21 Януари, 2022 13:00 5 428 104

Огнян Минчев: Румен Радев продължава да разделя обществото в своя изгода

  • румен радев-
  • президент-
  • мерки

Тук не става изобщо въпрос кой е крив и кой - прав в тази партийна свада

Огнян Минчев: Румен Радев продължава да разделя обществото в своя изгода - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Разумно мислещите хора биха очаквали, че при встъпването във втория си мандат Румен Радев ще се опита да преодолее реториката и поведението на политически лидер, който разделя нацията и ще поеме роля на обединител - след като успя през май 2021 г. да поеме практически цялата власт в страната. И след като успя да постигне настоящия крехък баланс в управлението на "четири + 1" партийната коалиция, в която той и неговите представители - министри играят отново най-активната роля.

Тези очаквания бяха опровергани,

коментира във "Фейсбук" Огнян Минчев.

Тонът и посланията на президентската реч бяха отново издържани в добре познатото противопоставяне между "добрите" и "лошите" и поставиха встъпващия във втори мандат Радев отново като водач на едните срещу другите.

Заемането на позиция на обединител на нацията не е един от вариантите на президентско поведение, а императив на поведение за държавния глава според българската конституция. Президентът в тази конституция не е разпоредител със значима власт, а фигура с ограничени изпълнителни отговорности в сферите на сигурността, външната политика и на номинациите за някои ключови институционални позиции.

Но най-важното пълномощие на българския президент е неговата роля на морален лидер, символизиращ и утвърждаващ единството на нацията. Вече е банално да се повтаря, че оглавявайки протестите от 2020 г. Радев доброволно отстъпи от тази роля. Въпросът е ЗАЩО? И този въпрос става все по-значим с времето, през което непосредствената злоба на деня от протестните времена отшумява, а самият Радев концентрира в ръцете си все повече и повече власт.

Радев настоява разделението и противоборството в обществото и държавата да продължават колкото се може по-дълго време. Мъчителните опити за съставяне на правителство след изборите от април, юли и ноември бяха израз на две паралелно протичащи, но стратегически свързани тенденции. Първата тенденция е отслабването и дестабилизирането на партиите-актьори в българската парламентарна републиканска система. В президентството бяха приютени основните опозиционери на лидера на БСП Корнелия Нинова и тяхната битка с нея бе очевидно системно подкрепяна от самия Румен Радев.

Тук не става изобщо въпрос кой е крив и кой - прав в тази партийна свада.

Проблемът е в резултата на това подкрепено от президента противопоставяне - допълнително стопяване на подкрепата за БСП вследствие на вътрешната фракционна война, която по същество се превърна във война на Радев за овладяване на Позитано 20.

Войната, която Радев и неговите служебни кабинети поведоха с ГЕРБ, имаше за цел не просто да изясни източниците и крупните проявления на корупция в управляващата повече от десетилетие партия. Целта бе ГЕРБ като цяло да бъде етикирана като общност-носител на системна корупция. Корупцията е престъпление, а престъпленията имат конкретни извършители. Те могат да бъдат лидери на партии, активисти, държавни чиновници, но една политическа партия - политическа общност - като цяло не може да бъде третирана като престъпна.

Освен ако не е носител на човеконенавистна идеология като нацизма или комунизма. С "отстрелването" на ГЕРБ като партия, солидарно носеща отговорност за целокупната корупция в държавата Радев цели отстраняването на основен партиен играч на българската парламентарна система. Ако БСП е поддържана в статут на вътрешна война, а ГЕРБ - в статут на криминална - и затова нелегитимна организация, кой може и кой трябва да управлява българската държава?

На терена се "разхождат" още няколко партии - субекти на парламентарно управление.

Демократична България е коалиция на градските либерални среди, наследила остатъчната подкрепа на т.нар. демократична общност в българската политика след 1990 г. Но ДБ има своите твърди ограничения на подкрепа. Около 350-400 хил. гласа са основа на политическата подкрепа за тази коалиция, а нарастването им в определена ситуация - като протеста - изразява отказа на колебаещи се групи от подкрепа за ГЕРБ и някои други малки организации в съседство. ДБ е важен елемент от българския парламентарно-политически пъзел, но е далеч от възможността да играе роля на основна партия в управлението на страната.
ИТН е пореден инженерингов политически проект на ключови звена от олигархичното задкулисие, паразитиращ върху популярността на известното шоу, гъделичкащо по-примитивните вкусове на българската чалга аудитория.

Партията не притежава практически никаква политическа експертиза и опит,

никаква кадрова база и разчита на комедийното по своята същност командване на няколко от "сценаристите" на шоуто плюс ситуационната подкрепа на неколцина професионалисти в различни сфери. Опитите на ИТН за съставяне на правителство бяха на границата на пародия, комедия и примитивна арогантност в лансирането на абсурден букет от маргинали за премиери и министри. Show must go on - дори и да е в парламента. A show master-a се обзаведе с нещо като фирма за търговия с политически решения и кадрови услуги...

