Last news in Fakti

16 Декември, 2021 16:58 9 850 50

Анжела Адамова, БОЕЦ: Заради страха на Гешев и още 1000 човека, нямаме реформа и пари от ЕС (ВИДЕО)

  • анжела адамова-
  • боец-
  • главен прокурор-
  • иван гешев

Гражданското сдружение организира акция, с която да окаже натиск на главния прокурор

Анжела Адамова, БОЕЦ: Заради страха на Гешев и още 1000 човека, нямаме реформа и пари от ЕС (ВИДЕО) - 1
Анжела Адамова

"Става дума за нещо изключително сериозно, защото моментът е много сериозен. Поводът за предстоящата ни акция на 21.12 "Нова година - без каскет" е толкова смущаващо притеснителен и фрапиращ, че някак си се замъгли в медийната среда и в общественото говорене.

Само новата правосъдна министърка Надежда Йорданова обърна внимание на това. На служебният вицепремиер Пеканов му се наложи да обясни защо Планът с 13 милиарда, от които 6 или 7 безвъзмездни, е върнат за разглеждане. Там има около 40 технически подробности/забележки, които са имали и другите страни - коригирали са ги, парите вече са тръгнали към тези държави. Този План е твърде решаващ за България конкретно и той ни заварва в една сложна обстановка. Може и да не ги получим тези пари. Пеканов изтъкна двете причини - от ЕК много ясно са му казали - не са важни тези технически подробности, важна е правосъдната ви реформа, ролята на главния прокурор и неговата безконтролност - това е причина номер 1, а номер 2 е енергетиката", заяви в студиото на ФАКТИ Анжела Адамова.

"Проблемът с прокуратурата тежи като дамоклев меч над цялото общество. 6-7 млн. население ще чака благоволението на гл. прокурор да си подаде оставката, за да може да отпушим тази реформа с някакви действия, тъй като той е запушил буквално входа и изхода на тази реформа. Ние скоро пари няма да получим, ако причина номер 1 не бъде отстранена. Виждате ли скоро да има начин да го махнем, просто така, защото ще гласуваме в НС и някакви 160 човека ще се съгласят. Доброволна оставка няма да има, тя може да е под натиск, затова правим акцията, за да помогнем на политиците и правителството. Не можем да чакаме, тези пари, които няма да дойдат заради страха на главния прокурор и страха на една група от по-малко от 1000 човека в България, заради техните пари, които се намират и в енергетиката, няма да има и реформа, и пари.

БОЕЦ обаче не може да чака благоволение. Акцията ни е натиск към гл. прокурор и в помощ на депутатите. Тя е и знак към ЕС, ще обществото ни иска това, което и те искат", каза Адамова.

Тя се обърна към хората, очакващи европейските институции или Лаура Кьовеши лично да премахнат Гешев, с думите, че това е наша работа и чуждите данъкоплатци да дават пари да си оправяме живота ние, които, както от БОЕЦ смятаме, имаме за гл. прокурор криминално проявен човек.

"Според нас държавата е в ръцете на истински криминално организирани групи. Искаме да помогнем на правителството да разбере, че не разговаря с хора, които имат мислене на юристи и прависти, правозащитници. Истината е много неприятна, трудна за осъзнаване - докато ние работим, правим нещо, искаме да живеем в нормална държава, някакви хора кроят планове и ги осъществяват - срещу правителството, срещу партиите на промяната и срещу тези депутати от ГЕРБ и ДПС, които посмеят да бъдат честни и нормални, те също ще бъдат въвлечени в една мръсна и кална война", допълни тя.

Целия разговор с Анжела Адамова гледайте във видеото:


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 73 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 истина е

    58 24 Отговор
    Каскета трябва да е заровен на бунището !!!!

    Коментиран от #30

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Бухаааа

    18 28 Отговор
    Адамова като Хамид Хамид.Бухаааа
  • 5 факт

    65 24 Отговор
    Гешев прикрива мафията ,и за това сме загубили и окрадени милиарди заради него !!!
  • 6 Тоя офчароф

    21 4 Отговор

    До коментар #3 от "пак измами":

    Защо беше съден?????????????
  • 7 Лудогорец 9

    38 11 Отговор
    Да ги плати той тези пари които не може да получи държавата заради него !

    Коментиран от #31

  • 8 Христо

    20 31 Отговор
    Тези са за затвора от "боес"
  • 9 тия са за лудницата

    19 31 Отговор
    Обади ми се Жоро Боеца. Говори трудно, на кратки думи, не му достига въздух, но сатурацията му се е качила, единственото което каза е "„Винаги ще ви вярвам, Генерале! “и "Да върнем ГЕРБ на Генерала"
  • 10 Това е Шериат

    38 12 Отговор
    Какъв страх,те направо убиват по заповед на Гешев!
  • 11 !!!?

