Last news in Fakti

20 Декември, 2021 17:47 14 284 56

Адв. Екимджиев за ФАКТИ: Гешев ще подаде оставка, ако кукловодите му кажат. Той няма собствена воля

  • адв. екимджиев-
  • михаил екимджиев-
  • иван гешев-
  • главен прокурор-
  • прокуратура-
  • план за възстановяване и устойчивост

"Допускам, че следващата информация, която ще ни предоставят американските власти по закона “Магнитски”, ще бъде свързана или с Борисов, или с Гешев и Борисов", смята той

Адв. Екимджиев за ФАКТИ: Гешев ще подаде оставка, ако кукловодите му кажат. Той няма собствена воля - 1
Адв. Михаил Екимджиев; Снимка: Личен архив
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

“Ежедневно сме свидетели на изказвания на политици, които освен че не отговарят на обективната действителност, имат за цел да внушат, че развитието и просперитетът на българската държава е в пряка зависимост от личността на главния прокурор”.

Това се каза в официална позиция на Прокуратурата на Република България от днес.

“Истината е, че Планът за възстановяване и устойчивост по никакъв начин не е обвързан с горното и целта на тези изказвания е манипулиране на общественото мнение с цел отстраняване на настоящия главен прокурор и овладяване на прокуратурата”, посочват още от държавното обвинение.

Каква е издържаността на това твърдение и успя ли прокуратурата да се делегитимира до степен казаното от нея да няма тежест - по тези въпроси от ФАКТИ разговаряхме с адв. Михаил Екимджиев.

“Гешев е пропилян актьорски талант. В последната година - след протестите с искане на неговата оставка миналото лято и неговият крупен гаф с нахлуването в Президентството, изглежда само Гешев все още вярва, че е главен прокурор. Заради неговите провали, заради неговата неадекватност, представата на хората за прокуратурата като институция е изпразнена от съдържание - те нямат надежда и доверие, че в България има власт, която да разкрива престъпленията и да наказва престъпниците.

Виждаме какво се случва - МВР събира данни и разкрива престъпления, но всичко, което ВМР е установило, бива замразено от прокуратурата. МВР има преди всичко оперативно-издирвателни функции. МВР предава информацията за извършените престъпления на прокуратурата - и по случая с Гешев и фирма “Жоси”, който много наподобява на “Осемте джуджета”, и с автомагистрала “Хемус”. В момента, в който корупционните престъпления, свързани с търговия с влияние, с изнудване и принуда бъдат предадени на прокуратурата, от която зависи дали ще бъде повдигнато обвинение, прокуратурата изпада в ступор и нищо от това, което МВР е установило, не получава своето законосъобразно продължение под формата на изготвяне и внасяне на обвинителни актове”.

“За всички е ясно, че Гешев е фигурант, кукла на конци”, смята адв. Екимджиев. В подкрепа на твърдението си той посочи: “За две години от началото на мандата на Иван Гешев като главен прокурор той смени поне три роли. Той имаше плътно сценично присъствие във воайорските набези в жилището на Баневи - снимаха гардероба, спалнята, накитите на семейството. Спомняме си и при ареста на Десислава Иванчева как Гешев обещаваше безкомпромисна битка с престъпността, с корупцията. Обясняваше как ще върне на пенсионерите и на ограбените българи присвоеното в хода на бандитската приватизация. Опитваше се да изиграе архетипен персонаж от рода на Антонио ди Пиетро и Джовани Фалконе - двама италиански прокурори и следователи, които обърнаха битката срещу мафията и политическата корупция преди трийсетина години в Италия”.

“Моментът на пречупване при Гешев беше, когато заедно с преторианския си башибозук - Бюрото за защита на свидетели, нахлу в Президентството. С това предизвика началото на края и на ГЕРБ, и на собствената си персона като главен прокурор. Тогава видяхме един друг Гешев - той се затвори, дълго време го нямаше. След това изпълзя. Докато хората протестираха, той обикаляше селца и паланки, обясняваше как ролята на прокуратурата е да се занимава не толкова с корупцията и злоупотреба с власт, а с битови кражби - кокошка, прасета и т.н. Това беше Гешев - спасителят на бедните хора по селата”, посочи също адв. Екимджиев.

