Last news in Fakti

25 Юли, 2022 19:00 6 368 84

Театрото на ИТН: изводите от един фалшив скандал

  • итн-
  • слави трифонов-
  • бсп-
  • пп-
  • герб-
  • мандат-
  • скандал-
  • политика-
  • предсрочни избори-
  • румен радев-
  • северна македония-
  • христо иванов-
  • дб

Това калпаво шоу трябваше да ни убеди, че управление без ГЕРБ и ДПС е невъзможно

Театрото на ИТН: изводите от един фалшив скандал - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

ИТН се изтегли от преговорите за съставяне на ново правителство в познатия си стил – с макабрено интервю на лидера Слави Трифонов, чиято цел бе да дискредитира ДБ, ПП и БСП. В крайна сметка за пореден път - четвърти в три парламента - Слави Трифонов се опитва да убеди хората, че управление без ГЕРБ и ДПС е невъзможно.

Поводът за оттеглянето от преговорите беше един злощастно изтекъл запис на парламентарната група на ДБ, на който Христо Иванов информира колегите си за състоянието на нещата към момента. (Стои въпросът, за кого работи администрацията на парламента, че да позволи директното излъчване на закрита среща на парламентарна група, но това е маловажен нюанс.)

Достойното поведение на Христо Иванов

Сам по себе си този запис е забележителен единствено с професионалното и почтено отношение на Иванов към политиката. В него – въпреки че очевидно не е предназначено за публичността - няма псувни и обиди към никого, няма закани, че ще "оправи някого с 200” или признания за назначаване на главен прокурор, без да има правомощия за това. В записа Иванов, за разлика от средния политически мачо, не се представя като самозабравил се мономаниак, който си мисли, че българската политика се върти около него и заради него. Напротив, записът издава ясното разбиране, че политиката е колективно дело, в което зависиш от партньори.

И тук идва обоснованото съмнение, изразено от Иванов, че с партньори като ИТН никой не може да бъде сигурен в успеха, защото мотивите им са неясни. От което произтича и необходимостта те да са с някакъв по-особен, по-обезопасен статут в коалицията, което да отразява досегашното им поведение. (Как Иванов се е сдържал дори в затворен формат да не нарече това поведение “предателско” също е показателно за различен порядък на мисловни процеси.)

Също така съпредседателят на ДБ прави и доста реалистичен анализ на позициите на ПП и БСП – съмненията на ПП за ИТН и нежеланието им да дават пълно признание на хората на Слави заради възможни връзки – било с ДПС, било с бизнесмени; публично заявеното желание на БСП Корнелия Нинова да участва в правителството и т.н.

А сметката, която, според Иванов, Тошко Йорданов си е направил, че ако Бойко Рашков ще е “бухалка”, по-добре е ИТН да са в правителството, също изглежда реалистично с оглед на персонажа на заместник-председателя на ИТН. Дали той наистина си е мислил това е отделен въпрос, но не бива да се учудва, че е оставил подобни впечатления. Както и много други, все не ласкави.

Един фалшив "скандал"

Това накратко трябва да бъде огромният “скандал”, който да взриви опитите за съставяне на правителство в този парламент. Скандал тук всъщност няма, но има съзнателен опит за бойкот на третия мандат, както и трупане на уж “морални” точки срещу ДБ и ПП. Както често става в калпаво и непрофесионално шоу, обаче, Слави Трифонов отново гръмна черешовото си топче малко предварително. С разсърденото и преиграно “оттегляне” стана ясно, че ИТН всъщност никога не са имали намерение да участват сериозно в ново правителство: просто са разигравали театро, за да тушират определено негативните реакции, които инкасираха със свалянето на правителството. Във фалшивия скандал те видяха възможност да хвърлят кал върху ДБ и да им стоварят част от вината за разтурване на правителство и парламент.