Да не забравяме, че в два последователни парламента през 2021 г. танцува и Мая в съпровод на отровното трио. Политическите буфосинхронисти в България са особен жанр, граничещ с шоуто, но разкрепостен от задръжките, които дори и чалга партията има в поведението си.

И като теглим чертата - какво остана реално на парламентарно политическия терен?

Партията на Кирил и Асен - която има най-много гласове, но няма организация, структури и разпознаваеми членове. Една партия, така симпатична за целите на президентското управление. Е, говори се, че момчетата щели да се еманципират... С какво ще се еманципират? С чии кадри, с каква администрация, с каква политическа база? Какво ще противопоставят на легионите ченгета, опаковали Харвард отвсякъде? На глава от Харвард - по един легион глави от "магнаурската школа" в Симеоново...

Да не забравяме - ДПС... Ако ГЕРБ и БСП са нарастващо несимпатични, Сараят е направо отблъскващ. Със Сарая може да се върти политическа и всякаква друга търговия, но не и публично партньорство - само полуприкрит алъш-вериш в коридорите зад пленарната зала...

Кризата на партийната система е процес,

който изглежда да е съзнателно стимулиран от властовия център на Радев, който вече девет месеца държи реалната власт в страната. Вакуумът на партийно-паламентарно представителство и липсата на предвидимост и стабилност налива вода пряко в мелницата на паралелния процес - на стратегията за превръщане на България в президентска република. О-о, не че Радев много иска - ама няма как! Вижте ги как не могат да се справят. Едва направиха какво да е правителство след третото раздаване (избори). Цените хвърчат, ковидът върлува, фирми и предприятия затварят врати... Здрава ръка, трябва тука, силна ръка...

Вдъхновеният властолюбец на Дондуков ще предложи тази ръка - направо ще хване държавата във въздуха, в процеса на полусвободно падане и ще ни спаси. Това иска, това цели, това преследва, за това работи. Две предпоставки са достатъчни за финалния му успех - слаба и кризисна парламентарна република, без представителни партии и стабилни мнозинства, и разделено общество, гражданска общност в конфликт, подялба на обществото между "добрите" и "лошите" и Радев - начело на добрите.

Приказката свършва дотук - слабите падат от власт, "лошите" биват наказани и затворени, а "добрите" намират своя вожд и учител - дали на път към Евразия или нанякъде другаде - остава немного време за да проверим.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 86 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Големи

    80 46 Отговор
    тъпни си съчинил , бе !
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Победа

    71 45 Отговор
    Много не обективен коментар
  • 4 💰💰💰💰💰💰 пари те са в зайчарника

    74 49 Отговор
    От там се раздават за такива като автора на този пасквил. Президента работи в полза на народа.
  • 5 Последния Софиянец

    25 41 Отговор
    Снощи на Агора България приехме декларация за Президентска република и днес я внесохме в президентството заедно с 100 000 подписа.
  • 6 жжжжжж

    57 64 Отговор
    фърчилото иска да е новия диктатор.

    Коментиран от #103

  • 7 ДПС ГЕРБ

    60 58 Отговор
    Радев по смело, мафията надига глас, колкото по бързо разследване, съд и затвор до десето коляно на ГЕРБ,ДПС, и т.н., толкова по добре за народа. Действай Радев!
  • 8 Изпълнител

    50 39 Отговор
    на гербави поръчки !
  • 9 Минева

    23 31 Отговор
    Глупости!
  • 10 секурити

    52 54 Отговор
    Радев в теб е надеждата на народа да унищожиш мафията в съд и прокуратура!
  • 11 пешо

    40 38 Отговор
    герберска подлога

    Коментиран от #17

  • 12 ТИКВАТА КОЛКО ТИ ПЛАЩА ?

    41 42 Отговор
    ДА ЗАЩИТАВАШ МАФИЯТА....€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€$$$$$$$$%%%%%%%%%%%%%
  • 13 ТаУмВзе

    17 30 Отговор
    Защо герберасти лаят проекти на козяк? Бухахаха
  • 14 Грульо

    49 33 Отговор
    Абе, Минчев, ти да не искаш народа да прости на управленските мутри, и то бе да си платят за всичко крадено и съсипано? :D Никакво обединение не може да има, докато има крадливи и вредни за народа калинки.
  • 15 9829

    40 27 Отговор
    Няма от кой да сучи и сега е гладен и злобен. Помните ли как наричаше протестиращите лумпени, защото му шумяли под прозореца и му печели да си почива? Сега как да почива гладничък?
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Огнян

    39 32 Отговор

    До коментар #11 от "пешо":

    ... Минчев е дясна подлога!!! Преди беше със СДС, днес с ГЕРБ!!!! Важното е да се дават пари!!!! Утре, като излезе нов "десен проект" той ще е в първите редици за налагането му на "пазара"!!!! И така до следващия "проект"!!!!
  • 18 КАЛИНКИ И МАФИЯ СРЕЩУ РАДЕВ !!!!

    37 37 Отговор
    РЕВЕТЕ ПОДЛОГИ НА ДПС И ГЕРБЕРАСТИТЕ, НИКОЙ НЕ ВИ ВЯРВА НА ТЪПИТЕ ТВЪРДЕНИЯ!!!! СМЕШНИЦИ !!

    Коментиран от #28

  • 19 пешо

    11 14 Отговор
    аз продължавам да цепя аспуха на жена ти
  • 20 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    11 6 Отговор
    "Експертиза" е обосновано на факти и научни доводи заключение.
    Човек няма как да има "експертиза" освен ако не е бил болен, да са го освидетелствали по повод физическо или психическо състояние, да е причинил примерно ПТП или да е убил някого и така нататък....
    Има експерти и експертите ДАВАТ ЕКСПЕРТИЗА, т.е. няма как експерт да има експертиза, ЕКСПЕРТИЗАТА Е ДОКУМЕНТ, А НЕ ОБРАЗОВАТЕЛЕН ИЛИ КАКЪВТО И ДА Е ДРУГ ЦЕНЗ!
    НАУЧЕТЕ БЪЛГАРСКИ!
  • 21 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    30 31 Отговор
    РАДЕВ не остъпвай мафията мутрите в затвора
  • 22 user

    45 25 Отговор
    Коментарите тук показват колко омраза и разделение насади този злобен човечец случайно попаднал в политиката в най-неподходящото време :(. Такова разделение не си спомням да е имало в тази държава. До нищо добро няма да ни доведе това и скоро ще го разберем :(

    Коментиран от #79, #90

  • 23 Герб ПобедаЛустрация Радевисти

    34 23 Отговор
    Много правилнаоценка на действителността в България Само че Радев и приближените му ще се сгромолясат червените партизани с червените куфарчета сега изпълзели от землянките са забравили че 2022 жалко за България Разрушения грабежи застой КРИЗИ ВСЯКАКВИ но пари за червените има как хубаво са се настанили на държавната Софка до девето коляно БЪЛГАРИ с пасявайте се по единично
  • 24 Свиня балканска

    20 28 Отговор
    Да разделя го на почтени хора и Боклуци като тебе!

    Коментиран от #34

  • 25 ТИКВУН ДОКТОР ХОНОРИС КАУЗА И ПКП

    24 30 Отговор

    До коментар #16 от "Биби Долапчиев":

    РАДЕВ ВЛАДЕЕ НЕМСКИ И Е ЗАВЪРШИЛ АКАДЕМИЯ В USA ЗА РАЗЛИКА ОТ ВАШИТЕ ТИКВА И ПКП ....ХА ХА ХА ХА ХА !!!

    Коментиран от #56, #95

  • 26 Краси

    25 34 Отговор
    Харесвам си Президента!
  • 27 Мисирка герб

    23 27 Отговор
    Минчев нема вече кинти. И да отслабнеш
  • 28 До Радевите Мразещи България

    24 15 Отговор

    До коментар #18 от "КАЛИНКИ И МАФИЯ СРЕЩУ РАДЕВ !!!!":

    Че ти не си липодлога човече беден гол бос пролетариат това искат новите болшевики ПО голяма мафия от тези сегашните не е имало служебен преврат назначени схизмата с венецуелскитемашини а ти бедняко си реви поне получи ли добро заплащане за обслужването честито

    Коментиран от #35

  • 29 Скакауец

    20 24 Отговор
    Минчев, препрочиташ ли какво си написал? Май не, защото ако го препрочиташ и имаш малко човешка съвест, не гербава (!), щеше дори да не публикуваш подобен талаш...Нека едно нещо да ти е ясно, че плодовият зеленчук приключи като политик, а покрай него и 90% от шайката му, особено онези, които се присламчиха последните 3 - 4 години, преминавайки преди това през всевъзможни политически "проекти"...А вървейки по пътя, ровещ да намери под вола теле, със сигурност ще останеш без ляп...Няма да има кой да ти плаща за подобни тъпни...!
  • 30 РАДЕВ Е КЛАСА А ТИКВАТА Е ПРОСТА.К !!

    22 31 Отговор
    БОКО ТИКВАТА МИСЛИ САМО КАК ДА ПЪЛНИ ЧЕКМЕДЖЕТАТА А РАДЕВ СТОНИНКА НЕ Е ОТКРАДНАЛ ,ПОДЛОГИ

    Коментиран от #40

  • 31 Читател

    18 30 Отговор
    Тази герберска опорка не се ли изтърка - президента трябвало да е обединител на нацията. По-голям обединител от него за сега няма - обедини и леви и десни срещу мафията ГЕРБ ама разни платени списвачи ревът.

    Да не би Плювню да беше "обединител" - цял народ беше против него и го плюеше но той си остана магарето на Боко.

    Хайде платените списвачи да сменят опорката че стават само за смях.
  • 32 Активист на БКП

    17 26 Отговор
    С ГЕРБ вече не е НИКОЙ ¡!!🎃
  • 33 Червен

    26 10 Отговор
    Радев, няма ли да излезнете с позиция по случай Украйна. Или чакаме да се реши проблема и да се появим по телрвизиите да се дуеме
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 КОМУНИСТИ СА БОКО,ПЛЕВНЕЛИЕВ И

    14 25 Отговор

    До коментар #28 от "До Радевите Мразещи България":

    ЦЯЛОТО РЪКОВОДСТВО НА ГРОБ !!!!
    ЦЕЦКА И ЦЕЦКО,ВЕЛЧЕВ,ЛИЛИО ПАВЛОВА И ОЩЕ МНОГО,МНОГО ГЕРБЕРАСТИ ХАМЕЛЕОНИ

    Коментиран от #45

  • 36 Мисирка герб

    9 20 Отговор
    Минчев нема вече кинти. И да отслабнеш
  • 37 ГЕРБ умре

    13 23 Отговор
    Бойко в затвора
  • 38 меркантилност

    14 21 Отговор
    А Бойко Борисов го обединява обществото, така ли бе, папур?
  • 39 Льотчик Антонов

    16 26 Отговор
    Президентът е първокласен пилот,а не шлангаджия!🎃
  • 40 До Радевите Мразещи България

    16 11 Отговор

    До коментар #30 от "РАДЕВ Е КЛАСА А ТИКВАТА Е ПРОСТА.К !!":

    Напълни е своите банкови сметки а не твоите но у теб липсва сиво вещество затова си един драскачпо сайтовете но защо ли ти репликирам не заслужаваш и останалите низши душици Продължавайте да си драскате нали в това ви се състои животът ви низша класа сте

    Коментиран от #46, #59

  • 41 РЕВ,МЪКА,ЗЛОБА ,ПРОСТ.И ГРОБ И ДОГАНИТЕ

    13 27 Отговор
    ПЛАЧЕТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ!!! РАДЕВ Е ЗА НАРОДА А ВИЕ ЗА МАФИЯТА
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 РАДЕВ Е ЗА НАРОДА, ВИЕ ЗА МАФИЯТА !!

    9 28 Отговор
    ТОВА Е РАЗЛИКАТА И ЗАТОВА ОТВЯ
    РОЗОВИЯ ГЕРДЖИКОВ.......

    Коментиран от #47

  • 44 Антигербер

    21 11 Отговор
    Гербаджийска подлога, но е прав за съжаление.
  • 45 До Радевите Мразещи България

    15 9 Отговор

    До коментар #35 от "КОМУНИСТИ СА БОКО,ПЛЕВНЕЛИЕВ И":

    Жалки хора сте драскачи няма как да проумее те и какво като драскаш тук тъпотии лъжи обиди твоят живот по добър ли стана богатите се крепят на такива като теб роби

    Коментиран от #72

  • 46 Радев

    8 26 Отговор

    До коментар #40 от "До Радевите Мразещи България":

    Алоо "висшата класа" герберасти - краденето свърши и никаква класа не сте а обикновени крадци. Чака ви затвор и отнемане на имуществото колкото и да ревете.

    Коментиран от #52

  • 47 До Радевите Мразещи България

    22 9 Отговор

    До коментар #43 от "РАДЕВ Е ЗА НАРОДА, ВИЕ ЗА МАФИЯТА !!":

    И какво Радев лично направи за теб за България Излъга шараните като теб ЗА да задоволи собственото си его и моля пиши от свое име НЕ си народът Сега си гледа луксозният живот с 15000 и още безброй луксозен и говори взели некихели заобиколен от Дс Ятаците върли партизани червени от татово време Ходиш ли на магазинът ИЛИ само ревеш като обезумял по сайтовете

    Коментиран от #51, #53, #57

  • 48 Свиня балканска

    9 16 Отговор

    До коментар #34 от "До Радевите Мразещи България":

    Да отритнати сме от капиталистическо империалистичените крадливи Свини като тебе тънем в мизерия докато гледаме показност джипове,пачки евро и кюлчета злато шитеша се престъпност и кражби на европари от умни елитни Боклуци бъдещето на страната.
  • 49 А СИ И ПСИХОЛОГ КАТО ТИКВАТА !!!

    8 15 Отговор
    УМЕН КАТО НЕГО И НАДЯВАМ СЕ ТАКА
    ВЪЗПИТАН ,ЗА ОБРАЗОВАНИЕ СЕ СЪМНЯВАМ !!!
    P.S 100 % СИ БЕДЕН СЕЛЧО !!!
  • 50 Фин

    7 11 Отговор
    Тъп дебелак!
  • 51 БОКО ИМА БИЗНЕС В ЙОРДАНИЯ И ТУРЦИЯ

    8 14 Отговор

    До коментар #47 от "До Радевите Мразещи България":

    И ОСЕМ МИЛИАРДА ЛЕВА ,ГЛАВЧО

    Коментиран от #55

  • 52 До Радевите Мразещи България

    19 9 Отговор

    До коментар #46 от "Радев":

    БОЖЕ човече освести се КРИЗИ КРИЗИ КРИЗИ А твоите харчат о 9 милиарда за 10 дни аз не искам разни дърти партизани от татово време да ме заблуждава но да ти кажа отдавна от години работим извън България и твоите общи глупости лъжи измислици не вървят
  • 53 ЧЕКМЕДЖЕ БАНДИТ ПОРНО АКТЬОР

    6 16 Отговор

    До коментар #47 от "До Радевите Мразещи България":

    КОЛКО КИНТИ ИМА ТИКВУН?
    ТИ КАК МИСЛИШ ?

    Коментиран от #58

  • 54 Сатана

    15 11 Отговор
    Много добра статия,която показва истинското лице на алният за власт цървул от село Труд!

    Коментиран от #94

  • 55 До Радевите Мразещи България

    12 7 Отговор

    До коментар #51 от "БОКО ИМА БИЗНЕС В ЙОРДАНИЯ И ТУРЦИЯ":

    ТИ да не си мусчетоводител Може има кадърен е работи не дращиглупости по сайтовете за да имаш трябва да знаеш да имаш качества и да работиш а не да чакаш Месията Когато това го проумее ще успяваш

    Коментиран от #61

  • 56 Биби Долапчиев

    11 9 Отговор

    До коментар #25 от "ТИКВУН ДОКТОР ХОНОРИС КАУЗА И ПКП":

    Бацо е инжелер и дофтор, а Пембен паша никой никъде го не иска, даже и суверенат мо Тупин се гнуси од простащината мо фатмашка!

    Коментиран от #81

  • 57 Антигерб

    7 16 Отговор

    До коментар #47 от "До Радевите Мразещи България":

    Е ние знаем че Боко направи много лично за калинките си - раздаваше им народни пари, уреждаше ги на скъпо платени службички.

    Значи ревете че Радев като президент вземал 15 000 заплата но не ревете за мъжа на Цецка че е на 18 000 заплата в РВД а е даскал по физкултура, не ревете за онази пик.а на 28 години която беше на 35 000 лв заплата, за директорите на болници по 98 000 лв. заплата.

    Ех че вършина .....

    Коментиран от #63

  • 58 До Радевите Мразещи България

    10 6 Отговор

    До коментар #53 от "ЧЕКМЕДЖЕ БАНДИТ ПОРНО АКТЬОР":

    Може има и те съветвам бъди като него лидер политик демократ иначе си оставаш НИКОЙ един злобар вечно търсещ виновен за несгоди си Прочети книги виж успелите хора как го правят и върви напред а не злобей по сайтовете

    Коментиран от #64

  • 59 БЪЛГАРИЯ ПРОЦЪФТЯ ПРИ БОКО

    8 16 Отговор

    До коментар #40 от "До Радевите Мразещи България":

    ТИКВАТА НИ ВЪРНА 30 ГОДИНИ НАЗАД
    РУМЪНИЯ НИ ЗАДМИНА ,НАТРУПА 50 МИЛИАРДА ДЪЛГОВЕ ,ОТКРАДНАХА 500 МИЛИАРДА ЗА 12 ГОДИНИ!!

    Коментиран от #68

  • 60 Калитко

    6 10 Отговор
    Липсваше ми този бидон. И той се качи на пробито вече корито когато обикновено то трябва да бъде напуснато.
  • 61 Антигерб

    8 13 Отговор

    До коментар #55 от "До Радевите Мразещи България":

    Значи ревеш срещу 15 000 лв. заплата на Радев обаче Тиквата бил кадърен и имал 8 милиарда - много е кадърен в краденето защото със заплата на премиер няма от къде да ги има.

    Хранилката свърши и за това ревете

    Коментиран от #66, #96

  • 62 Съдията Дред

    9 14 Отговор
    Минчев, Минчев, явно още жалиш, че си докопал премията за оставането на гербавите на власт. Споко, няма да отслабнеш, все ще има кой да ти пълни копанята.
  • 63 До Радевите Мразещи България

    17 7 Отговор

    До коментар #57 от "Антигерб":

    А защо сега не видиш кои са се наредили на трапезата или сега може и откъде имаш тези лични данни Радев и Йотова са лицето на България и Нищо Нищо Нищо не вършат освен да заблуждава АЗ такива манипулатори не искам да представляват България
  • 64 БОКО КРАДЕШЕ КОЛИ В ЧЕХИЯ

    10 13 Отговор

    До коментар #58 от "До Радевите Мразещи България":

    С ХОРАТА НА КАРАМАНСКИ !! КАТО ГИ ЗАТВОРИХА В ЧЕХИЯ И ВЪРНАХА В БЪЛГАРИЯ, САМО НЕГО ГО ПУСНАХА ЧЕ ДОНОСНИК НА ДС !!! ПИТАЙТЕ СТАРИ ПОЛИЦАИ КАК ГИ ДОКАРАХА С БЕЛЕЗНИЦИ ОТ ЧЕХИЯ !!!

    Коментиран от #67, #69

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 До Радевите Мразещи България

    14 6 Отговор

    До коментар #61 от "Антигерб":

    БЪЛГАРИ НЕ мразете Ако Радев беше за развитието на България досега да го е доказал Вижда се България сега ТАКА че Спрете Егото на Радев и мразещите България срутиха държавата и скоро няма да се оправи

    Коментиран от #71

  • 67 До Радевите Мразещи България

    13 6 Отговор

    До коментар #64 от "БОКО КРАДЕШЕ КОЛИ В ЧЕХИЯ":

    Не ти ли омръзна да пишеш едни и същи лъжичовече Прогледни ВИЖ България днес ВИЖ Подмяната как хубаво управлява сега ЛЪЖИ ОТ ВРЕМЕ ОНО ГИ РАЗПРАВЯЙ НА МАЙКА СИ

    Коментиран от #76

  • 68 До Радевите Мразещи България

    11 8 Отговор

    До коментар #59 от "БЪЛГАРИЯ ПРОЦЪФТЯ ПРИ БОКО":

    А НОВИТЕ НИ ВЪРНАХА 80 ГОД НАЗАД ДОВОЛЕН ЛИ СИ ТИКВО ХАЙДЕ РАДВАЙ СЕ СЕГА И ПИШИ ЛЪЖИ МРАЗИ РЕВИ РАДВАЙ СЕ
  • 69 ВЯРНО Е НА АЕРОГАРА СОФИЯ С ТУ134

    7 9 Отговор

    До коментар #64 от "БОКО КРАДЕШЕ КОЛИ В ЧЕХИЯ":

    ДОКАРАХА ОТ ПРАГА БОКО БОРИСОФФ С ПРАНГИ И ГИ ВЗЕХА ДИРЕКТНО ОТ ПИСТАТА
  • 70 Биби Долапчиев

    5 5 Отговор
    КУХ НА БИДОНЬ Е ПЕМБЕН,МА НЕ Е ТОЛКО УМЕН!
  • 71 Антигерб

    6 16 Отговор

    До коментар #66 от "До Радевите Мразещи България":

    Радев доказа че е за развитието на България - тъкмо той смъкна герберската мафия от власт и им секнаха кражбите и за това го плюете въпреки че не управлява той. Има си правителство и премиер но не плюете по тях а по Радев. Никой друг не е правил нещо по-добро за България - ех герберчетата го мразите че няма вече парици ама какво да се прави.

    Коментиран от #97

  • 72 НЕГРАМОТЕН ЛЪЖЛИВ КРАДЕЦ БОКО

    6 10 Отговор

    До коментар #45 от "До Радевите Мразещи България":

    УЧЕНИЕ ТРЯБВА, УЧЕНИЕ !!! ЧЕ ПИШЕШ КАТО БАНКЯНСКИЯ ТИ ИДОЛ !!!!!!!!!!!

    Коментиран от #84

  • 73 ПСР

    6 12 Отговор
    Писал,та писал,направо се олял
    Да,ГЕРБ бяха системен,организиран и целенасочен носител на випиюща корупция.Не,не е въпрос на"паргийна свада".И е огромен въпросът"Кой крив-кой прав".Този въпрос се измерва в окрадени десетки милиарди от българите.Много съществено е КОЙ/КОИ са кривите,поимено.Защото заради тях,след"блестящото"им управление,сме първи по най-лошото и последни по доброто в Европата.
    С кого да се"обединявам",аз и мнозина други?С гепп гепачите,корумпетата,мутрите ли?!Аман от тази мантра глупава!Какво трябваше да прави Президентът-да мънка с глуповата усмивка,като предходния ли?Или да ръкопляска на суджуците,апартаментите,дЖипката и магистралите?!
    Цялата гепп артилерия видно е на първа линия.
    Всуе се хабите...но,поне дебело ви плащат.
  • 74 Тома

    8 8 Отговор
    Този толуп за пари е готов майка си и жена си да продаде
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 ИСТИНА Е БАТЕ ,ИСТИНА !!!

