11 Май, 2022 19:00 7 966 126

Как Радев пак се приземи при приятелите на Путин

  • румен радев-
  • милош земан

Дори чешкият президент Земан, който беше сред най-преданите почитатели на Путин, след началото на "специалната операция" призна, че е сгрешил по отношение на Кремъл

Как Радев пак се приземи при приятелите на Путин - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Вместо политическо лидерство в сложна за България ситуация, президентът демонстрира сложни фигури от висшия пилотаж: как да се хареса хем на родните почитатели на Путин, хем да не раздразни Запада. Възможно ли е това?

В Прага българският президент Радев коментира войната в Украйна, опитвайки се да покаже геополитическа гъвкавост. Вместо това направи тромав пирует. Неговата цел бе прозрачна: да се задържи между любимите си два стола – кремълския и брюкселския. Тази маневра не само няма да донесе на Радев политически дивиденти, а е опасна за националната сигурност на България.

От една страна Радев заяви в Чехия, че „категорично осъжда руската агресия, която изисква единен отговор в рамките на НАТО и ЕС”. Ала веднага побърза да добави и друго - явно, за да не притесни и обърка родните почитатели на Путин - не трябвало да допускаме „санкциите, наложени на Русия, да налагат вреди на икономиката и социалната система”.

Вместо българският президент да демонстрира решителност и политическо лидерство, а той е натовски генерал и върховен главнокомандващ на страната, Радев пак се опита да се хареса на всички.

Между два стола

С острите си изказвания срещу „шарлатаните” и „войнолюбците” у нас (тоест - дори в правителството), с които коментира войната в Украйна, Радев силно наруши баланса си между двата стола и уж тайно, а всъщност с гръм и трясък се приземи в пропутинската ниша.

Думите му за „руската агресия” са опит да помаха приветливо към прозападните си избиратели, които неблагоразумно напъди с изказванията си напоследък. Опитът бе нелеп, а и няма да му свърши работа. Избирателите, които осъждат действията на Путин, не са толкова наивни. Ако иска да ги привлече към себе си, Радев трябва да се раздели с двусмислиците, които никак не подобават на генералския му пагон.

Човек, който наистина осъжда агресията на Русия, разбира, че санкциите са част от инструментите, с които режимът в Кремъл да бъде спрян, а това няма как да бъде „разходка в парка” – особено за страна като България, която е силно зависима от руските въглеводороди.

Свободомислието, солидарността с жертвите, храбростта са ходене по мъките. Носене на исполински кръст. В краткосрочен план малодушието изглежда изгодно, ала накрая винаги се плаща прескъпо.

Чии ценности защитаваме?

От едната страна стоят ценностите на конституционализма - на модерния свят, на демокрацията: политически плурализъм, върховенство на правото, разделение на властите, свобода на личността – ето това е сърцевината на ЕС, това са и темелите на американската политическа система. От тях извират свободният пазар и икономическият просперитет на Запада.

От другата страна на барикадата са авторитаризмът, мракобесието и нищетата. Там железният юмрук на разюзданата репресивната лична власт смазва всички: и журналисти като Политковская, и опозиционни политици като Навални, и адвокати и правозащитници като Магнитски. Репресиите са насочени и срещу всички „недобронамерени” граждани, та дори и срещу цели държави, които дръзват да не играят по свирката на диктатора.

Какъв избор правим?

Вместо да разсече задушаващото наметало на кремълската пропаганда в България, президентът Радев опитва словесни еквилибристики. А те, това е очевидно, го приземяват отново във все същия пропутински лагер.

Дори чешкият президент Земан, с когото Радев се срещна, и който бе сред най-преданите почитатели на Путин, след началото на „специалната операция” призна, че е сгрешил по отношение на Кремъл. И настоя за максимална твърдост спрямо Москва. „Лудият трябва да бъде изолиран” каза Земан по адрес на Путин.

Българското правителство и парламентът родиха една невзрачна мишка по парливата тема за българските оръжия за Киев. А върховният главнокомандващ се опитва да флиртува с обществените настроения.

