22 Декември, 2021 15:55 8 266 86

Методи Андреев за ФАКТИ: Ако някой си мисли, че може да бори корупция с агенти на ДС, той или е глупак, или е зависим

  • доц. методи андреев-
  • методи андреев-
  • лустрация-
  • мвнр-
  • назначения-
  • агенти на държавна сигурност

"Одобрява ли Слави Трифонов дейността на ДС? Разбрахме отговорът на този въпрос", посочи той

Методи Андреев за ФАКТИ: Ако някой си мисли, че може да бори корупция с агенти на ДС, той или е глупак, или е зависим - 1
Снимка: ФАКТИ
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Министърът на външните работи Теодора Генчовска е назначила четирима души, съпричастни към структурите на бившата Държавна сигурност на ключови позиции в Министерство на външните работи - началник на политическия кабинет и съветници. Това съобщи вчера Клуб Z.

Последва вълна от недоволство у демократичната общност, размениха се реплики от парламентарната трибуна, последва изявление на министър-председателя, че назначенията няма да се случат. Възникна и логичният въпрос - не е ли редно неслучилата се политическа лустрация все пак да се проведе, както и не трябва ли новите управленци да заемат позиция по отношение службите на комунистическия режим.

По темата от ФАКТИ разговаряхме с доц. д-р Методи Андреев, прeпoдaвaтeл в Университета по архитектура, строителство и геодезия, бивш народен представител и председател на Комисията по досиетата.

“Още в самото начало на коалицията казах, че слабите звена в нея ще бъдат БСП и ИТН, че от тези две политически сили може да се очакват всякакви глупости. За съжаление се оказах прав. Министърът на външните работи е от квотата на ИТН. В ИТН нищо не става без санкцията на самия Трифонов.

Задавам си въпроса дали в битността си на шоумен и бизнесмен през годините Слави Трифонов е имал контакти с лица, които са били част от системата на Държавна сигурност. Питам се и какво е отношението на Слави Трифонов към Държавна сигурност на комунистическата държава, защото никога не сме чували Трифонов да казва какво мисли по този въпрос. Той одобрява ли дейността на Държавна сигурност? Симпатични ли са му хората, които са били офицери и агенти на Държавна сигурност? Какво е политическото му отношение като вожд на една от управляващите в коалицията партии? Сега разбираме отговорите на тези въпроси.

В Министерството на външните работи винаги е имало много хора бивши офицери и агенти от Първо управление на бившата Държавна сигурност. Такова масирано назначаване на такива важни постове обаче не е имало в последните години. Да сложиш за началник на кабинета си агент на ДС, да сложиш за съветник агент на ДС и втори съветник - офицер от ДС, да сложиш за главен секретар на министерството агент на ДС - това е малко в повече на демократично мислещите граждани на България. Ако ще правим така промяната, изобщо да не я започваме. Тази промяна няма да е онази промяна, за която хората излизаха на площадите”, коментира Методи Андреев.

“Дебело трябва да подчертаем, че ако някой си въобразява, че с бивши агенти на ДС може да събори корупцията, този човек или е глупак, или е зависим. Държавна сигурност е системата в държавата, която след 1989 година създаде българската мафия, създаде базата на корупционното управление на Борисов и на ДПС. Ако си мислят, че корупционното управление на Борисов и на ДПС е измислено от самите тях, грешат. Борисов и ДПС са добри изпълнители на задачите, дадени от задкулисието. Задкулисието винаги е било от офицери и агенти на Държавна сигурност. В този смисъл, да се опитваш да правиш промяна с тези хора е нонсенс”, категоричен беше той.

“Чудя се на тази министърка (б.р. Генчовска) - тя няма ли собствено мнение? Тези назначения обаче, макар и вече оттеглени, са грандиозен скандал! Чудя се и защо министър-председателят Кирил Петков не заема позиция. Дали тези назначения идват от квотата на ИТН или не, няма значение. Те идват от министър от правителството на Кирил Петков.

