Last news in Fakti

10 Юни, 2022 21:00 7 218 100

Хаосът в България: защо се стигна дотук и какво предстои

  • има такъв народ-
  • слави трифонов-
  • итн-
  • хаос-
  • предсрочни избори-
  • българия-
  • кирил петков-
  • бсп-
  • герб-
  • дпс

Извиване на ръце и кални битки

Хаосът в България: защо се стигна дотук и какво предстои - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

България е изправена пред нова политическа реалност, която носи риск от дестабилизация - заради усилване на ефектите от войната в Украйна, инфлацията и високите енергийни цени. Началото на края на управляващата едва шести месец коалиция бе оповестено с напускането на "Има такъв народ" (ИТН). Партията на Слави Трифонов затръшна силно вратата след себе си - знак, че няма да се върне на масата за преговори. Напуска коалицията и правителството с премиер Кирил Петков, но не и парламента. Има своите основания. Само преди година ИТН победи на изборите непобедимата дотогава ГЕРБ, днес социолозите ѝ предричат безславието на политически маргинал при нов вот.

На третия ден от новата реалност се открои пресечната точка на власт и опозиция - никой освен "Възраждане" не гледа с охота към нови избори. Зад общото нежелание се крият страховете от наказателен вот, от безпрецедентните и трудни за управление кризи, от пренареждане на политическите играчи. Последното със сигурност е сред мотивите на БСП да декларира "категорична подкрепа" за правителството на "Продължаваме промяната" (ПП) в името на "борбата с корупцията и модела ГЕРБ". Партията търпи електорални щети заради конкуренцията на "Възраждане" и "Български възход" на Стефан Янев. Другият партньор в коалицията - "Демократична България", също заяви подкрепа за кабинет на малцинството, за да не бъде "тласкана страната към още хаос", след като ИТН я "хвърли през прозореца" (според съпредседателя Христо Иванов).

Сега накъде

Управляващите ще се борят да се задържат с правителство на малцинството и опити да привлекат на своя страна поне 12 депутати от ИТН, за да достигнат заветното мнозинство от 121. В противен случай са обречени на нескончаеми и унизителни пазарлъци в парламента - от осигуряване на кворум до прокарване на закон. "Вярвам, че 12 депутати на ИТН ще подкрепят борбата с корупцията и ще застанат зад правителството", заяви премиерът. Досегашната парламентарна практика не потвърждава подобен каузалитет, затова пък роди приказката за "златния пръст".

Съществува вероятност опозицията в лицето на ГЕРБ и ДПС да подкрепи ново правителство в рамките на 47-ия парламент - било то на "спасението" или на експерти, независимо че декларира готовност за избори. Това ще им позволи да запазят позиции, докато други са се нагърбили да преведат държавата през кризите. "Няма да подкрепим нови министри в този кабинет!", обяви вчера лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ. От ГЕРБ пък призоваха премиерът Кирил Петков да поиска вот на доверие - вместо да направят най-присъщото за една опозиция в такава ситуация, като поискат вот на недоверие.

Формирането на ново правителство в рамките на 47-ия парламент зависи от президента Румен Радев. Ако кабинетът на Кирил Петков, чиито отношения с Радев се обтегнаха, не успее да се задържи и подаде оставка, отново се завърта рулетката с мандатите. Първият е за "Продължаваме промяната", ако бъде върнат - следва мандат за ГЕРБ. От ИТН вече обявиха, че разчитат да получат третия и да съставят правителство на малцинството - въпреки опита им с провалилите се два проектокабинета миналото лято. В България подобни конфигурации винаги се свързват с един архетип - кабинетът на Любен Беров и мултикукловодите му.

В близките седмици ще стане ясно възможен ли е този план или президентът ще назначи четвъртия си служебен кабинет, който ще управлява до избори през октомври. Зачестилият с публичните си изяви държавен глава запазва мълчание по политическия скандал. Коментира го вицепрезидентът Илияна Йотова, която не насърчи предсрочен вот, тъй като "се пилеят сили и енергия". Тя призова премиерът "да защити своето правителство на малцинството".

Извиване на ръце и кални битки

Докато новият политически сюжет набира сила, в парламента започна извиването на ръце, а по медиите - замеряне с кал. Във вчерашния ден с усилия се събра кворум за откриване на заседанието, след като ГЕРБ не влезе в пленарна зала. Комисии не успяха да проведат заседания, тъй като депутати от опозицията ги саботираха и не влязоха в залите. Под въпрос е най-важният в момента законопроект - актуализацията на бюджета, след като парламентарната бюджетна комисия, чийто шеф е Любомир Каримански от ИТН, не одобри проекта за първо четене. Подкрепа събраха само повишените бюджети на Държавното обществено осигуряване и на Здравната каса, които гарантират по-високите пенсии и пари за здравеопазване. Въпреки това актуализацията ще влезе за първо четене - "и нека залата реши", каза Каримански.

Ответният удар на правителството на малцинството е, че ще забави смените на четиримата министри на ИТН - Гроздан Караджов, Александър Николов, Теодора Генчовска и Радослав Василев, докато не бъдат приети актуализацията на бюджета, промените в Закона за енергетиката и реформата в КПКОНПИ. Опонентите на властта вече заявиха, че ще гласуват срещу кадровите промени и това може да предизвика падането на кабинета преди законопроектите да бъдат гласувани. Проблемно обаче ще е да бъдат осигурени необходимия брой гласове за одобрението им в пленарна зала.

Политическото напрежение се засили от взаимните обвинения и компромати - боят с кални топки в деня, в който Слави Трифонов обяви "край на тази коалиция и на тази агония". А взаимните обвинения и обиди между довчерашни партньори бяха все заради наследството от ГЕРБ - кухите фирми, в които са налети стотици милиони за пътища, а част от тях изнесени към сметки в Дубай; превърнатата в бухалка антикорупционна комисия; ветото за Северна Македония, приковано с червените линии в Договора за приятелство и сътрудничество.

Защо се стигна дотук

Най-лесно е да се каже, че отношенията между "Продължаваме промяната" и ИТН са минирани с твърде много неприязън още от питането на Димитър Гърдев до служебния външен министър за гражданството на Кирил Петков. После дойде отхвърлената кандидатура на Каримански за управител на БНБ, изтегленият кандидат за член на СЕМ Мартин Карбовски и т.н. Но в същото време ПП се прави, че не забелязва настойчивостта на БСП за връщането на хартиените бюлетини. Изобщо социалистите "минават метър" в коалицията - техните червени линии се спазват безропотно, а в заделените им министерства никой не се меси. Пример е ревизираната до ремонт на военна техника помощ за Украйна, вместо изпращане на муниции и оръжие - заради категоричната забрана на Корнелия Нинова.

Отличителен белег на коалицията стана нейната еклектичност, а не споделени базови ценности и посоки. Категорична и безусловна подкрепа за еврото например дават само "Демократична България" и "Продължаваме промяната", за вдигане на ветото за европейското членство на Северна Македония - пак те. Преди 6 месеца четирите политически сили, известни под бранда "протестни партии", се обединиха в името на разграждане на модела на ГЕРБ и битката срещу корупцията. Законопроекта за КПКОНПИ обаче успяха да внесат след като изгубиха мнозинството си, а дори не са подхващали конституционните промени и избора на 11-те членове на ВСС от парламентарната квота с оправданието, че няма как да се събере необходимото мнозинство от 160 гласа.

Най-лошото обаче е, че се похаби енергията на протестите от лятото на 2020 година. Протестите, които поискаха мутрите вън от държавата. И пак ще се ходи на избори.

Автор: Емилия Милчева


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 52 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Аре Чао!!!

    46 40 Отговор
    На Слави!!! Продаде се на тези от сенките и миналото

    Коментиран от #94

  • 2 Дидо

    62 2 Отговор
    Още с отварянето на статията виждаме ДС агенти.....и чакаме България да се оправи. Всичко е един фалш продължаващ над 30 години
  • 3 Иванушка  🇷🇺

    62 11 Отговор
    Володята и Русия са Виновни, а вчера ТОП агентите Петров и Боширов тестваха ПВО на НАТО прелитайки над седем държави със симулация на атака над АЕЦ Козлодуй, след което мистериозно изчезват. Това не е хаос, това е Продължаваме Промяната.....Ленчеееее оле мамо 😄😄😄😄😄😄
  • 4 дядо дядков

    50 7 Отговор
    Предстои да пуснете видеото с киро и лена, ама не го прави.

    Коментиран от #7, #9

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Болшевик

    31 5 Отговор
    За хаоса,питайте ДПС-ДС

    Коментиран от #28

  • 9 Да да

    25 5 Отговор

    До коментар #4 от "дядо дядков":

    има го в аферабг

    Коментиран от #20

  • 10 Оставка

    40 31 Отговор
    На харвардските педали да живее Възраждане

    Коментиран от #16

  • 11 Да живее Русия

    45 27 Отговор
    Путин е велик

    Коментиран от #18, #60

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Гггг

    44 10 Отговор
    Киро и лена правят кекс.има видео.рецептата не е канадска.

    Коментиран от #69

  • 14 Проф. Вучков

    21 2 Отговор
    Короната открадна прекалено много пари.
  • 15 Всичките сте МАСКАРИ и за Съд

    29 0 Отговор
    Народен - на площада и телевизионни камери ! И днешни и предишни иначе ГАНГРЕНАТА няма спиране !
  • 16 Израждане

    14 21 Отговор

    До коментар #10 от "Оставка":

    И Мишата Глава Костадинов

    Коментиран от #26

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Димар

    26 14 Отговор
    По простите народи са лесна плячка за онези от изток.За това и живеят зле и накрая им вземат територията.Трябва си много елементаризъм и тъпотия за да харесваш Бойко,слави,вмро и другите.
  • 20 Иванушка  🇷🇺

    21 7 Отговор

    До коментар #9 от "Да да":

    "...има го в аферабг...." - видях го.....много пъти. Чак се натопорчих, бре тва Ленче 😄😄😄👍👍👍

    Коментиран от #32

  • 21 Абе

    33 12 Отговор
    напълнихте рубриката "Мнения", с продажен отпадък на Прокопиев! Толкова ли жалки хора са останали в тази държава, без грам достойнство, изливайки си простотията и жалкото съществуване върху достойни хора като Слави и ИТН! Ами ще ви разочаровам! Отпадъка е за изхвърляне! Слави с принципите си и морала, е на светлинни години, пред жалкия отпадък обслужващ мафията на Прокопиев и чужди НПО-та! Срам ме е, да знам, че има такива мекотели в България! България не е за продан и за обслужване на подли олигарси като Прокопиев и Доган!
  • 22 Реалист

    28 10 Отговор
    Защото наивниците гласуваха за Фатмака, който им натресе поредица от крадливи правителства за да се разплати с Мафията и Задкулисието!!! Прост народ сме и това си е ..
  • 23 Боже Боже

    28 8 Отговор
    Добре,че емигрирах преди 20 години.Никакво връщане! България вече не съществува.

    Коментиран от #54, #56, #71

  • 24 Неграмотните руснаци

    12 5 Отговор
    Нютон е използвал теорията за хаоса ,за да минимилизира грешките
  • 25 Помак

    30 4 Отговор
    .. Предстой точно нищо... от 30г. +40г.е така...мутро мафията открадна сичко ... пртприятиа, имоти, терени, зводи... земеделие.. които дядовците ни, баштите ни и майките ни строиха като волове!... Сега майка зима 300лв... А мъшляка крадец и сина му лентяй си купуват парцали за по 3-4 хил лева на ден.... Нали разбирате че ште има нова революция...! Другото е Илюзия в мозака на крадците от 1944г насам!!!!

    Коментиран от #31

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Енрике

    11 20 Отговор
    Крайно време е да се разбере че не може маргинали да определят съдбата но България.Уморихме се да чакаме месии като Слави Трифонов Копейкин Сидеров винкела аптекаря Яне Янев Бареков и рекламното лице на била.Всички тези хора не са направили нищо за държавата а само за себе си.Всеки нормален човек не може да има илюзии че такива хитреци могат нещо да направят.В целия свят съществува двуполюсен модел колкото и да не е добър.Колкото и да ги мразя и ненавиждам само Бсп и герб могат нещо малко да направят за народа.Ще гласувам с отвращение за една от тях но не и за поредните измамници.Харвардите имаха доб и намерения но старите маймуни не ги допуснаха да управляват

    Коментиран от #53

  • 28 В случая

    19 4 Отговор

    До коментар #8 от "Болшевик":

    трябва Прокопиев да питаме, че неговите лъжци са на сцената!
  • 29 Кирцата

    20 10 Отговор
    Кокорцата и компания в затвора
  • 30 Зеленски

    18 6 Отговор
    Фактииии, няма ли да публикувате порното на Кики с еуГуГлена от днес? или си викате, ако не го покажем значи не е станало. Красвчици мои!
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Малко