Какво посмешище е България!

* Този коментар изразява личното мнение на автора и може да не съвпада с позициите на българската редакция и на ДВ като цяло.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 121 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Радан-Костовист

    73 96 Отговор
    Кремълска,ПОДЛОГА!
  • 2 Ал Бунди

    83 103 Отговор
    Не знам..то май не остана човек в тая държава, който да не е наясно, че шОфера на самальот е агент на руско влияние. То бива бива, ама вече и по гол корем плонжира на Кремъл. Срам и позор се оказа тоя..Импийчмънт..сега и веднага..!!!

    Коментиран от #36, #65, #83, #107

  • 3 Последния Софиянец

    64 26 Отговор
    Почна протеста пред Парламента.

    Коментиран от #11

  • 4 За тъпаците в

    67 21 Отговор
    България всичко е възможно.Дори един селски хитрец да ги прави на маймуни

    Коментиран от #79

  • 5 сила

    23 16 Отговор
    как Бони и Клайд се появиха на парада на Червения площад, а Джъд Лоу са появи пред паметника на Съветската армия.....

    Коментиран от #6, #72

  • 6 Последния Софиянец

    55 16 Отговор

    До коментар #5 от "сила":

    Днес един ме пита--Вярно ли е че Паметника на Съветската армия го пазят руснаци от Спецназ? Много се смях.

    Коментиран от #8

  • 7 Много лесно

    49 13 Отговор
    АФтора се кандидатира за Президент,...избират го с 2/3 от гласовете и прави политика,?!?
  • 8 сила

    16 22 Отговор

    До коментар #6 от "Последния Софиянец":

    пазят го скейтърите от КОЗА НОЗДРА......
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 не се престаравайте

    49 24 Отговор
    Все още не се знае как ще ни се отразят санкцииите, а Радев е там като политик, не като главнокомандващ.

    Коментиран от #31

  • 11 Грогу

    53 11 Отговор

    До коментар #3 от "Последния Софиянец":

    Хайде успех Софиянец ! Но БСП се правят на умряли лисици и държат на власт Канадеца ....нямат оправдание .
  • 12 БСП на Бунището

    52 52 Отговор
    Инициативен Комитет от 26 щатни офицери и агенти на Зловещата ДС на БКП издигат Румен Радев за Президент.А зловещата ДС на БКП са българския отдел на Руската КГБ и ГРУ...И проблема не е ,че аз и други Българи го знаем това....Проблема е ,че Всички демократични лидери го знаят????И тези хора правят няколко Служебни Правителства.Тези Червени комунистически Цървули ни Управляват....Все още....И въпреки всичко...ТЕ ни Управляват!!!!

    Коментиран от #34, #38

  • 13 no name no face no number

    56 34 Отговор
    DW гледайте си вашата държава ние нашата ще си я поправим, всъщност и аз не го харесвам, но в България политик лато Путин просто няма иначе би било чудесно
  • 14 Не, тук няма нищо общо с Решетников

    27 30 Отговор
    Не може агент да е толкова непостоянен. Това са експерименти на генерал Деса.

    Коментиран от #25

  • 15 Истината

    54 56 Отговор
    Радев, Нинова и Израждане искат Украйна да се предаде, украинците да станат руски роби и да целуват ботушите на руснаците. Ако на Нинова и останалите русофили това им харесва, украинците не са съгласни отново да ги тъпче руски ботуш! СЛАВА УКРАИНЕ!
  • 16 Иванушка  🇷🇺

    49 37 Отговор
    Радев да не дремуца, а да затваря Дойче Зеле България

    Коментиран от #20

  • 17 Българин

    52 40 Отговор
    В България е традиция генералите да са руски агенти и да работят за интересите на Русия. Много "натовски генерали" наредиха имената си до тези на Радко Димитриев и Владимир Заимов, за които руските интереси бяха над всичко. Всички от генералите катоРадев, Янев, Шивиков са учили във военни колежи в САЩ и са направили кариера в структурите на НАТО. А сега, когато трябва да се защитават интересите на евроатлантическа България изведнъж стават пацифисти и дефакто застават на страната на Путин и руският агресор!
  • 18 кочо

    61 17 Отговор
    Извън България Радев е натовец, а в България - красноармеец.
  • 19 Някой

    48 42 Отговор
    Никак даже не е срамно да си приятел на Путин. Даже обратно.
    Щото да си приятел на САЩ и колониалният ЕС, си е опасно занимание.