    4 9 Отговор

    До коментар #67 от "До Радевите Мразещи България":

    И БОКО УБИ СЛУЖИТЕЛЯ СИ ОТ ИПОН КОЙТО МУ ОТКРАДНА ПАРИ ОТ ИНКАСО!!!
    И СЕ ВЪРТЕШЕ ОКОЛО СИКАДЖИИТЕ А ТЕ ГО НЯМАХА ЗА НИЩО ТА СТАНА ОХРАНА НА ТОДОР ЖИВКОВ И ДОНОСНИКА ,,БУДА " !!! И ЗАПОЧНА ЕДНА ШЕМЕТНА КАРИЕРА

    Коментиран от #83

  • 77 proi4o

    4 10 Отговор
    Огнян Минчев
    kyrолог
  • 78 Минчев,

    4 8 Отговор
    Аз не искам президента да ме обединява с крадци и тарикати. И като слушаш речта му, защо не откроиш важните неща за България- демографска криза, здравеопазване, образование и грижа за отделния човек.
  • 79 Не е случайно попаднал...

    15 7 Отговор

    До коментар #22 от "user":

    В политиката...съвсем не случайно попадна, с протекцията на Москва, и с услужливата подкрепа на антибългарската партия БСП...а иначе той си е един съвсем случаен човечец, злобен, комплексиран и ограничен кадър на комунистическите слуги на Русия, какъв обединител на нацията???..той е рушител, статията на Огнян Минчев е крещящо вярна, най- накрая той пита риторично..на къде ни води политиката на това недуразумение наречено президент..към Евразия ли???...да натам, и става все по видно от действията му. Някой да е чул от него нещо, за незконните действия на полезният руски идиот Костя Копейкин, за атаката срещу парламента???..НЕ..няма и да чуете, ще чуете всякакви глупости и лъжи, и закани, но нищо друго. Да, в ход е кампания за изваждането на България от цивилизования и проспериращ свят, ЕС и НАТО, и набутванито ни в руската клоака...засега най-видни действащи лица са..Радев, Янев и Костя...а зад кулисите действат невидимите.
  • 80 изрод от ГЕРБ

    3 4 Отговор

    До коментар #16 от "Биби Долапчиев":

    А ти и толкова нямаш!

    Коментиран от #82

  • 81 LOSGIA

    3 3 Отговор

    До коментар #56 от "Биби Долапчиев":

    Уникален монумент на невежеството и простащината
  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 До Радевите Мразещи България

    7 8 Отговор

    До коментар #76 от "ИСТИНА Е БАТЕ ,ИСТИНА !!!":

    Човече като пишеш лъжи си верваш ЯВНО си следвал Борисов като сянка от раждането му досега всеки ден и знаеш какво точно прави Спри човече Спри се
  • 84 До Радевите Мразещи България

    13 5 Отговор

    До коментар #72 от "НЕГРАМОТЕН ЛЪЖЛИВ КРАДЕЦ БОКО":

    Явно си беден човек от пролетариатът такива като теб са необходими на подмяната бедни необразовани злобни дерзай човече в тинята на подмяната
  • 85 Минчев

    4 9 Отговор
    Как мислите, че се пълни това шкембе. Ако не е Бочката от какво ще живея ?
  • 86 Биби Долапчиев

    9 4 Отговор
    ПЕМБЕН МРАЗЕФ Е ОЛИЦЕТВОРЕНИЕ НА САВЕЦКИТЕ ПЕТОКОЛОННИЦИ ОБЛЕЧЕНО ВЪВ ФАТМАШКА ФОРМА!
  • 87 Нагаждач

    6 10 Отговор
    Като чете човек писанията на Онян Минчев ще се обърка. Във Фрог нюс пише как 8 год. го тормозят Гешевци и Цацаровци, а те действат по заповед не на Щуката, а на Тулупа. А тук плачи за Герб че ги изолират, че Президента дели Нацията. Може и да има свестни между тях, но след като не издигнаха глас срещу кражбите, пачките, кюлчетата, шкафчета, значи са им запушили устите с някоя пачка или одобрават всичко това. Или г,н Минчев мисли да ги превъзпитава. Или е решил че може и вълка да е сит и агнето цяло. Едва ли мисли че действията на Гешев в Президенството са самоцел на Гешев, а не поръчка на Бирисов. Винаги му четя статиите, но се замислям дали е прав само когато той е ощетения или недолюбва Президента.
  • 88 Анонимен