“В последните няколко седмици вече го виждаме в ново амплоа. Първо го видяхме като героичен защитник на своя колежка, срещу която шефа на ГДБОП се държал недостатъчно джентълменски, говорил с неподходящ тон и едва ли не я принудил да иде в сградата на ГДБОП в почивен ден, което явно прокурорите не смятат за нормално, когато става дума за разследване за 53 милиона лева. След това видяхме и скеча, който Гешев се опита да спретне на новия министър на правосъдието Надежда Йорданова с връчването на един прекрасен букет по средата на нейно интервю. Това беше очевиден опит да се постигне ефекта на снимката на Владислав Панев с Пеевски и според мен незаслуженото остракиране на Панев след снимката. Явно Гешев, в ролята на един несбъднат джентълмен, с жеста си трябваше да компрометира новия правосъден министър”, отчете още той.

“Тези ситуационни роли на Гешев доказват, че на него не може да се вярва, че той е просто второкласен актьор. А всъщност ролята на Гешев е да бъде политик, който се прави на главен прокурор. Затова не можем да вярваме на нищо, което излиза от Гешев и от подчинената му прокуратура”, заключи адв. Екимджиев.

На въпрос за самото твърдение на прокуратурата, че Планът за възстановяване и устойчивост не е свързан с фигурата на главния прокурор, адв. Михаил Екимджиев отговори: “Всеки човек, който следи процесите, дори да не е професионален дипломат, знае какъв е езикът на европейските институции. Те никога няма да кажат: “Ще ви дадем тези пари само ако махнете Гешев”. Те казват: “Искаме реформа в съдебната система, което е повече от естествено - ако сега ви дадем парите на европейския данъкоплатец, клептократското обкръжение на Гешев от бившето управляващо мнозинство ще ги усвои за отрицателно време, както се случваше с пари за магистрали, язовири и т.н.”.

“Европейските институции ни казват, че искат съдебна реформа. Тяхното изискване за съдебна реформа е не толкова, защото се грижат да имаме чувство за справедливост и психологически комфорт, а защото искат парите на европейските данъкоплатци да бъдат защитени надеждно под българска юрисдикция. Това може да стане само при добре функционираща прокуратура. Необходими са реформи, свързани преди всичко с начина на управление на прокуратурата.

Има поне десет доклада на Европейската комисия от периода на Механизма за сътрудничество и проверка, в които непрекъснато, ежегодно се повтаря необходимостта от реформа в прокуратурата и контрол по отношение на главния прокурор. Явно от неудобство, че тези неща се повтарят толкова време, а в България не се прави нищо, за да не признаят безсилието си от невъзможността у нас да бъде наложено върховенство на закона, включително с европейска помощ, този механизъм беше поставен на заден план - продължава да действа, но в по-мека форма, за да бъде заменен с новите механизми, които позволяват европейските субсидии да бъдат свързани с върховенството на правото”, обясни адв. Екимджиев.

“Въпросът дали да бъдат предоставени такива средства, се поставя по подобен начин още за Полша и Унгария. Тези две държави също имат проблеми с върховенството на правото, които обаче не са свързани толкова с прокуратурата, а по-скоро с намесата на изпълнителната власт в съдебната власт и с подчиняването на съдебната система. Там прокурори, адвокати и съдии заедно протестират срещу вмешателството на Орбан и на Качински”, допълни той.

“Докладите на Европейската комисия казват пределно ясно какво трябва да се направи, за да се постигне желаната съдебна реформа в България, без която средствата по Плана за възстановяване и устойчивост не биха били предоставени. Още в решението на Европейския съд по правата на човека по делото “Колеви срещу България”, което не е изпълнено вече повече от 10 години (б.р. решението е от 2009 г.), черно на бяло се казва, че статусът на главния прокурор, който няма начин да бъде разследван, дори при сериозни улики, че е замесен в убийство, е несъвместим с правовата държава и с Конвенцията за защита правата на човека и основните свободи. Повече от 10 години фокусът на европейските институции относно съдебната реформа у нас е именно върху прокуратурата. Да, има забележки по отношение начина на функциониране на Висшия съдебен съвет, по темпото на правораздаването и т.н., но те винаги са на втори, трети план. На първо място винаги е проблемът с ръководството на прокуратурата.”, обясни адв. Екимджиев.

“Ние, като суверен, сме заложили в Конституцията, че тя е независима. Тъй като обаче нейният административен ръководител има неограничена власт как да я ръководи и не търпи нито политически, нито юридически санкции за нарушаването на Конституцията, той, съобразно политическата конюнктура, еднолично решава на кого ще продаде независимостта ѝ срещу съответните бонуси за себе си и клептократското си обкръжение. Пределно ясно е какви са посланията на Европейската комисия. Категорично тези огромни средства по Плана за възстановяване и устойчивост са свързани точно с ръководството на прокуратурата”, категоричен е той.

“Има хора, които казват да не се вторачваме в Гешев, а да реформираме прокуратурата, така че когато главен прокурор не е Гешев, проблемите да не се възпроизведат. Да, начинът на избиране на главния прокурор и неговите правомощия трябва да бъдат променени. Сега, когато Гешев се е превърнал в олицетворение на корупцията обаче, в отрицание на това, което би трябвало да представлява главният прокурор, е очевидно, че структурната промяна в прокуратурата трябва да започне с неговото отстраняване. Позорящо е за правова държава човек с такъв етичен профил да бъде начело на институцията”, каза още адв. Екимджиев.

В края на разговора той коментира дали според него отстраняването на Иван Гешев от поста на главен прокурор може да се случи в кратки срокове. “Слушайки внимателно последните интервюта и на министър-председателя Кирил Петков, и на министър Надежда Йорданова, оставам с впечатление, че повече се очаква в резултат на разнопосочен натиск спрямо Гешев - и политически, и граждански по линия на разследването в МВР срещу него и баща му (б.р. разследването по #ЖосиГешев), Гешев да прояви здрав разум и сам да подаде оставка. Това ми се струва твърде хубаво, за да бъде реално. Гешев е монтиран там именно заради дебелокожието си, заради безчувствеността си. Той няма да напусне заради свои етични скрупули, защото очевидно живее в друг свят. Залозите, свързани с неговото оставане на позицията, също са твърде големи - вероятно се дава време на хората от бившето клептократско обкръжение на Бойко Борисов да прикрият престъпления и да се спасят от българското правосъдие. Гешев няма да подаде оставка сам, защото той няма собствена воля. Ще подаде оставка, ако кукловодите му кажат: “Вече си безполезен, вече е по-добре да те няма”, посочи адвокатът.

“Сигнали в тази посока има, но твърде плахи. Имаше едно интервю на Томислав Дончев, в което виждаме известна промяна в тона на втория човек в ГЕРБ спрямо прокуратурата. Това удивително съвпадна с обявеното от прокуратурата - че най-сетне, повече от година след снимките на шкафчетата с пачки и кюлчета, прокуратурата е поискала от БНБ информация за серийните номера. Това елементарно процесуално искане, разбира се, можеше да се случи в първите няколко часа след излизането на снимките, а не да се чака повече от година. Ако се очертае линия на конфронтация между ГЕРБ и Гешев, вероятността той да подаде “оставка” става малко по-реалистична. Да очакваме само за това, че изведнъж той ще се погледне отстрани и ще прозре, че позори цялата правосъдна система и престижа на държавата ни, това не ми се струва реалистично”, каза още той.

“Допускам, че следващата информация, която ще ни предоставят американските власти по закона “Магнитски”, ще бъде свързана или с Борисов, или с Гешев и Борисов. Това би направило позицията на настоящия главен прокурор неудържима”, завърши адв. Михаил Екимджиев.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 109 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ама това наглото с каскета

    83 24 Отговор
    вярва ли си ченякой ще го търпи още 5 години ?

    Коментиран от #8, #22

  • 2 Аман

    38 82 Отговор
    От подлоги на Олигархията. Адв 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂На никуму не известен.

    Коментиран от #31

  • 3 Анонимен

    36 67 Отговор
    Подгони олигарсите , президенските съветници и марионетките се задействаха .
  • 4 Ами

    42 89 Отговор
    Спукайте се от яд ! Няма да подаде оставка Гешев ! А тъпаците немогат да го накарат. Това е положението !

    Коментиран от #7, #38

  • 5 Харесвам 🎃, само сготвени

    54 10 Отговор
    Никаква оставка! "Шиши каза - Мандата до края!".
  • 6 Бай Ганю обича Азия...

    25 47 Отговор
    А Гешев е ерудиран, грамотен, благороден, общува свободно с главните прокурори от ЕС, и има страхотен каскет !