    32 9 Отговор
    Тези кой ги храни !? Веднаж говорят че Гешев всява страх, а друг път - че Гешев се страхувал !!!?
  • 12 5577

    36 17 Отговор
    И като смените Гешев с ваш човек, ще сте направили съдебната реформа и Европа ще пусне парите. Направо не мога да повярвам какво къпане на намозъци правите. Редакторитеее,,, Много грубо не сме толкова наивно прости, Мутрите кожите си менят но нрава не.
  • 13 Магнитски

    43 9 Отговор
    1000 човека не са малко Това са хора с ресурси.Могат да държат България в нищото още 20 години.Трябва помощ от вън.

    Коментиран от #50

  • 14 !!!?

    25 31 Отговор
    Тези от "боец" да искат оставката на кремълският парашутист Радев защото той назначи Гешев за Главен Прокурор
  • 15 !!!?

    18 19 Отговор
    На снимката: Това да не е врачката на Черепа !!!?
  • 16 Истината

    18 18 Отговор
    Е га ти грантаджийските постановки, още през 2016 са орязани правомощията на Главния прокурор, я се гръмнете, подлоги сороски и на олигарсите нашенски!

    Да видим какво точно още не е ограничено, а?
    Да, да, ограничи ви спонсорите олигарси, ха-ха, затова виете да го махнете!
  • 17 КРОКОДИЛА

    17 16 Отговор
    ДОКАТО КОМУНИСТИТЕ СЕ НАТИСКАТ - ПАРИ НЕМА ДА ИМА ..............
  • 18 За протокола

    31 20 Отговор
    Абсолютно глупаво и манипулативно изказване.
    1. Причините за неприемането на плана са описани в 42 точки и това съвсем не са дребни технически подробности.
    2. Обвързаността на плана със съдебната реформа не е обвързана с оставката на Гешев, защото правомощията на Главния прокурор и контрола над него не зависят от личността му. Т.е. управляващите и клакьорите им трябва да си свършат работата, а да не се оправдават с Гешев.
    3. Всички говорят за правосъдна реформа, но никой не е излязъл да каже ясно какво точно ще включва тя. Това, което витае в момента в пространството, се отнася предимно до Гешев и спец-органите, но такава "реформа" мен не ме касае, защото няма да реши въпроса с бавното решаване на делата, с подкупните и зависими съдии, със смешните присъди и двойният аршин на съдене, с подкупните и зависими редови прокурори и с подкупните и зависими ченгета.
    Така, че подобни фалшиви призиви за оставка само будят досада. Подобни смешни формацийки ако искат поне малко от малко да започнат да ги взимат на сериозно трябва да се ориентират към наистина важните неща. Като например как може лице, доказано нарушило Конституцията, да е Министър-Председател на България. Очаквам да видя кога ще е митинга пред МС по този повод. А ако няма такъв, значи и тези циркаджии са поръчкови, платени и на повикване.
  • 19 Ехаа

    18 9 Отговор
    Абсолютна глупачка
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Бай Бибиан

    7 9 Отговор
    Предлагаме терапиа на теа кои се мачат да вношават а всъшнос с пембенобузи "бизнесмени" се сношават!
  • 22 Минувач

    22 17 Отговор
    Няма по-вредна комбинация за държава от мутра главен прокурор. С такъв /каскет/, външен враг не ни трябва той ни е предостатъчен!

    Коментиран от #25

  • 23 814 лв за МВТЧ ,..АБСОЛЮТЕН "ХАРВАРДСКИ

    12 15 Отговор
    РЕКОРД!!! ЕВАЛАТА...ФАТМАЧЕТА!!!
    СКОРО ШЕ ВЕ ИЗПРАТИМ....СЪС...ЛОПАТИТЕ.
    .........
    АМА...СИГУРНО,...ГЕШЕВ Е ВИНОВЕН
  • 24 Пак изненада!

    13 10 Отговор
    Айде поредната простотия дето при ГЕРБ не беше проблем, тука пак е под въпрос! И говорим за едни 13 млрд! Половината ако изпуснете, на баце цял мандат щеше да му трябва да ги изписва и пак щеше да има някой полу направен път!
    Общо взето голям рев на “новото” правителство… все са изненадани…. А който е компетентен, не би трябвало да е изненадан , нали? Може да те изненадат само ако идея си нямаш!
  • 25 Те минат...ман'афете

    5 5 Отговор

    До коментар #22 от "Минувач":

    педАЛ Сороски
  • 26 Абсолютна

    17 16 Отговор
    Абсолютни лъжи и внушения !!! Искат промяна и цялостна реформа на съдебната система.Това,че някои хора са си наумили да сменят Гешев,си е техен проблем.Възможността да критикуваш някого,който е висшестоящ, те кара да се чувстваш значим.Парите не са спрени заради Гешев,не си измисляйте.Хората не са малоумни!!!
  • 27 malkija

