Last news in Fakti

18 Януари, 2022 19:35 65 324 208

Кирил Петков е напът да допусне огромна грешка

  • кирил петков-
  • северна македония-
  • фашизъм-
  • фашисти-
  • история-
  • грешка-
  • емил соколов

Ако подадеш ръка на комунист, той ще я откъсне. Това правило е винаги вярно и съветниците на Кирил Петков трябва да му обяснят какви ще са последствията от тази криворазбрана стратегия на омиротворяване на Македония

Кирил Петков е напът да допусне огромна грешка - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коментар на историка Емил Соколов за фрагмент от посещението на министър-председателя Кирил Петков в Северна Македония днес:

Кирил Петков е напът да допусне огромна грешка в Македония. Днес е казал, че не бива да се говори за българи фашисти, а за фашистки режим. Престъпленията на фашистките режими не бивало да се приписват на цели държави и народи, тъй като такива режими е имало из цяла Европа и те не могат да се представителни за една нация.

Министър-председателят си мисли, че по този начин ще постигне консенсус с Македония. Като някой, който идва от бизнеса, той е научен, че когато направиш отстъпка, отсрещната страна ще отвърне със същото. Това е така, ако насреща си имаш бизнесмени. В Македония обаче Петков не преговаря с бизнесмени, а с идеолози. Това са съветски идеолози и ортодоксални комунисти, които от едно време разбират само от сила, а не от консенсус.

Ако признаем, че в България е имало нещо наречено фашистки режим, ще легитимираме югославския прочит на историята между България и Македония. Това не само няма да спре македонците да наричат българите фашисти, ами направо ще узакони езика на омразата срещу българите. Щетите от такова признание няма как да бъдат поправени, тъй като такава позиция ще е потвърждения на всички лъжи и манипулации, които македонската историография разпространява от години.

Няма как да говориш за фашистки режим в България и в същия момент да очакваш от властите и обществото в Македония да спрат антибългарското си говорене. Точно югославската и сръбската пропаганда са отговорни за това македонците да гледат на българите като на фашисти, окупатори и военни престъпници. Те изобретиха модерна Македония и те поквариха българския идеал за национално обединение, представяйки го като някаква завоевателна война.

Едно е да признаеш, че българските власти и войски са допуснали спорни и недотам правилни решения под натиск от нацистка Германия, а съвсем друго, че в България е имало фашистко управление. Признаем ли пред Македония, че в България официалната власт е била фашистка, това окончателно ще направи сближаването между двете страни невъзможно.

Последиците за България също ще са опасни. Това ще налее вода в мелницата на комунистическите апологети в България. Тези апологети. освен че вярват, че по Байтошово време е било по-добре, смятат, че Народният съд не е терор над мирно население, а нужно и справедливо наказание за "фашистка България". Това се вписва перфектно в кремълската версия на историята, в която Червената армия спасява България, а не я окупира на 9-ти септември 1944-та година.

Министър-председателят трябва възможно най-скоро да се запознае с историческите и идеологически параметри на спора между България и Македония, ако не иска да стане жертва на собствените си добри намерения.

Ако подадеш ръка на комунист, той ще я откъсне. Това правило е винаги вярно и съветниците на Кирил Петков трябва да му обяснят какви ще са последствията от тази криворазбрана стратегия на омиротворяване на Македония.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 310 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 НЕЩАСТНИК

    307 101 Отговор
    мога да кажа, че мястото на мавзолея все още е свободно, там е паркинг, но ако иска г-н Петков можем да му издигнем мавзолей, точно както преди години създадохме на друг национален предател, който предаде българския интерес в Македония – Георги Димитров, и съответно това ще бъде неговото почетно място в сърцата на българите като поредния национален предател, който е предал българския национален интерес“

    Коментиран от #14

  • 2 Бай Онзи

    170 62 Отговор
    Много станахте всезнайковците !
  • 3 ТОЙ САМИЯТ Е ГРЕШКА НА ПРИРОДАТА 🤣

    214 72 Отговор
    Само че в момента е малко използван в политиката 😇
  • 4 Милен

    416 104 Отговор
    Грешката е на тези дето гласуваха за него, а сега всички ще му събаме попарата!
  • 5 оня с коня

    345 144 Отговор
    Канадчето скоро ще си ходи. Днес с външната министърка на чалгарите унижиха България в Македония! Това е срам и гавра с националната ни история! Оставка веднага! Коце Костадинов и Бойко Борисов никога не биха предали България! Скоро ще се наложи отново да изправят България!

    Коментиран от #17, #108

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Харесвам 🎃, само сготвени

    106 178 Отговор
    Много "доброжелатели", много "подсказвали" какво да прави и какво да не прави Кирил Петков... От такива "съветник", държавата е на това дередже.
  • 8 Хисторик

    135 233 Отговор
    В България е ималло фашиско правителство което е забранило партия БКП 1940г вцследващите години правителството е ореследвало социалисти и антифашисти убивали са вкл и деца. Българска армия е влязла в тила на сръбската съпротива за да окаже помощ на нацистите от Германия. 1944 г Червената армия освобождава българите от това пронациско правителство.

    Коментиран от #35, #98, #174

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Верно ли

    140 20 Отговор
    На тоя с изкубаните вежди много взехте да му давате трибуна нещо...
  • 11 Исторически парк

    303 48 Отговор
    Кире да беше прочел един учебник по история преди да идеш.. Цар Борис III фашист ли е бе..

    Коментиран от #26, #78

  • 12 Гост от Силистра

    304 40 Отговор
    Гласувах за Кирил Петков,но сега е добре да помисли за нови избори на пролет за да има легитимност , че гафовете станаха много. Той не е чобанин, а предполагам, че и ние не му изглеждаме на офсе и жертвени агнета!... Това посещение в македония беше безсмислен и не на място акт", изглежда и доста пошло!

    Коментиран от #37, #165

  • 13 vunety$

    55 11 Отговор
    Цецко прави диктовки вместо търчане съботите за редакцията. Напът ли се пише бе Републиканци за България?!??
  • 14 Ало Тинчо

    158 15 Отговор

    До коментар #1 от "НЕЩАСТНИК":

    България е загубила Македония по силата на Ньойския мирен договор 1919г.

    Коментиран от #24, #55

  • 15 Последния Софиянец

    119 95 Отговор
    България членува в Оста (Рим, Берлин и Токио) .Това е фашистки съюз.

    Коментиран от #23, #38, #152, #195, #206

  • 16 Patriot

    122 133 Отговор
    В България е имало фашизъм спор няма!

    Коментиран от #43

  • 17 ПЕТКО МЕТЕНОВ

    97 154 Отговор

    До коментар #5 от "оня с коня":

    ТЕ ДОСТАТЪЧНО Я УНИЖАВАТ И СЕГА, А БОЙКО И ПРЕДИ КАТО КРАДЕШЕ И МАЧКАШЕ НАРОДА. КАТО ГЛЕДАМ КАК ПИШЕТЕ ТРОЛОВЕТЕ НА ВЪЗРАЖДАНЕ, ЯВНО СТЕ ГОТОВИ НА КОАЛИЦИЯТА С ГЕРБ, КОЯТО ГОТВЯТ КОСТАДИН КОСТАДИНОВ И БОЙКО МЕТОДИЕВ БОРИСОВ!

    Коментиран от #30, #101, #121

  • 18 оня с коня

    169 86 Отговор
    Този заедно с външната министърка от чалгарите Павликенската пoвлекана Генчовска, направиха за резил Българската нация като се подмазваха на макетата в Скопие!!! Прав бе Коце Костадинов днес по Евроком че Възраждане не е поредната партия а е явление! Скоро ще бъдат първа политическа сила и с другата милееща за страната партия ГЕРБ ще възродят заедно България!!!!

