Last news in Fakti

9 Юни, 2022 16:00 30 973 121

Кирил Петков призна, че подготвя вдигане на ветото за Северна Македония

  • северна македония-
  • кирил петков-
  • вето-
  • българия-
  • правителство-
  • продължаваме промяната-
  • скопие-
  • ес-
  • има такъв народ-
  • гоце делчев

Петков призна, че е водил своя външна политика с цел вдигане на ветото за Скопие

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

След месеци обещания, увъртания, манипулации, взаимни обвинения между коалиционните партньори и опити за сплашване срещу несъгласните, Кирил Петков най-сетне призна, че наистина подготвя вдигането на българското вето за започване на преговори за членство в ЕС на РСМ, предаде репортер на БГНЕС.

Вчера, в интервюто си пред бТВ, в типичния си неясен и не съвсем артикулиран стил, той призна, че от доста време е оставил външния министър Генчовска и нейния екип "абсолютно самостоятелно да движат нещата със Северна Македония". В същото време, той изрази възторжено своя оптимизъм от постигнатите от Генчовска и екипа ѝ миналата седмица резултати, като ги окачестви като "голям напредък". В същото време, на въпроса каква е била целта му преди месец да поиска от президента свикване на Консултативен съвет по националната сигурност, той се изпусна и каза, че е искал да запознае останалите партии с новите предложения, които били идентични с постигнатото сега от екипа на Генчовска. Всичко това навежда на мисълта, че подготвяните от Кирил Петков и екипа му предложения са били "сугестирани", вероятно от заинтересовани външни фактори, на преговорния екип на МВнР.

В този смисъл, "оттеглянето" на Петков от темата е само привидно и манипулативно, с ясната цел да се създаде впечатление, че компромисът е дошъл от самите дипломати. Кирил Петков загатна също, че подготвяният компромис би бил "безпрецедентен успех" за България, защото вписването на българите в конституцията на РСМ щяло да се случи преди провеждането на първата междуправителствена конференция на ЕС за Северна Македония (което и е реалното започване на преговори), и че това щяло да бъде гарантирано от Европа. Това е всъщност потвърждение на вече написаното от БГНЕС миналата седмица, че готвеното споразумение ще бъде представено на българското общество като огромна победа и изцяло припокриващо условията за вдигане на ветото от досегашната позиция. Това, разбира се, не отговаря на истината.

Припомняме, че досегашната българска позиция е изцяло базирана на изключително ясно описани условия и етапи в Рамковата позиция на България от октомври 2019, подкрепена с декларация на Народното събрание и от два Консултативни съвети по националната сигурност при президента. Редно е да се припомни и че основно място в Рамковата позиция има темата с обективизирането на общата история и прекратяването на фалшификациите, касаещи общи исторически фигури и събития. Изрично упоменати условия за насрочване на първа междуправителствена конференция е намирането, от страна на Смесената историческа комисия, на договорени исторически наративи за Гоце Делчев, Илинденското въстание и ВМРО/ВМОРО, както и приемането на план график от страна на властите в Скопие за промяна на учебниците по история, в които да бъдат вписани договорените наративи. Освен това, се предвижда и договарянето на конкретни дати за общо отбелязване на събитията и личностите, по които е постигната договореност. Не на последно място е и условието при отбелязване на събития и личности, по които е постигната договореност, политическите фигури, представителите на държавни институции в Република Северна Македония, както и на медиите, финансирани от държавния бюджет, да базират своите официални изявления и коментари на договорените от Историческата комисия текстове.

Изрично упоменати предварителни условия са и задействане на процес на реабилитация на жертвите на югославския комунистически режим, репресирани поради българското им самосъзнание; задействане на процес на осветляване на сътрудниците от днешна Република Северна Македония на службите за сигурност на бивша Югославия; предприемане на системни мерки за премахване от табели и надписи върху паметници, паметни плочи и сгради на текстове, насаждащи открито омраза към България, - например такива, съдържащи квалификации като „българския фашистки окупатор“.

В по-общ аспект, ясно упоменато условие за одобрение на Преговорната рамка от страна на България е и добросъседството да фигурира като хоризонтален критерий в рамките на целия процес на присъединяване на РСМ.