    Коментиран от #32

  • 7 Харесвам 🎃, само сготвени

    54 23 Отговор

    До коментар #4 от "Ами":

    Няма да го чакат да подава оставка. Нещата отиват на арестуване. Пряко участвал в кражба на дялове от фирма Жоси, още като обикновен прокурор. Може да посрещне 2022 година на ГМ Димитров.

    Коментиран от #41, #51

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Бах

    46 24 Отговор
    Ако беше западен политик , веднага да си е подал оставка. Той Гешев е кукла на верига .
    Това е в България , нямаме право на глас и шанс.

    Коментиран от #19, #26

  • 10 Гого

    43 29 Отговор
    Гешев - оставка и затвор. Незабавно. На тръгване към затвора задължително да се мине през Бояна и да се прибере аверчето му Борисов. И това трябва да стане бързо, защото престъпните гербери се готвят да избягат. Както Влади Горанов, който вече усеща как пари под краката му и май изнесе в Сърбия пачките, които Божков му даде. В един момент ще "посети" Сърбия и нама да се върне. А от там до Дубай е само един полет време. Затова трябва да се бърза за да не се издухат и Гешев и Бойко. Пък и други знатни гербери.

    Коментиран от #16, #54

  • 11 БоБо

    38 32 Отговор
    Ако сравним Гешев с Главните прокурори преди него, единствената разлика е, че той поне се опитва да разследва някого. Очевидно това е и причината да му се иска толкова яростно оставката. След като Хаджиментов не успя да направи нищо дори в Парламента, сега изтеглиха назад, а на първа линия изтикаха този Екимджиев.
  • 12 За протокола

    22 28 Отговор
    Никой няма да пипне Гешев с пръст. Никой ли не разбра, че беше сключена сделка - прокуратурата да не закача Кирчо, а те да не бутат Гешев. Да, приказва се и се пише, но това е за пред 80-те процента..
  • 13 ТОЧКАТА

    14 8 Отговор
    ПОСЛЕДНИЯТ АБЗАЦ Е НАЙ СЪДЪРЖАТЕЛЕН!!!!!!!...показва кукловодите!
  • 14 Сикимджиев

    13 27 Отговор
    И Гешев в рая и на Екимджив целия до края!
  • 15 милиционер

    16 7 Отговор
    Колегата Каренин започва окопаване - освен "прокурорките" -мисирки, назначава и Тъпака ясен -долно продажно мекотело.
  • 16 Кой го боли

    7 6 Отговор

    До коментар #10 от "Гого":

    Някой , какво искаш ти бе ,! Освен кравите , които пасеш !?
  • 17 разума

    3 17 Отговор
    Сега ще разберем кой иска реформа във съдебната система и по точно в прокуратурата за което ни пишат във всеки доклад на ЕС. За ГЕРБ разбрахме всички че е с мафията и не желае да промени дори конституцията, но при велико НС народа ще ги прескочи. Да се молят поне да влезат там за да има малко отрова в казана с мед.
  • 18 Гледай

    19 13 Отговор
    Си жалкото адвокатсване и недей рЕва на чужд гроб.Че не знаеш къде му е главата и къде......
  • 19 Ако беше

    18 16 Отговор

    До коментар #9 от "Бах":

    Западен политик ,Киро Ментата щеше да е продавач в сладкарницата на жена си а не премиер.Защото е погазил конституцията.
  • 20 Ох, мъка ,мъка

    22 17 Отговор
    Адвокатчето не може да си оправдае парите ,които получава да плюе.А за мен е върховно удоволствие да го слушам как вие от злоба.
  • 21 толупа БМБ

    16 15 Отговор
    Гешо накриви си каскета на другата страна, а и х..я. НИЕ сме зад теб!
  • 22 Ще се

    11 12 Отговор

    До коментар #1 от "ама това наглото с каскета":

    Наложи.Че може и повече. Той много ви търпя.Време е да си плащате версиите.
  • 23 Аз каскета

    16 13 Отговор
    Местя го в другия крачол, жалко адвокатче.Пискай ,колкото си искаш.
  • 24 Павел пенев