    Коментиран от #46, #49, #136

  • 19 Факт

    191 29 Отговор
    Аз съм впечатлен от чернокосата къдрава асистентка дето пърхаше след него. Много си отиват двамата. Изглеждат малко глуповати и инфантилни. Оная канадката яко е загазила според мен.
  • 20 Ювиги Хана

    133 26 Отговор
    Сородоидните марионетки искат да изкривяват история и реабилитират фашизма! Този Соколов е стипендиан на Сорос от,, Отворено общество " платили са му образованието в Англия там ги вербоват да служат на Сорос като се върнат обратно в България!
  • 21 Аут.

    191 31 Отговор
    Скоро ще го махнем, но няма как да поправим вредите, които нанася на България.
  • 22 Описва аудиторията на Факти 🙈

    111 38 Отговор
    Това са съветски идеолози и ортодоксални комунисти, които от едно време разбират само от сила, а не от консенсус.

    Коментиран от #90

  • 23 Предпоследния Софиянец

    45 10 Отговор

    До коментар #15 от "Последния Софиянец":

    Имаш много поздрави от Събка с гнойната пъпка, от сухата река
  • 24 Грульо

    146 13 Отговор

    До коментар #14 от "Ало Тинчо":

    Долу Ньойския договор и останалите престъпни решения, откъснали Македония и македонските българи от България!
  • 25 гошо

    102 11 Отговор
    че с управниците в скопие трябва да се внимава, е медицински факт. на тоя в празната чутура още му кънти "аврора".
  • 26 Шинди

    63 95 Отговор

    До коментар #11 от "Исторически парк":

    А къв е Борис бе Куборга Австриец ходил на стещи с Адолф Хитлер! Прочети малко история как царските фамилии от Европа са симпатизанти на нацистите Куборги, Стюарт...

    Коментиран от #40, #128, #146

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Ами ...

    22 7 Отговор
    Абсолютно точно.
  • 30 нашия

    54 54 Отговор

    До коментар #17 от "ПЕТКО МЕТЕНОВ":

    в голяма заблуда си приятелю той не е трол на възраждане а на ГРОБ и се опитва да пришие ЖЪЗРАЖДАНЕ към тях за да ги дискредитира и същевремено да се опита да присвои положителните страни на ВЪЗРАЖДАНЕ...играта му е много тънка....ако го усещаш....тоя не е случаен....

    Коментиран от #47

  • 31 ТаУмВзе

    51 23 Отговор
    След долната мутра и канадчето, не Виждам по голям Провал на козяк в слугинажа. Защото това е Велик успех в премахването на матряла, който трябва да е роб. Просто е роб на друго място. ЗАКРИВАЙ.
  • 32 Българския народ

    90 72 Отговор
    В унизената ни България имаше фашистки режим, който я въвлече във Втората световна война. Това петно ако искате си го крийте между задните бузи... то си е там и този срам тежи още на Родината.

    Най-голямото престъпление на фашитското ни управление бе, че избиваше собствения си народ.

    Като гледам каква съдба има държавата ни в момента - явно Господ още не ни е простил.

    Помилуй, Боже, не наказвай заради греховете на грешните и техните правнуци. Прошка искаме, но даром не идва - трябва добро да се прави, а няма как, като пак сме на страната на злото.
  • 33 ПРОМЯНА

    102 15 Отговор
    Известната поговорка: Kогато фактите говорят и боговете мълчат, придоби друг смисъл у нас: Когато КИРЧО говори и фактите мълчат.
  • 34 Делю Хайдутин

    84 5 Отговор
    И в Германия като влезли съюзниците не открили нито един фашист.ха ха ха ха ха ха
  • 35 Ами ...

    73 20 Отговор

    До коментар #8 от "Хисторик":

    Кога е било това фашисткото правителство?

    Коментиран от #45

  • 36 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    150 23 Отговор
    РСМ ни мразят подиграват се с БГ ИСТОРИЯ КУЛТУРА ПАМЕТ
    а КИРИЛ ПЕТКОВ не е БЪЛГАРИН
    и изпълнява нарежданията спуснати от кукловодите му
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 ами

    39 59 Отговор
    много станаха мисирките тук бе. Виж друго си е тиква да води преговори, па да си поиска и сахер. А сега какво друг трябва да управлява държавата. А относно до комуниста с големите зъби дето къса ръце , питай дядо си той ще ти каже грберска подлого.
  • 40 Ами ...

    56 9 Отговор

    До коментар #26 от "Шинди":

    Дамян Велчев и Кимон Георгиев фашисти ли са?

    Коментиран от #48

  • 41 РУНДЬО ИЗМ'Е'Н"НИКА И КИКИ ДЖЕН'ДЪР'ЛЯКА

    90 32 Отговор
    ПРЕДАДОХА БЪЛГАРИЯ!!!
    НИЩО НОВО, ДЕБИЛА Е КОМУНЯГА А ПЕДЕРАСЧЕТО- КОМУНИСТИЧЕСКО ОТРОЧЕ
  • 42 тенденцията

    38 68 Отговор
    Много хубаво е казал за фашизма Петков. А тази статия е смесица от истини, казани от Петков, при това, много добре и на място, и от изкривено тълкуване на казаното от Петков. Тенденциозна статия, а не свободно лично мнение.
  • 43 Ами ...

    21 6 Отговор

    До коментар #16 от "Patriot":

    Глупости.
  • 44 Перо

    110 10 Отговор
    За българското население, царската армия е освободителка и никога не е имало там партизанско движение, което е било в Моравско - Сърбия. Даже Цар Борис |||-ти е наричан Цар Обединител!
  • 45 Отряд ",, Чавдар,,"

    52 89 Отговор

    До коментар #35 от "Ами ...":

    Преселедвало антифашисти правителство. Правителство пратило 33 000 армия в Сърбия да избива роднините на сръбдките партизани по селата това правиха и тук. Правителство което е пращало и армия в Македония и Гърция да лови и депортира евеи в Аушвиц! Малко ли ти е за фашиско правителство?

    Коментиран от #60, #67

  • 46 нашия

    56 54 Отговор

    До коментар #18 от "оня с коня":

    не се опитвай да хитрееш и да се пришиваш към единсвената партия която до момента застъпва интересите на БЪЛГАРИТЕ и набира скорост...вие от ГРОБ никога няма да имате нищо общо с техните постижения ползи които ще донесат за БЪЛГАРИЯ...вас ви видяхме колко струвате ГРОБ....
  • 47 Верно ли

    24 6 Отговор

    До коментар #30 от "нашия":

    Точно. И заплашва от името на макетата с физическа саморазправа тук, във форума :))) Само дето Коня скъса менискус :)))
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 И "Атака" беше явл

    36 15 Отговор

    До коментар #18 от "оня с коня":

    И Атака беше " явление"...
    Между другото като гледаш изказващият се, освен всичко му виж и погледа. Ако е усмихнат на снимка, закрий с нещо усмивката и пак му виж погледа.

    Коментиран от #137

  • 50 Хубаво

    28 8 Отговор
    Но окупацията си е окупация. С Гого сме били съюзници тогава....това ще отговори ли историка Соколов..или не е удобно
  • 51 asdfg

    23 2 Отговор
    почнахте ли обратните тези, Факти :) Първо така, после иначе и накрая за каквото се плаща :)
  • 52 Torent

    53 35 Отговор
    Фашистите в България убиха и Никола Вапцаров патриота!

    Коментиран от #56

  • 53 Ей ей балъци!

    65 16 Отговор
    Гледам телевизия в момента на РСМ! И там го плюят Кирчо че не им е признал ни езика ни нацията! Айде сега плюйте го и вие!

    Коментиран от #58, #87

  • 54 Гост

    30 25 Отговор

    До коментар #37 от "ах-ах":

    кой ти каза че може да ме коментираш бе муульо,питал ли съм те !..тиквата е на дневен ред да управлява , заради такива като вас !

    Коментиран от #68

  • 55 гост

    71 8 Отговор

    До коментар #14 от "Ало Тинчо":

    България губи Македония, Беломорска и Одринска Тракия благодарение на БЕЗУМНОТО РЕШЕНИЕ на Фердинанд и лизачите му от 16 юни 1913 г. по силата на Букурещкия и Цариградския договор от 1913 г. , Западните покрайнини и Добруджа отново на него през 1919 г. с Ньойския договор. Усилията през 1941-44 г. са обречени!

