Last news in Fakti
  Тема: Украйна

17 Май, 2022 14:12 4 741 83

"Никога няма да се върна там": Игор, който избяга от Москва в България

  • русофили-
  • игор-
  • българия-
  • война-
  • русия-
  • украйна-
  • москва-
  • руснаци-
  • владимир путин-
  • агресия-
  • джордж оруел

Русия никога няма да се оправи, никога, смята той

"Никога няма да се върна там": Игор, който избяга от Москва в България - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Игор е украинец от град Мариупол. Когато е на осем години, майка му заминава за Москва и остава там. На 16-годишна възраст Игор отива при нея, защото иска да живее в голям град, който предлага възможности за развитие. "Москва е забележителен град, построен изцяло по европейски образец - модерен, лъскав, красив. Но за съжаление само това е взел от Европа. На всеки ъгъл има скрити камери, които те дебнат. Каквото и да направиш, те знаят всичко за теб. Там започнах да чета Оруел, защото трябваше някак да си обясня какво се случва в главите на тези хора. Бързо разбрах, че Москва не е европейски град. Тя е град от роман на Оруел."

"Седиш и умираш от страх"

Още новини от Украйна

24-годишният Игор бяга от Москва в България малко след като Русия нападна Украйна на 24 февруари тази година. Войната го заварва в руската столица, където учи компютърни технологии. "Избягах, защото знаех, че нищо добро не ме чака. Ще ви дам само един пример. Седим с приятелката ми в един парк. Отварям си един сайдер и в същия миг от храстите до нас изскачат двама така наречени сътрудници. "Сътрудниците" работят за Росгвардия, вид вътрешни войски, подчинени на Путин и създадени от него. Това са млади момчета, които се обучават там от 18-годишни, даже и по-малки. Обути са в кубинки, носят военни дрехи. Задачата им е да следят камерите и могат за секунди да арестуват всеки, ако им се стори, че прави нещо нередно. Като шпицкоманди са. Абсолютно брутални и безскрупулни. Не можеш да се разбереш с тях.

Арестуваха ме, защото в Русия не е позволено да се пие на обществени места. Казах им, че това е слабоалкохолна напитка. Не ме чуха. Отведоха ме в така наречените автобуси затвори. Има ги навсякъде в Москва, скрити са под навесите на сгради, в парковете, на най-невероятни места. Тези автобуси с решетки на прозорците са ужасни, защото не знаеш какво те очаква, когато те затворят в тях, без да можеш да се обадиш дори на близките си. Там се разправят с теб и могат да правят каквото си поискат. Взеха ми телефона и паспорта, записаха данните ми. Заплашиха ме, че знаят кой съм, защото са ме виждали на протестите в подкрепа на Навални. Казаха ми, че ако още веднъж ме задържат, дори за нещо съвсем незначително, направо ще ме пратят в затвора. Този ден ме държаха седем часа в автобуса затвор, след което ме глобиха 500 рубли. Седиш и умираш от страх, че никога повече няма да излезеш."

Бабата на Игор остава в Мариупол. Когато руските военни навлизат в града, тя се евакуира с тяхна помощ в Москва при дъщеря си. Игор ни разказва как баба му до последно е вярвала, че Путин идва да освободи Украйна. "Беше си сложила сателитна чиния на къщата, за да гледа руските телевизии. Пропагандата им беше толкова силна, че тя едва ли не чакаше лично Путин да дойде и да я освободи. И тя не знаеше от какво, но го чакаше. Вярваше сляпо на лъжите на руските държавни медии. Вярваше, че в Русия я чакат с отворени обятия. На мен обаче не ми вярваше. Когато отиде при майка ми в Москва, аз вече бях в България, но се чухме. Плачеше и ми каза, че не са ѝ дали нищо от обещаното по руската телевизия, че с пенсията си не може да преживее и седмица, защото един хляб струва 70 рубли. Нейна приятелка, която вярваше в същите глупости, са я изпратили в някакъв лагер за бежанци от Украйна. В този лагер се държали ужасно с тях. Живеели в полуразрушени и претъпкани бараки без баня и с тоалетни на двора. Карали ги да работят тежка селска работа - хора на 70-80 години. Давали им по 10 000 рубли на месец, което е нищо. Ще умрат в тези руски лагери, без да видят повече децата и внуците си. Унизени, съсипани от работа, без никакви пари."

"Изчезваш безследно"

Игор смята, че не може да се разчита на гражданското общество в Русия да допринесе за свалянето на Путин от власт. "Ако в момента излезеш на улицата дори само с бял плакат, "сътрудниците" веднага ще те арестуват и няма да се разминеш само с глоба. Изчезваш безследно. Ако случайно са по-милостиви, ще отидат при работодателя ти или в университета ти и директно ще им заповядат да бъдеш изключен. Край с живота, с кариерата, с обучението ти. В същото време на много млади хора изобщо не им пука, защото мислят, че резервите на Русия са безкрайни и санкциите няма да разрушат икономиката на страната. А да не говорим, че може би около половината население сляпо вярва на пропагандата и безрезервно подкрепя Путин. Мисля, че Русия никога няма да се оправи, никога. Затова съм тук. Русия е под чертата на мизерията, под чертата на ужаса и диктатурата. Кой иска да живее доброволно в роман на Оруел? Никога няма да се върна там."

Автор: Николета Атанасова


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 104 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Делю Хайдутин

    53 40 Отговор
    Притрябвал им е! Ха ха ха

    Коментиран от #70

  • 2 От страни

    70 46 Отговор
    Това ли станаха експертите на факти? Избягал Игор? Мале мале...тц.тц.тц...
  • 3 Иванушка  🇷🇺

    69 64 Отговор
    "...24-годишният Игор бяга от Москва в България ..." - само пълен Идиот би направил такова нещо...или Украинец като в случая 😄😄😄

    Коментиран от #9, #20, #25, #63, #64

  • 4 Бай Ганя Тариката

    43 38 Отговор
    Бай Ганя плаща двойно! Хем остана без газ, хем в същото време плаща по 40 лева на ден на хората на Путин! Защото тези бежанци не са украинци. Те са руснаци от Източна Украйна с украински паспорти. Може лесно да се види, че те разговарят помежду си само на руски език, пазаруват само в руските магазини, нещо, което една украинка няма да направи.

    Коментиран от #35

  • 5 честен ционист

    17 24 Отговор
    Баце като си дойде, ще те върне с влака като активист на PKK.
  • 6 ПЛЕВНЬО

    56 31 Отговор
    Дойче зеле! Поредната евтина пропаганда все едно България предлага някакви възможности! Всички млади бягат от тук!
  • 7 Не прекалявайте

    37 18 Отговор
    С напитките и прочее... Последствията са ужасни.
  • 8 Чочо

    38 31 Отговор
    Нашите бг рашистчета на вагони и за рашастан, да вкусят прелестите на рашизма

    Коментиран от #53

  • 9 Не си на ясно

    51 24 Отговор

    До коментар #3 от "Иванушка  🇷🇺":

    Само ще ти кажа, че аз направих същото. Избягах от Русия преди много години и сё засели в България. И съм повече от щастлив, научих езика, бизнеса не ми го тормозят, а българките как-то и рускините са красиви. Хубава природа и време. Що сё отнася до правителството. Оптимист съм и ще става все по-добре тук.

    Коментиран от #28

  • 10 DW смърди

    30 19 Отговор
    Закривай!
  • 11 Павел пенев

    33 24 Отговор
    А бе гнусни мисирки,защо не пишете че хората бягащи от САЩ в Канада,Австралия и Нова зеландия са се увеличили с 300% през тази година?

    Коментиран от #72

  • 12 Komapak

    30 8 Отговор
    Всъщност най-много камери на глава от населението са в Сеул и веднага след това Лондон. Разбира се престъпността е сведена до нула... Факт.

    Коментиран от #23

  • 13 КОПЕЙКО РУБЛЬОВ ваксиниран антиваксър

    35 20 Отговор
    ТЕ И РОДНИТЕ НИ РУБЛАДЖИИ НЕ ИСКАТ ДА ХОДЯТ ТАМ ТУК ИМ Е ПО УДОБНО ДА СИ ПОЛУЧАВАТ РУБЛИТЕ И ДА БАЛАМОСВАТ ИМБЕЦИЛИТЕ
  • 14 Рахат Локумич

    33 20 Отговор
    Aбе дали е верно или не..във всеки случай, не е далеч от истината. Русия е била, е , и ще си остане клоаката на света. Тия немат оправяне, както и балалайките у нас....
  • 15 UYU.EU

    29 15 Отговор
    Най-добре е да идете в Москва на неговото място ---- ха, ха , ха ,ха.путифильовци
  • 16 Хохо́л Welle

    24 14 Отговор
    пример за горд Украинец -жи4вал на аванта
    и горд смел Украинец - демек дезертьор ,га стане зле
    пример за типичния авантаджия - де е хотелаьа пари колко ще ми се дадат щото аз съм Украинец?
    хвала на таквиз
  • 17 Сгишфхк

    25 13 Отговор
    Термина диктатура не ми е много коректен. Сатрапия или тирания са ми по-близо до Русия днес.
  • 18 от друг ъгъл

    21 16 Отговор
    А дали не иска този "руснак" така де украинец да се прибира за да не го мобилизира зеленито жуже в някой нацбат ? DW не ви ли писна все греди да трескате, хич не ви се получава лъжливата пропаганда!
  • 19 Гост

    24 30 Отговор
    Типично украинско псе. Хапе руската ръка, която довчера го е хранила, утре ще се обърне и ще захапе и бълграската...
  • 20 Ха ха

    18 18 Отговор

    До коментар #3 от "Иванушка  🇷🇺":

    Регистриран за алкохолизъм.Възможно и за други неща.Ни сега трябва да оправдае безплатната си почивка на морето ни .
  • 21 Механик

    21 19 Отговор
    Ми що е избягал бе? Що не е отишъл да се бие за "демокрацията"? Нали за това реве, че в Москва няма демокрация? Ей му поле за изява и да покаже съпричастността си към демократичните ценности?
    И, алооо, украинчето! Камери има във всчки градове по света вече. В България например, има камери дори по селата. На кого ги разправяш тия работи, а? Ами с САЩ и Израел знаеш ли колко камери има? Дори у домът ти те шпионират и контролират, ама не лаеш срещу тах, ми ми се правиш на ощипана мома.

    Коментиран от #78

  • 22 Въс Раждане

    29 18 Отговор
    А бе наште рушляци що не хващат влака за рая Расия

    Коментиран от #27

  • 23 Да допълня

    16 12 Отговор

    До коментар #12 от "Komapak":

    Какво лошо има в камерите инсталирани в руските мпс-та?Да помислиме ако и тука имаше такива и видеото важеше пред закона .Този Игор първи ще побегне .
  • 24 Ася

    13 23 Отговор
    Игоре , за престъпление има съд , затова няма да се върнеш ! Всеки умен човек ,където и да ходи по света си мечтае да се върне в родното място! На тебе ти липсва човешко чувство!
  • 25 Българин

    27 10 Отговор

    До коментар #3 от "Иванушка  🇷🇺":

    В България има стотици хиляди руснаци.Явно България им харесва повече от Якутия.
  • 26 грешен код от картинката

    13 11 Отговор
    Добре де, сега като четете тази статия не ви ли светва малко акъла, че това е елементарна пропаганда. То пропагандата толкова посредствена стана, че чак на човек му иде да се плесне по челото.
    В статията се разказва за едно мечтано и бъдеще - обаче обрат Русията не става та чак е по-добре да отидеш в България.

    Коментиран от #77

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Иванушка  🇷🇺

    10 24 Отговор

    До коментар #9 от "Не си на ясно":

    ".. и сё засели в България. И съм повече от щастлив..."

    На България и трябват Руски братя, но не и смърдели украински фашисти предали Украйна на американците за жълти центове. Добре дошъл и успех. Заедно ще бием окраинците ))
  • 29 Професора

    8 13 Отговор
    Dwи техните фашистиш съчинения.
  • 30 Тракиец🇺🇦🇧🇬🇮🇷🇩🇪🇯🇵🇮🇹

    20 11 Отговор
    Тукашната болшевико Ци-га:-нска сво-лоч от русо-Пи-теци не може да осмисли кво се случва цял живот в руслямска та държава Рашистан . Но ако всички предатели продажници и безродници комуняги ги натоварим на влакове за Рашистан там ще реват да се върнат обратно. Туземци нискочели

    Коментиран от #33

  • 31 Истината

    12 18 Отговор
    Игор е гей4е, а в Русия гр4етата не ги харесват мноо много
  • 32 На Игор да

    11 7 Отговор
    мукажа за камерите:
    Игорчо, най-много камери има в Китай, след това е Лондон.
  • 33 Иисус

    7 9 Отговор

    До коментар #30 от "Тракиец🇺🇦🇧🇬🇮🇷🇩🇪🇯🇵🇮🇹":

    Ти булгарикосмангасарикос порода НПО
  • 34 Zoro

    7 12 Отговор
    Сюжет за научно фантастичен Филм
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 r3v0lv3r

    15 3 Отговор
    За едини хора пропаганда, за други истина. Очаквам скоро време за доносниците от ДС и за Беляне да се говори, че е пропаганда.
  • 37 Тракиец🇩🇪🇺🇦🇮🇷🇧🇬🇮🇹🇯🇵

    6 16 Отговор
    За съжаление между Рашистан и ЕС няма кой знае каква разлика . Обяснявам защо ! Бил съм в Москва няколко пъти както и в Санкт Петербург . Тези градове са РАЙ за хората с пари. Ентуртенмънт се-:кс и страхотни преживявания на макс - факт .. но само за хората с пари. Европа е уникална - история култура наследство природа красоти- факт .. но отново за хора с много МНОГО пари. За бедния българин няма живот нито в Рашистан нито в Европа . ЕС се управлява от генетичен отпа-дък,джендъри лгтб изврътеняци толериращи деградацията про-ста-щината и замърсяването на кръвта мрез масова зоофилия с не-гр-и! ЕС след 1944 е помий-на кофа,, благодарение на Рашистан и евреите . Изхода е един —ЧЕТВЪРТИ РАЙХ С НОВ ХИТЛЕР И ТОТАЛЕН НАЦИОНАЛСОЦИАЛИЗЪМ
  • 38 Хайл

    3 11 Отговор
    Не разбрах дали е бягал бързо, гонил ли го смок с едно око
  • 39 НЕВЕРОЯТНО НО ФАКТ☝

    14 4 Отговор
    ЩОМ ТОЗИ МЛАДЕЖ ТАКА СЕ РАДВА ЧЕ Е ИЗБЯГАЛ ОТ РУ.ИЯ В БЪЛГАРИЯ ПРЕДСТАВЕТЕ СИ КАК СЕ ЧУСТВАТ ТЕЗИ КОИТО СА В ПОЛША ГЕРМАНИЯ ХОЛАНДИЯ.......РАЙ👍
  • 40 Чичо

    6 13 Отговор
    Държавната дума на Русия е готова да приеме решение, фашисткити престъпници да не подлежат на обмен на военнопленници
  • 41 Перо

    12 14 Отговор
    Пак Дойче зеле! Останал им е само начина на пропаганда ала Гьобелс!
  • 42 Бамзе

    10 10 Отговор
    Е друго си е в България на хотел на морето и да си пиеш биричката . На всичкото отгоре да ти плащат средната работна заплата за страната без да правиш нищо .
  • 43 12783

    13 6 Отговор
    Тия само с БМВ мотори маршируват Нямат ли си руски такива Егати патриотите рускасволач
  • 44 страхливец

    11 12 Отговор
    Тоя се пише бабаит а си е страхлив украинец . Избягал първо в Москава , а после зарязал и приятелката си за да избяга в България .