Самият президент също няма критично отношение към кадрите на бившата Държавна сигурност. Нека Кирил Петков да не подражава на президента в това отношение. Нека по-скоро да наблегне на призива “Мутри, вън!” и нулева толерантност към корупцията, което означава следното - да не бъдат назначавани хора от бившата Държавна сигурност на ръководни места, още повече че всички тези хора, които искаха да назначат, са хора в пенсионна възраст. Какво ще кажем на младите хора, които протестираха за промяната? Как тези хора ще променят България, след като назначават пенсионери от ДС в такова авторитетно министерство като това на външните работи? Толкова ли няма сред младите хора такива с езици и образование, които да бъдат назначени на тези позиции? Това ли е банката кадри на Слави Трифонов и компания? Ако не е, тогава кой им ги дава - кой ги задължава да наредят на своята министърка да назначи такива хора? Всичко това говори, че ИТН са зависими, че зад тях е задкулисието. Ако това не е така, значи те или са глупави, или саботират промяната и управлението. Няма друго обяснение”, посочи още доц. Андреев.

“Призовавам Кирил Петков, когото харесвам, когото съм защитавал и продължавам да защитавам, когото не смятам все още да зачерквам и на когото се падна да управлява в една много тежка ситуация, да не забравя, че старите плъхове, които ще изпълзят от дупките си, са изключително опитни. Той не трябва да позволява да му влязат под кожата, да се бъркат в работата му. Трябва да работи както са го учили в “Харвард”, за да може да се справи с тежката корупционна ситуация у нас. Той в никакъв случай да не бива да разчита на помощ от тези среди. Те могат само да му навредят”, допълни Методи Андреев.

Разговорът премина към темата за неслучилата се лустрация, която макар да е закъсняла, виждаме, че още е необходима. “Принуждават ни да се връщаме към дебата за лустрацията. И в пенсионна възраст тези хора не спират да се месят. Не направихме политическата лустрация, която трябваше да скъса пъпната връв между специалните служби на бившата комунистическа държава, на бившата партийна и стопанска номенклатура на БКП и държавата, затова държавата беше превзета от хора, свързани с бившата Държавни сигурност, с бившата стопанска номенклатура и бившата партийна номенклатура на БКП. Вследствие на това се създаде корумпирана Борисова държава. Тя е резултат от това, че навремето не беше извършена политическа лустрация. Сега е време за много по-широка и много по-мащабна лустрация - лустрация против корупцията, която да включи и неизпълнената навремето лустрация”, посочи Методи Андреев.

“Задължително в голяма част от корупционните схеми има хора от бившите специални служби, от криминалния контингент, който е прихванат от бившите специални служби, от висшата стопанска номенклатура на БКП или от висшата партийна номенклатура на БКП. Те създадоха българската мафия и създадоха партии, които да ги защитават - създадоха си ДПС, ГЕРБ, успяха да проникнат донякъде и в СДС. Те се занимават с политически инженеринг, за да пазят своята недосегаемост. Дебело подчертавам, че и всички главни прокурори след 1989 година по един или друг начин са зависими от задкулисието, свързано с ДС. Да не говорим за министър-председатели, за министри и депутати. Сега те отново опитаха да се завърнат триумфално”, коментира той.

В края на разговора доц. Андреев отговори на въпроса дали беше редно “Демократична България” да реагира на вече обявените като отменени назначения. “Трябваше, да. За началници в МВнР се назначават офицери и агенти на ДС - няма ли “Демократична България” дума в коалицията? Защо замълчаха и Христо Иванов, и ген. Атанасов, и Антоанета Цонева, и Ивайло Мирчев? Има червени линии, които не бива да бъдат пресичани никога. Преглътнахме Корнелия Нинова, защото в крайна сметка тя е решение на БСП. Подред на номерата обаче да се назначават лица от ДС - това няма как да се приеме. Не съм подкрепил това управление, за да връщат стари плъхове на ДС на важни позиции”, завърши Методи Андреев.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 49 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хъхъ

    73 28 Отговор
    Абе Методи, те ченгетата от ДС нямат място във властта, но какво да правим с агентите на ЦРУ и продажните грантаджии?

    Коментиран от #37

  • 2 Мето

    44 13 Отговор
    Не се прави на девственица а кажи кво прави по времето на Филия Павлов и Гьоре Илиев?
  • 3 Професора

    47 20 Отговор
    Мето беше в ГЕРБ после се изметна и почна да ги плюва. Мето обича да се измята днес е демократ утре ще бъде социалист за др ден не се знае.
  • 4 българин

    18 21 Отговор
    Петков ясно каза ,че агенти на ДС. няма да има ,а ти си точно такъв !!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Комуниста

    41 25 Отговор
    Тези от Държавна сигурност сигурно са на по 120 години. И калъв е проблема на седерастите с ДС, че пазеха държавата от шпиони ли?

