22 Март, 2022 21:13 10 875 37

Адв. Емануил Йорданов за ФАКТИ: Ако прокуратурата претърпи Ренесанс, Борисов няма да бъде Тодор Живков 2

  • емануил йорданов-
  • мвр-
  • борисов-
  • арест-
  • разследване-
  • прокуратура

"Хората на Борисов реагират толкова болезнено най-вече поради страха, че ще отидат в небитието, ако техният лидер бъде осъден", каза бившият вътрешен министър

Адв. Емануил Йорданов за ФАКТИ: Ако прокуратурата претърпи Ренесанс, Борисов няма да бъде Тодор Живков 2 - 1
Снимка: ФАКТИ

“ГЕРБ са в състояние да спрат историята, защото 12-те години управление на ГЕРБ според мен са загубено време. Не мога да си спомня нещо впечатляващо, случило се през този период”.

Това каза пред Лили Маринкова в студиото на ФАКТИ адв. Емануил Йорданов, бивш министър на вътрешните работи.

“Това е едно абсурдно действие на прокуратурата - да внесеш искане за одобряване на протокол и да го мотивираш с твърдението, че всички извършени действия са незаконни, тоест протоколът не следва да бъде одобрен. Това е подигравка със съда. Съдия Чочкова съвсем правилно е прекратила производството. Това е просто един от епизодите, които са се случили дотук и които ще се случват в бъдеще по този казус. Може да се види, че целта на упражнението е не да се стигне до положителен резултат, а просто да се рита топката и накрая да се каже: “Няма доказателства, това е положението”, заяви той относно днешните събития с размяна на реплики между прокуратурата и съда по повод разследването, свързано с Борисов, Горанов и Арнаудова.

Според адв. Йорданов разследването в Европейската прокуратура може да наклони везните в определена посока. “При толкова много нарушения на закона, които са извършени в последните години, все някое може да стигне до Европейската прокуратура и да даде основата за първото осъждане”, смята адв. Йорданов.

“Много възможно е да е имало нещо, което е можело да помогне на разследването. Възможно е и информацията да е била грешна”, коментира той по повод вероятния повод за неотложността в ареста на Борисов, Горанов и Арнаудова. “Понякога си мисля, че е възможно полицейските органи да са били подведени умишлено, за да се получи нещо такова, което да послужи за атака срещу МВР”, допуска бившият вътрешен министър.

“Слушах интервю на Цветан Цветанов по БНР, в което той се похвали колко законосъобразно извършвали всички действия, когато бил министър. Като го слушах, щях да падна от стола, защото всички знаем колко пъти България е осъдена заради действия по негово време. Защитавах единия от лекарите от Горна Оряховица (б.р. набедени за убийци). За мен това е доста тежък спомен, защото беше отвратително дело, разминаващо се драстично с истината”, припомни адв. Йорданов, който уточни, че всички лекари бяха оневинени по това дело.

Попитан за истинската причина за “развода” между Бойко Борисов и Цветан Цветанов, той отговори така: “Не е трудно да се досетим - истинската причина за мен е властта. Отношенията им започнаха да охладняват в момента, в който Цветанов помпаше рейтинга си и в няколко проучвания той получи повече одобрение от Борисов.

Относно ролята на Борисов в построяването на “Турски поток”, той посочи: “Много е странно как за отрицателно време беше направен един газопровод за сметка на българските данъкоплатци, от който газопровод няма нито един изход към България. Ние не получаваме никакъв газ по тези тръби. В същото време трасето, което би могло да донесе нещо на България, се бави, очевидно умишлено, в продължение на 12 години. Цялото управление на Борисов е такова”.

“Мисля, че хората на Борисов реагират толкова болезнено най-вече поради страха, че ще отидат в небитието, ако техният лидер бъде осъден”, смята той.

“Ако прокуратурата претърпи Ренесанс, Борисов няма да бъде Тодор Живков 2, а ще го чака съвсем нормална поредица от наказателни процеси”, коментира адв. Йорданов.

В края на разговора юристът коментира въпроса за евентуалното съдържание на свидетелствата на премиера Петков по случая. “Предполагам, че става въпрос за информация, която е придобита по служебен път на базата на констатации на държавни органи”, посочи той, като според него не е задължително в показанията да се съдържа тайна информация, тъй като в казуса са замесени и редица съвсем публични известни факти.

Целия разговор можете да гледате във видеото:


Поставете оценка:
Оценка 4 от 76 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мистър бийн

    31 45 Отговор
    какъв смешник си
  • 2 Хахаха

    36 47 Отговор
    Мистър Бийн.И тоя беше от СДС и сега и тоя си показа комунистическата си същност.
  • 3 дааа

    38 45 Отговор
    Никакъв ренесанс не може да има с подлогата Радев и сбирщината предатели .България остава остров на филите , мизерият у мафията.Предадохме НАТО и ЕС по най -наглия начин и останахме единствената държава ,която не подкрепи смелите украйнци ,после се чудите защо не живеем като запада ,а като олигархична Русия.Новото е ,че каски и бронежилетки на бабите щял да дава Ал Бънди РЕЗИЛ.

    Коментиран от #29

  • 4 дедо

    10 24 Отговор
    Първата работа на сподвижниците на набъбналия при завършване на определен етап инвестиционно снтроителство-път,участък от магистрала и каквото и да било беше да вградят на стабилно място паметна плоча ,че това е построено по времето на видния премиер бб.
    Преди не помня да се поставяха такива плочи за др.Живков!
    Пък имам преки впечатления от сектора от 40 години насам!

    Коментиран от #7, #27

  • 5 Това са

    28 6 Отговор
    Типично мафиотски схеми.

    Коментиран от #20

  • 6 Петър

    31 2 Отговор
    Добре де,сега ако иска Борисов,може ли да избяга примерно в Дубай?
  • 7 Драго

    18 4 Отговор

    До коментар #4 от "дедо":

    Ами остарял си и започваш да забравяш....
  • 8 Хахаха

    20 14 Отговор
    Мими, кажи нещо за "Бях точен с парите". Видях, че колега ще ти става- заместник на пияндето.
  • 9 Дика

    33 5 Отговор
    Голям зор прокуратурата да напише обвинителин акт. Ще влезе в съда и накрая ще се стигне до оправдаване щото няма доказателства, ей това ще стане, както много пъти с разни други... Проблемът на България е, че милиарди заминаха към Кремъл последните 30г. заради всякакви продажни политически мекерета, с каквито е пълно тук. Всички други бивши соц. страни се освободиха от комунисти и ченгета и вървят напред, само тук не...
  • 10 Лукреция

    17 8 Отговор
    "Мими" Йорданов във времето назад, го иронизирах. Не съм била права- извинявам се за липсата на осведоменост. Проблемите в България идват след водещата роля на ДПС. Но ние и Закона сме слепи!
  • 11 Абе ти

    18 21 Отговор
    Много си грозен!!!! Пародия на мъж🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮
  • 12 ГЕРБ

    19 22 Отговор
    Хвани се гръмни бе
  • 13 Анти трол

    17 18 Отговор
    Емануела, какви ги говориш????
  • 14 MGewehr

    21 4 Отговор
    Явно много от изявяващите като този на които им дадена изява са "забравили" десетилетията от 10.10.1989г. когато БКПто си направиха вътршно партиен преврат. От тогава започна пълното безаконие и мутрафоние в БГто!

    Коментиран от #19

  • 15 КГБ

    15 15 Отговор
    Постоянно ни го натрапват този джендър. Гласят го за нещо ( Промяната)
  • 16 КГБ

    13 13 Отговор
    Постоянно ни го натрапват този джендър. Гласят го за нещо (Промяната)
  • 17 Хехе

    16 13 Отговор
    Още не мога да свикна да гледам тъжен Мистър Бийн. А даже беше и вътрешен министър.
  • 18 баба ти от Пловдив

    9 7 Отговор
    а бе там да не сте дошли от Марс? може ли да пишете такива простотии?
  • 19 Schearzer

    7 6 Отговор

    До коментар #14 от "MGewehr":

    Е,и ? Ти къде беше и какво направи?
  • 20 Така е

    18 19 Отговор

    До коментар #5 от "Това са":

    Не ме интересува цената на олиото, бензина или хранителните стоки. Мога да стисна зъби и да се лиша от тях. Но искам да видя Борисов и крадливите му министри зад решетките. Заради тези крадци мога да гладувам дълго. Ограбиха бъдещето на децата ни, поне за тридесет години напред.

    Коментиран от #25

  • 21 ганев

    10 5 Отговор
    Емануела и в училище вечно мрънкаше и беше сополива и нечистоплътна затова те шамаросваха
  • 22 Поне

    10 3 Отговор
    Мечтите все още са безплатни
  • 23 Този какво

    10 7 Отговор
    коментира? Беше много смотан министър, а сега се прави на голямата работа и дава оценки. Мутрите му се смееха.
  • 24 АнтиГербераст

    8 10 Отговор
    каква противна гледка, Тулуп с Ръцете в Джобовете, жалко че некадърниците не го тикнаха в дранголника !!

    Коментиран от #31

  • 25 Молитвата на Нане

    7 1 Отговор

    До коментар #20 от "Така е":

    Аз не искам да ми е добре!
    Искам на Вуте да му е зле!
  • 26 българин

    5 3 Отговор
    Най-добре беше при бай Тошо!
    Всички можехме да крадем!
    А сега само някои могат!
    Бат Бойко, що не си изкара едно мандатче и дим да го няма?
    До сега щяха да го забравят! Като другите!
    Ама той, не -12 годин!
    И сега - много мераклии да го съдят! Не могат да му простят, щото по-прост от тях, пък повече кради от тях!
    Какво ли не правят парите!

    Коментиран от #28

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Според мен

    4 3 Отговор

    До коментар #3 от "дааа":

    Смелите украинци са бедните а богатите смело превзеха хотелите в съседните държави,а относно ЕС и НАТО недей да плачеш с наша помощ или без нея те ще се разпаднат.

    Коментиран от #37

  • 30 И плочите са спиращи дъха хрумвания,

    0 1 Отговор
    но какво да кажем, когато на бюрата на общински кметове, на председатели на общински съвети се мъдри портретна снимка на "премиера -Слънце", от която самият вожд ги гледа строго и "следи зорко" за действията им? Ким Ир Сен, ако беше жив все още, съвсем основателно би завидял на премиера-Слънце.
  • 31 Има време.

    1 1 Отговор

    До коментар #24 от "АнтиГербераст":

    Всичко по реда си. Толкова години окупация на цялата власт не може да се елиминира за няколко месеца. Нужно е ново законодателство (а вижте какъв вой се надава при всеки опит за промяна), нужни са необвързани с този манталитет кадри, нужна е адекватна прокуратура, нужен е безпристрастен съд - който да НЕ взема решенията си по "вътрешна убеденост", а според доказателствата и закона! Нужна е генерална промяна, която ще среща яростна съпротива от тези, които са окупирали всички власти на всички нива! От нас зависи реализирането на промяната!
  • 32 Може!

    2 1 Отговор
    Само че едва ли ще избере ТОЧНО тази дестинация, щото за нея вече се знае, че много лоши диети предлага - диетата Магнитски. Ще поогледа човекът географските карти и ще си избере друга дестинация. Едно време на мода беше ЮАР, сега не съм в час коя държава предлага най-дебела и здравословна сянка. Но пък съратниците в сделките ще помагат. Още повече, че и те имат нужда от дълго усамотение под някоя дебела сянка. Та, ако спрат изведнъж да се показват по медиите, ще имаме основания да се притесняваме, че нацията продължава да стопява. А покрай нацията и други загуби ще понесем.
  • 33 Много трудна работа е това чистене.

    0 2 Отговор
    Времето, когато трябваше да стане тази чистка, се пропусна. Сега вече няма партия, в която да няма бивши комунисти или техни наследници и съратници. Късно е! А и не може да слагаме лош етикет на всеки човек с тези убеждения. С десни убеждения съм, но как да прославям Костов, Вожда, че донякъде и Петър Стоянов (плюсът му е, че проправи пътя ни за НАТО)? Имаше много по-кадърни от тях хора, но тези се оказаха "по-можещи". А в същото време как да лепна етикета "лош комунист" примерно на Янаки Стоилов? Харесва ми този човек с умереността си, с решенията които предлага, с дипломатичността си. Не помня да е имал изказване, за което да го сложа в бройката на лошите комунисти. И мисля, че е крайно време да дадем път на младите, необременените с групировки и приватизации, на тези които са доказано ЧИСТИ откъм съмнителни сделки (които често са спазили буквата на закона, но въпреки това са "корупционни СХЕМИ") и корупция! Начинът да изплуват свестните, е РЕФЕРЕНДУМИ и пак РЕФЕРЕНДУМИ! И хич да не ми обясняват как народът ОЩЕ не е узрял да провежда референдуми! С референдуми от политиката ще отпаднат всички крадливи кръгове и групировки. А съдиите ще спрат да упражняват "вътрешното си убеждение" (каквото и да значи този термин не ми звучи добре!!!) Прокуратурата няма да си играе на "тука има, тука няма". Покрай жилищните блокове няма да никнат като гъби мастодонтите на строителните фирми, готови да погълнат и последната тревичка. Защото с рефендум ще искаме ПЪЛЕН елект
  • 34 Ваня

    1 0 Отговор
    Ах Мими,Мими, как си яхнал вълната на омразата и ти.Що не спиш мирен а?И ти ли си правиш кметица за висок пост в правосъдието?!
  • 35 Чичо Митко

    0 0 Отговор
    Ако прокуратурата се заеме сериозно и отговорно със Борисов агитката Му 😂🤣😂 ще се стопи и разбяга
  • 36 Ако баба ти беше хвърчило

    1 0 Отговор
    Ако прокуратурата претърпи ренесанс, Кирил Петков, Асен Василев и Лена Бориславова сега да са задържани за 72 чака, със свален имунитет и да очакват съдебни дела.
  • 37 Патриот

    0 0 Отговор

    До коментар #29 от "Според мен":

    С тролски заклинания платени от Кремъл, ЕС и НАТО няма да се разпаднат, но виж за азиатската кочина разпада е започнал. Очаквам скоро консула на независим Татарстан да посети България.