    11 4 Отговор

    До коментар #20 от "Иванушка  🇷🇺":

    Е грозничка но за Кирцата става
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Мими

    26 0 Отговор
    Тотален разпад и мръсотия вече повече от 30 год децата ни вече от три поколения ги няма в България, завършват по света и остават там, вие сте унищожители на една цяла нация с история, внуците ми ми ме дс българи мразя ви мръсна политическа сган!!!!!!!!!!
  • 35 НАТО НИ ЩАВИ ЕС НИ ГРАБИ

    18 12 Отговор
    Вън България от нато и ес
  • 36 Коки

    3 13 Отговор
    Ние имаме прецедент - няколко години, съвсем доскоро, правителство на малцинството.
    Но, г-н Кирил Петков няма опит.
    Къде е силата на г-н Петков?
    Това са четири добри министерства, които г-н Тирфонов заграби. Това е силата на г-н Петков.
    Какво трябва да направи?
    Събира лидерите, които са останали.
    Обявява разтурване на правителството, ако не го е страх.
    Обявява правителство от "експерти на националното спасение" заедно със същите лидери.
    Дава тези хубави четири министетрсва на когото трябва и който реално ще го подкрепи.
    И така, както учат в Харвард, от слабостта идва силата.

    Коментиран от #39

  • 37 ХА ХА ХА

    21 7 Отговор
    АБЕ ДОЙЧЕ ЗЕЛЕ , БЪЛГАРИЯ ТЪЙ Я НАБУТАХА КРАВАРИТЕ СЪС КИРО - ТЪПОТО !!!!! КАКТО ВИ НАБУТАХА И ШВАБИТЕ СЪС ТОВА ЕМБАРГО ЗА РУСИЯ!!!!! СЕГА ЩЕ ДУХАТЕ СУПАТА СЪЩО КАТО НАС !!!!!!!
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Кои са тези лидери

    7 3 Отговор

    До коментар #36 от "Коки":

    Прокопиев и Доган ли? 😂
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Tутанкамон

    15 9 Отговор
    България винаги е била в хаос,и винаги ще бъде,тя е пленена държава в полза на мафията и нейното лице Борисов
  • 42 Гласувайте за Възраждане

    14 20 Отговор
    единствената Българска партия в България!Да си върнем Държавата!!! Само Възраждане,да живее България!!!

    Коментиран от #44, #95

  • 43 Кулибри

    3 1 Отговор
    Аз не съм ПТИЦА за клетка, а за ЛЕТЕНЕ!
    Проблем ли е?
  • 44 Стига с тия продажници

    13 7 Отговор

    До коментар #42 от "Гласувайте за Възраждане":

    Гласувай направо за оригинала ДПС! Кво ми навираш слугата му копейкин? 30 г, подобни нещастници лъжат тоя прост народ!
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Гост

    14 1 Отговор
    Предстои затриване на нацията
  • 47 чета и се чудя

    13 1 Отговор
    Може ли някой, който пише толкова грамотно, като в коментар 25, да има право на глас , по време на избори.
  • 48 Помак

    5 1 Отговор

    До коментар #33 от "Той е помак":

    Благодаря за поткрепата! сажалявам че човека не ме расбра
  • 49 Хаджи Генчо

    14 4 Отговор
    Питайте Мустафата що стигнахме дотук! Защото нагласи управление и приоритети които нямат общо със страната и народа ни.
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Абе

    21 3 Отговор
    И по време на бай Тошо крадяха,ама не личеше.... народа не беше гладен.От както минахме в режим демокрация народа започна да обеднява.Сега вече сме достигнали върха на мизерията.Оказа се,че по време на соца сме имали свобода.Нямаше спекула.Всяка стока със фабрично напечатана цена.Верно бананите бяха кът и се редяхме на опашка.Сега ще ги гледаме и ще се облизваме....
  • 52 Дар от някъде за реализации и т.н.

    2 0 Отговор
    Нека от ад, да стане рай!
    Може ли ?
  • 53 Мамул

    20 0 Отговор

    До коментар #27 от "Енрике":

    България е доведена до маргинализирана криминално управлявана колония. Няма партии, има само ПРОЕКТИ. Пред народа се поставя бутафорен театър, уж политически, а иначе се определят минимум средства с които да може що-годе да функционира държавата и всичко останало се краде. Също населението и се зомбира чрез перфидни манипулации за да продължава в това си маргинално битие.
  • 54 Един

    12 0 Отговор

    До коментар #23 от "Боже Боже":

    всички така казват . На 56 съм..къде да ходя.. а аз изкам само работа и спокоисъвие

    Коментиран от #58

  • 55 Човече...

    3 1 Отговор
    Виждам поне 4 алчни дебила на снимката.
  • 56 Ежко Бежко

    14 3 Отговор

    До коментар #23 от "Боже Боже":

    Брат да не си посмял. Аз емигрирах в 1990. Голям мерак имах да се върна някой ден ама покрай деца и т.н. не можах. Пенсионирах се и в 2015 се прибрах уж завинаги. Ама не би. Вече съм събрал куфарите и айде с бабата на на топло в Африка. Там ще карам старините. Тук народа мрачен и измъчен, че и заблуден до безумие. Няма никакъв шанс. Настъпват една и съща мотика по няколко пъти, ама не мърдат от правия път: светло атлантическо бъдеще. В парламента даже няма смисъл да ги слушаш, по физиономиите им личи кой кой е, ама народа лапа пуканки и зяпа какви евроатлантически ценности му готвят. Такива като мен сме предатели, путинисти, ушанки и копейки. Седи си там, никакво връщане.
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Ежко Бежко

    10 1 Отговор

    До коментар #54 от "Един":

    Наборе как да ти кажа, надявай се на младите. Нашето поколение е изперкало, завлякоха ни от времето на СДСто та до днес. Не увира кратуна българска. Младите като че ли подразбират, че от новите братя полза няма, полека лека може да прогледнат. Пък ако не, ако имаш за ракийка и туршийка, карай да е весело. В чужбина нито ракията им ракия, нито туршията им туршия. Аз заминавам, щото има къде да отида, поне да не им слушам глупостите на тея политици. Ама ракийката и туршийката ще ми липсват.
  • 59 Пешо

    4 17 Отговор
    Сега ще се разбере кои са проруските партии. Тези които подкрепят правителството са европейски партии.

    Коментиран от #72, #73

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Стигна се дотук

    9 8 Отговор
    От един вдигнат президентски юмрук !

    Коментиран от #76

  • 62 Шопендар

    7 8 Отговор
    Радеф с комунистите организираха , хаоса в страната,без да е наясно какви ще са последиците,за радеф беше важно да си подсигури следващ мандат бе значение с какви средства,Борисов го подцени,и така комунистите са в власта,а шампиона по фалиране на банки Гечев обяснява технологията на катастрофата
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 5577

    13 4 Отговор
    Вярно е че от лошо има и по лошо. Но... Какъв по голям хаос от това да те управляват социалисти с демократи.и популисти комедианти, пък Киро лъжеца да ги обединява. От това по безпринципна политика няма. Нещо позабравиха Борисов основния принцип. Стожерът за борбата с корупцията другия Бойко ма Рашков бил вече възрастен. Сигурно няма да може да отреже главата на ламята. В основата на всичко стоят мутрите. Кукловодите местят пешките. Цялата работа Гешев ще излезе най принципния и най най стабилната институция бранеща народната правда. Единствено той се захвана с Божков, Василев, Галеви, Бобокови, Стайков, Баневи и куп други мутри дерибействащи над България. Хората били излезли. Колко хора разбират от прокурорски дела. Високоплатени режисьори успяха да прокарат идеята за промяна, че мутрата Борисов бая се задържа. И днес сигурно още повече недоволни от управлението ще може да събереш. Възкръснаха политически трупове. Възродиха се ДС агенти прочели дебели учебници за управление на народната воля. Високоплатени психолози ни втълпиха колко крадливи и корумпирани сме. Вече всички, ма целия свят повярва че че в България само се краде и лъже. За да се украси повече всичко се подплатява с невероятни истории. А реалността доказаната е че и при най пикантните американски филми.се краде по сто двеста, осемстотин милиона, само в българска банка по 4 милиарда. Този золум избива в обществото като тумор. Това не са изработени пари. Още много безпринципни неща може да очак

    Коментиран от #65

  • 65 Ко ко

    0 2 Отговор

    До коментар #64 от "5577":

    Ко каза

    Коментиран от #66

  • 66 5577

    3 0 Отговор

    До коментар #65 от "Ко ко":

    Полето свършило за да си довърша коментара. Но политиката се прави от политици спазващи политически принципи. И тук трябва първо да се определят в кое европейско политическо семейство са.
  • 67 осем

    1 0 Отговор
    Спомни си , че е Българин . На всеки може да се случи , на тези от снимката НЕ
  • 68 Айде

    12 0 Отговор
    Правителството на Петков го няма вече, труп е.
    Темата Македония не е актуална.
  • 69 Какъв секс тоя сухар?