    Коментиран от #29, #30

  • 20 Българин

    28 33 Отговор

    До коментар #16 от "Иванушка  🇷🇺":

    Като те депутинизираме с това знаме ще бършеш пода!

    Коментиран от #47

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 12340

    14 6 Отговор
    афтор--Пройчо портиера на дв. ?
  • 23 Подкрепяш Путин

    47 42 Отговор
    Подкрепяш убийството на украински деца, тяхната кръв ще бъде по ръцете ти! Подкрепяш Русия, подкрепяш държава агресор и терорист, чиято армия върши геноцид и военни престъпления! От теб зависи дали ще станеш съучастник на агресори и убийци!

    Коментиран от #28

  • 24 Да живее Израел Косово и САЩ

    14 32 Отговор
    Аз съм за ценностите на Ротшилдите и Сорос.

    Коментиран от #88

  • 25 Ами тогава Импийчмънт, Деса президент

    12 18 Отговор

    До коментар #14 от "Не, тук няма нищо общо с Решетников":

    "Непостоянство, твоето име е жена!" и ще знаем, че сме в Шекспирова драматизация.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Путлерова България

    33 30 Отговор
    Да, посмешище сме заради путлеровия резидент. 6г вече трови държавата. Но и журналистите сте виновни. Примери-стотици.
  • 28 Дед Мороз

    35 39 Отговор

    До коментар #23 от "Подкрепяш Путин":

    Подкрепям Путин, тебе яд ли те е ? Когото един лидер брани интересите на страната си ,която я ругаят от 20 години защото не си сложи природните ресурси в краката на престъпниците отвъд океана трябва да бъде подкрепен. Аре у лево .

    Коментиран от #33

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Абе някой,

    20 27 Отговор

    До коментар #19 от "Някой":

    Бъди приятел с когото си искаш, но да ми се правиш на патриат и да вземаш руска страна!
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 РадеФ

    27 30 Отговор
    Аз съм руслянско мекере ,обичам рубли и вонята на Мутрофанова
  • 33 Българин

    18 22 Отговор

    До коментар #28 от "Дед Мороз":

    След депутинизацията ще си Снегурочка!

    Коментиран от #37

  • 34 Селянджър

    16 7 Отговор

    До коментар #12 от "БСП на Бунището":

    ОТИВАЙ ЩЕ ИЗТЪРВЕШ БАНАНАТА
  • 35 Просто човек

    29 29 Отговор
    Радев, вън! ПоZор!
  • 36 РадеФ

    22 24 Отговор

    До коментар #2 от "Ал Бунди":

    Нас червеното знаме роди ни .Винаги със СССР до садо мазо комунизма

    Коментиран от #89

  • 37 Дед Мороз

    23 8 Отговор

    До коментар #33 от "Българин":

    След дебайгънизацията ще станеш пак мъж !

    Коментиран от #40

  • 38 Селянджър

    6 5 Отговор

    До коментар #12 от "БСП на Бунището":

    Извинявай коментара е за последния говноядец

    Коментиран от #52

  • 39 456 до Факти

    33 8 Отговор
    Факти, а защо не пишете за украйката, която ни нарича българският народ по долен иот цигани? Ще ви спестя обидите който изрича. Гледайте има и видео... А. Ф. Ера.
  • 40 Българин

    20 20 Отговор

    До коментар #37 от "Дед Мороз":

    Мъж като русофилите ли? Които като видят руснак веднага изуват гащи и заемат позиция "партер"? Това наше разбиране за мъжественост у меко казано странна!

