Last news in Fakti

22 Декември, 2021 19:05 5 689 140

Димитър Къцарков за ФАКТИ: Хора, които идеологически са свързани с комунистическия режим, нямат място в управлението

  • димитър къцарков-
  • мвнр-
  • назначения-
  • агенти на държавна сигурност-
  • стефан янев-
  • нато-
  • русия

Едно е да разчиташ на експертиза, но съвсем друго е да предлагаш толкова явни и неприемливи назначения", каза събеседникът ни по повод скандалния опит в МВнР да бъдат внедрени секретни сътрудници на репресивните комунистически служби

Димитър Къцарков за ФАКТИ: Хора, които идеологически са свързани с комунистическия режим, нямат място в управлението - 1
Димитър Къцарков, кадър: БНТ
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Назначаването на служили на репресивния комунистически режим секретни сътрудници на злокобната Държавна сигурност и Българската Народна Армия в Министерство на външните работи възмути много хора. И Слава Богу, острата обществена реакция доведе до оттеглянето на въпросните личности. Засега определено се забелязва, най-вече у министър-председателя Кирил Петков, вслушване в критичните гласове, когато те имат основание.

За да обсъдим гафа с назначаването на клелите се във вярност на Съветския съюз секретни сътрудници на ДС (филиал на КГБ) и БНА, от ФАКТИ се свързахме с магистъра по международно право Димитър Къцарков, който бе част от предправителствения преговорен екип на "Демократична България", конкретно в частта при разговорите за българската външна политика.

Димитър Къцарков e хебраист и магистър по международно право от СУ „Св. Климент Охридски“. Специализирал е в университета в Хайфа, Израел, по Международна сигурност, а също и в Йерусалим, Израел, в програмата им по политически науки със специализация по арабски език. Работил е в посолството на Израел в България, Министерство на външните работи, в Израелския център за наука и култура в България и във фондация „Orient Occident” по програма на Съвета за човешки права на ООН в Рабат. В момента е докторант към университета в Лайден, Нидерландия, в програмата им по изучаване на съвременния Близък Изток, и работи като търговски представител и бизнес консултант в региона на Близкия Изток и Африка за фирма в сферата на киберсигурността.

- Г-н Къцарков, Вие бяхте част от експертния екип на "Демократична България" при разговорите за външна политика преди да се сформира правителство. Имаше ли на преговорната маса индикации, че може да се стигне до такива позорни назначения?

- Да, бях част от този екип, а на масата за преговори се говореше даже за това да отсъстват абсолютно такива кадри в МВнР. Нямаше тогава индикации за такива назначения.

- Всъщност аз може би предпоставих нещата с клеймото за характера на тези назначения преди да чуя Вашето становище. Какъв е Вашият коментар за това, че съветници на новия министър на външните работи на Република България Теодора Генчовска щяха да бъдат едни секретни сътрудници на зловещите тайни комунистически служби, обучавани в това, че НАТО и Западната цивилизация са им врагове?

- Вече трето десетилетие политическата класа в България закъснява с лустрацията в службите за сигурност и разузнаването. Тези служби са жизнено важни и трябва да бъдат реформирани с цел запазване на политически неутралитет, но и верността към Република България. Моделът за завладяване на една държава отвътре винаги минава през тези служби. Заради това хора, които идеологически са свързани с комунистическия режим в България, повече нямат място в управлението на една европейска държава. Едно е да разчиташ на експертиза, но съвсем друго е да предлагаш толкова явни и неприемливи назначения.

- Защо според Вас се правят подобни назначения, които е ясно, че ще провокират негативни реакции?

- Това е сложен въпрос, защото тук според мен дебатът се корени между това дали тези назначения са продукт на политическа неграмотност или обслужване на някаква задкулисна договорка, за която явно и премиерът Кирил Петков не е знаел. Този въпрос трябва да бъде зададен на министър Генчовска, която според подписаното коалиционно споразумение би следвало сама да е подбрала екипа си. А може би още по-правилният въпрос би бил дали тя е селектирала екипа си или някой и го е подбрал.

- Във Фейсбук пост свързвате назначенията на въпросните господа с президента Румен Радев, твърдите, че те са тясно свързани с него. Какви са фактите, с които разполагате в подкрепа на тази връзка?

- За да не влизам в излишни подробности ще дам един пример. Едно от предложените за назначение лица - г-н Петър Воденски, беше директен съветник на президента Радев по македонските въпроси, като член на стратегическия му съвет, а по-късно бе и в инициативния комитет за преизбирането му като президент. Останалите назначения също имат тесни връзки в политическата сила, която представлява г-н Радев и всичките са колеги по досиета от комунистическите репресивни служби.

- В публикацията си логично засягате и аспекта, че ние сме парламентарна република, а не президентска и не би следвало президентът да лансира свои хора в което и да е министерство. Считате ли, че конституционно установеният ред в страната ни бива нарушаван отново?

- Разделението на властите е от ключов аспект за конституционния и правов ред в държавата. Според чл. 105 от Конституцията външната политика се ръководи от Mинистерския съвет, след одобрение от Народното събрание. Функциите на президента са представителни и имат връзка с дипломатическия, корпус където има президентска квота за назначение на посланици. Но това е представителна дипломация. Недопустимо е да се лансират по такъв начин кадри, и то кадри обременени с компрометирана биография зад гърба си. Това създава чувство в обществото, че отново се обслужва някакво задкулисие.

- От вчера има и друга тема, която Вие като магистър по международно право имате компетенцията да коментирате. Има много сигнали, че Руската федерация става все по-агресивна по границата с Украйна и като цяло, а в същото време новият министър на отбраната на републиката ни - Стефан Янев, се обяви против допълнителни войски на НАТО в България с довод, че това може да доведе до нежелано нарастване на напрежението в региона. Адекватна позиция ли Ви се струва това?

- В момента дори като докторант по международна сигурност мога да анализирам и в друг контекст ситуацията. Това е дълга тема и следва да бъде анализирана в много дълбок аспект. Няколко събития от последните дни и седмици ме карат да си мисля, че стратегическото командване на нашите съюзници от САЩ вече е преценило, че инвазия от страна на Руската федерация е по-възможният сценарий в Украйна.

Първото, което ми подсказа това, беше много отдавна, преди месец-два може би, когато шефът на ЦРУ посети Русия и също когато американските служби за сигурност обявиха публично, че рискът от такава инвазия е налице. След това беше изявлението на президента Джо Байдън, че ще работи за деескалация на конфликта, но, че няма да се намеси военно при евентуален конфликт, тъй като Украйна не е член на НАТО. А последното, което ми подсказа, че командването на САЩ е решило да вземе такова решение, е това, че един от най-високопоставените началници на въоръжените им сили заговори за увеличаване на контингента в България и Румъния. В същия ден Държавният департамент на САЩ излезе с нота, че силно съветва своите граждани да не предприемат пътувания до Украйна - не заради пандемичната обстановка, а заради риск от военен конфликт. Всички тези последователни събития дават предпоставката за това да смятам, че е взето стратегическо решение да се подсигури предният фланг на НАТО, а именно България и Румъния. Тук следва въпросът, разбира се, каква би била реакцията на Путин и Русия.

Като членове на НАТО ние трябва да разберем, че общата сигурност на алианса е от критично значение за нас. Ние сме НАТО и нашата армия е част от НАТО. Оттук следва и министърът на отбраната генерал Янев да аргументира думите си. Все пак смятам, че рационалният подход е по-устойчив в такива ситуации. Човек трябва да мисли няколко хода напред преди своя противник.

Ако Русия стартира инвазия в Донбас и постигне своето, тоест да склони властта в Киев да даде федеративен статут на Донецката и Луганската народни републики, то какви гаранции имаме, че няма да активизират и руските пети колони в Сърбия и Босна? Бюджетът за отбрана и войска на западната ни съседка е колкото на всички държави от Западните Балкани взети заедно, а сръбската армия е вече мобилизирана по границата с Косово. Също така, близкият човек на Кремъл, който е начело на Република Сръбска - Милорад Додик, е готов да се отцепи от Босна и Херцеговина, ако трябва със сила.

Отварянето на фронт на изток в Черно море дава предпоставки за контрареакция и отварянето на такъв на запад от нас, който може да има неприятни последици и силно да дестабилизира региона на Западните Балкани, а това не е добре за интересите на България. От тази гледна точка разбирам министър Янев и позицията му за деескалация, но от друга страна българските политици трябва да са наясно, че това, което Путин прави в Източна Украйна, може и да не е блъф. Събитията от 2008г. в Грузия и анексията на Крим през 2014г. дадоха да се разбере, че Путин не винаги блъфира. В този контекст трябва да се планират следващи стъпки и тук вече министър Янев трябва да е наясно, че няма връщане назад от задълженията ни като част от НАТО и, разбира се, не трябва да се правят компромиси със сигурността на България.

- Ако свържем тази позиция на Стефан Янев и назначенията в Министерството на външните работи - без значение дали с или без протекцията на президента Румен Радев и независимо от това, че те бяха оттеглени, ставаме ли свидетели отново на проформа евроатлантизъм за сметка на пряко обслужване на руския империалистичен интерес, включително в контекста на умишлено недалновидна дипломатическа работа по Македонския въпрос, което винаги е било в полза на Белград и Москва?

- Това е въпрос от съществено значение. В България често в политическия дискурс отношението към Кремъл е замаскирано със словосъчетанието да запазим неутралитет. Смятам, че всяка страна, която се стреми да бъде безкрайно неутрална, рано или късно попада в неизгодна ситуация. България не е Швейцария и за добро или за лошо се намира на ключова геостратегическа точка. През 2004г. ние станахме членове на НАТО, а през 2007г. на ЕС. Оттогава погледът на България е насочен на Запад и така трябва да си остане.

Според мен интересът на България е да става една все по-развиваща се и по-европейска държава. В този контекст действията на президента Румен Радев невинаги, според мен, следват българското евроатлантическо развитие. Точно заради това трябва в най-скоро време сегашното правителство да излезе с ясна позиция за Македонския въпрос, както и за Украйна. В противен случай, наистина ще обслужим интересите на чужди правителства.

Както винаги съм казвал, България трябва да е лидер на Балканите, а не последовател на интереса на регионални сили, особено на такива като Русия например. Тези назначения бързо бяха изтеглени точно заради това, но сега е моментът премиерът Кирил Петков и министър Янев ясно да се дистанцират от тази ситуация. Иначе въпросите за същото това задкулисие ще продължат да висят.

- Говорейки с Вас по гореобсъжданите теми, се сещам за една смущаваща ме подробност. Теодора Генчовска - новият външен министър, изобщо не присъства на преговорите за външната ни политика. Какво усещане оставя у вас този факт?

- Мен този факт ме кара все повече да си мисля, че този човек не е избран от политическата сила, която го е номинирала, а е външен кандидат. И това е притеснително, защото създава чувство за зависимост.

- За да се върнем там, откъдето започна разговорът, ще попитам: От една страна не е ли странно, че наглед много евроатлантически интегрираната г-жа Генчовска се съгласява да я съветват хора от крайно ретроградното ни комунистическо минало, а от друга - ако тя се доверява на такива хора, не трябва ли в Европейския съюз и НАТО да се притесняват за своята собствена сигурност от съюзник с такава склонност?

- Това наистина е странен феномен, особено когато човек прочете биографията на г-жа Генчовска и види, че докато е работила в Министерството на отбраната е била тясно отговорна за сътрудничеството между България и силите на НАТО и ЕС. Според мен отдавна в ръководството на НАТО има притеснения за това какъв точно съюзник сме, щом хора, като тези, които бяха предложени за съветници, са това, което излъчваме като експертен потенциал. Точно заради това смятам, че този гаф трябва час по-скоро да бъде ясно заклеймен и да се продължи напред. Премиерът Петков трябва да е наясно, че някои негови коалиционни партньори сигурно имат доста такива "бомби", които са заложени с цел саботаж. Точно заради това дистанцирането от такива изцепки е важно. Промяната, за която слушаме в последните седмици, ще дойде точно тогава, когато дойдат чисти хора, чието минало не трябва да носи позор и да е обект на толкова силно публично заклеймяване. Докато не дойдат тези времена, няма да си говорим за промяна, а за подмяна и това не трябва да е бъдещето на България.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 65 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 българин

    57 39 Отговор
    Само Рашков не пипайте ,защото само той ще вкара боко и каскета в затвора !!

    Коментиран от #7, #34, #116

  • 2 Бесен Язовец

    98 23 Отговор
    Алоо Санчо Панса в НРБ не е имало комумизъм, а социализъм.В Социализма частната собственост е разрешена, а в Комунизма е забранена.

