Last news in Fakti

8 Февруари, 2022 15:12 25 058 56

Осман Октай за ФАКТИ: Страхувам се от едно нещо. Етническата карта е най-силното оръжие на мафията

  • осман октай-
  • етническа карта-
  • дпс-
  • ахмед доган

"В България образованите турци не искаха да има етнорелигиозна партия", припомни бившият зам.-председател на Движението за права и свободи (ДПС)

Осман Октай за ФАКТИ: Страхувам се от едно нещо. Етническата карта е най-силното оръжие на мафията - 1
Снимка: ФАКТИ
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Бившият зам.-председател на Движението за права и свободи Осман Октай е един от най-големи познавачи на българската политическа кухня и на процесите в държавата ни. Много често прогнозите му се сбъдват и когато той говори за определени опасности пред българското общество, държавниците и всички ние трябва внимателно да слушаме и да взимаме необходимите мерки.

Когато от ФАКТИ разговаряме с г-н Октай, често се връщаме към миналото, защото случващото се в наши дни е пряко следствие от него. Така беше и в днешния разговор с бившия зам.-председател на ДПС, който припомни много интересни и важни моменти от миналото с препратка към настоящето и дори бъдещето, като ни предостави и прелюбопитни снимки с участието на почетния председател на Движението за права и свободи (ДПС) - Ахмед Демир Доган.

Ето какво каза пред медията ни Осман Октай:

"Спомняте си, че на 29-ти декември Мустафа Карадайъ говореше на Културуш Байрам - празника на свободата за България и мюсюлманите, че Доган е свалил комунизма, че Доган е върнал имената на българските мюсюлмани, че Доган въобще е направил всичко в тази държава. Наскоро бе заснет един документален филм в моя офис, като в него едни определени снимки бяха показани за първи път, снимки, на които аз искам да обърна внимание", започна той.

"Гледах наскоро едно интервю на Юнал Лютфи (б.р. активист на ДПС) в БНТ. През цялото време на това интервю следваше лъжа след лъжа за образа на Доган. Юнал дори каза, че Ахмед бил дал шестчасово интервю за националната телевизия през 1990 година. Но това, че лъжат не е мой проблем, а техен. Каква е истината и какво показват тези снимки. Доган, за когото голямата митология е, че на 22 декември 1989 година излиза от затвора със своите съкилийници - Касим Дал и други, и веднага след 22-ри, преди датата 29 декември 1989 година е на снимка с Петър Младенов. Заедно с Ахмед е един негов съратник - Енал Бекир (б.р. един от основателите на ДПС, вече покойник), с когото присъства заедно и на интервюто в БНТ през 1990 година. На тази снимка Доган е изтупан, костюмиран, щастлив, с коса, с брада и т.н. Предполага се, че щом излиза от затвора, трябва да е остриган, да изглежда изтощен, но на снимката с Пeтър Младенов той не изглежда като доскорошен затворник.

Осман Октай за ФАКТИ: Страхувам се от едно нещо. Етническата карта е най-силното оръжие на мафията

Само седем дни след като излиза от затвора - със същата прическа, със същата брада, изтупан, костюмиран, с възли, Ахмед е закаран на площада, където помаците организирано протестират на "Александър Невски". И е важно да се отбележи, че дори докараните помаци от Велинградско са част от мероприятияето на Държавна сигурност.

На втората снимка датата е 29 декември 1989 година и виждаме, че Доган е заведен на площада при протестиращите помаци с милиционерска кола, а шофьорът на милиционерската кола не е случаен човек - по чин е старши лейтенант, а не сержант, каквито по принцип са шофьорите, и е в компанията на един друг организатор на тези мероприятия - Ридван Кадьов. Ахмед е с мегафона и е обграден от всички офицери от Държавна сигурност, контролиращи неговото поведение тогава. В този ден той е представен на протестиращите в центъра на София като човека, който излиза от затвора и е техният освободител, че вследствие на оказан от него натиск Политбюро на ЦК на БКП току-що са приели решение да върнат имената. И точно за това е снимката с Петър Младенов. С нея са искали да внушат, че едва ли не Ахмед тогава е оказал натиск спрямо него в качеството му на председател на Държавния съвет на мястото на Тодор Живков и едва ли не Петър Младенов се е съобразил с него и връща имената. А обявяването на това решение е на втората снимка.

Осман Октай за ФАКТИ: Страхувам се от едно нещо. Етническата карта е най-силното оръжие на мафията

Тези снимки са много важни, защото възниква въпросът, как Ахмед с такава коса, с такава прическа и такава брада е бил затворник допреди 1 седмица към онзи момент? Само след 2 седмици - Юнал Лютфи разказваше, му организират живо предаване в БНТ. Било е някъде в средата на януари 1990 година и тогава Доган е остриган нула номер и е с един плетен пуловер, груба плетка. По този начин го представят като техния спасител, който току-що е излязъл от затвора. Но това се случва седмици след излизането му от затвора, срещата с Петър Младенов и отиването на митинга, където той е с коса, с брада и въобще няма този измъчен вид от интервюто в телевизията", разказа ни Осман Октай.

"Всичките тези мероприятия се направиха, защото в България образованите турци не искаха да има етнорелигиозна партия", бившият зам.-председател на ДПС.

"След 30 години тези хора продължават да са в такава зависимост и това отговаря на абсолютно всичко, включително на разиграването на етническата карта днес. В наши дни аз най-много се страхувам от едно нещо. И в този случай не става въпрос за емоция. А именно, че етническата карта е най-силното оръжие на мафията. Неслучайно сложиха Ахмед и осветиха името му като собственик на ТЕЦ "Варна". Ахмед нито за хидроинженерството, нито за "Росенец" може да бъде "хванат" като физическо лице. Единствено може да бъде разследван като собственик на ТЕЦ "Варна". За да придобиеш активите на този тец - с кредити и активи за 200, 300 млн., трябва да извадиш пари отнякъде и точно за това нещо Ахмед може да бъде "закачен на куката" от бъдещото КПКОНПИ, от обновената прокуратура. И какво готвят йорданцоневци с дразненето с Пеевски и приказките на Карадайъ? Искат да внушат, че Бойко Рашков и президентът Румен Радев са заплаха за етническия мир, казват ни: "Пипнете ли Ахмед, значи рискувате етническия мир". 30 години играят тази карта. За това и снимките, които ви предоставих, са актуални.

Знаете, че на Пеевски и на всички други играчи никъде не им фигурират имената като физически лица. Или се крият с подставени лица, или с офшорки. Както името на Ахмед не стои зад различни бизнес проекти около ДПС. Изведнъж му се постави името като физическо лице собственик на ТЕЦ "Варна" със стотици милиони задължения. Пак ще кажа защо. Единственото обяснение е, че когато цялата мафия почувства заплаха, че ще бъде преследвана от промяната, от новите управляващи, от новата КПКОНПИ и новата прокуратура, правят това, за да се крият зад етническата карта чрез Доган. При условие, че имаме проблем с Анкара и Ердоган заради техните вътрешни проблеми, включително напрежението между НАТО и Путин и ситуацията на Балканите, най-силната и опасна карта за дестабилизацията на една натовска държава е етническата", поясни Октай.

"Традиционно всички говорят срещу ДПС и модела Доган. Чували ли сте досега председателят на "Възраждане" Костадин Костадинов да спомене ДПС? Той нито говореше за изборите в Турция, нито коментираше как така в една секция могат да гласуват 2000 души в Турция, абсолютно нищо не коментира за намесата на Ердоган в изборите ни в Турция и въобще абсолютно мълчание от негова страна по отношение на ДПС. Всичко това подсказва, че двата проекта имат подкрепа от Москва. Те са като скачени съдове.

През годините винаги съм казвал, че всичките т.нар. патриотично-националистически организации - "Атака", които нападнаха петъчната молитва на столичната джамия, Волен Сидеров правеше екшъни около джамиите, Валери Симеонов влачеше бабите по границите, ВМРО ходеха на границата с Турция, за да спират автобусите, които пристигат за гласуване в България, са скачени съдове с ДПС и взаимно се подхранват политически. В момента скаченият съд на ДПС е "Възраждане", коментира той.

В заключение бившият зам.-председател на ДПС говори за липсата на добра интеграция в българското общество на родната мюсюлманска общност.

"Казах на президента и Бойко Рашков, че единственият начин българските мюсюлмани да не останат подвластни на модела Доган, е да се даде шанс на кадри от мюсюлманската общност в България. Всички партии, които уж от 30 години са анти-ДПС, никога не привличат представителство от мюсюлманското малцинство - нито като партийни кадри, нито като ръководители по места. По този начин Доган и кадрите му казват на българските мюсюлмани: "Ето, виждате ли, никой не ви иска. Освен нас няма кой да ви прави кметове, няма кой да ви прави ръководители, няма кой да ви даде бизнес". Това работи в полза на модела Доган, с това нещо те манипулират и капсулират мюсюлманското малцинство у нас. Ръководителите на "Демократична България", Иван Костов и СДС навремето също, винаги съм ги питал защо уж осъждат модела Доган, но не подават ръка на кадри от мюсюлманската общност. Ако всички искат да отпадне аргументът на ДПС "заплаха за етническия мир", единственият начин е да се подаде ръка на кадрите от мюсюлманската общност за различни позиции. Тогава мюсюлманите ще повярват и тогава ДПС няма да може да злоупотребява с етническата карта и да опитва да етнизира различни проблeми. И например, ако Бойко Рашков в свое разследване стигне до корупционни схеми на някой кмет от ДПС, тогава няма да може да се каже от тях, че този кмет е преследван етнически, а не за корупция.

В общините вкупом всички партии работят като престъпни организации с ДПС, а в публичното пространство, когато говорят, са анти-ДПС. Най-лошото е, че през годините всички им съдействат. Голям проблем е българското етническо прочистване в Североизточна България - като започнете от Алфатар до Айтос, от Дуранкулак до Две могили и от Суворово до Сливо поле. 80% от селата са с мюсюлманско население. Има и преливане в общини като Дулово, Исперих, Омуртаг, където 1990 година, ако мюсюлманското население е било 5-10%, днес е 90%. Това преливане сега става и в Търговище, и в Разград. Това са опасните модели, в които всички държавни служби и институции съдействат на модела Доган. Това е мафията", заключи Осман Октай.

А ето и още няколко снимки, които ни предостави бившият зам.-председател на ДПС:

Осман Октай за ФАКТИ: Страхувам се от едно нещо. Етническата карта е най-силното оръжие на мафията

Осман Октай за ФАКТИ: Страхувам се от едно нещо. Етническата карта е най-силното оръжие на мафията

Осман Октай за ФАКТИ: Страхувам се от едно нещо. Етническата карта е най-силното оръжие на мафията

Това пък е филмът от три части, в който е участвал г-н Октай:


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 77 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 калчев

    76 10 Отговор
    след 32г "преход" България е пак в края на 1989г и началото на 1990г ,като предстои появата пак на мутрите!

    Коментиран от #18

  • 2 гасел

    107 1 Отговор
    Мафията в момента е обединена, видяхте как ГЕРБ и ДПС се бранят от Магнитски. Те са способни на всичко, да продадат държавата си"това което е останало" и всички приоми дори и етнически ще заеграят!
  • 3 bbb

    19 88 Отговор
    Такъв познавач е че отвсичко което е прогнозирал нищо не се е случило

    Коментиран от #5

  • 4 Нов

    54 9 Отговор
    Когато е необходимо турската карта ще бъде използвана от Москва за връщате на България в руската орбита.И в това Турция няма да има нищо общо.Всичко е мислено и премислено още от 70те.

    Коментиран от #17

  • 5 Фен на Октай

    81 6 Отговор

    До коментар #3 от "bbb":

    Ами напротив. Позна резултатите от всички избори миналата година.
  • 6 Не съм Хасан

    21 41 Отговор
    Само един въпрос и писаниците на американския лакей Октай се обесмислят:

    Защо чак сега, след 30 г. Осман Октай подробно ни запознава с Доган и ДПС??
    Защо не го направи преди (4-5г.) отказа на Турция да воюва в Сирия с руснаците и неуспешния американски преврат на Ердоган ???

