Last news in Fakti

8 Февруари, 2022 17:12 1 337 21

Макрон: Нужен е широк диалог за стабилност

  • франция-
  • еманюел макрон-
  • диалог

Очаква напредък

Макрон: Нужен е широк диалог за стабилност - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Надявам се, че Европа и Русия ще могат да се върнат към диалога за стабилност. Това обяви френският държавен глава Еманюел Макрон, цитиран от ТАСС.

Той говори след срещата си с руския държавен глава Владимир Путин. Макрон обяви, че е имал една идея за своето пътуване.

Тя е била възстановяването на реда. Това е много важно за Европа.

Макрон смята, че може да бъдат намерение решения, които да доведат до напредък. Този въпрос е бил повдигнат пред Путин.

Важно е ситуацията да се върне към стабилността през следващите седмици. Възможно е да има широк диалог през следващите дни.

Това трябва да създаде условия за стабилност.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Так точна рибять

    13 4 Отговор
    Немският васал се обади.Русия не говори с васалите си тя държи Германистан за топките без Сев.порок 2 са аут и немчугите го знаят добре.

    Коментиран от #13

  • 2 Виталия

    7 23 Отговор
    Никакви преговори. Да разрушим руската кочина.

    Коментиран от #5, #9

  • 3 /////

    14 5 Отговор
    Макарончо се опитва да се представи като фактор от който зависи нещо. Никой не преговаря с пудели от ЕС Русия и САЩ не се ли разберат всички останали ще духаме супата.
  • 4 Госあ

    10 7 Отговор
    Макроне, Русия не е Европа ! Заедно със сащ работят активно по дестабилизацията на Европа. Сигурно го знаеш, ама….
  • 5 Давай

    14 3 Отговор

    До коментар #2 от "Виталия":

    ... от 10 години само санкции, санкции и пак санкции, а всеки се натиска да строи заводи в Русия!!!! А ние понеже сме голяма работа един завод не построихме за 10 години!!!! Така че разрушавай на воля!!! Но по е важно да можеш да градиш!!!

    Коментиран от #15

  • 6 рушляк

    7 13 Отговор
    Слава САЩ.
  • 7 Госあ

    9 1 Отговор
    Страхуват се от Китай, а Китай им подари цивилизация и образова Марко Поло. Китай нямаше колонии, а просто разчистваше пирати с огромния си флот, съвсем доскоро Китай се въздържаше и от превъоръжаване. Но е разбираемо в тези времена да го прави.
  • 8 На Макрон

    11 5 Отговор
    На Макрон му е нужна предизборна кампания. Путин отказа да му я "плати". :))
  • 9 Аз знам

    3 4 Отговор

    До коментар #2 от "Виталия":

    За турска кочина друга няма
  • 10 Когато

    3 3 Отговор
    Макрон говори , фиксирайте се върху " широк " !
  • 11 Госあ

    6 16 Отговор
    Джуджето се мисли за евразиец, но не е нито европеец, нито азиатец. Полу варяга, полу див монгол 😂
  • 12 ТаУмВзе

    7 6 Отговор
    Улавото франсе се стресна от Путин, сега ще вразумява другите улави. Яко пародийка са тия кукли на краварите ей.
  • 13 Обективен

    5 7 Отговор

    До коментар #1 от "Так точна рибять":

    Не за топките ,а за гя ги държи .
    После ще се моли да вземат от техния газ ,да има за хлебец и картошка ,че и за това няма да има
  • 14 Иван

    7 3 Отговор
    Напрежение между САЩ и Русия, Франция няма думата.
    Войната между САЩ и Русия ще прикл1чи за 20 минути.
    Къде сме ние в тази война, дали не става въпрос за война срещу православието?
  • 15 ГОСДЕП

    3 5 Отговор

    До коментар #5 от "Давай":

    Направи си труда да прочетеш, какви активи придобиха руските дружества в Европа и Латинска Америка. Виж и какви или по-точно никакви доларови позиции има Русия.
  • 16 mi6osp

    6 2 Отговор
    След посещението при Путин, Макрон вече е наясно, че НатО или трябва да удовлетвори руските искания за осигуряване безопасността в Европа , или трябва да воюва с Русия. Има вероятност да се появи и вариантът тези държави, които не искат да воюват с Русия, да напуснат НатО. Тогава пак няма кой да воюва с Русия.
  • 17 Иванушка

    5 2 Отговор
    Решението е буферна неутрална зона обхващаща Източна Европа, но интересите и защитата на границите на неутралните държави да бъде гарантирана и от двете страни НАТО и Русия
  • 18 elin

    1 1 Отговор
    Това което казва Макрон знае много добре, че е невъзможно защото зад всичко това стои " Световното зло" наречена Америка. Без значение къкво мислят и говорят Европейските лидери типично за тях е ( едно мислят- друго говорят - трето вършат) докато тая престъпна сган съществува няма да има мир и спокойствие не само там въобще - Светът ще има винаги безкрайни и вечни войни защото за тая проклета паплач събрана от кол и въже й нужна тези войни без които не е възможно съществуването й. Когато се " разпадне " като държава ( на малки ) тогава ще настъпи най-щастливият час за човечеството .( забележете последно време е агресивна, не може да се контролира , злобна, непредсказуема сега и Англия се включи и са в истерия за да вият като бесни песове заедно).В 1968 година когато Франция напуска ( излиза от ) НАТО Де Голе е на посещение в СССР -в Москва на балкона където е отседнал (първият етаж) се изправя с целият си ръст пред журналистите които са долу и вика и на руски ; Да живее дружбата между СССР и Франция .Вечна дружба между народите ни и.т.н.( можете да проверите).
  • 19 Иво Инджев

    4 1 Отговор
    На общата пресконференция с френския президент Емануел Макрон руският президент Владимир Путин призна истината, че Русия отстъпва на страните от НАТО по конвенционално въоръжение. За фанатичните поклонници на руската военна сила (там и у нас), която смятат за най-голяма и непобедима, това сигурно е прозвучало като шокираща новина. За тях обаче Путин си запази уговорката, че Русия е водеща военна ядрена сила (по брой ядрени глави).
    Как погледна Макрон на перченето на Путин? Гледаше го с иронична усмивка, която не слезе от лицето му докато домакинът му шареше нервно с поглед и не посмя да го погледне в очите, четейки предварително подготвения си текст.
    Рядкото признание на Путин за някаква руска слабост – при това в случая в любимата му военна област, е повод да продължим със сравненията по различни показатели. Понеже Русия на Путин много иска да се сравнява с развития свят, но не издържа състезанието дори с миниатюрни държави по всякакви показатели.

    Да вземем технологиите и сравнението със САЩ, любим ориентир за руската мегаломания. През 2021 год в САЩ са патентовани 410 000 изобретения. Това е дял от 45 на сто от всичките издадени патенти в света за този период. В Китай са регистирани 45 560 патента или 5% от световните. В Русия са одобрени 120 патента, което е 0,013% от всички в света.

    Коментиран от #20

  • 20 Госあ

    0 1 Отговор

    До коментар #19 от "Иво Инджев":

    Оууу нещо с в голяма грешка: Китай - 530, Сащ - 351, Япония-180 в хиляди. Това са първите три държави. На четвърто място е Русия, между другото, с 28 000. Голяма разлика, но на четвърто място. Иначе, е много добре известно че ЕС и Великобритания разполагат с много по голяма бойна мощ от Русия. Но зад Русия стоят сащ, както винаги. Та затова са толкова отворени.

    Коментиран от #21

  • 21 Госあ

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "Госあ":

    Сори, Южна Корея е преди руснаците със 130.
Новини по държави: