Last news in Fakti

4 Септември, 2022 16:00 5 795 85

Тези хора не са безобидни. Те са бъдещите ви господари

  • избори-
  • българия-
  • владимир путин-
  • румен радев

В политиката има принцип: онзи, който бълва лични обиди, който ползва вулгарни изрази, който пуска просташки шегички - точно той иска да ви зароби, каквото и да е написал в предизборната си програма

Тези хора не са безобидни. Те са бъдещите ви господари - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Наблюдавайте внимателно кандидатите за властта в България. Слушайте учтивите и избягвайте онези, които ръсят вулгарности. Не са безобидни. Те са бъдещите ви господари. Ще ви одерат, а после ще ви продадат за шепа рубли

Коментар от проф. Евгений Дайнов:

В политиката има принцип: онзи, който бълва лични обиди, който ползва вулгарни изрази, който пуска просташки шегички - точно той иска да ви зароби, каквото и да е написал в предизборната си програма.

Ето как изглежда това. Хората са същества, които живеят на групи - формират общности, общества, държави. В рамките на тези общности управлението може да се случи по два основни начина: чрез сила или чрез политика. В началото е била силата. Хората са имитирали онова, което са виждали при останалите животни и са формирали глутници, начело с най-силния индивид. Впоследствие, отдалечавайки се от животните чрез развитието на разума си, някои човешки общности са започнали да се управляват не чрез сила, а чрез политика.

Разликата между сила и политика е фундаментална. При силата равенство няма: прави се онова, което казва силният. При политиката, особено в демократичния ѝ вариант, гражданите са равни помежду си. Никой никого не командва и се прави онова, което мнозинството се съгласява да прави след всеобща дискусия.

За да се случва политика, е необходим определен начин на провеждане на дискусиите. След като никой няма правото да обижда или командва никого, на всички се дължи еднакво уважение. Не е случайно, че когато измислят удивителната дума "цивилизация", древните римляни я градят върху думата "civil". Още тогава тя съдържа в себе си поне три значения. Първо: ситуиране на терена на гражданското, а не на военното или търговското право. Второ: управление, основано върху (равните помежду си) цивилни, а не върху неравните помежду си военни. Трето: междуличностни отношения, основани върху учтивостта и добрите нрави.

Какво да очакваме от политик, който залага на бруталното говорене

От тези три значения на думата "civil" произтичат трите принципа, върху които стъпва нашата, "западната" цивилизация: върховенството на правото, управлението на цивилните и учтивостта в общуването между тях. Всеки, който иска да установи управление на силата, трябва да разруши и трите принципа. Най-лесно е да се започне отзад-напред, с унищожаването на учтивостта. Бруталното говорене унищожава гражданското равенство, преоформяйки хората на принципа господар (псуващ) - роб (псуван).

Затова още преди две-три десетилетия съвременните популисти започнаха своята война срещу цивилизацията именно с поход срещу учтивия изказ в политическата сфера.

Владимир Путин беше пръв. През 1999 година, още като премиер, той коментира войната в Чечения по следния начин: "... и в кенефа ще ги смачкаме в крайна сметка". За "смачкаме" той ползва "замочим", което е изключително груб бандитско-затворнически жаргон, неизползван никога преди това в публичното говорене.

В следващите години бруталното общуване се разпространява като пожар. В България през 2005 година Волен Сидеров поема ангажимента да "прочисти" парламента от "турци, цигани и небългари". У нас, за разлика от Русия, успяха да сработят защитните механизми на демокрацията и Сидеров беше осъден за такива речи. В Русия бързо преминаха от брутална реч към брутално управление.

Но и из Европа бруталното говорене започна да се излива от всички радикални кьошета в политиката. Лидерите на Унгария и Полша изсипваха вулгарни епитети върху всеки несъгласен с тях, включително в ръководството на ЕС. Техните крайнодесни имитатори из останалата част на Европа подпяваха в хор. У нас дискурсът на Бойко Борисов постави нови рекорди по вулгарност и неуважение. Не след дълго десетки български политици и държавни служители тръгнаха по този път: към 2020 година протестиращите граждани вече бяха описвани като "планктон", "тиня", "тулупи", "стадо". Заразата стигна и отвъд океана с включването във вакханалията на Доналд Тръмп, който бе на косъм да превърне американската демокрация в управление на силата.

