Тема: Украйна

10 Май, 2022 19:00 4 802 77

"Петата колона" на Русия в България

  • русофили-
  • русия-
  • украйна-
  • война-
  • пета колона-
  • българия-
  • тихомир безлов-
  • владимир путин-
  • елеонора митрофанова

Единствените страни, за които Кремъл каза, че трябва да излязат от НАТО, са Румъния и България. Това навярно не е случайно и води към нерадостни предположения за евентуална следваща военна операция, казва Тихомир Безлов.

"Петата колона" на Русия в България - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Локална ли е войната в Украйна или по-скоро става дума за продължение на хибридната война, която режимът на Путин отдавна води със Запада?

Тихомир Безлов: Във военен план поне досега войната е локална - въпреки че това е най-голямата война в Европа след Втората световна война и въпреки че военна помощ за Украйна предоставят всички членове на НАТО (без България и Унгария) плюс развити страни като Япония, Тайван, Австралия и няколко други. В икономически план обаче налице са всички признаци на започваща глобална война с налагането на санкции на Русия и Беларус от Запада и контрадействията на Русия. Заради надеждата, че Русия може да бъде накарана да стане кооперативна и предсказуема, през последните 20 години нейните суровини се интегрираха твърде дълбоко в световната икономика. Предполага се, че тепърва ще усещаме тежките последици от тази война.

Още новини от Украйна

Има доста дискусии какво точно е хибридна война, но безспорно след 2014 година етикетът започна да се използва постоянно. Със забраните на руски медии в западните страни и на западни медии и западните социални мрежи в Русия тази война навлезе в нова остра фаза. Но тепърва вероятно ще видим как в нея, освен "меки инструменти" като руска пропаганда, се осъществяват и "мокри операции". В периода 2014-2021 станаха известни различни "мокри операции", каквито не е имало от времето на Андропов в КГБ. Например, случаите с опитите за отравяне на Скрипал и Гебрев и взривяване на военни обекти (складове и цехове) в Чехия и България.

Ако сведем хибридна война до основното - износ на пропаганда и корупция, какви са пораженията, които тя нанесе на България?

Тихомир Безлов: Аз лично мисля, че България е един от тестовите руски полигони на хибридната война. Има много доказателства, че през 2012-2013 Кремъл първо в България пробва модела на руски бюджети за производство на контент в класическите медии и разпространяването му чрез различни форми на финансиране и в социалните медии. След това през 2014 видяхме много от тези модели в Украйна.

Разбира се, трудно се доказват случаите, в които Кремъл използва корупцията като инструмент в България. Според различни световни експерти обаче има много индиректни данни за корупционни плащания, особено в българската енергетика.

Имаме ли систематична представа какви са каналите и средствата, с които влиянието на Кремъл прониква в България?

Тихомир Безлов: За да имаме такава, са необходими и многогодишни системни усилия на специализирани институции - контраразузнавателните и финансовите, каквито очевидно няма. Може само да предполагаме на базата на фрагментарни истории в медиите и на някакъв личен или групов опит. А и можем да си дадем сметка за много примери за "персонални канали" на това влияние в политически партии и политици, медии и журналисти, военни и служители от специалните служби, преподаватели в университети, хора на културата и дори духовници.

До каква степен може да се идентифицира надеждно присъствието им в политиката и медиите? Войната направили ли по-видима "петата колона" на Путин?

Тихомир Безлов: Ако приемем дефиницията за "пета колона" на франкисткия генерал Мола, може да се каже, че тя в България стана доста видима 1-2 месеца преди началото на войната в Украйна и особено след това. Терминът "пета колона" се появява през 1936, когато генерал Мола казва, че е повел войниците си в четири колони към Мадрид, където имало и "пета колона", която щяла да подкопае усилията на Републиканското правителство отвътре.

Сега като че ли най-ясно "петата колона" в България се видя в политиката. Но е много трудно да се прецени в настоящия момент до каква степен трите политически партии, които се смятат за проруски - БСП, "Възраждане" (наследила, според политолози, разочарования електорат на "Атака") и новата партия на генерал Янев "Български възход" - просто се борят за проруския електорат в България и/или получават "указания" от Кремъл. Досега единственото публично свидетелство за директно руско финансово влияние върху политиката в България е едно изказване на бившия партньор на "Атака" Валери Симеонов.

В международен план такова свидетелство е включването на водещи европейски политици в бордовете на големи руски компании. Вероятно най-известният пример е Герхард Шрьодер в борда на "Газпром", но си заслужава да се спомене и името на бившия премиер на Италия Матео Ренци, на бившите канцлери на Австрия Кристиан Керн и Волфганг Шюсел, както и на бившия премиер на Финландия Еско Ахо. За България единственото известно име засега е на Ирина Бокова - българският кандидат за председател на ООН, която бе включена в борда на PJSC Phosagro.

За мен най-голяма изненада бе огромният процент български бивши висши офицери, които се оказаха пропутински привърженици. Това от една страна бе очаквано заради факта, че България бе най-лоялният член на Варшавския договор, но от друга страна след 32 години демократично общество и 18 години членство в НАТО ситуацията в армията е шокираща.

Вероятно най-интересното направление, в което Кремъл се опитва да влияе в България, са медиите. Ние може да видим случаи на журналисти, които видимо получават финансиране от Русия, когато са пращани например в Сирия, за да правят репортажи за руските успехи. При това материалите на тези български журналисти сега се оказа, че се разпространяват и в други източноевропейски страни. Впечатляващо бе как тези журналисти са снабдявани от руските специални служби с документи от българските митници, българските военни заводи, български пристанища и летища, които очевидно те самите не са предоставили.
Друго място със силна "пета колона" според мен е българската контраразузнавателна служба. Изтичането на секретни документи през 2015 година е само един от многото примери за проблемите там. Да не забравяме и това, че случаят с опита за убийството на Емилиян Гебрев, сина му и изпълнителния му директор се появи като тема три години по-късно, след опита за убийството на Скрипал и след публикация на журналистическо разследване на Bellingcat.

БПЦ част ли е от "петата колона"?

Тихомир Безлов: Според хора, които са вътре в БПЦ и познават доста добре сложните отношения по върховете ѝ, се е получил голям гаф с руското влияние. Руският патриарх Кирил с високомерното си и арогантно отношение към проруските митрополити е успял да предизвика крайното им отчуждение. Неслучайно българският патриарх Неофит и митрополитите Николай и Йоан осъдиха експлицитно войната и смъмриха московската църква на Гергьовден. Отявлените русофили мълчат. С други думи като структура и политика българската църквата в момента не е част от Путинската пета колона. Разбира се, има много свидетелства, че отделни епископи и свещеници симпатизират на войната в Украйна

А криминалните групировки симпатизира ли?

Тихомир Безлов: Интересното е, че представителите на силовите групировки като цяло симпатизират на путинова Русия. Тяхното поведение е много противоречиво. От една страна се бият през 1990-те години срещу опита на руските криминални структури да завладеят техни източници на доход, а от друга страна помагат на руските служби да доставят нефтопродукти в Сърбия. Сега впечатленията ми са, че безспорно симпатизират на Русия. Едва ли е случайно, че при задържането в Украйна на Евелин Банев-Брендо е намерен позлатен телефон с лика на Путин. Разбира се, трябва да се каже, че хората от старите силови структури вече имат много ограничено икономическо влияние. Те са станали по-скоро рентиери, получаващи доходи от хотели, паркинги, недвижими имоти.

Отзоваването на руски дипломати символичен жест ли е или те наистина са шпиони?

Тихомир Безлов: Подозренията са, че в българския случай е по-скоро символичен жест. Представителите на западните служби често проявяват загриженост, че руските разузнавателни служби си играят с българските си колеги. Защото многократно ги превъзхождат като човешки и финансови ресурси, дори само в рамките на посолството им София.