    Осман Октай никога нямаше да си отвори устата с лъжите, ако Турция воюваше с Русия.
  • 7 поп Богомил

    64 9 Отговор
    Може да се каже, че след 1989г. властта е подарена на помаците, вижте днес по бтв и БНТ колко помаци има като журналисти и др. Помаците между другото са извършили и най-голямото клане в Батак.

    Коментиран от #13, #56

  • 8 ИВАНОВА

    10 41 Отговор
    Ренегатите винаги са най-злобни.И г-н Октай -голям познавач на българския политически живот-във всяка статия ги дъвче едни и същи.
  • 9 Не съм Хасан

    33 20 Отговор
    "Традиционно всички говорят срещу ДПС и модела Доган. Чували ли сте досега председателят на "Възраждане" Костадин Костадинов да спомене ДПС? Той нито говореше за изборите в Турция, нито коментираше как така в една секция могат да гласуват 2000 души в Турция, абсолютно нищо не коментира за намесата на Ердоган в изборите ни в Турция и въобще абсолютно мълчание от негова страна по отношение на ДПС. Всичко това подсказва, че двата проекта имат подкрепа от Москва."


    Тая и другите тлъсти лъжи издават американския лакей за кого работи.
    ДПС е проект и създаден от САЩ.

    Коментиран от #29, #44

  • 10 смерш

    18 5 Отговор
    През последните години при Ердоган дпс все повече се овладява от югоизток с постепенно изтласкване на застарялите кгб и дс негови досегашни водачи!
    Етническата карта наистина може да бъде използвана и нашите служби са безнадеждно изпуснали нещата от контрол,но само с благословия от югоизток,а не от Москва.
    И тук Президента Радев и Премиера Петков трябва много да се замислят за отношенията с Ердоган!
  • 11 Браво

    45 9 Отговор
    Осман Октай е прав, както винаги.
  • 12 Прав е и за

    32 3 Отговор
    Възраждане и за Бялата Златка.За всичко е прав,с едно изключение,а то е,че през 1990 година турците не са искали турска партия.Тука лъже.Турците бяха изпонаплашени тогава
    А,че Атака е проект на ДПС е ясно на всички.

    Коментиран от #20

  • 13 Абе то

    12 9 Отговор

    До коментар #7 от "поп Богомил":

    Може и прапрадядо ти преди сто и 50 години да е утрепал някой българин.Ти имаш,ли някаква вина!?

    Коментиран от #37

  • 14 33959

    17 2 Отговор
    Те отдавна са по всички институции, имаше и президенти и премиери от тях, и то не един и два, целият сектор сигурност, правосъдие, икономика и финанси пак са техни, къде още да им се подсде ръка, отдавна я отхапаха. Дори етнически проблеми не може да играят, защото няма с кого - българите са пасивно малцинство. В момента е важно да се пооправи държавността, в правен аспект, като видим доган пеевски борисов и сие по затворите, тогава останалите въпроси.

    Коментиран от #28

  • 15 Славчо

    6 31 Отговор
    Октай тотално неадекватен, както винаги.
  • 16 Слави Трифончук

    3 17 Отговор
    Октай много ла срещу ИТН, че са били с ГЕРБ ама нищо не позна - сега нищо не казва за ИТН като крепят еврожендърското правителство.
  • 17 Виталия

    2 16 Отговор

    До коментар #4 от "Нов":

    Много сте на "ти", но аз зная и защо е така ! Това няма да е лошо за България, корените български от Изток идват.
  • 18 До Калчев

    30 9 Отговор

    До коментар #1 от "калчев":

    България е в много по-тежка ситуация спрямо 1989г!
    Тогава имахме възможност поне дасе опитаме да бъдем самостоятелни, сега вече дори не сме държава!!
    Държавата прикрючи през 1997г. с идването на Иван Костов еманация на преродил се партиец в демократ!!
    Тогава се изпълни през 1997г. така желаното преобръщане на държавата и нейното закриване!