Сееше се хаос и разруха, така щото силата да стане основният регулатор на обществените отношения. Както напомня социологът Едуард Шилс: "... учтивостта (civility) е отношение и начин на действие, което се опитва да постигне баланс между сблъскващи се искания и сблъскващи се интереси". Разрушаването на учтивостта разрушава възможността за подобен баланс. Оттук насетне сблъсъците между искания и интереси могат да се решат само със сила - тоест, между не-равни.

Защо е важно как говорят кандидатите за властта

Дългогодишната хибридна война на Путин срещу политическия език на Европа целеше не на последно място установяването на бруталното говорене като норма, която да докара начело на отделните държави популисти, подобни на него - такива, които презират "цивилните", смятат равенството за някаква "джендърска" измишльотина и обещават установяването на режим на силата. В крайна сметка Путин разчиташе на това, че когато в Европа погине политиката и се установи режим на силата, то той, Путин, ще се окаже по-силен от всички. И ще завладее Европа, започвайки от Украйна.

Не стана така, тъй като и трите основни стълба на нашата цивилизация - върховенството на правото, управлението на цивилните и учтивостта в общуването - издържаха на натиска. Онези политици, които все пак продължават да говорят брутални и вулгарни неща, вече отдалеко лъсват като кандидат-насилници и съюзници на Путин.

Задават се избори. Наблюдавайте внимателно кандидатите за властта в България. Слушайте приличните, учтивите, спретнатите. Онези, които ръсят обиди, бълват вулгарна реч и демонстрират разпищоленото поведение на бандитски главатари - тях ги избягвайте. Те не са безобидни. Те са бъдещите ви господари. Ще ви одерат, а после ще ви продадат на Путин за шепа рубли или бутилка газ.

*****

Този коментар изразява личното мнение на автора. То може да не съвпада с позициите на Българската редакция и на Дойче Веле като цяло.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 80 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 не четем пасквилите от

    134 18 Отговор
    дойчезеле американише пропаганден машинен
  • 2 да де

    103 13 Отговор
    Най-вЕрвам на гьобелс веле.

    Коментиран от #32

  • 3 Путинофил

    60 12 Отговор
    Ще стоим без газ и ще храним рускините с украински паспорти.
  • 4 Бля,бля

    95 14 Отговор
    Марш оттук бе Къш,къш ! Новите господари са ФАЩ стига заблуждава хората.Сега като започнем да студуваме и децата пак да минат онлайн ,за да си мръсната в къщи ,тогава главите ви ще ст......м и в ...... на новите ви господари ще н........м
  • 5 Мнение

    103 14 Отговор
    Аз единствените,които виждам да пускат вулгарности са онези където подкрепят Кирчо и пишат против Русия...ей сега примерно в друга тема прочетох някаква простащина и ми се доповръща.
    Значи да не гласувам за тези,които пишат в подкрепа на укрите.Разбрах.

    Коментиран от #11, #74

  • 6 от село

    62 4 Отговор
    Най-вЕрвам на герб !! Бок ще направи горивото лев , билета 6 стотинки , и ще докара комунизма , а пенсионерите лятоска ще почиват на Бахамите !!
  • 7 алфамАймун

    63 6 Отговор
    мдам... верно, че направо смърди на прокиснало зеле и на некъпани дечица на кептън грант. но пък се чува неистов к.ви.ч, гран.то.едский. приятно.
  • 8 Още един путинофил

    7 51 Отговор
    Всичките ни политици са путинофили!
    Нямате избор!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 честен ционист

    48 5 Отговор
    България е свикнала с твърдия наратив. Все пак 12 години имаше толупи, мисирки, пкп-та, пържоли, песове, телета, кревати и шкембаци.
  • 11 Напълно

    51 10 Отговор

    До коментар #5 от "Мнение":

    Те подкрепям . Всички краварски тролове пишат мръсни думи ,което ме навежда на мисълта ,че са млади скоро завършили училище .

    Коментиран от #63

  • 12 Голем смех

    41 2 Отговор
    Цивилизованото отношение между нашите политици е мечта. Някой им е внушил, че трябва да са цинични, груби, скандални за да ги харесват хората и да направят впечатление. Аз такива кресльовци не харесвам. По простата причина, че обикновено са менте-патриоти...
  • 13 Перо

    54 5 Отговор
    От драгалевския лаборант и негов куратор ли е научил тези “истини”, измисления “професор” по всичоллгия!
  • 14 добре бе убавци мамини

    26 5 Отговор
    ке седим на тъмно и студено до сега ги аресвахте ама некойви извади парички ке ги раним украинките дека са били манко рускини ама и они ке са на темно и студено
  • 15 Много е прав.