Дано Кирил Петков и неговите съветници да осъзнават, че въпросните условия са задължителни атрибути на каквото и да е компромисно споразумение за промяна на позицията по отношение на Северна Македония и вдигането на българското вето. Каквито и "гаранции" да получат, ако по същество съдържанието на намерения компромис е изпразнено от основните елементи на досегашната българска позиция, особено в частта ѝ, свързана с историческите въпроси, представянето му като "огромен успех на българската дипломация" би било в най-добрия случай поредната нелепост от страна на българския премиер. За съжаление, в този конкретен случай и по тази конкретна тема, с фатални за националните ни интереси последствия.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 139 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 🤣🤣🤣🤣🤣

    260 7 Отговор
    Лъжец и крадец
  • 2 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    322 12 Отговор
    Кирето си отива, Херото си отива, а кашата която забъркаха , си остава ‼️

    Коментиран от #103

  • 3 Чоко

    102 31 Отговор
    Най-обичам статии без автор в стил един ми каза, че киселото мляко е много хубаво, той не е ял, ама на негов братовчед сина му е чул, че е много хубаво.

    Коментиран от #19

  • 4 Иван

    236 17 Отговор
    Предател мръсен ,заекващ олигофрен

    Коментиран от #114

  • 5 бил

    212 15 Отговор
    Кирчо, отивай си с мир, докато още може...
  • 6 Ники

    230 11 Отговор
    ДАЙ ПО СКОРО ДА СЕ МАХА ТОЗИ НАГЪЛ ЛЪЖЕЦ С ЕХИДНА УСМИВКА ОПРОПАСТИ ДЪРЖАВАТА НИ.

    Коментиран от #115

  • 7 Пенчо

    187 11 Отговор
    Много ми и мъчно за Кирето...
    Голям артист!
    Как само се усмихва,лъже и папка...
    Защо не му дадат оскар...
  • 8 Пимен

    41 154 Отговор
    Тези статии имат за цел да клеветят и пропагандират лъжи. Петков 1000 пъти обясни, че позицията ни е непроменена. И понеже чалгаджиите проксита на Пеевски използват като аргумент македонския въпрос за оттеглянето си сега плюем до припадък.

    Коментиран от #116

  • 9 Радио Козяк

    202 16 Отговор
    Уволнената заради грандиозния провал Мустафа да си го взима тоя пинчер и да си го води с нея!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Статията е фейк

    33 98 Отговор
    Преди час Петков, каза какво е казал и какво е направено. Няма нищо освен и извън решениеието на НС някой може да го отнесе за този фейк.

    Коментиран от #22, #117

  • 12 Чоко

    29 123 Отговор
    Всички национални предатели от Възраждане да се успокоят. Кирето каквото и да направи вие ще сте преди него в тази класация

    Коментиран от #59

  • 13 Грантаджиев соросоид

    149 14 Отговор
    Тоя вече като каже "Добър ден" първо гледам къде е слънцето. Патологичен лъжец, по-зле и от Тиквата. Крайно време е да се маха. Не става за премиер. Не е ясно за какво въобще става. И кочина да му повериш ще умори от глад прасетата...
  • 14 Елементарно

    22 101 Отговор
    Рашаните изгряват тука за пореден път но това няма да ги стопли много..нито копейкин ще стане министър председател нито ще излезем от нато..поредното упражнение от чиста злоба..не случайно изритаха правителството като спряха на оня смешния самолета..сега братята македонци ще висят като празни гащи поне още една година за всемирна радост на бг народеца

    Коментиран от #77

  • 15 Делю Хайдутин

    57 17 Отговор
    Преди малко еврокомисарят каза че ще има споразумение до края на месеца.

    Коментиран от #21

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Показаха документи

    22 68 Отговор
    За фейковете на Гроздан и Теодора, тези ИТН,айци големи лъжци излязоха.

