Last news in Fakti

12 Февруари, 2022 19:05 11 973 147

Стефан Цанев за Кирил Петков: Това момче много греши, сам влиза в капана си

  • стефан цанев-
  • кирил петков

Не може един министър-председател и да говори с апломб затова как вика службите и пита кога ще започнат арестите – това съм го чувал 1946 г.

Стефан Цанев за Кирил Петков: Това момче много греши, сам влиза в капана си - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Не може един министър-председател и да говори с апломб затова как вика службите и пита кога ще започнат арестите – това съм го чувал 1946 г. Да ме извини този човек, който не е расъл тук и не е живял тогава, но тези думи аз не искам да чувам втори път. Големият писател Стефан Цанев сравни новото управление с парен локомотив, който стои на едно място, а надува свирката колкото може – уж се движи бързо. Метафората той направи пред Георги Любенов от БНТ.

Не може да говори един министър-председател и да говори с апломб затова как вика службите и вика кога ще започнат арестите – това съм го чувал някъде 1946 г. Да ме извини много този човек, който не е расъл тук и не е живял тогава, но тези думи аз не искам да чувам втори път, каза писателят.

"Аз съм в много неизгодно положение спрямо това правителство, защото говорех, че трябва да дойдат младите да управляват. Давах пример с Мойсей и Стамболов, за да дойдат да управляват хората незаразени с робство. Така че би трябвало да съм много доволен, обаче не съм много доволен, защото помните ли имаше един анекдот за парния локомотив, който използвал цялата си пара да надува свирката. Локомотивът стои на едно място, а надува свирката колкото може – уж се движи бързо. Това означава, че много приказват, а малко вършат. Това правителство за мен е продължение на двете служебни правителства – те основните са същите. Продължаваме промяната продължават политиката на предишните 2 правителства – вече станаха 10 месеца, година почти. На мен ми е трудно да кажа, че нещо е направено през това време", посочи Стефан Цанев.

"Мен като човек, който е живял вече твърдо дълго, ме стъписват някои неща, които съм чувал преди 70 г. Не може да говори един министър-председател и да говори с апломб затова как вика службите и вика кога ще започнат арестите – това съм го чувал някъде 1946 г. Да ме извини много този човек, който не е расъл тук и не е живял тогава, но тези думи аз не искам да чувам втори път, нито да преживявам този кошмар – казвам му го в упор. Защото изпълнителната власт да диктува арести без да има основания и доказателства – този филм вече сме го гледали и то с много жесток финал.

Така че това момче – да ме извини че така го наричам, но много греши с тези прибързани и жестоки фрази и той сам влиза в капана си. Включително с тези 19 души, които е докладвал пред прокуратурата – всеки от тези хора може да го даде под съд, ако няма достатъчно доказателства затова. Как става това опозоряване – предварително да наречеш някой престъпник, без да има съд. Съдът е единственият, който може да каже това, а не управляващият, и то в 21 век, и то в Европа", категоричен е Цанев.

"Аз не мога да разбера откъде дойде тази омраза към нас – може би от африканските народи. Нашите партии се отнасят една към друга като врагове – не разбирам защо в другите държави партиите си сътрудничат и след като са загубили, те стават опозиция, но всъщност подкрепят управляващата партия. У нас е деструктивно и пагубно за държавата ни, на живот и смърт. И не кризата с тока, а психическата криза и омразата е най-страшният феномен, който ще разсипе всичко в нас", изтъкна Стефан Цанев.

Наскоро се включихте в ИК за честване на 70-та годишнина на президента Петър Стоянов през тази година. По този повод да ви върна 25 г. назад към събитията през 1997 г., в които той имаше главна роля. Какви са размислите ви четвърт век от тези събития? Тогава ли започна демокрацията?, попита Георги Любенов.

"За Петър Стоянов аз мога да говоря само прекрасни неща, защото той се справи отлично тогава, преодоля омразата към другите. Тоест, той не прояви никаква омраза, а се разбраха с Първанов. Ако те не се бяха разбрали тогава, положението беше пред гражданска война", подчерта Стефан Цанев.

И продължи: Значи – може -между хората и политиците да има разбирателство, независимо от тяхната противоречивост на политическите им убеждения.

Петър Стоянов е друг тип президент, какъвто аз съжалявам, че вече нямаме, казвам го откровено, посочи писателят. Той е възрожденски тип. Той можеше да говори истински от сърце, вярвайки в идеите, които изповядва, а не като ментор. Времето през 1997-а бе съвършено друго време и той се справи идеално. Заради това аз искам да се отбележи тази негова годишнина като знак – как демокрацията побеждава и как демократичните сили тогава победиха и народът тръгна след тях с целия си ентусиазъм. Това, че после се провалиха е друг въпрос, но Петър Стоянов няма вина за това, заключи Цанев.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 139 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Димов

    252 63 Отговор
    ГЕРБ-ДПС активираха всичките си по мияри на Хранилката.

