Last news in Fakti

1 Ноември, 2022 13:00 2 044 19

Емил Василев: Българските лъжливи политици не мислят за доходите на българите

  • емил василев-
  • компютър-
  • доходи-
  • българи-
  • население

Цените на новите лаптопи в Чехия и Словакия например са по-ниски от употребяваните им по-стари аналози у нас

Емил Василев: Българските лъжливи политици не мислят за доходите на българите - 1
Снимка: Архив
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

България е задръстена със скъпи боклуци и лъжливи политици. Тия дни се озъртам по сайтовете, защото се налага да купя лаптоп. Прощавайте, ама цените на новите лаптопи в Чехия и Словакия например са по-ниски от употребяваните им по-стари аналози у нас.

Това коментира във "Фейсбук" Емил Василев.

Един пример ще ви дам. Чисто нов лаптоп с процесор i3 от 11-то поколение и 512 гигабайта SSD с качен Windows 11 Pro и 3 г. гаранция се продава в Прага и Братислава за 290 евро с ДДС. У нас на същия цената е двойна. Който не иска за същите тия 290 евро може да си купи употребяван аналог на 4 години с процесор от 8-мо поколение, като Windows-а си го плащаш отделно. Остава само да ни пратят на свободния пазар за ел. енергия и със сигурност в София ще се живее по-скъпо от колкото в Лондон и Париж, нищо че сме с тройно и четворно по-ниски заплати.

Наште политици плачат за Шенген и Еврозоната. На кой обикновен човек му дреме? Тия изобщо поглеждат ли цените, ходят ли да пазаруват? Как пък за 32 години не се намери един поне български политик, който да каже: ГЛАВНАТА ми задача е увеличаване на доходите на населението. То затова и население вече няма. Щели да облагат свръхпечалбите на Лукойл, за да раздават компенсации за високите цени на горивата.

Само дето свърхпечалбите се реализират в дъщерна фирма в Швейцария, а рафинерията в Бургас братушките умишлено я държат на загуба. Ще обложат швейцарска фирма кога цъфнат налъмите. Спрете да лъжете, бе . Като не можете да управлявате, защото единствената ви мисъл е в кражбите, поне спрете да лъжете.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 44 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Казаха хората

    30 1 Отговор
    И схеми се опитаха да спрат и това им коства управлението....
  • 2 Дългият

    51 0 Отговор
    Цените на битова и офисна техника, както и на много хранителни продукти в Германия са по ниски при по високи доходи.
  • 3 Гербер

    7 55 Отговор
    Само стабилно правителство на Герб СДС ДПС начело с Борисов ще оправи тази държава.
  • 4 Амчи тъй де...

    30 0 Отговор
    прекалено са заети да се нагушват ..
  • 5 Урюрвкос

    23 0 Отговор
    на политиците им е забранено да мислят, планът за развитието на територията, поминъка на населението и демографията са утвърдени отдавна и на друго място.
  • 6 Мустафа Карадая

    9 12 Отговор
    Румен удължи концецията на Лукойл за пристанище Росенец. И сега предлага бюджет за 2023 не посна пица а филия с свинска мас. Румен Радев вече е ДПС. ХА ХА ХА ХА
  • 7 Хххх

    0 8 Отговор
    Другърю, ас мен няма кой гледа мене десата ва, даи мене пари за десата
  • 8 В иитернет може да си купиш и

    8 13 Отговор
    От Чехия и от Словакия, защо ревеш? Типично пазарен принцип, за който политиците нямат вина - на по-голям пазар, с повече предлагане и по-голям оборот, цените падат!
    Освн това, хората навън са единни и активни и реагират на всяко спекулативно вдигане на цените, а ние сме търпеливи овце!
  • 9 Ветеран

    16 1 Отговор
    Това ИЗРИГВАНЕ Е ТОЧНО В ДЕСЕТКАТА- КАТО НА ИСТИНСКИ БУДИТЕЛ! И как може да се очаква друго, при липсата на коментар за крещящата пропаст между доходите на политици/държавници/управници и обикновения гражданин/данъкоплатец/настоящ или бивш труженик (пенсионер), като при първите редовно и ненарушимо доходите се индексират ускорено и с големи крачки, а за вторите- чувай..., трай коньо за..., въпреки незаконната база на държавническите висши заплати след въвеждане на "ПЛОСКИЯ ДАНЪК" ОТ СТАНИШЕВ/ОРЕШАРСКИ!? КОЛКОТО СЕ ЧУСТВАМЕ СУВЕРЕН, ТОЛКОВА СЕ ПРЕДСТАВЯМЕ И ЗА ЕЛЕКТОРАТ
  • 10 Човекът е прав

    12 0 Отговор
    Цените са високи защото играчите във всички области изкупиха конкурентите и се окрупниха а комисията за защита на конкуренцията нехае. Относно Лукойл това се нарича данъчно планиране и всички големи фирми го практикуват. А на критиците препоръчвам да прочетат Спогодба между Република България и Конфедерация Швейцария за избягване на двойното данъчно облагане на доходите и имуществото


    (Ратифицирана със закон, приет от 41-ото Народно събрание на 26 февруари 2013 г. - ДВ, бр. 23 от 2013 г. В сила от 18 октомври 2013 г.)
  • 11 Поздрави от Осло!

    13 0 Отговор
    Кашкавала тук в Норвегия е 20 лева в български пари!
    90% от другите стоки са по евтини отколкото в България! А Норвегия се води най скъпата държава в света!
    Явно тези световни статистици не са чували за България!
    В Норвегия само кафето е по скъпо от България, но ако го пиеш в заведение - 4 евро!
    Средната заплата в Норвегия е около 10 000 лева!
  • 12 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    11 0 Отговор
    ПОЛИТИЦИТЕ ни са АЛЧНИ за ВЛАСТ
  • 13 Така стана, защото работодателите

    2 12 Отговор
    необосновано вдигнаха много заплатите и цените литнаха след тях!
  • 14 антрашпиц

    4 0 Отговор
    Ааааа,адвокате,че за кво да управляват тогаз ако не да лъжат и крадът ,а ?
  • 15 Българин

    7 0 Отговор
    АМИ ТО ЗАТОВА Е ТОА НАПОР ДА ВЛИЗАМЕ В ЕВРОЗОНАТА.
  • 16 3737838282

    3 0 Отговор
    Нема управия ,затова всеки лъже краде колкото може пт всички и всеки и тия от Ес и Нато също не спат.Яко крадене ако може в повече.
  • 17 ОБЕКТИВНИЯ

    6 0 Отговор
    БРАВО гн. ВАСИЛЕВ!
    ДАНО ИМАТЕ СЪМИШЛЕНИЦИ!
  • 18 КИРЛЬО И БОКОООО

    2 0 Отговор
    Спрете да лъжете, бе . Като не можете да управлявате, защото единствената ви мисъл е в кражбите, поне спрете да лъжете. МЪРШУЛЯЦИИИИИИ !
  • 19 Как да мислят

    1 0 Отговор
    Това е широко разпространен модел в държавата - хулиганско и дивашко мислене на обирджии без поглед в бъдещето. Ниски заплати, бедност и от другата страна олигархия - хотелче тук хотелче там с кървави пари, с яхта на пътя ако има начин, алчен бандитизъм.