    22 16 Отговор
    Гешев е продукт на ПУЦ/Професионално учебния център/ на МВР и все още не е ясно има ли квалификацията юрист или е една от чудните калинки на Боко тиквата. Докато Цацаров се оказа дебел хитрец,този е обикновен нахалник,зависим от организираната престъпна група Доган, Борисов,Пеевски. Адв. Екимджиев е прав,каквото те кажат това ще прави Гешев. Нищо чудно и да го очистят ако играта загрубее.
  • 25 Хахаха

    21 15 Отговор
    Олигарсите яко плащат. Само прокуратурата не държат и нямя да се кротнат докато не я овладеят. Че ще пада крадене голямо и им трябва техен човек. А народа спи. Ем да спи.
  • 26 Сивата чапла

    15 10 Отговор

    До коментар #9 от "Бах":

    Колко трябва да си незрял, за да вярваш, че на запад за честни и благородни. ......... Мен ме вълнува повече в момента, Радев и Янев какво ще направят с искането на НАТО.
  • 27 ганев

    13 8 Отговор
    ТОЗИ е отявлен и ДОЗАЗАН СПАСИЛ Е 5 МА УБИИЦИ ОТ ЗАТВОР И ХОРА НА АВТОМАФИЯТА НАЛИ ВИ Е ЯСНО КОЛКО КИНТИ Е ЛАПНАЛ И ИСКА ОЩЕ ОЩЕ ОЩЕ В НАКАЗАТЕЛНИЯТ ЗАКОН ПИШЕ КОИТО ПОМАГА КОИТО УКРИВА ФАКТИ ДОКАЗАТЕЛСТВА КОИТО СЕ СТАРАЕ ДА ОНЕВИНИ ОБВИНЯВАНИЯ СЕ ВОДИ С Ъ У Ч А С Н И К И ПОДЛЕЖИ НА НАКАЗАНИЕ
  • 28 чичо

    12 13 Отговор
    Ако кукловодите ми кажат,спирам с тъпизмите-адв.Екемджиев.
  • 29 XXL

    10 14 Отговор
    ГЕРБ вече никой за нищо не ги пита. Гешев вече е кадър само на ДПС и ще бъде махнат точно като Орешарски. А той беше махнат след кафенцето между Борисов и Местан в Кърджали. След него започнаха совалките между Сараитете и Зайчарника и задкулисното договаряне на бъдещата фактическа коалиция ГЕРБ+ДПС. След като ДПС си гарантира, че ще получи още по-голямо влияние, власт и пари, при привидно анти-ДПС управление на ГЕРБ и псевдопатриотите, Орешарски си тръгна набързо.
  • 30 MIG

    13 7 Отговор
    Ама ако той слуша неговите кукловоди и подаде оставка, какво ще кажат куколводите на другите????
    Нещо вече се обърках. Ние сме държава на кукловоди, или просто така пак бягаме от лична отговорност?
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Кокорчо

    8 8 Отговор

    До коментар #6 от "Бай Ганю обича Азия...":

    Ама на баи ставри ще свали каскета и ще иска да няма болки😂😂😂😂
  • 33 MIG

    16 3 Отговор
    И още! Вече някак ми писна с този Гешев!
    А тези преди него……
    За тях забравихме ли?
    Хайде …….
    Гешев не го избрах аз, не го предложих аз, не му подписах указа за назначение аз, не го подкрепих аз, значи и вие не сте!!!!
    Та какво правим, Ей!
    Просто е, но се бави - реформа и то дълбока, тоест конституционна, Иначе ще си е все така независимо от предходния, настоящ и бъдеш Гешев.
    Така де.
  • 34 Лилава станция

    17 11 Отговор
    Много жалко, Екиджиев се продал за жълти стотинки на кукловодите от кръга и говори като курсант от соростните курсове.Колкото повече подопечните от ДБ слугуват ,толкова повече се изпразват от съдържание и едни 6% ще им са много.Екиджиев прикрива шпионаж и търговия с влияние на въпросния от Дондуков с торбичката,че и кадровик ,а само дърли за " нахлуване" със съдебна заповед.И изобщо тази куха измислица ,то няма как Плана за възстановяване на икономиката да е свързаа с гл.прокурор,пак интриги,Екимджиев ли ги измисли?И кви протести пред президентството,наговорили с една партия,която после я лустрираха.Кой нормален ще хукне да протестира ,що влязал Гешев със заповед?Изкуствените протести на Черепа и други подсъдими от прехода,хората разбраха чии интереси обслужват и се отдръпнаха.Нито Хаджията е в НС,а ДБ с цялата антиГешев кампания едвам прескочиха,че и нахални от името на 6% се броят за мнозинство.Никой не ви вярва,а при тази ниска легитимност на цялата коалиция нямате морално право да ползвате народа за лични интереси на олигарси.
  • 35 Ха ха ха

