Last news in Fakti

21 Декември, 2021 13:06 13 975 78

Георги Георгиев, БОЕЦ за ФАКТИ: Господарите на Гешев - Пеевски, Борисов и Доган, вече са на колене. Следващият е Гешев

  • георги георгиев-
  • боец-
  • иван гешев-
  • главен прокурор-
  • акция-
  • оставка-
  • борисов

"Първата стъпка е направена - режимът “Борисов” падна. Отстраняването на Гешев е следващата стъпка. Убеден съм, че това ще се случи скоро", посочи той

Георги Георгиев, БОЕЦ за ФАКТИ:  Господарите на Гешев - Пеевски, Борисов и Доган, вече са на колене. Следващият е Гешев - 1
Снимка: ФАКТИ
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

“Нова година - без Каскет!” - това е надсловът на акцията, която гражданско сдружение “БОЕЦ” организира тази вечер.

Акцията ще се проведе от 18:00 часа пред Съдебната палата в София. Целта ѝ - незабавното отстраняване от поста на главния прокурор Иван Гешев.

Коледно дърво, украсено с оставката на Гешев, което ще остане там и през следващите дни, за да може всеки гражданин да сложи под коледната елха на правосъдието своите пожелания към Гешев и прокуратурата - това е заявката на акцията на “БОЕЦ”.

По темата от ФАКТИ разговаряхме с председателя на сдружението Георги Георгиев.

“Главната тема е отстраняването на главния прокурор. Последните събития около Плана за възстановяване и устойчивост и разследването на МВР по “Жоси-Гешевгейт” са само допълнителни доказателства, че това отстраняване трябва да се случи незабавно - доказателства за негодността както на самия Гешев, така и на статута на главния прокурор, неговата недосегаемост и нуждата от реформи в тази посока”, посочи Георгиев.

“Отстраняването на Иван Гешев от поста на главен прокурор е първата стъпка към съдебна реформа - и то не, защото “БОЕЦ” го твърдим, а защото е исторически доказано. Помним и думите на Борисов, че съдебната реформа ще стигне дотам, докъдето позволи главният прокурор. Тогава главен прокурор беше Сотир Цацаров, сега главен прокурор е Гешев, който беше посочен от Цацаров и от същото задкулисие, което стоеше и зад Цацаров - Пеевски, Борисов, Доган и т.н. На всички ни е ясно, че всички заявки за борба с корупцията, за справедливост, за съдебна реформа са обречени, докато Гешев е на своя пост. Ние нямаме фиксация конкретно върху неговата личност, но не бива да изключваме и личността от дебата. Този човек е олицетворение на задкулисието, на корупцията, на неработещата превзета съдебна система. Той носи своята отговорност персонално”, категоричен е председателят на “БОЕЦ”.

“Заявката на гражданите за оставката на Гешев не е спирала от години - “БОЕЦ” водим тази битка вече 8 години, както срещу Цацаров, така и срещу Гешев. Заявката на новото управляващо мнозинство, заявката на Съюза на съдиите, заявката на Брюксел, на нашите външни партньори - всичко това вече е ясно заявено публично”, допълни той.

На въпроса вижда ли готовност от страна на Гешев за оставка, Георгиев отговори: “Както назначението му, така и оставката му не са в ръцете на Гешев. Това са хора, поставени в толкова дълбока зависимост, че дори собствените им съдби, собствените им оставки, не зависят от тях. Дали ще си ходят зависи от тези, които са ги назначили - ако му кажат да подаде оставка, Гешев ще подаде оставка”, коментира Георги Георгиев.

“Затова нашият натиск е комплексен. Ние свързваме отстраняването на Гешев с отстраняването на мафията от властта. Първата стъпка е направена - Борисов вече не е на власт, режимът “Борисов” падна, никога повече Борисов и ГЕРБ няма да бъдат на власт. Отстраняването на Гешев е следващата стъпка. Пеевски също вече понесе санкциите по закона “Магнитски”, за което заслуга има и гражданското общество, включително “БОЕЦ”, свободните медии, свободните и независими магистрати в съдебната система, макар и да са малцина. Господарите на Гешев вече са на колене - Пеевски, Борисов, Доган. Виждаме, че тяхната власт е отслабена, разклатена. Следващият е Гешев”, посочи още той.