    2 0 Отговор

    До коментар #13 от "Гггг":

    Краката му като на хикс, за какъв секс говорите? Той ..... няма, вие за секс говорите!
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Където и да си

    0 0 Отговор

    До коментар #23 от "Боже Боже":

    Все тая! Че България има проблеми, вярно е, но и че където и да си е зле, сто процентово е вярно.
  • 72 Децата ти смениха ли си пола?

    2 0 Отговор

    До коментар #59 от "Пешо":

    Или ти, европеецо!
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 случаен

    2 1 Отговор

    До коментар #61 от "Стигна се дотук":

    не,зарад един банкянски боклук
  • 77 Откривател

    0 0 Отговор
    Ха ха,тези ги познавам вече само по заглавието.Въобще не си правя труда да ги чета.
  • 78 Васил

    2 5 Отговор
    Стигна се до тук заради един долен Учиндоски боклук алчен за пари кой не търпи някой да е по адекватен от него.
  • 79 Жоро

    4 1 Отговор
    Не бих давал голям процент на Янев стана ясно че член от неговата партия е този който е предложил дебелия подкуп на шефа на БАБХ. Буклуци, сър поредните продажни буклуци. А за Копейкин даже нямам думи, кой ненормалик гласува за такива, не е ясно. Саво проруски глупости, капацитет и материал за управление - нулев.

    Коментиран от #81

  • 80 ,,,,,баха

    3 0 Отговор
    Маи.та на швейцарията на балканите..33 години..грабежи и мизерия за гражданите 🙃
  • 81 Да ама русия

    6 2 Отговор

    До коментар #79 от "Жоро":

    Помогна да се построят 5000 завода и атомна електроцентрала в България! И това национално богатство беше разграбено и 3 милиона българи унищожени и прогонени 😇
  • 82 Ако не..

    7 2 Отговор
    Фалшифицират с машиният вот изборите. Възраждане ще спечели изборите. Трябва да се върне гласуването с хартиена бюлетина 😇
  • 83 Петров

    9 2 Отговор
    Фандъкова свали ли фашисткото знаме от Общината?
    Тук е София, а не Киев.
  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Пламен

    1 1 Отговор
    Винаги когато искаме да спрем данък русия, активират руската агентура.
    Сега ще върнат отново толупа
  • 87 ИТН (още малкото дпс)

    1 3 Отговор
    Пределно ясно е че се извършват брутални кражби стъвайки на всеобхвата корупция. И в момента всички, които са обвързани в мрежата на мутренската олигархия на прехода възпрепятстват всякакви наченки на промяна още в зародиш, за да продължават да си карат с обичайните 200, от шкафче през чувалче та в чекмедженце, от партаменче през вилата на хотелчето, с джипки и яхти по моренце. Спрете парите на мафията, вземете ѝм ги, те не са техни. Те воюъват срещу собствената си държава и народ. Осъдете ги на затвор и ѝм вземете всичко придобито по не законен начин. Това се казва промяна. Вкарването на Бойко Борисов и галениците на корумпирана олигархична мафия и техните капота по затворите е Промяна, всичко различно е Подмяна.
  • 88 Таня

    2 3 Отговор
    Слави си свърши работата за която беше нает. Дадоха му сценария, той си изигра ролята, получи си хонорара и приключи с шоуто наречено политика. Жалко за хората, които му повярваха, а те не бяха малко. Някак си не се прави разлика между реалния живот и театъра , толкова се вживяваш в действието на сцената, че го преживяваш като реалност. Но завесата падна и сега отново се връщаме в реалността, артистите си отиват, доволни от свършената работа, а публиката вижда, че пиесата е едно, а живота е "озъбено свирепо куче"
  • 89 Избори до дупка сега