    Коментиран от #157

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Сатана

    48 22 Отговор
    Преди 9ти IX 44 в България е имало демократично правителство и са клали за разнообразие партизани и ятаци- сиреч опозицията и нямат нищо общо с приетият закон ЗЗД -закон за защита на държавата.

    Коментиран от #82

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Иванушка

    33 11 Отговор
    Тая пък мишка пpoста кви глупости плющи. И като замени Фашистки режим с Про Германско правителство каква е "тънката" разлика. Ти да Видиш къв тхарикат "Историчар"
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Буха ха

    73 11 Отговор
    Избирате малоумници, после се чудите на г@фовете им

    Коментиран от #112

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Хисторик

    11 3 Отговор

    До коментар #64 от "гост":

    Смешо за Цанков става дума!
  • 67 Ами ...

    48 16 Отговор

    До коментар #45 от "Отряд ",, Чавдар,,"":

    Нищо не е. Правителство. Как позна, че е фашисткото? Кой от министрите членува във фашистка партия? Кой от министрите се самоопределя като фашист?

    Коментиран от #203

  • 68 Верно ли

    25 55 Отговор

    До коментар #54 от "Гост":

    Споко, господарите не го щат вече Банкянския и няма шансове за възкресения. Лошото е, че на хоризонта нищо адекватно няма. Викам да си връщаме служебното!
  • 69 Демократ

    32 20 Отговор
    Фашистите у нас са прототип на демократите и техните ценности. Затова днес демократите отново поставят въпроса имало ли е фашизъм в България.
  • 70 Комуниста

    17 24 Отговор

    До коментар #56 от "Оди се трескай у Сараите":

    Ей лагерник малко камъни си тришил в кариерите през социализма. Пускай си турския сериал и се потапяй.
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Сериозен компромис

    70 7 Отговор
    Не е прав Емил Соколов. Македонците правят сериозни компромиси. Днес са се отрекли от териториални претенции към България. Утре ще кажат, че нямат претенции към Силистра, следващият компромис ще е, че се отказват от претенции към Бургас, може би ще ще откажат и от Варна.... и т.н. Компромиси и отстъпки правят хората, и то какви компромиси....
  • 73 Голем смях

    78 20 Отговор
    Бойко го посрещаха с метани,войници с пушки ,цялата македонска измет строена и стои мирно...този канадски боклук му пратили някакъв министер..Да и боклук...обръщай самолета и дим да те няма ..
  • 74 Ами ...

    16 21 Отговор

    До коментар #48 от "Хисторик":

    А когато става председател на "Звено", пок ли не е знаел? "Политически кръг „Звено“ е крайнодясна обществено-политическа организация, съществувала в България от 1927 до 1949 г. .... В идеологическо отношение е силно повлияна от фашизма". Цитата е от wikipedia.
  • 75 Комуниста

    18 45 Отговор
    От БКП малко фашисти избиха 1947 трябваше повече.
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 РъпОн

    79 18 Отговор
    Голем срам за България е този смешник. Всеки ден е страшна загуба. Какво ще правим с непосилни сметки? Смешник. Нали дойде да оправиш нещата? Оправяй или ще те оправи народа. Ама ти нали си продажник ще си идеш в Канада. Жалък човек. Жалко за БГ.
  • 78 Перо

    13 33 Отговор

    До коментар #11 от "Исторически парк":

    Тој(7клас) кога учел историја во 1994 се уште во блгарските учебници писало Блгарија во ВСВ имало монархофашистичка власт,след това оди во Канада.
  • 79 увий русофил

    9 13 Отговор
    напълни буркани !
  • 80 mink

    53 13 Отговор
    кирооо глупак си голям
  • 81 Абе герберстчета

    21 37 Отговор

    До коментар #71 от "И НА ДЕБЕКА АТИЕ'БА М'АК'ЯТА":

    скоро господаря ти Тиква влиза в затвора за дълго време!
  • 82 Ами ...

    27 12 Отговор

    До коментар #57 от "Сатана":

    Разстрелват са съветски терористи.

    Коментиран от #95

  • 83 лупи

    37 7 Отговор
    краино време е да се разбере кои саздаде македония

    Коментиран от #84, #86

  • 84 Ами ...

    51 7 Отговор

    До коментар #83 от "лупи":

    Не знаеш ли? Коминтерна.
  • 85 асен

    34 6 Отговор
    пълни глави с петолъ4ки
  • 86 Иванушка

    9 33 Отговор

    До коментар #83 от "лупи":

    "...краино време е да се разбере кои саздаде македония..." - и успоредно с това не е зле да разберем кой сАздаде и България...от нищото ?
  • 87 Ми то май само това оставаше!? Но скоро

    54 13 Отговор

    До коментар #53 от "Ей ей балъци!":

    Ми то май само това оставаше!? Но Кирчо скоро и това ще направи. Ще съсипе Бъалгария с простотията си и ще се изнесе из америките.
  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 7777

    82 14 Отговор
    ДНЕС ПРЕДАТЕЛЯ КИРИЛ ПЕТКОВ ПРОДАДЕ БЪЛГАРСКИТЕ ИНТЕРЕСИ В МАКЕДОНИЯ. ТОЗИ ПРЕМИЕР НЕ ЗНАЕ КЪДЕ СЕ НАМИРА,НЕ ЗНАЕ КАКВО ДА ГОВОРИ,ИЛИ ДА НЕ ГОВОРИ,ТОЙ ДАЖЕ НЕ ЗНАЕ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК. СЕГА СЛЕДВА-ОСТАВКА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО,И ПРЕДСРОЧНИ ИЗБОРИ. А КИРЧО ДА СИ ХОДИ В КАНАДА СЪС СЪПРУГАТА МУ И ДЕЦАТА...И ДА НЕ СЕ ВРЪЩА НИКОГА ПОВЕЧЕ!

    Коментиран от #91, #208

  • 90 Ремс

    37 8 Отговор

    До коментар #22 от "Описва аудиторията на Факти 🙈":

    Където е играла тоягата пак ще играе само почакайте соросоидни слуги
  • 91 8888

    18 41 Отговор

    До коментар #89 от "7777":

    Не пропагандирай измислици гербераст господаря ти влиза в панделата оставате гладни герберачета !

    Коментиран от #107

  • 92 Селяк

    71 8 Отговор
    Не мога да не изкажа и аз моето разочарование (без изненада) от визитата на този наш "мил" премиер. Ден след като премиера на Македония направи изявление по ТВ, че компромис с историята и произхода на езика им - категорично НЯМА да направи, и за промени или отстъпки няма да се стигне, нашият Ганьо отива там с лисича и мазна физиономия, наричайки го "приятел" няколко пъти, и постоянно си въртеше главата към македонският премиер, като, че ли търсеше неговото съгласие всеки път, а когато македонският премиер говореше нито веднъж не се обърна към Ганьо, не го нарече приятел и повтаряше като папагал, че на този етап няма да се разглежда историята и езика на Македония! Това просто беше унижително за България и българският народ! При въпроса за езика, за разрушените паметници и омразата към България - Петков ясно заяви, че България никога не е имала претенций на какъв език Македония избира да говори... ясна е работата от сега. А кой ще ползва тая самолетна линия София-Скопие така и не стана ясно, май ще бъде за македонските студенти които ние българските данъкоплатци ще поемем изпитните и семестреални таски...
  • 93 ХЕРО БАКЛАВА

    49 6 Отговор
    кирчо,НЕ ВКАРАШ ЛИ рсм в €$ НЯМА МЪНИ!!!
  • 94 Войникът 🇧🇬

    55 9 Отговор
    Абе обобщено с няколко думи- да си ходят тези недорасчета,които ги издигнахме да ни управляват,наред с сертификатите си зелени, бенбени и тем подобни! Респект за нас Българите ,вековна нация простираща се много по далеч от сегашните си граници ,сбити преди време от сегашни иностранни сили ,които се изявяват и сега за силните за деня ,на които клякат управляващите ни🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬

    Коментиран от #131

  • 95 Сатана

    19 32 Отговор

    До коментар #82 от "Ами ...":

    С което се потвърждава тезата,че в България има Фашистки режим,който е военен и политически съюзник на Фашистка Германия. Потомците ба Българските фашисти са всеоще между нас готови за отмъщение.
  • 96 Чипът

    14 0 Отговор
    Предпазното средство се наака тотално
  • 97 Ziki

    70 10 Отговор
    Продадоха България, продължавайки промяната.
    Яжте чийзкейка на жената на Киро, хляба става по-скъп. Ще стоите на тъмно,купувайте си свещи.
    България в 21 век!
  • 98 Пръц

    35 0 Отговор

    До коментар #8 от "Хисторик":

    Допълнение.След войната през 1947г. Берлинският договор налага репарации на България в полза на Югославия
    70 000 000 долара в стоки по цени от 1939г.Малко след това Югославия се ОТКАЗВА от тези репарации,но България продължава да изплаща такива на Гърция по същия договор но по—малка сума.
  • 99 111

    24 18 Отговор
    Сега е модерно да си реваншист и дори, ако си отявлен фашага, стига да си на правилната страна на днешните ни приятели от Козак.
    Само че, по време на ВСВ именно фашагите им бяха врагове. И бомбардировките на София и други български градове, както и на немски и италиански градове, както и Нюрнбергския процес и подобни по-малки из европейските страни са извършени от тях или под тяхна режисура. И, да, в България е имало фашизъм, колкото и да отричат това наследниците. Но маските ще паднат скоро, както в Украйна, стига да кажат от споменатото посолство. А Факти като автор е много удобно, за да няма персонална отговорност за подобен срамен по внушенията си репортаж.
  • 100 Последния Софиянец

    40 7 Отговор
    Ако наш Кирчо ни разочарова, ще бъде изчегъртан като Борисов.
  • 101 Аааааа НЕ

    12 21 Отговор

    До коментар #17 от "ПЕТКО МЕТЕНОВ":

    Само ВОЛЕН И АТАКА
  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 ПЕНЦИОНЕР

    24 9 Отговор

    До коментар #5 от "оня с коня":

    .... ДА СИ ХОДИ ДА ГОО.... И....... А ФАТМА СЪШТО Е ВИНОВЕН... ЗАШТО...!!!!!
  • 109 Чашков Бойко

    53 10 Отговор
    Каква грешка, той Кирливчо си е абсолютна грешка като фигуранта който го лансира
  • 110 Петров

    26 41 Отговор
    Не мога да повярвам, че пишете с толкова омраза и страдате за 12 годишното управление на тези, които превзеха държавата.Не виждате ли, че нямаме една читава болница, пенсионерите приличат на клошари, нямаме лекари, близките на болни от ковид заплашват лекуващите, защото смъртността от липса на лекуваш персонал е престъпна, нямаме пътища, цели населени места изчезнаха, стопихме се като нация.....За това ли съжалявате? Искате още...

    Коментиран от #113, #115, #117, #119, #126

  • 111 Мислещ

    14 1 Отговор
    Никога не сме били самостоятелни Ще изключат дакато приемат македония Решено е
  • 112 Истина

    45 3 Отговор

    До коментар #62 от "Буха ха":

    Бухаха. Дядо СЛАВЕЙКОВ "НЕ НАРОД А МЪРША. ТУЙ ЩЕ КАЖА И ЩЕ СВЪРША"
  • 113 Бфс

    19 13 Отговор

    До коментар #110 от "Петров":

    Един реалистичен и точен коментар
  • 114 Виталия

    16 4 Отговор
    А защо бг политици ходите на шляй-пазар в Македония ? От м.10.1956 има писмена кореспонденция между двата властелина Й.Тито и Т.Живков. Нито едно ли писмо не сте прочели ? Впрочем не е ясно сигурно и къде са те ?!
  • 115 НАЛИ ТОВА БЕШЕ ЦЕЛТА!!

    33 9 Отговор

    До коментар #110 от "Петров":

    На мероприятието!да се направят бедните по бедни. Гладен и прост народ по лесно се управлява!и ЕВРЕИТЕ да влезнат във властта!да колонизират. Да вземат пазара. Да си прокарват собствени интереси и да ТРОВЯТ хората 😇
  • 116 Амсалак

    18 3 Отговор
    А поредната Мисирка е НА ПЪТЯ дето не зна е да пише на Майчиния си език!!!
  • 117 То тва е заповед от запад и рашата

    22 5 Отговор

    До коментар #110 от "Петров":

    Да сме на тоа хал и политиците в бг правят каквото им се нареди нали пари земат
  • 118 Виталия

    27 4 Отговор
    Според мен заглавието е правилно, защото Петков се изсили още преди да тръгне, че че постави ново начало в преговорите. Ново начало означава пълен анализ на историческиъе справки и документация по въпроса, както и оценка на настоящата ситуация, а не връщане в 1938 г. например. То той не е бил и планиран още, както и други хора
  • 119 Гласоподавател

    43 7 Отговор

    До коментар #110 от "Петров":

    Аз гласувах за теб и сега вече много много съжалявам… Оставка махай се!
  • 120 Гуру

    19 27 Отговор
    Ест. че е имало фашистки режим в България. Точно по тази причина, под натиска на вътрешната съпротива, с подкрепата на Русия се сменя въпросния режим. Евреите от България сме спасили поради вътрешни конфликти, но евреите от Македония сме изпратили на смърт.
  • 121 Виждаш

    38 18 Отговор

    До коментар #17 от "ПЕТКО МЕТЕНОВ":

    че я караме проба грешка и пак така че на най-некадърния се натресохте
    Бойко си искаме старото нормално :)
  • 122 Сандокан

    36 6 Отговор
    Бачи Кико видя се че за чепмза зеле не ставаш.. предател долен… бойко го намеазих за 12 години, а теб за 1 месец
  • 123 Запознат

    49 3 Отговор
    Македония декларира че мама да има територялни претенции към България. Алоооо ...президента: кафе си?Не помним е да сме анексирали Македонска територия. Сега излиза че ни опрощават територия която е тяхна и Македонците нямат претенции. Продажници долни това е недопустимо,искате да пламне държавата ли?Утре Турция и Гърция и Румъния че имат същите претенции.Резил,погнусени сме от Вас,по добре да сме гладни отколкото ограбени и без чест. Гнус ме е от България.
  • 124 нормален

    28 30 Отговор
    АБЕ НЕ ТЕ ЗНАМ КОЙ СИ АМА ДА ТВЪРДИШ ЧЕ ПРИ БАЙ ТОШО Е БИЛО ПО-ЛОШО Е НЕВЯРНО И НЕГРАМОТНО...
  • 125 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 126 Селяк

    44 8 Отговор

    До коментар #110 от "Петров":

    От година приключи това 12г управление за което говориш и никаква промяна няма освен на зле! Сегашното правителство прооритет му са 1) Македония, 2) Гешев, 3) Застраховки на депутатите, 4) Увеличаване на заплати 5) Бонуси и т.н. Доказаха, че са същите като предишните, а може би и по-зле! Проблема на такива като теб е, че за теб не е от значение кой управлява България, само да не е ГЕРБ! Обаче това е от огромно значение и е много важно кой управлява! Не виждам новото правителство да му е приоритет народа! Ние сме подложени на много висока инфлация, икономиката загива с всеки изминал ден! Хората изнемогват! Увеличиха пенсии и заплати които ги изяде инфлацията за секунди! Никакви реформи или решение за справяне с най-болезнените сектори в момента, ами се ходи на срещи в Македония и се сменят закони за да се махне Гешев - а за народа?! Така, че ние сме реалисти и не живеем в облаците като други, надявайки се, че Кирчо ще
    Почука на вратата и ще ни пита от какво имаме нужда! Наясно сме, че промяна няма да стане веднага, но може да се стартират планове и да се съгласуват решения които да влязат веднага в сила в полза на народа! Не може да даваш срок на Македония от 6месеца, а за проблемите в собствената ти държава да даваш 4г! Оправи си първо нещата в държавата и тогава помагай и организирай чуждите работи на други държави! Събуди се!
  • 127 Бор