    Коментиран от #39, #51

  • 7 Помня го

    31 5 Отговор
    Авер с Румен Гечев,Румен Овчаров,Масларова,Янаки Стоилов
  • 8 аман от обсесивни лумпени

    21 22 Отговор
    единия балнува само зелени сертификати (костя копейкин) тоа па само дс са му в главата прозда хахааааааа
  • 9 Карл Маркс

    36 27 Отговор
    Когато в НРБ июаше ДС държавата беше суверена от 30 години няма ДС и държавата се е превърнала в колония на соросоидни интереси само не и български интереси!!! ДС никога нямаше да позволи златото на НРБ да се изнася в Америчката.

    Коментиран от #46

  • 10 Курд Околянов

    32 22 Отговор
    Такива като Методи вече 30 години се хранят от историята ДС.
  • 11 дърта комуняга

    37 32 Отговор
    ДС са под командването на КГБ. офанзивата е ясна, да ни откъснат от ЕС и НАТО и да продължим да сме подчинени на Русия, Стефчо Янев ясно го демонстрира ..........Оставка !!

    Коментиран от #14

  • 12 Ю.Кортес

    33 8 Отговор
    През 1997 едно висше ченге изпраща друго ченге на работа в Канада.Сега,синът на канадското ченге му се отблагодарява с висок държавен пост...какво значение има,че пенсионерът е с деменция...важното е че е от ,,нашите хора,,
  • 13 Абе

    26 12 Отговор
    Слави Трифонов не знам, ама ти каква прокопиева марионетка си, не е истина просто!
  • 14 Фронт

    11 12 Отговор

    До коментар #11 от "дърта комуняга":

    ЕС е сороснята под командването на цереуто сороснята , а сороснята гледа само за себе си и използва колоните от източна и централна Европа!
  • 15 ДжафДжаф

    25 11 Отговор
    През 90-те години този боклук беше депутат от ОДС. Беше се хванал с немската фирма Шееле и обикаляше общините, където ОДС имаше Кметове, да ги дават чистотата на Шееле. Какви комисионни е получавал от германците само той си знае, но трябва да е наясно, че това също е форма на корупция! После пък се хвана с Бочко Тъпото. Сега пък плюе по Бочко. Въобще гаранция че 99% от бившата агентура на КДС са 100 пъти по-читави от всички боклуци като него! Да не говорим, че по времето, когато се е гласил за преподавател във ВИАС, това не се случваше без добра комсомолска и партийна характеристика, дори и в инженерните ВУЗ-ве. То и маймуните като живеят известно време сред хората почват да се мислят за хора. Абсолютен боклук и нещастник. Всъщнос всичко може да мусе прости, но това, че отиде да лиже зад...ника на тъпият бандит от Банкя, е нещо в пъти по-долнопробно от доносите на сътрудниците на КДС!!!

    Коментиран от #24

  • 16 боко

    16 13 Отговор
    И ти Андреев не си много добре бо---к седесарски на кое място беше държавата когато имаше ДС,асега когато робува на ЦРУ на кое място сме бояджия пр---
  • 17 Да смята човек, че всички

    17 15 Отговор
    служители на ДС са продажни корумпета ми се види, като несъстоятелно и обобщение. И сред тях има читави хора.

    Коментиран от #20

  • 18 ртфг

    29 1 Отговор
    Никой никаква корупция не бори. Не го ли разбрахте?! Вдига се шум, създават се скандали, медиите се надпреварват да пишат и толкова.
  • 19 Ми да

    26 8 Отговор
    Само Мето ли не знае, че ИТН се командва от ДПС!

    Коментиран от #22, #68

  • 20 ртфг

    23 10 Отговор

    До коментар #17 от "Да смята човек, че всички":

    Няма читави в ДС. За никаква читавост не може да става дума сред доносници, агенти, сътрудници, явочници, вербовчици и пр.

    Коментиран от #25

  • 21 Хахаха

    27 14 Отговор
    Андреев, ДС беше зад Радев при последните последните президентски избори. Та питам той - пРезидента, глупак ли е или е зависим? ИЛИ Е И ДВЕТЕ? За тези, които гласуваха за него е ясно, че са по-скоро глупаци. Но вече са и зависими, от некадърното му управление.

    Коментиран от #41

  • 22 Ами

    3 7 Отговор

    До коментар #19 от "Ми да":

    Подобна глупост я знаят само платените глупаци и медиите за глупаци, поради липсата на възможност да разсъждават!
  • 23 Наблюдател

    16 6 Отговор
    Много е прав!
  • 24 Много Дзафкаш,бе!

    5 4 Отговор

    До коментар #15 от "ДжафДжаф":

    Само напиши:БОКЛУК.
    И.
  • 25 Тази

    12 11 Отговор

    До коментар #20 от "ртфг":

    структура ДС не се е занимавала само с това! Имала е такива подразделения, но да слагаш под общ знаменател с тези отдели, хора рискували си живота за България е меко казано глупаво! Разграничавайте нещата!

    Коментиран от #30

  • 26 Илия Павлов

    21 3 Отговор
    Слави също е агент на ДС. Псевдоним” Дългия”.Вижте му печалбите, и разходите.

    Коментиран от #27, #33

  • 27 Простотията

    8 6 Отговор

    До коментар #26 от "Илия Павлов":

    ходела по хората казват! След подобна глупост, се убеждавам, колко истина има в тази приказка!
  • 28 Ася

    6 13 Отговор
    Честито !!!ЦРУ, НАТО , САЩ. ,Турция. и десните предатели !!!!!

    Коментиран от #65

  • 29 ха ха хааа

    12 5 Отговор
    Русоснята се разпеняви ...
  • 30 ртфг

    20 10 Отговор

    До коментар #25 от "Тази":

    Какъв живот са си рискували от ДС? Освен да съсипват чужд живот, друго не са правили. НЕ ПОЗНАВАШ НИТО ДЕЙСТВИЯТА ИМ, НИТО ВРЕМЕНАТА, КОГАТО СА ДЕРИБЕЙСТВАЛИ.

    Коментиран от #36

  • 31 Тов. Членин

    8 4 Отговор
    Друзья , купихте ли си тениски ?!
  • 32 Сивата чапла

    10 9 Отговор
    Слушай, компетентния! ....... Та ако България имаше отговорна ДС, която да милее за България, на 80% от цялата тая помия нямаше да я има. Но нашата ДС всъщност се оказа,че служи на външни интереси. Та кои са ДС, спорът е излишен, не са наши. И правителството не е наше, и президентът не е наш. ............... Щото интереса клати феса.. Щото някой се е изучил, как да купува отделни отрепки, а те сами ще съсипят народа си! ......... И ти не се пени, корупцията е повсеместна, на запад е узаконена, в Америка е узаконена, там му викат правила, рулс. Иди и се опитай в Америка да си честен, иди, пробвай, наложи своите разбирания, направи там минималното заплащане на труда двойно, да видиш там за какво става дума. ............ Най-мразя, като вземат да ми хвалят запада или ония зад океана. Крали, крадат, и се пъчат за най-честните! Ай с ...

    Коментиран от #35, #49

  • 33 А на Сидеров

    14 2 Отговор

    До коментар #26 от "Илия Павлов":

    Сидеров псевдонима му бил "Топчо".Хем бил дребен като топче,хем още от малък топял в милицията другарчетата си.
  • 34 Дори

    3 1 Отговор
    и двете !
  • 35 Сивата чапла

    9 7 Отговор

    До коментар #32 от "Сивата чапла":

    Та да, ако една държава няма ДС, то и държава няма. Уви, няма ги и двете.

    Коментиран от #45

  • 36 Ами

    14 4 Отговор

    До коментар #30 от "ртфг":

    явно ти не си запознат! И не само не си запознат, ами дори и не се замисляш каква е структурата на ДС и какво са вършили! Говориш като лаик или по скоро дете! ДС е структура като във всички останали държави, грижеща се за сигурността на държавата! Там има отдели с разузнавачи, внедрени агенти, анализатори и т.н. По времето на комунизма е имало и политически отдели, които са именно разните доносници и вербовчици! Това са няколко отдела и не може да се слагат под общ знаменател, с хората грижили се за сигурността на държавата!