В преиграването си те използваха същия похват, както и при свалянето на правителството: колкото “предателството” на “МА-КЕ-ДО-НИЯЯЯЯ” беше истинската причина за вота на недоверие, толкова и “скандалът” със записа е причина за бойкота им на третия мандат. Ако подобни, съшити с бели конци откровени лъжи започнат да “минават” в българската публичност, то това би означавало, че тя е загубила всякакви критически способности.

Към калпавото шоу на ИТН имаше и една талантлива добавка от страна на Йордан Цонев, който убедително изигра Кириак Стефчов в “Панорама”. Загрижен за “държавността и истината”, заместник-председателят на ДПС, познат в обществеността и с многозначителен прякор, почти просълзен цитира Библията. Добре че християнският Бог не е толкова гневлив като Зевс, защото г-н Цонев можеше да бъде поразен от гръм още в студиото и да не получи възможност да каже на финала паметните Киряк Стефчови думи: “Аз не мога да остана тука и излазям.” На фона на Цоневия етюд, последващото представление на Тошко Йорданов беше малко под обичайната си висота на лошо разказан стар виц.

Мандатът на БСП не е приключен

За фалшивия скандал не си струва повече да се говори, но е важно какво следва от него. БСП ще решат дали и как да продължат преговорите, но от конституционна гледна точка едно положение е същностно. Мандатът е даден, за да се състави правителство. Вярно е, че конституцията позволява третият мандат да е по-дълъг от седем дни, когато това би могло да доведе до съставяне на ново правителство. Този мандат не може да бъде продължаван обаче за изпълнението на други цели, като избор на шеф на КЕВР.

Затова е важно БСП да направи преценка дали след калпавото шоу на Слави Трифонов и компания част от останалите му депутати няма да предпочетат да подкрепят ново управление. Това не е изключено да стане. ПП са водели разговори с много от тези депутати и публично са заявявали, че имат поне 117 гласа: още четирима и минимумът за управление би бил налице. Тази хипотеза не е съвсем вероятна, но тя е единствената в момента, по която БСП биха могли да работят. Ако те преценят, че шанс за реализацията ѝ има, тогава мандатът може да се удължи със седмица или две, за да се постигне съгласие.

Що се отнася до избора на шеф на КЕВР, при неуспех за съставяне на правителство отговорността би паднала върху президента Радев. Той ще трябва да прецени дали да отложи разпускането на НС до избора на нов шеф на КЕВР, или да управлява страната без нормално функционираща комисия. Решението на КС за избора на председателя на КЕВР е от онези решения, които не са изцяло продиктувани от ясния текст на основния закон. Да, принципът на правовата държава изисква процедурата да не се променя, докато тя протича – това е добра интерпретация на конституционния текст. Но ревизирането на вече направен избор от най-висшия орган на държавата и обявяването му за нищожен трябва да става само ако реални права на индивиди или групи са били нарушени в процеса (или ако има някаква друга конституционна щета): тук решението на КС е слабо, защото не е ясно кой точно и как е ощетеният от промяната на правилата. Особено несъстоятелна е тезата, че политическият плурализъм е бил нарушен с разширяването на кръга от хора, които могат да кандидатстват за позицията: връзката между двете е определено неясна.

Накратко, става дума за тълкувателно решение на висш съдебен орган по прилагане на абстрактни принципи като “правова държава”, което трябва да бъде уважавано, но с ясното разбиране, че при друг състав на КС би могло да отиде и в друга посока. Това е нормална част от съвременната конституционна политика и особена драма в нея няма – просто в случая има или неприятно съвпадение с евентуално разпускане на НС, или съзнателно търсен ефект от изостряне на политическата ситуация.

Няма да съжаляваме за ИТН

Каквото и да е, назначението на нов шеф на КЕВР не бива да бъде толкова тясно обвързвано от Корнелия Нинова с дължината на третия мандат – основното съображение по този важен въпрос би трябвало да бъде вероятността от постигане на управленско мнозинство. Ясно е вече, че ръководството и групата на ИТН няма да са част от това мнозинство и едва ли някой ще изпитва особени съжаления по този повод. Всяко шоу в даден момент трябва да спре. А някои са определено с отдавна изтекъл срок за годност.

Автор: Даниел Смилов


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 82 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 От плажа

    86 43 Отговор
    Айде сега всички гласували за чалгаря да гласуват за Баце, Доган, Копейкин и ще сме най-тъпата нация в света.

    Коментиран от #44, #47, #82

  • 3 ТаУмВзе

    23 37 Отговор
    Абе овче зле! Нали германистан ни спретна Мутропитека. Сега Чалгарчето е следстие от Доган и мутропитека. А киренцето ни е за Десерт де. ЩИП ЩИП.
  • 4 Петьо Петров

    42 5 Отговор
    Хвалебствия и храчки или кой ще бъде изпран по-по-най. Хората видяха кой се държи за кокала и кой за достойнството си. Ще броим пилците (демократите) наесен.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Ами да

    20 12 Отговор
    Почти няма какво да се добави!
  • 7 Факти, докога ще показвате тези иди..ти?

    29 35 Отговор
    Запознайте ни с Откритото писмо на Горан Благоев до Румен Радев: Робувате на зависимости, разделяте българите на „свои“ и „чужди“.
    Нормално ли е един национален предател като Вапцаров да бъде величан. Или у нас те прогресират, а патриотите - убиват !

    Коментиран от #36

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 дедо

    42 11 Отговор
    Вижте,специфичните за Тошко,когато нещо става толкова злостно,светлинки в очичките на лошавия и странния поглед в мулташкия плешив милионер,който така и не едал обяснение откъде са му милионите и си правете изводите.Аз съм наясно и наблюдавам от 33 години.Нещата стават все по безнадеждни за територията,ако малкото останали тук млади и образовани Българи,а не асоциалния рома вирус,не се вземат в ръце!

    Коментиран от #30

  • 10 гражданин

    42 25 Отговор
    Имало Такъв Народ улете у каналето на политическото парламентарно небитие...цел свет ги виде - патерица ДПС/ГЕРБерастка...

    Коментиран от #24

  • 11 Пич

    35 28 Отговор
    Соросоидите си дъвчат чорапите от яд ! Театрото всички видяхме , кой го играе и режисира !!! Не е Слави , а назначените от Козяк , съсипващи на държавата !!!
  • 12 родител

    33 12 Отговор
    Скрийте снимката , че детето започна да заеква от страх !!!!

    Коментиран от #32, #34

  • 13 От плажа

    18 8 Отговор

    До коментар #8 от "Последния Софиянец":

    Ти мисли. Руснаците да бомбардират НАТО. Иди да починеш малко.
  • 14 !!!?

    11 10 Отговор
    Коалицията - ЩАСТИЕ, НЕЩАСТИЕ, ПЪТ, ПИСМО !!!?

  • 15 ГЕРБ

    9 44 Отговор
    Без ГЕРБ И ДПС нищо не може да върви в България поредно доказателство нови избори и така ще бъде докато някой кратуни не им уврът мозъците.

    Коментиран от #17

  • 16 Хахаха

    41 18 Отговор
    ИТН разиграха шоуто на изнудването и на разсърдените девици като не им се получи номера!

    Коментиран от #35

  • 17 Мдаа

    50 8 Отговор

    До коментар #15 от "ГЕРБ":

    ГЕРБ и ДПС са токсични партии.
  • 18 шогун

    35 17 Отговор
    Грозотата на Тошко е неповтаряема . Наистина няма такава грозотия .

    Коментиран от #33, #43

  • 19 Още като прочетох

    22 17 Отговор
    Интервюто на Слави било мракобесно
    Разбрах какво ще е по-нататък съдържанието опити всъщност да бъде оправдан Христо но тези опити са доста нескопосни
  • 20 Истината

    37 19 Отговор
    Няма никакъв скандал в записа, нито накаква новина. Нищо. Просто Слави нямаше намерение да чегърта ГЕРБ, всичко беше лъжа и постановка, за да обере негативния вот срещу ГЕРБ, който обаче на следващите избори ще прелее в ПП.

    Коментиран от #31

  • 21 мой

    45 5 Отговор
    Денонощно ни облъчват по телевизията всякакви платени социолози че без мафията правителство е невъзможно.
  • 22 Въпрос

    21 15 Отговор
    Откога да се плюе зад гърба на хората се счита за "достойно поведение"?Ей сега ще излезна навън и ще почна да нареждам всички подред и който видя.Дали няма да изям някой скандал,а?!Тези хора контактуват ли с други човешки същества?Май не.Нямат си идея за това кое е лошо и кое правилно.
    DW=боза.А от днес вече и съм на мнение,че нямат и морал.Забранете ги в България.Някое дете ще вземе да го прочете това и после ще има приблеми с комуникацията с останалите.Ще отгледа България асоциално поколение ако им давате да четат тази боза.
    Към Факти нямам критики освен към Джамбазов,който публикува откоровена пропаганда и лъжи без факти.
  • 23 Кириак Стефчов

    16 7 Отговор
    Господа,аз не мога да гледам това калпаво шоу и излазям!
  • 24 Бай градски

    19 7 Отговор

    До коментар #10 от "гражданин":

    А бре гражданино, ти да не си председател на някоя тайна ОФ организация? Тези опорки с ГЕРБ и ДПС вече не вървят!Жалък и смешен си!! Измисли нещо друго?......ако можеш де......
  • 25 Някой

    19 20 Отговор
    Театрите на Кирчо и Кокорчо са доста по-посредствени, но за сметка на това - много скъпо ни струват.
  • 26 Тото 2

    18 20 Отговор
    Имала на Слави, че им разтури казашката седянка, която за 6 месеца закопа България. 6 месеца лъжи, провали и скандали, нищо друго.
  • 27 Как ще ги търпим още 2 месеца?

    21 21 Отговор
    Тошко и Слави-ДПС2 и Аталай ДПС1 май ни подготвят нова серия от размахване листчета, компромати, какво са си говорели енергийния Министър и Кирил в тоалетната и как извършили Държавна измяна, отказвайки да се ПОДЧИНЯТ на Газпром.Сигурно ще има и още, как лично са купували газ и после са ни я препродавали.
    Тези тримата-Тошко, Балабанов и Слави трябва по най скоростния начин да бъдат отстранени от телевизионния екран и на журналистите да им бъде издадена ограничителна заповед да ги приближават.

    Коментиран от #38

  • 28 Тото 2

    6 5 Отговор
    Евала имах предвид.
  • 29 Хахаха

    23 4 Отговор
    "Сам по себе си този запис е забележителен единствено с професионалното и почтено отношение на Иванов към политиката."...хахахахахахахахахахахахаха

    Коментиран от #39

  • 30 Баууууу

    5 9 Отговор

    До коментар #9 от "дедо":

    Деде, нещо главата не те слуша! Вземи поне смени потурите!!
  • 31 Учиндол

    21 20 Отговор

    До коментар #20 от "Истината":

    Долу ИТН,да живее ПП !!!

    Коментиран от #45

  • 32 Баууууу

    10 9 Отговор

    До коментар #12 от "родител":

    Скрий си детето......и ти заедно с него!!
  • 33 селянин

    5 3 Отговор

    До коментар #18 от "шогун":

    ИМА!!....ИМА!! ТИ!!!!! Без да съм те видял!!! Но не е и неободимо!!!!!!!
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Дааааааа

    6 5 Отговор

    До коментар #16 от "Хахаха":

    Ти наистина ли си сляп, или ти плащат така да пишеш??
  • 36 Бай градски

    4 4 Отговор

    До коментар #7 от "Факти, докога ще показвате тези иди..ти?":

    Е ти си по голям от тях, но няма да имаш късмета да те покажат!
  • 37 Минева

    16 4 Отговор
    Стига вече с тия малоумници.

    Коментиран от #49

  • 38 Истината

    12 14 Отговор

    До коментар #27 от "Как ще ги търпим още 2 месеца?":

    Сори ама вече стана ясно, че цял свят се смее на Кирчо и Кокорчо за Газпром. Оказа се, че дори и Полша плаща в рубли за руски газ. За предателството с ветото за РСМ да не споменаваме...по пък с педи премиер толкова.
  • 39 оня с коня

    11 12 Отговор

    До коментар #29 от "Хахаха":

    ти какво очакваш да прочетеш в писквил платен от мафиота Прокопиев не вярвах че факти ще паднат толкова ниско че да го публикуват
  • 40 Баууууу

    6 0 Отговор

    До коментар #34 от "Българин":

    Що не посетиш доктора? НАЛОЖИТЕЛНО Е!!!
  • 41 Феликс Дж

    13 8 Отговор
    Щом ДОЙЧЕ ВЕЛЕ плюе значи е действал правилно. Така е било 1916 година при атаката на Тутракан през 3-5 септември 1916 година планирана от генерал Стефан Тошев и изпълнена от нашата войска водена от генерал Киселов. ФЕЛДМАРШАЛ АУГУСТ фон МАКЕНЗЕН (тогава авторитет като ДОЙЧЕ ВЕЛЕ днес) е искал да се прави обсада 3-4 месеца и да се докарат специални обсадни оръдия от РАЙХА. В Райха и преди и сега е пълно с компетентни авторитети.
  • 42 Аз Негодника

    10 7 Отговор
    ДОЙЧЕ ВЕЛЕ НА ДА БЪЛГАРИЯ И ПП ИМ НЕДОСТИГАТ МНОЗИНСТВО...СЪЩО КАТО С ПРОТЕСТИТЕ...ТРЯБВА НЕКОЙ ОЛИГАРХА ДА НАЛЕЕ МАЛКО ИДЕОЛОГИЯ ВЪВ ВИД НА ПАРИ...КОЙ СТЕ ТРЪГНАЛИ ДА ЛЪЖЕТЕ ...СЪЩИТЕ СТЕ И ВИЕ...ХРИСТО ИВАНОВ ОТИВАМЕ НА 16 ОКТ. НА ИЗБОРИ А ПРЕЗ ДРУГОТО ВРЕМЕ ЩЕ МРЪНКЯМЕ И ЩЕ СЕ ОПРАВДАВАМЕ ПРЕДИЗБОРНО...ЗАЩОТО ТОЛКОВА СИ МОЖЕМ...
  • 43 тц тц

    11 8 Отговор

    До коментар #18 от "шогун":

    Е па немой всички да са убави кат Ристю Иванов и Шиши №2 /май Мирчев се казуваше/
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 ами да кажа

    9 3 Отговор
    на ви шоу народе ама на голо
  • 47 Бравос

    8 4 Отговор

    До коментар #2 от "От плажа":

    Кукуруза как е, върви ли "умнико":)

    Коментиран от #62

  • 48 За пореден път

    21 13 Отговор
    Дългия показа колко е прос мислейки че не се вижда,а то е очевадно лакейството му на мафията,и предателството му като руска подлога работейки за мазната противна митрофанова.

    Коментиран от #52

  • 49 Бай градски

    12 12 Отговор

    До коментар #37 от "Минева":

    Всички са благодарни, че тези "малоумници" изкараха цялата воня на пепета, дебета и бесепета!! ЩЕ БЪДАТ ДЪЛБОКО БЕТОНИРАНИ В КЕРЕЧА!!!!!!! ЗПИСВАЙ И ПОМНИ!!!!!!
  • 50 Анонимен

    11 8 Отговор
    Разбирам хората които гласуват за итн, свободни не ангажирани с политика но пораснали и замислени за бъдещето си и на децата им, но когато системно не се интересуваш от политика, можеш да се предовериш, бъдете информирани от много источници, винаги ще намериш твоя.

    Коментиран от #56

  • 51 Дойче зеле,

    8 8 Отговор
    Няма по-голяма трагико-комедия от вас. Лай ня на медия
  • 52 Баууууу

    8 2 Отговор

    До коментар #48 от "За пореден път":

    Колкото и да повтаряш едни същи лакърдии, НИЩО НЕ ПРАВИШ!!
  • 53 Алелей

    14 3 Отговор
    След тая снимка... почвам да бегаааам.
  • 54 Фактъ

    22 6 Отговор
    Герб вече и не крият , че са се срастнали с ДПС . А , ИТН и Възраждане са им отзад , взимат си десятъка . Господ да пази България .

    Коментиран от #58

  • 55 Анонимен

    9 4 Отговор
    Боклуци.
  • 56 Баууууу

    8 2 Отговор

    До коментар #50 от "Анонимен":

    Чупката платен анонимчо! Хората имат глави на раменете си и знаят какво да правят!! Не е нужно ти ги поучаваш!!
  • 57 Извратен работа

    10 10 Отговор
    Само като видях от кого е статията спрях да чета. Ето на това се казв, че някой се е накакал, а те казват, че мирише на парфюм.
  • 58 Дааааааа

    6 6 Отговор

    До коментар #54 от "Фактъ":

    Господ да пази България ..........от такива като тебе!!

    Коментиран от #63

  • 59 Черпака

    8 1 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Като таксиджия разбира от всичко само дето не си гледа котлоните а е голям международник
  • 60 Пипи

    13 17 Отговор
    Щом и Дойче зеле пишат против Слави ,значи само той е Човекът.
  • 61 Абсурдистан

    15 11 Отговор
    Даниеле, браво! Написал си рядък буламач! Нормалните хора знаят, че може да има правителство без ГЕРБ и ДПС и никакви обяснения не могат да го променят. Записът доказа, че едно се говори за пред публиката, друго зад кулисите. Но такива като теб, Даниеле, и шепа политолози на хранилка ни убеждават, че няма нищо скандално и че двуличието е естествено и типично за политическия живот . Извинявай,Даниеле, но не съм съгласен. Зная, че е трудно, но очаквам от политиците да има съвпадение на думи и дела. Иначе да не се жалват, че електоратът е ги харесва и ги оплюва ежедневно. Толкова са си заслужили. За мен е достатъчно, че лъсна истината: те не са там да изпълняват програми и обещания, а да си поделят софрата!
  • 62 От плажа

    5 1 Отговор

    До коментар #47 от "Бравос":

    Тук няма. Минават с чанти, хавлии, часовници, масажи, плодове. Можеш да поръчаш и от бара на плажа.
  • 63 Фактъ

    4 2 Отговор

    До коментар #58 от "Дааааааа":

    Не водя диалог с никой така , че не ме опонирай !!!
  • 64 Вергина

    19 1 Отговор
    А каква е логиката ИТН да преговарят със същите, от чиято компания се отказаха преди месец? Отиваме на избори, такава е конфигурацията в момента.
  • 65 Много подло

    9 22 Отговор
    Дискредитират Слави, докато му пазаруват дупетатите. Кире, импексова и Кокорчо са готови на всичко, но не и да пуснат властта
  • 66 Токсик

    8 15 Отговор
    Театрото ПП! Изводите за едни фалшиви герои! Никога повече не допускайте соросоидни и фашизоидни евроатлантици да определят бъдещето на България, ако искате тази държава да я бъде.
  • 67 мразя политиката

    12 6 Отговор
    Мразя това, че целият народ се е втренчил в някакви 400-500 човека и се надява те да променят нещо в тази държава, към по-добро. Но уви. Вече е все по-ясно, че нещо друго , не отговорността, мобилизира политиците. Загубих едни 20 мин., а след тях още 20, за да изгледам записа на ДБ, защото всички говорят за гнева на Слави.
    Е, добре де, явно, че наистина не разбирам от политика и политически интриги, но не чух нищо страшно, нищо, което може да събори една коалиция и да ни прати отново на избори. Най-обикновена "оперативка", ще кажат по-възрастните. Та не
    разбрах, кое тук е "уау , олеле, ами сега, чухте ли", и още подобни реакции, които да отговарят на онова, което казва Хр.Иванов.
    Та моля - кажете, за какво толкова се разгневи Слави ? Има далеч по-гадни неща, които чета из коментарите. Толкова ли са им опънати нервите на хората вече?
  • 68 ОБЕКТИВНИЯ

    13 3 Отговор
    Това беше с "ИТН" ВСЯКО НЕЩО ИМА НАЧАЛО И КРАААЙ! ДОВИЖДАНЕ И МНОГО ПО - ЗДРАВИ!
  • 69 КИРО ПРОСТОТО КАЗА ЧЕ ЩЯЛ ДА Е ПЪРВИ НА

    8 9 Отговор
    ИЗБОРИТЕ И С ПОВЕЧЕ ОТ 120 ДУПЕТАТА - ТОЯ ЯВНО ПРЕДОЗИРА ЛИНИИТЕ !
  • 70 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    12 5 Отговор
    Много точна статия! Който иска да прави театър, да си го прави в собственото шоу, и без това няма много клиенти на 7/8 Тъ Въ! Управлението на държавата не е лъжица за психари! Експериментите от диванчето приключиха, никой няма да се върже повече на гологлавия!
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 гаргамел

    6 1 Отговор
    Да,никой не харесва/ красивите и умните/
  • 73 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    10 2 Отговор
    Погледнете снимката и им помахайте! Като за последно! Най-големия съботьор на управлението на държавата е в историята! Шоуто се оттече в мръсния канал!
  • 74 Реших да го проверя

    2 8 Отговор
    що за птица е тоя Даниел Смилов.
    Ми той соросоидче бе, тъй закърмен от Отвореното общество още от далечната 1996 година.
    Под вода Даниелчо го прави, да не се вдига прах.

    Коментиран от #76

  • 75 Чиче ти неква

    2 4 Отговор
    работа реална можеш ли да вършиш или само с политиките на Отворео общество се занимаваш?
    Не че не е платено, явно е, щом в тая пазарна икономика, която предлага и други, по-чистоплътни възможности, има иzmекяри като теб.

    Коментиран от #77

  • 76 Реших да те проверя

    1 3 Отговор

    До коментар #74 от "Реших да го проверя":

    що за птица си. Ми крепостний бе, тъй закърмен си от Априлския пленум, крепостни от векове за векове. Под вода костя го прави, да не се вдига прах.
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Георги v.

    7 1 Отговор
    Това, че Трифонов и компания, получиха и получават тази подкрепа, говори единствено и само, че посредствеността е завладяла нашето общество.
  • 80 Хрис

    1 1 Отговор
    Абе тъ... нару не разбрахте ли че тоя е америк пидкога
  • 81 Всички

    4 1 Отговор
    спонсорирани от америка за България, на амбразурата, срещу ИТН и в зашита на проектита на мафията ПП и ДБ! Само голямо браво на ИТН, че би шута на тази мафия и сега е такова виене на простотия и лъжи ! Респект за принципите и морала на ИТН!
  • 82 Иванчо+Марйка

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "От плажа":

    Аз може да гласувах за ИТН но сега ще гласувам за ПП. Не може да се отрече че ако не беше ИТН Боко нямаше да бъде свален първият път.
  • 83 СЛАВИ МОЖЕШЕ ДА СЕ НАПРАВИ НА КЬОРАВ И

    1 2 Отговор
    ГЛУХ , ЗА ЗАВЕРАТА НА ХРИСТО И СИЕ .......... НО ИЗПЪЛНИ ДЪЛГА СИ И ОСВЕТЛИ МАФИЯТА ИМ !

    Коментиран от #84

  • 84 Даааа

    2 0 Отговор

    До коментар #83 от "СЛАВИ МОЖЕШЕ ДА СЕ НАПРАВИ НА КЬОРАВ И":

    Осветли мафията ГЕРБ , ДПС , ИТН и Възраждане! От тази мафия по-голяма няма .Крадците на 21 век !