Защо посланик Митрофанова изостави дипломатичния тон и влезе в откровена атака срещу България?

Тихомир Безлов: Не знаем какви са причините - какви са личните ѝ мотиви и какви са инструкциите от Москва. Но едно възможно обяснение е това, че тя все пак е била депутат от партията на Жириновски и е склонна към по-екстремно поведение.

Каква е крайна целта на Путин в България и какви са шансовете му да я постигне?

Тихомир Безлов: Никой не е в състояние да прогнозира достатъчно добре намеренията на Путин. В този смисъл може да описваме само във варианти и сценарии плановете му за България. Вероятно не е случайно, че единствените страни, които Кремъл посочи, че трябва да излязат от НАТО, са Румъния и България. Това води към нерадостни предположения за евентуална следваща военна операция. За Путин би било много по-безпроблемно тя да е по линията Молдова-Румъния, отколкото да е към Полша. Според военната експертиза, полската армия има двойно по-голям капацитет от украинската, а зад Полша е Германия. Същевременно зад Румъния е България, която има изключително слаба армия и силни симпатии към Русия.

Автор: Георги Лозанов


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 73 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Някой

    67 36 Отговор
    Е, петата колона на САЩ и ЕС е мноооого по-дебела и значим от тази на Русия.
    И по-нагла и безочлива.

    Коментиран от #15, #62, #68

  • 2 Левски

    60 27 Отговор
    Петата колона е право отзад на СОРОСОИДИТЕ!

    Коментиран от #34, #38, #42, #43, #63

  • 3 Пич

    63 25 Отговор
    Абе , Дойче Веле , на вас козяшката колона не ви се вижда , защото ако напиша къде са ви я монтирали хамерите , ще ме изтрият !!!

    Коментиран от #64

  • 4 краволюб

    44 17 Отговор
    колони едно до чети са на Ф А Щ

    Коментиран от #65

  • 5 Да ви светна..

    49 16 Отговор
    Цялата България по генетичен код е Пета Колона на Русия.Първата Колона по навик си марширува в посока Белене..

    Коментиран от #66

  • 6 Хохо́л Welle

    44 9 Отговор
    не гледайте какво пишем...ние гледаме само да запълним квотата колко пъти да се спомене Путин и Русия в едно изречение...
    според психолозите това ще ви назлоби срещу тях
  • 7 Bravissimo

    29 54 Отговор
    България е късметлия,че ни приеха в НАТО и в ЕС. Ако не бяхме в НАТО и в ЕС,сега щяхме да живеем в най добрия случай като руснаците,с руска заплата. В момента минималната заплата в Русия е 160 евро,а българската е 380 евро....Стига ни това, че живяхме доста дълго бедно. По добре с Европейци отколкото с руснаци

    Коментиран от #46

  • 8 Komapak

    28 50 Отговор
    Хайде сега всички червени гнусари вкупом на амбразурата 😃😃😃

    Коментиран от #67

  • 9 Философа

    39 20 Отговор
    Много си позволявате соросоидни платени на хранилка със заключенията. Много си позволявате с думата,, снишаване " относно оръжията за фашистите в Украйна . Нац интрес над всичко над вс съюзи като НАТО и ЕС които ни обират 30 години.
  • 10 Българин🇧🇬

    40 23 Отговор
    Такива сайтове като този тук пробутват пропагандата западните империалисти които мачкат и крадът държавата България.
  • 11 Ооооо

    32 10 Отговор
    Дойче зелееее.Шматки айде нема нужда

    Коментиран от #69

  • 12 Пропагандистите на соро.снята

    28 9 Отговор
    Са Факти и още няколко продажни съмнителни сайта без собственик, а регистрирани само с главен редактор. Спонсорите са ви Козяк. Сайт на колабороционисти
  • 13 📌🇧🇬

    15 8 Отговор
    Освен Пета Колона в България друга няма!
  • 14 Точен

    25 26 Отговор
    В момента стандартът на живот в Русия за пръв път в историята е по-висок от този в Българско. Заплатите за с разлика най.много 10 /десет/ долара, но цените на горивата и комуналните услуги в Русия са 2 пъти по-малки. Еднакви са цените на храни, коли, жилища и пр. Де факто русите имат 40-50 % по-висока покупателна способност от нас. А, вярно, че сме в ЕС и НАТО.

    Коментиран от #17, #23

  • 15 Ами

    19 27 Отговор

    До коментар #1 от "Някой":

    По-добре пета колона на ЕС от колкото на Русия!
  • 16 Реалиста

    17 22 Отговор
    Оказа се че води война не само със запада, но и с Израел. Руснаците поддържали връзки с Хамас. До сега евреите се въздържаха по отношение войната на русия с Украйна. И в БГ има много руски подлоги.
  • 17 Верно ли бе

    7 12 Отговор

    До коментар #14 от "Точен":

    Хахахахаа , неграмотен, но пък майтапчия. :)))))
  • 18 Второто освобождение

    20 27 Отговор
    Второто освобождение е една от на-големите фалшификации. Ние не сме освободени, а окупирани от Червената армия до 1947. Но в учебниците за Съветската армия, че е окупатор, нямаше и една дума. Финансово това ни струва 133 мрд. Близо три четвърти от БВП отива за Червената армия. въпреки че даваме 33 000 жертви във войната, не не ни е признат статут на воюваща страна. Такъв е даден на Италия. Това заяви проф. Евелина Келбечева, автор на на документалния филм ”Второто освобождение”.
    Политическият терор не е показан. България преживява най-големия терор , когато ставаме част от Съветския блок. България е управлявана като провинция на СССР.
    Русофилството има емоционална нагласа, което няма нищо общо с историческите реалности, посочи професорката.

    Коментиран от #37

  • 19 Б А Й Х @ Й ‼️

    21 11 Отговор
    СЕМ искаше винаги да се чуват мненията на двете страни ‼️
    Това вече НЕ е така !
    Нямаше друга страна в темата Ковид‼️
    Няма друга страна и в темата Украйна ‼️
    Явно това е новата ( стара) свобода на словото и различното мнение ‼️
    Остана да обявят "МИНИСТЕРСТВО НА ИСТИНАТА" ‼️‼️‼️

    Коментиран от #26

  • 20 Бамбука

    6 16 Отговор
    Нормално е у нас да има "пета " колона. Представете си вожда на ПП"въз..." сменил 16 партии да разчита, че Конгреса в САЩ ще му осигури финансова помощ при неговата политическа и икономическа импотентност ?
  • 21 Истина

    22 14 Отговор
    НАТО ВЪН!!!

    Коментиран от #24

  • 22 Ха........

    18 21 Отговор
    Русофилските хлебарки още ли не са изпълзели от канализацията????
  • 23 Тъй де,..

    12 20 Отговор

    До коментар #14 от "Точен":

    Те това е ИСТИНАТА:
    "ПРИКОЛЬI С АЛКАШАМИ"!!!😂🇷🇺
    75$ Е МИНИМАЛЬНАЯ РАБОЧАЯ ЗАРПЛАТА В ПУТКИНСТАН!
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Колонада

    14 21 Отговор
    5 колона 50 всичко свърши в момента в който анексират донецк луганск и херсон и всякакви икономически политически отношения замръзват за неопределено време..путлер реши че е необходимо да станат Северна Корея и освен ако не направят нова революция нищо хубаво не ги чака руските овце
  • 26 АЛКАШ

    17 12 Отговор

    До коментар #19 от "Б А Й Х @ Й ‼️":