    5 8 Отговор
    На тоя хрантутник не му давате думата
  • 89 Сър Пичук

    12 6 Отговор
    Резидента е вреден и трябва да се започнат протестни действия по неговият импийчмънт.
  • 90 ComfortablyNumb

    1 5 Отговор

    До коментар #22 от "user":

    Не е да не си прав за Радев но целия свят е разделен ... ако това ще те успокои. Не се заблуждавай че има нещо уникално в България точно в това отношение...
  • 91 ComfortablyNumb

    0 7 Отговор
    Сигурен съм че Минчев е написал последното изречение преди да прочете изявлението от днес на Радев че желанието на Русия в България да няма натовски войски на територията си е неприемливо , инак не би го написал , звучи нелепо на тоя фон... За другото е прав Минчев но кой му пука за ГЕРБ така си отиват всички партии в България и тая си отиде ... ГЕРБ дори могат да се броят късметлии че успяваха задържат любовта на мороните цели 10 години и на 15-тина избори, което никой не направи преди тях освен може би Петко Каравелов и Стамболов ... Говоря за мороните , който винаги са в търсене на нов месия. Е свърши се. Аз лично съм впечатлен от Радев ( никога не съм гласувал за него или БСП!) че от такава невъзможна позиция на безвластен президент изигра такава игра и я доведе до успешен край за него! Дано само употребява и за напред политическите си умения за България , а не за Русия да кажем ... Ай хаирлия да е!
  • 92 Абе тоя

    5 6 Отговор
    дебеличкия не го ли нарязаха за сланина у качето?
  • 93 Тиквен на самолет

    2 2 Отговор
    Всички защитници на герб изпълзяха от дупките и започнаха да коментират.
  • 94 Тиквен на самолет

    2 0 Отговор

    До коментар #54 от "Сатана":

    Кой е от село Труд,че не разбрах!?!
  • 95 Айде бе

    5 1 Отговор

    До коментар #25 от "ТИКВУН ДОКТОР ХОНОРИС КАУЗА И ПКП":

    Не зная на какво се смееш- Радев е завършил модул от обучение, задължително за НАТО-вски висш офицер, а не образование в САЩ. За немския му не бих се прехласвал, като му чух английския, който несъмнено е ползвал. И като съм чел глупостите на жена му, учила- недоучила в Английската в Бургас. Боко НЕ е доктор хонорис кауза на Университета, за сметка на това е защитил кандидатска степен в Противопожарния факултет. Никога не е претендирал с това. Ама вас омразата ви заслепява. Не се ли притеснявате,че градите мнението си върху неистини? Или само ги разпространявате?
  • 96 И аз да кажа

    5 3 Отговор

    До коментар #61 от "Антигерб":

    Като чета какви ги дрънкате, ще речеш видял си документ за 8 милиарда на Боко. И се афектирате, и се самонадъхвате! А не забелязахте ли, че всичките помпозни пиандурски обвинения на Рашков, който уж е юрист и министър с цялата власт на МВР, се изпариха безславно?
  • 97 Вярвай си

    5 3 Отговор

    До коментар #71 от "Антигерб":

    Ти остави кого са смъкнали... Какво от това? Никой не трябва да векува, така че не е някакъв сизифов подвиг. Обаче дай да видим какво става оттук нататък- кой идва и какви ги върши? Много ли ви допада какво се случва? Да не стане с правителствата на РР като с жените му- оставя си хубавата, с добра работа и по-млада майка на децата за да я замени със застаряваща хъм...сещате се...,но властна неграмотница. Та аз гледам с преголямо недоверие на "постиженията" му, направо треска ме тресе какво още ни е замислил за нашето процъфтяване!
  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 Ректаленгерберски отпадък

    2 3 Отговор
    Тоя дебел герберскиБоклук има нужда от спешна клизма, за изчистване наЛайната в мозъка
  • 100 Уйке

    2 2 Отговор
    Аз се надявах ,че тъй като е добре угоен този шо.ар след Коледа няма да ни натрапва умозрението си, но уви!
  • 101 Иван

    0 1 Отговор
    САМО ГЕРБ
  • 102 Въпрос

    1 0 Отговор
    Кога ще започнат да бъдат съдени тези , които уронват престижа на президентската институция ?
  • 103 7.62

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "жжжжжж":

    Абе нещс.н.ик , това е пилот на изтребител !!! Ти какво си бе мр@шлк!!!
  • 104 Иян

    0 0 Отговор
    И "като теглим чертата"- не ни харесва,че някой каза истината,може би по-остро от очакваното,но ИСТИНАТА.Евразията си я правим сами.Неграмотните подлизурковци трябва да си замълчат,ако нямат какво стойностно да кажат.