    Коментиран от #78

  • 18 Товарния влак

    114 10 Отговор
    за Канада тръгва от осми коловоз на 5 и 15. Кирчо, бързай да хванеш влака, а не да вдигаш ветото!
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Руска пропаганда

    9 48 Отговор
    Ахааа , Бгнес ... :))) Дайте и от Труд

    Коментиран от #32, #79

  • 21 Казал бил

    95 3 Отговор

    До коментар #15 от "Делю Хайдутин":

    Еврокомисаря не може да казва нищо защото няма да имаме парламент поне 2 3 месеца а дали ще имаме правителство в близко бъдеще въобще не е ясно
  • 22 нннн

    98 4 Отговор

    До коментар #11 от "Статията е фейк":

    Ти вярваш на Петков?! А на Дядо Коледа?

    Коментиран от #27, #28

  • 23 Българин

    87 6 Отговор
    този активно работи да си отиде преждевременно
  • 24 Този

    102 7 Отговор
    Е национален предател съд и затвор
  • 25 365 спешъл

    91 3 Отговор
    На тез евроагентите трябва да им се изясни как стои въпроса в своята тежест пък на македонските циркаджии да се обясни че колкото и да църкат условията са им ясни..ние може да не сме най-хубавите хора на света но твърдоглавието ни е ненадминато..
  • 26 Тома

    20 46 Отговор
    Заглавието е голям майтап защото вчера го слушахме и нищо подобно не е казал.Май крадците на народна пара го казват това

    Коментиран от #68, #81

  • 27 Вярвам на себе си

    9 9 Отговор

    До коментар #22 от "нннн":

    Явно след за дадо Мраз, та почнали комсомола та до сега полировка.
  • 28 Вярвам на същестуващи

    7 18 Отговор

    До коментар #22 от "нннн":

    Явно ти вярваш в несъществуващи или не известни "репортер на БГНЕС."

    Коментиран от #82

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Факти

    20 8 Отговор
    Помествате фейк, кой е този неизвестен репортер на БГНЕС ?

    Коментиран от #34

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Димов

    57 1 Отговор
    Продажниците нямат история, която да ценят.
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Димов

    34 0 Отговор
    Това "сугестирани" да не е предложени? Що го мразите толкова, тоя език, бе?
  • 36 Азиим

    18 21 Отговор
    Много умело е преиначено казаното от Петков. Не го одобрявам, но с помията се прекалява.
  • 37 Хаха

    15 34 Отговор
    Русофилите само такава новина чакат, само дето малко е фейк
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Механик

    62 15 Отговор
    Хора,осъзнайте се! Дайте да тричаме това американско мекере! Тоя ни продава! Тоя прави каквото му нареди Мустафа! Дайте да ги махаме, додето не е късно. Не знам какво още трябва да направи тоя турист, че да ви светне!!

    Коментиран от #43, #70

  • 41 ОСТАВКА НА ТОВА МЕКЕРЕ КИРО !

    56 13 Отговор
    ОСТАВКА МРЪСЕН ПРЕДАТЕЛ НА БЪЛГАРИТЕ ! ОСТАВКА !

    Коментиран от #49

  • 42 Толуп

    16 37 Отговор
    Леле,леле голяма помия се изля.Човека 100 пъти повтори,че няма да вдигат ветото,ама малко му преиначават думите.
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Абе защо

    46 2 Отговор
    комшиите- византиици,въртяха на пръста си макетата десетилетия,заради едно име.При условие,че и там се смениха различни правителства,с различни програми? Но нито едно,не отстъпи и сантиметър.Нашето недоразумение( наше е, защото ние си го избрахме) ,вчера дошло,и решава еднолично, въпрос от национално значение.Браво на Славчо! Това че се дръпна рязко,не е случайно.Именно неговите министри са го запознали,каква манджа се готви тихомълком в кухнята,от кирето.Затова се изтеглиха от властта.Сетиха се за лафа..Ти ми доказвай,че не си камила". Кирето изпълнява заповедите спуснати от големия шеф.И всичко опира до пари.На шефа му дреме дали макето ще стъпи в ЕС,той си го е прибрал вече в Отанчо Целта е друга: Влизат в ЕС,и европуделите скоростно,с еврофондовете да изградят цялостна ж.п инфраструктура,магистрали,шосета от шиптърите( там е най голямата му база) през макетата, до Дунав мост.Без да похарчи цент,но ще ги ползва когато и както си иска.Защо, вероятно сте се сетили.Ако маке- територията беше разположена географски като унгарската,едва ли щяха да пресират толкова ЕС и нас.