    Коментиран от #21

  • 19 хехеххе блаженни са верващите

    7 19 Отговор
    ДА НЕ ЗАБРАВЯМЕ ЧЕ БАЙ ОСМАН ОКТАЙ Е ЧЛЕН НА ИНИЦАИТИВНИЯ КОМИТЕТ ПО ИЗДИГАНЕ НА РУМЕНЧО ЗА ПРЕЗИДЕНТ!!

    той бай Осман Октай мълчи и не желае да казва какво прави там като е толкова загрижен за България!??
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Уточнение

    23 11 Отговор

    До коментар #18 от "До Калчев":

    Иван Костов постави България на пътя към Европа и НАТО, с което се превърна във враг №1 за Кремъл и те хвърлиха огромни ресурси да няма второ правителство на ОДС. Ако Костов бе останал на власт, сега България вероятно щеше да прилича повече на Чехия и по-малко на Беларус.

    Коментиран от #24, #26, #31, #33

  • 22 оня

    21 1 Отговор
    Както винаги е точен в коментарите си:))
  • 23 Бамбука

    17 3 Отговор
    Както винаги точен и прецизен. Поздравления ! Сравнете изказванията и линията на поведение на ПП "Въз..." и после решете колко "патриотично" и позитивна за България е това движение.
  • 24 Виталия

    20 9 Отговор

    До коментар #21 от "Уточнение":

    Вряд ли ??? СДС имаше само 1 демократ - Жельо Желев. Бозата Костов икономист съсипал икономиката на България
  • 25 вълкадин

    15 3 Отговор
    Не само дпс е съветска партия и не само възраждане и атака , почти всички партии през последните 30 години са съветски с малки изключения , а съветските партии са в основата на корупционния модел от североизток а етническата карта е голям коз в ръцете на мафията защото който управлява дпс той управлява държавата
  • 26 поп Богомил

    7 10 Отговор

    До коментар #21 от "Уточнение":

    Че какво му е днес на Беларус? Ходил ли си до Казахста или Узбекистан? Иди ако не си ходил и като се върнеш направи разликата от това което си видял там и това което виждаш тука!

    Коментиран от #27

  • 27 може да тръгваш

    7 2 Отговор

    До коментар #26 от "поп Богомил":

    за там
  • 28 хехеххе блаженни са верващите

    6 3 Отговор

    До коментар #14 от "33959":

    фантасмагории драги!
    Пасивно малцинство са обърканите хора които още приемат ДПС за партия която се грижи за тях!
    Там е работата че незнаеш колко от тяхните членове напуснаха България последните 10 години, а те са огромно число. Ундурмата дето е сътвориха Радев с ДПС бе да се вдигнат тяхните гласоподаватели щото статистиката показваше нещо друго последните 10 години непрекъснат спад при ДПС!!
  • 29 Баш си Хасан

    4 10 Отговор

    До коментар #9 от "Не съм Хасан":

    Първо какво толкова те вълнува сега Възраждане?
    Второ Костадинов по тия въпроси се изказва отдавна и внимателно.
    А що не си зададеш въпроса защо не питаш ГЕРБ, БСП, ДБ те защо не се изказват, а си мълчат??

    Питай де , щото горните партии както и ДПС по принцип за много проблеми в държавата ни не се изказват щото горните активно с ДПС са учмаствали във ограбването и!

    А Осман Октай си има господар!

    Коментиран от #40

  • 30 Колю

    7 7 Отговор
    Престанете най сетне да наливате бензин в огъня! От 30г все едно и също,оставете хората на мира!
  • 31 Драги защитнико на ОДС

    15 2 Отговор

    До коментар #21 от "Уточнение":

    Съпротивата по приватизацията и грабежа бе огромна тогава то правителството на Жан Виденов!!
    След като падна с помощана БСП, Жан се оттегли и не едавал интервюта години на ред!
    Млако след това когато ОДС взе власта започна изкормването на родината ни, от над 3200 предпирятия почти нищо не остана!
    Дори се промени до такава степен структурата на енергетиката ни че сега берем плодовете на Иван Костовото време! Да не говорим за пенсиите че там и до сега повочето пенсионери взимат едвам 30% от това което са заработили !! 47 години трудов стаж да взимаш по-малко от една чистачка коят осега се е пенсионирала.
    Пример със здравеопазватето, пример с пенсионната ни система, за армията могада ти кажа че през 1999г. армията ни бе активно разформирована от същия то я Иван Костов!! ПЪТЯ НИ КЪМ ЕВРОПА Е ПОСЛАН С ТРУПОВЕ НА БЪЛГАРИТЕ КОИТО УМРЯХА ОТ ГЛАД, ЛИПСА НА ЗДРАВЕПОЗВАНЕ И ТОРМОЗ!!

    Коментиран от #47

  • 32 Не се страхувай

    11 3 Отговор
    бай Октай, българските турци не са луди като вас и крадливата ви олигархична клика, която вегитира върху гърбовете
    и на българи и а турци !

    Коментиран от #38

  • 33 Драги защитнико на Иван Костов и ОДС

    14 3 Отговор

    До коментар #21 от "Уточнение":

    Само да припомня че една година преди да падне ОДС , Петър Стоянов се обърна към Иван Костов и го подкани да каже за корупцията в неговата партия!!

    ХЕХЕХЕХ БИЛИ ВИНОВНИ РУСНАЦИТЕ ЧЕ ПАДНАЛ ИВАН КОСТОВ, ДРАГИ ТАМ ИМАШЕ ДЕНИ МИНИСТЪР ДЕТО МУ КАЗВАХА МИСТЪР 10% , той вече не е жив!!

    ОДС са истински крадци, да вземем Илко Семерджиев от министър на здравеопазването се прехвърли на управител на НЗОК , що бе душа ??

    Фондацията на жената на Иван Костов, знаеш ли я?
    И после за да го оставят на мира Иван Костов внесе една декларация че възрадителния процес било геноцид!!
  • 34 тп гщпт

    9 2 Отговор
    Рано е още за разиграване на етническата карта. Ако някога България излезе от ЕС и НАТО ще дойде и това време. И тогава доста българи ще се изненадат колко наивни са били да не употребявам по-точни определения.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Апел

    7 2 Отговор
    Долу ДПС!!!
  • 37 Гост

    3 0 Отговор

    До коментар #13 от "Абе то":

    Тебе кой те обвинява в нещо, че бързаш да се оправдаваш?
  • 38 Гост

    15 3 Отговор

    До коментар #32 от "Не се страхувай":

    Няма български турци. Няма американски българи. Няма горно нанадолнище. Има български мюсюлмани.
  • 39 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 1 Отговор
    ДОГАН дърпа консите
  • 40 Не съм Хасан

    5 0 Отговор

    До коментар #29 от "Баш си Хасан":

    За кво ли ги пишеш тия работи, като нямат общо с моя коментар?
  • 41 Виталия

    9 4 Отговор
    Г-н Октай мъжкар и точен както винаги. Благодаря ви, че напуснахте ДПС

    Коментиран от #42

  • 42 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    5 3 Отговор

    До коментар #41 от "Виталия":

    ти не разбра ли защото АГЕНТ ОГНЯН ОКТАЙ е протеже на сокола ДОГАН

    Коментиран от #43

  • 43 Виталия

    3 3 Отговор

    До коментар #42 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Всичко е навързано в България. Има само един изход - Балкански Политически Клуб на Жельо Желев от 26.05.2001 чака да им дойде акъла на бг политиците. Виж държавите в него
  • 44 Тролил1ви

    7 1 Отговор

    До коментар #9 от "Не съм Хасан":

    Абсолютно съм съгласен, но хлебарките са страхливи и подмолни.
    За това и Путин внимава МНОГО със тях. ердо има идеи да възродява хлебарковската империя като ще включва освен почти целия Балкански п-ов, и почти (да не кажа) цяла Украдна.
    Преди година още като лирата им отиде отново в кенефа (и няма изгледи да излезе от там) бях коментирал на няколко места - ХЛЕБАРКИТЕ СА ОПАСНИ КОГАТО СЕ ДАВЯТ/ЗАДУШАВАТ ОТ СПРЕЙ. СПРЕЯ Е НАТИСНАТ.
    Те са и примитиви във отношение че са още в 9-ти век мисловно и си мислят че финансов крах се оправя чрез териториални завоевания.
    ердого да не се прави на велик, седейки на два стола - хем след 2016-та се прави на сърдит на хамерика, хем продава Байрактар на Украднинците.
    Има там едни 30-ина милиона кюрди, дето ако изведнъж се окажат добре въоръжени, става голямо мазало.
    А покрай тях и още около 5 милиона други етноси.
    35+ милиона от тотал популацията са това.
    Въпроса е , че щом ни gaslight-ва този така, значи е на масата тази стратегия, което никак не е добре.
    Помаците, като страхливците които генетично винаги са били, са по-турци от турците и такъв нож ще ни забият.
    Въпроса тук е, доколко Путин би търпял турците да окупират значителна част от черноморските пристанища?
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Виталия

    0 0 Отговор
    "умрелата" Туркян м.12.1984 е гражданка на СССР. Байдън простакът нарече публично Путин убиец и съответно сгреши !
  • 47 Обективно

    5 2 Отговор

    До коментар #31 от "Драги защитнико на ОДС":

    Ало, ако бяха оставени всички държавни предприятия от 90 те години, до сега да се сме се избили за пари и стоки от първа необходимост. Как ще оставиш завод, предприятие на което никой не иска да купува продукцията и само трупа дългове. Такъв завод не може да плаща заплати и хората ще избягат там където им плащат. Второ Костов постави основите на пазарната икономика, валутния борд и пътя към ЕС, да не забравяме че по онова време друга възможност нямаше СИВ и Варшавски договор вече ги нямаше, оставаха две възможности самостоятелно развитие или в ЕС. За самостоятелно съществуване дума не можеше да става защото нещата с икономиката бяха изтървани много по-рано. Друг е въпроса, че раздържавяването можеше да стане по много по-цивилизован начин и т.н.
  • 48 Анонимен

    1 1 Отговор
    Бай Османе, кина правиш ва. Абе българи. Казва ви да не пипате дпсто ората ПП. Че война иде Османе, нъл тъйхихи
  • 49 ХаХа

    0 1 Отговор
    В спора има две страни. Осман и иван, но иван трябва днес да е над 70 години, да е живял в Клийско или в града, да е очевидец. А не при то плени тюрлюгювечи. Турчуна 1989 бе учил по живково и бе много начетен, и кой спечели от бг турци. Туркие и днес децата им са по света, учат, работят, а те идват през лятото да копаят на село при старите си родители. Навързани са нещата. Те са старите като хайвани, кротки и не им е до политици. Свърши, те са на власт турци, мохамедани и роми. Ще им работите, защото фирми, държавни служби са техни. Българите избягаха. Кой луд в бг да ги експлоатират за жълти дребни стотинки. Примирете се и на Бойковите къщите ще им изкупят те. Със заплахи не става. В душите им са, тук зная, но до тук, брашко е на преклонна възраст и му се подиграват
  • 50 111

    0 0 Отговор
    Който е трудолюбив бяга от бг, вместо да им слуша цял живот глупавите изказвания. Турчина е добър и не му дреме за бг. Изтеглиха си от банките парите 1989 и заминаха за Турция, а днес са по света. Тях не ги мислите, те имат златни ръце, занаятчии са, тяхната ниша е заета от българомохамеданите. Те строят днес нов стил. Те са бизнесмени, а им работят циганските турци. Живи и здрави да са. Те не харесват мюсюлманите и циганите българите, че били мързеливи и много крадяли. Франгаджиите по тж бяха с християни, но днес са с герб и дпс. Обърнаха палачинката и им е ок. Женят се мохамеданин за туркиня или туркиня за мохамедани. И през живково имаше, но бяха малцина. А днес по тж всипки помакини си оставиха мъже християни. За едно куче да не кажат(българина), че е бясно, няма как да кажат, че е свястно. Стана хубаво за тях имат си всичко за 32 г, защо ли, защото не им се учи, а са строители и си искарват на месец по 00000, 5 цифрени суми, а българите казват, не ги бива за нишо, освен за държавна, и Октай и той не е у главата ок. Стига сте нагнетявали нещата. Причината е в бг депутати. Че за пари се продават. Но времената са други и така ше е, ше работите на ограничените и ще мълчите, като ви строяват те, бай Османе, имаш ли деца, че търсят да им работят турците на българомохамеданите с фирми за сирене, кашкавал, масло. Ще ядем заедно с твоите. Гладно не се стои я. Материала е такъв вече.
  • 51 111

    0 0 Отговор
    .. изкарват
  • 52 Анонимен

    0 2 Отговор
    Меди Доганов, виж първа горе снимка с другаря Младенов.. Танковете да дойдат или Станко да дойде.. Имаше танкове наредени пред автогарата през 1984..1989..бяхме млади с бебета, но помним танковете, на партийни събрания, как дс бкп злостореха за турският народ, че бил скъсан, беден, идвали в бг със скъсани обувки и ред глупости връщайки лентата назад. Дойде Меди в делиормана да загаси огъня. От едната страна пред партийният дом, сега община, викаха българите, задълбително и под строй от фирми и учреждения закарани, от другата страна турците със сини знамена и ууу, защо трябва да се връщаме. Много не са между живите. Комплексни са нещата с дс, кгб, кпсс и сие. Това са неща, които народ не ги вълнуват. Иктай са му подхвърлили някой лев ПП или РР да пише, да на на ават хора на дпс. Много българи не биха се завърнали в Бг, те са се устроили навън и едва ли за 470 лева чиста пара биха ги удовлетворили.е ви купят мохамеданите с парцалите и то не от сега, а от балкана слязиха 1956. И в града строяха огромни къщи, защото са умни. Не учиха, а тъчаха на стан черги докато родители и деди работеха за 70 лева, а мъжете им с каруците носеха кюмюр/въглища по домовете ви.
  • 53 112

    0 1 Отговор
    Ако имаше работни места, едва ли днес, народа би бил платен трол, и работил за малко пари. На запад, те не ви гонят, а обратното. Не ли ви изнася, сами напускат. И от работа на работа, рискуват и си работят за тях си, със своя фирма. Граници отворени. Всеки сам да прецени и рели, къде му е окей. Родината е там, където ти е спокойно. В Бг е пълна лудница. И да не си луд има хора спуснати отгоре, по жицата, и като разберат, кой плюе тях те си знаят, как да отмъщават. И затова не гласувайте за никого. Да си гласуват техните хора. На запад нима мюсюлмани, но няма диктатура, а тук има християни, има диктатура. Не думи, а дела и трябва да се работи работи работи
  • 54 Анонимен

    0 0 Отговор
    Всичко искрено и точно казано от интелигентните турци. Трудно ще се оправи България. Казано от шукри, ардино за Ахмед ИСМАИЛОВ ХАСАНОВ, завършил онтология за правотата, 13 отделение, смъртни, но той не бе в смъртно казва Шукри за Ахмед Исмаилов ХАСАНОВ от кгб, дс и сие. Работи за руските служби на кгб, дс. А турчина негодува днес че бг я връщат в миналото на бкп възродители и хората на ДСигурност.
  • 55 Истината

    0 1 Отговор
    Всеки е против всеки. Война е. Турчина е добър. Може да не ви помогне, но няма да ви навреди, както злобните и лъжливи българи мързеливи. Зле са българите, крадат, лъжат, мързеливи са и всеки гледа в чинията на другите. Който има възможност бягайте от Бг. Хиляди оъти са по ок от Бг. Турчина е добряк.
  • 56 Вярно е

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "поп Богомил":

    Двумандатникът Гоце не е помак,но бубайко(баща) му е от Чеча !!!??? Бай Седефчо е бил от Рибново ,преселил се в Косача!?!?!? Гоце е предал всички до,които се е докоснал- фурнаджийска лопата ,типична помашка черта!!!