    Коментиран от #6, #13, #71

  • 3 Интересен въпрос

    78 26 Отговор
    Защо Боко 12 години не направи лустрация като е толкова десен и "разграничен" от комунистите? Защото ГЕРБ е БКП.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 БАЙ Х@Й‼

    90 16 Отговор
    Този "Спящият красавец " ли е ❓ Къде беше 12 години ❓ Когато Бойко-член на БКП, Цецка-член на БКП, Менда-член на БКП ..... управляваха ‼️
  • 6 Алоо , скункса

    19 34 Отговор

    До коментар #2 от "Бесен Язовец":

    А какви са били БКП тогава ...

    Коментиран от #14, #76

  • 7 ха ха хааа

    28 6 Отговор

    До коментар #1 от "българин":

    Кайман не гони Кайман ...🤭
  • 8 По-рано

    90 20 Отговор
    имаше държавна сигурност, защото имаше държава. Но след "демокрацията" държавата беше счупена, това стана чрез известната схема за "разделение на властите" - основен принцип в американската препоръка за налагане на "демокрация" в други страни. Не е възможна държава в която банката е "независима", в която "съдебната система е независима", правителството има ограничени пълномощия и изобщо трябва да е съставена от различни несвързани елементи. Подобно образувание няма как да бъде наречено държава. А автора на горната статия е зомбиран продукт на американската пропаганда.

    Коментиран от #84

  • 9 АННА МИЛА

    77 19 Отговор
    това което СОЦИАЛИЗЪМА посрои днешните не могат го боядиса
  • 10 Съдията Дред

    75 13 Отговор
    Ангажиметинте в НАТО не включват да скачаме по свирката на чичо Сам! Не сме се ангажирали да ставаме мишена. Марш в Окрайна продажни охлювчета.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 ха ха

    33 2 Отговор
    а каква специалност е ; международна сигурност ; или ;национална сигурност ; ? и сигурност за КОЙ е , за населението ? да бе да , сигурност за системата на управление , и какво биха направили тея обучени личности ? ако населението не е съгласно с модела който те представят ? биха ли убивали в името на обучението и сигурноста на системата ? не вярвам на човешки подобия обучени да грабят и тероризират хората
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Иисус

    59 10 Отговор
    Яя какви млади разпалени сородоиди веднага ще ги пратим на война да защитават атлантическите ценности на Говедария в Донецк в РБ не става, но там става!
  • 16 Алоо , скункса

    10 27 Отговор

    До коментар #14 от "Бесен Язовец":

    Намери си твоята дупка и си долей хъзи , щото там мозък нема , само хъзи ...
  • 17 Сатана

    40 12 Отговор
    В България фашизмът не е химера а реалност.

    Коментиран от #72

  • 18 Механик

    70 15 Отговор
    Ей, умния и красивия! При онзи режим бяхме девет милиона и на никого не беше отнето имуществото, щото не си е платил парното! Как не ви е срам бе? Поне изчакайте да измрем, тия дето сме живяли в онзи "режим"! Нещо много си повярвахте, а и яко бързате с някакви срокове. Да в БГ управляват бивши кадри на ДС, в последствие вече и децата им. Но това са ония, които продадоха системата и я разрушиха. Продадоха се на запада и тънат в изобилие,като въшки в лой. Но и за тях ще има НАРОДЕН СЪД. Ако не за тях, то за наследниците им. Но първо ще почнем с по-леките случаи. Такива случаи като твоят.

    Коментиран от #21, #88

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Пръц

    51 11 Отговор

    До коментар #13 от "Ха па ти":

    Ти и твоето мързеливо семейство ако сте били голтаци през соца си е ваш проблем.

    Коментиран от #59

  • 21 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    46 9 Отговор

    До коментар #18 от "Механик":

    ТАКА е а имаше сигурност дори закони имаше работа а сега разруха това е моето мнение господин ник МЕХАНИК
  • 22 Трезвомислещ българин

    19 27 Отговор
    А президента:По време на обучението си за офицер е приет в БКП. Остава в партията до деполитизацията на Въоръжените сили през 1990 г.
    Е защо гласувахте за него бе хора?
  • 23 Валентин

    54 12 Отговор
    Как ми е втръснало да си слушам поредния болен мозък дето само комунисти го гонят. Да си пият хапчетата тия и да си живеят в 90г. в някоя лудница.

    Коментиран от #104

  • 24 Абсурдистан

    40 8 Отговор
    Ми то целият ни генералитет се е клел във вярност на СССР и КПСС! Без изключения! Шах и мат!

    Коментиран от #110

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Аман

    56 5 Отговор
    от тия шамани и глупостите им за комунизма, социализма и други подобни! То за 30 години демокрация почти я ликвидираха България, в национална катастрофа сме , изчезваме с 200 под крилото на САЩ и ЕС, тръгнал да обяснява поредният анализатор за идеологии и комунизъм! Докато такива като тебе вече 30 години ги дрънкат тези глупости сме в кринична смърт!
  • 27 Фридрих Енгелс

    3 3 Отговор

    До коментар #19 от "Карл Маркс":

    ИнтелекТ се казва , авер .
  • 28 кики

    12 33 Отговор
    смърт на цоциализма
  • 29 Сивата чапла

    39 7 Отговор
    А репресията със зеления сертификат, пак ли е по комунистически? Хич не ме интересува кой кой е, важното е за България да е добър.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    22 9 Отговор

    До коментар #25 от "Механик":

    пак си ТОЧЕН
  • 32 ГЕРБ=ДПС=ВМРО

    20 22 Отговор
    "Хора, които идеологически са свързани с комунистическия режим, нямат място в управлението" Напълно съм съгласен и се питам защо българите държим тогава: Румен Радев, Илияна Йотова, Р. Овч., братя Бобокови, Домусчиеви, Дачев, Георги Гергов, Румен Петков ... Защо все още са в управлението на България или близо до него?

    Коментиран от #42

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Червен галош

    13 18 Отговор

    До коментар #1 от "българин":

    12-те кенефа дали ги арестува вече или си брои...имотите?!?
  • 35 Коко

    34 7 Отговор
    А за хора, които практически са свързани с айдушкия режим на Боко има ли място.

    Коментиран от #52

  • 36 БМБ

    29 6 Отговор
    А хора, който идеологически и фактически са свързани и дори господари на подземния свят са ок 12г. на власт. Друго си е еднокнижни селяни да те крадат и да се гаврят със тебе, семейството ти и бизнеса ти е повече от десетилетие...