    15 11 Отговор
    Поредните бръщолевения на някаква нещастна олигархична подлога ....
  • 36 томка бикова

    7 12 Отговор
    Ами щом не искате гешо Каскета /Каренин/ ще ви предложим колегата Мануил Манев - също като гешо бивш милиционер, е не е завършил милиционерската школа в Симеоново, но сегашен "писател" с псевдонима Манивел Манов и НОМИНИРАН за АНТИНОБЕЛОВА НАГРАДА ЗА ЛИТЕРАТУРА.
  • 37 Патриот

    10 5 Отговор
    Тогава при Мишо Бирата, Ваньо Топлото и жена му или Милен Цветков.
    Има лесно.
  • 38 Де да

    6 3 Отговор

    До коментар #4 от "Ами":

    имаше възможност да осмислиш, че това е лошо и за теб! Но пък така ти е по добре!
  • 39 Стари плочи

    10 11 Отговор
    На Екимджията локумите не минават,топ адвокат -подлога,сори,но върви към дъното.Известно е на кои кукловоди се е продал !Пак старата плоча на старото дело на психично болния възрастен човек,от което няма няма да изкочи заек,а те го знаят,но няма друго.Пак се изтеризира,префасонира,внушава,планове,глупости,че иначе министърката няма какво да работи.Ето и "Боец "на Цветанчо от Белград,и те хоноровани да не останат без пари пак "джудженца,жосита",е как не ви е срам?Само в БГ минават тези манипулации защото морала е изкупен от баш мафиотите ограбили прехода,сега дъвката под прикритие ,марионетките първи антикорупционисти и естествено атакуват главния,че е с "неограничени" права,което не е вярно,а на президента сигурно са "ограничени".Президента е най привилегирован което не е естествено.Но цялата тиражка е да се подпомогнат горките подсъдими олигарси с неограничените финансови възможности, то се вижда.Ще бъде любопитно да чуем СРС-та за кого работят клакьорите.
  • 40 Болярин

    9 11 Отговор
    Някои адвокати, поради некадърност, нямат клиентела и се вживяват в ролята на баба Ванга !
    А могат и нещо повече от роман да напишат - от скука !!!
  • 41 Пак съм аз

    8 14 Отговор

    До коментар #7 от "Харесвам 🎃, само сготвени":

    Иван Гешев не само ще си изкара мандата, ами и ще му ръкопляскат " доброжелателите", особено гадеФ !!!
  • 42 Евала

    8 4 Отговор
    Точно е ясно !
  • 43 Отвратителна

    9 10 Отговор
    Червена платена подлога.
  • 44 ЕДГАР КЕЙСИ

    7 5 Отговор
    ТИ СИ ВЪОБРАЗЯВАШ ЧЕ СИ ЕДИН ОТ КУКЛОВОДИТЕ НА ЗЕЛЕНИЯ ЧОРАП..... АМА СИ СЛАБА РАКИЯ ...... ГОНИШ СЛАВАТА НА ХАДЖИ ГЕНЧО С ВМЕРИСАНАТА РИБА...... НАПИШИ ОДА НА ЗЕЛЕНИТЕ ЧОРАПИ , ТОГАВА МОЖЕ БИ ЩЕ СЕ ИЗДИГНЕШ В ТЕХНИТЕ ОЧИ....