    Коментиран от #56

  • 37 И какво

    15 11 Отговор

    До коментар #1 от "хъхъ":

    От Америка лошо не сме видели, за разлика от болшевиките.
  • 38 бокоподлога

    9 9 Отговор
    Партенките на герберасткото племе начело с вожда им Тиквун производители на фалшиви новини мислят че така ще си върнат властта.Ама раята им би шута и вече Боко е аут от политическата сцена на театъра на абсурдите.
  • 39 Комуне гадно

    6 7 Отговор

    До коментар #6 от "Комуниста":

    Проблемът сте ни вие, нашите поробители
  • 40 Ххххх

    11 9 Отговор
    Андреев е обсебен от Д С. Наглец!!!!!!
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 big

    8 8 Отговор
    Не е важно, че са били служители на ДС, а дали са честни и почтени хора! Тези, които визира той, отдавна са в отбора на престъпниците, но не е правилно да бъдат очернени всички! Една част от тях благодарение на работата си имат много голям опит, а да се пренебрегва заради някакви догми е по-голяма глуост!
  • 43 Глупак или зависим

    9 2 Отговор
    Е то други има ли в това правителство ?!
  • 44 Кой е глупака?

    8 3 Отговор
    Било 1989 г. Станало 2021 г пред 2022 г към 40+23, към 50+23, към 60+23 възраст сега какво? Дори от 40 до 49 са старци. Кого мърмърочите с агенти на ДС. Притча, трябва да се сменят 3 (три) поколения. Авторът е от първото.(
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Бандера

    7 6 Отговор

    До коментар #9 от "Карл Маркс":

    Сувереннна, ама друг път. ДС беше филиал на КГБ и служеше на СССР и на БКП!

    Коментиран от #58

  • 47 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    8 1 Отговор
    корупция мафия политика 3 в 1 са се оплели като свински черва
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 0 Отговор

    До коментар #32 от "Сивата чапла":

    така е ник СИВАТА ЧАПЛА
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Санде

    5 5 Отговор

    До коментар #6 от "Комуниста":

    Всички комунета на върбата.. А сега и на елхата.
  • 52 За протокола

    8 6 Отговор
    Идва времето киркорчовците да вземат решение дали да служат на резидента и задкулисието, което стои зад него или да се отделят и да работят за това, което са обещавали.
    Добрата новина е, че маските падат и съм сигурен, че много хора вече съжаляват, че са гласували за Радев.
    Лошата новина е, че Радев ще се бърка в управлението, ще интригантства, ще торпилира всяка истинска промяна и ще работи за задкулисието, на което служи, още цели 5 години.
  • 53 Анте Павелич

    7 9 Отговор
    До всички защитници на простите милиционери. Прочетете клетвата им при встъпване в сл6жба в КДС. Кълняха се във вярност към СССР и БКП. Тия същите участваха във наркотрафик, финансираха ислямският(и всякакъв друг)тероризъм и основаха ВИС, СИК и т.н групировки, фалираха банките и разграбиха активите. За да сте бедни и болни, благодарете на ДС, БКП и производни и. А иначе Сорос и Америка са ви винивни!

    Коментиран от #55

  • 54 Перо

    8 2 Отговор
    Как така само тъпи селяндури от статуквото се пръкнаха нови “демократи”. За тях има “демокрация”, само когато са в София,като тоя елемент. Ами да видим тогава,колко от крадците на прехода олигарси - държавни милионери са били кадрови служители в ДС или са от криминалния контингент или деца на провинциалната стопанска номенклатура? Истината е точно обратната, защото в цяла Източна Европа службите за сигурност си останаха да функционират,а бяха премахнати партиините номенклатурчици във всички сфери. За това нямат българските проблеми. Тук вторите пожертваха службите за да се прикрият зад тях и държавата стана разграден двор! Не може,хора,които са отдавна пенсионери или починали, да са виновни за всички неудачи на властта от некадърност 32 години, след промените! А неудачите са на всякъде сега,вкл. в българския футбол и здравеопазването! Случайниците във властта,в началото на прехода провалиха държавата с десетилетия напред!
  • 55 Перо

    6 3 Отговор

    До коментар #53 от "Анте Павелич":

    Село, кажи ми едно име на офицер от ДС,от местата, които си споменал в пасквила за прехода. Соросистко лай-о! Ако има едно име, аз ще ти кажа 500 други!

