ СПАЗВАТ Е РАЗКОВНИЧЕТО ----------- ВЪПРОСА Е ЧЕ ТЕЗИ СТАТИИ СЕ ПУБЛИКУВАТ С ДРУГА ЦЕЛ А НЕ СПИРАНЕ НА НАСИЛИЕТО - НЕ СЕ ЛИ СЕЩАТЕ !?
  • 79 БКП БОКО

    0 4 Отговор
    Зуека продаде тузарското си жилище в столицата
    Въпреки завишената цена, апартаментът бил продаден много бързо ...................................... ТОВА Е РЕЗУЛТАТА ОТ МЪДРАТА ПОЛИТИКА НА УПРАВЛЯВАЩАТА ПАРТИЯ ОТ 45 + 32 ГОДИНИ

    Коментиран от #85

  • 80 Антинпо

    12 0 Отговор
    Пълни глупости, нпо-тата отчитат дейност за да оправдаят парите, които са изхарчили и ще очернят реалността за да получат повече. Нпо-тата са язва, която трябва да бъдат обявени за незаконни организации, а работилите в тях да не припарват до държавна и общинска работа.
  • 81 Bbbboo

    12 1 Отговор
    Ай стига с тия пропаганди на дойче зеле! То щото в швабско са много толерантни към джендърите, затова хич няма престъпност и насилие в семейството!
  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Хаха

    10 1 Отговор

    До коментар #37 от "9425":

    Скъпа не вярвай на Дойче веле. В тая статистика влизат ромите и те са биячите. А какво ще кажеш за българските жени. Не искат семейство, а само парички

    Коментиран от #91

  • 84 ПСР

    15 0 Отговор
    Не съм посягал на жена.Жена ми също не ми е посягала.Децата пораснаха,Слава Богу-напълно хетеросексуални.Псувам само в колата,защото следя внимателно трафика.Всяка неделя,ходя на черква,но не харесвам поповете,по принцип.Въпреки физиката си,не харесвам насилието.Българин съм.Доста съм чел,за немско-говорящи хора,блудствали с дъщерите си или др.деца по разни мазета.Това,не ми дава право,да напиша подобна статия,обобщаваща ги.Изобщо се чудя,защо това четиво е не само поместено тук,но и видимо ще се задържи дълго.
  • 85 калчев

    7 2 Отговор

    До коментар #79 от "БКП БОКО":

    не бъркай подема през ония 45г и разгрома през последните 32г!
  • 86 ДаЗдраПерМа

    2 0 Отговор

    До коментар #14 от "българин":

    така е при латиносите, петък вечер полицията не приема заявления за домашно насилие уважава местните традиции, но в останалите дни на седмицата тежко ти се пише.
  • 87 ДаЗдраПерМа

    0 0 Отговор
    ако има тук таме синини по фейса до понеделник ще избледнеят.
  • 88 Го4о

    9 0 Отговор
    Това е хубаво, че мъжете в България не са хомо-сексуалисти като тези от "Дойче веле" Бг.
  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Чудо

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "бг мъж":

    Един истински мъж да видя!
  • 91 Ей, смотльо!

    2 0 Отговор

    До коментар #83 от "Хаха":

    Не хленчи като отхвърлена жена! Ако беше истински мъж, все някоя щеше да те оцени!
  • 92 www

    0 1 Отговор

    До коментар #67 от "бой последен":

    Ами всички са били слаби ученици, затова! "Всяко действие поражда противодействие" Ще си платите за всичко!
  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 ГОСТ

    4 0 Отговор
    Сами се навират при боклуците,после реват.....все на мен ли се падат такива....
  • 95 Лудница

    4 0 Отговор
    Всичко е да разделят хората,на жени мъже,деца леви десни ,черни бели,богати бедни умни прости,за какво за да се управляват по лесно и да се спира естествения нагон за възпроизвеждане,демек редуцират ни но без да знаем един вид геноцид над човешката популация.във всичко има много по дълбоки истини но никой не се замисля всеки мисли първосигнално и емоционално.
  • 96 ханс

    3 0 Отговор
    Немско зеле - съвсем отрепки вече
  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 Курбанколи Пардимагомедов

    0 0 Отговор
    Не търсете сегрегация и дискриминация!В България боята наравно жените с "третия пол",даже като се замисля ,последните са по привилегировани, че повече го отнасят.Така че никакъв проблем няма.А за 33 пол не мога нищо да ви кажа ,тъй като такъв официално няма в България.
  • 99 Курбанколи Пардимагомедов

    0 0 Отговор
    Боята да се чете като бият.Абе да е.. и интуитивния ти кийборд.
  • 100 Курбанколи Пардимагомедов

    0 0 Отговор
    Боята да се чете като бият.Абе да е.. и интуитивния ти кийборд.
  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 Marinov

    2 0 Отговор
    НЕ не е Така!
    За Поддържане на Традициите и Семейните ценност при нужда се прилага не бои а разумен кютек с цел преодаоляване на лоши отклонения!
  • 103 Стоенчо,

    4 0 Отговор

    До коментар #45 от "стоян георгиев":

    Демографската катастрофа е факт в целия ЕС.Следователно,според теб, жените в ЕС също са несигурни,бити,малтретирани от мъжете си пияници и комарджии.Да идват възпитаните талибани.Тамън са и ваксинирани до един .
  • 104 Черната вдовица

    3 0 Отговор

    До коментар #63 от "DW? Има ли сигнали до112 от Мъже,":

    А една лилава даже удуши любовника си по време на "игра".Сега си почива в Щатите.
  • 105 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 106 мдааа

    1 1 Отговор
    Една лъжа,написана по поръчка от НПО ! В последните години има изключителен тормоз и натиск в/у нормалните мъже от жените! За това са впрегнати НПО, съд и силовите структори.Жената си прави каквото иска с когото си иска,защото знае ,че съдът и МВР е винаги зад нея дори и когато лъже нагло и безобразно!
  • 107 оооооооо

    0 0 Отговор

    До коментар #74 от "Селяк":

    Ти си отявлен травестит,не се пиши,че си мъж,заблуждаваш само себе си !!!
  • 108 Един

    1 0 Отговор
    ами факти : циганите и турците се плодят и множат! И циганите дармонят циганките когато решат, и турците (нашите турци) и те пердашат ханъмите когато си решат! Та затова "домашното насилие" у нас бележи ръст!