    7 46 Отговор
    Но несагласните с демокрацията и сеещи само минуси по коментарите едва ли могат да разберат това.
  • 16 нали сме демокрация , суверен нещо си

    31 3 Отговор
    Ако продажбата е за центове , не се брои , така ли , защото вече от над тридесет години сделките са в тази валута и резултатите са пълна разруха но каквото си сетиш , общество , държава , икономика , социален статус .
  • 17 Даката

    42 3 Отговор
    Ако говорим за просташко говорене то в момента от действащите политици Кирил Петков е на първо място със сигурност.
  • 18 Последния Софиянец

    43 4 Отговор
    Тези на снимката са шепа платени соросоиди и не могат да ни заробят без помощта на Козяк
  • 19 Рошко

    47 6 Отговор
    Предпочитам да ме зашлевят с истината, отколкото да ме направят роб любезно. Наврете си статията в най дълбокото място на сървъра господа от еврейското зеле, и да ви кажа един цитат от Фройд, прогреса и варващината вървят ръка за ръка

    Коментиран от #22

  • 20 Повръща ми се

    48 4 Отговор
    Кой ви чете вас бе, дойче зеле. Противна медия.
  • 21 Според мен умно-красивите

    48 3 Отговор
    отново няма да надскочат чертата от 4%, за да влязат в парламента. Интересно как не осъзнават колко се различава наратива им от действителните проблеми на сънародниците им. Включвайки се в общия хор на "Все повече оръжие за Украйна и битка до последния украинец" на западните им господари, разочароваха немалка част от дясномислещите хора, които предпочитат мирно разрешаване на проблема и независимост във външната ни политика. А това, че трябваше да се изкараме по-католици от папата, отказвайки плащането в рубли за газа, което се оказа, че вършат повечето ни европейски партньори, предизвика нова вълна на отвращение. Обаче не виждам кой тук може да организира протест с размаха на този вчера в Прага.
  • 22 А бе

    8 33 Отговор

    До коментар #19 от "Рошко":

    Фройд не е бил прав. Ето в Русия е варварщина, пък прогрес няма.
  • 23 АМА ВЕРНО ЛИ

    40 3 Отговор
    ДА СЛУШАМ МАЗНИТЕ ЛЪЖЛИВИТЕ ОБРАТНИТЕ КРАДЛИВИТЕ И ЛЮБЕЗНО ПРОДАЖНИТЕ Е ДА АМА НЕ БЕ ДАЙНОВ НЕ БЕ МАМИН СЛАДЪК

    Коментиран от #27

  • 24 ...

    27 4 Отговор
    добре че са дойче веле,най-честната и обективна медия..добре че са щатите да си пръскат демокрацията наляво и надясно..толерантни сме,щастливи сме,живота е хубав..
  • 25 бг орисия

    32 4 Отговор
    Абсолютно все вдно дали, ще ни продадат за шепа рубли или центове или шекели, важното е че ни продават! В момента ни продават на безценица за центове и шекели и ни хвърлят прах в очите, че е за рубли!
  • 26 Смръдлю

    40 6 Отговор
    Факти дава не само форум за изява наа пишман автори, но и толерира олигофренията, злобата и псевдонауката в журналистиката. Този доказал се с пааденията/в преносния и буквален смисъл/си т. н. "автор" отдавна трябваше да е на бунището на историята, а той още си позволява да осмърдява съзнанието на едно, бих казал подрастващо поколение, бъдещият избирател на България!

    Коментиран от #64

  • 27 ХА ХА

    4 22 Отговор

    До коментар #23 от "АМА ВЕРНО ЛИ":

    За възраждане ли пишеш? Правилно, не трябва да им се вярва!
  • 28 Абе

    42 3 Отговор
    Аз искам евтин бензин газ и ток.Хич не ме интересува от кой са.Ако това ме прави русофил тъй да е .Няма заради някакви европейски ценности да мръзна и да се чудя на края на месеца как да си платя сметката за ток.

    Коментиран от #31

  • 29 !!!?

    3 22 Отговор
    Путинофилите са готови да бъдат продадени за шепа рубли и бутилка „Путинка” !!!?