На въпроса дали разследването на “Жоси-Гешевгейт” има потенциала да свали главния прокурор, Георгиев отговори така: “Категорично, да. И разследването за “Жоси” има този потенциал, и разследването отново на кюлчетата и пачките, на къщата в Барселона, на “Яневагейт” и десетките други гейтове, които бяха прикрити персонално от Гешев, от Цацаров, от прокуратурата. Тук добавяме и разкритията на “БОЕЦ” за конфликта на интереси около жената до Гешев - Детелина Ханчева. Всичко това има капацитета да събори Гешев. Всеки един от тези случаи по отделно дават достатъчно основание Гешев да бъде отстранен”.

Според Георги Георгиев от “БОЕЦ” отстраняването на Иван Гешев от поста на главен прокурор ще се случи скоро. “Убеден съм, че това ще се случи скоро. “БОЕЦ” сме направили своята заявка, че няма да спрем тази борба дори за ден, докато това не се случи. Дори когато се случи, ще продължим. Много пъти сме казвали, че оставката на Гешев е само първата стъпка от съдебната реформа и всички останали промени, които са нужни - имаме ВСС, имаме Цацаров, имаме КПКОНПИ, имаме също и Кошлуков, и СЕМ, Специализирана прокуратура, Специализиран съд. Това е цяла група задачи, които стоят пред нас - не само пред политиците, но и пред гражданското общество”, каза той.

“Без нас нищо няма да се случи, мисля, че и новите управляващи вече го осъзнават. Гражданите сме основен фактор във всички тези събития”, завърши председателят на “БОЕЦ” Георги Георгиев.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 103 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дано,

    42 11 Отговор
    но дали?

    Коментиран от #5, #53, #57

  • 2 GGG

    58 19 Отговор
    Геша плаши, че ще се увеличи престъпността, ами нормално след като им спрат "законните" кражби, започват незаконните! :)
  • 3 Къде е Джипка ТВ

    59 24 Отговор
    Алоооооооо, Тиквун

    Коментиран от #4, #40, #54

  • 4 Асан

    37 17 Отговор

    До коментар #3 от "Къде е Джипка ТВ":

    Сигурно го е продал на части

    Коментиран от #74

  • 5 ИСТИНАТА

    50 53 Отговор

    До коментар #1 от "Дано,":

    Кирил Петков и Асен Василев не само са завършили Харвард,
    но и са преподавали в Харвард!

    Веднага си пролича от управлението на ПП,
    че Харвард не е милиционерската школа в Симеоново!

    Коментиран от #13, #26, #48, #55, #72

  • 6 пожелание

    41 19 Отговор
    Между другото -лудите говорят само истината ,и никога не лъжат Наистина триото трябва да е в затвора за много години!!!
  • 7 ПЕЕВ

    42 39 Отговор
    А БЕ ТЪПАНАР,НАЛИ ТОВА ИСКАТ ТВОИТЕ ГОСПОДАРИ ДА СИ ИДЕ ГЕШЕВ И ДА ОПРОСТЯТ ПАРИТЕ НА ЦВЕТАНОВ, И ОНЯ ОТ ДУБАЙ .ТОЙ Е ЗАВЕЛ ДЕЛА ЗА МИЛИОНИ КОИТО ТРЯБВА ДА СЕ ВЪРНАТ НА БЪЛГАРИЯ ,АТИ КАКВО ИСКАШ МИ Е ИНТЕРЕСНО И КОГО ОБСЛУЖВАШ.
  • 8 Октопод

    40 11 Отговор
    Тия са само пипалата на престъпния октопод, Гоше... Въпросът е има ли кой да отсече главата на октопода, която е извън България...
  • 9 Дългият

    36 15 Отговор
    Хора с доблест след толкова плюнки си подават оставката.Ама това не важи за БГ...Тук кокала се стиска докато не ти счупят зъбите....

    Коментиран от #56

  • 10 Българка

    51 39 Отговор
    Това ли е мерилото на морала и почтенността? Този ли мазен лъжец? Хора осъзнайте се, фатмака тури ли ръка и на прокуратурата, приключваме с всичко. Европа ще ни загърби, както при Виденов.

    Коментиран от #16, #41

  • 11 Мъни мъни

    16 3 Отговор
    Кукловода Атанас Тилев се спече!!!
  • 12 да питам

    31 14 Отговор
    Гошооо , само таа риза ли ти е ...
  • 13 ИСТИНАТА

    9 5 Отговор

    До коментар #5 от "ИСТИНАТА":

    Прощавайте, допускам все една и съща досадна грешка. Да се чете Харманли. Благодаря ви!