    Ние ДРУГОТО мнение го чухме:
    " Запада лъже и заблуждава човечеството,че РуZZия ще НАПАДНЕ УКРАЙНА! ТВЪРДИМ,ЧЕ ТОВА Е ДОЛНА ЛЪЖА"!!!😂🇷🇺
    "ЗА 24 ЧАСА РУZZКИТЕ ВОЙСКИ ЩЕ ВЛЯЗАТ В КИЕВ "!!😂🇷🇺
    КАДИРОВ:
    "ЗА 7 ЧАСА ЩЕ ЗАДЪРЖИМ ЗЕЛЕНСКИ И 16 БАНДЕРИ ОТ ПРАВИТЕЛСТВОТО "!!!?!?!?!?😂🇷🇺
  • 27 5 колона

    18 7 Отговор
    Всеки ден по телевизията трябва да излиза един с един тъпан да го бие и да казва на българите че путин иска да ги държи гладни и ги смята за фашисти

    Коментиран от #32

  • 28 Б А Й Х @ Й ‼️

    17 2 Отговор
    Защо забравихте Волтер ‼️
    "Не съм съгласен с това, което казваш, но докато съм жив ще защитавам правото ти да го казваш.!"
  • 29 Да живее Украйна 🇧🇬🇺🇦

    15 23 Отговор
    Само заедно свободния свят можем да се справим с новия Хитлер-путлер. Иначе ще ни сдъфче един по един. Този няма да се засити само с украинската кръв.

    Коментиран от #35

  • 30 Директно:

    15 11 Отговор
    дойче веле и НЕ ЧЕТА! Най-пропагандната и фалшива медия в света!
  • 31 Грульо

    16 13 Отговор

    До коментар #24 от "Грульо":

    Вън козяшките подлоги от България. :D
  • 32 Б А Й Х @ Й ‼️

    15 6 Отговор

    До коментар #27 от "5 колона":

    Ами те всеки ден , по цял ден сами такива излизат‼️‼️‼️
    Преди година всички бяха Иксперти по ковид и плюеха единствения вирусолог Мангъров! А днес никой не признава , че той се оказа прав ‼️
    Сега всички са Иксперти по военно дело и международно право! А сякаш по Ирак и Югославия , всички бяха за гъби и лимонаТа‼️
  • 33 горе долу те така ми се получават нещата

    8 6 Отговор
    Това " колоните " на Русия в България , като европейските ценности , всички сме слушали за тях , но никой не ги е виждал . Първата колона на Русия са самите САЩ , втората ЕС , третата Урсула , тия са ми най- отвратни и пряко работят в полза на Русия , после една ми се губи и идва петата .

    Коментиран от #75

  • 34 чепат

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "Левски":

    това е мертек , греда , не е колона.
  • 35 Б А Й Х @ Й ‼️

    10 5 Отговор

    До коментар #29 от "Да живее Украйна 🇧🇬🇺🇦":

    Ако ФЕД сдъвче Русия в Украйна остава последната хапка Китай ! След това ДЪЛБОКАТА ДЪРЖАВА остава единствен рупор на своята истина ‼️‼️‼️
  • 36 Викентий

    7 5 Отговор
    Ей, тумруци, тази православна колона я има над 200 години. За разлика от онази возещата се в Ориент Експрес и гледаща на пра- пра дядовците ви като екзотика и жив театър!

    Коментиран от #74

  • 37 ежко

    10 1 Отговор

    До коментар #18 от "Второто освобождение":

    По "copy -paste" си личи,че тролиш!Повтаряш едно и също като развален грамофон след всяка новина!
  • 38 Ботьов

    9 14 Отговор

    До коментар #2 от "Левски":

    Тц.Платените русофилски майцепродавци сега трябва да доказват, че са си заслужавали денгите, получавани от Масква!!!
  • 39 Мдааа

    13 6 Отговор
    Абе петата колона пасти да яде....от доста време у нас вилнее шеста колона (американо-пуделска) и медиите, а и не само ... всичко в Бг е тотално завзето и цензурата и хибриденето е на 100%!!!