    Коментиран от #43

  • 41 456

    21 10 Отговор

    До коментар #31 от "Терминатор 🇺🇦":

    Ти с това знаме си още по.. А върви си в Украйна с твойте сънародници.
  • 42 Да живее Украйна 🇧🇬🇺🇦

    14 27 Отговор
    Резидента се осветли. На ход е прокуратурата.

    Коментиран от #44, #45, #53

  • 43 Дед Мороз

    21 10 Отговор

    До коментар #40 от "Българин":

    Разсмя ме! Прокраварити си падат по тези стойки! За вас специално Гънбай ви позволи в личните карти да се обозначавате с Х.

    Коментиран от #50

  • 44 АУУУУУ

    25 13 Отговор

    До коментар #42 от "Да живее Украйна 🇧🇬🇺🇦":

    Я заминавай за Осрайна,вземи си и знамето подарък от Козяк.
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Истината

    23 23 Отговор
    Милош Земан беше по-голям путинист и от Радев, но бързо се осъзна и след началото на войната каза за Путин, че "Лудите хора трябва да бъдат изолирани: трябва да им се противопоставяме не само с думи, но и с конкретни мерки." Радев едва ли някога ще постигне такъв катарзис
  • 47 ЧЕП НОРИС

    9 16 Отговор

    До коментар #20 от "Българин":

    Но навремето баба ти го целуваше . А дядо ти слагаше червените шалвари когато е лющеше и се отчиташе на консомолския.

    Коментиран от #57

  • 48 Теодоро

    21 9 Отговор
    МНОГО МАЗЕН ПАСКВИЛ.
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Българин

    13 20 Отговор

    До коментар #43 от "Дед Мороз":

    Позицията партер с изути гащи е по известна като "Русофилче". Винаги я заемате като чуете Русия и Путин или видите руснак. Условен рефлекс ви е! Но при депутинизацията може да се откажете от него!
  • 51 456

    20 5 Отговор
    Хора вижте видеото в А. Фе.ра..Украйнци ли? Аз ако съм на местото на някои хотелиер им показвам моментално вратата, без да чакам 31.
  • 52 БСП на Бунището

    16 13 Отговор

    До коментар #38 от "Селянджър":

    Няма Проблем!!!Свикнал съм....През ден ми слагат БАН ( забрана да коментирам във Факти) от мой ФЕН дежурен Администратор.....Защото през ден изразявам Мнението си,че без Лустрация на Комунистическите партии( обявени със закон за Престъпни....) България....Българския Народ....Загива....Останахме 5 милиона на тази територия наречена Държава..... Стига вече!!!Народе????

    Коментиран от #92

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Само питам

    13 21 Отговор
    Как е по-правилно са се каже, русофил или рашистофил?
  • 55 Стивън Кинг

    13 23 Отговор
    Путин трябва да умре преди да избие всички нас. По един или друг начин.
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Българин

    4 6 Отговор

    До коментар #47 от "ЧЕП НОРИС":

    За твоите баба и дядо -не се съмнявам!!!
  • 58 Бабугер

    16 8 Отговор
    Не мога да разбера защо нахранени от вън, измекяри открито създават настроения за буйсва и противопоставяне между народу- населението. Добре, разбрахме, редовния натовски аскер ще е на бивак при нас и ще тори бълтарските поля и гори!
  • 59 Ами ...

    1 3 Отговор
    Защо пак?
  • 60 поврътлив

    18 9 Отговор
    Явно мнението му се мени според публиката. У нас не смее да говори срещу Русия, а на запад не смее да подкрепи Путин. Доста жалко изглежда това отстрани.
  • 61 Абсурдистан

    15 18 Отговор
    Чорапът е човек без чест и с голямо его. Зависимостите му от Кремъл са големи и е натовски генерал в някакъв друг живот. По душа си е антидемократ и антиевропеец. Ако Земан е грешал в оценката си за путлер, то нашата кратуна нито за миг не е променил отношението си!
  • 62 Тити

    13 16 Отговор
    Просто истината за любовта към рублите излезе на яве.
  • 63 А авторът

    6 6 Отговор
    Кой е? Трябва ли да пускаме фейс рекогнишън?
  • 64 Перо

    15 11 Отговор
    Пак джедърското Дойче зеле! До кога ще се бърка в българските работи или това е работа на БГ унтерменши,от БГ офиса?
  • 65 Перо

    4 3 Отговор

    До коментар #2 от "Ал Бунди":

    Поредният унтерменш си!

