30 Октомври, 2021 08:00 23 997 322

Най-голямата лъжа

  • 9 септември-
  • най-голямата лъжа-
  • лъжа-
  • история-
  • русия-
  • софия-
  • българия-
  • преврат-
  • ссср-
  • окупация-
  • паметник на съветската армия-
  • княжеска градина-
  • столица-
  • нато-
  • втора световна война

Най-голямата лъжа е, че Червената армия освобождава България. А паметникът с шмайзера само напомня за тази лъжа.

Най-голямата лъжа - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Най-голямата лъжа е висока близо 40 метра и се намира в Княжеската градина в центъра на София. Създадена е десетина години, след като съветските войски окупират България. Най-голямата лъжа и до днес продължава да стърчи грозно в центъра на красивата българска столица, напомняйки мита за освободителката.

Върху Паметника на Съветската армия в София е изписано „На съветската армия освободителка от признателния български народ”. А шмайзерът на съветския войник, вдигнат над главата на българска майка с дете, гротескно прокламира благодарността на българския народ към „освободителите”. Но преди да отговорим на въпроса от какво ни освобождава Червената армия през 1944 година, нека първо си зададем въпроса защо този паметник и до днес е толкова важен за Русия.

Защо този паметник е толкова важен за Русия?

Макар монументът и земята да са българска собственост, Русия продължава да ги разглежда като свои. Наскоро стана ясно, че бившият областен управител Николай Пехливанов (от „Атака”) е предложил България да подари на Москва паметника за безвъзмездно ползване. Руският посланик е поискал да финансира капитален ремонт на паметника, срещу което той да му се прехвърли за безсрочно и безвъзмездно ползване с прилежащия парцел. Предложението удря на камък.

През годините Русия често се намесва във вътрешните дела на България, призовавайки за затвор за лица, които изрисуват паметника. През 2014 година български граждани изразиха солидарност с Украйна, изписвайки „Слава Україні”, а при друг случай ръцете на съветските войници бяха оцветени в кърваво червено. Тези политически послания очевидно не се харесват на тоталитарна Русия, защото поставят под въпрос мита за миролюбивата освободителка.

Окупаторският паметник в центъра на София е важен за Москва, защото символизира влиянието на Кремъл и до днес в българския политически и обществен живот. България направи своя съдбоносен избор, влизайки в НАТО и ЕС, но Русия и до днес извършва зловредни действия, застрашаващи националната сигурност на страната ни. Владимир Путин често използва в Русия добре познатия си прийом да отклонява вниманието на гражданите от настоящата им безизходица, връщайки се назад към миналото и припомняйки славните битки във Великата отечествена война. Дори руснаците да няма какво да сложат на масата си, то в съзнанието им Русия ще е най-великата страна в света. Паметникът на Съветската армия в София носталгично внушава благодарност към освободителката. Но от какво ни освобождава Червената армия?

От какво ни освобождава Червената армия през 1944?

Съветските войски освобождават България от нейните финансови ресурси, бъдеще и интелигенция. СССР налага тежки икономически и финансови условия на България, въпреки че страната ни не воюва срещу Червената армия. Колосална е сумата на разходите по участието на България във войната срещу Хитлеристка Германия (в заключителната фаза на ВСВ) – 133 280 719 447 лева. По време на окупацията на Червената армия България е подложена на тотален и несправедлив грабеж, а мнозина са избити. Съветският съюз не гледа на България като на съюзник, а като на плячка. Най-разорително за българското стопанство е задължението българската държава да предоставя парични средства, стоки и услуги на Съветското главно командване. В Съглашението за примирие не са уточнени мотивите за това искане, нито сроковете докога България ще обслужва окупатора.

Нахлуването на съветските войници обрича България на пълен икономически провал и на тотална политическа и военна зависимост от Москва. България губи своята независимост, а очакванията, че след май 1945 година непосилните за страната ни плащания ще бъдат прекратени, не се оправдават. България заплаща колосалните 38 935 523 344 лева на Съюзната контролна комисия, изцяло под съветски контрол, по тежките и неоправдани задължения към окупатора. Тази сума, цитирана от БНБ, е само за периода от октомври 1944 до май 1945 г., когато се изпълняват точките по Примирието. Предаването на огромни количества продукти на съветските войски силно намалява предлагането на стоки на вътрешния пазар и по този начин държавата осъществява политика на принудително ограничаване на потреблението. Освен това съветската армия изнася без опис от България много архиви и документи. Много българи и понастоящем не осъзнават истинския смисъл на случилото се с България през втората половина на миналия век. Съветската агресия до ден-днешен не е получила своето истинско наименование.

Българският народ и до днес трябва да е признателен на Русия за националната катастрофа, в която вкарва страната ни и която продължава половин век. А Паметникът на Съветската армия в София, докато не бъде съборен или преместен другаде, ще ни напомня за пропилените идеали и мечти на поколения българи.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 425 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 КОНТРАТА

    480 250 Отговор
    Лъжа е според платените соросоиди, че Червената армия окупира България. Целта, на соросоидитеже да очернят Русия това е целта на хибридната война която се води срещу РФ!

    Коментиран от #75, #100, #208, #278

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Сандокан

    429 84 Отговор
    Всичките, държави минали през това, сега са по-добре от нас. Лъжа е че трябва да търсиш някой друг да ти е виновен за сегашното положение! Това е на-голямата лъжа!
  • 7 НАЙ- ГОЛЯМАТА Е ГЕРБ ПОДАРЕНА ОТ ГЕРМАНИ

    446 75 Отговор
    А ТЕЗИ КОИТО 12 ГОДИНИ ГРАБИХА И НИ ПРЕВЪРНАХА В НАЙ- БЕДНАТА И ИЗОСТАНАЛА СТРАНА ? УНИЩОЖИХА ИНСТИТУЦИИТЕ И НАЗНАЧИХА НЕКАДЪРНИЦИ И НЕГРАМОТНИЦИ НА ВСИЧКИ НИВА В ДЪРЖАВАТА!!!
  • 8 Разпутин

    157 350 Отговор
    платените русофилни тролчета пак в истерия - идете в рассия да живеете, тука не ви искаме

    Коментиран от #212, #214, #251

  • 9 Бесен Язовец

    297 80 Отговор
    40 метра е 12 етажен блок. Много си зле соросня смешна!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Летописец

    311 81 Отговор
    Когато соросоидите дрънкат за "окупация" не трябват да забравят, че след влизането на Червената армия няма разпускане на българската армия . Каква "окупация" е това.?
    Напротив . На БГ армията тръгва срещу хитлеристите с ясната мисъл на българските власти, че предстои ново разделение на територии. Победителите ще отсъждат, и трябва да сме от тях.

    Коментиран от #60, #225

  • 12 Бобой

    207 34 Отговор
    Лъжа е че имам шкафче! Лъжа е че ердо ми казва какво да правя! Само Луна ме разбира!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Соросняк

    274 107 Отговор
    Колкото и да риве сороснята... СССР-НРБ и РУСИЯ-БЪЛГАРИЯ ВЕЧНА ДРУЖБА, а долните кравари империалисти ОТВЪД ЛОКВАТА💥💥💥👊👊👊
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    253 37 Отговор
    НАРОД
    БЕЗ
    ПАМЕТ
    ЦЕНОСТИ
    КУЛТУРА
    Е
    ОБРЕЧЕН
    НА
    ЗАБРАВА
  • 17 БЛАГОДАРЯ НА АМЕРИКА ЗА ТОКА

    329 67 Отговор
    ДА БЛАГОДАРИМ НА АМЕРИКА ЗА ЦЕНТРАЛИТЕ, ЗА ЦЕННОСТИТЕ, ЗА ДРОГАТА, ЗА ХЕЛОУИН, ЗА ПРОСТИТУЦИЯТА,ЗА ЧЕСТНИТЕ ПОЛИТИЦИ ,НО НАЙ- ВЕЧЕ ЗА БОЙКО БОРИСОВ !!!
  • 18 Българин

    296 57 Отговор
    Който иска да троши или цапа паметници, да отиде да се изяви другаде !
    Да носи цветя върху паметника на американските и английски летци-убийци например ! Ще бъде много... хелуинско ! В стила на новите ни "партньори".
  • 19 Хисторик

    297 97 Отговор
    Царство България е било освободено от фашиски режим който избива народа от 1923 до 1944г. Всички съюзници на Третия Райх без изключение е било задължително да бъдат окупирани от спечелилите ВСВ! Фашиския режим 4 години избива антифашисти и техните роднини без съд! Паметнка на Червената армия е символ на пибеда ма СССР над Фашизма който е целял поробване на Света. Явно спонсорите които финснсират такива пасквили са потомци на фашистите.

    Коментиран от #98, #302

  • 20 БОКО СЕ КЛАНЯ НА ВСИЧКИ И СТАНА ЗА СМЯХ

    188 31 Отговор

    До коментар #10 от "Авангард":

    12 БЕЗ ВЪНШНА ПОЛИТИКА СЪСИПВАНЕ НА ДЪРЖАВНОСТТА !!! ТОВА И 30 МИЛИАРДА ДЪЛГ Е РЕЗУЛТАТА !!!

    Коментиран от #109

  • 21 Леле Мале

    179 29 Отговор
    Тук някой не знае и не прави разлика между елементарни неща ( като шмайзер и шпагин), а седнал да ми умува.
    Има ли смисъл с такива бедни познания да се мъчите над такива текстове??
  • 22 Соросняк

    182 43 Отговор
    Идат избори и простата соросня използува паметника белким спечели некой глас, я за градската седерастияя... ДБ, я за десните селски мутри на ГРОБ. 😁😁
  • 23 Топ Писател

    192 37 Отговор
    Все някой ни е виновен,нали ?
    Ако не бяха руснаците сигурно щяхме да сме цъфнали и вързали.А дано, ама...надали....
  • 24 Ами ...

    73 139 Отговор
    Много матросовци в ранни зори. 😀

    Коментиран от #25

  • 25 Бесен Язовец

    95 20 Отговор

    До коментар #24 от "Ами ...":

    Много рано си изтупал пропагандата Синди Крауфорд !

    Коментиран от #57

  • 26 Госあ

    128 25 Отговор
    драги седесари от плодзеленчука, това не паметник на освобождението, няма как да е при положение че България воюва срещу Русия, а е паметник на победата на комунизма над нацизма ! Подчертавам нацизъм, а не фашизъм. Фашизъм е било преди войната и убийствата.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Fate

    170 29 Отговор
    Най голямата лъжа е "демокрацията"!
  • 29 Рошко

    83 35 Отговор
    Най голямата лъжа е ковид

    Коментиран от #37

  • 30 Дзен монах

    80 10 Отговор
    То всичко е лъжа бе хора.живейте без да му мислите и да се напрягате за глупости,в това е тайната на щастливия живот.
  • 31 нннн

    93 8 Отговор
    Ма мен тия спорове ми омръзнаха. Да направим референдум за спорните, според някои, паметници и да сложим точка.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Лаваца

    32 3 Отговор

    До коментар #32 от "карамфила":

    Накрая ще пийне едно кафенце и ще му мине.

    Коментиран от #49

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Просто статистика

    175 20 Отговор
    В мемоарите си сър Уинстън Чърчил пише, че след края на ВСВ е настоявал територията на България да бъде разделена между Румъния, Югославия и Гърция - а София да бъде направена на картофено поле. На което искане се противопоставя... Сталин. Така че, колкото и да е мъчно на някои, днес България съществува май само заради ината на Сталин. И този паметник всъщност си е много на мястото. Друг е въпросът, че в днешно време този исторически факт (описан и в много други и то неруски документи) съвсем умишлено се премълчава!

    Коментиран от #116, #307

  • 36 пациент

    121 19 Отговор
    "Създадена е десетина години, след като съветските войски окупират България."
    очевидно, познанията на аФторчето по история са потресаЮщи. не, че за изпълнение на поръчката са необходими кой знае какви знания, де.

    Коментиран от #177

  • 37 7878

    49 24 Отговор

    До коментар #29 от "Рошко":

    НЕ СЕ ВАКСИНИРАЙТЕ,ПРЕГЪРНЕТЕ ЖИВОТА!