    48 5 Отговор
    Ще има бунтове ,на Българите им писна от помияри.Правителството да си събира чаршафите и да си заминава за Канада. Слуги си имаме колкото искаш, на държавата и трябват смели хора. Нас не ни е страх че сме гладни и бедни,по страшното е да си без чест и достойнство. Как може държава извън ЕС да декларира че няма претенции към държава която е член на ЕС . Значи ЕС се е съгласила и приела че България е АНЕКСИРАЛА чужда територия и се е скрила в ЕС ......пълен НОНСЕНС. Кафе си г-н.Радев ?Какво става?Имате ли глави на раменете си? Нас Българите не ни е страх от бедност и глад....и от воини, страх ние от крадци и безчестие, страх ни е от Тота което трябва да разкажем на децата си, Вие ако ни лъжете ,Ние не желаем да лъжем децата си. Позор...Срамота....Гнус ме е от Вас. Ако има бунтове с чиста съвест ще ги подкрепя. Референдум. Обявете ни паспортите за Македонски......Албанците ще се погрижат по добре от вас за мизерния ,ограбен Български народ. И само не ми се пишете Българи , истинските Българи не са страхливи като Вас. Срам се е заради Вас.
  • 128 Walkirie

    26 2 Отговор

    До коментар #26 от "Шинди":

    Даже не знаеш как се пише Кобург,ама иначе си много начетен и си тръгнал да поучаваш. Историята ти е тъмна наука,по-добре си трай.
  • 129 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 130 Фрайнц

    15 20 Отговор
    Ми като имаше фашистки режим, как да каже, че няма. Отделно, наши войници, бая поразии са правили, та те и гърците още ни мразят. И тамошните евреи са пращали в лагерите.

    Коментиран от #132, #133

  • 131 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 132 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 133 Ади

    4 4 Отговор

    До коментар #130 от "Фрайнц":

    Аре у лево.
  • 134 Рекс

    9 2 Отговор

    До коментар #131 от "Sssss":

    Да беее. надей се коньо за зелена трева!
    Бегай у матушката!
  • 135 ЗЗД -фашисткият закон

    20 7 Отговор
    "Законът за защита на държавата (ЗЗД) е изключителен наказателен закон в България, който е бил в сила от януари 1924 до октомври 1944 г. Гласуван е от 21 Обикновено Народно събрание на 4 януари 1924 г., влязал в сила с Указ № 2 от 23 януари 1924 г. Изменян и допълван четири пъти чрез Закон за изменение и допълнение на Закона за защита на държавата (ЗИДЗЗД)."

    "На 16 март 1925 г. 21 Обикновено Народно събрание допълва ЗЗД чрез Закона за изменение и допълнение на Закона за защита на държавата (ЗИДЗЗД). Увеличени са съществуващите по ЗЗД състави за много от провиненията. Прибавени са още 6 нови члена, а част от съществуващите са изменени, като целта е увеличаване на присъдите със смъртно наказание. Увеличена е долната и горна граница на наказанието „лишаване от свобода“. Максималният размер на съдебната глоба се увеличава до 500 000 лв. Увеличава се съставът на административното наказание „уволнение“, като то се прилага и за политически идеи. На основание на това изменение, още на 18 март Народното събрание отнема мандатите на 6 народни представители комунисти. Чл. 13, ал. 2 въвежда изискването за доносителство от страна на роднините на извършителите на нарушение по смисъла на закона. Премахва се триинстационната съдебна система и се заменя с двуинстанционна. Апелативното обжалване на присъдите отпада, като се запазва касационното."

    От фашистките главорези най-много пати българският народ в "старите предели" през 1923, 1925 и 22.6.1941 - 9.9.1944 г.
  • 136 Така

    25 13 Отговор

    До коментар #18 от "оня с коня":

    Виждаш ли, и това са фашистки партии, за разлика от сегашните управляващи партии, които са комунисти.Комунизма и фашизма са голямо зло,като може би фашизма е по малкото.
  • 137 Родина

    17 11 Отговор

    До коментар #49 от "И "Атака" беше явл":

    Да, типичен фашист с измъчен поглед, но комунистите дори са още по лоши.
  • 138 Go60

    39 3 Отговор
    Киро аварията е супер неподготвен за каквото и да е! Киро Аварията имам чувството, че си е платил дипломната от харвард!

    Коментиран от #143

  • 139 Даа

    37 2 Отговор
    Казвах ви че Киро не знае нашата история, не е живял в България, НЕ Е УЧИЛ българска история, не знае каква рана е Македония за нас, колко ни боли като крадат македонците нашата история и ни оплюват. Затова кп не ставаше за премиер, а освен това и менти, не може такъв човек да е начело, от него чух - АЗ искам да съм министър председател, а
    АЗ чувствам че съм българин, ще анализираме и ще надграждаме.
  • 140 Даа

    24 2 Отговор
    Казвах ви че Киро не знае нашата история, не е живял в България, НЕ Е УЧИЛ българска история, не знае каква рана е Македония за нас, колко ни боли като крадат македонците нашата история и ни оплюват. Затова кп не ставаше за премиер, а освен това и менти, не може такъв човек да е начело, от него чух - АЗ искам да съм министър председател, а
    АЗ чувствам че съм българин, ще анализираме и ще надграждаме.
  • 141 НАДГРАЖДАНЕ

    28 1 Отговор
    Спокойно Байдън! Б-я няма териториални претенции към САЩ, а намерение да присъедини САЩ към България като нова област. Историята казва, че си наследник на бай Дън - стар български род.
  • 142 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 143 kingsize

    32 3 Отговор

    До коментар #138 от "Go60":

    Харвард - задочно, вечерно, платено!
  • 144 Боровил

    20 3 Отговор
    Той самия е грешка на природата
  • 145 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 146 Борислав

    27 2 Отговор

    До коментар #26 от "Шинди":

    Такъв е бил,но никога е е вдигнал ръка в нацистки поздрав.Винаги е бил прагматичен и е превел България,с възможно най-малко загуби през войната.Дори си запазваме Южна Добруджа.
  • 147 Българин

    25 9 Отговор
    Някое комунде безродно засегна организацията Звено и я нарече фашистка. Ако не беше Звено на 9,9,44г, комунягите със техните бойци гимназисти и пет пищова щяха да вземат София и съраната друг път. Имено прогресивноте офицери от организация звено извършиха военият преврст, те вкараха софийската танкова дивизия във Спфия и заеха всички минисъерства. Тва дето бай Тошо бягаше и командваще партизанска армия е една филмова озмама. Товаче офицерите от Звено са били фашисти е комунистическа лъжа. Звено са били организация на ниските чинове във армията и са били против влизането на България във тристраният пакт. Колкото за Кирцата, той затова е поставен от мадурските машини,,,, да ни предаде но главният предател е Радев. Ще го разберете сус времето

    Коментиран от #175

  • 148 7555

    29 2 Отговор
    ....съветниците на Кирил Петков трябва да му обяснят ...
    квъ съветници кви пет лева
    него го инсталираха и го управляват дистанционно.
  • 149 Корназов

    19 1 Отговор
    Не е точно така,защото фашизъм има в Италия и Германия,но никой нищо не казва,което значи,че се търси под вола теле.
  • 150 Пешо

    30 5 Отговор
    НА ТОЗИ ПРЕМИЕР ВСЕ МУ Е СМЕШНО ,ВСЕ СЕ РАДВА ЗА ТУЙ,ЗА ОНУЙ , ВСЕ ПОЗДРАВЯВА НЯКОГО ЗА НЕЩО ЗА ТВА,ТВА,ТВА...
    ВЗЕХ ДА СЕ СЪМНЯВАМ ДАЛИ Е НОРМАЛЕН.
  • 151 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 152 Иванов

    24 4 Отговор

    До коментар #15 от "Последния Софиянец":

    Нюансите в политиката имат особено значение, драги!
    България не е "членувала"!
    България е била принудена от обстоятелствата да "членува"!
    Ако бяхме се противопоставили, Хитлер щеше да ни бомбардира от 1942 год. до кой знае кога! Нямаше да можем да се съвземем дълго, а и 1942 год. при разпалването на Световна война, не е било ясно кой ще я спечели! Тежко на губещите! Победителите никой не ги съди! А и историята я знаем, ние участваме от немай къде и сме се опитали поне да прокараме един свой интерес -Македония, която Съглашенците са ни отказали! Това е политика на възможното!
    А "фашистите" ни са били Балканфашисти!
    Като немогат да се противопоставят на силния на деня, да се съюзят с него!
    Идейни фашисти, вероятно са били един файтон хора! В тази връзка не е важно дали си нарочен за фашист или действаш като фашист, а българската армия я посрещат с овации в Македония!
    Да кажем ли сега българите, че щом народа в Македония така радушно с цветя е посрещал "фашистите", значи и тамошните са били фашисти!
  • 153 Иванов

    5 0 Отговор
    Антихитлеристката коалиция, не "Съглашенците"!
  • 154 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 155 Петроф

    20 1 Отговор
    Като няма хляб, яжте пастите на премиершата!
  • 156 ВЪЗРАЖДАНЕ

    20 4 Отговор
    Спокойно, Петков е нелегитимен, но полезен говедарски и.ди.от, и скоро ще го разкараме от поста му с камъни.

    Коментиран от #168

  • 157 Чудомир

    11 1 Отговор

    До коментар #55 от "гост":

    Той е от село Каменяк и си има кон. Конят му е осиновен от нашата община, защото сѐ у общинския обор се храни и яде дажбата на селския бик. И секретар-бирникът е като бика и у яденето, и у другите издевателства. Има си и овощна градина в наше землище, но обаче не ражда седем години и една нощ си я изсече, па набеди селото и общината му я плати на общо основание по закона. Има си и комперация. Тя е селска, ама той им прави сметките и с разни заблуждения печалбите ги абстрахира за себе си и я оставя в дефицитно положение. Много му е хубав почеркът. Като те подпише под някой документ или запис, не можеш да познаеш ти ли си се подписал, или е фалшификация.

    Малко е черен и тунтурест като свинче, ама е дявол голям и има две къщи у Каменяк и трета у Голо бърдо. И две лозя има, три малачки, два шопара и е ортак с каракачаните в кашкавала, за да плащат за паша по-малко. Петъчен ден се качва на коня за града, ама минава през тяхното село и стои там до неделя, а в понеделник иде в града и като се върне в село вечерта, писува си за три дни пътни и дневни. Мастило и книга купува от Теня книжаря и си делят печалбата на далаверни начала. Като му рекох лятос, че за пет месеца е изписал шест кила мастило, той ми рече, че лятно време го пиели мухите. Той има и пенсия анонимно. Ходи да взема пенсиите на вдовиците и невалидите и при изплащането си я докарва пенсията с окус-фокус. Той е на власт шестнадесет години и партиите падат, а той не пада и ще стои на служба до втор
  • 158 Чудомир продължение

    9 1 Отговор
    на служба до второ пришествие! Есенес дойдоха либералите от по-слабото крило да правят събрания и държа сказка един и рече на широките народни маси:

    — Селяни, половината ви село е потънало в мочури и тресища! Като дойдем на власт, ще го преместим лаконически по-горе, на сухото, на държавни разноски!

    А той стана, па му рече:

    — Може — кай, — може! Вярваме, че ще го преместите. Нали в деветнайсета година преместихте цяла Добруджа във влашката земя, Тракия в гърцката и Босилеград в сръбска! Вярваме — кай, — ще го направите! Майстори сте!

    А вечерта синковецът прави-струва и ги прибра либералите у тях на спане и се напиха на Йовин Гергя с виното, защото е от тяхното крило. Кога си отиваха на утрето, прегърнаха се със секретар-бирника и после той ги псува съфакупно всичките.
  • 159 Шогун

    12 3 Отговор
    От Кирчо май ще се очакват множество грешки! Дано да ни опровергае, тези които сме подозритни, но изглежда гафаджия!
    Добър премиер и ставащ за такъв беше Янев, но изглежда преценено бе, че ще отстоява твърдо определена линия и принципи!
  • 160 Емил

    17 2 Отговор
    Колко пари ти обеща шиптаро Османи. Рама Албания парите са пратени. Срам и позор бог те гледа
  • 161 Алтал

    5 1 Отговор
    Факти е "на път" да допусне граматическа грешка....
  • 162 Болярин

    19 3 Отговор
    А като е бизнесмен, какво търси в политиката ? Или тепърва ще се учи и българския народ ще плаща грешките му ?!!

    Коментиран от #187

  • 163 Петела

    17 2 Отговор
    Баш ми е брига,дали линията Скопие-София ще я има или няма да я има. Ще се харчат едни пари за дотации,вместо за нещо по- полезно
  • 164 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 165 До гост от Силистра

    17 3 Отговор

    До коментар #12 от "Гост от Силистра":

    Заради такива като тебе, дето са гласували за Кирчо и Кокорчо сега всички ние страдаме заради некомпетентността и безхаберието им.

    Коментиран от #184

  • 166 До гост от Силистра

    14 3 Отговор
    Заради такива като тебе, дето са гласували за Кирчо и Кокорчо сега всички ние страдаме заради некомпетентността и безхаберието им.
  • 167 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 168 Иван

    13 1 Отговор

    До коментар #156 от "ВЪЗРАЖДАНЕ":

    Да, ще го разкараме, но ще разкараме и вас "ВЪЗРАЖДАНЕ"
  • 169 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 170 Калбо

    9 3 Отговор
    Ами какво чакам и тогава давайте да го сваляме този мърлячи от там няма смисъл да чакам и ако направих грешка какъв е каква
    ползата трябва да му се покаже че ще бъде изритан не да чакаме до края докато това се случи да се
  • 171 МАРА

    14 3 Отговор
    КИРИЛЕ, ПРОЧЕТИ ИСТОРИЯТА НИ, АКО НЕ СИ БИЛ В ЧАСОВЕТЕ. ВНИМАВАЙ КАКВО ПРАВИШ , БЪЛГАРИ ТЕ ИЗБРАХА И СИ ДЛЪЖЕН,
  • 172 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 173 Ффг

    2 9 Отговор
    Хаха имало е фашистки режим начело с б3. Имало е убити антифашисти от бг фашистите в Сърбия и Гърция

    Коментиран от #207

  • 174 Цариброд

    13 2 Отговор

    До коментар #8 от "Хисторик":

    Ч армия окупира България Чети и после пиши Обявява война на България и я окупира без съпротива ,изнася златният резерв на БНБ и след 7г престой слага марионетно правителство
  • 175 Само че

    11 7 Отговор

    До коментар #147 от "Българин":

    Машините за гласуване, които избраха Прост ОКиро измамата не са "мадурски", а са на компанията SmartMatic, USA, чийто председател на борда на директорите барон/лорд/господар Молох Браун (Молох е едно от имената на дявола, проклет от Мойсей, на който семитските народи от Ханаан са принасяли в жертва деца, като живи са ги изгаряли, а последно изгориха 41 деца в заключен киносалон в Кемерово, Русия, през 2018 г.). Същият baron/lord Malloch Brown е назначен през януари 2021 г. за президент на фондация "Отворено общество" от неговия приятел и основател на "Отворено общество" - Джордж Сорос.

    Има ли връзка между Сорос-Молох-СмартМатик- Сиела-"Козяк-16"-Мустафа-Радев-соросоиди-изборни фалшификации-Прост ОКиро и Продължаваме Подмяната????
  • 176 Дебил Гербав

    6 0 Отговор
    Напът - нова дума в речника на неграмотниците.
  • 177 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 178 Промяната

    11 5 Отговор
    Уважаеми клиенти,
    Уведомяваме Ви, че „Теленор България“ ЕАД ще индексира месечните абонаменти спрямо официално обявения от Националния статистически институт (НСИ) средногодишен индекс на потребителските цени (ИПЦ) само за 2021 г., който е в размер на 3,3%. Индексацията ще бъде отразена във фактурите, издавани от 5 февруари 2022 г.
  • 179 Матей преображенски

    12 3 Отговор
    Много свободно започнаха напоследък да жонглират с понятия като комунизъм и фашизъм,направиха ги взаимозаменяеми.Инициативата за предаване на Пиринския край на Югославия и била на Сталин,а Димитров е трябвало да проведе директивата на практика.Русия по традиция държи на Сърбия,която пък не я е предавала дори в най-трудни времена ,за разлика от нас.Та затова Сталин е решил да ги възнагради сърбите за твърдия отпор срещу хитлеристите и да им направи една мини-империя.Сърбия е била окупирана чрез война от хитлер и през цялото време на войната сърбите оказват яростна съпротива чрез големи партизански съединения,водят системна партизанска война.Докато тук,борбата е била почти водевилна.Както и да е,до предаване не се стига,а в пиринския край дълги години хората се смятаха за македонци,наподобяваха и сърбоманския диалект..Сега пък инициативата идва чак от фашингтон,как да им откажат радев и петков,не само ще съдействат за приемане на Македония в ЕС, ами и пиринския край ще предадат ,ако им се заповяда.
  • 180 Миряна

    7 4 Отговор
    Да цар Борис 3 се среща с Хитлер ,но не допусна български войски да се бият срещу Съветските. Това по дразни Хитлер и май той го отрови връщайки се от Германия веднага почина.Политиката е такава истини няма.Кирчо е нагласен предател и с Македония ще става все по лошо
  • 181 Мнение

    11 4 Отговор
    Както българите винаги са обичали Русия, така и поколенията са признателни и дълбоко в себе си почитат и цар Борис III, посрещнат в Македония с всенародни тържества.
    К. Петков трябва да разбере, че душата на народа, вече "клокочи" срещу него. И не е срамно да кажем и напишем отново: ОСТАВКА !!!
  • 182 ????

    9 2 Отговор
    По най важната тема от външната политика- провал! Народе не спи- Референдум по темата РСМ
  • 183 Знайко

    2 3 Отговор
    ....опитва се да е обтекаем, човечеца за да са упешни преговорите , но за да си обтекаем трябва и да се понадупиш!
  • 184 ММ.

    0 1 Отговор

    До коментар #165 от "До гост от Силистра":

    А...какво Ви е "страданието"..?
    Дали не е вродено...или е придобито от занижени умственни способности?🙂
  • 185 AnmobgOccult20 Българофил sv.

    7 0 Отговор
    За статията, браво и респект, страхота е, мн. На място. Аман от толко предатели на древна България и славната й история! До всички коментиращи, няма по голямо зло от ционисткоболшевишката зараза, НЯМА, както и от родните върши предатели, Георги Димитров жоро тарабата, Димитър Благоев и тем подобна червена сган, заедно с гадни долни и въшливи руси и сръбе, режат от Стара България живо месо и правят македонска нация, само и само да отслабят Нацията ни, също режат и Западните покрайнини, както и Беломорска Тракия, но това е с английска помощ! В България никога не е имало фашизъм, а монархия с Националсоциалистическа подкрепа, това фашизъм, е измислено от именно тази ционоболшевишката върхушка, която почива на Лъжи. Запомнете Македония, е български етнос и територията му им е, единствено Българска, дано един ден си анексираме цяла та ни земя македония, както се казва-от Черно море до Вардар и от Дунав до Бело море, така да бъде, амин!!!
  • 186 Илиев

    3 2 Отговор
    Ами при сто хиляди ,,активни борци против фашизъма и капитализма,,, как да не сме били фашистка държава? Ако не сме били, против кой са се борили тия национални величия?
  • 187 Илиев

    5 0 Отговор

    До коментар #162 от "Болярин":

    То, щото досегашните политици бяха чудо и приказ.
  • 188 Професор

    4 0 Отговор
    Вижте сега, има доста неразбиране за нещата. Според мен, нашите тези трябва да са ДВЕ. ПЪРВО. Северна Македония е избрала да е многонационална държава по собствената си конституция. Има десетки хиляди македонци, които са и български граждани, следователно, българският етнос трябва да е включен в КОНСТИТУЦИОННО мултинационалната мозайка на Северна Македония, и точка. Докато това не стане -- никакво започване на никакви преговори. Българската конституция, която пък ние сме си я избрали, казва, че България е еднонационална държава и всички български граждани са българи без разлика на пол, етническа принадлежност, религия, и т.н. Така че, реципрочно изискване България да признава северомакедонско малцинство просто НЕ МОЖЕ ДА ИМА. Това Петков им го каза, макар и нежно, но им е станало ясно. ВТОРО. За фашизма. Македония по време на ВСВ НЕ Е ПРАВЕН СУБЕКТ и следователно, не може да бъде окупирвана. Окупирана е Югославия. ПОНЕЖЕ Македония е била част от Българската Екзархия от 1870 до 1913 г. ПО СОБСТВЕН ИЗБОР и от българската държава 1915-1918, Македония е ПРИСЪЕДИНЕНА обратно към България, но пак не като отделен правен субект. Терминът който те използват "окупация" трябва да се замени с "присъединяване". При това положение, каквито и фашистки течения да е имало в България, точно същите е имало и в присъединена Македония. Да, имало е политически преследвания, партизанско движение, и убийства, НО НЯМА РАЗЛИКА между тези неща в България и присъединена Македония. Фи

    Коментиран от #189

  • 189 Професор

    5 0 Отговор

    До коментар #188 от "Професор":

    (продължение) Филмът "Трето Полувреме", колкото и да е неверен (понеже именно ФК Левски отказват да вдигат ръце за нацистки поздрав, докато от ФК Македония ВИНАГИ ОХОТНО ГИ ВДИГАТ, а и никаква такава драма с треньора Шпиц няма -- той е спасен и умира от инфаркт през 1961 г) тези неща ги показва ясно -- полковникът Гарванов казва, че е македонец, тоест, това е вътрешномакедонски конфликт, точно както е и вътрешнобългарски конфликт. С една разлика -- в Македония протести против депортирането на евреите ИЗОБЩО НЕ Е ИМАЛО, -- македонците ОХОТНО СА ПРИЕЛИ ДА ДЕПОРТИРАТ ЕВРЕИТЕ СИ, ЗА ДА ИМ ОТКРАДНАТ ИМОТИТЕ, които и ДОСЕГА НЕ СА ВЪРНАЛИ. Не са изпратили делегация да протестира в София, не са и излезли на улиците да протестират срещу депортациите. Това във филма Трето Полувреме също беше показано. Както и причината за това -- еврейското и македонското население са живели СЕГРЕГИРАНИ и не са общували. В стара България ТОВА ИЗОБЩО НЕ Е БИЛО ТАКА. Затова там протести Е ИМАЛО и ИМЕННО ПОРАДИ ТЕЗИ ПРОТЕСТИ депортациите са спрени. Това доказва също, че в цяла България не е имало фашистко тоталитарно управление -- АКО МАКЕДОНЦИТЕ В СКОПИЕ БЯХА ПРОТЕСТИРАЛИ както българите в София, най-вероятно и там депортациите щяха да бъдат отменени, понеже в България гражданско общество е функционирало, което е немислимо за една фашистка тоталитарна държава.