    Коментиран от #50

  • 30 Тома

    22 0 Отговор
    В България от повече от век винаги идват хора с цървули и геги да управляват народа.Най хубаво ги е описал Алеко никаква разлика от толкова много години
  • 31 хохохо

    21 1 Отговор

    До коментар #28 от "Абе":

    За да е добре чичо сам-някой трябва да мръзне....
  • 32 Иван4о

    9 1 Отговор

    До коментар #2 от "да де":

    Werwam на тези и тем подобни комунисти като РР, заместничката ББ, дребният генерал и др. и др. 45 + близо 30 години и Б-я остана без българи. Следва светло бъдеще?
  • 33 карамфила

    22 1 Отговор
    А бе дайноф даваш ли нещо даиноф?дайнофлайноф,ти който си завиршил висшето милиционерско училище като цвъки клепухия искаш да отхапеш ръката която те храни,утре краварите ще напуснат България както избягаха геройски от Афганистан и ти тогава какво ще правиш ,към кой ще се нагодиш тогава??
  • 34 Студопор

    31 0 Отговор
    Ами аз пък помня, че Виденов не ръсеше вулгарности и обиди. Костов и компания - също. Не и в началото. Много мазно, истимарата и со кротце со благо се намесиха в най-подходящия момент и се намърдаха във властта. И какъв беше резултата? Именно заробване и дране. Така че принципът, който Дайнов представя като математически закон не само е неверен, ами е и съвсем не на място.

    Лично аз предпочитам хора, които няма да обличат истината в красиви думи, за да ми се хареса. Ако някой е комумпиран, безхаберен или негоден за ролята си - предпочитам това да бъде казано и то с истинските имена. Да, може да звучи грубо, но ако е истина - какво лошо има? Нима е по-добре да имаме още Кирчовци и Кокорчовци, които да ни се кокорят насреща и да ни обясняват как всичко е наред, докато държавата ни потъва все по-дълбоко?
  • 35 Ежко Бежко

    24 0 Отговор
    Дайнов беше против Тулупа, дотук добре. Сега обаче евроотдайността му е в повече. Трабва да си малко българин все пак. Същите серсеми са и джамбаза, дремджията, и журналя от дарик радио.
  • 36 Статистик

    14 1 Отговор
    "Онези, които ръсят обиди, бълват вулгарна реч и демонстрират разпищоленото поведение на бандитски главатари - тях ги избягвайте."

    Тоя плужек Дайнов май не е слушал "възпитаните " словоизлияния на банкянския бидон...но все пак можем да му благодарим за предупреждението!
  • 37 Една

    15 1 Отговор
    За какви господари говориш, бе Дайнов??? Ние сме свободни хора и нямаме господари! Дайнов, на латински думата министър означава слуга!

    Коментиран от #41

  • 38 Живяхме в ИЗОБИЛИЕ

    17 3 Отговор
    Когато бяхме с СССР ! Аднес със Запада - ще питаме , къде къкат ГЛАДНИТЕ !
  • 39 Дайнов от дв

    20 1 Отговор
    какво повече да добави човек,но все пак... Тоя сбърканяк,който се продаде преди много години,да ни назидава,че някой щял да се продава за рубли.А бе сокин сине,всичките"евроатлантици"се продадоха за центове,продадоха и род и родина,а ти ми пилиш някакви глупости.Народа много добре знае кои са предателите на страната ни.Само Възраждане!!!
  • 40 Някой

    18 0 Отговор
    Дайнов и ДВ - все пропаганда. Да му се додрайфа на човек.
  • 41 Кокоши мозък !

    11 1 Отговор

    До коментар #37 от "Една":

    Той бил свободен Да ! Свободен си , но само да вървиш на Ммммм та Си ! Сирич същото , като бездомното улично куче !
  • 42 Земята и Реколтата НАЦИОНАЛНА

    10 0 Отговор
    Собственост ли са ? И ли на Мутрагеньо и ? Кой РАЗПОЛАГА с УРОЖАЯ ? Кой определя ЦЕНАТА ? Кой решава на КОГО да ПРОДАВА ? Кой решава как , от кого и с каква чужда ЕФТЕНИЯ , и каква ЦЕНА ще ни храни ? НАРОДНАТА ВЛАСТ - хубава или лоша , съвършенна или недодялана но си е ВЪЗПРИЕМНА , СПРАВЕДЛИВА, ЧОВЕЧНА и РАЗБИРАЕМА ! Казват че ще ГЛАСУВАМЕ но кой чува и тачи народният ГЛАС ! Или пак трябва с РОД ФРОНТ да се разбива КАНАРАТА !
  • 43 Само

    21 0 Отговор
    пропаганда от продажниците на хранилка на америка за България! Тази държава се нарича България продажници, а не САЩ, за да им настаняваме продажните марионетки и да ни ползват и продават! За тази държава са загивали достойни хора, за да я продавате за някой сребърник! Взимайте се за ръчичка ПП, ДБ и ГЕРБ и всички спомагателни продажници и се разкарвайте на някъде!
  • 44 Ппп

    16 1 Отговор
    Аз по-вулгарни, обиждащи и заплащващи от Кирил Петков, Асен и Рашков не съм виждал през последните 30 години. Агресивни и алчни за власт, и ще правят те промяна, е ясно е че нищо такова няма да стане.
  • 45 Днешните дойдоха на власт с ПИЩНИ

    7 1 Отговор
    ПОГРЕБЕНИЯ и по същият начин ще си ИДАТ !
  • 46 Со Кротце и Со Благо - Промяна НЯМА !

    9 0 Отговор
    С Оставки и Избори се въртим като кон на ДИКАНЯ ! ГАНГРЕНА се лекува със СКАЛПЕЛ !
  • 47 На днешният ДЕН, няма НИТО ЕДНА

    7 0 Отговор
    Народна ПАРТИЯ ! Гласуването което ще се проведе НЕ ЩЕ ДОНЕСЕ НИКАКВО ПОЛОЖИТЕЛНО изменение , защото Идеологията на всички е Криминал - Капиталистическа ! Рики е Повери ! Богати и Бедни ! Днес у нас има " Честни " МИЛИАРДЕРИ !? Нима още вярваш в Дядо Мраз ?
  • 48 Къде се намираше ВАНЬО ?

    10 0 Отговор
    Когато му позвъни шеф на родната Коза Ностра : " Ало Ваньо !" Забравите ли ? А ми на МИТНИЦАТА по посока НАВЪН ! България вече не е на НАРОДА а е ТЯХНА ! На КАМОРАТА ! А Дот Корлеоне е отново в ИЗБОРНИТЕ ЛИСТИ ! Та , за каква промяна ще гласуваме ХОРТУВАШ байно ?
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 А ти , да подадеш и МАЙКА си !

    2 2 Отговор

    До коментар #29 от "!!!?":

    Но да ЗАГРАБИШ от бедняка !
  • 51 факт

    12 0 Отговор
    Много философски размисли и цитати, но нищо конкретно, приказки за пред студентска аудитория!
  • 52 Анонимен

    10 2 Отговор
    Хохохо уплашили са се омериканчетата нещо и хайде новата доза пропаганда. В техен стил да слушкаме сладки приказки и лъжи и да сме добри офчици, слушкащи, преклонени и набоцкани. Не сте познали.

    Коментиран от #68

  • 53 Нет и тв

    12 1 Отговор
    Едно знам и то е, че трябва да правя точно обратното на това, което ми казват дв, американчета и подобни урспии придошли от някъде. Аз по нагъл, агресивен лъжец и манипулатор от техния киро с конскаа му чутура не видях.
  • 54 благодаря за пояснението

    4 6 Отговор
    Като си спомня КОЙ призова мутрите да излязат по площадите. Като си спомня КОЙ публикуваше колажи на нощни шкафчета и чекмеджета. КОЙ чертаеше червени линии. КОЙ се кълнеше че няма да се коалира с ГЕРБ. И ми стана ясно. Ще гласувам за ГЕРБ за да има бъдеще за България.
    И между другото. Тогава нямаше война в Украйна. Тя започна на 24 Февруари когато Престъпното Правителство вече беше охарчило ресурса на държавата и теглеше заеми. Тогава още нямаше газова криза.

    Коментиран от #66

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 реалист

    11 1 Отговор
    Долнопробна анти ру ска пропаганда. Безсмислена и объркваща хората. Само Християнските ценности ще спасят
    България.
  • 58 ежко

    8 1 Отговор
    Ок!Значи д не гласуваме за онзи, дето бие журналисти и им дърпа вратовръзките.Благодаря за съвета:)
  • 59 некойси

    11 0 Отговор
    Изглежда няма да може да четем БГ новини.
    Ядем си пропаганда всеки ден.
  • 60 бай

    12 1 Отговор
    ако някой иска независимост от Газпром нека ползва дърва но нека да не пречи на тя дето ползват газ цената на газта в Русия е 60 $ а в европа 3000$ за сърбите е 380 за българите спряно кранче
  • 61 Мочѝ

    11 2 Отговор
    Дайнов и зелевите не могат да ми бъдат пътеводна светлина дори на обратната страна на Луната. Гледай кой най много повтаря, демокрация, цивилизация и успех и никога не гласувай за него или пробутваните от него, защото е лицемер!

    Коментиран от #65

  • 62 Никога няма да

    13 1 Отговор
    Гласувам за ПП продажниците вашите подлоги
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Дааааааа

    6 1 Отговор

    До коментар #26 от "Смръдлю":

    Той е доказан комуноид, като повечето преподаватели!!
  • 65 Бай градски

    5 0 Отговор

    До коментар #61 от "Мочѝ":

    И гледай кой плаши с руска хиперзвукова ракета министерския съвет на РБ и никога не гласувай за злощастната му партийка!!!!
  • 66 Големчо

    6 2 Отговор

    До коментар #54 от "благодаря за пояснението":

    Гласувай си за ГЕРБ?!? ТЕ ОТДАВНА СА ПОЛИТИЧЕСКИ МЪРТВЕЦ!
  • 67 Никога няма да

    7 0 Отговор
    Гласувам за ПП продажниците вашите подлоги
  • 68 неееееееее

    1 8 Отговор

    До коментар #52 от "Анонимен":

    ВЪН ВЪЗРАЖДАНЕ ОТ ПОЛИТИКАТА,НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ,ПАТЕРИЦА НА ГЕРБ И ДПС!!
  • 69 Дойче веле

    11 0 Отговор
    Нещо да кажете за Прага

    Коментиран от #76

  • 70 ха ха

    8 0 Отговор
    прав е за бандитите , ама 7 месеца ни дерът учтиви бели якички , и пак е толкова болезнено колкото и бандитското дране
  • 71 Бомба нюз

    3 0 Отговор
    Песъка ше ражда...
  • 72 Гост

    8 0 Отговор
    Пак се размириса на старо зеле. За 33 год демокрация си направих извод, че най-много ме прецаква онзи, който ми обещава много преди избори. Не онзи с шегите.
  • 73 Гост

    8 0 Отговор
    И как уж неволно, но много хитро е вметнато, че щели да ни продадат за шепа рубли. Виж, ако е за чекмедже евраци, тогава няма проблем.
  • 74 Гост

    4 0 Отговор

    До коментар #5 от "Мнение":

    И аз съм стигнал до същите изводи.
  • 75 Нона

    7 0 Отговор
    Скоро не бях чела такава отвратителна статия.Що за безумие от DW?
  • 76 Очевидец

    10 0 Отговор

    До коментар #69 от "Дойче веле":

    Не,за Прага нищо не се казва и пише,грозна тишина на тази тема. Защо ли така?
  • 77 мър сула гн.ом слу чаен

    8 1 Отговор
    Вие от Дойче зеле сте болни мозъци. Евгени Дайнов... Не можахте ли да цитирате някой хетеросексуален?
  • 78 НАВОДНЕНИЕ С КМЕТ ОТ ГЕРБ ТУРЕН ОТ ЦЕЦО

    3 0 Отговор
    “Баба ми беше ранена, със счупено ребро. Аз дойдох по спешност, за да я спася. Кметът стоеше по джапанки и не правеше абсолютно нищо. Нито организираше хора, нито спасяваше жители”
  • 79 Рокфен

    2 0 Отговор
    Дайнов явно изпитва голяма носталгия към социализма.В онова време нямаше груби ,ценични и скандални политически изказвания,нито такава свобода и направо слободия на словото.
  • 80 А аз искам

    7 0 Отговор
    Независимост от Америка за България
  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 крис

    2 0 Отговор
    Тези хора не са безобидни...особено тези с плакатите.
  • 83 Дай (нещо) Ново

    3 1 Отговор
    Дайнов, дай нов прочит на събитията, че от тая " демократична" плоча, дето я въртите с Дойче Грамофон ни се повръща. За вас времето е спряло в илюзиите на 90-те години. За нас 30 години "демокрация" стигат.
  • 84 Орех

    3 0 Отговор
    DW отдавна не е германска.Финансира се от Когреса на САЩ и това е написано.Защо смятате че Германия има нещо общо с тази медия.На българска територия се подвизава на платформата на ТВ,,Европа,,собственост на брата на Петър Стоянов/ако все още е собственик./
  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.