    1 2 Отговор
    Колкото и да спамите и ни пращате да коментираме защо носът на еди кой си е син, не можете да скриете истината, че заповедта за сваляне на Правителството дойде от Кремъл.Било конспирация.Айде де.Какви са фактите.Защо Слави не излезе и каже-ПП не изпълниха еди коя си точка от Подписаното споразумение.ПП крадат, ПП обслужват мафиотските фирми и мутри, заради ПП КП КОНПИ не работи и не се прие закона за реформирането и.На Слави, ДПС, ГЕРБ и мафията само Кирил и Асен и пречели, щото били некадърни и увеличили пенсии, доходи и заплати, тока и докарали газова криза.Това е.Мафията свързана с Кремъл свали Правителството.Следващия път Кирил и Асен да се научат да не подписват споразумения с мафиоти и руски агенти.
  • 90 12345

    4 2 Отговор
    Тези харвардци,трябва да се срамуват дори, че са завършили този псевдо университет превърнал се в нарицателно за нещо велико.Това е образование представлява едно нищо спрямо това, което даваше едно наше висше учебно заведение(за съжаление вече не е така).Едно е да отговаряш на тестове с отговори A,B, C и да си играеш на тото,друго е да развиваш теми и да решаваш сложни задачи.Неграмотността им личеше още в началото.Те са учили кухи икономически дисциплини (как да излъжеш някого да купи някакъв боклук и да му вземеш парите), а не науки за реалната икономика и финанси.Жалкото е, че много наивници се вързаха на тези поставени измамници.Създават сами проблемите и инфлацията и после търсят най-тъпите начини да ги решават.Не знам как досега Русия уж ни била ограбвала,но досега за май месец съм плащал газ по 30лв, а сега 150лв. Бензина и дизела всички виждат с какви цени са,благодарение на тези двамата продажници и малоумната им политика.Как за толкова години не се появи някой като Орбан в тази държава,който да съумее да балансира националната ни политика между изтока и запада.
  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 АЛООООО

    1 2 Отговор
    АЛООО ЗЕЛЕТО МНОО СТЕ КОМПЕТЕНТНИ АМА ЧАЛГАРЯ ПОПИТА НЕЩО ПРОСТО / ДЕКА СА ПАРИТЕ УМНИЦИ ДЕКА СА 11 000 000 000 / МИЛИАРДА И ДЕКА Е ЗЪРНОТО АЛООООО ЗА ГАЩИТЕ НА ГУГЛЕНА НЕ СТАНА ВЪПРОС
  • 93 Перков

    1 1 Отговор
    Отново съкралният въпрос - какво да се прави?! Този път във вариант "какво предстои". Лесен въпрос, с още по-лесен отговор за страна като нашата. Предстои "още от същото", но в по-големи размери. Държавата е окрадена, шири се беззаконие, корупцията е на всяка крачка, срамни нива на неграмотност, българският хипократ мирише на урина и алчност, демографски все повече се подменя етносът на страната, бандитите са във властта, а Кирияк Стефчовци не се крият, че продават България на световната зурла. Не я продават, харизват я! Съд!
  • 94 Наблюдавал

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Аре Чао!!!":

    Чао на Слави можеш да казваш само на сън!!
  • 95 нееееееее

    2 1 Отговор

    До коментар #42 от "Гласувайте за Възраждане":

    ВЪЗРАЖДАНЕ ВИЕ СТЕ ПАТЕРИЦА НА ГЕРБ И ДПС!! НИКОЙ НЯМА ДА ГЛАСУВА ЗА ВАС,ОСВЕН ЗАБЛУДЕНИТЕ!!
  • 96 Киноман

    0 1 Отговор
    На времето имаше един филм:" Тя , танцува едно лято!" Толкова и за ПП!:)
  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 Дубай

    1 0 Отговор
    Заради фуражката

    Коментиран от #100

  • 99 Дупе да ни е яко !

    1 0 Отговор
    ДА,ДУПЦЕ ДА НИ Е ЯКО ТЕПЪРВА,КАТО СМЕ НАДУПЕНИ НА- И ОТВСЯКЪДЕ !
  • 100 ха ха ха

    1 0 Отговор

    До коментар #98 от "Дубай":

    От доста време се чудя,как е възможно да е толкова тъп ?! Ще катастрофира страната, няма начин. времето изтича ,зимата идва, а той е съвършенно умствено некомпетентен. все едно просто Киро. трагедията предстои.