    Коментиран от #39

  • 37 Ким

    15 23 Отговор
    Ма те всичките са такива, ба. Като започнеш с президентчето, съветниците, бесепарите, ...
  • 38 Сивата чапла

    44 7 Отговор

    До коментар #13 от "Ха па ти":

    Софиянци все на държавната службица ги дърпаше, нали цяла България работеше за София. А частно имаше, не говорим за собственици на заводи или фабрики, там се искаше друго ниво на управление, но бащата на частно ми даде половината пари за апартамент, аз теглих заем тогава на проста лихва, ако помните как беше, т.е. на 10 000 1% до 2% най-високата и връщаш общо 11 000 или 12 000, а не като днес лихва на лихвата, демек двойно. ........ Но имахме наша банка и наша валута. А какво ще стане и ако лева ни вземат, с тия предатели политиците! Бог да пази България! .............. Сега се стих, частници строяха къщи, гледаха зеленчуци, плодове, имаха градини, своя земя по селата, не всичко беше на ТКЗС-та. Баба ми от черешовата градина си изкарваше за цялата зима прехраната. Другият ми дядо имаше бадеми и праскови, държавата им даваше земя, за да гледат което е според района добро. Ще ми пиказват за демокрация, демокрацията е куц кон според това, което е било у нас преди 1989

    Коментиран от #46

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Злокобната БНА

    17 1 Отговор
    Звучи идеологически покъртително.

    Коментиран от #60

  • 41 Тошков

    19 4 Отговор
    То цялото ни управление е комунисти за кви 5 лева говори този
  • 42 Сивата чапла

    30 3 Отговор

    До коментар #32 от "ГЕРБ=ДПС=ВМРО":

    А бащата на Кирил Петков какъв е бил мислиш?
  • 43 Абе ,

    14 25 Отговор

    До коментар #25 от "Механик":

    Обясни и за ТКЗС-то де ... Дедо ми имаше ли 80 декара ? Имаше . Дедо ти имаше ли 80 декара ? Немаше . А като на Дедо ми взеха тия 80 декара , Дедо ти имаше ли вече земя ? Имаше ...🤭😁
  • 44 онзи

    42 6 Отговор
    Можеш да се спукаш от смях, като четеш глупотевините на тези млади, зелени, недоразумения, които дават оценки на президента. И на-вече за т.н. "руски империализъм"
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    10 3 Отговор

    До коментар #38 от "Сивата чапла":

    така си е
  • 47 Djony

    38 7 Отговор
    Бедни соросоудни роби обсъждат строй в който дори не са живели. Атлантическите ценности на НАТО някъде извън пределите на Република България ако обичате роби на имперялистите.
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Шадола

    17 4 Отговор
    Маалата защитава NATO
  • 52 А пък

    29 6 Отговор

    До коментар #35 от "Коко":

    Айдушкия режим на Боко е свързан с Айдушкия режим на Брюксел (ЕС)!
  • 53 R.A.T.M

    33 5 Отговор
    Какво НАТО сме ние само на хартия, ПВО-то ни руско, изстребителите руски, танковете руски. Какво сме получили от НАТО безвъзмездно ? Ако Сърбия са получили от Русия изстребители ние си купуваме от американците, да им съживим военната индустрия. Не член на НАТО, а пушечно месо сме. Поляците треперят, че дислоцирани Ту-22 в Беларус и Кинжала стига за 50 с. до Варшава. Я имат руснаците три кинжала, я Ту-22 може да ги носи, но се вълнуват хората. Ама ние барабар Петко с мъжете, че Москва е на 2000 км, а Вашингтон на десетки хиляди.
  • 54 no name no face no number

    5 1 Отговор
    Я па тоя хахаха forever
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Трезвомислещ българин

    14 34 Отговор
    Ха сега си пуснете запис на стотици хилядите българи, който бяха на площадите с развети знамена и се радваха на падането на комунизма ,и после коментирайте колко е било хубаво навремето. Половината от вас не са били даже родени по това време. Или може би тези хора са били малоумни и не са осъзнавали колко добре са живяли дотогава???????

    Коментиран от #62, #91

  • 57 Цола Драгойчева

    11 29 Отговор

    До коментар #25 от "Механик":

    А дядо ти можеше ли да отиде да живее в град? Не можеше, щото няма жителство! Можеше ли дядо ти да си купи друга къща или панелна каюта някъде в България? Не можеше! Защо? Защото българина имаше право само на едно основно жилище!

    Коментиран от #68

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Ха па ти

    8 11 Отговор

    До коментар #20 от "Пръц":

    Що.... а твоето крадливо семейство, как беше?
  • 60 no name no face no number

    25 9 Отговор

    До коментар #40 от "Злокобната БНА":

    Да живее БНА това беше армия и аз част от нея
  • 61 101010

    20 6 Отговор
    Нали е демокрация. Не сме ли равни всички. Какво като са работили държавна сигурност. Осигурява ли се сигурността на държавата. Я някой да ми каже знае ли кой е курт валдхайм.
    Корт валдхайм е бил офицер от зловещите SS нацистки войски, това не му попречи да стане генерален секретар на ООН и дори нещо повече беше добър генерален секретар
  • 62 no name no face no number

    31 6 Отговор

    До коментар #56 от "Трезвомислещ българин":

    Може и да не са били малоумни, но жестоко излъгани, мечтаеха за демокрация получиха капитализъм, от който вече се бяха отказали веднъж.
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Абсолютно си прав

    16 9 Отговор

    До коментар #50 от "Очевидно":

    През 1950 година баща ми казваше че сега ще те комунисти не са комунисти А са
    САМУНИСТИ. Което ще рече че са станали такива заради самуна /хляба/ тоест келепира
  • 65 Sonya Blayd

    22 3 Отговор
    Нямало връщане назад от НАТО и кой ви излъга това? Сърбия е много по добре въоръжена от РБ, а не е чаат от НАТО и е водила и войни на три фронта едновременно периода 1990-1999г!
  • 66 Ювиги Хана

    25 5 Отговор
    НАТО почна да води редояно войни и крайно време РБ да излезе от този военен нападателен имперялиски съюз за да не ни вкарат в беля!
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 101010

    21 7 Отговор

    До коментар #57 от "Цола Драгойчева":

    Говориш за най-лошият период от предишното управление. Ще ти дам обаче един пример от това как се е живяло през най-добрите години преди комунистите
    Цитат от Серафим Георгиев депутат в народното събрание, подкрепящ режима, който се изказва на 12-ти март 1940 година:

         “Това показва че картината на българската мизерия е страшна. Аз мога да ви припомня картина от берковско, която видях с очите си - едно дете ядеше симид  вместо сирене с царевичен хляб. Мога да ви прочета данни…. , че 19.5%  от селските семейства живеят тухлени къщи, а 61 % в кирпичени. Селското жилище се състои обикновено от две стаи в които живеят средно 6 души. В тия две стаи се и готви. Нямат кладенци 57% от домакинствата, нямат клозет  17,4% от тях. Нямат кревати 20% от домакинствата, а останалите 80% от тях имат средно по 2 кревата за 6 души. Нямат маса 28.5%  от домакинствата, а 36% нямат стол. Нямат печка 28% от домакинствата. Нямат юрган 36% от тях. Нямат дюшеци 46.5%,  а 34% нямат  никаква постеля. Домашните съдове и прибори са със съмнителна чистота и се държат на открито, понеже 53% от домакинствата нямат нито един шкаф. Измиването на тялото през зимата е непознато. Долните дрехи обикновено са така замърсени, че са хванали кожа от кир. Ето това са покъртителните условия за закъснелостта на българския живот.” /справка стенографски дневник на народното събрание от 1940 година/.

            Земеделската земя е била разпокъсана на повече от 13 милиона парчета. На едно активно за
  • 69 До, 12. Защо не пита 12год Борисов,

    22 4 Отговор
    Цветанов, депотати и областни управители от ГЕРБ, какви са били, къде са членували, къде са работели, бащите им също!! Защо се досети, чак Сега, кой Кой е???
  • 70 ПараШут

    25 6 Отговор
    Айде пак евроатлантически дебилизъм и демократически глупости на килограм от продажната демократична България. Като латерни са! И винаги те са най-праведни! Няма такова лицемерие!
  • 71 ти си трол

    12 23 Отговор

    До коментар #2 от "Бесен Язовец":

    Ти правиш ли разлика между лична и частна собственост?
    Комунягите обявяваха частниците за фашаги и ги изпращаха в Белене!

    Коментиран от #74, #77

  • 72 www

    4 1 Отговор

    До коментар #17 от "Сатана":

    Уволнен си! Не разбра ли?
  • 73 Гражданин на РБ🇧🇬

    26 7 Отговор
    Да не съм се женил за НАТО и ЕС за да няма връщане, а и да съм се женил пак мога да се разведа по вс. време! Някой пита ли суверена дали искаме в НАТО и ЕС или шпионите на царя ни набутаха тихомълком? Длъжен съм по конституция да защитавам само Република България не съм длъжен да защитавам интересите на западните капиталисти.
  • 74 Професора

    15 3 Отговор

    До коментар #71 от "ти си трол":

    Ми тя личната собственост е частна ако не знаеш не е обществена - обща!
  • 75 101010 да си довърша

    16 1 Отговор
    На едно активно заето в земеделието лице се падат по 13,3 декара. При това положение модерно земеделие не може да се постигне…. А шестата война за България тепърва е предстояла.
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Лъжеш

    19 10 Отговор

    До коментар #71 от "ти си трол":

    Всички тогава в България бяха частници Но не всички частици бяха в Белене а само фашистите

    Коментиран от #92

  • 78 Комуниста

    26 8 Отговор
    Прости и гнусни соросоидни твари. Крет.еноиди
  • 79 Трябва

    28 7 Отговор
    Повръща ми се от такива рижави или перхидролови без ценносна система да им чета кухите разсъждения.Пратете ги в окопите на украинска територия но да ми казва кой да подкрепям и кой не ,няма как да стана.Щом са толкова загрижени за Украйна да ходят да се записват като доброволци при Херо Мустафа.Трябва референдум за излизане от НАТО.Видя се че от както сме в НАТО си загубихме и армията и въоръжението а ракетите които нарязахме в момента са в наличност в Севрена Кореа а Чимчо само им е увеличил пробега за да могат да стигнат до краварите.Защо не му кажат на Чимчо че са остаряла техника и да си ги нареже а пълнят памперсирте всеки път като го нервират.Излиизане от НАТО.Някой трябва да го иницира.Това не може да продължава.Не може един народ да стане пушечно месо заради интересите на най мразената в света държава САЩ.Аз с руснаците няма да се бия но ако случайно ракетите не уцелят американска база и съм случайно още жив ,аз лично ще ходя да я взривя, заедно с афроамериканската паплач ако е останала такава.
  • 80 Карл Маркс

    21 6 Отговор
    Простаци, обсъждат неща от които и халхабер си нямат понятие!
  • 81 Психиатъра

    12 3 Отговор
    Здравков и гостите му са били клиенти на Екзарх Йосиф 59 София
  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 ртфг

    13 15 Отговор

    До коментар #8 от "По-рано":

    Имаше тоталитаризъм някога в Бг, а не друго. Днес сте налазили сътрудниците на ДС, да възхвалявате репресивния апарат от миналото. Комунистическият режим бе обявен за престъпен, но продължиха да назначават хора на престъпния режим на властови позиции и продължиха да използват комунистическия Наказателен кодекс. И 30 год. след промените хората на ДС пак се бутат в Парламента.
  • 85 КОЙ ...

    16 3 Отговор
    Осем години след предложението Пеевски да стане шеф на ДАНС / тогава пак управляваше БСП/ отново се задава въпросът - КОЙ - Кой предложи кандидатурите им .......... Има здраво задкулисие --- КОЙ????
  • 86 Госあ

    13 4 Отговор
    Само дребни търгаши и мошеници от демокрацията трябва да има !
  • 87 ComfortablyNumb

    10 16 Отговор
    Пешко напразно се потите с Митко да обяснявате на Ганчо. Тоя си иска комунделите и докато не я хариже тяа "държава" на Русия няма да миряса. Какъв ти НАТО какъв ЕС, какъв запад !? Ганчо е прецакан един път завинаги още 1878 и най големия страх на Левски с сбъдва ...
  • 88 ртфг

    11 20 Отговор

    До коментар #18 от "Механик":

    Бяхте 9 милиона при оня режим, щото на границата се стреляше на месо. Що не разкажеш какво се случваше с някой дръзнал да емигрира?

    Коментиран от #95, #112

  • 89 ДаЗдраПерМа

    13 8 Отговор
    а тези които са давали клетва да бъдат верни слуги на Кралицата (например при получаването на Канадско гражданство) с тях какво да правим? СССРето отдавна ритна камбаната не търси под вола теле.
  • 90 9689

    2 2 Отговор
    След дъжд качулка....
  • 91 Сивата чапла

    21 4 Отговор

    До коментар #56 от "Трезвомислещ българин":

    Що бе, и аз бях там, лично зад Радой Ралин вървях, случайно беше. Изсипаха се всички икаруси от Студентския град. Аз тогава не разбирах, повечето не разбираха, сваляли Тодор Живков. Това беше. .............. После, наивниците си мислеха, че ще продължават на държавната хранилка, заплатат ще върви, частничкото ще върви, за децата държавата плаща, кой някога в болница е давал пари тогава, все бонбони и алкохол се носеше на докторите за благодарност. ....... И дойдоха те, първите шамари. Банки пирамиди, инфлация, но все още хората имаха пари кеш и алъш вериша вървеше. А и повечето имаха собствени домове, което не е малко, никак малко. ................. И се започна, едно, второ, трето, хората излизаха навън с надеждата след година две, като направят пачките, да се върнат в България. Нали са богаташите оттатък. Обаче се оказа, че "големите" заплати там стигат да си платиш хляба и квартирата. да, някои се откъснаха от дъното, най-вече на обезплатното и изключително високо образование, но от това България хаир не видя, просто подарихме мозъци на безмозъчния запад. ...... Дойде и влизането е ЕС и тогава кланицата стана поголовна та до днес. За НАТО не ми се говори, направио изуй гащи беше. И това всичко щото е демокрация. А, не, не ми казвайте, щото били комунисти пак, та комунистите играеха точно с демократите, образовани, ръководни фактори, кой е по-добър за запда от тях, след като първо се затри идеологията. ................ Изобщо, по медиите само едни баламу

    Коментиран от #94, #107

  • 92 ти си трол

    9 13 Отговор

    До коментар #77 от "Лъжеш":

    Кога "тогава"?
    В концлагера НРБ?16-та ССР!
    "Фашаги" ли бяха синовете на Райна Княгиня и фамилия Вазови?
  • 93 Ххххх

    20 8 Отговор
    Аман от това недоразумение на природата да говори срещу хора с леви убеждения да заклеймява различните от неговия злобен външен вид е. ФАШИСТ !!!!!!Бдете хора фашизма се възражда. ?!!!!
  • 94 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    9 9 Отговор

    До коментар #91 от "Сивата чапла":

    действително ли ПЕТЪР МЛАДЕНОВ е казал да дойдат ТАНКОВЕТЕ или са му скроили капан

    Коментиран от #100, #111

  • 95 Сивата чапла

    18 4 Отговор

    До коментар #88 от "ртфг":

    И колко от емигриралите познаваш? Аз познавам много хора, много. ................... И когато се отвориха границите нямаше кой знае какъв наплив навън, да излизаха, но България се изпразни окончателно след като влязохме в ЕС. Хората си продадоха жилища, земи, за да идат по квартири оттатък. Много пара се изнесе, най-добрите инвеститори за запада и зад океана бяхме ние, от соц държавите. . Българинът стана икономически емигрант. Съсипваш икономиката на една държава и хората и ти стават работници. Хитро и двулично. ........ Що един Христо Иванов не избяга навън, къв щеше да го работи там. Или Кирил Петков, открадна ли разработката на България за бактерията за киселото мляко? Мислите, той е собственик на тази технология ей така от въздуха? ....... Наивници и балъци бол, то и затова живота стана толкова кратък, да не виждаме какви сме ги сътворили ние със собствените си ръце.
  • 96 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    19 5 Отговор
    от сдс тръгна съсипването на БЪЛГАРИЯ а ИВАН КСТОВ съсипа с масовата приватизация БЪЛГАРСКАТА ИКОНОМИКА

    Коментиран от #101, #117

  • 97 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    17 5 Отговор
    БМБ се хвалеше защото ял филия с мас а колко НАРОД ОТ ГЛАД УМИРА също така БМБ някога в САЩ нарече БГ пенсионери лош ЧОВЕШКИ матерял
  • 98 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    13 4 Отговор
    помните ли подигравателната усмивчица на СИМЕОН дянков когато ни показа поснтагта пица много ХОРА и отидха от глад в пета коперация
  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 Сивата чапла

    15 6 Отговор

    До коментар #94 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Далеко бях от трибуната, но ми се струва, че беше капан, като се има предвид кой направи филма, оня Михайлов, леке по призвание. ............................... Иначе да, имаше сред военните организация, бяха готови за реагиране, буквално за военен преврат. Но свалиха полковници, генерали, размътиха водата, отнеха им силата. На една от танковите бригади в България, викат командира в София. След три дена си отиде. Тогава упорито се говореше, че ги тровят несъгласните. Слагат им я в кафе, я в храна каквото трябва и дотам. Реално, жестоко време. На много хора им помогнаха да си идат, за да разчистят пътя на мижитурките, на новите демократи. Тоя Кирчо откъде се пръкна мислите? Отгледан, в саксийка, с водица го поливали, слънчицето Харвард го е огряло.
  • 101 Сивата чапла

    17 5 Отговор

    До коментар #96 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Връщаш ме в онова време. Иван Костов много народ излъга. Един от многото, който изтърка прага на американското посолство. ............. И сега пак спомени, когато започнаха да разформироват армията, военните ги пращаха на курсове за преквалификация. За хладилни техници помня съседа се беше записал. 30 човека, курс, а работа? ...... И какво да правят, който има имот на село, все нещо закърпи положението. А другите? Багажа и навън. И? ......

    Коментиран от #102

  • 102 Само

    11 3 Отговор

    До коментар #101 от "Сивата чапла":

    Кой Костов?
    Мъжът на партийната секретарка Елена!
    Руският агент "Кременчук"?
  • 103 Перо

    10 3 Отговор
    Ционистки уйдурми!
  • 104 7!8

    16 1 Отговор

    До коментар #23 от "Валентин":

    Авторът явно доста време е живял в Израел, после работил и в посолството им в София, а там не назначават случайни хора без знанието на съответните служби!
  • 105 СМЯХ

    10 2 Отговор
    А АТАНАС АТАНАСОВ ВАЩИЯ КЪВ Е.....ЧЕРВЕН ПРОКУРОР ОТ ХОРАТА НА ТАТО....СРАМ!!!
  • 106 А питам

    19 4 Отговор
    "Хора, които идеологически са свързани с комунистическия режим, нямат място в управлението"////// Защо, а хора идеологически свързани с отворени общества, НПО-та, от чужди държави и интереси, да не би да имат място в управлението?
  • 107 ха ха хааа

    5 3 Отговор

    До коментар #91 от "Сивата чапла":

    Бая таа опушил Кузята ...🤭🤭
  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 безпартиен