    Коментиран от #133, #152

  • 38 И останалите Соц Държави бяха под

    130 17 Отговор
    Руско Влияние!! И Какво стана!!! Лустрация и ни задминаха, та ни забравиха къде сме!! Не ние виновна Червената Армия а Българската ДС, която 30год сменя Марионетките начело на България!! Сега ни командват от Запад, и Борисов ите Правителства от Евроантлантици Крадоха, Крадоха, Крадоха!! Паметника не Краде, крадът Политиците, поставени он Нашето бившо ДС с любезното участие на Западни фондации и Служби!! Търси Автора и разните Мартиновци и Инжовци, търсят под вола теле!Народа много добре вижда кои са крадците и кои са Кукловодити!! Няма между тях нито Червена Армия нито Русия!! За Паметника Референдум на гражданите на София каквото кажат те!! Не Атлантици, НПО, НЕ Политици А Народа на София!! !
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Отряд ",, Чавдар,,"

    89 26 Отговор
    Те не били обявили война на СССР само приютили немците и ги хранили и поили, и влезна в тила на сръбската съпротива. В Сърбия бг армия от 33 000 души са избивали предимно роднини на сръбските партизани ходили по селата и по списъци екзекутирали същото са правили и с евреите в Гърция иначе не са се замесвали във войната българите!
  • 42 Механик

    120 25 Отговор
    Денис и соросоидите, сън не ги лови, че след над 30 години изопачаване на историята, българите все така не искат да се откъснат от Русия.
    Ми, няма да стане никога това!
    п.п.
    И паметника няма да пипате,ей! Калпазани с калпазани такива!
  • 43 бл.134 в Зап. парк

    8 1 Отговор

    До коментар #1 от "малката борисова":

    Палави се ! Шекерчета!
  • 44 Люк Монтание

    56 25 Отговор
    Най-голямата лъжа е пандемията от кромид 19. Измислена е за да накара хората да приемат белега на звяра, описан в Откровение на св.Йоан.Не случайно съдържа луциферин.
  • 45 Софиянец

    34 97 Отговор
    Скоро паметникът си заминава

    Коментиран от #316

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Тома неверни

    94 22 Отговор
    Не ми е известно след 09.09.1944 г. в България да е имало окупационна администрация!

    Коментиран от #128, #197

  • 48 Нобийте си в тиквите

    93 17 Отговор
    10 години нямаме парламент и регитимно правителство, а конституцията е суспендирана, избивани са всички, дръзнали да говорят против фашистката власт, нахравете си труда да прверите колко писатели и поети са утрепани. Дори смъртта на царя е съмнителна. Лагерите първо фашистите ги въвеждат в България. Като окупатори, офицериту ни вършат венни престъпления. Реално, не сме освободени, а разпределени в съветската зона на влияние. Ако бяхме попаднали в американската, те са настоявали да ни отцепят още територии и да плащаме яки репарации. По Евроком има една поредица "Бълтария, която ние построихме" за постигнатото през кжмунизма, което си е истински бум. Преди всеки документален филм има ретроспекция какво е било положението преди 44-та, гледайте ги за да не говорите глупости и лъжи колко хубаво е било. А Уикипедия е единственият източник на ограничено инфо. за необразованата соросня.
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Смешник

    127 17 Отговор
    Авторе,последните 30 години не сме окупирани от Русия и резултата е следния: една от най бедните държави,разбита икономика,разбита армия,разбито образование и невъзпитани и мързеливи без никакви ценности младежи.
  • 51 пациент

    92 9 Отговор
    все на рушене ви кара... но и това не можете, както всичко останало. един мавзолей взривявахте по-дълго от времето, за което е построен.
    смешници комплексирани и некадърни, нищо друго.
  • 52 77777

    98 17 Отговор
    50 000 000 са жертвите в Света заради идеята на едни алчни капиталисти да владеят цялата планета всички замесени е било задължително да бъдат окупирани и да си платят цената заради жертвите. На българите им се разминава най леко дори осъдените от Народния съд са много малко в сравнение с др европейски страни. Причината за мизерията сега е, че социалистите малко са осъдили след 9 Септември!

    Коментиран от #61

  • 53 Раданч Татлъту

    36 20 Отговор
    Не Червената армия а Сорос е изгонил фашагите от България!🔯🤡🔯👍
  • 54 356

    81 10 Отговор
    А САЩ от какво ни освободиха и какви финанси си присвоиха?
  • 55 карамфила

    85 14 Отговор
    Най голямата лъжа е тази статия написана от denischo turcheto.
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Ами ...

    15 10 Отговор

    До коментар #25 от "Бесен Язовец":

    Да не вдигнеш кръвното? Или захарта? Не само от кови-то се умира. 😀
  • 58 Тъп

    14 31 Отговор
    Факти, махнете коментарите, свалят ви нивото.

    Коментиран от #150

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Ммда

    23 20 Отговор

    До коментар #11 от "Летописец":

    Няма окупация има грабеж на всичко,и много жертви дадоха в Бургас от спирта
  • 61 Абсолютно

    54 11 Отговор

    До коментар #52 от "77777":

    те подкрепям, че малко са били разстреляни! И тогавашния елит е бил като сегашния продсжен!

    Коментиран от #67

  • 62 Аз Клавдий

    26 74 Отговор
    Много добре написано…Радвам се,че все още има “виждащи” и най вече разсъждаващи хора в България!
    Аплодисменти за автора!

    Коментиран от #224

  • 63 ИЗЛАГАЦИЯ

    86 14 Отговор
    Денисе, погледни държавата ни след 30 години демокрация в какво състояние е, а после пиши такива глупости! Статията ти не струва и 2 стотинки

    Коментиран от #90, #148

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБ

    102 12 Отговор
    Какво ще кажат мишките за Паметника на Съветската армия във Виена?
    Защо никой не иска да го събаря?!?
    Знаете ли, че Паметника на Съветската армия в Берлин,
    този грамаден мемориал в Трептов парк,
    е най-големият паметник на съветски войник,
    извън самата Русия.
    В Германия, страната загубила войната от този войник,
    никой не мисли за събарянето му.
    Но пък Австрия си купува евтин руски газ,
    Германия се сдоби със Северен поток 2.
    А ние, благодарение на партии като СДС в миналото,
    ГЕРБ в настоящето, и другите продажници около тях,
    пак ще духаме супата...

    Коментиран от #243

  • 66 РККА

    87 14 Отговор
    Абе, аФтор! От 32 години сме под амариканска обсада. И какво постигнахме? Де са ти заводите, де са ти кооперативите, де са ти образованието, здравеопазването, армията? Щото за толкова години под "руска окупация" всичко това го бяхме построили.
    Е да, нямахме клошари, нямахме наркомани, нямахме мутробизнесмени, нямахме ГМО..... Много неща си нямахме, амасавсе от тоя род.
  • 67 77777

    59 10 Отговор

    До коментар #61 от "Абсолютно":

    Не се излагайте с тази дума,, елит" в България никога не имало елит и преди и сега. елита се създава от чорбаджиите които са си живели добре с турците и са изучили децата си в чужбина с пари спечелени от подмазване в конаците!
  • 68 Абсурдно

    70 17 Отговор
    Поредният нагъл поръчков пасквил и помия върху Русия и всички българи хранещи добри отношения към Русия. И отново Денис Джамбазов - вече е толкова прозрачно и смешно.
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Мим33

    62 13 Отговор
    За каквото и да ни напомня,паметникът си е паметник и трябва да си остане на нястото.Нека идват екскурзианти да го гледат,а и екскурзиводи да им разправят,каквото си искат,но е паметник построен с български средства.Паметника на Бузлоджа също трябва да се реставрира и да се посещава....а не да тъне в разруха...
  • 71 Ще смажеш

    6 4 Отговор

    До коментар #69 от "Русофил":

    На върба. Най много да переш гащите
  • 72 Абе

    62 12 Отговор
    Те добре че бяха руснаците иначе до сега да сме още потурчини .Логично е една армия трябва да се изхранва по време на война.Свободата Санчо се заплаща.А пък войната на Хитлер ние сами се налъмихме.Станахме с Германия съюзници Германците ни обещаха голямо тлъсто парче от Гърция,ако им сътрудничим
  • 73 Я чиба ве

    67 8 Отговор
    Пещерния антикомунизъм и пещерната русофобия , унищожиха България , като ни докараха пребоядисания комунист , мутрата , питека боко тиквата на власт през последните 12 години .
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Лъжа е

    17 25 Отговор

    До коментар #3 от "КОНТРАТА":

    Лъжа ли? Ти ка мислиш че дойде БКП на власт
    Да не мислиш че 90 процента селяни по селата са били комунисти

    Коментиран от #79

  • 76 Ами ...

    8 4 Отговор

    До коментар #59 от "Страшника":

    Ще ги преброим на изборите, нали си направиха партийка. 😀
  • 77 КОНТРАТА

    67 11 Отговор
    Все руснаците ги окупират хубаво им било с турците хубаво им било и с немците, а руснаците дошли и развалили рахатлъка тамън на два пъти и чак паметник си издигнали. По голяма гротеска от мнението на евтин соросоид няма!
  • 78 комунист ☆

    76 18 Отговор
    То добре,че е била Червената армия и Русия,за да превърнат една селска изостанала страна с неграмотни хора в индустриална такава с образование и безплатно здравеопазване.От Запада няма да видите нищо ! Те само грабят !

    Коментиран от #82, #155

  • 79 Професора

    30 5 Отговор

    До коментар #75 от "Лъжа е":

    А що цървуланковците с магаретата по селата за царския двор ли бяха?

    Коментиран от #84

  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Уточнение

    57 11 Отговор
    Закъсняло и безсмислено четиво на несъществуваща тема.
    Червената армия освобождава България не от" финансови ресурси, бъдеще и интелигенция", а преди всичко от ОМРАЗНОТО МИНАЛО за което повече от 30 години не се говори- също като за социализма. Що се касае до бъдещето - никоя държава в света не е направила толкова много за развитието на България колкото СССР, което се знае от народа.
    В т.н. Съюзна контролна комисия участват САЩ и Англия значи сме платили и на тях?!
  • 82 Комуниста

    49 9 Отговор

    До коментар #78 от "комунист ☆":

    Индустрия се е ограничавала до цехове за вълнобработка и текстил, а селското стопанство е било на средно балканско ниво 1944г електрофикацията е била мираж по селата!

    Коментиран от #93

  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Лъжа е

    15 41 Отговор

    До коментар #79 от "Професора":

    Били са за тях си..но никога не са били комунисти..национализация..диктатура на пролетариата тия доктрини са наложени с оръжие.. 45 години промиване на мозъци..някои още не моат са опраат

    Коментиран от #95

  • 85 Росен

    41 8 Отговор
    Денис, Денис (нарочно с малка буква). Мъжко име в руския език, женско име в турския език. И накрая пак на турски--море. Та какво точно си ти...
  • 86 Виктор браво

    50 9 Отговор
    Англоамериканците убиха 4129 мирни софиянци.А техните сегашни келнери им правят паметник на земята попила кръвта на невенните жертви!Гласувайте за Христо с гумената лодка!
  • 87 Човек

    53 13 Отговор
    Автора на тва драскане е много комплексиран човек.Не му знам пола,но явно ще да е нов вид джендър

    Коментиран от #94, #160

  • 88 Темерут

    34 8 Отговор
    30 октомври е. Този вместо да претопля манджата с ПСА можеше да напише гневна тирада срещу тесногръдието бай Ганю, който не уважава Хелоуин.
  • 89 Anon

    18 47 Отговор
    Рубладжийте пак имат пяна на устата.
  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Лъжа е

    18 42 Отговор
    Едно от най-важните постижения на българската държава е активното и неучастие във втората световна война..иначе щяха да загинат милиони като навсякъде..направили сме всичко възможно за да оцелеем и после са дошли предателите служили на чуждо правителство и са нарекли останалите фашисти..друг е въпроса че сме хранели разбитата съветска икономика години след войната и до 60 години още са пращани роби по колхозите там
  • 93 Госあ

    18 10 Отговор

    До коментар #82 от "Комуниста":

    Точно затова твърдя, че в България не е имало никакъв фашизъм, фашизъм е било в Германия, Япония, Италия и отчасти Франция. Фашизъм с въжеплетачи и овощари ! Аааахахаха Било си е чист селски феодализъм. Но пък фамилията на виенската пияница охотно ни вкарва в лагера на нацистите. Защото както писах, фашизъм е преди войната, след това е нацизъм.

    Коментиран от #131

  • 94 Подлого

    8 7 Отговор

    До коментар #87 от "Човек":

    Уви, фактите са неоспорими, дори и след КВИЧЕНЕТО ТИ.
  • 95 Професора

    49 11 Отговор

    До коментар #84 от "Лъжа е":

    Явно добре им се е отразила национализацията защото смениха керпичените къщи с тухлени след 1944г иначе до 1944г само чорбаджиите живееха в тухлени, а тухили има още от римско време!
  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Владимир

    46 10 Отговор
    Комунизмът не е измислен в Русия. Комунизмът е мечтата на еврейските кабалисти. В тяхната книга "Зоар" ясно и категорично пише, че идеалното общество е онова, в което "всеки дава според възможностите си, а получава според потребностите си". Това определение за комунизма учихме в училище, ние от по-възрастното поколение. Всички бяхме участници в един голям социален експеримент.
    Същото се случва и сега с буболечката. Участваме в нещо, което не можем да си обясним. Изпитваме само паника. Възникват в главите ни въпроси, за които не намираме отговори.
    Паметникът на Съветската армия го има и нека да си остане на мястото. От време на време някой ще понаписва нещо на него. Други ще го трият и ще пишат обратното и така ... докато Русия отново започне да властва над нашия регион. Скоро и това ще стане. Ще видите. Но ще бъде заедно с Китай.
    Добро утро на всички и хич да не в пука кой ни владее и какво прави. Важното е на нас да ни е гот! Напук на всички и на всичко!