    Коментиран от #73

  • 40 Реален

    12 10 Отговор
    Няма кой да ни каже къде ще сме.
    Има ясни путинофили , които незабавно ще се наложи тяхната депортация в Русия.
    Щом искат с тях да си ходят там.
    Тук в Европа няма място за хора , които подкрепят война и избиване на цивилни както и насилствена депортация.
    Ако някой иска това , да се маха завинаги от Европа .
    Не мога да се примирят с тези , вдигайки и скандирайки знак Z.
    Мисля , че това са най новите фашисти , подкрепяйки убийства на мирни , майки и деца.
    Осъзнайте се уроди нещастни какво точно скандирате.
    Ще се наложи наистина да се стигне до 3 световна ,само да продължавате така.
    Никой няма да ви прости идиотщината на вашата подкрепа за убийства и геноцид.

    Коментиран от #44, #47

  • 41 ха ха хааа

    3 9 Отговор
    Най-харесвам кога крепостнята са пеняви ... 🤭😁
  • 42 Да живее Украйна 🇧🇬🇺🇦

    10 5 Отговор

    До коментар #2 от "Левски":

    Спри да мърсиш името на Апостола
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 стори добро

    11 9 Отговор
    убий русофил !
  • 46 Стефан Петров

    8 5 Отговор

    До коментар #7 от "Bravissimo":

    Що за глупости се написал човек? Не си ли чувал понятията номинална и реална заплата? Не е важно колко ти е заплатата, а какво може да си купиш с нея. Литър бензин в Русия е около 62ст. Токът, парното и др. неща са на половин цена. Вчера говорих с актьор от театър извън Москва. Със заплата от около 900 лв. наши пари се живее добре.

    Коментиран от #49

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 И ти пахнеш като Путин

    3 6 Отговор

    До коментар #44 от "УСА боклук":

    Афганистан ли спомена? Я си помисли, кои си тръгнаха първи. От теб зависи дали да бъде по-дълго.
  • 49 Абе Стефанчо

    3 7 Отговор

    До коментар #46 от "Стефан Петров":

    Когато е толкова хубаво, какво чакаш? да ти дадем начална скорост ли?
  • 50 Българин

    6 9 Отговор
    Петата колона на Москва е проклятие за България!
  • 51 Каунь си ти

    2 6 Отговор

    До коментар #47 от "Хасковски каунь":

    Ето още един от модерните патриоти, днес си от копейкините утре си цента. Български патриоти пък обичате Русия. Вие/мн.ч. не е уважително/ се махайте.
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Stormtrooper

    6 6 Отговор
    Петата колона е беZ моZък.
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Вкиснатото зеле

    7 4 Отговор
    Дойче зеле - синоним на лъжи, манипулации и измишльотини за дебилли.
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Грешно понятие за пета колона

    1 2 Отговор
    Петата колона е понятие за руската действителност и петата колона в Русия е срещу Путин.
    Ако такъв като Навални е президент, петата колона става управляваща.
    Много тъпи тия в това дойче, бе, пишат глупости на килограм!
  • 58 Теодоро

    2 0 Отговор
    МАЗЕН ПАСКВИЛ..

    Коментиран от #72

  • 59 No comment

    1 1 Отговор
    "Г-н Безлов работи по въпросите на престъпността в България. През последните 17 години като старши анализатор в Центъра за изследване на демокрацията той е автор на редица доклади и социологически изследвания."
  • 60 Име

    3 2 Отговор
    То 380евро в Бг Математиката е точна наука
    Колко щеше да е петрола или газта Вие знаете ли какво произвежда Русия Коли и колко струват??? Техника Баба ми има една прахосмукачка Тайфун На 40 години е вече Не мръдва Купих си модернасчупи се на 2 та година
  • 61 Да@

    3 2 Отговор
    Да ако се пита народа точния отговор е НАТО ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ 😈 !!!! Как няколко набутали се в правителството мижитурки решават вместо нас?????