    Коментиран от #47

  • 45 Хъхъ

    11 23 Отговор
    Алооо ФактиБГ, не се ли усещате че лъжете и манипулирате пак в полза на платените ви драсканици ?
    Хайде стига поръчкова журналистика к бъдете обективни !
  • 46 !!!?

    9 25 Отговор
    От прокремълските пропагандни центрове разбираме, че вдигането на "ветото" не трябва да е цел на Кабинета, а удължаването му до без край защото това е в интерес на Москва !!!?

    Коментиран от #83

  • 47 Абе ти защо не четеш

    13 10 Отговор

    До коментар #44 от "Абе защо":

    Не вярвай на кого то си искаш но нашия не е вдигнал и няма да вдига ветото, Оливер Вархейи го каза.

    Коментиран от #80

  • 48 НИЕ

    41 5 Отговор
    Ще се окаже ли Петков най-обикновен национален предател....?
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Предател

    35 6 Отговор
    Вън от властта и от България....
  • 51 Благой от СОФстрой

    22 9 Отговор
    Тоя никаквец кирчото се е подготвил да управлява България едноличо, пример му е Путин и путинизма! Много е вероятно българето да му позволят, те така са свиkнали!
  • 52 Тъпото си отива.Протектора си отива....

    31 6 Отговор
    Остава Кокорчо да пази цеха за торти и баклави...
  • 53 този

    37 5 Отговор
    Да бъде осъден за национално предателство, наистина, трябва да подпише петиция, какъв е тоя да разполага с нашата нация, да взема решение без народа
  • 54 Милена

    43 5 Отговор
    Тоя изобщо не го интересува, че ще зачеркне хилядолетната ни история.
    Отвратителна американска нисша подлога!!

    Коментиран от #113

  • 55 Ежко Бежко

    34 10 Отговор
    Кирето това, Кирето онова. Исподраскахме клавиатурите да пишем колко лошо ни е прецакал Кирето. Не братя българи, ние, целокупния български народ се прецакахме, при това на 3 пъти с избора си за парламент. Не се научихме да отсяваме зърното от плявата. Истинските българи се наричат копейки, ушанки и предатели и о ужас - развявали Самарското знаме, ама то приличало на руското и т.н. Мислете за кого гласувате, ама надали. Вече 30 години настъпвате една и съща мотика, ама не стига алъл да направите крачка в страни. Напред към евроатлантическото ни бъдеще, нашият цивилизационен избор.
  • 56 Майкоооооооо

    25 5 Отговор
    Лелеееее, и аз гласувах за тоя...... Ама той кви ги редеше преди изборите.....

    Коментиран от #73

  • 57 Гост

    29 3 Отговор
    Аз не помня кой го доведе тоя Киро? От къде изникна?

    Коментиран от #65

  • 58 1234

    25 5 Отговор
    Аиде кире избери си стьлб казах ти че вьжето ти е готово намазано с сапун аиде юда време ти е
  • 59 Гост

    20 6 Отговор

    До коментар #12 от "Чоко":

    Аз като ги гледам май ще са преди него и в резултата на изборите. Представяш ли си? Копейкин преди ПП, хахахах. Аз ще си взема семки и бира и ще ви гледам сеирите
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Историка

    14 6 Отговор
    Не сте много остри, щом вярвате на тази партенка.. Даже е трудно да се нарече статия.
  • 63 Кирчо

    26 5 Отговор
    прочетен вестник си и върви там от където дойде .Жалко е че ще останеш в историята като човек не познаваш родата си история. По ти отива при господарите ти от Америка върви си там
  • 64 Абе ее

    28 6 Отговор
    ТОВА НЕДОРАЗУМЕНИЕ ,КОЕТО САМО ХАБИ ВЪЗДУХА ,ДОЙДЕ ОТ MAYBATA СИ ЗА ДА ПРЕДАДЕ ВЪЗРОЖДЕНСКИТЕ ВЪЗГЛЕДИ И БОРБАТА ЗА ОБЛАСТ МАКЕДОНИЯ НА ДЕДИТЕ НИ ЗА ТОРБА С ЖЪЛТИЦИ ,ПРЕДАТЕЛСТВО ,КОЕТО НЯМА ДА МУ ДАДЕ МИРА ДО КРАЯ НА МИЗЕРН ОТО МУ СЪЩЕСТВУВАНИЕ!
  • 65 Как от къде

    13 7 Отговор

    До коментар #57 от "Гост":

    От господарите му от хамерика

    Коментиран от #72, #74

  • 66 Русокосия

    11 6 Отговор
    Оливер Вархейи одеве излезе и каза каква е истината. Статията е подвеждаща и манипулативна отвсякъде.. Евала, шарени калинки!
  • 67 Лекар ихтиманец

    15 2 Отговор
    Вносните премиери да като вносните домати.
  • 68 Лея13

    26 4 Отговор

    До коментар #26 от "Тома":

    Нещо май не те разбрах.Искаш да кажеш, че всички лъжат,а Киро казва истината!?И освен това, другите крадат,а Киро и Кокоро(плюс Лорер и жена му) не са помирисвали държавни или евро пари?!Или си много доверчив (тоест глупав и наивен) или си цъфнал тук да им правиш фалшиво алиби.Избирай.
  • 69 МахнетеГоТозиИзрод

    27 4 Отговор
    Парламента да гласува забрана за правителството,да взима решение за РСМ,без негово съгласие.Докога ще го търпите тазиГнуснаАмериканскаПодлога.На него не му пука нито за България нито за нейната 13 вековна история.

    Коментиран от #71

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 ГЕРБ=ДПС =ИТН=Възраждане.

    3 10 Отговор

    До коментар #69 от "МахнетеГоТозиИзрод":

    Правителството пада идва Герб с ДПС,ВМРО,БСП и вдигат ветото срещу помилване от ЕВРО СЪЮЗА,никой няма да бъде съден,В Новото разграбване е вклюмена и Възраждане.

    Коментиран от #84

  • 72 Путиниада

    3 7 Отговор

    До коментар #65 от "Как от къде":

    Господарите от рашизма. Обмисля се отнемане на правото на про руските държави в Евро съюза да го посещават с лични карти

    Коментиран от #85

  • 73 Путиниада

    5 10 Отговор

    До коментар #56 от "Майкоооооооо":

    Имаш възможност да бъдеш от Рашисткато мнозинство на ИТН

    Коментиран от #86

  • 74 Лея13

    11 5 Отговор

    До коментар #65 от "Как от къде":

    Тъй лии??От Америка, значи!? Това се казва услужливо къса памет!А не е ли всъщност най напред това келеменце промотирано от наш Мунчо, който твърдеше, че ако имало повече министри като Кирчо, държавата щяла да цъфти?А не ги ли очевадно подкрепяше като проект и след това когато се бориха за народното събрание Кирчо и Кокорчо?Не я ли забърка всъщност президентът, така наречен, цялата тази каша с безсмисленото си, смехотворно юмруче и високопарните си празни приказки? Преди това буташе ИТН, които не можаха да направят нищо.И всички тези неща се случиха и случват само заради болната амбиция на един случайник да има повече власт, отколкото му се полага по конституция.Какво общо има тука Херо Мустафа, която постоянно тикате насам натам като плашило?Нали не твърдиш, че наш проруски Муньо е направил услуга на американците!?
  • 75 Аззззззззь

    12 4 Отговор
    Извинете Путиниада, сменете си зелената дрога. Организирайте си мислите! Вече не е актуално да си против Русия!
  • 76 Валентин

    19 6 Отговор
    Киро е предател и трябва да изкара до края на дните си в затвора
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Про100 Киро

    9 2 Отговор

    До коментар #17 от "Показаха документи":

    Чети по внимателно документите, и ще разбереш, кое е фейк!
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Фейк Нюз

    15 4 Отговор

    До коментар #47 от "Абе ти защо не четеш":

    Ако Славчо не бе напуснал кабинета, Кирчо беше готов да вдигне ветото!
    Нали заради това развалиха седянката!
    Нали заради това Херо си заминава!
    Всичко е ясно, вече!
    Колкото и да овъртате и хитреете с изтъркани клишета като (руска пропаганда, Русия имала интерес.... и Т. Н.) на хората е ясна истината!
    Заблудени, вече няма!
    И така господа драскачи (тролчета), продължавайте да си внушавате, че нещо, ще промените, и че сте гениални с "творенията" си!
  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Не вярвам на теб

    6 3 Отговор

    До коментар #28 от "Вярвам на същестуващи":

    Аз пък вярвам на ушите си!
    И всичко написано е вярно.
  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Ха ха хо

    7 1 Отговор

    До коментар #71 от "ГЕРБ=ДПС =ИТН=Възраждане.":

    Нещо обърка лагерите.
    Я пак помисли и се изкажи
  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Имаш възможност

    9 1 Отговор

    До коментар #73 от "Путиниада":

    Имаш възможност да спреш с опиятията, и да разбереш, къде се намираш, какво се случва, и коя година сме!
    УСПЕХ
  • 87 Ждрольо

    13 3 Отговор
    Оставка, бре соросоидно продажно мекере!
  • 88 Гостът

    7 21 Отговор
    Аз не разбирам защо трябва да устояваме ветото. Има две възможности, първата е да имаме съсед от НАТО и ЕС с други думи приятелска държава в такава ситуация освен да трупаме ползи друго неможе да се случи.
    Втората възможност е да поддържаме ветото и да сме съседи на неприятелска държава, която всеки момент може да се съюзи с нашите врагове. Естествено е такава държава да насажда омраза към нашия народ. В този случай ще чакаме македонците да започнат да ни обичат и да ни признаят историята. Много по-вероятно е това да не се случи, докато в първият случай е възможно народите в две приятелски държави да започнат да се обичат. По време на ветото, докато чакаме обичта на македонците, за нас могат да се случат много лоши неща:
    1. Европейския съюз да ни отреже обещаните пари. 2. Популистки партии като възраждане да усилят влиянието си, което ще ни върне там от където тръгнахме през 1990 г. 3. Много икономически загуби за бизнеса и т.н. И всичко това само заради някакви патриотични прищявки и фалшива гордост. Мислете хора в библията гордостта е представена като лошо качество.

    Коментиран от #90, #102

  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Възроден българин

    4 1 Отговор

    До коментар #88 от "Гостът":

    Не е гордостта а арогантността... И 4. Бъди роб на бога а не на Раба божий !...
  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 ИНЖ

    6 12 Отговор
    Е много ясно, че това "вето" е смешно и обслужва само и единствено интересите на Москва!!!!
  • 93 ПЛАНЪТ Петков:

    8 5 Отговор
    1. Пускам вълка в кошарата.
    2. Мисля как да не яде овцете.
    3. Бягам в Канада където няма овце.
  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 Иванчо

    5 5 Отговор
    Бре да му се невиди, забравихте гАнчовска какви ги беше надрънкала на германската външна министърка, четете бе, има го във вестниците.
    Сега някой друг виновен. Бре тия патриотарски изцепки, платени от Митрофанка, докога ще ни ги пробутвате?
  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 Болярин

    9 3 Отговор
    От този МАЙЦЕПРОДАВЕЦ друго не може да очакват българите ! Това арогантно и тъпО нищо по-скоро да отива при баща си в Канада - може да на направят там полицейска академия за ДС малоумници, а защо не и приют за метално увредени, като тях !!!
  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 Асенчо

    4 0 Отговор
    хайде да дадем х1лев, да купим еднопосочен билет с кораб на Кире до Канада ...
  • 102 ???

    2 0 Отговор

    До коментар #88 от "Гостът":

    Хайде сега си прочети как и кога Република Северна Македония стана член на НАТО и после пак пиши такива глупости.
  • 103 Кашата,

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    която забъркаха тези се нарича национално предателство и цели унищожаването на българския народ и на България! За подобно нещо всяка една уважаваща себе си държава би ги обесила. Сещате ли сега защо толкова ни натискаха за премахване на смъртното наказание?
  • 104 Патриот

    0 3 Отговор
    Аз гледах цялото интервю на премиера и тази статия са някакви свободни съчинения. Незнам и за стила, който бил неразбираем. Сигурно ще е такъв за човек, който живее от 5 години в България, за другите думите на премиера са кристално ясни. Разбира се, че има преговори за вдигане на ветото. Те не са спирали, НО ВДИГАНЕ САМО ПРИ УДОВЛЕТВОРЕНИЕ НА БЪЛГАРСКИТЕ НАЦИОНАЛНИ ИНТЕРЕСИ. Така че водене на преговори за вдигане на ветото не е новина, а дълъг процес, който го е имало и сега го има. Сега въпроса не е "дали" ще бъде вдигнато, а когато това се случи дали българските национални интересни са защитени или не. Това което Кирил Петков каза е, че няма промяна на позицията от българска страна тоест ние си държим на нашето.
  • 105 кокорчо

    3 0 Отговор
    кирчо кривоусти обеща да си вдигне гащите
  • 106 Шорошня бг

    1 0 Отговор
    Петков-Троянски кон от канада
  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 Гошо

    0 0 Отговор
    Какво ще вдигаш бе мършааа
  • 109 Гошо

    1 0 Отговор
    Какво ще вдигаш бе мършааа
  • 110 БГ Истина

    2 1 Отговор
    Невероятен "премиер" и това е! Браво Македония с крадената си история! Ще я добута той до ЕС но къде набута България. При този управляващ идиот се говори основно за Северна Македония и Украйна. Коа ще свърши нещо за България и Българите????
  • 111 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 112 Божеее,

    1 0 Отговор
    Ама вие въобще чувате ли се какви ги плещите?!Вие сериозно ли искате от Македония да реабилитира жертвите на югославския комунистически режим?!А,какво ще стане с жертвите на окупационния български режим по време на ВСВ?!Стига с дивотиите!До вчера въобще не се сещхате за участниците в Илинденско -Преображенското въстание !Я,попитайте някой ученик от горните класове, дали освен Гоце Делчев и Пере Тошев знае за други дейци на съпротивителното движение в Македония?Даже и за втория се съмнявам,че знае нещо!И всичките други дивотии упоменати в горния нагъл пасквил!А,не искате ли македонците да застанат и в позиция партер!Как не вие срам?!Също като Путлер утре ще обяснявате,че светът ви принадлежи,защото сте най-велики!Стига вече!
  • 113 Абе

    0 0 Отговор

    До коментар #54 от "Милена":

    Я,се спри малко,бе п.атке!За каква хилядолетна история бълнуваш!Сто процента не знаеш даже коя година е създадена България и къде точно!
  • 114 Минчо

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Иван":

    И въспитаник на Харварт хахаха що не го испъдят тоо и другия болен мозак и да се преключи как няма стабилен да поеме и ръководи държавата по нейните интереси ннмат край проста ите
  • 115 Офчар

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Ники":

    Мушенник и другия е същия водят държавата към гибел във всяко отношение
  • 116 Минчо

    1 1 Отговор

    До коментар #8 от "Пимен":

    Въобще нее така обещанията които даваха точно за нафтата че няма да мине 3 лева а днес 3. 47 това нее ли лъжа те правят квот си искат не и в полза на държавата казал рекъл дрън дрън сега казва така после друго само лъжа и да се маха по добре и кът ти харесва тръгвай с него как може да се вярва на циркаджия
  • 117 Минчо

    1 1 Отговор

    До коментар #11 от "Статията е фейк":

    С неговите лъжи и простотии отнася го народа
  • 118 Онугундур

    0 0 Отговор
    Ние сме много по-велики от Австрия. Имаме собствена азбука и език.
  • 119 демоникрация

    0 0 Отговор
    Кукла на конци! Труженик за чужди на страната ни интереси! Измамник....
  • 120 Иво

    0 0 Отговор
    Абсолютно съм добронамерен към Кико, даже се прецаках та гласувах за него , но да внимава какви ги върши по Македонския въпрос!Историята помни как завърши един друг Мин. прецедател...Ал. Стамболийски ..ми е мисълта. Кирето е малко скаран с българската история но в Гугъл пише всичко!
  • 121 Перо

    0 0 Отговор
    Какво означава последното изречение? Има ли допуснати фатални последици за БГ във френското предложение за които да не е искана корекция!