    Коментиран от #144

  • 3 фжтх

    151 44 Отговор
    "Включително с тези 19 души, които е докладвал пред прокуратурата – всеки от тези хора може да го даде под съд, ако няма достатъчно доказателства затова." Ами няма как да го дадат на съд, защото прокуратурата ще трябва да ги разследва сериозно. Престъпниците имат ангерес да се спотаят и да не дават много шум около себе си.
  • 4 Минев

    217 35 Отговор
    Тези новите как не ги е срам да посягат на Цвета на нацията - ПКП-то, Делян Пеевски, Делян Джуката, Тетка Цецка, Мръ сната дуловка уста, самият Тиквен крадец ... липсва само Цветанът на мисълта.

    Коментиран от #74

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Сатана

    48 127 Отговор
    Киро ако си извади главата от "снежната магистрала" може и да вземе за какво иде реч

    Коментиран от #131

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Ееех

    197 27 Отговор
    Ами какво да прави премиерът, бай Стефане, след като онези, които са призвани да пазят закона, бездействат?!
  • 10 реалист

    211 35 Отговор
    Лъскателя на Тато и тиквата е ненадминат корифей, за този който му дава коричка хляб.
  • 11 Леле -леле

    134 30 Отговор
    Вече са на ръба да съживяват мъртъвци , за да има кой да хвали Синята мафия и щатско-турската власт !?
  • 12 странно 🤔

    194 38 Отговор
    Странен подход на Стефан Цанев да се обяви в защита на престъпни елементи и да обвинява новото правителство. Странно се опитва да вмени вина на премиера, който се бори срещу корупционерите. Колко удобно да обвиняваш не виновтите, а борците с престъпниците, за да получиш минутка внимание на затихналия си животец, в който нищо не се случва.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Бамбука

    160 32 Отговор
    Не може Премиер да ......., а може да живееш заобиколен с корупция и да се правиш на ни чул, ни видял. Писател без морал.
  • 15 Факти

    128 10 Отговор
    Навремето Яворов, Михайловски са били начело в защитата на българщината в Македония. Сега къде са писателите интелектуалци?
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Бай Шиле

    153 24 Отговор
    Г-н Цанев,поклон пред литературня ти гений.Това обаче не означава,че си универсален гений.За политиката и несправедливостите в България имаш още да четеш.
  • 19 Нокой

    28 145 Отговор
    Не се интересува от десетината едни и същи психично обременени , които още славите Кирчовцте , и мразите Бойко !!! Народа вече неистово мрази Киро , и чака ГЕРБ да се върне ! Скоро идваме !!!

    Коментиран от #116

  • 20 Варна

    152 20 Отговор
    Стефан Цанев, може би е добре да си остане автор на книги. - Колкото повече говори за политика, толкова по- голям риск има да си приключи кариерата и като успешен автор.
    Имаше един период, в който подкрепяше селянина от Банкя, сега ми говори за Петър Стоянов, който спокойно може да бъде определен като национален предател и също така облажил се от поста на държавен служител приватизатор.
    От тази гледна точка Цанев вече се превръща от автор на книги, който от време на време четях в автор, който няма да чета вече посмъртно. Да не говорим, че по времето на СОЦ-а не помня да е бил репресиран, а тъкмо обратното! Беше толериран, а после някак се роди изведнъж с омраза след 89 година.
  • 21 В името на децата ни

    19 9 Отговор

    До коментар #1 от "Дар от БОГ":

    Оооо, давам си сметка, и ще се боря до края, това да не се случи, каквото и да ми коства и знам, че не съм сам в тази борба.
  • 22 Просто човек

    146 22 Отговор
    Г-н Цанев, доказвате, че никога не е късно да станеш за резил...знаем, че сте фен на Мутрата... Абсолютен позор сте!
  • 23 Българин от САЩ

    101 18 Отговор
    Цанев коментира изказване което не е чел внимателно.Цаанев не си пропърдявай авторитета.

    Коментиран от #103

  • 24 хаааа1

    104 16 Отговор
    И на тебе ли плати Тиквата бе сТЕФАНЕ, скоро ще му свършат спестяванията , обаче...
  • 25 Fate

    101 14 Отговор
    Явно и това създание е било на хранилка и поилка .
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 смерш

    85 15 Отговор
    И на колко години беше през 1946 г .когато го чу,пък и къде ли го чу?

    Коментиран от #36

  • 28 Перо

    86 14 Отговор
    На всеки режим подлога,от бай-тошово време!
  • 29 123

    30 6 Отговор
    Зависта и омразата са разрушаващи и унищожаващи сили, от тях градивност и положителност не произлиза. А тези са главните движещи сили в Българските политици.
  • 30 XYZ

    80 19 Отговор
    Г-н Стефан Цанев застана в подкрепа на тъмната страна на обществото и развали създаденото от него години наред, защото то започна да звучи фалшиво!
  • 31 спасов

    35 12 Отговор
    Кой е тоя?!
  • 32 Ех, канада

    26 61 Отговор
    Канадецът Всяка седмица на ски с компания. Бойко Борисов през всичките години не е отишъл никъде. Обикаляше България във всяка селце и паланка. А на ние хората всеки петък бяхме на море в Гърция.
  • 33 Не се излагай че ще бъдеш запомнен така

    56 11 Отговор
    Стефчо Цанев вярва че всички политици в България са честни и така 30 години..ми Цанев незнам ти какво си чувал 44 година но аз съм чувал че това е математически невъзможно

    Коментиран от #34, #52

  • 34 Цанев

    23 71 Отговор

    До коментар #33 от "Не се излагай че ще бъдеш запомнен така":

    Стефан Цанев казва истината. Глад, мизерия, престъпност, студ, е те замазват със списъци.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 един от многото

    37 9 Отговор

    До коментар #27 от "смерш":

    Той си е вундеркиндче , на няма 6 години го бил чувал , че и разбрал , че повече не иска да го чува!
  • 37 В кой

    45 8 Отговор
    свят живееш , бе другарю , в миналото хилядолетие ? Че си тръгнал да даваш оценки ?
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Писатели професори..тц тц тц

    56 8 Отговор
    От всички живущи в бг най-малкото тоз човек очаквах да повтаря думите на илитерата в банкя
    покажи малко класа бре..стой настрана от тия работи

    Коментиран от #84

  • 40 VVR

    62 11 Отговор
    Г-н Цанев, човек и дълго да живее, никога, ама никога не е късно да стане за резил.
  • 41 В тази държава

    23 5 Отговор
    80% са дЮбели...
  • 42 Опа

    30 8 Отговор
    Идеална памет! На 10ни сте се интересувал от политика? Не не вярвам.

    Коментиран от #49, #85

  • 43 Поредната

    43 9 Отговор
    Подлога на герп
  • 44 интересно

    69 14 Отговор
    Кое дава основание на Цанев, който държи на възпитанието, да се обръща към действащият премиер на България с израза "това момче" Това "момче" се бори с мафията, докато такива като него мъдруват.
    Много спорни са оценките за президента Стоянов който се бил справил прекрасно? С кое? С досиетата?

    Коментиран от #146

  • 45 К. ПЕТКОВ-министере

    8 34 Отговор
    Ако не се отървеш от Бсп(дпс е аналога) и ИгТеНрб... Ше береш ядове... дори американците да те пазят... Българите ще те прогонят с камани!!!.... А радеф е несериозен мъж, изпълнява желания на приятели и жена си.... На Женска каруца не се качвай момче
  • 46 asd

    33 6 Отговор
    Ние пък си спомняме едни арести излъчвани в ефир.
  • 47 Интересно

    34 10 Отговор
    Дедка на 85 а моля ви недейте.
  • 48 факт

    37 9 Отговор
    цанев а за банкя чул ли си, а за цветанов....
  • 49 хе хе

    6 12 Отговор

    До коментар #42 от "Опа":

    Аз пък вярвам. Тогава бях на 13г. и също се интересувам оттогава.
  • 50 АЛИ БЕГОВ

    11 19 Отговор
    България няма да влезе в "Шенген", защото там трябва да има доверие между митници и специални служби. Когато Агенция "Митници", под шапката на Василев, хваща по-малко от 10 кг. наркотик - ще видим "Шенген" през крив макарон", добави Здравков.

    "Единственият, който не знае, че се краде в Агенция "Митници", е Асен Василев", категоричен беше той.

    Григор Здравков изрази теза, че Румен Спецов изобщо не е правил проверка на Делян Пеевски.
  • 51 афера

    24 7 Отговор
    този на 10 годинки много работи е чувал!?
  • 52 Объркал си се

    38 11 Отговор

    До коментар #33 от "Не се излагай че ще бъдеш запомнен така":

    Борисов се шляеше се безцелно с Жипката, защото освен за шофьор за друго не ставаше, а относно селата и паланките, услужлвите медии от време на време снимаха репортажи, за които Бойко си караше 2 автобуса с активисти на ГЕРБ, които влизаха в ролята на ентусиазирани местни жители за пред камерите.
  • 53 мой

    10 19 Отговор
    Уважавам Стефан Цанев, но явно не си дава сметка, че а тая болшевишка сган няма друг начин за действие.
  • 54 АЗ ПЪК СЕ РАДВАМ!

    43 12 Отговор
    ЦЯЛИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД ПОЗНАВА И ЗНАЕ КРАДЦИТЕ И ГИ НАРИЧА ПРЕСТЪПНИЦИ И КРАДЦИ! АЙДЕ ДА ГО СЪДЯТ КИРИЛ ПЕТКОВ! АМА НИЕ СМЕ ТУК! ЗАД НЕГО И С НЕГО! КРАЙ НА ИЗЕДНИЦИТЕ БОРИСОВ, ГЕШЕФ, ДОГАН, ПЕЕВСКИ И ВСИЧКИ ГЕРБАВИ УБИЙЦИ! ДЕ ГО ОНЯ МОСКОВСКИ УБИЕЦА НА ДЕТЕТО СИ, КОЙТО БЕ ПОВИШЕН В ДЛЪЖНОСТ ОТ БОРИСОВ! ЗНАЧИ ПИЙТЕ, КАРАЙТЕ ДРОГИРАНИ, УБИВАЙТЕ - АЗ МУТРАГЕНА БОРИСОВ ВИ ЗАЩИТАВАМ!
  • 55 Тома

    32 13 Отговор
    Този не беше ли в щаба на герджика защото бил голям щпатолист и обичал парите
  • 56 Цццццанев

    35 8 Отговор
    А как да стане др.цанев ?
    С молитва ...ли
    Дйржавата е на мафията
    Без война няма как да стане

    Коментиран от #79

  • 57 демократ

    36 12 Отговор
    Стефане, наложително е да се прегледаш в клиниката на д-р Цветеслава Гълъбова.
  • 58 Петър

    42 12 Отговор
    Освен Стефан Цанев сутринта се появи още един адвокат на мафията царедвореца Огнян Герджиков.
  • 59 Пако

    36 13 Отговор
    АВЕ ИЗКУКРИГАЛИЯ НЕ Е ВАЖНО КАКВО ГОВОРИ ,А КАКВО МИСЛИ И КАКВО ПРАВИ. КАТО ВИ Е МИЛ БОЙКО ВЗЕМЕТЕ СИ ГО У ДОМА.
  • 60 Спец

    19 41 Отговор
    Има ли още българин да не е разбрал, че К.Петков е пълен пенкелер?
  • 61 Тошо

    38 13 Отговор
    СТОТИНКАДЖИЯТА ЦАНЕВ ИЗРЕВА ,ЗАЩОТО КИРО НА ТАКИВА ХАЙЛЯЗИ ПАРИ ДАРОМ НЕ ДАВА.
  • 62 Леличката

    30 11 Отговор
    Годинките и на тоя не са простили,лошо е кога се помислиш че си мъдър а всъщност не си.Мълчанието ти отива повече и с него казваш много.
  • 63 боко

    19 7 Отговор
    Червеноводски седесар дрът,че имаш някакви писания стига си се мислил за велик като не си защитник на БЪЛГАРСКОТО по БНР и БНТ за да се увеличи пенсията ти защото едва ла в сща пускат твойте писания неблагодарна сдс м---а от Червена вода
  • 64 Ввв

    23 11 Отговор
    Бай Стефчоооо,хаповете и обратно в леглото,че не ти е пак добре,Алцхаймерът не прощава!
  • 65 Да бе!

    19 6 Отговор
    Точно това е особеното Цанев, за това, което си чул през 1946, Петков няма представа и нищо общо! Плашиш се от сянката, която нямаш!
  • 66 proi4o

    16 10 Отговор
    Стефан Цанев ---70 г. мрънкя,star kaput
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Герб гепи борисофф

    24 9 Отговор
    Никога повече герб гепи борисофф, това е престъпна организация, която беше създадена само за грабежи и кражби на най голямо ниво. Трябва да си получат ЗАСЛУЖЕНОТО!!!!!
  • 69 ха ха ха

    9 17 Отговор
    Той е бавен бе, като ментора си румен гадев
  • 70 Карло Луканов

    29 7 Отговор
    Българската мафия е много страшна и безмилостна към своя народ. А Стефан Цанев не е наясно с реалните процеси в страната. Само така си мисли.
  • 71 Многа знае, много помни

    8 1 Отговор
    Коментара бе повече лично мнение. Премахнат е не заради тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, а заради ИСТИНИ неизгодни за много

    Коментиран от #73

  • 72 Едно мнение

    27 6 Отговор
    Дали има връзка между картончето на г-н Стефан Цанев в ДС и мнението му за политиката?

    Коментиран от #75

  • 73 Свободно изказано мнение

    4 0 Отговор

    До коментар #71 от "Многа знае, много помни":

    Да, бе е да, ама не (по Петко Бочаров, лека му пръст)
  • 74 Сивата чапла

    13 9 Отговор

    До коментар #4 от "Минев":

    Тръгнали на война с дървени пушки новите. Чак обидно, какви ги избрахте?
  • 75 Сивата чапла

    5 11 Отговор

    До коментар #72 от "Едно мнение":

    Няма връзка, казаното е вярно.
  • 76 Попа

    19 10 Отговор
    Без дарен афтор си беше, да с "ф"! През соца беше върл ☭, след 89 г. стана върл 👿 крат.
  • 77 Голям писател..

    11 8 Отговор
    и Малко Истина. Жалко...
  • 78 Сивата чапла

    14 33 Отговор
    Стефан Цанев е чудесен писател, понякога не се съгласявам с него.

    Но в този случай е на 1000% прав, ако изобщо има такъв процент.
    Петков единственото, което прави е да хвърля къчове срещу сянката си.
    Ами не става Бе, Цанев не му е виновен.
  • 79 Сивата чапла

    19 15 Отговор

    До коментар #56 от "Цццццанев":

    Задаваш коректен въпрос?
    А с хартийките на Петков ще стане ли?
    Да имаш управлението на цяла държава в ръцете си и да се излагаш като кифладжия,
    дето викаха на времето.

    Петков показва срамно непознаване на държавните дела.
    Аз да не разбирам не е страшно и срамно, но човекът на върха да е такъв главан, горко на държавата на която е министър-председател
  • 80 Позор вовеки!

    18 25 Отговор
    Румен Радев с вдигнатия юмрук възвести началото на Лyмпениaдата и с това положи началото на най-тъмните страници в българската история. Ще минат години, векове, но вечно ще се помни че не друг, а този който беше избран да представлява народа и да го води към успехи, постави началото на омразата на българин срещу българин такава каквато дори комунистите не можаха да разпалят 45 години след 9 IХ 1944 г.

    Коментиран от #119

  • 81 Ббб2

    24 8 Отговор
    Не знам,такива дитирамби ,за Петър Стоянов,смущаващо е?!Никога не е късно,дори най-големия авторитет да олекне!
  • 82 Кокиче

    10 3 Отговор
    Може да е прав от гледна точка на историята, но резултат ще видим след няколко години, а след още 10-ина ще стане ясно и какво се е случвало. Както знаем вече за 89 и за 96
  • 83 Българин

    27 13 Отговор
    ЦАНЕВ Е ПРЕДАТЕЛ .ДОКАТО БЯХА ГЕРБ НА ВЛАС МЪЛЧЕШЕ СЕГА СЕ СЪБУДИ
  • 84 И аз да кажа

    8 11 Отговор

    До коментар #39 от "Писатели професори..тц тц тц":

    Това, че знаеш думата "илитерат" ти дава особено самочувствие ли? Като си толкова начетен, дали забелязваш, че повечето мразещи Бойко не се справят с пълния член и "и-й"? Хубав- лош Боко имитираше Живков, защото е пълно с носталгици на соца и пазеше за себе си какво знае. Хващал съм го много на място да пуска по нещо на английски. И има някаква написана и защитена дисертация. Не се знае каква е, но и не е парадирал с това- така че приказките за еднокнижие и пр. са просто некоректни. А който е некоректен в аргументите си, олеква.

    Коментиран от #87, #112

  • 85 И аз да кажа

    17 14 Отговор

    До коментар #42 от "Опа":

    Ако откарат дядо ти с камионетка на разсъмване и не го видиш повече, няма ли да запомниш? Ако на 10 септември 44 (както се е случило в Карлово) във всяка по-хубава къща влязат партизани и с щикове ровят из сандъци и долапи, уж да търсят оръжие, в дом където има само момичета и жени, няма ли да го запомниш? Ако ти отмъкнат каквото си харесат, вкл. златния накит на майка ти и часовника на баща ти- ти няма да запомниш, така ли?