    Коментиран от #191

  • 190 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 191 Професор

    7 0 Отговор

    До коментар #189 от "Професор":

    Така че, да обобщим. Македонците се различават от българите в този исторически период по един единствен признак -- отношението им към, и съжителството им с еврейското ладиноезично население там. Тази разлика е унаследена от кралска Югославия -- антисемитските закони там са приети през септември-октомври 1940 г. И СА ПО-РЕСТРИКТИВНИ от българския (влязал в сила чак януари 1941 г). В юголсавските закони еврейството се разглежда като етнос, докато в българския се разглежда като религия. Разликите са ОГРОМНИ. Например, в България, Църквата издейства, ако евреин се покръсти в Източно православие ДА НЕ ПОДЛЕЖИ на дискриминация по ЗЗН. В Югославия ТОВА Е БИЛО НЕВЪЗМОЖНО. Така че, македонците да отговорят, ПЪРВО: след като 500 години са били част от Отоманската империя, а след това цели 45 години част от България (1870-1912 и 1915-1918), а само 23 години част от Югославия, (1913-1914 и от 1919 до 1941), ЗАЩО присъединяването им към България през 1941 г. да е ОКУПАЦИЯ? и ВТОРО -- ЗАЩО са се съгласили с юголславските дискриминационни антисемитски закони през септември 1940г., и защо не са си мръднали пръста да защитят евреите си, ами са подкрепили депортациите и веднага след това са им откраднали имотите, които и до днес на са върнали? Едно протестно писмо написали ли са? Едно единствено, така, за кумова срама? Искаме да го покажат. ДОКАТО БЪЛГАРИТЕ СА НАПИСАЛИ ХИЛЯДИ и те са добре архивирани.
  • 192 Мистър Максимус

    3 0 Отговор
    Кой да му каже на ПРОСТО КИРО,че фашизъм в България никога не е имало.За първи път за фашизъм говори един пияница на име георги димитров,който подари Българската географска област Македония на сърбите.Този национален предател беше спасен от последният цар на БЪЛГАРИЯ
  • 193 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 194 Разбирко

    0 2 Отговор
    Че в РСМ се измисля и брутално лъже за какво ли не, си е така. Че в РСМ /навремето Вардарска бановина, Македония и т.н./ населението си е било бг и сме се чувствали като у дома си при навлизането през ВСВ, също е вярно. Но макар да сме се имали само за администратори там, това на правен език си е чиста окупация. Влизаш с войска в чужд държавен субект. Че там били българи, ок. Че не сме правили золуми, ок.Но е била друга чужда държава. И след като тогава пък ние сме си били фашистка държава и сме извършили навлизане с войска на територията на друга държава, си е фашистка окупация отсЕкъде. Че сме си я имали за наша, че там живеели българи, че само сме били администратори, че сме ги галили с перо, е без значение. Навлизайки със сила на територията на чужд държавен субект, си е окупация. Какво толкова се срамуваме от истината. Просто това е минало с не някакви кой знае какви негативи и следва да се забрави.

    Коментиран от #202, #204

  • 195 ВАРНЕНЕЦ

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "Последния Софиянец":

    САЩ и Англия са съюзници със СССР по същото време и според вашата логика са комунистически държави така ли да разбирам?
  • 196 абв

    1 0 Отговор
    И кой Умник казва че Петков ще допусне грешка не ми е ясно
  • 197 Шаран БГ

    0 0 Отговор
    Разбирам всички "прави българе" - и аз се мисля за такъв...... Обаче целият англо-саксонски свят ни ненавижда, скрито ни мрази и работи против скромната ни държавица по всички параграфи !!
    Говорим почти един и същ язик с руския, Русия е причина да ни има като държава. Малко или много българският народ като цяло е благодарен на Русия , че изобщо съществуваме като правен субект вече 144 години. Известна част от нас ненавижда Русия единствено по политически причини . Това се знае от западняците и те в крайна сметка ...не ни имат за хора.
    Ако и малко време, но това що се нарича сега Северна Македония /по искане и настояване на милите ни южни съседи - гърците/ бе в "социалистически" за България .период, югославска територия и под крилото на Англия.. Западния свят не го интересуват историческите истини. Той поддържа РСМ още от формирането и и винаги се отнася с пренебрежение към България - като цяло !! Независимо от нашата, мислим си "братска и нормална човешшка" подкрепа към югозападните ни съседи, от там / естествено - техния политически елит / само негативи, неприязън и доста злоба. Това го насаждат западняците и понеже тази "огромна " територия на РСМ е нужна на САЩ и НАТО, отдавна е по-вече от ясно, че всичко ще стане така, както иска Западът.
    Това се разбира и знае от всички български политици.Но с тъпотията си нашите управници не искат да извлекат от това поне мъничко някаква полза. Дори когато ИТН подсказаха, че все
  • 198 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 199 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 200 ДАААААААААААААААА

    2 0 Отговор
    ВСЕ ОЩЕ НЕ МОГА ДА ПОВЯРВАМ ,КОЛКО НЕУК ХАРВАДСКИ СПЕЦИАЛИСТ НИ УПРАВЛЯВА!ТОЯ ДАЛИ ЗНАЕ ГОДИНАТА ,КОГАТО Е СЪЗДАДЕНА БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА!!!!???!!??!
  • 201 ДАААААААААААААААА

    0 0 Отговор
    МАШАЛА!!
  • 202 Професор

    4 0 Отговор

    До коментар #194 от "Разбирко":

    Това не е така. НЯМА никаква окупация на Македония, защото тя не е държавна единица по това време. Югославия води война с Германия. Загубва войната и официално се предава. Окупирана е от ГЕРМАНИЯ. После Германия предлага на България да си върне старите земи, КОИТО са й отредени по Лондонския мирен договор от 1912 г. Така че, това си е ПРИСЪЕДИНЯВАНЕ, а не окупация. България война с Югославия не е водила, нито е обявявала.
  • 203 Chukan Kirilov

    0 0 Отговор

    До коментар #67 от "Ами ...":

    Точно така! Коя е фашистката партия в България? И коя - терористичната? Коя направи атентата в църквата "Света Неделя"?
  • 204 Незнайко

    0 0 Отговор

    До коментар #194 от "Разбирко":

    Само да ми обясниш коя е фашистката партия спечелила избори и направила правителство. КимонГеоргиевата? Или? Много лесно се крият истините от комунистите!!!
  • 205 ЧЕКАЙ ЧЕКАЙ

    1 0 Отговор
    МАКЕДОНИЯ НЯМА ТЕРИТОРИАЛНИ ПРЕТЕНЦИИ КЪМ БЪЛГАРИЯ УРААААЯЯЯ ГУЛЕМ УСПЕХ БРАВОС /АКО ИМА НЕ МОЖЕ ДА ВЛЕЗЕ В ЕС НЕЗАВИСИМО КОЙ Я ПОДКРЕПЯ ПО ПРАВИЛАТА НА ЕС // АБЕ ТОЯ УХИЛЕНИЯ ВИ ПРАЙ НА ШАРАНИ АМА ВЙЕ КЪЛВЕТЕ ЛИ КЪЛВЕТЕ / И КИРЕТО ЩО НЕ СЕ СРЕЩНА С БЪЛГАРИТЕ В МАКЕДОНИЯ И ЩО НЕ ЗАНЕСЕ ЕДНО СПИСЪЧЕ СТОТИНА ЛИСТА С ИМЕНАТА НА МАКЕДОНЦИ С БЪЛГАРСКИ ПАСПОРТ С КОПИЕ ДО ЕВРОПЕЙСКАТА КОМИСИЯ И ПРОСТИЯ ВЪПРОС ТИЯ ОТ СПИСЪКА КВИ СА
  • 206 AnmobgOccult20 Българофил sv.

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "Последния Софиянец":

    Леле, леле колко сте глупав, това не е фашистки съюз, а Националсоциалистически, апропо доказано, това е до сега, най голямото со иално постижение на човека, при който безработицата, е (0)°-нула процента-(имам в предвид Националсоциализма), а България тогава, не само връща територията си, нагло отнета, а става най големият хегемон на балканите, с който се съобразяват всички! Запомнете, само България, е важна и нейните интереси, всичко друго, е популизъм...
  • 207 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 208 AnmobgOccult20 Българофил sv.

    1 0 Отговор

    До коментар #89 от "7777":

    Браво, абс. Респект, не може да се продава България Никога, камо ли от премиери не знаещи нашата история, с това посещение! Благодаря притежава Македония, защото тя е етнос в нашите предели!