    15 6 Отговор
    продължават глупостите на смелчаците от боец.
  • 28 АННА МИЛА

    13 12 Отговор
    ИВАН ГЕШЕВ е престъпник БОЙКО Е МУТРА СИКАДЖИЯ БУХАЛКА КРАДЕЦ ДОРИ В КАФЕЗА Е ЛЕЖАЛ

    Коментиран от #29

  • 29 Последния Софиянец

    7 5 Отговор

    До коментар #28 от "АННА МИЛА":

    Къде изчезна бе ХАХО? Сега като АННА МИЛА ли тролиш))))

    Коментиран от #33, #37

  • 30 Не е за вярване

    15 9 Отговор

    До коментар #2 от "истина е":

    Радев и петков избрани от народа ги спира един чиновник Гешев не направи плана за възтановяване и борисов не отпуска париНа некъдърните все някои им пречи Плана можеше да го направи всеки обикновен чиновник Но Явно няма умни хора в служ правителство

    Коментиран от #43

  • 31 Ощетен

    8 7 Отговор

    До коментар #7 от "Лудогорец 9":

    Ако имамахме кадърни хора за 7 месеца щях да си получавам достаточно пари да живея като европеец

    Коментиран от #45

  • 32 Василева

    11 9 Отговор
    Василев не може да чака.Не е виновен гешев,а некадърно направения план.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Ааааххх париииите ,

    3 0 Отговор
    Ааааххх париииите ...
  • 35 АННА МИЛА

    8 3 Отговор
    вБЪЛГАРИЯ мафията си има ДЪРЖАВА
  • 36 123

    10 3 Отговор
    Нямате пари от ЕС заради това че не искате да провеждате,не знаете, не можете и не искате да засегнете интересите си и близките си в тази сфера на работа, за как да си проведете реформите.Гешев е само едно от събните колела в машината което работи или не работи според както му е зададен режима на работа от правителството и държавата. Гешев не проблема.
  • 37 АННА МИЛА

    3 3 Отговор

    До коментар #29 от "Последния Софиянец":

    какво е това Х А Х О какво означава бихте ли отговорили господине

    Коментиран от #40

  • 38 Дон Пабло

    9 1 Отговор
    Ей туй ганьовците много иновативно племе. Напазариха си магистратите и нито мафиотите се крият нито властимащите ги преследват.
  • 39 Рай

    8 0 Отговор
    За далаверата. Къде? В БГ.
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Голем смях

    7 7 Отговор
    Тази мумия кой я знае?И бабичките ..неизвести тръгнали да събарят Главния Прокурор.Нема да стане.
  • 42 Въй

    2 2 Отговор
    Нова гадина -нов хизметь,но без каскет,каска и маскет.
  • 43 Незнаещ

    5 2 Отговор

    До коментар #30 от "Не е за вярване":

    Всички умни в правителството на Баце ли бяха?Зная за ПКП,Барни Ръбъл и кой още?
  • 44 Комунист

    4 3 Отговор
    Гошо Тъпото в женски вариант. Чакала пари.То пък точно на теб ще ги дадат.
  • 45 Киркор

    2 2 Отговор

    До коментар #31 от "Ощетен":

    А за миналите 12 години,какво ще кажеш?
  • 46 ВЪПРОС

    0 1 Отговор
    БСУ ли сте завършили.
  • 47 Ти да видиш

    2 2 Отговор
    Чудо голямо!Всички го знаем,но са безсилни правораздавателните "оргии" органи защото те самите са свързани "органично"с организираната престъпност.Не перо и кардио,а онищожително действие трябва за тях Господа Реформатори от ПП ПП на гешевци,Цацаров и,Доганов и!!!
  • 48 офффф

    2 0 Отговор
    Този вампир кой е ?
  • 49 stan40

    1 0 Отговор
    Ще има подмяна това е напълно сигурно. Държавата е на системи и ако не влеят евраци в банката тя ще колабира, а с нея и раковите розови образования, които се хранят от нея. Не се ли смени кръвта няма евраци и това тумура го знае и затова я подмени с друга заразена от същата кръвна група, и номера засега минава
  • 50 RR 2021

    0 1 Отговор

    До коментар #13 от "Магнитски":

    След протестите, които ще се случат на 12 01 2022год под ръководството на Възраждане,правителството на промяната ще започне да се люшка от протест на протест,с идването на пролета,целият български народ,представляваш Герб,ДПС, части от БСП, ИТН, синдикати и не на послузно място футболни фенове и охранителни фирми и други работещи в частни фирми,обслужва ли интересите на мафията ще свалят правителството,повече няма да има разделение в обществото,народа ще бъде единен под ръководството на "про Руските евроатлантици"обслужващи интереси те на Путин,цялата енергетика и газоразпределителна мрежа,чрез поставени лица ,ще е на Газпром, мислете хубаво,Евро съюза,пари на такива държави не дава.