    Коментиран от #92

  • 86 Чалга и интелект

    15 15 Отговор
    Каква ирония...малолетни и пълнолетни простаци,да плюят по Стефан Цанев!Тука е така...
  • 87 Ха ха

    3 5 Отговор

    До коментар #84 от "И аз да кажа":

    Каза го три пъти в един пост.Едва ли стана по достоверно потретвайки го.

    Коментиран от #88

  • 88 Ха ха

    4 2 Отговор

    До коментар #87 от "Ха ха":

    Отнася се за пост 85
  • 89 Настрани

    4 13 Отговор
    от политика и лични интереси: Стефан Цанев е велик поет. Като Вапцатов, Смирненски и Дамянов. Поклон. А какъв човек е? Това е друга тема.
  • 90 Алооо

    12 3 Отговор
    Петков не може, а предишния можеше да говори така. Къде ти е акъла и спри да говориш глупости.
  • 91 Микре

    9 2 Отговор
    По времето на Петър и Иван се разпродаде държавата за стотинки на мутрите от вис и сик-тези чиито имена сега са при Гешев. На това историята ще каже че се е извършила приватизация. Сега такива като Стефчо - интелектуалци и творци се чудят че пенциите са им по 200 евра. Не се чуди Стефче а питай маджо и вълчо къде са кифтетата.
  • 92 Винету

    7 6 Отговор

    До коментар #85 от "И аз да кажа":

    Жалко, че сега няма камионетки за новите "демократи". Повечето хора биха се зарадвали, както е станало и тогава
  • 93 само гледай

    10 2 Отговор
    Скоро ще слушаме че не Румен, а някой друг е публикувал снимките на спящия Бойко в личната му страница на фейсбук.

    Коментиран от #94

  • 94 Hoho Boho

    9 2 Отговор

    До коментар #93 от "само гледай":

    Боко нека да разкаже на Гешеф
    как ПРЕЗИДЕНТЪТ го е шпионирал с дрон.

    Ще бъде забавно.
    :))
  • 95 ComfortablyNumb

    12 12 Отговор
    Цанев и ти не случи на народ . Дали има 5 % от това дегенератско племе които да разбират за какво ти е думата и болката (не дрогари не е за Герб!) Напразно написа и четирите тома История на България. Няма бъдеще тоя озверял и опростачен "народ".
  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Има ли пилот в самолета?

    10 10 Отговор
    Пропадането Продължава. Скоро ще застигнем по бедност руснаците.
    Радев трябва да вземе решение. Иначе ще блъсне самолета.
    Катапултирането този път не е решение.

    Коментиран от #98, #114

  • 98 Hoho Boho

    11 6 Отговор

    До коментар #97 от "Има ли пилот в самолета?":

    Боко ни окраде, защо намесваш Радев?
  • 99 ХАН КРУМ

    16 2 Отговор
    Къде беше интелигенцията ,будителите когато се разграбваше държавата,когато властваше простащината?Петър Стоянов беше друг,но времето беше друго, макар ,че всеки има принос в сриването на ценностите и съсипването на държавността през последните 32 години. И в това невинни нама г–нЦанев ,с цялото ми уважение и респект. . ДА не забравяме ,че тогава беше бандитската приватизация,досринала страната.
  • 100 Стефан цанев

    14 4 Отговор
    гепбаджията
  • 101 В.В.П.

    21 5 Отговор
    Цанев ,беше ,,голям поет,,по комунистическо ,тошово ,Живково време.Сега е един пропаднал герберас...Всеки ще си понесе наказанието..Както подобава ,Стефане ..Айде моля ,писна ми от твоята ,,великост,,
  • 102 Конник

    8 4 Отговор
    На 10 г. си го чувал! Страхотна памет имаш. Пиши си стиховете тихо и не политизирай.
    Личи си че не разбираш.
  • 103 Киро Добрев

    2 8 Отговор

    До коментар #23 от "Българин от САЩ":

    Ало американеца .Яж си л..ната в САЩ и мълчи малоунико!
  • 104 В.В.П.

    18 5 Отговор
    Цанев ,оглупя , напоследък.!.Не знам защо!.

    Коментиран от #138

  • 105 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 Зззз

    16 6 Отговор
    Слуга на двама господари ! Жалко за талант ,който си пада по диктатори.
  • 108 Теодоро

    15 6 Отговор
    Това сърдито старче,защо не си почива Ами се занимава с мазни пасквили..ДОЛУ герберастка клика
  • 109 ...

    13 5 Отговор
    Стефан Цанев е уважаван човек. Изненадващо е, обаче, сегашното му изказване, като се има предвид мълчанието му преди. Аз поне не си спомням да е изказал мнение за предишното управление или по време на протестите през миналата година... Уважаватите личности сега би трябвало да помагат, длъжни са да бъдат коректив, но и са длъжни и да вземат страна - за или против промяната са...
  • 110 Крумчо

    12 2 Отговор
    И тоя априлец изгрухтя.
  • 111 Читател на факти

    16 4 Отговор
    Мислил съм че е умен и достоен човек а той бил лакей на всяка власт.Особено предишна та.
  • 112 Хрис

    7 4 Отговор

    До коментар #84 от "И аз да кажа":

    До "И аз да ти кажа" - ха сега и аз да ти го рекна : първо - това неговото не е ДИСЕРТАЦИЯ, а ДОКТОРАНТУРА; второ -това не е "дисертация" а ПРеПИСВАЦИЯ, в която най-великото научно постижение е замяната на думата ВОЙНИКА с ПОЖАРНИКАРЯ.
  • 113 Миа

    12 5 Отговор
    Едно от най- противните лица на т. н. бг " интелигенция "!
  • 114 Хрис

    9 3 Отговор

    До коментар #97 от "Има ли пилот в самолета?":

    ПрЕАтелче, дано даде Господ да ги застигнем и после да ги задминем тези руснаци по бедност. На тия у Русията тока и бнзиня им са два пъти по-евтини от нашите; всяко семейство ползва 300 кВт ток безплатно и 200 кВт на 30%от пазарната цена, а при нас - Ко; за всеки гражданин над 70 години тока,газта и водата са безплатни, а при нас -??; средната възраст на автомобилите е 12 години, а при нас - над 20.
  • 115 Subaru STI

    10 6 Отговор
    Спряха кранчето на еднокнижния и този нададе рев! Този не казва нищо за престъпленията на Борисов.
  • 116 Ей,смешник

    7 2 Отговор

    До коментар #19 от "Нокой":

    Така подведе вожда си и март месец, миналата година! Той,глупака се подведе по драсканиците на тролчетата, като теб, че ще победи безапелационно! Накрая, след изборите на 04.04 излезе да квичи посред нощите!

    Коментиран от #123

  • 117 Нов

    6 1 Отговор
    И ти ли Стефане...
  • 118 Разлог

    7 2 Отговор
    Трябваше вече да има арестувани барабар с Каскета
  • 119 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 120 За ТОВА, а не "затова как вика"!

    3 1 Отговор
    Факти, имате ли грамотни редактори!?
  • 121 пфу

    3 2 Отговор
    Ще си кажеш ли мнението, когато всичко излезе наяве?Не всичко се забравя....
  • 122 ЧОБАНИН

    3 3 Отговор
    АМИ СТЕФАНЕ КВИТО ИЗБИРАТЕЛИТЕ ТАКИВА И ИЗБРАНИТЕ / КОГАТО ГЛУПАКА ЗАПОЧНЕ ДА ОСЪЗНАВА ЧЕ СА ГО ПРЕЦАКАЛИ ТОЕСТ ДА ПОУМНЯВА ТОВА Е ДОБРЕ САМО ЧЕ КРАТКО ПОМНИ / ПРИМЕР НДСВ / ТОВА Е ГЛУПАВИ КАТО ОВЦЕ / МНОО ГОТЕНА РЕКЛАМКА АЙДЕ ПОЧВАЙТЕ ДА БЛЕЕТЕ ЩОТО ВЕЧЕ ПОЧНАХА ДА ВИ ДОЯТ
  • 123 ЧОБАНИН

    4 6 Отговор

    До коментар #116 от "Ей,смешник":

    АМИ ЧЕ ТОЙ ПОБЕДИ БЕЗАПЕЛАЦИОННО ВЪПРЕКИ ИЗМАМАТА С МАШИНИТЕ КОЛКО ПЪТИ ДА ПОБЕЖДАВА / И СКОРО МАЙ ПАК ЩЕ ВИ МАЧКА НА МЕСТНИТЕ ИЗБОРИ АЙБЕ ОВЦЕТЕ БЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ /ОВЦЕ ВОДЕНИ ОТ ПИНГВИН СУПЕР БЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ
  • 124 С.Цанев

    7 2 Отговор
    Ще напиша пиеса"Как се прави свирка на Тиква",аз знам как.
  • 125 Защо не

    3 2 Отговор
    Когато има предположение, че някой обикновен човечец може да е извършил нещо, той бива арестуван и седи в арест докато се разследва. Защо да не е правилно всичките до скоро на високи постове в държавата, да се третират по същия начин и да са в арест докато се проверява. Както би казал съда “ има опасност да се укрие или да извърши ново престъпление”?
  • 126 Дани

    10 3 Отговор
    Бай Стефне ти си си от едно време на принципа че няма срамна работа за комуниста стига да е рководна та сега обаче младите няма да ви позволят своевоия и затова ревете за тиквата секнаха ви вече торбичките
  • 127 ПАродия на голям писател

    15 3 Отговор
    Да наричаш някого “момче”, при положение, че Петков заема висш ръководен пост в държавата е жалка картинка от дребен човек!
  • 128 3.14К

    12 2 Отговор
    Колко време ще държите глупостите на Цанев, като водеща новина?
  • 129 Как сега

    8 1 Отговор
    се стъписа изведнъж А не се стъписваше толкова години на блажен живот при безобразия...
  • 130 вуйна

    6 2 Отговор
    Как веднъж не видях и чух Цанев да каже нещо за Боко.Явно е много доволен от него.Сега обаче се активира като всички от ДС .Никога няма да се отървем от предатели и подлоги,един от които е Цанев!!!!
  • 131 изрод от ГЕРБ

    0 3 Отговор

    До коментар #6 от "Сатана":

    И ти ако си извадиш главата от там където си я заврял,ще ти бъде много по лесно!
  • 132 Фют

    7 2 Отговор
    Ояден нагаждач.
  • 133 Реалиста

    7 5 Отговор
    Г-н Цанев, капана е заложен от такива като Вас! Пускаш в неделя сутринта най-гледаното време телевизиите и кого гледаш и слушаш - !-ва програма - шкембе войводата с 2 милиарда .пв;сделка на вятъра , БТВ - Данчо ментата -турска мента, , Нова телевизия - Влади Горанов спец.по всички финансови далавери! Превключваш програмите, теглиш им по една благословия и си казваш , от мутри престъпници няма отърваване , Каскета , Бойко и Карадайа владеят Държавата , ЖАЛКО !!!!!!!!!

    Коментиран от #147

  • 134 Павел пенев

    6 5 Отговор
    Този гнусен монархо-фашист няма право да дава мнения а и никой не се интересува от него.

    Коментиран от #135

  • 135 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 136 Въпрос

    7 8 Отговор
    Защо оставяте нецензурни "мнения"като последното???Как може един велик писател като Стефан Цанев да бъде наричан "гнусен монархо-фашист"...и Вие да го оставите?Засрамете се!
  • 137 Големият Писател

    8 3 Отговор
    Божкееееее..............Лизачът на Тиквуний Кюлчедръжков.
  • 138 Съсед на СтефчУ

    10 3 Отговор

    До коментар #104 от "В.В.П.":

    "Цанев ,оглупя , на последък.! .Не знам защо!." - Ами той от малък си е така, ама не му личеше.
  • 139 Грам срам

    5 2 Отговор
    През 1946г. Стефанаки е бил на 10 години и надали е можел сам да си бърше соролите и да си връззва връзките на обувките. Ноо... виж от 1960 до 1965г. 5 години да учиш драматургия в Москва си е съвсем друга ... бира ,като например:„Под прозореца ми
    децата построиха България...
    ТЕЦ „Марица-Изток”.
    Кремиковци.
    И нови,
    нови-
    неизвестни за нас градове...
    Децата строяха родината
    на своето бъдеще.” , или пък:„Могат да бъдат зачерквани хора и строфи,
    но революцията – не!” Ииии сега тоя дърт пърдухел дава оценки на човек в разцета на силите си,който няма спомен за комичните чупки в кърста на това мянкало! Ей, нямат грам срам тия дармоеди.
  • 140 така ли

    5 1 Отговор
    Дупегъзец на стари години ....
  • 141 Засрамете се

    4 1 Отговор
    Цанев, никой не им е прочел присъдите? Министър председателя само припомни на прокуратурата да си върши работата за която вземат заплати. Може ли да има 20 нашумели случая за корупция , а да няма нито един отговор за това? Заради такива интелектуалци като вас сме на това дередже.
  • 142 tomito

    3 2 Отговор
    Деде от такива интелектуалци като теб сме на тоя хал
  • 143 На копаня

    4 1 Отговор
    Като чуя или прочета за Ентелектуалец от Тошовото време и веднага ми се доповръща. Сите бяха шопарлъци на копаня.
  • 144 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 145 георги георгиев

    4 1 Отговор
    това пиянде още живо ли е ?
  • 146 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 147 hahaha

    0 0 Отговор

    До коментар #133 от "Реалиста":

    вече промяната е на власт ББ от една година не е