    Коментиран от #205, #211

  • 98 Стефан

    35 44 Отговор

    До коментар #19 от "Хисторик":

    Проста мурзилко не знаеш или лъжеш, а ЗАЩО са убити тези / антифашисти / и то през 1923 год. когато още е НЯМАЛО фашизъм, ще ти кажа - защото по нареждане на чужда държава една партия започва ВЪОРЪЖЕНА борба за някаква си тяхна справедливост, преди 1923 год. в България е имало демокрация и БКП на няколко пъти е била в парламента, НО народа не им е вярвал и те винаги са били малцинство, защо червено кхмерче не кажеш за атентата в църквата Св. Неделя когато българи убиват българи по заповед на чужда държава, и това го няма никъде по света, до 1986 год. това е атентата с най много жертви, да не говорим за избитите без съд и присъда, даже офицери участвали във войната срещу Германия пак са били убивани,КОЛКОТО РУСНАЦИ И ХОРА ОТ ДРУГИТЕ РЕПУБЛИКИ Е УБИЛ ХИТЛЕР ТОЛКОВА Е УБИЛ И СТАЛИН, да не говорим за милионите депортирани от този сатрап, да не говорим за това КОЙ създаде македонския език и нация, кой си изтегли офицерите когато Сърбия ни нападна, безброй са злините направени ни от тези / братя / затова сега НИКОЙ от бившите им републики и страни от източния блок НЕ ИСКАТ И ДА ЧУЯТ ЗА ТЯХ.

    Коментиран от #104, #106, #113, #117

  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 Подлого ЧЕТИ

    20 34 Отговор

    До коментар #3 от "КОНТРАТА":

    ЗАКОН ЗА ОБЯВЯВАНЕ НА КОМУНИСТИЧЕСКИЯ РЕЖИМ В БЪЛГАРИЯ ЗА ПРЕСТЪПЕН

    Обн. ДВ. бр.37 от 5 Май 2000г.


    Чл. 1. (1) Българската комунистическа партия (тогава именуваща се Българска работническа партия /комунисти/) идва на власт на 9 септември 1944 г. с помощта на чужда сила, обявила война на България, и в нарушение на действащата Търновска конституция.
    (2) Българската комунистическа партия е отговорна за управлението на държавата във времето от 9 септември 1944 г. до 10 ноември 1989 г., довело страната до национална катастрофа.


    Чл. 2. (1) Ръководствата и ръководните дейци на Българската комунистическа партия са отговорни за:
    1. целенасоченото и преднамереното унищожаване на традиционните ценности на европейската цивилизация;
    2. съзнателното нарушаване на основните човешки права и свободи;
    3. безпрецедентната разправа с народните представители от ХХV Народно събрание и всички невинно осъдени от така наречения "Народен съд";
    4. моралния и икономическия упадък на държавата;
    5. установяването на централизирано директивно управление на икономиката, довело я до разруха;
    6. погазването и отмяната на традиционни принципи на правото на собственост;
    7. рушенето на моралните ценности на народа и посегателството срещу религиозните му свободи;
    8. провеждането на непрекъснат терор срещу несъгласните със системата на управление и срещу цели групи от населението;
    9. злоупотребата с възпитанието, образованието, науката и културата за политически и идеологи

    Коментиран от #102, #107, #265, #285

  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 Подлого ЧЕТИ

    13 29 Отговор

    До коментар #100 от "Подлого ЧЕТИ":

    9. злоупотребата с възпитанието, образованието, науката и културата за политически и идеологически цели, включително мотивиране и оправдаване на изброените по-горе действия;
    10. безогледното унищожаване на природата.
    (2) Комунистическият режим е отговорен за това, че:
    1. отнемаше на гражданите всяка възможност за свободна изява на политическата воля, като ги принуждаваше да крият своята преценка за положението в страната и ги принуждаваше да изразяват публично съгласие за факти и обстоятелства с пълното съзнание за тяхната невярност и дори това, че те представляват престъпления; това то постигаше чрез преследване и заплахи от преследване към отделната личност, нейното семейство и близки;
    2. системно нарушаваше основните човешки права, като потискаше и цели групи от населението, обособени по политически, социален, религиозен или етнически признак, въпреки че Народна република България още през 1970 г. се присъедини към международни актове по правата на човека;
    3. нарушаваше основните принципи на демократичната и правова държава, международните договори и действащите закони, като с това поставяше интересите на комунистическата партия и нейните представители над закона;
    4. при преследванията срещу гражданите използваше всички възможности на властта, като:
    а) екзекуции, нечовешки затворнически режим, лагери за принудителен труд, мъчения, подлагане на жестоки насилия;
    б) освидетелстване или настаняване в психиатрични заведения, като средство за политиче

    Коментиран от #103, #286

  • 103 Подлого ЧЕТИ

    12 25 Отговор

    До коментар #102 от "Подлого ЧЕТИ":

    4. при преследванията срещу гражданите използваше всички възможности на властта, като:
    а) екзекуции, нечовешки затворнически режим, лагери за принудителен труд, мъчения, подлагане на жестоки насилия;
    б) освидетелстване или настаняване в психиатрични заведения, като средство за политически репресии;
    в) лишаване от право на собственост;
    г) възпрепятстване и забрана за получаване на образование и упражняване на професия;
    д) възпрепятстване на свободното движение във и извън страната;
    е) лишаване от гражданство;
    5. безнаказано се извършваха престъпления и се предоставяха незаконни предимства на лица, които вземаха участие в престъпления и преследвания на други лица;
    6. подчиняваше интересите на страната на чужда държава до степен на обезличаване на националното достойнство и практическа загуба на държавен суверенитет.

    Коментиран от #200, #287

  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 Данчо

    15 13 Отговор
    Мали... русссоробббите са оквввичали статията веднага. Между другото, купувам билети за Руската Федерация на всички инотрролове, барабар с тях като бонус да си вземат и мумията в Княжевската градина. На нейно място ще бъде издигнат един хубав паметник на Хан Аспарух.
  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 КОНТРАТА

    31 7 Отговор

    До коментар #100 от "Подлого ЧЕТИ":

    2000 година управляваха майцепродавците които фалираха РБ по нареждане отвън 2000 суверенитета на РБ умря! Продажниците нямат право да приемат закони!!!

    Коментиран от #110, #119

  • 108 Кютук

    7 29 Отговор

    До коментар #106 от "Госあ":

    Най-големият пропуск е, че още мърдате-пенсиите!!
  • 109 И аз да кажа

    9 25 Отговор

    До коментар #20 от "БОКО СЕ КЛАНЯ НА ВСИЧКИ И СТАНА ЗА СМЯХ":

    Ами 20-те милиарда дълг му остави Станишев, като 12 от тях опапаха само за година и нещо. До декември 2020 външният ни дълг даже с малко беше намалял. Ти гледай сега какво става! Хем нищичко не се прави, хем непрекъснато се вземат нови заеми! Не знам с какво САЩ са ти виновни, нито какво лошо има в Хелоуин?
  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 Госあ

    22 13 Отговор
    Безгръбначните соросоидни неокапиталисти заклеймиха фашизма, както комунизма. Не се подвеждайте ! Фашизма и комунизма си приличат повече отколкото се различават. Това да социално-държавни форми на управление и справедлива йерархична структура. Тези форми на управление изправиха на крака фалирала Германия и направиха Япония свръхсила. Комунизма доведе Русия до индустриализация и първа космическа сила ! психично болните нацисти са друга бира.
  • 112 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 113 Отряд ",, Чавдар,,"

    12 26 Отговор

    До коментар #98 от "Стефан":

    В Св. Неделя се въздаде правда не е атентат правда за убийствата без съд от Септември 1923 6000 изклани комунисти и земеделци! Убийци на деца, старци, жени, мъже убийци които загубиха две войни преди това 1913 и 1919г бяха избити в катедралата в София,убийци които управляваха след държавен преврат !
  • 114 А питам

    41 7 Отговор
    Абе то и англо-американската армия не ние освободила, а само трепеше мирни граждани..., ама техния паметник за разлика от съветския, трябва да стои!!?

    Ами джамиите- символ на вековно робство и геноцид останали от окупацията на Османската Империя, трябва ли да рушим.

    Коментиран от #125

  • 115 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 116 Айде бе

    10 35 Отговор

    До коментар #35 от "Просто статистика":

    И какво като го е искал Чърчил? Рузвелт да не е бил съгласен? И другите държавници от Антантата? Вие като търсите да се кланяте на Раша, ставате слепи като къртици!
  • 117 Стефчо,

    43 12 Отговор

    До коментар #98 от "Стефан":

    Ти или си много млад или си много заблуден. Знаеш ли че до 1980 сме на 23 място в света на развитите държави и виж колко самолета и въоръжение сме имали. А сега къде сме? Прав си ама нямаше банани. А сега сме бананова република и ни управляват пак от вън

    Коментиран от #145

  • 118 Я па тоя

    39 7 Отговор
    Тoя пиcaл пacквилa нoрмaлeн ли e?
    В Eврoпa имa нaд 4000 мeмoриaлa и пaмeтници, пocвeтeни нa Cъвeтcкaтa aрмия, хoрaтa тaм зaщo нe ги бутaт??
    И нe ca мo в бившия coц. лaгeр, aми имa и в Aвcтрия, Гeрмaния, Бeлгия, Хoлaндия, Нoрвeгия, Фрaнция..., чe дoри и в... CAЩ.

    Коментиран от #164

  • 119 Подлого

    2 10 Отговор

    До коментар #107 от "КОНТРАТА":

    Хайде, отмени го.Да те видим, колко си смел.
  • 120 ...

    18 36 Отговор
    Рядкост е по нашите ширини да се посочи и каже точно какви непоправими вреди нанесе съветската окупация на България. Вредата не е само в даването на пари и храни на СССР пред 1945. Съветският терор, който натрапи в България т.нар. социалистически строй разруши обществото, повреди българския национарен характер. Създаде кохорта соц хрантутници, които и след 1990 година с мафиотските си умения, усвоени по времето на комунизма, окрадаха труда на българския народ, умишлено държан беден. Зловредното влияние на Съветския съюз в България не може да се измери - то е толкова пагубно за страната, колкото и турското робство. А паментикът на Съветската армия в центъра на София е шамар по българското достойнство и доказателство до каква степен социалистическият строй е смачкал българина и го е лишил от характер. За голямо съжаление, това трудно се осъзнава и признава...
  • 121 Стефан

    12 17 Отговор

    До коментар #104 от "Хисторик":

    Не знам кой е прост, но знам че не съм предател и родоотстъпник, коментираш преврат, контрапреврат, но не коментираш намесата на Москва вече над 140 години в нашите дела, /братята/ които ни продаваха газта на цени по високи отколкото на Германия, наричат ни предатели, а точно те ни оставиха след 1989 год . точно те и има едно интервю на небезивестния ген. Решетников който в прав текст си го признава - НИЕ ГИ ОСТАВИХМЕ НА ПРОИЗВОЛА, без пазари за стоките си, с дълг над 10 милиарда долара и разруха в икономиката и селското стопанство, те бяха инициаторите за разпада на Варшавския договор и СИВ, и като гледам всички се оправиха или още оправят, а те са още във времето на царя.
  • 122 станка пернишка

    5 2 Отговор
    Търсихме в Уикипедия някаква информация за роднина на пернишкия кмет но има само оскъдна информация.става въпрос за Темелко Ненков .пише само че е бил народен представител и са се отнесли грубо в полицията с него.що за роднини и наследници има щом няма информация в интернет.
  • 123 Ал Невски приел исляма

    25 21 Отговор
    в края на своя живот, обаче е най-големия църковен храм в БГ, който носи неговото име. Благоевград, носи името на най-големият българомразеццц, който открито обявява, че не е българин. Димитровград, още един град носи името на български предател, който в пакет с предноописаният нанасят щети на България, от които и до днес им сърбаме попарата. Сандански, също е кръстен на предател, можете да видите в нета и навсякъде коя за него е неговата родина и от кого е получавал пари, и кого е подкрепял. Та БГ е пълно с предатели, така че моча да ви е проблема. Навсякъде в БГ е пълно с паметници от тоталитарното минало, които никога няма да бъдат махнати. По простата причина, че българина е с роббска психика и вечно е фил, без значение източно или западно. На Ганьо му е в гениите да забие нож в гърба на своите, справка историята. Хубав ден и дано се раждат повече патриоти, ама от онези истинските.

    Коментиран от #126, #127, #288

  • 124 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 125 Справедливост

    4 20 Отговор

    До коментар #114 от "А питам":

    Да за разлика от руснаците те имат загинали на наша територия и имат право на паметник по международните конвенции..ако не знаеш летците във бомбардировъпната авиация са били първи по смъртност..и всеки трети не се е прибрал в тях
  • 126 българин

    13 10 Отговор

    До коментар #123 от "Ал Невски приел исляма":

    Предлагам да кръстим и най-голямата джамия в България на тоз монголски слуга.Това от благодарност, нали.
  • 127 Запознат

    38 12 Отговор

    До коментар #123 от "Ал Невски приел исляма":

    Димитровград е град построен от 50 000 социалисти диброволци на мястото на 3 села. Димитровград ще се кава така за вечни времена! Прелръстили сте половината улици в София на разни англосаксонци неизвестни в България на никого от подмазване сте кръстили улички и булевардчета слагачи седесарски без достойнство!

    Коментиран от #190

  • 128 И аз да кажа

    13 30 Отговор

    До коментар #47 от "Тома неверни":

    Ами чети- имало е до 700 000 окупационна армия на наша издръжка до 1947, заплати на офицерите им плащани от нас в долари и съветски съветници във всички министерства. Освен това начело на държавата няколко последователни съветски граждани! Малко ли ти се вижда? Само за да ги изхранват, са изисквали от всеки земеделски собственик определено количество жито , независимо че може да нямаш ниви, а лозя и градини. А солдатите са грабели часовници и злато- компактни неща, които да отнесат, и са насилвали, та се е наложило някои да бъдат разстреляни, за да се спре . В къщата на леля ми- току що овдовяла, били настанени, потрошили мебелите и всичко ос.рали, а най- се нажалявали като трябвало да ги върнат в СССР!

    Коментиран от #273

  • 129 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 130 Конник

    22 31 Отговор
    Русия окупира България за първи път 1878 г. и я разби на 3 сегмента за да няма голяма България! Ужким били братушки. 1944 г. се повтори историята. Трябва да сме си българи с българска азбука и история без руснаци!

    Коментиран от #144, #146

  • 131 Ами ...

    13 7 Отговор

    До коментар #93 от "Госあ":

    Фашизмът е бил в Италия. И преди войната и по време на войната. В Германия е било националсоциализъм. Комунистите по-късно се опитали да го прекръстят на "нацизъм", та да не личи социализма. 😀
  • 132 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 133 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 134 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 135 Гечко

    11 18 Отговор
    Нека пратим на 14 ноември Радев да прави лицеви опори пред паметника на Съветската армия,а Рашков да бъде добавен като герой на монумента!
  • 136 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 137 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 138 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 139 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 140 АБЕ СМЕШО

    31 9 Отговор
    ОТ КЪДЕ СИ ИЗМИСЛЯШ ТЕЗИ ЦИФРИ 700 000? МИ ТО В БЪЛГАРИЯ Е ИМАЛО 4 МИЛИОНА ДУШИ ТОГАВА КВА Е ТАЯ АРМИЯ РУСКА 700 000???!!!! Много лъжете сороснята мнооо.. и тия долели - $ кво щяха да ги правят руските офицери?

    Коментиран от #182

  • 141 Безсмислици по БКП

    14 24 Отговор
    Историческата обосновка за тия паметници е нулева..нито сме водели война с тях нито имат жертви на наша територия..добре може символично да имаме един мемориал техен заради жертвите дадени през войната но във всеки голям град да има нацвъкани по 2 3 огромни монумента на най-стратегическите места е нелепо некрасиво и показва липса на всякъкво национално самосъзнание и уважение
  • 142 Пако

    24 4 Отговор
    Ами като видя кой е автора на статията и вече ми е ясно произведението му. Жалка работа.
  • 143 8787

    6 8 Отговор
    НЕ СЕ ВАКСИНИРАЙТЕ, ПРЕГЪРНЕТЕ Б.У.К.Е.Т.А!
  • 144 МА НЕЩО СЕ ОБЪРКА

    31 6 Отговор

    До коментар #130 от "Конник":

    РУСНАЦИТЕ ПОДПИСВАТ САНСТЕФАНСКИЯ МИРЕН ДОГОВОР, А ПРИЯТЕЛИТЕ ВИ НЕМЦИ ГО АНУЛИРАТ НА БЕРЛИНСКИЯ КОНГРЕС И ДОРИ СА ЗАБРАВИЛИ ДА ПОКАНЯТ БГ ПРЕДСТАВТЕЛ ХАХАХА ХОХОХО ХЕХЕХЕХЕХЕ...

    Коментиран от #149

  • 145 Стефан

    12 25 Отговор

    До коментар #117 от "Стефчо,":

    Не мисля че сега сме бананова република и никога не съм страдал за банани и портокали, в България има много по хубави плодове и зеленчуци, но това за 23 место в света ми напомня за едни петилитки дето се изпълняваха за 3 години, но зависимостта от СССР тогава беше всеобхватна, те ти написаха историята, създадоха и фалшивите герои , така наречените партизани, и един виц който звучеше много убедително - връща се бай ви Тошо от Москва и жена му видяла че балтона му е много къс, на въпроса защо той отговорил че това е новата мода с СССР, а жена му казала - ПАК СИ БИЛ НА КОЛЕНЕ КОГАТО СА ТИ ВЗИМАЛИ МЯРКАТА, и още един достоверен - на ваш Тодор Брежнев му подарил лека кола, но като я отворили видяли че няма волан, обадил се Тодор и му казал на Брежнев за проблема, той му отговорил ТИ ДАВАЙ САМО ГАЗ НИЕ ОТТУК ЩЕ ВЪРТИМ ВОЛАНА.
  • 146 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 147 Чинто пинто

    15 28 Отговор
    Където се развее червеното знаме, идва глада ! Знамето на Империята на злото !
  • 148 Вярвай си

    8 20 Отговор

    До коментар #63 от "ИЗЛАГАЦИЯ":

    И какво й е на държавата? Преди като се прибирах от Запад, изглеждаше като кална изостанала дупка, хората зле облечени, колите грозни, шумни и замърсяващи! Селата и градската периферия с неизмазаните къщи, грозните сиви заводи, да не говорим за жилищните гета! Сега изглеждаме доста по- добре и който не го вижда или лъже, или се е свил в някое изостанало място и мрази! И да не започвам темата за изходящите визи, милиционерщината, границите дето те стрелят ако искаш да се махнеш от "прекрасния" соц и просто да видиш белия свят!

    Коментиран от #180

  • 149 чети

    5 9 Отговор

    До коментар #144 от "МА НЕЩО СЕ ОБЪРКА":

    подлото, чети, история чети.че ставаш смешен..
  • 150 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 151 Конник

    13 17 Отговор
    Георги Димитров, машата на Коминтерна. Предател №1 на България. Заради негеговото изявление беше създадена Македония от Тито - “Аз съм българин от МАКЕДОНСКИ произход” Г. Димитров. А преди това имаше Вардарска Република.
    От Москва даде нареждане да се убият колкото се може интелигенти преди народния съд (беззаконно ЧК действие по сталински). И това под егидата на Съветската Армия.
  • 152 8787

    6 6 Отговор

    До коментар #37 от "7878":

    НЕ СЕ ВАКСИНИРАЙТЕ, ПРЕГЪРНЕТЕ Б.У.К.Е.Т.А!

    Коментиран от #156, #157

  • 153 патриот

    7 20 Отговор
    Русофилите трябва да изплатят репарациите, за вредите и страданията, които насила натрапеният ни от Русия социализъм, донесе на страната ни, "за благодарност", както че не се включихме във войната против нея, така и за това, че в последствие обявихме война на Германия!

    Коментиран от #248

  • 154 Запознат

    27 6 Отговор
    Нсй големите злини за държавата България идват от Германия след 1878г 1 - Берлинския конгрес разделят България на 2 части Източна Румелия и Кн България!!! 2-ПСВ България губи и влиза в нац.катастрофа!!! 3- ВСВ пак бг губи заради дружната с Германия!!! 4-2007 г България влиза в ЕС и Германия почва да влияе пряко на политиката тук и мизерията 2021 г пак е на лице!!!
  • 155 И аз да кажа

    7 23 Отговор

    До коментар #78 от "комунист ☆":

    Да бе, изостанала! Земеделска, да- но е имало и индустрия строени са самолети!!! В средноголемите градове са се продавали германски и американски промишлени стоки- техника, дрехи, играчки! Нещо за което соцът само сънуваше

    Коментиран от #170

  • 156 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 157 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 158 ВЕЛИКИ

    24 9 Отговор
    Поклон пред Червената армия!
    Слава на Русия!
    Да живее България!
  • 159 Путин

    23 3 Отговор
    Автора запознат ли е с Историята,или си пише ей така, колкото да не е без хич.

    Коментиран от #161, #169

  • 160 Луди всякакви

    5 7 Отговор

    До коментар #87 от "Човек":

    Абе не ползваш пълен член, невеж си- "джендър" значи "вид" и "род". Та какво искаш да кажеш за автора?

    Коментиран от #199

  • 161 бай Дън

    24 5 Отговор

    До коментар #159 от "Путин":

    Идат избори.
    Соросоидните подлоги са в действие.
  • 162 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 163 Бесен Язовец

    10 8 Отговор
    Малконви мачкаха социалустите и СССР трябваше повече трябваше повече ТВО да има на територията на НРБ да, ви минем всички продажмици от там да ви помачкаме по 10тина години да ви избием от крат. уните седерастичните мисли майцепродавски! Лагера на о. Персин явно е бил доста тесен по широк трябваше да е! В Ловеч и Скръврна разширение трябваше да има с по още две крила!
  • 164 И аз да кажа

    8 10 Отговор

    До коментар #118 от "Я па тоя":

    Ами баш тия, дето отблизо са сърбали съветската попара, бързо ги махнаха - балтийците, чехите, поляците
  • 165 Конник

    11 17 Отговор
    Тридесет и седма армия. 37-а армия През 1944 – 1947 г. е основното съветско окупационно формирование в България. Българската армия е пратена да се бие на германския фронт, но в страната ни остават 600 000 войници и офицери от 3-ти Украински фронт до края на 1947 г.

    Военната операция по окупирането на Царство България приключва на 15 септември 1944 г., когато съветски части достигат столицата София без да срещнат съпротива от българската армия. Месец по-късно 450 хилядна българска армия е хвърлена от комунистическото марионетно правителство във военни действия с отстъпващите от Балканите немски части. Тази война, в която по заповед от съветските окупатори е включена цялата българска армия води до огромни загуби.
    Като се съберат числата по отделните параграфи тази война коства на народа ни общо сумата от 133 280 719 447 лева. Да не говорим за 40000 загинали на фронта и 30000 убити от комунистическите палачи.
    Когато цифрите говорят и боговете мълчат!

    Коментиран от #305

  • 166 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 167 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 168 Щерю

    13 19 Отговор
    Резултата е убийства,грабежи побоища изнасилвания.Даже Георги Димитров се вижда принуден да пише на Сталин за страшния терор.
    Следва колониална зависимост и национално унижение.
  • 169 М дааааа

    9 17 Отговор

    До коментар #159 от "Путин":

    В Болшая Совецкая Енциклопедия пише за Историята, даже пише, че Ленин е създал Кирилицата.
  • 170 НСИ

    33 11 Отговор

    До коментар #155 от "И аз да кажа":

    Соцът беше най-добрият строй за живеене!
    В края на 1946 год. аселението в България е малко над 7 млн.
    В края на 1989 год. България наброява над 9 млн. души!
    Днес 2021 год. след преброяването сме под 7 млн.
    Честито, събаряйте паметници, гробници и мавзолеи щом смятате, че това ще ни оправи. Ми то заводи и фабрики не останаха за събаряне.

    Коментиран от #184

  • 171 Иванов

    9 19 Отговор
    Като им е толкова важен на ушанките, да си го демонтират и да си взимат. Да го тупнат в Масква, там няма кой да го оцветява. На нас не ни трябва.

    Коментиран от #259

  • 172 Ю.Кортес

    8 15 Отговор
    Никъде не ги искат.От Балтика до Грузия всички народи да страдали от агресията им.Това са империалисти.
  • 173 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 174 МОЧА

    11 14 Отговор
    Демонтиране на паметника на съветската армия
    ОСВОБОЖДЕНИЕТО ОТ МИТА ЗА "ОСВОБОЖДЕНИЕТО" Е ДЕЛО НА СВОБОДНИТЕ
  • 175 фдфс

    20 4 Отговор
    Малоумна статия дори не я четох !
  • 176 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 177 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 178 Калашников

    20 3 Отговор
    Денис, искам да се срещнем насаме за един кратък разговор, нещо спешно трябва да ти кажа?!

    Коментиран от #185

  • 179 Подлого

    3 1 Отговор

    До коментар #167 от "Подлого":

    в българския език има само един падеж и той е звателен.
  • 180 4545

    25 2 Отговор

    До коментар #148 от "Вярвай си":

    Ти скоро май не си се прибирал от Запад....аз пък помня селата чисти и пълни с хора,които имаха отрупани маси...обиколил съм почти целия свят и съм се чудил как от пустинята правят градина.. а тук шепа народец се мъчи да направи точно обратното....

    Коментиран от #188

  • 181 Подлого

    1 1 Отговор

    До коментар #173 от "Да да":

    в българския език има само един падеж и той е звателен
  • 182 И аз да кажа

    9 13 Отговор

    До коментар #140 от "АБЕ СМЕШО":

    Ами има документи, прочети: на моменти са достигали 700 000 - за установяване на съветска власт , за възстановяване на ранени... и страната ни е издъхвала да ги изхранва и да участва с армия във втората фаза на войната... чети документи, не пропагандна история, съчинена от руснаците за да ги възхвалява. Срамно е, че българи невежи я повтарят! Родителите ми са свидетели- имало е купонна система не само за дрехи, но и за парче плат и ...черна борса. На влака от Перник му викали "мазния влак", защото софиянци ходели из Пернишко да купуват прескъпо масло или сирене от селяни, които нещичко са успяли да заделят въпреки нарядите. Милиция спирала влака и конфискувала храни. Защо, мислиш е било? Нали победила работническо-селската власт?Защо да не вземат париците на "фашистите"? Ами защото продуктите трябвали за изхранване на руснаците и направо били изземвани безплатно от производителите. Отделно вместо заплати задължително една част- в облигации са получавали.
  • 183 Тихомир

    25 5 Отговор
    На 01.03.1941г., тържествено в двореца Белведере във Виена, Богдан Филов подписва договора за присъединяване на България към Тристранния пакт, което по същество е край на политиката на неутралитет и България става съюзник на Германия. Със сключването на спогодбата Клодиус–Попов (1941 г.) и спогодбата Нойбахер (1941 г.) България се обвързва и икономически с Германия. България скъсва или свежда до минимум дипломатическите си отношения с другите страни извън Тристранния пакт.
    От коя страна на булката сме били, списвачо?
  • 184 българин

    12 18 Отговор

    До коментар #170 от "НСИ":

    Населението се пазеше здраво от воъръжени граничари с кучета и високи кльонове. Ако не беше така, никой нямаше да остане в комунистическата васална на СССР държавичка.СЛАБ ДОВОД.

    Коментиран от #215

  • 185 SAR M12F

    3 8 Отговор

    До коментар #178 от "Калашников":

    Искам с мен , кажи къде си и идвам..Да не си забравиш речника само.

    Коментиран от #237

  • 186 ПСР

    20 15 Отговор
    Паметникът си е паметник.Съветската армия изнася основната тежест в битката за смазване на нацизма.Не бих казал,че "стърчи грозно",както и че столицата ни е красива.Не бих се съгласил с надписите за Украйна или кървавите ръце на съветските войници.Изобщо,решение за този паметник,отдавна трябваше да бъде взето,вместо да бъде вандалски поругаван.
    Факт е,че СССР е агресор и нахлува в България.Със всички последствия от бъдещите действия на Сталин и марионетките му-Димитров,Коларов,Югов и компания.Но кой дава правото на този сатрап,да окупира България?На първо място,чичко Рузвелт.А техният паметник,на агресорът-пилот,на Козяк,в какъв контекст е там?Тяхна авиационна бомба убива прадядо ми и разрушава първата ни семейна къща на"Витошка",до основи.Какво да му се кефя,на американския пилот-убиец?!
    Авторът е прав-насилствено,СССР окупира страната ни и въвежда комунистически режим от сталински тип,далеч по-мрачен от всичко познато дотогава.Чрез армията си.И с "демократичното одобрение"на САЩ и Британия.
    Винаги съм казвал-типично за българите е,да няма Паметник на българската бойна слава и чест,в центъра на столицата ни.Далеч по-заслужен и важен.А да има такъв на чужда армия,която вече даже и не съществува.При това,далеч не "освободителка".
  • 187 dron

    19 22 Отговор
    Паметник на чужд окупатор има в малко държави и за съжаление
    ние сме една от тях.На неграмотникът дето уж цитира спомени
    на Чърчил му препоръчвам да си ... майката. Малко факти:БГ
    участва във 2-та фаза на ВСВ и дава 20 000 убити!Италия
    се бие срещу тройната коалиция от Етиопия до Сталинград...
    На подписването на мирните договори заради партизанското
    си движение Ит.седи на страната на победителите!!! "Благодарение"
    на сталин БГ е при победените и губи територии и плаща
    репарации!! При това без да сме обявявали война на ссср!
    Така че паметникът да си го носят в русия ...
  • 188 Вярвай си

    6 5 Отговор

    До коментар #180 от "4545":

    И не си виждал как си хвърлят боклука в най-близката река, дето минава пред къщите им? Грамадните грозни немазани къщи, в които се живее в полу-сутерена или в някоя "лятна кухня" основно? Еднакви, построени по типов проект от книжарницата на "Граф Игнатиев". И украсени с парчета огледало и счупени бутилки? Очевидно имаме различна представа за красиво
  • 189 РАЗДЕЛЕНИ

    15 20 Отговор
    РУСНАЦИТЕ ИСКАТ ТОЗИ ПАМЕТНИК ДА СТОИ ТАМ, ЗАЩОТО ЗНАЯТ, ЧЕ ТОЙ НИ РАЗДЕЛЯ. А ТЕ ИСКАТ ТОЧНО ТОВА.
  • 190 Мишо

    18 5 Отговор

    До коментар #127 от "Запознат":

    Коментар номер 123 съм, кой и какво сме прекръстили. Лично аз съм кръстен в Св. Петка, нямам оторизацията да сменям имена на улици, градове и села. Ако имах такава, щях да се допитам до народа, или референдум му казват хората. Що се отнася до Димитровград, бясно съм как е построен този град и кои са го строили. Въпросът е, че носи името на един от най-големите предатели. Айде виж кой е Гошо Тарабата и какво е сторил за България, после коментирай. И не, не съм фил, за разлика от повечето в България. Нито съм се кланям на тези от запад, нито на тези на изток, нито пък съм радикален и меазеееещ други националности. Роден съм в България и съм за българското, друго не ме интересува. Моето мнение е, че България трябва да бъде неутрална страна. Търговия с всички народи, но не и участие във военни блокове и съюзи - мое мнение!
  • 191 ПРЕДАТЕЛИ

    14 15 Отговор
    Тази територия винаги е била населена с предатели. Навсякъде по света шпионите и националните предатели се разстрелват. Само тук, те са кандидати за ПРЕЗИДЕНТИ и участват в дебати по национална телевизия.
    Русофилията е отказ от национална идентичност, а това не е нищо друго освен предателство.

    Коментиран от #306

  • 192 Българофил

    12 17 Отговор
    Аз не съм русофил, аз съм българофил. И такова понятие „русофил“ не съществева никъде другаде по света. То автоматически поставя народа ни в унизително положение. Вие знаете ли в руските медии каква антибългарска пропаганда се води, а дечица клети, които драскате тука по цял ден? Излезте малко, времето е прекрасно.
  • 193 НАП

    12 19 Отговор
    В България няма паметник на Кубрат, Аспарух, Крум, Симеон, Иван Асен, Ботев, Раковски, Вазов...
    Ама си имаме огромни паметници на Съветската Армия, която за разлика от изброените национални герои ни е окупирала и сложила техни подлоги да ни управляват.

    Коментиран от #230

  • 194 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 195 dron

    5 15 Отговор

    До коментар #194 от "БАЙ ГАНЬО..КОЙ МУ ПЛАЩА!!":

    Пиши направо на руски и не се мъчи с българския.Не ти се
    получава.
  • 196 Конник без Глава130!! Пишеш глупости!!

    20 8 Отговор
    Коква 600 000Руска армия е била в България до края на В СВ??? Лъжи, та лъжи Какви 450 000Българи са се били срещу Германците?? Ние не сме "имали никога такава армия! При Балатон ската операция всички Руски резерви са били включени, и всички от 3 Украински фронт!! Лъжи, та лъжи!! Бащами е Участник във ВСВ, като танкист от Бронираната дружина намираща се в София, не сме Участвали нито с такава армия, нито е имало такива Руски части в България, Минали и заминали към Унгария!! Стига лъгахте!!
  • 197 Го4о

    6 15 Отговор

    До коментар #47 от "Тома неверни":

    И в момента си окупиран от Фатмак Решетников!
  • 198 НАУМ

    10 2 Отговор
    РАЗКАРАЙТЕ ТОЯ ПАРЦАЛ!
  • 199 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 200 Булаир Фружин

    20 3 Отговор

    До коментар #103 от "Подлого ЧЕТИ":

    Сигурно. Обаче режимът на тиквата е в пъти по-престъпен от комунистическия. Но пак трябва да минат баре 20-30, че сигурно и повече години, за да дойде читав народ и да каже, ора, режимът на тиквата е престъпен. За това говорят е тия ми ти сума неща – тормоз на всеки инакомислещ, самозапалващи се хора, довеждане до просешка тояга на целокупния български народ, саботажи на строежа на пътища, присвояване на държавни пари, полицейски произвол, безнаказаност, загуба на националния суверенитет... Имаше по времето на Тошо една върхушка, верно, но тя беше от сто човека. Сега върхушката е неколко десетки хиляди, всички без врат.
  • 201 ddd

    11 4 Отговор
    Рядко съм чел такава простотия написан от Убавец
  • 202 Валентин

    17 3 Отговор
    Пребоядисаните комунисти и понастоящем платени соросоиди пак говорят за разрушаване - само за това им стигат плитките мозъчета.
  • 203 стоян георгиев

    7 16 Отговор
    саом да добавя след като се солидаризирам с автора на статията че подобен паметник няма ни в гърция нито в сърбия ,които са реално освободени вследствие червената армия,даже и в македония няма подобен паметник нищо че те именно от червената армия са създадени.та дрогари само пълни г..лизци могат да се радват на подобно извръщение.лошото е че именно с избиването на елита ни от въпросните освободители станахме нация от тикви ,коеот си е така и до днес.
  • 204 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 205 Един друг пич

    2 1 Отговор

    До коментар #97 от "Владимир":

    Най-якото нещо, което съм чел последните десетина години (а изчетох Селин, Буковски и Харпър Ли ) е твоят коментар. Ти си пичага.
  • 206 100pera

    12 2 Отговор
    :))) БНБ пише, че в тази огромна сума 133 280 719 447 лева е общото количество разходи, включващо и онова, което сме строили и изоставили и разпилели в Македония и Гърция, платените средства и материалите предадени по Московското споразумение от 1944 г., на Червената армия, на Югославската НОА и на др.

    Не е ясно защо се прави извода, че това са разходите за войната срещу Германия, когато това са разходи от целия период на ВСВ - напр. тези от окупацията на части от Гърция и Югославия...
  • 207 Ха хо

    5 12 Отговор

    До коментар #204 от "пациент":

    От 1944 , когато....." съветските войски окупират България."до 1954 година са десетина години, ИЛИТЕРАТ рублофилов!!!!!!!!!!!!!!
  • 208 ТтТ

    5 15 Отговор

    До коментар #3 от "КОНТРАТА":

    Не е за вярване, че казвате истината за този натрапен паметник! Комунистическа пропаганда!
  • 209 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 210 Пешо от блока

    9 19 Отговор
    Много точна статия, но руските тролове и болни русофили няма да я разберат и ще я оплюят с путински плам и дръзновение.

    Коментиран от #256

  • 211 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 212 Жоро

    8 3 Отговор

    До коментар #8 от "Разпутин":

    И аз такива като теб не искам продажници
  • 213 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 214 Верно ли

    16 3 Отговор

    До коментар #8 от "Разпутин":

    Като гледам така, май по-вероятно е ти да излетиш зад Атлантка, ммм? Много им пречи този паметник на новите комсомолци значи...
  • 215 Булаир Фружин

    16 3 Отговор

    До коментар #184 от "българин":

    Периодът е прекалено дълъг, че да се обобщава само по един начин. 40 години са това, вие представяте ли си 40 години тиквата да беше. Па тая държава че се затрие с тоя тулуп толко време.
  • 216 Голям Слон

    23 1 Отговор
    От политкоректност някой ден ще виснем на въжето. Защо допускаме въобще такива статии за паметници? Те затова са паметници: отражение на историята. Защо някой се опитва да каже какво е добро и лошо, когато той самият не знае?! Да бутнем джамиите. Да съборим паметниците на пилотите, бомбардирали София. Само че едното в момента не е коректно, а другото е напълно нормално. Но предателството било въпрос на дати беше казал един мъдър човек.
  • 217 Превантивно

    19 6 Отговор
    Ами Съветската армия превантивно се разположи в Югоизточна България,а не в София,както би трябвало да бъде ако е окупация. Така СА пресече мераците на турците да окупират до Сливен и на гърците да окупират Родопите до Асеновград. След Яш-Кишиневската операция тия войски се лекуваха и попълваха и после продължиха на Запад. Много ми е интересно колко на брой Съветска армия е имало в България след лятото на 1946г. Че руснаците - окупатори си оставиха въоръжението в полза ва Българската армия. Един руснак през 70-те години позна танка на баща си с който е воювал по кръпката от пробойната при механик-водача.
  • 218 Ганьовеца няма история

    17 0 Отговор
    И култура и затова всичко иска да бута!!😂🤣😅
  • 219 сноу

    18 2 Отговор
    Явнсо са сръчкали жамбаза да сътвори тоя пасквил,че препирнята да му напълни гушката..Стара истина е че койтопърви хвърли кофата с помията ,той първи се облажава от нея..
  • 220 ФИЛИП ЕЙДЖИ

    16 8 Отговор
    ами Сталин спасява България от разпокъсване!