    Коментиран от #69

  • 45 Жоро

    18 6 Отговор
    И аз бих се чупил. Да живееш под ботуша на диктатора не ми звучи много забавно. Живота е твърде кратък да бъде живят по тоя начин.
  • 46 3232323232

    8 6 Отговор
    Тотални глупости. Аз за ме оставят в Нова Зеландия да живея съм способен да кажа какво би не. Ама не става. Хората там както и ние тук не сме прости. Факт е ,че Украинците за с визи навсякъде и това е начина да избягаш в нормална държава. Чрез лъжа.
  • 47 АнтиГост

    6 8 Отговор
    Предател
  • 48 Поредната

    9 11 Отговор
    Пимия на DW .WC
  • 49 европеец

    14 4 Отговор
    Всичкото руснаци иска в Европата.
  • 50 РУсоробовете обаче продават сичко

    10 4 Отговор
    Обменят кашета евро и долар в рубри и заминават вечно в матушката😂😂😂😂😂там сталин ги чека с отворени обятия и постелен червен килим от влаковете да се борят срещу капитализъма😂😂😂😂😂
  • 51 SCH JVLIVS II

    11 4 Отговор
    Явно момчето е стигнало само до България не знам как сте с камерите ,във Франция е фрашкано и по магистралата често се виждат и полицейски дронове ,предполагам че и в Русия няма толкова колкото тук
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Не бе

    15 3 Отговор

    До коментар #8 от "Чочо":

    Те нашите рашисти много обичат Раша, ама пак пътуват на запад, незнам защо! А Раша са я виждали само на картинка! И пак към "гадния" запад бягат!
  • 54 йхнкхйких

    6 8 Отговор
    Пошла пропаганда !
  • 55 Съдя по коментарите

    9 9 Отговор
    Никой вече не вярва на пропагандата от ДВ. Отдавна ДВ е компрометирано с лъжите си.
  • 56 Рубладжийче

    14 6 Отговор
    Когато напуска завинаги Русия на път за Германия, композиторът Михаил Глинка се съблякъл на границата съвсем гол и захвърлил дрехите си на земята, да не би случайно да са заразени с руския дух, плюл на руската земя и извикал: „Дай Боже, никога повече да не видя тази мерзка страна и нейните жители!“

    Коментиран от #61, #67

  • 57 Трезвен

    7 6 Отговор
    глобиха го 500 рубли? Това е $8. В Щатите за открита употреба на алкохол (бира) щеше да плати глоба $100 + до 90 дена затвор. И това ако е над 21г.
  • 58 Рубладжийче

    12 4 Отговор
    Русофилчета, от 24 февруари до днес над 1 500 000 руснаци са напуснали Русия, без там да се водят военни действие, да се разрушават градове и да се избиват мирни жители. И това са все хора, знаещи, можещи и в икономически активна възраст! И ако психопата Путин направи г ушкага да обяви всеобща мобилизация техният брой ще скочи рядко!
  • 59 ......па

    5 8 Отговор
    Най-добре Игор да отиде при Херо Мустафа и тя да го изпрати в САЩ-страната на неограничените възможности. Там ще му слушат премеждията.....България не е за него,тук много добре познаваме и руснаците и украйнците. Болшинството ги слагаме под общ знаменател.Та да бърви отвъд океана.
  • 60 Кажи го силно

    7 3 Отговор
    На нашите "Рубладжии"!
  • 61 йхнкхйких

    5 7 Отговор

    До коментар #56 от "Рубладжийче":

    Много си жалък ,много обичате да преправяте историята и да ръсите откровенни лъжи !
  • 62 хммм

    6 8 Отговор
    Някои да го кара да се връща в Русия този украинец???
  • 63 Правия