    Коментиран от #30

  • 14 5577

    22 10 Отговор
    Що ги показвате тия мутри. Да сиходят по кръчмите и да се перчат. Нас кво ни интересуват. Въобще не ни интересува от коя кръчма е.
  • 15 фактите

    39 22 Отговор
    Този индивид и себеподобните му платени "бойци"вече са ясни какво представляват и нормалните хора не искат да имат нищо общо с тях?Апропо,какво стана с женската шпиц-команда на "майките"?Спря ли финансирането?
  • 16 викаш

    26 18 Отговор

    До коментар #10 от "Българка":

    друго си е шиши доган тиквата да си имат лична прокуратура и да си гепят милиарди на корем ...

    Коментиран от #35, #58

  • 17 Бай чекмежан

    24 15 Отговор
    Си мислеше че е господар назначава уволнява ся при мисирките у банкя
  • 18 Визия

    34 20 Отговор
    Тази интелигентна физиономия е едно от "лицата на протестите"...Разгледайте я добре/физиономията разбира се/и си направете изводите сами!Приятен ден.
  • 19 Чук и гек от давидково

    22 14 Отговор
    От както вожда си отиде слънцето спря да свети и престъпността се увеличи , пръча ми изнасили най младата коза , петела ми мина всички кокошки , катъра го на праска на магарету , котката ми отмъкна салама , комшията обиди жената отзад . Къде си Гешо къде си боко

    Коментиран от #49

  • 20 Мунчо юмручето

    32 22 Отговор
    А така Гешев пречи на твоите господари в Белград и Дубаи да си правят каквото искат и за това е много лош мунчо юмручето ще сложи някои ваш човек за главен прокурор та да може добрите олигарси да си правят каквото искат
  • 21 Давид

    27 4 Отговор
    Господарите са същите. И те доведоха новите момчета. Този клоун обиколи всички партии за лична облага. Никой не говори за икономика, за развитие, ще уволняват пенсионери с 300 лв пенсия от държавните администрации. Престъпници. 400000 хилядна администрация може да се пренасочи в зеленчукопроизводството и то само за да си върнем вътрешният пазар. Защо не го правят. Разузнаването се е оакало и там работят страхливи и посредствени хора. Срам и пародия.
  • 22 Тези

    24 8 Отговор
    От "Боец"нямат пари за нормални кампании и търсят постоянно обект на омразата си,а и като разберат, какво точно правят новите властимащи, присъединяват се и почват да викат най-силно. Ама нещо не могат да се харесат на никого
  • 23 Ясно,Черепа е радал коледни...

    20 11 Отговор
    “Нова година - без Каскет!” - това е надсловът на акцията, която гражданско сдружение “БОЕЦ” организира тази вечер.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 нима

    6 10 Отговор
    Ще са на колене, когато прекрачат прага на затвора в посока към вътрешността на затвора! Проследете парите.
  • 26 Пий си

    6 5 Отговор

    До коментар #5 от "ИСТИНАТА":

    редовно хапчетата,макар,че надали ще ти помогнат.
  • 27 Русе

    25 3 Отговор
    Аз честно казано не виждам никого на колене...особено гореспоменатите!
    Хич не се и притесняват дори!

    Виждам само един озлобен "боец", който не си пие редовно хапченцата !!!!
  • 28 Пъпй

    12 2 Отговор
    Боец, ВАС е спасил за пореден път Доган, връщайки решението на Бургаския съд за бутане на незаконни строежи? Трите съдийки от ВАС са все де факто разведени за да крият имущество - Лозан къде е, инспектората спи ли, КОМПИ също??? Новата власт??? Ами съдийките са с интересен профил, приближени на ДПС? Докога ще търпим???????
  • 29 Тома

    8 9 Отговор
    Той и каскета идка да си ходи и да си харчи парите от рушвети ама шефовете не му дават.Ако не слуша щели да го пратят да го гушка бай Ставри
  • 30 Ти освен

    3 2 Отговор

    До коментар #13 от "ИСТИНАТА":

    грешки, досега друго не си сътворил.

    Коментиран от #38

  • 31 Виргил

    24 3 Отговор
    Ало, БОЕЦов, га яди кифтетата на Бойко ни рива...
  • 32 кратко инфо

    17 2 Отговор
    Кукловода на Борисов, Доган, Слави и Пеевски се казва Атанас Тилев, живее в огромно имение в Швейцария и си мисли, че от там може да контролира всичко в България, парите му от откраднатите държавни през 90те от Андрей Луканов
  • 33 Факт

    13 0 Отговор
    Пеевски се подигра на САЩ!

    Коментиран от #64

  • 34 Този

    14 5 Отговор
    Много прилича на Дучето от Умрелото цска
  • 35 Българка

    15 3 Отговор

    До коментар #16 от "викаш":

    И какво предлагаш, отпред магаре, отззад змия и ние по средата ?? Ако остане Гешев -лошо, ако дойде фатмаков човек още по-лошо. Какво правим???
  • 36 гост

    17 1 Отговор
    Пак ли тоя като чупена плоча е паляк смотан смения тая плоча бе вече не си актуален
  • 37 Абе

    16 7 Отговор
    не е лошо, но като се има предвид каква си Прокопиева подлога и как му изпълняваш поръчките, идва въпроса за какво се бориш!? Май само изпълняваш поръчки!
  • 38 Така е

    13 3 Отговор

    До коментар #30 от "Ти освен":

    Казвам се Кирчо Кокорчев и правя само грешки, скъпоструващи, ама нали ти ги плащаш...
  • 39 Истината само

    0 1 Отговор
    В народ.бг
  • 40 И тя е пренабита и затова са по гаражите

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Къде е Джипка ТВ":

    и ги раздробяват, че много прах взе да се вдига.
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 ГЕРБ

    8 0 Отговор
    Тъп...к
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 За протокола

    7 0 Отговор
    Нова Година:
    - без политикани и политическа проституция.
    - без популизъм и шмекерии в политиката
    - с честни и неопетнени политици
    - без търговци в храма на народовластието - Парламента.
    - с истинска съдебна реформа, която да пресече корупцията и политическата зависимост в правосъдието.
    - със закон за лустрацията
    - с конституционни промени за народен контрол над депутатите, магистратите и правителството.
    - със закони за търсене на отговорност без давност от ВСИЧКИ, участвали в управлението, приемали закони и решения, участвали в престъпната приватизация и забогатели по нечестен начин в последните 32г.
    - да донесе раирани пижами на всички доказани престъпници.
  • 45 Оня

    10 0 Отговор
    Тоя не е на център
  • 46 алоу

    11 1 Отговор
    Гоше,къв си ти,бе калъф ?
  • 47 Биби Долапчиев

    4 1 Отговор
    Децката градина не сваршва на шес! Затова дрогарката Ехтранинова че строи децкие садове у Софето деа!
  • 48 123

    12 1 Отговор

    До коментар #5 от "ИСТИНАТА":

    По какво си пролича че управлението им е различно, И не са били проподаватели в Харвард а студенти, попитайте ги кои им плати обучението в Харвард 200 000 $ за Петков И 440 000 $ за Василев?
  • 49 Простакът е непобедим.

    3 2 Отговор

    До коментар #19 от "Чук и гек от давидково":

    Доста просташко "мнение".
  • 50 Матей

    5 1 Отговор
    Ти на новите управляващи недей много да разчиташ,и те са като предишните.Да се разчита на бавна еволюция,влачене ,е кауза пердута.Пропадането в бездната цели 32 години не може да се превъзмогне с палиативни мерки и отстъпки.Ще почнат да протакат,месец след месец,година след година ,бавно и мъчително.Ще трябва да се махат и тия и то по най-бързия начин и без излишно разтакаване,превзема се бастилията и почва истинско народно управление,с президент с пряко избиране от народа.
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 И след

    1 0 Отговор
    Имат доста пари и калинки на всякъде. Могат да дестабилизират който сектор си поискат от държавата. Просто не са се решили. Засега енергетика, че по лесно после ще гръмна малко бушони жертвеници на които им се казва от новата власт едно ама те правят друго и хората свалят Кирчо или се разпърдява коалицията. Г жа Нинова ето ви тея 20 000000 лв да развали те тая коалиция., долу горе жълти стотинки за тая паплач
  • 53 То е факт

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "Дано,":

    Цените се вдигнаха Народа е доволен Пандемията продължава Само липсва махането на главная прокорор И нас Гочо да влезе в правосъдното министерство На следващия ден ще влезе и €
  • 54 Вдигнат юмрук

    7 3 Отговор

    До коментар #3 от "Къде е Джипка ТВ":

    Мутрите вън -Викна кауна Всички на успоредката за коремно
  • 55 Така е

    5 0 Отговор

    До коментар #5 от "ИСТИНАТА":

    И цените американски а заплатите милиционерски /новото НДСВ /На ред са тези които са завършили в сев корея И те ще се пробват Народа е търпелив
  • 56 Късия

    5 1 Отговор

    До коментар #9 от "Дългият":

    Имаш предвид радев се погазването на БКонституция пък и кирчо нямат доблест
  • 57 Селянин

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Дано,":

    Даи боже и аз да съм наколене как-то тях ще черпя Пък дано и всички българи да са като тях
  • 58 Явно

    5 1 Отговор

    До коментар #16 от "викаш":

    На тях няма кои да им носи с наилонови торбички / като на раската подлога кауна/
  • 59 cpv

    11 5 Отговор
    Какви умрели бойци сте от този измислен"Боец" та непрекъснато пишеш глупости Георгиев!Какво ти е виновен Гешев,та единствен досега успя да се опълчи на олигарсите,които вие защитавате!Или искате да бъде назначен главен прокурор и какво то му нареди Радев да изпълнява мирно без да се съобразява с конституцията,както прави Рашков!
  • 60 Радев

    13 2 Отговор
    Вече всички разбрахме,защо ти викат ГОШО ТЪПОТО!
  • 61 666

    9 1 Отговор
    "Боеца" съвсем е изперкал. Явно covid го е ударил в главата. хаха
  • 62 ГЕРБ ни дават "Усещането"

    4 3 Отговор
    Забравихте ли колко добре се грижеха за държавата и как всяка година крадя над 50% от парите на държавата като има случай 90%. Все пак корупцията е "Усещане"

    Коментиран от #63

  • 63 Работа Работа Работа

    0 4 Отговор

    До коментар #62 от "ГЕРБ ни дават "Усещането"":

    Ах робее със милицйонерската и прокурорските бухалки здраво УДРИ. Бой по тоя гръчав народ дето се вика само ГЕРБ
  • 64 Стършел

    2 0 Отговор

    До коментар #33 от "Факт":

    Мисля, че е в НС за да има 4години имунитет, но май няма да му се размине това, което Господ му е отредил!
  • 65 Айде

    5 0 Отговор
    Стига сте лъгали хората бе ейми зерници !
  • 66 XXL

    2 2 Отговор
    На колене са, но не където си мислите, а пред бившите си господари от САЩ и ЕС, и с явно и неявно лобиране много упорито се пазарят да се откупят. Тия от Промяната нищо не правят, защото знаят, че всеки момент от ул.Козяк може да им наредят Бойко, Доган и всички кадри и фирми на ГЕРБ и ДПС и далаверите им да не се пипат, ако вече не са им го наредили. Така че ако сте се надявали на възмездие и правосъдие - ще има да чакате. Продължават Подмяната с 250!
  • 67 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 3 Отговор
    ИДВА ВИДОВ ДЕН мутри и престъпници дори КРЪСТНИКЪТ си има КРЪСТНИК
  • 68 алоооо

    3 4 Отговор
    абе мутрата жива ли е ,тоя се скри като лалугер,томиславе къде е мутрата
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Наблюдател

    2 1 Отговор
    Г.Георгиев да не бърза да се радва докато цитираните от него лица не отидат в затвора. Самия факт че Гешев продължава да е бастион на организираната престъпност т.е. още се прави на Главен прокурор доказва че същата продължава до голяма степен да контролира нещата!
  • 71 Malkika

    1 1 Отговор
    Ц@рвулите продължават да се страхуват.
  • 72 Малкия

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "ИСТИНАТА":

    Даа и са акали няколко пъти в една тоалетна на Харвард.
  • 73 Едуард Петров-Едо

    2 2 Отговор
    С цялото си Сърце, с всичкия си Ум, с всичката си Духовна Сила и Добра Воля, Ние, Свободните, Решителни, Смели, Доблестни, Чисти, Честни и Справедливи Български Граждани заставаме зад ТОВА СВЯТО ПОСЛАНИЕ НА НАШИТЕ ДУХОВНИ БРАТЯ ОТ БОЕЦ! И БОГ НА ВСЯКА БЛАГОДАТ ДА НИ ПОМАГА! АМИН!
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Карадайъ

    2 0 Отговор
    Не напразно те наричат Гошо Тъпото
  • 76 SiaP

    1 0 Отговор
    Ахаа, с изнудване и заплахи присвоява Жоси и сега има фирма, сигурно и още, тоест не той, а татко му?
  • 77 Христо

    0 0 Отговор
    Гочееее, комунист мръсен да ти дам на миризливата уста.... БОКЛУК ГРОЗЕН
  • 78 Виж си рейтинга службаш

    0 0 Отговор
    Кучетата и кервана.. Кой ти налива пари да пееш?