    Коментиран от #55

  • 45 адвокатин

    6 5 Отговор
    Идиотщината плана за възстановяване да го обвързват с гл.прокурор цъфна заверата на дружките от пловдивската колегия ,бившия мазен мин.в съдружие с личния адвокат на Дай,БГ от снимката.Осветиха им безсмислиците,вкарани умишлено и тенденциозно и хоп ..Абе,толкова ли сте зависими,то бива,бива,държавата се тресе от здравна и икономическа криза те издевателстват над бизнес и социална помощ за интересите на ония.Това,че вносителите на плана са некадърни,съответно план без планиране,няма вина гл.прокурор,то е абсурд.Какви неограничени права,те са определени,четете правилно,не щат,ей така да ги няма,да няма никакъв контрол върху прокуратурата,за да могат който може да ги овладее поединично но не в полза роду.Гнусни сте!Докъде стигнаха да ползват и ЕК за чужди цели и то по време на криза.Утре тока е 880 лв,кой печели?
  • 46 ббб

    8 3 Отговор
    Поредния лизач и кандидат за главен прокурор.
  • 47 123

    1 1 Отговор
    Нов закон за отчетноста на Главният прокурор и неговите/нейните заместници са влезли в сила. Междувременно същият Закон е оспорен пред Конституционния съд, който го обяви за противоконституционен.
    В резултат на това предизвикателството с отчетността и наказателната отговорност на Главният прокурор остава. Притесненията свързани със състава и функционирането на Висшият съдебен съвет също остават. Реформа по този въпрос беше предложена в проект за нова конституция, но тя в крайна сметка не беше приета. Главният инспектор и Инспекторите от Инспектората към Висшия съдебен съвет продължават работата си въпреки че
    техният мандат приключи през април 2020 г. Начините на повишение в длъжност в съдебната система
    показва, че назначаването на съдии на по-високи длъжности не е извършено съгласно обикновената процедура чрез открит конкурс. Въпреки законодателните усилия, цифровизацията на правосъдието все още го няма на практика.Остават значителни предизвикателства за ефективността на мерките, свързани с
    почтеността на публичната администрация, за защита от лобиране и сигнали за нередности, за които липсват закони правила. Въпреки засилената следствена дейност на прокуратурата и увеличаването на ресурсите за разследване на корупция, окончателни присъди от Българските съдилища за фрапантни случаи на корупция остават силно ниски,в това отношение предстои да се установи постоянна и стабилна работа за постигането на окончателните присъди за корупция в България.
  • 48 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 2 Отговор
    А този адвокат не допуска ли че може да бъде съден...
  • 49 Никой

    2 0 Отговор
    Никой не говори за лустрация!?
    Голям проблем!!!
  • 50 Боги такежиев

    1 1 Отговор
    Адвокатче, адвокатче.... къде си тръгнал и ти да пишеш твоите си тъпотии - Гешев няма да подава оставка заради такива юристи с големи шпатоли като Теб...
  • 51 Темида

    1 1 Отговор

    До коментар #7 от "Харесвам 🎃, само сготвени":

    Да един арест от 3-4 месеца по разследване на престъплението жоси, ще му се отрази чудесно
  • 52 stan40

    1 0 Отговор
    Нужна е смяна на актьорския състав и тя се прави, но зрителите трябва да почакат малко за подмяната на главния прокурор. Всичко неможе да стане в един епизод. Ролята на Гешев не е изчерпана за края, още има какво да даде по сценария на режисьорите.
  • 53 Минувач

    1 0 Отговор
    Само синоптиците лъжат повече от шайката и боса им в главна порокуратура
  • 54 Едуард Петров-Едо

    3 0 Отговор

    До коментар #10 от "Гого":

    Гого, добре го каза! Сега погледни, колко минуса и плюса имаш! 29/43! Картинката е ясна! Огромната ШАЙКА от няколко Колена в БГ ДЕЖУРИ ВЪВ ФАКТИ И ПЛЯСКА МИНУСИ НА ВСЯКА МИСЪЛ СРЕЩУ ТЕЗИ ПОДЛИ, КРАДЛИВИ , БЕЗЧОВЕЧНИ УБИЙЦИ! ТЕЗИ НЕГОДЯИ СИ ВЪОБРАЗЯВАТ, ЧЕ ТОВА ЩЕ ГИ СПАСИ ОТ ВЪЗМЕЗДИЕТО! НИКАК НЯМА ДА ВИ СПАСИ! ВАШИТЕ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ СТАНАХА ИЗВЕСТНИ НА ЦЯЛ СВЯТ! СЕКУНДИТЕ ТЕКАТ, КРАЯТ ВИ Е БЛИЗО! ВИЕ СТЕ КРАЙНО НЕЖЕЛАНИ НИКЪДЕ! БЕЗБОЖНИЦИ!
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Близач на Мунчо

    0 0 Отговор
    Безполезни ветропоказатели в София.