4 Юли, 2022 21:00 39 223 287

Кой взима хилядарките от Русия, нека разберем истината

  • лена бориславова-
  • българия-
  • русия-
  • 4000 лева-
  • кирил петков-
  • руски дипломати-
  • русофили-
  • пари-
  • владимир путин

Огласяването на имената им може да се окаже много благотворно за България

Кой взима хилядарките от Русия, нека разберем истината - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Когато началникът на кабинета Лена Бориславова разкри пред Дарик радио за политици, журналисти, анализатори, политолози, на които им се плаща от Кремъл по няколко хилядарки месечно, за да формират обществено мнение в полза на удобни на Русия тези, информацията беше споделена от шефа на ДАНС на закрито заседание на парламента. (Включително за настоящи депутати, засечени в контакт с руски служби, за хора на високи позиции - и за суми по-големи от споменатите от нея 4000 лева.)

Разбира се, шпионите и агентите на влияние се използват от всички разузнавателни служби по света, те не са само руски патент. За страна - член на ЕС и НАТО обаче проникване от такъв мащаб в законодателната и изпълнителната власт, и сред онези, които формират общественото мнение, е пробив в националната сигурност. Извършен е от държава, която не споделя нито една от ценностите на съюзите, към които принадлежи България. През април м.г. президентът Румен Радев окачестви като “дълбок пробив в националната сигурност” разкритата група от петима високопоставени военни и държавни служители, съпругата на един от които е предавала информация на човек от руското посолство. За изгонените наскоро 70 руски дипломати и служители обаче държавният глава се измъкна с оправданието, че няма достатъчно информация - не бил получил доклада от ДАНС, и се надява “премиерът да го е обмислил”.

Агентите на влияние

В шпионажа на XXI век агентите на влияние често са по-ценни от онези, които събират и предават информация, те са част от инструментариума на т.нар. “мека сила”, чрез която една държава защитава интересите си. Това са личности, които използват позицията си, за да повлияят на общественото мнение или при вземане на определени решения в интерес на държавата, чието разузнаване обслужва агентът. Тяхната ефективност е в това, че заради своите позиции и надеждност за аудиторията или кръга, в който оперират, те въздействат върху изграждане на мнения, убеждения, решения. От “полезните идиоти”, които се опитват да правят същото от най-искрени подбуди, ги различава заплащането. Често като пример за агент за влияние се дава библейската история за Хушай, който станал съветник на Авесалом, за да саботира плановете му, изпращайки информация на баща му - цар Давид. Така му помогнал да победи разбунтувалия се син и да си върне трона.

Прескачайки от Библията в българската реалност, ефектът от обслужващите кремълската пропаганда персони се мултиплицира благодарение на медиите и тяхната представа за “другата гледна точка”. Така например “друга гледна точка” за войната в Украйна, представена често от агентите на влияние e, че Украйна сама е предизвикала руското нахлуване - тоест руската теза. Или че онова, което правят българските управляващи се разминава с желанията на българския народ - както обича да казва руският посланик Елеонора Митрофанова.

Едва ли всички, които обясняват как велика Русия ще накаже България, като спре газа, петрола, ядреното гориво и я остави на тъмно и студено, получават пари, за да плашат. Също и онези чиновници, които изгубиха пътната карта за българския “Турски поток” - може по невнимание да са я оставили в нечий чемодан. Парите обаче винаги оставят следи.

Гласност за “рубладжиите”

Какво би станало, ако се появи списък с “рубладжиите” - персоните, които обслужват руските интереси срещу заплащане? Списъци много, ще си каже българинът, какво, като бяха разкрити сътрудниците на ДС. Така е, но след като излязат на бял свят, тяхната сила на внушение и влияние ще отслабнат, следователно вече няма да са така желани събеседници в медиите. А осветят ли ги, ще си загубят и хонорарите - освен ако не минат от платената любов към безплатна, по вътрешно убеждение.

Огласяването на имената може да спомогне за прочистване на крайно замърсената медийна среда в България, като се започне с режима на “другата гледна точка”. Държавните медии, чиято трансформация в обществени още не се е случила за изминалите над три десетилетия, биха могли да дадат пример.

Публичността на имената би имала и друг ефект в България, където - поради особености на народопсихологията, всеки най-обича да брои чуждите пари. Даже да са путински копейки. Хората ще се усъмнят: “Щом ги говорят тия работи за толкова пари, може и да не са верни”, или ще завиждат - значи, на едни плащат по 4000-5000 лева да убеждават в руската сила, величието на Путин и колко прогнил и “гейски” е Западът, а други правят същото безплатно.

Какво премълчават онези, които се опитват да контраатакуват

След разкритията по Дарик радио, в социалните мрежи и медии се появиха залпово материали за “грантовете от Сорос и САЩ”, милионите, които плащала “Америка за България” на неправителствени организации и др. подобни. Само че удобно се премълчава фактът, че тези фондации обявяват публично медиите и проектите, които финансират, както и стипендиите, които отпускат. Бенефициерите на средствата също обозначават, че са получили финансиране. Но описаните в доклада на ДАНС политици, журналисти, анализатори и пр. получават пари в брой и съвсем не искат този факт да се разчуе. Да не би да ги е срам?

Автор: Емилия Милчева


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 321 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Който и да

    203 11 Отговор
    ги взима, не стигат до нас...

    Коментиран от #84, #198

  • 2 Хилядарките

    208 21 Отговор
    ги взимат спонсорите на троловете във форумите

    Коментиран от #237

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Някой

    316 53 Отговор
    Не знам дали се плащат хилядарки, за да се формира положително мнение за Русия, ама едни други грантове яко вървят.

    Коментиран от #245, #248, #275

  • 5 Хахаха

    220 32 Отговор
    Макартизъм по български ли? Или просто лов на вещици и репресии..
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Източна ромелия

    346 111 Отговор
    Абе дойче зеле неразбрахте ли, че 90% от българите обичат и хвалят Русия без пари

    Коментиран от #45, #54, #218, #220, #261

  • 8 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    212 67 Отговор
    ЛЕНО засрами се ВИЕ докаро докарвате народа до фалит и просешка тояга
  • 9 Плашимир

    168 26 Отговор
    Тайна майна. Това е нещо като биткойните. Има го ,ама никой не го е виждал. В джобчето ми дрънкат виртуални семки и целофани от бонбони.
  • 10 Macтypбиpaщият c вълцu

    161 44 Отговор
    Ленче,само да имах да ти давам по 14 000 заплата на месец,щях да те пълня като пуйка.
    Бих ти запълнил всяка фуга.
  • 11 пешо

    227 40 Отговор
    "Само че удобно се премълчава фактът, че тези фондации обявяват публично медиите и проектите, които финансират, както и стипендиите, които отпускат."
    а бе, вие в кафяв салон ли сте... таквоз! били били обявявали! и? това променя ли същността на нещата? а тя е, че хиляди знайни и незнайни дечица на капитан грант се прехранват от подаянията на к.рава.ри, сор.о.соиди, а.ден.ауери, е.бер.ти, н.оймани и пр.
    и в замяна тровят духовния свят на туземеца.
    погледнете кого публикувате и какво публикувате! после се правете на невинни калинчици.
    а, да - и трийте, трийте!
  • 12 Гост

    165 36 Отговор
    Агенти магенти ама не казваш нищо за аферата с Киро. Бабите по пейките говорят слухове разни от това, че си бременна от него и голяма любов имате и той щял да оставя женаму и да се жените, та до там, че било само забежка за един път.
  • 13 Ами ако просто това не е истина-

    195 31 Отговор
    което е най-вероятно- ще бъде ли съдена въпросната за сплетничество? Злите езици говорят за едни пари, които Ленчето е получавало за синекурното си присъствие в една банка - факт, който е подплътен с ПУБЛИКУВАНА ведомост за получавани сума. В този случай истината не е някъде по средата, а си е съвсем очевидна...
  • 14 Черна нощ

    60 5 Отговор
    Е във гората ...вее вятъра студен....
  • 15 провинциалист

    143 9 Отговор
    Човек къде може да се запише за такава заплата?

    Коментиран от #78

  • 16 видял

    42 107 Отговор
    На рашка му трябва само водка и сальодка.!!

    Коментиран от #86

  • 17 САМО ДА НЕ МЕ ИЗТРИЯТ

    121 15 Отговор
    Еми, ти откъде изкочи бе п.и.л.е? Из под шапката на DW ли?

    Коментиран от #145

  • 18 Георги

    115 24 Отговор
    Ще дойде време и ще чуем за доларджиите. Там КАТО минем през конвертация в левове, ще се ужасим. Всяко чудо за три дена!!!!
  • 19 Тити

    140 22 Отговор
    С подобни хилядарки само че от едно друго посолство ”демократите” си накупиха апартаменти в Лозенец и по Бояна...
    Спомняте си в Авганистан как бързаха да „хванат” колесника на самолета....та така и тука..ще стане...
  • 20 Страничен

    116 6 Отговор
    Осветляване веднага! Народа трябва да е на ясно какви лицемери и бокл@ци има в политиката и журналистиката!
  • 21 Госあ

    128 21 Отговор
    Със сигурност знаем кой взема хилядарките от сащ и лондон обаче !!! Дори не става въпрос за ЕС ! От ЕС се вземат константно и ротационно от началото на членството
  • 22 Аз Купейкин

    39 91 Отговор
    Да не си помислите ,че взимам рубли от мутрофанова,нееее аз я обичам
  • 23 1020

    137 22 Отговор
    А сега дайте и списъка с доларджиите, че да се наместят нещата.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Лена към Киро

    96 20 Отговор
    В солун ми пръсна гълъбарника е човек. В софия ми напълни ноздрите.Виждаш ли ,че съм готова на всичко за теби .
  • 26 ГОРСКИ

    114 8 Отговор
    Един бърз одит и ще разберем къде похарчихте милиардите !!!!!!!!

    Коментиран от #281

  • 27 ппппп

    139 22 Отговор
    Нали УЖ дойдоха да ни кажат за далаверите и престъпленията на Бойко Борисов, а се заплеснаха с Митрофанова и семействата на писланниците! Искаме да чуем поне едно престъпление на бойко , а не ни успивайте с фалшиви новини !!
  • 28 Помак

    48 9 Отговор
    ....Лепа ..ас та аресвам...тука колегите ...се за нешто ..сех ли кекс ли ,се ти говорят ...ас не сам такав...при меня е платоническо ....вярваи ми ...
  • 29 Със закон държава се строи

    115 7 Отговор
    Ще бъде чудесно да бъдат публикувани подобни списъци!
    Наклеветените хора ще осъдят Бориславова, или тя ще докаже думите си (ще падна от стола от изненада).
    Все пак, държавата не трябва да се управлява от шпиони или лъжци...
  • 30 да живей България без вас

    78 14 Отговор
    Живеем в лъжовен свят , политиците ни лъжат , партньорите ни и те ни лъжат , накрая .... е на края не изтърпях и Deutsche Welle-то и , ама напрао не му и дочетох лъжите. Признавам си. Е не моете да ме напраите " рубладжия " , щот не ми е за пари , а от вас ми извира , вие гнетете , то блика . А со здраве.
  • 31 нннн

    109 7 Отговор
    Ами изкарайте ги всички, които вземат пари от чужбина. Без изключение! Много весело ще стане. И сумите съобщете - да видим класацията. Някой може ли да познае, коя държава ще е на първо място?
  • 32 Амдертлиев

    107 10 Отговор
    Значи ,ако вземаш кинти от Ш$ р$ ш е де мок рат ично и няма нищо лошо?Абе да ви имам критериите и ценностите.Все едно съм се върнал в годините веднага след важния за бкп априлски пленум ли беше?Правилно казват,че колелото на историята се върти.Като сте решили да ги вадите на показ,извадети ги всички,които получават външно финансиране и работят против интересите на България.
  • 33 Българин

    32 84 Отговор

    До коментар #3 от "Бай Наско":

    Въпросът "кой точно взема парите от Пасьолството на Рассия в Задунайская Губерния " ще остане открит! Отговор могат да дадат само службите, обаче изглежда, че и някои персони работещи за тях са се облажили! Да се надяваме, че след сериозното съкращение на персонала в Пасьолството, голяма част от майцепродавците ще останат без допълнителен доход!
  • 34 Бегай !

    81 17 Отговор
    Хиподил имат една песен за тая."Ти си селско момиче и миришеш в тор,имаш вежди говежди и го ду.хаш в обор и т.н.
  • 35 Селския

    80 17 Отговор
    Ами, че Ко я слушате ленчето, тя освен за на Кирчо таковата, май за друго не мисли и не става.........като всичко и е ясно, що не каже кой папка европаричките и взима от чичо сам ???????
  • 36 гьобелсчета

    91 10 Отговор
    А , щях да забравя , това да се позовавате на фриволната Лена си е бая несериозно , дори за кафява медия като вас .
  • 37 БигириМигири

    98 17 Отговор
    Абе моме проста, кой ти даде поста? Даде ми го вожда който ме о ножда.

    Коментиран от #46, #285

  • 38 Гост

    33 32 Отговор
    Задължително трябва да се кажат имената на предателите...... и на проруските ...трол ейбуси....
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Бряяя

    63 15 Отговор
    Голяма мания към тая Русия.Ако бяхме под контрол на Русия нито НАТО ще ни пуснат да влезем нито във дръгливия ЕС.Тръгнали маймуни с трици да хранят.

    Коментиран от #47

  • 41 ние от факти

    17 49 Отговор
    зашото сме руски продажен сайт за новини
  • 42 ХунтерБидон

    76 16 Отговор
    Значи ако правилно съм разбрал, Емилия Милчева - агент на влияние, шпионка, служеща на продължението на Държавния Депаратамент на Ф А Щ - Дойче зеле, вика дръжте крадеца,пардон....шпиона....сюреализъм някакъв....
  • 43 3.14К

    84 17 Отговор
    Писна ми! По-нагъл, да не кажа тъп материял по въпроса едва ли ще се измисли. Тая, авторката е от тези, които вземат грантови пари. Цялата им секта около Медияпул, Z, Антоанетките, Ристьо, агента Сашо, Академика, Инджевци, всички централни мисирки и мисири, Сега, вчера и утре, пишат за парите на Отворено общество и Сорос. Безскруполни до безсъзнание, каквито са им и материалите. Гадост!
  • 44 Матей преображенски

    66 12 Отговор
    Голямо оправдание ,не ще и лаф,ни е се борим срещу руската агентура и влияние,а факти йок.Само бля-бля и то от кого,от хубавата елена,подбудителка на Троянската война.Тук са замесени и други персонажи,много по-опитни и с голяма изгода от сътрудничеството си с американските служби,та може ли да бъде иначе,без масирано предателство как навсякъде ще минават техните интереси,за сметка на българските.Русия не ни е враг,но подвластните на сащ управници създават невероятни провокации,без да ги интересува ,че накрая всичко ще се обърне срещу тях.В някаква степен се повтарят събитията от 2 св. война,донякъде изопачено и в обратен ред,но в крайна сметка Източна Европа ще мине под руско влияние.
  • 45 Кажи честно

    27 22 Отговор

    До коментар #7 от "Източна ромелия":

    90% по форумите, на площада 3%. Що така ? 4000 лапат тарторите, а заблудените мухите.
  • 46 Тинтириминтири

    68 7 Отговор

    До коментар #37 от "БигириМигири":

    Абе леснаЛена,кой ти даде таз заплата ? Даде ми я този ,де ми бърка под полата :)
  • 47 И ти ли

    11 9 Отговор

    До коментар #40 от "Бряяя":

    Попадна в този списък. Нямаш друго обяснение за този защитен коментар.
  • 48 В смисъл , Бялата Златка

    18 8 Отговор
    С какво се прехранва?!Кой му издържа Алфа?
  • 49 ........

    64 11 Отговор
    Те искат да си предадем българските национални интереси,за да се доказваме,че не сме "русофили",а всъщност такива като Ленчето ни затриват и ще унищожат България.
  • 50 рублев

    49 8 Отговор
    за долардцийте нищо не се споменава. а, те са всички останали
  • 51 Ленечето и Октопода на промяната

    65 8 Отговор
    Забележете,че всеки,който защитава България и българските интереси го наричат "русофил",за да го неутрализират.По едно време и на ГЕРБ викаха русофили,но св осъзнаха колко са смешни и започнаха с "мафия".Този,който им диктува какво да говорят не е българин и се излагат от време на време.
  • 52 Уса

    56 3 Отговор
    Никой не получава заплащане за предателство към народ и родина в рубли.Който го прави получава евро или долари.Заради санкциите Русия включи рублата,като разплащателно средство а до преди това търгуваше с евро и долари само руския народ използва рубли.Ако търсите рубладжии ще намерите на кочо маркочо
  • 53 Да, хубаво би било

    67 7 Отговор
    Госпожо автор на тази толкова пространствена статия, много добре би било не само имената им да публикуват, а и доказателства, че са взимали пари. Не само празни приказки и внушения,каквито и вие правите. Умишлено "вие" не е с главна буква. Просто защото изключително много са ми неприятни хора като вас. Защото всеки би могъл да набеди друг, както и да каже всичко, каквото си поиска. Доказателства! Писмени, при това! Ако има такива, дайте ги, моля!
  • 54 От къде

    32 8 Отговор

    До коментар #7 от "Източна ромелия":

    От къде знаеш, че са 90% ? Дай някакви доказателства - линкове и т.н...
  • 55 Перо

    63 7 Отговор
    Най-старата професия е проституцията,но тя е по-морална от “леките” жени с много баджанаци,към които е горната персона,която прави опит да ни облъчи с приказки от интернет!
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Тодор Правешки

    15 49 Отговор
    Абе, рашибозука, да питам:
    сега, като разбрахте, че на "ония " им плащат по 4 000 лева на месец, за да бълват руска пропаганда, не ви ли е малко кофти с вашите 18 стотинки на пост... М? 😀😃🙂

    Коментиран от #170

  • 58 ХА ХА ХА

    63 9 Отговор
    АБЕ ЛЕНЧЕ ...НИЕ РАЗБРАХМЕ И КОЙ ВЗЕМА ДЕСЕТКИ ХИЛЯДИ ОТ НАШИЯ ДЖОБ ВСЕКИ МЕСЕЦ !!!! КОИ ПРАВИ ПАРАПЕТНА ЛЮБОВ ....КОИ ГО ПИПАТ ПО Г....А ....З....Ъ..Т. ! КОЙ КЪДЕ ХОДИ И КАКВО ПРАВИ ! НЕ СЕ СЪРДИ НА ДРУГИТЕ КАТО ТЕБ .....ЗНАЧИ ТИ МОЖЕШ ......А ТЕ .....НЕ ?????????
  • 59 Ега ти урвата !

    58 12 Отговор
    Жалка ....жалка.....много жалка , няма никакъв срам , също като КИРО !
    Мажът и сигурно се гордее със нея !
  • 60 ехее

    46 10 Отговор
    Вече и Зелето са на амбразурата да бранят децата на капитан Грант :-)
  • 61 КОЙ ПОЛУЧАВА ПАРИ ?

    33 12 Отговор
    След разкритията по Дарик радио, в социалните мрежи и медии се появиха залпово материали за “грантовете от Сорос и САЩ”, милионите, които плащала “Америка за България” на неправителствени организации и др. подобни. Само че удобно се премълчава фактът, че тези фондации обявяват публично медиите и проектите, които финансират, както и стипендиите, които отпускат. Бенефициерите на средствата също обозначават, че са получили финансиране. Но описаните в доклада на ДАНС политици, журналисти, анализатори и пр. получават пари в брой и съвсем не искат този факт да се разчуе.

    Коментиран от #66, #209

  • 62 Ехото на Москва

    15 49 Отговор
    Ами те всички рубладжии служещи на Путя светнаха като коледни звезди. Политичската коалицията газпром грабеща българският народ и медиините звезди обикалящи студията на ротоционен принцип да ни обясняват колко лошо е да изгоним руските шпиони, занимаващи се с политичски рекет и убийства.
  • 63 Токсик

    67 7 Отговор
    Всички разбрахме , че Бориславова прибира хилядарките от Българската банка за развитие чрез подопечните на своя любовник Кирчо, а същевременно нагло манипулира аудиторията с измислени истории.
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 дървен философ

    41 6 Отговор
    ленче, направи си страница на onlyfans. само за това ставаш.
  • 66 СРЕЩУ РУБЛАДЖИИТЕ , ДА НЕ ЗАБРАВЯМЕ ЧЕ

    49 15 Отговор

    До коментар #61 от "КОЙ ПОЛУЧАВА ПАРИ ?":

    СТОЯТ ............. ДОЛАРДЖИИТЕ , А ТЕ СА МНОГО ПОВЕЧЕ И ПО - ДОБРЕ ПЛАТЕНИ !
  • 67 Лена вовузелата

    32 9 Отговор
    Аз си вземам 4 бомбета и не ми дреме
  • 68 ТАЯ НЕ СЕ ЛИ ОМЪЖИ ЗА НЯКОЙ ИДИОТ ДО

    48 9 Отговор
    МЕСЕЦ , ЩЕ СИ УМРЕ СТАРА МОМА !
  • 69 Бесен _Язовец

    58 13 Отговор
    Едно грозно лъжливо ку.... рве и един пропаднало припагандно НПО платено от сорос.нята

    Коментиран от #71

  • 70 Лена Гювендията

    61 12 Отговор
    Няма имена, а извадки от Гугъл. Вече с КироТъпака го показаха как работи това. Като се вземе предвид, че статията е на ДойчЗеле - соросоидна медия, подлога на краварите, се получава така че статията е манджа с грозде. Тази мърла Бориславова определно е нагазила в ла.ната.
  • 71 Много съм съгласен с теб

    49 11 Отговор

    До коментар #69 от "Бесен _Язовец":

    Лена е гювендия
  • 72 царт

    37 14 Отговор
    Лено,ела да ти дам един як руски керестак,карабабунест с разширени вени,сиринието ще ти е за десерт за човката ти.
  • 73 това, което

    51 12 Отговор
    Запада никога няма да проумее, че има любов, която не се купува с пари и при която няма задни мисли. Славяните знаят за какво говоря, англосаксите и германите никога няма да го разберат. Затова е излишно да се коментират определения като "путински копейки", които звучат твърде елементарно дори за списващите в "Дойче веле". Материята и духът са две различни неща, но е излишно това да се обяснява на хора, в чиито глави са единствено долари, евро, акции, облигации и копейки. Това е кауза пердута. По-точно тяхното е кауза пердута и предстои да го разберат по трудния начин.

    Коментиран от #79, #110, #276, #277

  • 74 Урюрвкос

    39 10 Отговор
    имаше една жертва на режима на Путин Марина Овсянникова която ходеше с плакат зад водещата на новини "стоп на войната" та уж работеше за Die Welt ама я изгонили и пак се върнала в Москва.
  • 75 реално

    58 9 Отговор
    Не е нужно никой да ми дава пари. Да, въсползвам се от живота на Запада и възможностите за харчене на пари, които предлага. Но това не означава, че искам България да влиза нарочно в конфликт с Русия, за абсолютно нищо насреща. Само негативи, без никаква полза. А Русия откровено не иска конфликт с нас. Не е нужно да ми се плаща, за да знам, че този Мики Маус в оставка предаде страната НИ на няколко пъти, само за няколко месеца.
  • 76 Аз ако вземам

    10 27 Отговор
    4 бондака ,щях да съм най големия рушляк.хахаха
    Хем чеша езика хем си вземам заплатата .типично по български .всичко се продава , особено за Рубли и копейки.само че никой няма да ги каже тия , Защото няма да са по малко 400-500 човека поне.
    И ще стане голямо мазало хахаха

    Коментиран от #231

  • 77 НОВИНИ

    41 12 Отговор
    В страната с най развитата демокрация пак се стреля на поразия има стотици убити в чест на деня на независимостта. Четете какво се случва в Чикаго повече убити отколкото в Украйна. 😂
  • 78 нннн

    12 1 Отговор

    До коментар #15 от "провинциалист":

    На бюрото на труда.
  • 79 Ами

    9 42 Отговор

    До коментар #73 от "това, което":

    Нищо подобно няма. В междудържавните отношения няма "любов", а взаимно уважение. Русия никога не е уважавала България.

    Коментиран от #87

  • 80 Кой взима МИЛИОНИТЕ от САЩ

    47 5 Отговор

    През 2015 г. Христо Иванов си подаде оставката като правосъден министър, не защото реформата в конституцията не била проведена както той искал. Подадеси оставката, защото като министър трябваше да живее с 2500 лв. на месец - едно нищо в сравнение с милионите, които въртеше като шеф на НПО-то си. На поста го замести Е. Захариева, която побърза да му напълни гушата с още няколко милиона.
    По открити източници сметката е следната: за 3-4 години фондацията и НПО-то му са разпределили над 11 милиона лв:
    Април 2015 – 5 милиона лв от „Отворено общество“
    Юли 2016 г. – 1.2 милиона лв. от „Америка за България“
    Януари 2017 г. – 5 милиона лв. от европейска програма, осигурени от тогавашната министърка на правосъдието Екатерина Захариева.
  • 81 Агенти

    7 47 Отговор
    Неспорими доказателства има, че вие обслужващия персонал на Кремъл съборихте правителството, чрез заповед спусната по SMS. Неоспорими са и доказателствата, че има хора на заплати, за да работят срещу българската държава. Но грешна е политиката на ПП да стъпват на основите на предишните бандитски режими, възприемайки модела на компромати и умишлени оневинявания - "ное ще имаме едни тука комромати, ще те оневиним, но ще те държим". Това няма да се получи. Тези са се научили веднъж да предават, ще го направят отново в най-удобния момент, ще ви прецакат. Така, че единствения ви ход е да изкарате всичко на светло, техните имена пред обществото и да редизвикате избори. Хора следят и очакват да видят, кои са предателите, и ще бъдат наказани. Имате шанса да спечелите убедително изборите. Така, че колкото и секретна да е тази информация, намерете начин да я пуснете.

    Коментиран от #85

  • 82 Верно ли

    40 5 Отговор
    ????Но описаните в доклада на ДАНС политици, журналисти, анализатори и пр. получават пари в брой и съвсем не искат този факт да се разчуе???? Хахахахахаах, получавали пари в брой, а??? И как се доказва получаването на пари в брой? Ще рече, че всичко, с което ни надухте главите последните дни са само слухове, а???
  • 83 Читател

    37 3 Отговор
    След като са известни НПО-тата, които обслужват САЩ (атлантическия съвет, Америка за България, отворено общество и д-р.) Какъв е проблемът да научим и про-руските НПО?
  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Верно ли

    17 3 Отговор

    До коментар #81 от "Агенти":

    Не дрънкай, преди да си чел, че се излагаш!
  • 86 Хахаха

    17 8 Отговор

    До коментар #16 от "видял":

    Пак да ти повторя: сЕльодка с руската водка, а сАло с хохляцка горилка. Променяй си вкусовите според дневния ред. Скоро сЕльодка и водка ще ви забранят да пиете. Че и ракия също. Ще пиете хохляцка горилка за да поддържате хохляцкий производител.
  • 87 Хахаха

    34 10 Отговор

    До коментар #79 от "Ами":

    Руснаците обичат България. Не лъжи. Не се опитвай да интригантстваш.

    Коментиран от #91, #92

  • 88 Парапета

    44 4 Отговор
    Лено, дай списъка на предателите, които лапат кинти от чужбина!!! Ако не извадиш списък, значи е Лъжа!
  • 89 Кой взима МИЛИОНИТЕ от САЩ

    49 4 Отговор
    Парите на „Америка за България“ идват по линия на Българо-американския инвестиционен фонд и нямат общо с бюджета на САЩ, твърдят във фондацията. Публична тайна обаче е, че фондът е основан и издържан от Американската агенция за международно развитие (USAID) – структура към Държавния департамент. С парите на американските данъкоплатци USAID финансира мрежи от неправителствени организации, медии и академични кръгове в чужбина, които трябва да отговарят за меката сила на Вашингтон.
  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Капан

    10 31 Отговор

    До коментар #87 от "Хахаха":

    Руснаците, като всички обикновени хора борещи се с трудното еждневие и руските мутри и феодали със сигурност. Но не и Кремъл и руската църква, първия лилипут се гаври с българската азбука и история, вторите ченгета признават македония за сръбска колония. Кремълската гентура трябва да бъде разбита в България и Македония.

    Коментиран от #94

  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Токсик

    46 4 Отговор
    Всички само разбрахме , че Бориславова прибира хилядарките от Българската банка за развитие чрез подопечните на своя любовник Кирчо, а същевременно нагло манипулира аудиторията с измислени истории. Друго до момента не сме разбрали.
  • 94 ИМПЕРИАЛИСТ

    9 40 Отговор

    До коментар #91 от "Капан":

    Ти си наивник! Гледай митинга-концерт, по случай годишнина от анексирането на полуостров Крим, в огромния московски стадион Лужники (бивш В.И.Ленин), на 18 март 2022 година, претъпкан с руснаци до козирката. През цялото време не можех да се отърва от чувството, че гледам хорър филм...с Путин в главната роля на ЗЛОДЕЯ. Има го качен в Тубата и добре е да се види, за да се разбере същината на НОВАТА, а всъщност „стара“ руска идеология за......РУСКИЯ СВЯТ.

    Коментиран от #96, #107, #111, #112

  • 95 Хохо секса

    10 23 Отговор
    Копейкин го знаем...
    Кажете кои са другите

    Коментиран от #156

  • 96 Верно ли

    42 8 Отговор

    До коментар #94 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    И какъв ти е на теб "проблема" с руския свят, ако на самите руснаци им харесва? На мен лично пък ми е проблем, че няма Български свят нещо напоследък! Все гледаме в чуждите чинии, не се научихме да си гледаме нашата!
  • 97 Кой взима МИЛИОНИТЕ от САЩ

    45 5 Отговор
    Защо не се приеме закон за НПО-тата.
    Законът на Орбан в Унгария изисква от НПО-тата, които са получили право да оперират на територията на страната, да плащат специален 25-процентов данък върху всяка чуждестранна финансова помощ, която са получили. Освен това, активистите на подобни организации може да получат забрана за страната.
    А за чуждестранните НПО-та в САЩ законът е категоричен, че организациите и техните представители, получаващи финансиране от чужди страни са чуждестранна агентура и са забранени със закон?!
    Замислете се при един такъв закон кой ще загуби повече, Русия или някой друг? И защо американското Правителство в България не искат да чуят за такъв закон?
  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 така така

    46 8 Отговор
    Аз помагам безплатно и от сърце и душа, не че Русия е перфектна, но понеже вие съсипахте България през 1989. Ще отмъщавам както мога. Пък и с руснаците сме си братушки а вие кви сте ни!?
  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 Госあ

    21 3 Отговор

    До коментар #94 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Тц тц тц какъв си ти империалист, да плюеш срещу единствените останали империи - Русия и Китай. Не мога да повярвам. Франция и Япония отдавна не са империи, нищо че японците си имат император даже. За украса на простите демократи

    Коментиран от #114

  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 Кой взима МИЛИОНИТЕ от САЩ

    38 3 Отговор
    Ръководената от Огнян Минчев Асоциация “Прозрачност без граници” е получила през ноември 2021 г. грант в размер на 585 хиляди и 980 лв. за период до ноември 2024 г. Парите са за система за местна почтеност.

    ---За НПО-активисти по проект “Активирай: Изграждане на мост между НПО, частния бизнес и активните граждани”, американската държава чрез Фондация “Америка за България”, е предоставила грант в размер на 586 хил. и 816 лв. В изданията, финансирани от “Америка за България” протестиращите по “жълтите павета” в столицата често са определяни като “активни граждани”. Бенефициент по конкретния грант е Български център за нестопанско право.

    ---Фондация “Америка за България” финансира Академия “Телерик” с 930 хил. лв. През последните две седмици в БТВ и Нова телевизия бяха промотирани няколко млади предприемачи от сферата на информационните технологии, които обясняваха, че са излезли спонтанно на протест в защита на правителството на Кирил Петков. Сред тях бяха и представители на компанията Телерик.

    ---Много са ,просто няма край....
  • 110 Стига вече

    6 24 Отговор

    До коментар #73 от "това, което":

    Славянството е една пропаганда на империализма.
  • 111 Как пък не

    17 3 Отговор

    До коментар #94 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Никога няма да го гледам. НИКОГА, запомни го добре. Да си празнуват, каквото искат, свободни са, ама надали. Аз съм българин и не съм длъжен да следвам или да гледам пропагандата на никого. Никога няма да допусна някой да ме манипулира!

    Коментиран от #115

  • 112 деИМПЕРфикация

    8 19 Отговор

    До коментар #94 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Времето на империите е отминало. Държавите и народите трябва да се обединят около своите традиции и култури и да се противопоставят с цялата си мощ на империите, които се усмеляват да надигат своята глава. Къде е римската империя, ай ай. Къде е източната римска империя, позната още, като византийската, ай ай. Къде е османската империя, ай ай, къде е франската империя, ай ай. Къде е немската империя, ай ай. Там, ще бъде и кремълската империя, ай ай.
  • 113 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 114 ИМПЕРИАЛИСТ

    7 3 Отговор

    До коментар #107 от "Госあ":

    „Империите на бъдещето са империи на разума.“ /познайте от кого е цитатът/

    Коментиран от #120

  • 115 ИМПЕРИАЛИСТ

    19 3 Отговор

    До коментар #111 от "Как пък не":

    "АКО НЕ ЗНАЕШ, НЕ РАЗЛИЧАВАШ, НЕ РАЗПОЗНАВАШ ИЛИ ДОРИ НЕХАЕШ, ЧЕ СРЕЩУ ТЕБ ВОДЯТ ВОЙНА, ВОЮВАТ, И ТО ЯРОСТНО, ГАДНО И ДОКРАЙ, НО ПРИКРИТО И ПОСТОЯННО ОТРИЧАНО, АКО НЕ ЗНАЕШ КОЙ, ОТКЪДЕ, КАК И ЗАЩО ТЕ НАПАДА И ВОЮВА С ТЕБЕ, ЕДВА ЛИ МОЖЕШ И Е РЕАЛИСТИЧНО ДА СЕ НАДЯВАШ ДА ПОБЕДИШ, ТОЕСТ ДА СПРЕШ УДАРИТЕ СРЕЩУ ТЕБ"! /КОНФУЦИЙ/

    Коментиран от #129

  • 116 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 117 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 118 Бивш канадец

    42 7 Отговор
    Ленче, я дай нещо и за кинтите от Козяк? Как се случи, че след одобрението на новото правителство всичките (без Крушовската) се изтърсихме на посещение (или инструктаж?) в посолството на САЩ?
    Пък и поне един ден погледай "националните" ни телевизии - да видиш, че 24/7 се лее не про, а антируска, украинска и САЩ пропаганда - че и руските ТВ канали забранихте? С радиото е същата боза! Но само не ми казвай, че всичко това е безплатно, не хваща дикиш! От цялото си старание спечелихте това, че и аз, и семейството ми станахме русофили!
  • 119 А доказателства?

    30 4 Отговор
    Кога най-после ще има осъден за клевета и у нас???
  • 120 Госあ

    8 3 Отговор

    До коментар #114 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Най вероятно от френския император, който е познал и за Китай. Една добре позната, стара империя на разума.
  • 121 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 122 А милионите за предателите Рудита

    18 5 Отговор
    от кое посолство са???
  • 123 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 124 Пешо

    22 7 Отговор
    Не коментирам дойче зеле, акушерки, пожарникари-комунисти, и пр.!
  • 125 Рико

    13 1 Отговор
    Публичната защитата на конспирацията е в .... антиконспирацията. Ще поясня : правиш конспирация и когато те уличат, ти обясняваш "Абе нали знаете, за всичко се говори че е конспирация". И така вякаквите реални конспирации олекват пред общественото мнение.. (И) Заради това - имената ,фактите и цифрите. За да се види че не е "конспирация", а е конспирация.
  • 126 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 127 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 128 КАКВО ХУБАВО ЛЕНЧЕ?

    14 0 Отговор
    Тя прилича на БОГОМОЛКА, а знаете какво прави богамолката, след интимност със своя партньор.

    Коментиран от #130

  • 129 Как да не знам

    10 30 Отговор

    До коментар #115 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Чел съм история. Северна добруджа открадната от Кремъл и дадена на румънците. Опит за отцепване и на южна добруджа, русенската епопея, отново Кремъл. Противопоставяне на съединението на България и тласкането на Сърбия във война с България. Я, кой? Отново Кремъл и западни държави. Аентат в църквата Света Неделя, избиване на военния елит на България. И последвала инсталация на комунистическия режим и окупацията на България. Кой? Май пак са Кремъл? Създаването намакедонизма, възприет от Сърбия и западни държави? Я, хайде в един глас, Кой? Да бе, Кремъл. Какво трябва да се случи за ви просветне? Може би някоя от така бленуваното от Рогозин унищожение на България с някоя създарматка? Тогава наистина много яко, ще ви просветне. Но, ако имате силата на хлебарките, сигурно, ще се изправите и ще заплюете семейството си, че те са виновни?
  • 130 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 131 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 132 Ленчейй

    21 5 Отговор
    Само зелето мое ти прай реклама
  • 133 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 134 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 135 ПРОСТО КИРО И КОКОРА НИ УНИЩОЖАВАТ

    36 9 Отговор
    ПРОСТО КИРО НИ ИЗЛЪГА,ЧЕ Е ДОГОВОРИЛ ЕФТИН ТОК ОТ ОКРАИНА СЪС ЗЕЛЕНСКИ!!!! ДНЕС МИНАХ ПО ДОБРУДЖА И ДАВАТА ЕЛЕКТРОПРОВОДА ДО ОКРАИНА ОТ ТАТОВО ВРЕМЕ СА ДЕМОНТИРАНИ И ГИ НЯМА ВЕЧЕ!!!! КИРО ОТНОВО НИ ИЗЛЪГА!!!!!

    Коментиран от #223

  • 136 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 137 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 138 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 139 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 140 Кръстена на р. Лена в Русия

    25 11 Отговор
    лънготи нещо за руското посолство... Тая, ако си избръсне мустака, дали ще лънготи по-малко?
  • 141 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 142 Аз съм"Джереми" България

    24 6 Отговор
    Иван Христанов, Евгени Ангелов, Елвин Гури, Асен Василев, Кирил Петков, Даниел Лорер, Виолета Лорер, Ралица Агайн, Николай Събев и със специалното участие на? Разбира се:ВЛАДИСЛАВ ГОРАНОВ!Кой разбрал, разбрал! Обичам си Родината, но Държавата е скапана.

    Коментиран от #144

  • 143 Ами хайде

    29 1 Отговор
    Дайте имена, длъжности, и т.н. , другото са празни приказки !
  • 144 възрожденец

    13 13 Отговор

    До коментар #142 от "Аз съм"Джереми" България":

    Аз подкрепям Костадинов.
    Той е истински патриот и никакво възнаграждение от Путин не взема
    ...за да е истински патриот

    ФАНАТИЧНО МУ ВЯРВАМ
  • 145 Кибик

    3 5 Отговор

    До коментар #17 от "САМО ДА НЕ МЕ ИЗТРИЯТ":

    Оооо....Цялата им бригадка от "Въпросите" се прошляпаха от известно време.
  • 146 Д Петров

    14 8 Отговор
    ХА ХА ХА! Лъснали сте като въшки, на плешива тиква, всички предатели!
  • 147 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 148 Мартин Кръстев

    7 12 Отговор
    Това с заплащането си беше публична тайна за съжаление на някои тролове пари вземат само хора които имат някъво влияние а не бай Пешо от долно надолнище дет си троши безплатно.
  • 149 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 150 И верно да е, не могат да стигнат тия

    29 7 Отговор
    Как „Америка за България“ дава милиони на мрежа от медии и НПО-та, които промотират „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“
    glasove.com/na-fokus/kak-amerika-za-balgariya-dava-milioni-na-mrezha-ot-medii-i-npo-ta-koito-promotirat-prodalzhavame-promyanata-i-demokratichna-balgariya
  • 151 ТИ ДА ВИДИШ

    22 7 Отговор
    Аз си взимам на сугурно 7К американски от дедо ШОРОШ и пак си хваля братушките безплатно!!!
  • 152 Джордже Балашевич

    17 6 Отговор
    Абсолютен киборг. Изглежда като травестит!
  • 153 А истината е проста и видима

    30 9 Отговор
    Истината е, че Русия не дава нито лев в България. Не защото е морална, а защото няма нужда. Хората тук я обичат безплатно. Не така стои този въпрос за САЩ. Потрошиха стотици милиони, за да отгледат една малка и неприятна група от клакьори, които им похарчиха парите напразно, допринасяйки за най-русофилските настроения в страна от ЕС.
    Местният американски слугинаж, съставен предимно от бивши комунисти, треторазрядни доносници на ДС и по-младите метреси на мутренския преход, роди уродливи плодове. Накара убедени американофили като мен да се отвратят от примитивната и безкултурна арогантност на Щатите.
    https://fakti.bg/mnenia/692916-dachkov-rusia-ne-dava-nito-lev-v-balgaria-horata-a-obichat-bezplatno
  • 154 Боко Тиквата от Банкя

    14 12 Отговор
    Те е ясно, кой взима пари не по 4 000 лв, а милиарди и подарява милиарди на братушките - БУЦИ той им построи газопровод за 3 МЛРДА и не пускаше евтиния азерски газ, Всички от ДПС начело с оня който от сутринта, мирише на джибре агент Сава, почетния председател, затова казваше като турците свалих самолет на братушките, че не е правилно, и сега ще изпитат тяхната мощ, Шиши нали му дадоха пари за Булгартабак и много друго да я разкеши, а после го биха, и оня Копейкин от Израждане или това са - ГЕРБ, ДПС, ВЪЗРАЖДАНЕ
  • 155 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 156 Бялата Златка

    5 5 Отговор

    До коментар #95 от "Хохо секса":

    Например
  • 157 1234

    12 9 Отговор
    грантаджииите са важни, да и трябва да ги знаем, и защо ленчето ги крие,, но по-важно е да знаем кои са руските шпиони на върха на държавата.
  • 158 Треньор по бокс

    3 3 Отговор

    До коментар #141 от "Хохо секса":

    И аз взимам 4хилки +100 за пътни
  • 159 Тихомир

    3 8 Отговор
    САЩ обвиняваха Русия, че плаща на Талибаните да убиват американски военни в Авганистан а тук се беше появила информация, че Русия плаща ежегодно по 2 милиарда долара на Чеченците, за да престанат да воюват срещу нея.
  • 160 Къде отвориш, DW!!

    18 8 Отговор
    Лъжци и маниполатори, не се чете!
  • 161 123

    24 4 Отговор
    Нека. Хайде да разберем цялата истина. Искаме да знаем кой взима пари от руснаците, кой взима пари от американците. Искаме да знаем каи са НПОтата чрез който чужди държави се мешат в нашата политика. Нека прокуратурата и следствието си свършат работата. Нека. Искаме истината и за двата лагера. Защото твърде много тролове има по форумите и нормалните хора не можем да си кажем мнението без да бъдем нападнати от тях.
  • 162 696

    19 2 Отговор
    Може ли да публикуват и договора по който се проверява Левчето. Искаме истината.
  • 163 Кочо

    27 6 Отговор
    Каква истина ще разберете от тези измамници Кирчо, Кокорчо, Ленчето и компания?! Тези хора крадат милиарди, облажват се с милиони от комисионни сот далавера с газта, продават оръжие за стотици милиони, американците им плащат за изпълнените заповеди! Тези шарлатани, аферисти и лъжци са на това място единствено да продават България и да крадат! Някой вярва ли им за руски шпиони, Путин, лошата Русия и прочие! Това са приказки за мало@@@@ци! Глупости за лековерни наивници!
  • 164 Зорба

    10 24 Отговор
    Интересното е,че руснаците плащат на предателите с нашите пари.Боко им преведе 3милиарда за старо желязо за Белене.Купуваме гориво,а Лукойл не плаща данъци.Взеха наши заводи без пари,а те струват десетки милиони.Построихме им тръба безплатно.И т.н.

    Коментиран от #166

  • 165 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 166 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 167 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 168 Българин

    22 7 Отговор
    Кой взима хилядарките от Русия, и кой взима милионите от САЩ?!!!!!
  • 169 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 170 Боев

    24 11 Отговор

    До коментар #57 от "Тодор Правешки":

    "Атлантически съвет на България" прибира милиони, за да хвали Америка, и да хвърля кал по Русия.
    А сега Ти ми посочи кое НПО взима хиляди, дори не милиони от Русия.Няма такова.Това е само в продажните кратуни на Кирчо, Кокорчо и похотливото Ленче.
  • 171 Валентин

    22 7 Отговор
    Крадецът вика дръжте крадеца. Краварските подлоги не разбират, че не е нужно да ни се плаща за да обичаме Русия както на тях им се плаща, за да я мразят. Обичаме я безплатно. Както и безплатно мразим националните предатели.
  • 172 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 173 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 174 Реципрочност

    17 3 Отговор
    Да се представи и списъка на "доларджийте" на Отворено общество.Може да се окаже по-голям и по-богат!
  • 175 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 176 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 177 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 178 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 179 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 180 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 181 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 182 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 183 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 184 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 185 Аватар

    21 4 Отговор
    В крайна сметка става дума за икономически и геостратегически интереси на територията на България.Една зависимост беше заменена с друга.След влизането на България в НАТО,а по - късно и в ЕС,тези две организации не допринесоха за подобряването на жизнения стандарт на българските граждани според очакванията им.Само една малка група хора бяха и са облагодетелствани от тази промяна.За да няма носталгия по Русия са необходими пробългарски икономически политики,които да повишат стандарта на живот на гражданите,каквито за съжаление за сега няма.Така става,когато има слаба дипломация и политиката определя икономиката,а не обратното.
  • 186 Малко свян!

    15 5 Отговор
    Те съдят за другите по себе се. Преди един демократ беше казал, че върви след победителите. Сега, атлантиците направо подтичват пред победителите, с инициативи и бабаитлък. Аз обичам българия, въпреки че бедна. Обичам Русия. Не смесвайте заплащане и любов. Не всички сме герои от "Гераците".
  • 187 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 188 Бедничките

    20 5 Отговор
    Америка за България, Американси телевизии, Молитвени закуски, работни срещи на Гранд Плас и на Моравата, Открито общество, кава е добродетелната им фукция? Как заплащат и на кого?
  • 189 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 190 БайДън

    17 5 Отговор
    Много се надуват ербапите, ала эимъска щом сняг эабръска, друга песен ще эавият. Бог да паэи България от нераэумните юроди.
  • 191 Смех

    11 4 Отговор
    Няма нито едно име браво за статията
  • 192 Александър Мак

    18 3 Отговор
    чакаме от Ленчето информация- имена на бандитите, доказателства. Иначе всеки може да хвърля всякакви обвинения и да се крие зад секретност
  • 193 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 194 Бил Гей

    19 4 Отговор
    А на хадвардската шайка кой им плаща, бе умници? Крадат и лъжат на пораэия, продадоха и майчиното си мляко.
  • 195 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 196 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 197 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 198 Ясно

    19 2 Отговор

    До коментар #1 от "Който и да":

    Както обикновено, крадеца вика, дръжте крадеца. Дават се пари на крадци, измамници и борци за "демокрация", само че се дават официално, през фирми, които действат като секти. Т.е агентите на демокрацията хем са хванати да работят като роби, хем ги използват за разни цели, включително и за митинги и натиск срещу техни колеги. Проста работа иефективна
  • 199 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 200 моли най-любезно

    19 3 Отговор
    Може ли статия кой взима милиончетата от Америка?
  • 201 Вергина

    12 1 Отговор
    Няма да разберем, защото знаят, че сме търпеливи овце. Ще си караме на слухове.
  • 202 Посетител

    14 4 Отговор
    Зеле зеле-е, прокисло зеле... Ами ако се окаже, че такъв списък няма - какво ще правите тогава?!... Вместо да търсите сламките - които МОЖЕ и да не са там! - в очите на другите, вижте преди това гредите във вашите очи!
  • 203 чисто и просто

    8 7 Отговор
    Радев не е бил уведомен за да не издава на Митрофанова какво знаят в ДАНС.
  • 204 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 205 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 206 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 207 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 208 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 209 Бай Тошо

    11 4 Отговор

    До коментар #61 от "КОЙ ПОЛУЧАВА ПАРИ ?":

    Както и лабораторията на Про100то в биологичния факултет на стойност 850 000 лв. 350 от "Америка за България" + 500 лв. лични /Това по официални данни/ ???!!!
  • 210 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 211 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 212 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 213 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 214 Прав

    8 3 Отговор
    Боже и кого го интересува мнението на общата?
  • 215 БрадатаКосматаМустаката

    20 3 Отговор
    Ами огласете ги,а не да хвърляш приказки от женския пазар.За разлика от вас,продажниците,които сте на заплата при Америка за България има публикуван списък на кого и колко се плаща от Америка за България.Плаща се на няколко телевизии ,на над 100 журналиста и бивши продажници от власта,които всеки ден заработват центове,по различните медии.Скоро ще търкате наровете.А всички американски НПО-та,ще бъдат изгонени от България.Не Руснаците а американците подкупват и плащат и задействат троловеиутрепки.
  • 216 Истинският

    20 3 Отговор
    Ленче дори не допускаш че има хора много по голями на възраст от тебе,съответно им е минало много повече през главата от колкото може да си представиш. Как можеш мене лично да ме манипулираш като си по малка от мене? Трябва мноооого хляб да изядеш.
  • 217 Българин

    5 16 Отговор

    До коментар #3 от "Бай Наско":

    Края на България няма да го видиш, но дано да си жив и здрав да видиш края на Русийката.
  • 218 Българин

    9 3 Отговор

    До коментар #7 от "Източна ромелия":

    За това и сте на това дередже.Най-справедливото наказание за глупостта на един народ, това е бедността.
  • 219 Анонимен

    23 4 Отговор
    Станахме за смях на целия свят с такива кухи лейки, като тая.
  • 220 Българин

    6 18 Отговор

    До коментар #7 от "Източна ромелия":

    Защо Костя Копейкин няма мнозинство в парламента?Ако сте 90% би трябвало отдавна вече да не сме в НАТО и ЕС.
  • 221 Коя истина

    14 3 Отговор
    На платените джендъре ли?
  • 222 Доротея

    7 6 Отговор
    По време а антфашистката борба , всички грозотии станаха ремсистки и партизанки! Красавиците бяха по офицерските балове с фабркантите, банкерите и доблестните германски рицари! Сега всичко е хаос! Между другото и при синдикатите беше така, разни тютюноработнички стачкуват, а красивата Ирина - при фон Гайер! Сега виждате прелестната Ваня Григорова да е сражава за народа! Света прогресира но Троянската война и кризата сега, са все заради някоя Елена!? Мистерия?!
  • 223 Българин

    7 7 Отговор

    До коментар #135 от "ПРОСТО КИРО И КОКОРА НИ УНИЩОЖАВАТ":

    То вас все, някой ви унищожава.
  • 224 Ганю

    17 3 Отговор
    В страна като България където е гнил капитализъм мафия и беззаконие
    където лъжата се нарича неистина и всичко е изкривено до безобразие
    младите нямат работа 1 млн. са си в къщи и не работят безрзботицата реално е 75% а не 4-5%
    всичко е скъпо корумпирано и малко се произвежда
    какво бъдеще очаквате?
    Всички да ви събера политици накуп за 30г назад не можете стъпи на Бай Ви Тошо и на малкия му пръст
    това което създаде за 30г управление а вие крадохте и ядохте досега
  • 225 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 226 Ганю

    13 3 Отговор
    За парички от Сащ и Мафията питайте Костов,Боко шкафа,Кирчо и Кокорчо,Нинова,Слави малтата и т.н да не пропусна някой корумпиран държавник-офшорник
  • 227 ганю

    11 1 Отговор
    а когато не я разбират политиката а карат на секси цепки разбиш
  • 228 Ахахахах смешни лъжи

    13 3 Отговор
    Много неадекватно лъжете, за 4 ти път тази година гоним уж руски агенти, но доказателства все още не сме видели. Да си кажем истината всичко е по нареждане на едно посолство и не е руско, по големи щпиони в държавата от вас репортерите няма, вие вземате най много пари от саш и по този начин манипулират общественото мнение, трябва да има закон които взема чужди пари национален предател и в кауша не зависимо от коя страна са парите щом се действа против народа тежки наказания, при бай Тошо да ли са си позволявали да си правят каквото искат чуждите агенти не Турция се молеше да си гои прибере, но бяхме сила и народ, а не поробени племе.

    Коментиран от #259

  • 229 Кочо

    3 9 Отговор
    А едно време Вапцаров, полковник Радойнов и генерал Заимов нормално са били растреляни! Костадин одобрява това, защото онова е било СССР, а сега забранява на Гунчева да манфестира с ,,Безсмъртния полк"!
  • 230 Жиката

    14 3 Отговор
    А вие публично ли обявявате, че слугуаате на САЩ, а се правитеина независими?
  • 231 Леко не адекватен си

    14 4 Отговор

    До коментар #76 от "Аз ако вземам":

    Е има поне 50000 души обслужващи американски интереси и вземащи пари от не правителствените организации които всъщност имат за цел да промит мозъка на колкото се може повече хора да променят историята ни да ни направят по глупави и да ни и справят един срещу друг това се нарича агентура и то преоблечен много успешно, а ти търсиш под вола теле, мисли логично и може и ще разбереш за какво ти говоря
  • 232 Ал Тъпоне

    15 4 Отговор
    4 хиляди срещу 14 от ББР! Чия теза ще издържи?
  • 233 Дедо Чочко

    10 3 Отговор
    Подкрепям Ганю224и в допълнение ще кажа че тогава затворите бяха и за такива уж хора.Сега вкарват само кокошкари и такива без пари,няма един политик в дранголника затова е такова дереджето.Само статиики не стигат
  • 234 Една

    11 2 Отговор
    Това нещо,....що не отиде в някоя психиатрия, да я лекуват, ако все още е възможно това?!
  • 235 Хаха

    9 2 Отговор
    Извинявайте, ама колко процента от населението са такива тъпети, че да се налага рубладжии или грантаджии да им формират мнението!? Т.е. да нямат глави на раменете си!
  • 236 Ваня

    2 14 Отговор
    Продажници и безродници не само да ги обявяват но и да ги осъдят да едни пари продават бъдещето на децата продават България на рашистите
  • 237 Чудя се

    18 5 Отговор

    До коментар #2 от "Хилядарките":

    Защо никой не пита следното: кой взима хилядарките от посолство "америка за България"?
  • 238 Доротея

    3 9 Отговор
    В момента два копейчика се вихрят на воля по БНР и няма кой да ги озапти!
  • 239 Еднополюстният свят свърши

    14 3 Отговор
    Колкото по-истерична е пропагандата на американските марионетки, толкова лъжите им са по-големи. Така е с нашия наркоман-палячо, така е с украинския клоу-наркоман...

    Коментиран от #256

  • 240 Обръсни се преди да се снимаш!

    13 1 Отговор
    Ами огласете ги,а не да хвърляш приказки от женския пазар.За разлика от вас,продажниците,които сте на заплата при Америка за България има публикуван списък на кого и колко се плаща от Америка за България.Плаща се на няколко телевизии ,на над 100 журналиста и бивши продажници от власта,които всеки ден заработват центове,по различните медии.Скоро ще търкате наровете.А всички американски НПО-та,ще бъдат изгонени от България.Не Руснаците а американците подкупват и плащат и задействат троловеиутрепки.

    Коментиран от #242

  • 241 Петър

    9 1 Отговор
    Като започнат и про-титутките да политиканстват тежко на България.
  • 242 Кочо

    7 9 Отговор

    До коментар #240 от "Обръсни се преди да се снимаш!":

    САЩ са наши в НАТО и ЕС, бе, ,,недосетлив"! Нормално е да имат легални структури и служители тук! Не е нормално руската и родна мафии, създадени от ДС и КГБ, 45 години след разпада на Тодор Живков да се разполагат тук и да са незаменими! Можеш ли да си представиш 1976 година тук да се разпорежда американската агентура и някой тогавашен ,,Волгин" свободно да говори по Хоризонт против БКП и СССР?
  • 243 Кимон

    3 5 Отговор
    Супер жена!

    Коментиран от #247

  • 244 Шаран БГ

    5 1 Отговор
    Сиромашка държавица.... Колко му е цялата да я купят ,барабар с лошия мат,рял. . Как така Западът разбира , че в РБ има корупция ?! Чудна работа.......
  • 245 456

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "Някой":

    Не знаят "полезните идиоти. "
  • 246 българин

    3 7 Отговор
    За срам дума и лаф не може да става, рубладжиите срам, морал и чест нямат, от време оно за тях е казано, че за пари не само майка си и сестра си продават, ами и дупе дават. За нашенските путинци, нашите родоотстъпници и предатели, за тях рашистите и кремълските военнопрестъпници са майка, баща и хранилка, най-важното и ценното в живота им.
  • 247 Копипасте

    3 0 Отговор

    До коментар #243 от "Кимон":

    Няма фасада като за супер, но не се знае?! Може пък скрита лимонка да е?!
  • 248 бокоБРАВО КИРО

    6 3 Отговор

    До коментар #4 от "Някой":

    АЛЛО ЛЕНЧЕ ДОБРЕ ЧЕ С АМЕРИКАНСКИТЕ ГРАНТОВЕ СИ ОБРЪСНА МУСТАКИТЕ ....ИНАЧЕ ЩЕШЕ ДА СЕ САМО НА ДУХАНЕ
  • 249 Име

    9 2 Отговор
    Да питам тази каква точно длъжност изпълнява? И ако е толкова важна, то защо до сега на нито един премиер не е имало толкова важен началник на кабинета? От къде накъде една асминистраторка, ще диктува на целия държавен апарат какво и как да става? Наистина ли сме толкова зле откъм политици и откъм разбиране на какво по дяволите се случва с нашата държава и как ние сме гости в нея?

    Коментиран от #255

  • 250 Читателка

    5 2 Отговор
    И без списък, са ясни имената на голяма част от получавалите пари! Те са редовни по всички те и напяват едно и също - колко България не може без тудкиия газ и руската подкрепа!
  • 251 Гласоподавател

    8 6 Отговор
    Май някой трябва да попита и г-н Волггин дали не е от списъка, с такъв хъс се вихри по бг радиото, че направо свят да ти се завие! Май шефът на бг радиото доста закъсня с отстраняването му!!!
  • 252 @!@

    11 4 Отговор
    абе, как ги вземат тези пари?!?
    в сакове ли ги носят, щото по банка няма как да стане, санкции бабам!
    виж тези от а за б си вървят по банка, че и бая по-големи от 4000 лева!
    или като тези дето ги изгониха, готвачи, градинари и камериерки?!?
    те нямат дипстатут, били шпиони, пък ги пуснаха по живо по здраво
    без даже да ги задържат, разследват или каквото там!
    що така бе?!? отговорът май е само един!
  • 253 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 254 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 255 Навалний

    5 0 Отговор

    До коментар #249 от "Име":

    Всички министър-председатели имаха началници на кабинета! Това че ти не знаеш и си неграмотен Не ти дава възможност да питаш глупости!
  • 256 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 257 Доротея

    11 2 Отговор
    Какви 4000 ма, Елено!? Цялата даржава е тяхна и вие би трябвало да го усещате най добре! Значи, при разпада на комунизма юнаците станаха капиталисти, ограбиха народа и даржавата и се стараят това да продължава! Правят се на евроатлантици, някои, за да крадат по удобно - Греб! Не са ли на власт - саботаж!
  • 258 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 259 Алоу какъв народ

    3 3 Отговор

    До коментар #228 от "Ахахахах смешни лъжи":

    Искал доказателства. Че то ако може публично да се оповестяват доказателства това не е никакво престъпление срещу държавата.
  • 260 Оня

    4 7 Отговор
    Много ще реват поклонниците на азиатската смрад
  • 261 Про100 100

    4 11 Отговор

    До коментар #7 от "Източна ромелия":

    Мразя русНаците абсолютно безплатно.
  • 262 Батко

    8 4 Отговор
    Що не пишете кои вземат от Щатите и Сорос, щото и вие ще почаднететам.
  • 263 мечо

    7 4 Отговор
    чукалка неначесана сарби ли та между краката мумио
  • 264 987

    11 3 Отговор
    ЛEHЧИ, TИ KOЛKO B3EMAШ 3A CФИPKИ???

    Коментиран от #267

  • 265 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 266 Гост

    8 5 Отговор
    Значи ако Емилия Милчева срещу кинти от дойче веле пише нещо - няма проблем
  • 267 Гост

    4 2 Отговор

    До коментар #264 от "987":

    Около 14к месечно
  • 268 11111222223233

    10 2 Отговор
    Кой взима хилядарките от Русия, нека разберем истината
    Кой взима хилядарките от Америка кога ще разберем истината
  • 269 Предател като тебе

    6 2 Отговор
    Дайте имената.Предполагам че всички тези са гушнали букета отдавна.Но напишете и имената на тези които обслужват и американски,европейски интереси,за да страдаме с необузданата СПЕКУЛА И БЕЗКРАЙНОТО УВЕЛИЧЕНИЕ НА НЕОБХОДИМИТЕ ЗА ЖИВОТА НЕЩА.Дайте да ги видим,тогава ще кажа че сме демокрация и социална държава.
  • 270 АРИЕЦ

    2 4 Отговор
    Тотално смазване на всеки русофилтак платен или роден прозТ ,те са раков тумор на майка България,милост не трябва да има!!!
  • 271 стига бе

    1 2 Отговор
    тая властитутка ще я направите най извесната платена в в държавата ни какъв морал какъв имидж създават връзките с власта и те изстрелват във нагоре
  • 272 Космос

    1 5 Отговор
    На тези които им харесва Митрофанова да си събират багажа и друм извън България и никога да не се връщат.
  • 273 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 274 Браво !

    6 0 Отговор
    Най накрая! Всичко прочетох и нищо не разбрах. Имало такива които получават рубли за да ни дезинформират. Чудесно! Ами кажете ги кои са! Аз лично ще ги заплюя! Покажете и всички, които получават долари, лири, евро, йоани и всякакви шарени парички. Какво чака ДАНС? Нали им плащам заплатите от мойте данъци. Изкарайте ги и не ме плашете! Само че трябва да признаете, че 80% от българите са симпатизанти на Русия и не харесват англосаксите. И не говорете, че в България мразим украинците. Просто не обичаме, това което искаха да направят заедно с братския им американски народ.
  • 275 Аха, май писа мнение БЕЗ да прочетеш

    1 2 Отговор

    До коментар #4 от "Някой":

    горния материал!? Така де, в горния материал пише, че неправителствените организации, получаващи финансиране, го обявяват в отчетите си, обявяват финансираните от тях проекти и т.н. Демек: всеки, имащ желание да се запознае с тази информация, може да го направи, защото тя е публично достъпна! За разлика от НПО-тата обаче, кака ти митрофанова и миротворецът-освободител путлер хвърлят копейки на нашите хайдуци, но НИКЪДЕ не ги обявяват! Нито путлер ги обявява, нито нашенските бабаити ги обявяват. Ако някой журналист успее да ги хване и снима в момента на "разплащането" (както в клипа с холандските разплащания), е добре. В противен случай едни псевдо патриоти промиват мозъците на цяла нация и ги тласкат в мечешката прегръдка на федерацията с имперски привкус! Стига!!!

    Коментиран от #283

  • 276 И аз да кажа

    1 1 Отговор

    До коментар #73 от "това, което":

    И кои ще са талибаните? Твоите руснаци ли? Поздравявам те за вкуса!
  • 277 И аз да кажа

    0 1 Отговор

    До коментар #73 от "това, което":

    Ай, че възвишено! А защо ходеше оня бивш войскар ли, дипломат ли, с жена рускиня, дето го бяха записали, да киха информация, да вербува други, да ги инструктира и да подлага ръка в посолството?
  • 278 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 279 Марин маринов

    0 3 Отговор
    Маринов. Точно така е Гйобелсова пропаганда на Русия в България
  • 280 Георги

    3 0 Отговор
    Да ги обявата,защо се бавят?Какви са защо да не знаем истината или е поредния кьор фишек.
  • 281 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 282 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 283 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 284 Пенчо Славейков

    1 0 Отговор
    Тра-ла-ла, за властта евро, лири, долари и рубли!
    Тра-ла-ла, за народа...
  • 285 бокоБРАВО КИРО

    1 0 Отговор

    До коментар #37 от "БигириМигири":

    МИ ТАЯ ДА СИ ОБРЪСНЕ МУСТАКИТЕ ЧЕ ТОГАВА ДА ДАВА АКЪЛ ...ПИТЕКАНТРОП
  • 286 ленче ма

    0 0 Отговор
    това разкритие май е кьор фишек ма крадеца вика дръжте крадците ,я ни разкажи за далаверата с газта която е редите с твой кире и къде отоват милиардите от евтиния петрол в коя сметка в швеицария или малдивите или... що не се гушнете с кире и канадката ще сте чудо тройка и си четете кама сутра ще направите страхотни разкрития за голяма уста лакома на кирето и кокорко
  • 287 -ЛЕНА АКО БЕШЕ РАЗКРИЛА НЕЩО ЩЯХМЕ ДА

    1 1 Отговор
    ЗНАЕМ ИМЕНАТА НА ВСИЧКИ КОИТО СА ВЗИМАЛИ ПО 4 ХИЛКИ НА МЕСЕЦ , АМА НИЕ ТОВА НЕ ГО ЗНАЕМ ЗАЩОТО ТЯ ТОВА НЕ Е РАЗКРИЛА ! НА ТОВА МУ КАЗВАТ ДЕМАГОГИЯ - 100% ! МОЖЕ И ЛЪЖКИНЯ ДА Я НАРЕЧЕМ !