    Коментиран от #66

  • 56 ртфг

    5 8 Отговор

    До коментар #36 от "Ами":

    Май си от системата, та величаеш ДС. От кого са пазили държавата? ДС е пазила държавата от прогнилия империализъм ли? Или е ходела да шпионира по бежанските лагери в капиталистическа Европа. След 1989 год. бяха разкрити дейностите на подобните ДС в бившите соц, страни- ГДР- Щази, Румъния- Секуритате, даже КГБ в СССР и пр., само в Бг се крие и до днес какви ги е вършела ДС, та се налага разследващи журналисти да търсят други начини за заснемане на мазетата, където хора са били зверски изтезавани заради различните си убеждения. Като мълчите или възхвалявате бившата ДС, няма да успеете да прикриете стореното от нея. Още малко и ще забраниш да се говори/ пише по проблема, както затваряхте устите на хората преди 30 год.

    Коментиран от #60

  • 57 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 3 Отговор
    господин АНДРЕЕВ това защото някой не знае не разбира нещо не го прави глупак
  • 58 ДСДСДС

    2 2 Отговор

    До коментар #46 от "Бандера":

    от къде знаеш , от ДС ли си бил та знаеш тия работи ?!
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Ами

    3 2 Отговор

    До коментар #56 от "ртфг":

    да държиш на истината, не значи че величаеш! Има неща които не са за деца и няма как да ги разберат! Като пораснеш, заповядай пак!

    Коментиран от #62

  • 61 Емил

    6 6 Отговор
    Тоя, дето се възползва от архива на Комисията по досиетата,докато беше шеф там, за да изнудва хора, чете морал. Значи канадският гражданин Кирчо може да определя кой да работи или не за българската държава. Хайде стига с ДС. Всеки път размахвате като плашило ДС, когато нещата не вървят. Имахме Държава, имаше Държавна сигурност.
  • 62 ртфг

    2 3 Отговор

    До коментар #60 от "Ами":

    Не че нещата ви "не са като за деца", а такива са се вършели, че НЕ са като за казване и не са като за показване.

    Коментиран от #63

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 До Главния Тръкач

    2 2 Отговор
    Ше си зема една ваша тениска , да се из..ра на нея ...
  • 65 Цола Драгойчева

    2 6 Отговор

    До коментар #28 от "Ася":

    Да живеят Русия, Румен Решетников, БСП, ДПС, Възраждане, АБВ, Сестра Галева, ДС, Р.Овч, Емилия Масларова, Губернатор Митрофанова...
  • 66 Тодор Правешки

    4 3 Отговор

    До коментар #55 от "Перо":

    Димитър Иванов -Митьо Гестапото, шеф на 6-то Управление на ДС, вицепрезидент на Мултигруп!
    Сега чакам 500 имена, другарю 😀

    Коментиран от #70, #71

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 LOSHIA

    3 6 Отговор

    До коментар #19 от "Ми да":

    Да свързваш ИТН с ДПС е неопровержим симптом за тежка кретения

    Коментиран от #83

  • 69 данчо

    1 2 Отговор
    Това пишлеме е верен агент на цру
  • 70 иван

    2 1 Отговор

    До коментар #66 от "Тодор Правешки":

    Димитър Иванов никога не е бил шеф на 6-то управление! На 6-ти отдел в управлението - да

    Коментиран от #75, #78

  • 71 Перо

    1 2 Отговор

    До коментар #66 от "Тодор Правешки":

    Гестапото е обикновен преподавател,пенсионер, а не олигарх! Костов от ДС ли е? ВБожков,Домусчиев,Пеевски,Румен вълка,собственика на японския хотел и бивш шофьор в Родопа-Пловдив, Дачев, Славчо Христов, собственика на Елените и АКБ Форест, Балнейски,собственици на болници, банки и др.и безброй други за което се искат 2 дни време и взимане на данни от търговския регистър. Много си далеч от истината и имаш само вестникарска информация. Коментирай нещо,което знаеш от първо лице ед.ч. или документалистика!

    Коментиран от #77

  • 72 Циганин

    4 2 Отговор
    Бе, не умреха ли тия от ДС, бре? Имам усещането , че и след 30 години пак ще има агенти на ДС. Явно тия хора са вечни.

    Коментиран от #73, #79

  • 73 Важното е

    3 1 Отговор

    До коментар #72 от "Циганин":

    опорки и оправдание да има за някои!
  • 74 МалкоЛогика

    1 3 Отговор
    Държавна сигурност е имала много функции, включително и външно разузнаване. Защо трябва този опит и познания да не се използват?
  • 75 Тодор Правешки

    1 0 Отговор

    До коментар #70 от "иван":

    Прав си. Шеф на 6-ти отдел на ДС!
  • 76 ФИЛИП ЕЙДЖИ

    2 1 Отговор
    но но цру, ми6, турски , сръбски, руски.....може!?
  • 77 Тодор Правешки

    2 0 Отговор

    До коментар #71 от "Перо":

    Георги Агафонов - банка "Славяни ",тв 7 дни и т.н.
    Провери го в Гугъл какво има, че ме мързи да изброявам... 500 имена чакам 😀

    Коментиран от #80

  • 78 Перо

    3 4 Отговор

    До коментар #70 от "иван":

    Бил е н-к отделение в 6-ти отдел,на 6-то управление и и.д. н-к отдел за 3 месеца,до закриване на управлението. Сега е пенсионер и преподавател в Библиотекарския университет. Няма нищо общо с бизнеса,след Мултигруп и задкулисието,в което го обвиняват криминални и държавни престъпници,настоящи “демократи”,на чужд щат! В ДС работата му е била свързана с деформациите в партиината върхушка! Не е имал работа срещу лица,извън партииния апарат! Сега,тези, които най-много скачат срещу измислената заплаха от закритата преди 31 г. служба са отявлени врагове за въвеждането на закон за чуждите агенти /физически и юридически лица/, финансирани от вън, както е в САЩ!
  • 79 Перо

    2 1 Отговор

    До коментар #72 от "Циганин":

    Ти си по-българин от някои измислени,селтици,”демократи”!
  • 80 Перо

    2 2 Отговор

    До коментар #77 от "Тодор Правешки":

    Агафонов никога не е бил служител на ДС! Банка Славяни беше комсомолска банка!
  • 81 ДаЗдраПерМа

    3 2 Отговор
    много ги дразнят бившите кадри на Държавна сигурност явно там са събирали материал от каймака на обществото
  • 82 Епидем

    3 4 Отговор
    А бе Методи , ти кво работиш? Още ли се храниш от информацията от Оная комисия с досиетата. В другите демократични европейски страни с ДС отдавна приключиха. Ти май си неприкрит болшевик - ленинец? Ще ти се пръсне жлъчката бе. Почини си.
  • 83 Да знаеш

    0 0 Отговор

    До коментар #68 от "LOSHIA":

    Много си назад с матриала!
  • 84 Методи

    0 1 Отговор
    когато ДС имаше правомощията дадени и от действащите по онова време закони корупция почти не съществуваше ако не се брои шише уиски или кутия луксозни бонбони! Корумпираните във висшия ешелон на Партията без много церемонии заминаваха в затвора -Янчо Таков Живко Попов и т,н нали помниш? Хванеха ли някой и за 50 лева начет отиваше в затвора а за кражби и финансови престъпления в особено големи размери беше както е сега в Китай!
  • 85 хахаха

    0 1 Отговор
    Мятодий, от 1989 г. минаха 32 години...кви са тия агенти, квой туй чудо...те безсмъртни бря!!!! :)))) или тогава са били в началното училище? :))))
  • 86 Джони

    1 0 Отговор
    На невежите и неграмотните бих дал за пример главния стратег на стратегическия съвет на президента Радев Решетников другаря Александър Маринов агент от тоталитарната и репресивна Дс служба, която е била на пряко подчинение на Кремъл и Кгб. Маринов е бил вице президент на Мултигруп и е един от създателите заедно с генерал Любен Гоцев на мутренските групировки в България по руски образец и сценарии. Ами децата на дс величията. Спасението е едно пълна лустрация, а те нека да си говорят за нарушени права. Но за съжаление те имат защитници навсякъде. В президентството, във конституционния съд във върховния административен съд , във всички държавни институции. Като назначиш само един на висок пост, той започва да назначава негови колеги надолу във веригата. В дъното на грабежа на България и криминалния сектор винаги са били кадрите на тоталитарната и репресивна Дс служба . Точно кадрите на Дс създадоха престъпните схеми. Точно те ограбена банките, особено това пролича при правителството на Жан Виденов и Бсп,когато 15 банки дадоха фирма,а спестяванията на хората бяха ограбени, защото всички банки се контролираха или притежаваха само от кадри на Бсп и Дс. Може да е минало много време, но още Дс е навсякъде.