    Коментиран от #67

  • 66 Тук си го знаехме

    16 13 Отговор
    Сега и в чужбина знаят че имаме фатмак-вентилаторка за пРЕЗИДЕНТ.
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Не му стига

    12 13 Отговор
    че му се подиграват в България.Трябва да обиколи целия свят,за да стане навсякъде за смях.
  • 69 DW дежурните Лъжци и маниполатори!!

    18 8 Отговор
    DW идва време да бъдете Изолирани от България!!
  • 70 не знам

    17 7 Отговор
    колко наистина сте "дойче", ама че сте спаружено зеле на витрина се вижда, искам да видя коментарите ви относно системните гаври на украинския посланик в Берлин с най- висшите ви държавни представители и техните реакции, ако е имало такива. Хайде...weiter, weiter!
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Ал Бунди

    8 12 Отговор

    До коментар #5 от "сила":

    Еее..тука преиграваш с фактите. Бони и Клайд бяха почетени като руснаци, паднали във ВОВ, на концерта по повод Деня на Евтопа. Беше предаван директно по Канал1 на РТ..като ги видях, как хубаво бяха излезли на снимката от огромния екран...щях да се задавя от смях с ускито което си пиех в тоя момент. То бива-бива, ама това направо ме уби от смях..Пуста руска простотия..
  • 73 Шофера на Самолет е първокласен

    16 13 Отговор
    Летец!! А Шофера на Джипката е Сикаджия,мутра, Крадец и лъжец!! Намирате ли разликата??

    Коментиран от #78, #82, #109

  • 74 БЪЛГАРИН

    14 8 Отговор
    Дойче ЗЕЛЕ....ЯСНО....БОКЛУК.
  • 75 Плановете са

    8 7 Отговор
    Президетска Република. Предрекох го още когато Радев обяви преди месеци, че ще се инвестира пара в БА. Честито! По добре ще е от колкото тия 240 нейранимайковци-ясладжий!

    Коментиран от #77

  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Ал Бунди

    13 14 Отговор

    До коментар #75 от "Плановете са":

    Президентска република. Ша стане, ма га пръдне гугутка. Русофилнята не сте в час със събитията май...то кога ли пък сте били. Освен когато крадете..в което сте много добри..
  • 78 Има разлика

    7 3 Отговор

    До коментар #73 от "Шофера на Самолет е първокласен":

    Онзи беше хитрец а този глупав във хитроста си.
  • 79 Тири Рам Тири Рам

    8 3 Отговор

    До коментар #4 от "За тъпаците в":

    Спомни си Андрешко и си направи заключение. Как ни го натякваха като положителен герой в училище навремето в соца. А кво се оказа че е?
  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Иван

    12 7 Отговор
    Никога не четете и не коментирайте бълвочите на DW!!!
  • 82 Бай Ганьо

    2 2 Отговор

    До коментар #73 от "Шофера на Самолет е първокласен":

    Данко Харсъзина и Гуньо Адвокатина ти определи кой, кой е.
  • 83 Гого

    2 6 Отговор

    До коментар #2 от "Ал Бунди":

    Екстра такова влияние ни трябва не на Европендари и американдета

    Коментиран от #86

  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Ал Бунди

    10 9 Отговор

    До коментар #83 от "Гого":

    Ами въпроса ти се решава много лесно бе, Пипи..Чемодан-Вокзал-Масква---и воала..влияние колкото искаш. Фащай влак, самолет, подводница ако щеш и отпарай из ниското..
  • 87 Ами ...

    0 0 Отговор
    Пак?! 😀
  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 гпу

    6 6 Отговор

    До коментар #36 от "РадеФ":

    Грешиш Нас червеното вино роди ни ! Нас не ще ни уплаши коняк ! Ние сме във Всеки хоримак ! Оттук до края на града! Пада другаря в кален гьол пада за нас Алкохол!
  • 90 някой си

    7 2 Отговор
    Коя позиция за случващото се в Украйна е правилна или неправилна няма да коментирам.Там две мнения няма.
    Ще кажа обаче,че предполагам сме отново на губещата страна и това вече е видно за всички.
    Всеки божи ден се събуждаме все по бедни и някои ни обеснява по ТВ,че причината е в ЕЦБ и в американската централна банка.СТИГА,не ни трябва фалит от внос или внесен фалит ,все тая.
    Така както сме били след ПСВ и след ВСВ.Губещи и в национална катастрофа.
    Сега пак сме губещи и сме на ръба на фалита и в икономически план и във вътрешно политически план.
    Стига,няма ли български начин на управление,че си внесохме всички простотий дето ,,учените ни глави,,са ги гледали по чужбина докато са нямали вечер какво да правят.
    Ако това е демокрация да я изнасяме там откъдето я внесохме.Незабавно,
    Стига сме правили политиците и общинарите богати.

    Коментиран от #91

  • 91 Ал Бунди

    9 8 Отговор

    До коментар #90 от "някой си":

    Амиии..тук русофилнята би ти дала светкавичен отговор- Приемаме рублата, ставаме част от РСФСР И ВОАЛА.Още на другия ден ще почнат да цъфтят налъмите по Витоша.
  • 92 Селянджър

    11 8 Отговор

    До коментар #52 от "БСП на Бунището":

    Прав си брат ,но маатриала е много пооооос.Всичко гадно в тая държава е благодарение на червените жмуди
  • 93 ComfortablyNumb

    6 8 Отговор
    Прозападни избиратели на Радев звучи като дървено желязо , но ако има такива си заслужават съдбата на употребени дураци.
  • 94 Валентин

    15 11 Отговор
    Разбрахте ли сега? Ако искаме да си пазим икономиката и да не зависим от подеянията от Брюксел, значи сме Путлеристи. Добре тогава: Путлерист съм - това е положението!

    Коментиран от #97

  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 Най простият президент !

    16 10 Отговор
    И на всичко отгоре и ПРЕДАТЕЛ !
  • 97 Всички прости хорица

    11 15 Отговор

    До коментар #94 от "Валентин":

    подкрепят инвазията на путин!

    Коментиран от #106

  • 98 КАКВОТО РАДЕВ МОЖЕ , НИКОЙ ДРУГ

    9 8 Отговор
    ГО НЕ МОЖЕ , ЗАТОВА НЯКОЙ ГО ОБИЧАТ А ДРУГИ УМИРАТ ОТ ЗЛОБА СРЕЩУ НЕГО ! ТОЙ ИМА СЪЩО МНОГО ТРЕСКИ ЗА ДЯЛАНЕ , НО ПЪК Е БЕЗАЛТЕРНАТИВЕН ................ КАТО ИЗКЛЮЧИМ ЗАЙЧАРА ОТ ЗАЙЧАРНИКА !

    Коментиран от #100

  • 99 АЗ СЪМ ПРОТИВ НАШИТЕ КРАДЦИ ПРЕДАТЕЛИ

    11 9 Отговор
    НАТО , ЕС НАЦИЗМА В УКРАЙНА И САЩ НЕ ГЛАСУВАМ ЗА РАДЕВ , НО ЗНАМ ЧЕ ТОЙ Е НЕЗАМЕНИМ ТАМ КЪДЕТО Е ! НЯМА БЕЗГРЕШНИ !
  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 Митьо

    8 8 Отговор
    Човек до едно време се учи, после започва да се излага.
  • 103 Казуар

    12 12 Отговор
    Генерали родени в семейства на комунисти не са никакви натовци, и са склонни да вършат предателства.