    8 3 Отговор
    Свързаните с "комунизма" нямат място в управлението?Ами как да имат когато повечето вече са измрели,а останалите живи са на преклонна възраст!За това пък децата и внуците им "по наследство" имат това право.Който вледее миналото-владее бъдещето!Който владее настоящето-владее миналото!
  • 110 развитие

    9 0 Отговор

    До коментар #24 от "Абсурдистан":

    И така както преди това се е клел във вярност към СССР , сега се закле във вярност към САШ и НАТО , само че този път заради пари.
  • 111 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 112 Тъп въпрос

    7 6 Отговор

    До коментар #88 от "ртфг":

    Бяхме 9 милиона защото се раждаха 168 000 деца . Бели здрави нахранени българчета , спортуващи и възпитавани в ценности , далеч от дрога и опиати. Сега се раждат 48 000 болнави , и отрицателно селектирани индивиди , повече от половината българският език не е майчин , но и те се изхитриха да не раждат в България , а в чужбина. заради по-високите социални помощи. Как тогава да бъдем 9 000 000 ?
  • 113 САТЪРА НА ХАНА

    2 7 Отговор
    АЗ НЕ СЕ СРАМУВАМ ЧЕ СЪМ КОМУНИСТ ...
    .... А ЗА ДА СИ КОМУНИСТ, ТРЯБВА И ДА СИ ХРИСТИЯНИН ....
    ..... ЕДИН КАПИТАЛИСТ НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ ХРИСТИЯНИН ....
    ..... ПОНЕЖЕ ХРИСТОС И ЙОАН КРЪСТИТЕЛ СА БИЛИ ПЪРВИТЕ КОМУНИСТИ ......
    ..... ДРУГ Е ВЪПРОСА ЧЕ ЦЪРКВАТА Е ИЗРОДИЛА УЧЕНИЕТО ИМ ....

    Коментиран от #114

  • 114 ха ха хааа

    7 1 Отговор

    До коментар #113 от "САТЪРА НА ХАНА":

    Иисус е първият комунист ... Абе , спрете ги тия препарати за вани бе ...🤭🤭🤭
  • 115 Рррррр

    7 7 Отговор
    Първо и най - спешно трябва да се махнат Рашковото и гадеф и техните ортаци в политиката. РАЗБИРАЙ 80% от сегашния парламент и правителство
  • 116 Рррррр

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "българин":

    Да БЕ все едно да кажеш не пипай Сталин или хитлер
  • 117 Рррррр

    3 1 Отговор

    До коментар #96 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Лекинко првърти с няколко годино назат, първо е беров после и виденчо
  • 118 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 119 Къцарков! Еврейски Слугинаж!!

    8 3 Отговор
    От Такива Акъл не искаме,!!!
  • 120 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 121 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 122 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 123 Какво беше НРБ

    8 6 Отговор
    Кеворк Кеворкян: .....
    Омръзна ми да ме питат какво е било НРБ за мен. Сега ще ви напиша какво е било НРБ за 99% от народа. Останалият 1% бяха в Белене!
    За обикновения човек Народната република не бе долар за 96 ст. Не бе и мощна индустрия.
    Не бе и ДС.
    За обикновените хора 99% НРБ беше нещо уникално.
    Когато ходехме по улиците на който и да е град или село, не само няма кой да те нападне, ами и да те напсува! Решетки по прозорците? Стига, бе – това да не е затвор. Железни врати по входовете? Та ние не сме били диваци! Нито наркомани, нито просяци, нито крадци.
    НРБ – това е, когато познаваш всички в блока, дори когато е на 16 етажа. Може да влезеш при всеки и да си поискаш захар, сол или каквото и да е.
    НРБ – това е, когато възрастен се качва в градския транспорт и младите като по команда ставаха да отстъпят място. Така ни учеха.
    .....
  • 124 Какво беше НРБ 2

    8 5 Отговор
    Кеворк Кеворкян: .....
    Омръзна ми да ме питат какво е било НРБ за мен. Сега ще ви напиша какво е било НРБ за 99% от народа. Останалият 1% бяха в Белене!
    За обикновения човек Народната република не бе долар за 96 ст. Не бе и мощна индустрия.
    Не бе и ДС.
    За обикновените хора 99% НРБ беше нещо уникално.
    НРБ – тогавашните гастрономи работеха като днешните магазини. Вървиш и буташ количката, но нямаше никаква охрана. Бележката за сирене лелката я пишеше с молив отгоре на хартията. Нямаше камери за наблюдение. На никого не му минаваше през главата да краде.
    НРБ – най-доброто образование, и то без пари.
    НРБ – времето, когато малцинствата ги ограмотяваха и те работеха по строежи и комунални предприятия. Всички!
    НРБ – време, в което улиците бяха излизани до блясък и кметството не плащаше милиони на някакви олигарси.
    НРБ – време, в което българският милиционер не мъкне загубилото се дете в милицията, а го изпраща до вкъщи и го предава на родителите му и после отдава чест! И не заради някаква изгода! Към милиционера имаше уважение!
    НРБ – време, в което големите можеха да се доближат до дете и да го попитат има ли нужда от помощ! Днес такъв ще го обвинят в какво ли не!
    НРБ – време, в което всеки оставяше ключа под черджето на вратата. Никой не крадеше.
    НРБ – от работата ти даваха на смешни цени жилище! Ипотека никой не знаеше какво означава! Банкерите не бяха толкова алчни, а властта им чупеше ръцете от китките!
    НРБ – време, в което по телевизията не пок
  • 125 Имаше едно време и ДС и още нещо

    9 5 Отговор
    Имаше едно ВРЕМЕ...
    НАРОДНА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ 🇧🇬
    Държава с 9 000 000 жители...
    Армия...
    Граници...
    Над 3 000 Завода и Предприятия...
    Реки...
    Пълни язовири...
    Напоителни системи...
    Земеделие...
    Овощни и зеленчукови градини...
    Стада...
    Свинекомплекси...
    Птицекомплекси...
    Овцеферми...
    Деца...
    Детски градини....
    Училища...
    Образование...
    Болници...
    Санаториуми...
    Здравеопазване...
    Море...
    Планини....
    Гори...
    Минерални извори...
    Почивни станции...
    Месо...
    Сирене...
    Мляко...
    Кисело мляко...
    Здравословно хранене...
    Е, банани нямаше!!!
    И боклуци нямаше!!!
  • 126 тикви

    3 2 Отговор
    Това девойче от къде изкочи, че и ръси акъл, не се ли свършиха Ганьовците, още ли има?
  • 127 В.В.П.

    5 4 Отговор
    Пак се започна СДС,мъката .Вятърничави идеи на боклучави хора.Колко язовира,направи СДС,дпс,герб? Елементарен въпрос Куцарков!
  • 128 що е то

    3 2 Отговор
    От къде изпълзя това недоразумение.
  • 129 Кой68

    5 0 Отговор
    Вижте новите назначения!
    Външно е пълно.....
    Има цели семейни кланове.

    Коментиран от #132

  • 130 АНТИКОМУНИСТ

    4 4 Отговор
    ПАРТИЙЦИТЕ В БЪЛГАРИЯ ОТДАВНА Н€ $А $ВЪРЗАНИ ИД€ОЛОГИЧ€$КИ ,А $АМО ФИНАН$ОВО $ КОМУНИЗМъ!
    ТОЗИ ДИМИТЪР СЕ ОБЗАЛАГАМ,Ч€ € юд€й,и АГ€НТ НА мо$ад!
    БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ И СВЕТА ОТ циони$тит€ -$ащ(нато),изра€л, "велико"британия!
  • 131 Гай Турий

    6 4 Отговор
    Престанете да ревете за тая ДС, че те повечето, които са ръководили службата, вече са измрели, останали са бивши лейтенанти!!! А разни брадати джендър-мухльовци, които плещят клишета из медиите, може да са агенти на ЦРУ и МОСАД , позволено им е, нали?! Вас кой ви научи какво да правите, как да предавате род и Родина и да служите на чужди сили? Вие нали се сещате, че директно трябва да ви предявят обвинения по гл. І от НК за предателство!!!
  • 132 Лъснаха

    7 1 Отговор

    До коментар #129 от "Кой68":

    Кой ги назначи? Министърката на Учиндолския чалгар. Сега всички лумпени чалгари, които гласуваха за него да се видят колко са прецакани. Но незнам дали имат толкова акъл да разберат как са били измамени. Най голямото наказание за дългия измамник е всички които са абонирани за пропагандния му канал да се отпишат веднага.

    Коментиран от #135

  • 133 Търновец

    2 0 Отговор
    Преди оkоло 21-22 години Чикаго Трибюн два пъти публикува изявления на Моссат “…Ирак купува уран от Судан….” (по смисъл цитирам)…” Ирак правел атoмно оръжие да напада Израел…..”В поледвалата вoйна загинаха нaд 1 милион Иракчани, a Временното правителство – нззначено лично от George W. Bush (Еврей) – отмени лицензиите за развитие на нефтени полета и ги даде на Еврейски фирми.
  • 134 ДЕДО

    3 2 Отговор
    НЕ ДЪРТИТЕ АГЕНТИ НА ДС СА ПРОБЛЕМА А ДЪРТИТЕ КРАДЦИ И МОШЕНИЦИ КАКТО И МЛАДИТЕ ВЕЧЕ ПОЧНАХА ПАК ДА ИЗПЛУВАТ РАДЕВ КАКЪВ Е МЛАД МЕРИНДЖЕЙ А НИНОВА И ОЩЕ КОЛКО ЛИ И ТЯХНИТЕ НАСЛЕДНИЦИ ДЕТО СЕ ПОШМАТКАХА НА ЗАПАД / ПОЛИТИЦИТЕ ТРЯБВА ДА СЕ КОНТРОЛИРАТ ПОСТОЯННО ОТ НАРОДА ИЗБОРИ НА ПО ЕДНА ЧЕТВЪРТ ОТ НАРОДНИТЕ ПРЕДСТАВИТЕЛИ ВСЯКА ГОДИНА ИЗБОР ЗА ГЛВЕН ПРОКУРОР ОТ НАРОДА И СЪД СЪС СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ ПРОИЗВОЛНО ИЗБРАНИ А ЗА РУСИЯ НИКОЙ НЕ СТРУПВА ВОЙСКИ НА ПЪРВА ЛИНИЯ ЩОТО ВРАГА ГИ ИЗНЕНЕДВА И ГИ УНИЩОЖАВА /ФРАНЦИЯ СССР / И КАТО ИМАШЕ АМЕРИКАНСКИ СЪВЕТНИЦИ В ГРУЗИЯ КВО СТАНА / НА РУСИЯ НЕ И ТРЯБВА ВОЙНА А ТЪРГОВИЯ И ГЛУПАВИ ЕВРОПЕЙЦИ КОИТО ДА КУПУВАТ СКЪПА ГАЗ И ДА СЕ САМОЗАЦИКЛЯТ СЪС СКЪП ТОК
  • 135 ЧОБАН

    2 1 Отговор

    До коментар #132 от "Лъснаха":

    И КО СТАНА С РЕФЕРЕНДУМА ЗА МАЖОРИТАРЕН ИЗБОР / ГЛУПАВИ КАТО ОВЦЕ АМА КОЧА Е ВЪЛК В ОВЧА КОЖА /
  • 136 Ал Тъпоне

    1 1 Отговор
    Митьо, Митьоооооо, бива ли да си толкоз кух? Какъв комунизъм те гони тебе, като само от 1989г. досега вече 1/3 от един век са изминали и тези, които наистина са могли да бъдат вградени и утвърдени хора с реално влияние, получено от тогавашните служби са отдаван на броеница ако въобще са живи. Празноглави крадци и некадърници, като тебе доведоха държавата до сегашната съсипия, а не някакви таласъми комунисти и призраци бивши служители по сигурността от соца, за които това е било професия все пак, а както много хора в живота си постъпват - сменят професионалното си амплоа по една или друга причина.
  • 137 Къцарков Продажно Мекере!!

    4 0 Отговор
    Изчезвай заедно с плешивия тъпанар П Здравков!!
  • 138 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 139 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 140 Йонко Евреина

    2 0 Отговор
    Авторът е бил в Израел, ама нищо не е научил от тяхната мъдрост.... Иначе, изложеното е напълно в холандски стил. Момче, ние живеем на такова място, че накъдето и да се обърнеш, гащите ти са все свалени. Ти като се моташ по света, може да имаш усещането, че си силен и си добре. Но ние тук сме малък народ и трябва да се съобразяваме с тукашните условия. Западните ценности няма да ни помогнат, когато ни запукат от корабите, от самолетите и с ракетите. И ще са ефективни, щото са до нас. Космическият щит не е над нас, а над САЩ! Проблемите ни със САЩ и Русия са измислени от антибългари, но ние трябва да си ги решим. На първо време, трябва да си вдигнем гащите!