    Коментиран от #70, #71

  • 62 Анонимен

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Някой":

    Имаш много поздрави от петата колона на Русия за това изказване.Това ще ги стимулира да са още по- активни.Иначе може да се отпуснат и да свалят гарда.
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 ТошкоТошков

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Пич":

    Какъв пич си ,безполова амеба! Да можеха на едноклетъчни да монтират мозък,но няма как.
  • 65 Мара

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "краволюб":

    Внимавай,че кравите са бодливи и може да те нанижат като шиш кебап.
  • 66 Петоколонник на Запада

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Да ви светна..":

    Да те светна,че сънуваш сладък сън,но по- добре ще е да не те будят.Продължавай все така.
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Някой след теб

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Някой":

    Г-н Никой си каза тежката дума.
  • 69 Коментатор

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "Ооооо":

    Има нужда,кой иначе ще преброи безмозъчните за трапанация.
  • 70 Анонимен

    0 0 Отговор

    До коментар #61 от "Да@":

    Питаш се и си отговаряш сам?
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Чичко

    1 0 Отговор

    До коментар #58 от "Теодоро":

    Предпочиташ постен!? Ще го имаш при любимите ти зад Урал.
  • 73 Марчето

    0 0 Отговор

    До коментар #39 от "Мдааа":

    Мммда! Вилнее буря ,която ще отвее празните глави да заместят напускащите рая руснаци.
  • 74 Анонимно ченге

    0 0 Отговор

    До коментар #36 от "Викентий":

    Това аргумент ли е? За какво? Научи се първо да броиш и смяташ,какви200години ти се въртят.Православен като ченгето Гундяев!
  • 75 Ценител

    0 0 Отговор

    До коментар #33 от "горе долу те така ми се получават нещата":

    Това , че ти не виждаш е твой проблем !
  • 76 Патриот

    1 0 Отговор
    Излезем ли от НАТО, няма да има пречка за влизане на руската армия, затова е цялата тролска кампания. Соросоиди, моросоиди... тъпотии, крайната цел на орките е затриване на България и завземането на черноморското и крайбрежие. Абхазия, Крим, Бердянск, Мариупол, Николаевск, Одесса, Констанца и да се готвят Варна и Бургас.
  • 77 РУСОФИЛ

    0 0 Отговор
    МАКАР И РУСОФИЛ МОГА ДА КАЖА, ЧЕ ТОВА Е КИРИЛ ПЕТКОВ Е ВТОРИЯ МИН. ПРЕДСЕДАТЕЛ СЛЕД СТАМБОЛОВ, КОЙТО ИЗМИВА ЛИЦЕТО НА НА НАШАТА МАЛКО БЪЛГАРИЯ И ПОКАЗВА,ЧЕ НИЕ НЕ СМЕ РАЯ, А СВОБОДЕН НАРОД. ТО НЕ БЯХА ВЗИМАНЕ ОТ НАШАТА ИСТОРИЯ, ТО НЕ БЯХА ВЪЗХВАЛЯВАНЕ ОТ РУСНАЦИТЕ НА ОТДЕЛНАТА МАКЕДОНСКА НАЦИЯ. ТО НЕ БЯХА ТИРАМБИ, ЧЕ ОТ МАКЕДОНИЯ ДОШЛО ПИСМЕНОТО СЛОВОТО В РУСИЯ(УКРАЙНА). ДА НЕ ГОВОРИМ ЗА ОГРАБВАНЕТО НА НАЦИОНАЛНОТО НИ БОГАТСТВО И СУПЕР ВИСОКИТЕ ЦЕНИ НА ГОРИВАТА В СРАВНЕНИЕ С ЗАПАДНА ЕВРОПА. СТИГА ВЕЧЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ПРЕДИ ДА СМЕ РУСОФИЛИ, РУСНАЦИ ЗНАЙТЕ- НИЕ СМЕ БЪЛГАРОФИЛИ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!