    Коментиран от #116, #124

  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 Прав си #73

    14 6 Отговор

    До коментар #73 от "Шофера на Самолет е първокласен":

    Тъпаците тук им е тлудно да разберат разликата: пилот на изтребител и истински генерал с генералщабна академия и шофъор на джи.пка, дето царя го направи генерал.. толкова му е и генера.лството на пожа.рника.ря.. шофъор на джип.ка, смях:)))
  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 112 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 113 Този пРезидент Румен Радев

    9 8 Отговор
    Този пРезидент Румен Радев в профил е досущ бай Тодор Живков. Но бай Тошо не беше чак такъв рубладжия.
  • 114 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 115 чико

    6 2 Отговор
    Проблема ни е че такива АВТОРИ гледат САМО на запад и слушат какво им казват от там . Когато се откажеш от Руски газ може някак да го осигуриш на каквато и цена , за сметка на народа
    . Когато се откажеш от нефт трябва да го возиш от по далеч и през Босфора . Един ицидент там както на Суец. канал за 5 месеца КАК ще ни се отрази ?
    За това е прав Радев . Ако имаме газ и нефт проблем няма , ДА ама НЯМАМЕ . Единствен е , който мисли за 80 % едва свързващи двата края . ЗАЩО заради краварските интереси да мизерстваме още повече . София НЕ е България .
  • 116 чико

    5 2 Отговор

    До коментар #103 от "Казуар":

    Бойко е този "генерал" който след 89 г. НЕ се ОТКАЗА от БКП и бе уволнен от служба . ТОЙ е КОМУНИСТА който е завършил МИЛИЦИОНЕРСКИЯ институт Симеоново . А в Симеоново К А К и КОЙ влизаше забрави ли ? Радев си е кандидатствал по реда , до всички нива САМ и с възможностите си . За академията в САЩ избора за него е направен от АМЕРИКАНЦИТЕ , въпреки "препоръките" на нашите ДЕМОКРАТИ за друг . Качествата на Радев и сега са оценяват много добре от САЩ .
  • 117 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 118 Рада Глибоката

    2 0 Отговор
    Ша го призная че е от нашите га поведе Прайда!!!
  • 119 837372282

    0 2 Отговор
    Всички тука сте за лекар и трябва да се лекувате. Позицията на президента не е за обсъждане от вас, все едно сте на пазара.
  • 120 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 121 Яванъ

    2 0 Отговор
    Фурнаджийска лапата
  • 122 Кой

    0 2 Отговор
    е автора, че не ми стана ясно?! Пишете му името като ни занимавате с лично мнение на някой. Дойче веле е ясно, че не е българска медия, а щом публикува лично мнение на някой е ясно за какво иде реч.
    Българският президент трябва да защитава интересите на народа си и точно в момента той той го прави (без да съм му фен). Относно ценности главната ценност е любовта към ближния, а не заставане на страната на един и настройване срещу друг братски народ. И най-вече изпращане на оръжие не може да бъде ценност, защото оръжието убива хората. Ако ценностите на автора са сбъркани като евроатлантическите, моля да не се опитва да ги натрапва, а да чете Библията. Уважавам мнението му, но не го споделям.
  • 123 Примат с петолъчка

    0 0 Отговор
    Ами все пак си е Мунчо,даже и по света вече така си го знаят,кво друго да се очаква от русофилтачен шофьор на летящ Москвич 29 !!!!
  • 124 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 125 Тангра

    0 0 Отговор
    Прав си ,не може да се родиш чакал,да сучеш от чакал,цял живот да ядеш мърша като чакал и изведнъж да решиш че ше бъдеш вълк и ще се държиш като вълк,чакала си остава чакал,както и комуниста до гроб си остава комунист !!!
  • 126 Жоро

    0 0 Отговор
    Пълна Путлерска подлога е Радев...Факт