    Коментиран от #221

  • 221 стоян георгиев

    10 17 Отговор

    До коментар #220 от "ФИЛИП ЕЙДЖИ":

    сталин планира разпоксъване на българия и изчезването и в югославия.освен това след "освобождението" ни ни ограбва до шушка и избива около 100 хиляди българи основно образовани .сменя елита ни с селски глупаци и променя манталитетани до нивото на сегашните руски ибрици дето сме.естествено не е виновен само тои за това ,но никакви освободители не са комунистите 1944 година и тва че имат наи-големия паметник на наи-централно място в софия и пловдив е голяма простотия.както писах подобни паметници няма в реално спасените от червената армия сърбия,черна гора,гърция и дори в създадената тогава именно от тази армия македония.

    Коментиран от #290

  • 222 Гошо

    17 5 Отговор
    Денис първо не е шмайЗер ,а шмаиСер и второ съветския войник на паметника е с шпагин Доста елементарни познания ти липсват за да се спускаш в такива исторически анализи
  • 223 мнение

    21 4 Отговор
    Най-голямата лъжа сме ние!
    Само, че не ни стига самоирония или не знам какво друго, за да си го признаем!
    Вижте какво правят турците и руснаците, враждували от векове!
    Можете ли да си обясните, техният " алъш-вериш"?
    Май не!
    Oтнoшeниятa мeжду Руcия и Турция нe мoгaт дa ce oбяcнят c гaньoвcкия нaчин нa миcлeнe!
    Турцитe cвaлихa руcкия caмoлeт, рeпчaт ce нa рaшънитe в Cирия, Либия. Нe признaвaт Крим, прoдaвaт "бaйрaктaри" нa Укрaйнa и др.
    Тoвa нe им прeчи нa търгoвиятa c Руcия, Рoccaтoм cтрoи aтoмнa цeнтрaлa, турцитe купувaт C-400 и др.
    A ниe кaквo?
    Злoбeeм cрeщу брaтушкитe и ce нaпъвaмe дa cъбoрим пaмeтницитe нa Aльoшa и нa Cъв. aрмия!?
    C мaкeдoнцитe, дeтo би трябвaлo дa cмe брaтя, нe мoжeм дa ce рaзбeрeм?!
    Мoжe би кoвидa- дeтo и нeгo нe гo признaвaмe, щe ни удари заслужен шамар?
  • 224 Посетител

    0 0 Отговор

    До коментар #62 от "Аз Клавдий":

    Пак си ял "весели" гъби, май!
  • 225 бай Гъдю

    5 2 Отговор

    До коментар #11 от "Летописец":

    И кво? На края Сталин и Чърчил ни "Оправиха" като победени... дге...
  • 226 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 227 заеничарите

    15 4 Отговор
    Поредното излияние на един умствен и хормонален сбърканяк!Такива като него за шепа центове биха свършили всичко!Та сега за историческата истина за България през годините след 1939,трябва да се чете!ПЪРВО ВСИЧКИ СБЪРКАНЯЦИ ДА ПРОЧЕТАТ ПАРИЖКИТЕ МИРНИ ДОГОВОРИ ОТ 1947г. ТАМ Е ДАДЕНА ОЦЕНКАТА ЗА БЪЛГАРИЯ,ЗА РОЛЯТА И ВЪВ ВСВ.РЛАГОДАРЕНИЕ НА ЧИЧО ДЖО СТРАНАТА НЕ ЗАГУБИ И 1КВ.КМ!ДЖАМБАЗОВ БЕЗРОДНИКО...
  • 228 Анонимен

    16 3 Отговор
    Денис, когато бях малък и вършех нещо нередно дядо ми казваше: " Абе ти нямаш ли с какво да си играеш а се занимаваш с глупостите?" Предполагам се сещаш какво е имал в предвид с думите нямаш ли с какво да си играеш.
  • 229 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 230 ТИР

    12 2 Отговор

    До коментар #193 от "НАП":

    Ааа,имаме и на Американците хвърляли бомби над София,,
  • 231 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 232 До кълбо

    3 8 Отговор
    Спешно си смени дилъра. Цялата академична общност да се събере, пак не може да разбере какво искаш да кажеш. Дрогата не прощава.
  • 233 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 234 Стар човек

    13 1 Отговор
    Всичко ще приключи със закриването на тази държава. То и без това отдавна е просто територия...населена с лумпени.
  • 235 Професор Хейч

    17 3 Отговор
    Отишъл ББ при Папата и докато Онзи го галел по главата Нашият го попитал:Кога България ще стане богата и процъфтяваща държава като другите европейски държави?
    Когато Денис Джамбаз напише нещо хубаво за Русия...
  • 236 Стар човек

    5 8 Отговор
    Но няма да ми омръзне да повтарям - войските на СССР навлизат в държава която е съюзник на фашиста Германия. На някой септември 1944 година. Ние не сме окупирани от Германия и затова не сме и освободени от Трети украински фронт на Червината армия. Факт. Можете да триете колкото си щете.
  • 237 Калашников

    7 1 Отговор

    До коментар #185 от "SAR M12F":

    Нямаш проблем, мухъл - Пловдив, Съдийски, ул . Георги Груев в дъното , ела на портала и кажи че ме търсиш ... ЩЩД !!!

    Коментиран от #249

  • 238 даадаада

    9 14 Отговор
    То че сме ,,окупирани,, е ясно и на децата а че на някои им е било доста изгодно също е ясно и стига сте заблуждавали младите и невинни мозъци че това ни е донесло просперитет а не досегашното ни дередже защото ако тук бяха дошли съюзниците а не тези които дойдоха уж ,,освобождавайки,, ни незнайно от какво то пак както и преди войната щяхме да сме в десетката в европа а не ... вие знаете къде сме, отделно че нямаше да има хиляди убити от партизанските измекяри чийто синове и дъщери все още вземат ключови позиции и като своите предшественици ни закопават още по дълбоко и това ще е така докато има още ,,умни,, избиратели давайки им този шанс а иминно собствено забоготяване и заличаване на истински можещи и знаеши личности набутвойки ги на низки длъжности без никаква перспектива за нищо освен за послушни служители живеещи в страх и немотия но доволни че и това са им ,,дали,, ! Те едно време ни ,,даваха,, банани и портокали по празниците само и тази дума май им стана любима, интиресно само до кога ще ги търпим да ни ,,дават,, и без това изработеното от нас и то с не лек труд символично заплатен!
  • 239 Ббб2

    6 13 Отговор
    Докато ,в центъра на всеки по-голям български град има паметник на червената армия и джамия/действаща/,никога няма да бъдем истински свободни!!
  • 240 Отряд1

    10 0 Отговор
    Българският народ и до ден днешен трябва преди всичко да вини себе си, преди да тръгне да плюе другите, защото отдавна се знае, че ние сами трябваше да се освободим, а не други, защото... този който ни освобождава, той ни поробва. Така комунистите ни освободиха от фашистите, и демократите ни освободиха от комунистите...

    Но все друг да ни е виновен. Така е по- лесно...

    Представете си публикация след 10 г.
    Мастодоните на капитализма се нуждаят от ремонт. Моловете в страната гният, след като световната икономика рухна. Месеци преди първите военни сблъсъци, милиони хора се озоваха в капана на капитализма.
  • 241 Отряд1

    7 0 Отговор
    До 239:
    Свободата не съществува в свят на силови полета. Свободата идва след смъртта, а дали ще се кланяш на бога от джамията или на бога от църквата ... мисля, че сами ще разберете, че просто заменяте един господар с друг.
  • 242 Δδδ

    12 5 Отговор
    С Л А В А Р О С С И Я !!!
  • 243 ИМПЕРИАЛИСТ

    8 17 Отговор

    До коментар #65 от "ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБ":

    Съществуването на паметниците на Съветската Армия в България е подигравка не толкова с българския народ, а със съвестта на човечеството. Тези паметници са израз на безскуполността и арогантността на един обществен ред, за който нищо човешко не беше свято. Паметник не се издига просто така. Гавра е съществуването на тези конюктурни паметници, служещи единствено за поднасяне на венци от номенклатурни банди, които забиха народите си в такова блато, че на нормалния свят му е бедна фантазията да си го представи.
    Тези паметници ежедневно фалшифицират историята на България в периода на Втората световна война. Забравя се достойната политика на една малка и разорена от войни държава, която не изпрати синовете си да се бият срещу внуците на нейните освободители, въпреки натиска и реалната ситуация. Забравя се от света, достойната и умела политика на един цар, който запази поданниците си, включително и тези от ЕВРЕЙСКО ВЕРОИЗПОВЕДАНИЕ, и за което, нека го кажем най-сетне, заплати с живота си. Една страна която се държа по-достойно, от неутрална Швейцария, според новите банкови разкрития. Забравя се и защото някой трябва да ни се извини и да даде обяснение за варварските бомбардировки над градовете на България, която не води бойни действия по фронтовете.
    ДОРИ САМОТО НАИМЕНОВАНИЕ Паметник на Съветската армия е фалшиво, тъй като Съветска армия, като название на въоръжените сили на Съветския съюз, е от 1946 г. , след Втората световна война. До 1946 г. носи названието Р

    Коментиран от #262

  • 244 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 245 Анонимен

    3 9 Отговор
    Не е виновен само Борисов. Не може всичко да отричаме. Не всичко днес е ок, и не всичко преди 1989 е било зле. Който е имал късмет се е използвал, както родителите им членове на бкп хайлаф, така и скед 1989 децата им млади, хванали са шлифера, шапките им от ляво дясно и си легнали 7/8 и си паднали. При живков, им бръснеха глави на младите, вкарваха ги в тву, а днес ги оставят гладни и умират, който не може да издържи на глад. Геноцид е точната дума след 1944 белене на прасетата, и.. Безработни оставяш цели семейства след1989 i болести, и маса народ умря. Няма справедливост.
  • 246 косача

    25 3 Отговор
    Ако не беше СССР, сега България щеше да бъде с една трета по-малко територия за която са претендирали "обичащите" ни съседи, които са били подкрепяни от Сащ, Англия и целия Запад, защото изначално Запада МРАЗИ БЪЛГАРИТЕ и България до дъното на сатанинската си душа.

    Коментиран от #250

  • 247 Ватникът.

    10 1 Отговор
    Българи не се бойте!!.Винаги Русия ,ще бъде с вас .,!..Плачат само ,децата!.Не се бойте!..Има черни ,и бели страници..
  • 248 Ватникът.

    3 0 Отговор

    До коментар #153 от "патриот":

    Амааа,разбира се,,,Ще ти платим.!.Колко ??,!
  • 249 SAR M12F

    2 8 Отговор

    До коментар #237 от "Калашников":

    на кръстовището с Трудовак ще те цакам, сладур без мухъл
  • 250 Правилно

    21 3 Отговор

    До коментар #246 от "косача":

    Тoчнo, прeз ПCВ губим и зaпaднитe войcки c кoитo вoювaмe ни oкупирaт, и рaзпaрчeтocвaт c Ньoйcкия дoгoвoр.
    Прeз ВCВ пaк губим и, aкo нe ни бe oкупирaл CCCР, мoжeшe и дa ни зaличaт изoбщo кaтo държaвa, в нaй-дoбрия cлучaй c oрязaни тeритoрии нaпoлoвинa oт тoвa кoeтo cмe днec.
    Зa тoвa пaмeтникa нa Cъвeтcкaтa aрмия e инициaтивa,финaнcирaн и cтрoeн дoбрoвoлнo oт бългaри, нe пo нaрeждaнe нa Мocквa. Тoвa мнoгo хoрa нe знaят, a рушащите атлантици тук се правят на утрепани.
  • 251 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 252 гошо

    4 13 Отговор
    Ватниците са болест по Европа.
  • 253 зарусия

    21 5 Отговор
    лаете срещу Русия,но нищо не казвате за паметника до колониалното посолство на англо-американските убийци,които бомбардираха София и изтребиха една камара ЦИВИЛНИ граждани

    Коментиран от #257

  • 254 Минувач

    11 5 Отговор
    Поредния опит с паметници да се отклонява вниманието от основните виновници за текущите безобразия а те са ХОРА!
    Освен това автора е и откровен лъжец! Съветската армия не е убила никой в България! Всички убити българи след 1944 год са от българските комунисти за които такива като автора си затвориха очите, неосъдиха ДОРИ 1, а се втренчиха в паметниците!
  • 255 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 256 Пепи

    1 1 Отговор

    До коментар #210 от "Пешо от блока":

    Имащ предвид блока с кукуруза?
  • 257 Развийш ли

    4 11 Отговор

    До коментар #253 от "зарусия":

    Ами Американците бяха първи съюзници на СССР а ние на Хитлер Освен това им обявяваме официално война Трябва да ходиш Венци и цветя да им поднасяш неблагодарнико Болшевик
  • 258 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 259 Ивелин

    7 1 Отговор

    До коментар #171 от "Иванов":

    То на вас какво ли ви трябва?Да напълните търбуха и да се мушнете под юргана.
  • 260 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 261 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 262 Интересно

    11 1 Отговор

    До коментар #243 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    как ще се изходиш за паметника на Съветскака армия в ЗАПАДЕН БЕРЛИН!?

    Коментиран от #269

  • 263 XXXX

    11 3 Отговор
    Авторката да се запише в дългия списък на чакащи за животоспасяваща трансплантация на мозък!
    Страна изгубила войната да се оплаква, че била ограбена и неколцина убити, слабоумие!
  • 264 Йеронимус БОШ

    11 1 Отговор
    Нас ни освободи единствено и само Бойко БОРИСОВ ! Освободи ни от илюзиите , че не е ПРОСТАК , бай ГАНьо и лицеМЕР !
  • 265 Кекса

    14 2 Отговор

    До коментар #100 от "Подлого ЧЕТИ":

    Интересно ми е от къде взимате данните за икономическото състояние на България по време на деветосептемврийския преврат.Ей така от любопитство ви питам.Че по думите на прадядо ми бог да го прости,е било мизерия и беднотия.
  • 266 Тото 1 и Тото 2

    17 2 Отговор
    За сведение на информираните , колко капки американска , английска или френска кръв са проляти за нашата свобода ? Колко американо-английски бомби са ни пратили и то върху цивилни обекти през 1943-44 години ? Да живеят братските бомбардировки , те са хуманни и мироопазващи ! Нали ?
  • 267 Кекса х 2

    3 1 Отговор
    Абсолютно същото го казваше и моя дядо а той беше буден човек.
    Ps. С оригиналния кекс не се познавам
  • 268 де бре

    13 3 Отговор
    Джамбазов,"тигре",за колко се продаде да пишеш глупости?!А сега в НАТО и ЕС каква ни е независимостта и какъв суверенитет имаме,като всичко се диктува в Американското посолство!Чудя се как "интелегентни" писачи като теб още не могат да прозрат,че от НАТО нямаме никаква файда!Посочваш някакви милиярди,които уж сме платили на СССР,а защо не сметнеш какви милиярди плащаме в НАТО и още сме в блатото!Но зьа разлика от НАТО и САЩ,СССР са ни подарявали оръжие и самолети без да искат нищо,и сме били страж на Балканите,а от как сме в НАТО и ЕС никой не ни уважава и се гаврят с нас!Ще го търсите "окупатора" СССР,но "късно е либе за китка"!!!
  • 269 ИМПЕРИАЛИСТ

    5 9 Отговор

    До коментар #262 от "Интересно":

    В безкрайните глупости и недомлъвки, по въпроса за съветските военни паметници в България, човек може до такава степен да се обърка, че да не отличи бялото от черното.
    По цял свят има паметници на воинската слава. Паметници построени от признателното население, за онези млади момчета проявили мъжество и героизъм във величави битки, за които се разказва от поколение на поколение и за които се носят легенди. Тези паметници превъплъщават духа на падналите герои в битката и по този начин имат и друг, неръкотворен образ.
    Да, обаче… се оказва, че в България е възможно да се издигат паметници просто така. С РЕШЕНИЕ! И кой знае, в тези времена, може би след поколения, ще излязат „неизвестни” данни за епични боеве водени от Съветската Армия за освобождението на София, Пловдив, Варна от фашизма, пардон, монархо-фашизма. Ще се появът спомени за героично отстояваното предмостие край Перловска река, на чието място по-късно е издигнат паметникът… Тези паметници са израз на безскуполността и арогантността на един обществен ред, за който нищо човешко не беше свято. Паметник не се издига просто така. Гавра е съществуването на тези конюктурни паметници, служещи единствено за поднасяне на венци от номенклатурни банди, които забиха народите си в такова блато, че на нормалния свят му е бедна фантазията да си го представи.
    Тези паметници ежедневно фалшифицират историята на България в периода на Втората световна война. Забравя се достойната политика на една малка и разорена

    Коментиран от #271

  • 270 PlimP

    7 2 Отговор
    от преживелите и виделите няма живи(над 100-годишни са), тяхната преценка може да е обективна, сега разни пу..яци разбрали или не за кво иде реч, пробутват тъпото си мнение и други подобни им вярват, същото е и с темата за соца, забавно е когато разни хорица по на 30 и 40 започнат да плюят по нещо, което дори не са помирисвали

    Коментиран от #272

  • 271 beg255

    5 1 Отговор

    До коментар #269 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Незабовно потърсете помощ - Lektor, доктор Lektor.

    Коментиран от #277

  • 272 beg255

    1 2 Отговор

    До коментар #270 от "PlimP":

    И там имаше трески за дялане. Едната треска е от Правец, тж.
  • 273 Варна

    10 3 Отговор

    До коментар #128 от "И аз да кажа":

    Горещо ти препоръчвам да разгледаш събитията във Франция след десанта в Нормандия.
    "Демократичните" сили на САЩ и Англия след десанта около 2 месеца са решили да си почиват. Командващият е небезизвестният Айк.
    Та "демократичните" сили, освободителки започват да се занимават сериозно с грабежи, убийства и изнасилвания. А Американците водят със себе си няколко хиляди американска администрация, която поема управлението на Франция. - Толкова са демократични, че Дьо Гол се изнася зад граница и обявява, че представлява френското правителство в изгнание. Американците правят и още нещо интересно! - Пускат в обръщение френски франкове, напечатани от Федералният Резерв на САЩ. - Така пише и на самите франкове! Правителството в изгнание изпада буквално в ступор защото знае защо се прави това. Между временно създават и така нареченият Народен Съд. А след края на войната Американците прибират златният резерв на французите с основание напечатаните френски франкове във САЩ. - Това което говоря не е научна фантастика. Има документален филм за това и разбира се документи.
  • 274 ГОСТ

    9 2 Отговор
    Втората световна сме с Германците заради кръвната връзка с Царя .
    Къде са сега Германците да ни напомнят че сме едни от тях.
    Те самите се отказаха от техните баби и дядовци и сега ги наричат НАЦИСТИ. Сега е абсолутно забранено да споменаваш даже за своите прароднини как са мислили как са изкали твоето бъдеще да е много по добро . Още съдят хора по на 90 г, ч са работили по онова време . Наскоро машинописка бе арестуван за да бъде съдена.

    Коментиран от #279

  • 275 Ако не беше

    12 4 Отговор
    Русия, ако не бяха братушките България нямаше да я има още преди освобождението от турско робство! Нормално е и Русия да получи отплата. Русия не е нашественик, просто, както винаги има продажни политици!!!

    Коментиран от #294

  • 276 Булаир Фружин

    9 1 Отговор
    Кажете на тия в Египет да махнат пирамидите, щото е лъжа, че фараонът е богочовек.
  • 277 ИМПЕРИАЛИСТ

    0 3 Отговор

    До коментар #271 от "beg255":

    ДОКТОР здраве да Ви дава за „мъдрите” съвети! Амин.
  • 278 Тебелъжаменеистина

    3 3 Отговор

    До коментар #3 от "КОНТРАТА":

    Най голямата лъжа е че ковид 19 е вирус-всъщност еГенетично оръжие
  • 279 Ха-ха

    5 1 Отговор

    До коментар #274 от "ГОСТ":

    Хайл америка
  • 280 djdo

    7 2 Отговор
    A този защо не каже на колко части щеше да парчетоса България любимеца им Чърчил ,ако не беше червената армия и лично Сталин. Много хора още не могат да проумеят че България съществува благодарение на интересите на някои от големите , в различни периоди са били различни ,Русия ,Англия , Германия , СССР,и сега САЩ .
  • 281 Кольо

    4 12 Отговор
    Само хора не познаващи грам българска история могат да говорят, че окупацията е освобождение! От англогерманските бомбандировки загиват 3 000 българи. А от комунистическите репресии след окупацията от СССР са убити 30 000. Документите са налични.

    Коментиран от #282

  • 282 Я па тоя

    8 1 Отговор

    До коментар #281 от "Кольо":

    И къде са тия документи за 30 000 убити, да им хвърля едно око?
  • 283 Не илитерат

    4 1 Отговор
    А бе т.п.нар Кольо като си служиш с историята както ти отърва на теб що тогава не цитираш Чърчил който ни е под хвърлил заедно с останалите Балкани на Сталин. Или се правиш на много умен и значещ а не можеш да дадеш определение за окупация!!!!!
  • 284 Не илитерат

    6 1 Отговор
    Та Кольо - пр.сти разбери че англичаните ти открай време не обичат да дружат с някой който е беден като нас и пр.ст като тебе. Само си гледат интереса - затова напуснаха и ЕС но явно с това нещо на което зимата му слагаш шапка за да не настине няма да го проумееш
  • 285 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 286 Чети подлого ти

    8 5 Отговор

    До коментар #102 от "Подлого ЧЕТИ":

    10. Оглeднoтo опазване нa прирoдaтa.
    (2) Кoмуниcтичecкият рeжим e oтгoвoрeн зa тoвa, чe:
    1. Не oтнeмaшe нa грaждaнитe вcякa възмoжнocт зa cвoбoднa изявa нa пoлитичecкaтa вoля, кaтo не ги принуждaвaшe дa крият cвoятa прeцeнкa зa пoлoжeниeтo в cтрaнaтa и не ги принуждaвaшe дa изрaзявaт публичнo cъглacиe зa фaкти и oбcтoятeлcтвa c пълнoтo cъзнaниe зa тяхнaтa нeвярнocт и дoри тoвa, чe тe прeдcтaвлявaт прecтъплeния; тoвa тo пocтигaшe чрeз убеждение към oтдeлнaтa личнocт, нeйнoтo ceмeйcтвo и близки;
    2. без нaрушaвaшe ocнoвнитe чoвeшки прaвa, кaтo позволяваше цeли групи oт нaceлeниeтo, oбocoбeни пo пoлитичecки, coциaлeн, рeлигиoзeн или eтничecки признaк, а Нaрoднa рeпубликa Бългaрия oщe прeз 1970 г. ce приcъeдини към мeждунaрoдни aктoвe пo прaвaтa нa чoвeкa;
    3. не нaрушaвaшe ocнoвнитe принципи нa дeмoкрaтичнaтa и прaвoвa държaвa, мeждунaрoднитe дoгoвoри и дeйcтвaщитe зaкoни, а в същото време пocтaвяшe интeрecитe нa кoмуниcтичecкaтa пaртия и нeйнитe прeдcтaвитeли нaд зaкoнa; за благото на страната и хората
  • 287 Чети подлого ти

    8 3 Отговор

    До коментар #103 от "Подлого ЧЕТИ":

    4. при прecлeдвaниятa cрeщу убийците и престъпниците изпoлзвaшe вcички възмoжнocти нa влacттa, кaтo:
    a) eкзeкуции, зaтвoрничecки рeжим, лaгeри зa принудитeлeн труд, без жecтoки и нacилия;
    б) ocвидeтeлcтвaнe или нacтaнявaнe в пcихиaтрични зaвeдeния, кaтo cрeдcтвo за грижа на провинилите се
    в) лишaвaнe oт прaвo нa coбcтвeнocт;
    г) възпрeпятcтвaнe и зaбрaнa зa пoлучaвaнe нa oбрaзoвaниe и упрaжнявaнe нa прoфecия;
    д) възпрeпятcтвaнe нa cвoбoднoтo движeниe във и извън cтрaнaтa;
    e) лишaвaнe oт грaждaнcтвo;
    5. Няма бeзнaкaзaни прecтъплeния и ce прeдocтaвяхa зaкoнни прeдимcтвa нa лицa, кoитo взeмaхa учacтиe и прecлeдвaния нa други престъпни лицa;
    6. пoдчинявaшe интeрecитe нa cтрaнaтa дo cтeпeн повдигане нa нaциoнaлнoтo дocтoйнcтвo и градеж нa държaвeн cувeрeнитeт.
  • 288 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 289 Емо

    8 3 Отговор
    Съветската армия е непобедима - и без смешния десант на англичани и американци, щеше да победи фашистка Германия. Слава и за героизма на съветските народи!
  • 290 факт

    0 2 Отговор

    До коментар #221 от "стоян георгиев":

    много си се убъркал!!!
  • 291 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 292 ЦарВул

    6 3 Отговор
    Платила репарации,защото:1.Царя и правителството ОБЯВЯВАТ война на САЩ,Англия и другите.2.СССР ни спасяват от ОТНЕМАНЕ НА територии в полза на другите страни-Гърция и Турция.3.Ползваме се с привилегии на НЕОБЯТНИЯ руски пазар!Работил съм там и знам какво и на каква цена изнасяше България и се свърши обувки,дрехи и още к,во ли не!4.ПАМЕТНИК на съветската армия има и във ВИЕНА,БЕРЛИН И НА ОЩЕ МНОГО МЕСТА!5.РУСИЯ ДАДЕ /ДВАДЕСЕТ И ШЕСТ/МИЛИОНА ЖЕРТВИ И СТИГНА ДО ОДЕР,А МОЖЕШЕ И ДА ПРОДЪЛЖИ НО СИ СДЪРЖА ОБЕЩАНИЕТО НА НЯКОЛКОТО КОНФЕРЕНЦИИ НА ТРИМАТА ГОЛЕМИ!Така,че В ПАМЕТТА НАРОДНА ТЯ ЩЕ СИ ОСТАНЕ ОСВОБОДИТЕЛКА!е И К,ВО ПОСТИГНАХМЕ КАТО СЪБОРИХМЕ МАВЗОЛЕЯ-НИЩО?ДАЖЕ И ИМЕТО НА РАЗРУШИТЕЛИТЕ ВЕЧЕ Е ЗАБРАВЕНО ОТ ИСТОРИЯТА!СЪРБИЯ СЪЩО ТАЧИ СВОИТЕ ОСВОБОДИТЕЛИ-ИДЕТЕ В НИШ И ВИЖТЕ ЖИВИТЕ ЦВЕТЯ НА ПАМЕТНИКА НА РУСКИТЕ ВОЙНИЦИ И ТОГАВА РУШЕТЕ!ЛЕСНО Е ДА СЕ РУШИ/КАКТО И НАПРАВИХТЕ С ВСИЧКО В БЪЛГАРИЯ,НО ТРУДНО СЕ ГРАДИ/ЗА КОЕТО ВЕЧЕ ТРИДЕСЕТ ГОДИНИ ИМА САМО ОБЕЩАНИЯ ЗА "МЕЧТАНИЯ КАПИТАЛИСТИЧЕСКИ РАЙ"!АТО СЕ ОКАЗА "МЪКИ БЕЗ КРАЙ"!

    Коментиран от #295

  • 293 тъкача

    8 2 Отговор
    Абсолютен пасквил,авторът дори не прави разлика между Шмайзер и Шпагин-основното въоръжение в двете армии,изнесли най-грандиозните битки през Втората световна война...
  • 294 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 295 За протокола

    5 8 Отговор

    До коментар #292 от "ЦарВул":

    1. СССР и България са единствените две държави, които са участвали във ВСВ и от двете страни. СССР е победител, а България - губеща, въпреки жертвите и участието ни във Втората фаза на ВСВ.
    2. СССР има интерес да запази територии на България, защото увеличава Източният блок, който е под техен контрол.
    3. Необятният руски пазар беше всеяден и поемаше абсолютно всичко, което ни караше да произвеждаме нискокачествени и морално остарели продукти. В това време, западните държави, които не ползваха "необятния пазар" развиваха производството си в условия на конкуранция и разработваха нови продукти и технологии с високо качаство, което им позволи да просперират и да дръпнат десетки години напред.
    4, 5 и т.н. СССР е един от виновниците за началото на ВСВ. В този смисъл жертвите до голяма степен са си по негова вина. Отделно, че за Кремъл човешкият живот не значи нищо и той беше жертван с лека ръка, огромните грешки и некадърност на редица съветски военачалници, чистките на Сталин.
    Няма държава, която да е ворбитата на СССР/Русия и да просперира, докато всички заможни страни и държавите с най-висок стандарт са с демокрация и пазарни икономики.

    Коментиран от #299

  • 296 Алексей Сергеев

    4 8 Отговор
    СССР-империя на злото. Червената армия-армия на злото
  • 297 9689

    2 1 Отговор
    Глупости,бяхме на страната на Германия,обявихме война на САЩ и Англия-съюзници на Русия.И накрая виновниците-кобургите ,по точно мони-покера ошушка каквото можа.
  • 298 ДжафДжаф

    7 3 Отговор
    Паметника символизирал съветската окупация! ОК, макар, че няма как съветската армия да окупира страна, която 4г преди това е окупирана от Германия! Какво, обаче символизира изключително грозната джамия в центъра на София!?? Защо ли днешните пишман демократи нямат нищо против джамията, да не говорим, че способстваха през последните 30г да се издигнат хиляди джамии в Родопите например, но паметника нещо им вади очите. Всъщност винаги като се зададат избори, грабват канчетата с боя и тръгват да клепат. Това е начина им да бъдат забелязани и да бъдат снимани безплатно като оня британски олигофрен Мартин Заимов!!!
  • 299 Булаир Фружин

    6 4 Отговор

    До коментар #295 от "За протокола":

    И пак за протокола: през времето на тоя тоталитарен режим България е на 2-ро място по интелигентност в света след евреите (сега сме 2-ри.отзад напред); първа по износ на редица хранителни продукти, страната с най-много заводи на Балканския полуостров. От нискокачествените продукти на Мраз и Перла и днес има в много български домакинства, включително в моето, за разлика от тия, които се скапват, когато им изтече гаранцията (Беко, Уърпул). Морално остарял е тоя тъп Евросъюз, който ще колабира близките 10 години.

    Коментиран от #300

  • 300 За протокола

    3 5 Отговор

    До коментар #299 от "Булаир Фружин":

    Дай информация къде са публикувани тези статистики, защото партийния агитатор в местното ОФ едно време казваше, че сме №1 във всяко едно отношение.
    Това за най-многото заводи не е за хвалене, защото заради тях беше унищожено селото, беше унищожена много плодородна земя, а и много хора се разболяха. Да не говорим колко от тях бяха печеливши и колко - на дотации.
    Перла, Мраз, Запорожец и Трабант - да си жив и здрав и да си ги ползваш още 100г.

    Коментиран от #304

  • 301 Розенкройцер

    0 2 Отговор
    Някой е прекалил с ваксините
  • 302 безпартиен

    0 1 Отговор

    До коментар #19 от "Хисторик":

    Законите добри или лоши трябва да се спазват от всички!Дали въоръжената борба за сваляне на законно избрано управление е единственият начин?Направете го този "номер" сега и излезте в нелегалност за да свалите законно избраното управление!Веднага ще бъдете обявени за терористи,а не за освободители!Не разбрахте ли,че тази съветска армия е освободила българите от самите тях!А вътрешните освободители/партизани,ятаци,нелегални/за благодарност си присвоиха всички привилегии на т.нар.АБПФК,като тези привилегии бяха и за децата им,та чак и за внуците!!!!Но истината е,че КОЙТО ВЛАДЕЕ МИНАЛОТО ВЛАДЕЕ БЪДЕЩЕТО!КОЙТО ВЛАДЕЕ НАСТОЯЩЕТО,ВЛАДЕЕ МИНАЛОТО!Сега политическа и икономическа власт са владение на 3 и 4 поколение активисти на БКП!За "независимия съд" дори и не си помисляйте!Няма такъв!
  • 303 ИНЖ

    1 2 Отговор
    Ами като са ни "освободили", защо са ни отмъкнали трезора от БНБ и Пенсионния фонд!?
  • 304 Вместо

    0 1 Отговор

    До коментар #300 от "За протокола":

    статистика - бични впечатления - попадам в ГДР. Децата ми трябна да учат. След тримесечен курс на обучение по езика и хоп - в масовото училище. Само след месец се оказва, че най-добри са две русначета, едно унгарче и едно корейче, а веднага след тях - моите. И как няма да са, когато нивото на обучение в 7. клас се равнява на нашето в пети... Връщаме се след договора. И - изненада, в 11.клас тлябват частни уроци по математика , физика, химия... иначе- няма как да се получи диплома. А що се отнася до 27. място на България по жизнен стандарт в света през 1988 - ами провери сам, има си статистики на ООН.
  • 305 Wolf

    1 2 Отговор

    До коментар #165 от "Конник":

    Бог Сталин не умно мълчи...всъшност запоколенията санужни такива паметници символи на Глупоста и Предателството ама Турците и Евреите са виновни, Турците неизбиха обкръжената армия на Петър а ги помилваха а Евреитезащото направиха сотциална sex революция...
  • 306 сороснерес

    0 1 Отговор

    До коментар #191 от "ПРЕДАТЕЛИ":

    браво ..самокритика помага..
  • 307 ценов

    2 0 Отговор

    До коментар #35 от "Просто статистика":

    Същият този пиандурник е предлагал и унищожението на Германия-раздробена на 3-4 държавици с тотално унищожена Прусия,парче земя и една коза на семейство и толкос!Спасява ги познайте кой-чичко Сталин естествено!Бен Горион получава колосално количество трофейно оръжие,стрелково,самолети Месершмит и танкове за да устиска на мюсолманския натиск и създаде държавата Израел,въпреки англосаксонската съпротива-познайте от кой?Чичко Сталин разбира се!И след 70 години наследниците на тези пършаци искат унищожението на Русия!!!!!Ще бъде ли допуснато това,според мен когато пр.дне рак
  • 308 Гост

    0 0 Отговор
    Този яко е чесан от някой руснак ..... толкова жлъч и злоба събрана на едно място, не бях срещал..... То ва е поредното НПО-недоразумение, списващо по комерсиални сайтове.
  • 309 най голямата лъжа е че сащ

    0 1 Отговор
    са наши партньори ! ТЕСА ОТКРОВЕНИ КРАДЦИ И МОШЕННИЦИ !
  • 310 КОРАБА С МУХЛЯСАЛА ЦАРЕВИЦА

    1 0 Отговор
    НИ СТРУВА 4 МИЛИАРДА ЛЕВА !
  • 311 СПОМНЕТЕ СИ КОЙ ИЗГОНИ ЧАРЛИ ЧАПЛИН

    1 0 Отговор
    ЩОТО БИЛ КОМУНИСТ И ПОСЛЕ СИ СПОМНЕТЕ КОЙ РЕКЕТЬОР ГО ИЗКОПА !?
  • 312 Вуйчо

    2 1 Отговор
    И Русия да върне на Украйна ядрените оръжия които тя и предаде 1994 съгласно договора от Будапеща
  • 313 5483

    0 0 Отговор
    Че не ни е освободила, не ни е освободила!
    Че българският народ няма за какво да и е благодарен ясно!!
    Но това е Паметник на армия победителка във ВСВ. Наред с армиите на САЩ и Великобритания с които тогава е била съюзник..
    Нека паметника се преименува Паметник на Севетската армия победителка във ВСВ в съюз със САЩ и Великобритания.
    А, че България е ббила от страната на Булката. Била е и през Първата СВ и през Студената.
    А сега пак не се знае.....
  • 314 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 315 Joro

    2 0 Отговор
    За пръв път Денис да е преписал вярно нещо. Това наистина са си факти колкото и да не ни е приятно. Това не променя обаче мнението ми за сегашната война и за това ,че агресорът е отвъд океана , в Украйна вероятно се е извършвала асимилация и терор над руснаците и над българите впрочем и че се готвиха да разположат ракети с които да може да се удари Москва за минути. Няма велика сила,която да не отговори на тази (последната) провокация и същото би сторило и САЩ ,и Великобритания. А украинците ги видяхме тук що за стока са- о.репки и половина,кърлежи.

    Коментиран от #321

  • 316 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 317 Наско

    1 0 Отговор
    Незнам от къде автора взима информацията за статията,но не може да сме съюзници на Германия през цялата война и като виждаме че германците губят да минем на страната на съюзниците и какво всичко е наред.Всъшност ако руснаците не са се въспротевили на съюзниците сега може би нямаше да има България.
  • 318 Чунчо Бг.

    0 0 Отговор
    Без Русия нямаше да има България.
    У Гуньовско серсем до серсем и туй то.
  • 319 Чунчо Бг.

    0 0 Отговор
    Без Русия нямаше да има България.
    У Гуньовско серсем до серсем и туй то.
  • 320 waters

    0 0 Отговор
    Ако бяхме с Германия през 1945г. щяхме да мечтаем за ньойския договор. Дават ли си сметка някои хора за реалната ситуация към 1944-1945 г!?
    И да, признателна е България най-малко, защото съществува!
  • 321 waters

    0 0 Отговор

    До коментар #315 от "Joro":

    Така биха отговорили за справка Хирошима, Нагазаки и Карибската криза. А, и Фолклендските острови
  • 322 Този коментар е премахнат от модератор.