    9 3 Отговор

    До коментар #3 от "Иванушка  🇷🇺":

    Човек ли си ти бе, как не проумяваш какво е бъдещето и колкото и да не ти се иска да разбереш истината предстои разцепление на сибирската тайга , а не на Украйна. Взимай ушанката е право в Сибир!
  • 64 Doni Brasko

    8 3 Отговор

    До коментар #3 от "Иванушка  🇷🇺":

    Ти още ли си тука. Родината ти майка Русия.
  • 65 Грульо

    7 9 Отговор
    "Заплашиха ме, че знаят кой съм, защото са ме виждали на протестите в подкрепа на Навални." "Вярваше сляпо на лъжите на руските държавни медии."

    E, то след първия цитат става ясно каква е била работата, и защо да и ние, като бабата на туй соросоидче, не трябва да вярваме на ДВ. :D
  • 66 Пешо

    9 0 Отговор
    От този разказ ти се иска да станеш гражданин на Северна Корея. хаха🤩🤩🤩🤩🦧🦧
  • 67 яаяаэ

    4 5 Отговор

    До коментар #56 от "Рубладжийче":

    ми той еврейче е бил, къв руснак, те се мразят и в червата

    Коментиран от #74

  • 68 UYU.EU

    7 2 Отговор
    Путифильовците знаят и дават подробни указания кой какво точно да прай , се едно че си в Русия
  • 69 Пешо

    8 1 Отговор

    До коментар #44 от "страхливец":

    По добре жив страхливец отколкото умряла орка в Украйна
  • 70 Радо Калинов

    11 2 Отговор

    До коментар #1 от "Делю Хайдутин":

    Искаш ли лично да ти купя билет до Масква, еднопосочен!
    И без това цапаш името, което ползваш за ника си, дай да те видим колко си ербап, страхливамижитурко!
    А?
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Иво

    2 8 Отговор

    До коментар #11 от "Павел пенев":

    Спокойно Руzия ще приеме всички "бягащи" американци в Сибир.
  • 73 Ами, добре

    8 1 Отговор
    е направил. Но на баба му, така й се пада! Всички руSSолюбци ще ги удари реалността по някое време. Ще има плач и скърцане със зъби.
  • 74 Рубладжийче

    6 3 Отговор

    До коментар #67 от "яаяаэ":

    .......... ми той еврейче е бил, къв............Глинка не е еврейче, приятелю. Вие русофилите дори историята на Русия не познавате. Соловьов пропагандона, който постоянно слави Путин какъв е? Руснак или еврей?
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Коко

    4 3 Отговор
    Момчето е избягало от армията. Има право. Но още не е вкусило хубавината на нашите широти. Ще има да се кае! Много европейци си купиха имоти тук, но гледам, че вече не са толкова много, нито пък са толкова ентусиазирани. Да-а, земният живот е изпитание.
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Българин

    3 0 Отговор

    До коментар #21 от "Механик":

    Руските камери са ненадежни, но понякога работят, а в България им слагаме стари гащи и вестници.
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Урюрвкос

    1 1 Отговор
    забранен е всякакъв алкохол (няма слаб силен розов зелен и т.н.) в парковете и др обществени места, плащаш глоба или 15 дена в зандана. Някой смятат че им нарушават правата когато танцуват пънк- рок-диско в църква или джамия. Свобода и слободия са разни неща.
  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 без коментар

    0 1 Отговор
    Не съм чел и два реда
  • 83 Антирашист

    2 0 Отговор
    Според Китай" раша е труп.
    Потърсети доклада „Произход, перспективи и стратегически последствия от руско-украинската война“ на Департамента за международни изследвания на Академия на обществените науки на КНР, съвместно с China International Finance 30 Forum на професор Фэн Юйцзюн, заместник декан на Института за международни изследвания, директор на центъра за изучаване на Русия и бившият дипломат Фен Юйцзюн.

    И спрете да вярвате на тъпите и плитки руски лъжи
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания