Last news in Fakti

10 Декември, 2022 21:02 15 759 169

"Дианчето само може да си мечтае за Вергов"

  • диана димитрова-
  • актриса-
  • насилие-
  • насилие над жени-
  • побой-
  • актьор-
  • юлиан вергов-
  • вергов

В България и днес мъжът е прав, виновна е жената

"Дианчето само може да си мечтае за Вергов" - 1
Снимка: Instagram, dianadimitrovaofficial
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Българската публичност посрещна разкритията на Диана Димитрова в традиционен стил: идентификация с насилника и възмущение от жертвата. Не говоря за отявлените путинисти, чиито имена ми е неприятно да изписвам - те пак си намериха повод да обругават "американската медийна вулгарност", проникнала у нас чрез опитите на актрисата да защити достойнството си. По-удивителна за мен в подобни случаи е реакцията на жените, които би трябвало да са солидарни с една подобна кауза.

Във Фейсбук страницата на Димитрова прочетох удивителни неща. "Гроздето е кисело, Дианчето само може да си мечтае за Вергов", "Когато му спеше в леглото, за да лазиш нагоре , мълчеше", "Явно боят не е бил безпричинен". Разбира се обвиняват я, че е слаба актриса, смешна, нагла, обсебена и самохвална, че ден след ден ни занимава със себе си. Попаднах дори на пост, който твърдеше, че е фригидна.

В България феминистките не се харчат

Толкова масиран отпор със сигурност говори за патриархалните нрави на недомодернизираното ни общество. Ако някъде има извънбрачна връзка, тя със сигурност е по вина на жената, която "разваля семейства" и иска да използва известния си партньор за кариерен успех. Наскоро актрисата Бакалова например беше обвинена от бившия си преподавател, че успехите ѝ минавали най-вероятно през разтваряне на краката. Прекрасната Лена Бориславова кафявите медии отказаха от политиката с инсинуациите, че позицията ѝ се дължи на алфа мъжкаря. А ако пък жена вземат да изнасилят, неминуемо започва търсене на поводите, които е дала - твърде къса пола? Много изпити водки?

Другата линия е любимата у нас биология. Ами такава си е природата на мъжа, това си е част от любовните отношения, нервирал се, изревнувал - айде прас един шамар, после хайде в леглото. Преди време две дами ме убеждаваха, че твърде строгата защита на жените в Америка довела до сериозен спад на сексуалното желание. Скоро щяло да се иска съгласие в писмена форма: "Мога ли да сложа ръка на коляното ти?" Виж ние тук сме естествени, спонтанни... Жените са готови да търпят, само секс да има. А феминистките нали знаете, не се харчат.

Откъм либералната общност се появи бледа надежда, че започва едно българско #MeToo - тръгналото от Америка движение на жени, разказващи публично за насилие, извършено върху тях, което бързо се разпространи из целия свят. С някои изключения като родината на Нинова и Каракачанов.

Спортистката Надя Младенова вече направи стъпка в тази посока и разказа за една разцепена устна, за която и тя се поколебала в момента да потърси справедливост. Била я вдъхновила перничанката Мариана Андонова, която пък посмя първа да разкаже за золумите на прокурорския син.

Срамно е да признаеш, че си бил бит, но още по-срамно е да не потърсиш правата си

Не знам какво точно се е случило с Диана Димитрова. Не ми се струва и че има смисъл да се мисли за юридическо решение на казуса пет години по-късно. Жестът ѝ е важен с това, че посмява да разкъса мълчанието. Защо не е проговорила още тогава, защо не е направила медицинско освидетелстване, не е завела дело? Защото, обяснява тя в интервюто по БТВ, една начинаеща актриса, която е никой, няма шансове срещу "някой, който е някой". Нещо повече - всички са ѝ го казвали: няма смисъл, нищо няма да постигнеш. Отчайващо, позорно обществено мнение. С акта си днес тя опитва да се отърве от това срамно мълчание, с което е живяла и което я е карало да чувства че сякаш е отговорна за това, което ѝ се е случило.

Всякакви тълкувания можем да измислим за подобни ретроспективни обвинения, които нито могат да се докажат, нито да се опровергаят. Някои жени търсят да си отмъстят на разлюбен партньор. Други очакват обезщетения. Що се отнася до Димитрова, тя може и да си прави реклама, защото напоследък е станала лице на кампания срещу насилието над жени, но и има всестранни амбиции - играе, рисува, пише. Но защо пък да не е осъзнала, че болката ѝ не е само нейна и има дълг към всички онези жени, които мълчаливо търпят насилие?

За разлика от България, на Запад в светлината на прожекторите непрекъснато се изправят известни хора, които се решават на подобен жест - разкриват за себе си нещо срамно и така дават утеха на хилядите анонимни хора, които също са го преживели и които виждат, че не са сами в бедата си. Така беше, когато се появи мистериозната болест СПИН през 80-те и трябваше да се успокои масовата истерия, обхванала обществата. Така беше с разкриването на алтернативна сексуална ориентация от звезди и политици - нещо, което постепенно престана да впечатлява либералните демокрации. Дали Димитрова дава началото на подобна практика у нас, ще разберем, ако други последват примера ѝ.

Защото важни тук не са мотивите на конкретната публична личност, нито колоритните истории, които интервюто ѝ породи. Важен е куражът, който вдъхна на безбройните жени, подложени на мъжко насилие. Тези, които днес мълчат, както мълчаха гражданите на Перник. Срамно е да признаеш, че си бил бит, но още по-срамно е, че не си посмял да потърсиш правата си - че си приел да бъдеш виновен за унижението, което те е сполетяло. Срамно е, че обществото ни приема за нормално всичко това.

Автор: Ивайло Дичев


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 152 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Психиатъра

    250 17 Отговор
    Е така се прави пропаганда, взимаш една клевтничка и на база нея правиш пропагандата

    Коментиран от #35, #95, #98

  • 2 Помак

    105 36 Отговор
    .. в Бг жините са мн пости...и сасдават само проблеми штот много искат ама не могат да се опраят сами !...а тази ...е ..о-клук!

    Коментиран от #94

  • 3 Абе

    235 16 Отговор
    По-голяма простотия не бях чел скоро

    Коментиран от #141

  • 4 Насо

    114 13 Отговор
    Га те сърби вълва Цецка и няма Кънчо къде да я почеша. Почваш да правиш циркове.....Ха дано ме забележат
  • 5 Мимозата

    98 4 Отговор
    Вергов и делиорманската Убавица .
  • 6 Ивайло Дичев

    146 12 Отговор
    е скрит LGBT + пе-дерастофил,явяващ се защитник на Дианината лезбо пе-дофилия.

    Коментиран от #69, #158

  • 7 Луда е

    113 14 Отговор
    Да се лекува
  • 8 Миризлив пор

    154 16 Отговор
    Била е ступана добре, още повече пред много свидетели. 5 години никой не е повдигал въпрос. Колкото и да е "алфамъжкар" някой няма да я ступа без основателна причина и останалите да мълчат. Интересно каква ли е била причината?

    Коментиран от #20, #96

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Дявола

    65 2 Отговор
    Дяволски създания!
  • 11 Инстаграм

    53 3 Отговор
    Селфи! Тоя инстаграм им взе акъла!
  • 12 крокипотам

    84 6 Отговор
    Жената, без която няма рай.
    Жената, по- красива и от най.
    Жената, която знае само "Дай!"
  • 13 жената която е

    39 16 Отговор
    Притурка към мъжа
  • 14 защо сумистите си бръснат краката

    61 4 Отговор
    За да не приличат на феминистките.
  • 15 Мая дъ бий

    127 5 Отговор
    Ивайло кой ти плаща? Троле Истанбул ски
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 кУмУнист

    96 7 Отговор
    Автор: Ивайло Дичев, ама друг път, само да не е Ивайла Дичева, или Ивчо пеперудката.
  • 18 Меркуцио

    97 9 Отговор
    Дали има все още неразбрали или заблудени, или доброволно неосведомени за какво беше този шок и ужас, в който живеем от лятото на 2020? Да, точно така - либералната демокрация, имам предвид всичко в пакета + бонус, имаше спешна, ама много спешна нужда от млад меринджей, който като сърцето на Данко да я понесе таз либерална демокрация и да я слее с хилядолетния либерален райх, ама харизмата /думата значи предимно чар/ нещо слабичка се оказа и работата се разсъхна! Сега ни остава да тръгнем по пътя на Орбан, но и с една октава по ниско да споменаваме думата корупция, особено в светлината на арестите в ЕП и "достойната" заместничка на Едит Кресон! А що се отнася до "случая на Диана", смятам, че ако наистина се прави нов Наказателен кодекс, то в него със сигурност ще има раздел за пиар престъпления, понеже те не са по-различни от измамите и кибер престъпленията, даже напротив!
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 АБВ

    72 10 Отговор
    Тая лъжкиня заслужава мноооого бой .Всичко ще и се върне тъпкано
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Хахаха

    104 8 Отговор
    Ивайло Дичев ... борец за правата на жените, който досажда на мъжете с неприлични покани да зарежат жените.
    Когато има насилие, то се оплакваш в полицията с ПИСМЕННА жалба.
    Тия измекярщини след 5, 10, 20 или 30 години е чиста проба използвачество.
    Това не го казвам аз, а съдът по делото на една Виджайна срещу Джони Деп, дето сега му виси с едни 15 млн. долара за клевета.
  • 25 ЛиБеРаст

    94 5 Отговор
    Не искаме Истанбулска конвенция, защитаваща правата на мъжете да бъдат жени!
  • 26 РЕАЛИСТ

    21 112 Отговор
    В нормалните държави биха разфасовали нищожество, като Вергов, който се хвали , че нокаутирал жена. Тук го защитават това нищожество. Щял бил отново да направи същото, щото видя акъла на българите. Ако бяха мъже свидетелите на побоя, трябваше да го спукат от бой, заради деянието. Явно има много протекции, щото прави разни тъпи реклами, това нищожество.

    Коментиран от #34, #138

  • 27 митутурутки

    110 6 Отговор
    НПО-то не сполучи с ПР за поредното пробутване на някоя "конвенция" и сега рупорите на новите "ценности" DW злостно реват на умряло!?
    Разбира се темата за домашното насили е важна, но с такива "постановки" изиграни от "актриси" само вредите на истинските жертви на насилие!
    " Вместо да изписвате вежди, вадите очи"!
  • 28 Ще ми се да извикам

    51 4 Отговор

    До коментар #22 от "Боже":

    .урвиии
  • 29 феминистките

    35 7 Отговор
    В трудов лагер
  • 30 а, не, не и не

    120 7 Отговор
    Авторът казва, че българинът винаги е на страната на насилника. Да де, ама това изобщо не е така. Българинът е състрадателен до наивност, но колкото и да е наивен не можеш го излъга, че една жертва се е усетила като жертва едва след 5 години. Няма как на българина да му се обяснява, че жертвата мълчала, защото била неизвестна, насилникът бил известен, а жертвата правела кариера и не било подходящо да се оплаче от насилника. Вие за малоумни ли ни вземате? А дали ако нямаше едни грантове къв едни НПО-та за бопба с насилието жертвата щеше да се сети, че е жертва? Дали тази жена с достойнство не трябваше да си защити достойнството веднага след акта на насилие, а не да слуша колеги, които и казвали да си мълчи? Що за достойство е това? И що за жертва е това, че не мога да се сетя? И как така "лицето" я било ритнало с обувка в лицето, а няма счупена скула или засегнато око и липсващи зъби? Вие знаете ли какво причинява силен ритник в лицето? От снимките се вижда, че е отнесла не много засилен юмрук, образно казано бушонирана е. Не е приятно, но полицията е била насреща. Защо не се е оплакала шматката, а чака пет години?

    Коментиран от #112

  • 31 Да ви кажа честно

    77 7 Отговор
    Голяма глупост е това феминизма.След като съм живяла вече 60 години,стигам до извода,че жената феминистка работи по 8-9 часа,колкото и мъжа.Още 1-2 часа път.Цял ден се тревожи за децата,бърза да наготви,изпере,изглади,изслуша, преспи,задоволи и т.н. Мъжът,може да благоволи да помогне,ако желае.Ама майката няма мърдане.Природата е създала жената с определени функции.Я по-добре на ресори да се дели работата.Феминизмът е глупост,според мен.А..и да ви кажа жени --тези,които се правят на "умрели лисици",печелят повече.Жената е по-добре да е нежна,добра,разбрана.А това движение me too е добро,но такива като тази артистка пречат на действително малтретираните жени.Защото наистина,човек може само да си каже "Пази Боже" да не ми се случва.Ама това пък,да ДЕБНЕШ подходящ момент...
  • 32 Анонимен

    10 5 Отговор
    КАМЕЛИЯ е дианче Автентичната жена... Която е за истанбулската конвенция за Правата на Жената, но не и вие, от Фермата де
  • 33 Колко ли псувни

    43 4 Отговор
    Е събрала във фейса?
  • 34 Я я я

    30 1 Отговор

    До коментар #26 от "РЕАЛИСТ":

    Дай пример за "нормална държава"???

    Коментиран от #37, #45

  • 35 Дааа

    87 12 Отговор

    До коментар #1 от "Психиатъра":

    Авторът на статията, българофобът дичев, е ярък представител на ЛГБТ обществото! От него няма какво да се очаква, освен да си смени пола.
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 РЕАЛИСТ

    12 76 Отговор

    До коментар #34 от "Я я я":

    Много има , но България не е между тях, щом защитава бияч на жена. В САЩ тоя никаквец не би могъл да излезе на улицата. Слаб актьор, долна душица.

    Коментиран от #43, #140

  • 38 МИНА

    39 6 Отговор
    ПИАР АКЦИЯТА Е УСПЕШНА !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Коментиран от #135

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Дада

    39 3 Отговор
    Само като видях ЦИИНИСТ ЧИ-ФУТ ЕВРЕЙН ВЕЛЕ и спрях да чета
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 колко да си реалист

    87 5 Отговор

    До коментар #37 от "РЕАЛИСТ":

    Прав си само за тези, които имат черно-бяло зрение. За такива като теб няма нюанси, жената е жена и не бива да се бие, мъжът е мъж и трябва винаги да е виновен. Нищо, че една жена може да стопи лагерите на мъжа, да го изкара извън кожата му, да го обижда, манипулира, да се заиграва със семейството му, да прави магии и каквато се сетиш още гадост. Мъжът трябва да търпи, не трябва да се гневи, това е жена все пак, нали? Вие забравихте, че жените се еманцираха отдавна и се обиждат когато с тях се отнасят като със слаб и беззащитен пол. Жените днес не искат да раждат деца, не искат да създават семейство, топлина и уют. Жените днес искат секс, кариера и пари. И голяма част от тях го заявяват открито. Аз съм жена, но се отвращавам от подобни представителки на моя пол. Или си равна с мъжете и се биеш, или си слаба, нежна и обгрижваща. Ако те ударят и не те убият, си тръгваш и никога не се обръщаш назад, или си търсиш правата в съда. Другото е от дявола и истанбулската конвенция.

    Коментиран от #48, #155

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Има бе.Да не е само една

    8 21 Отговор

    До коментар #34 от "Я я я":

    Но въздържат се от нанасяне на по-солиден побой над насилник,нокаутирал жена и се хвалел с това.Стсва работа на полицията,после с съда,олекване с 4-5 хил евро,разправии,излагация и т.н.Но тук се види,че това ставало по време на снимки,че тая била актриса,не го знам къв е тоя Вергов.Сигур и той филмаджия.Битата си замълчала с оглед кариера.А кариера предупредели и често влизане в леглото на еди-кой си.И все едни такива.В 168 часа ги пишеше тия неща,там ректор някой си на висшето училище за артисти и т.н.Не разбра се в леглото на ректора влизала ли е.А бе,стане ли човек известен със сензация кат тая,всичко може да си помисли човек,да чете любопитно.Думата е само една:скандал.

    Коментиран от #49

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Анонимен

    46 2 Отговор
    Тъпо, актьорите са хора, имат същите навици и тъпо е че ни занимават с това, има съд да се съдят, а иначе става сеир...
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 И сеири

    52 2 Отговор

    До коментар #45 от "Има бе.Да не е само една":

    имала гадже,който бил от ДАНС,е как ли иначе!Харесал я и я искал,ама за нея кариерата била повече от семейството.А бе селянка с амбиции и нещастие
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Ха ха

    29 3 Отговор
    Аз,не може да се пише против Истанбул ската конвенция и се изтрива поста ми.Да живее Ивайло Дичев и мръсницатъ Диана.
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 колко да си реалист

    59 2 Отговор

    До коментар #48 от "РЕАЛИСТ":

    Ама Вергов квъзгордял ли се е от това, че е ударил жена? Дай линк да видя, че нещо не ти вярвам. Доколкото разбрах той не коментира и е наел адвокат, който да го защитава в случай, че му бъде повдигнато обвинение. Не, че ще бъде, защото става въпрос за лека телесна повреда, а това е престъпление, което се преследва по тъжба от пострадалия. Иначе личното ми мнение е - никой не може и не бива да се гордее с проявено от него насилие. Дали обаче жертвата е провокирала насилника е въпрос, който е особено важен за наказанието. А като слушах тази "жертва" с лъжите за ритник с обувка в лицето и като виждам снимките, които сама е пуснала, оставам с впечатлението, че жертвата е пресолила манджата, а това винаги се прави с конкретна цел, която няма как да бъде оправдана.
  • 59 Гюлю

    53 2 Отговор
    Ивайло Джендерски и Дойче Зеле естествено ще извъртат и лъжат ,та белким вкарат Истанбулската конвенция! Ама дано им влезне .....
  • 60 Абе,човек

    63 0 Отговор

    До коментар #48 от "РЕАЛИСТ":

    Жена съм,но знаеш ли как някой може да те докара до АФЕКТ.И като те афектира,направо ти "пада пердето".Не оправдавам боя,но как ще ми обясниш това,че чак след пет години решава да повдигне въпроса.Явно добре са я мотивирали от НПО-то.Ама пак зле говори за нея.Движението аз също се превръща в нещо като,онези как спечелиха много пари.И олеква,много олеква.Браво на Корнелия Нинова,че жертва кариерата си в Европа,но е против Инстанбулската конвенция. Какви многополови ви гонят,бе.
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Комон Сенс

    41 1 Отговор
    България си е феминизирана страна. При това много феминизирана. Дотам феминизирана, че почти не останаха мъже. А когато младите сренат мъж в ролята на началник, преподавател, съдия, бюрократ или друга социално значима роля - гледат го като екзотичен експонат на изложба. Не са виждали такова чудо....

    От Дойч телето търсят под вола теле.

    Например спрямо САЩ индексът ни на феминизация е 2 до 3 пъти по-висок (разликата идва от условностите на изчислението).

    А какво е станало конкретно на някаква си снимачна площадка е друг въпрос. Генерализацията и екстраполацията от частното към обшото въз основа на само един недоказан случай показва неприкрито намерение да се употребят само удобни за дадена теза факти - или в случая факт.
    А това ,че фактът може да не е факт а само твърдение и дори клевета - това са подробности.
  • 66 стига бе

    65 1 Отговор
    Една жертва търси помощта на полицията веднага след като са я насилили. Една жертва застава лице в лице в съда с насилника си и защитава правата си. Нито една жертва не нарича насилника си "лицето" и не се саморазправя с него чрез медиите и платените НПО-та. Първото е смелост, второто е к.рвалък. Нали правите разлика между първото и второто?

    Коментиран от #90

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Вергов да каже, че е гей

    36 1 Отговор
    и да хвърли в шаш и паника грантаджийската либерастия…
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Ша го смачкаш ти

    13 1 Отговор

    До коментар #68 от "РЕАЛИСТ":

    с мекия си разпран газ
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 нннн

    57 2 Отговор
    Статията намирисва на Истанбулска конвенция. Абе, направо вони.

    Коментиран от #102

  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 ясно

    29 3 Отговор
    Разбрахме - Диането мечтае за Вергов.

    А кой мечате за Дианчето?
    Никой?
    Ето къде бил пробелма и източника на напрежение.
    напрете й навитак, вместо да я позлвате като камикадзе в схемите си.
  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Щом вият грантаджиите

    41 2 Отговор
    значи е точно обратното и Вергов е невинен, а тая неизвестна бездарница е златотърсачка!
  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Дада

    14 2 Отговор

    До коментар #79 от "РЕАЛИСТ":

    Страхлив дже-ндър М—А-НГАЛ БО-клук чи-фут .. ела един националистически български мощен шут в грозната дзурла да усетиш . Ще ти изкърта всичките зъби нещастна из-мет
  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 ГЛАСЪТ на ИСТИНАТА

    17 11 Отговор
    Непартийна кандидатура ли е Габровски?

    Лъжите в медиите на България-
    на 111-то място!
    След повечето африкански държави!

    ГЕРБ не са ли партия?
    Лична собственост на комуниста Борисов!


    Габровски бил не партийна кандидатура!
    Габровски нали е кандидат за премиер
    на партията на Борисов ГЕРБ?

    Габровски и шайката ОПГ ГЕРБ дали си вярват
    на "непартийната" лъжа?
    Ние не им вярваме!

    Няма да има никакъв кабинет Габровски!

    България ще продължава да затъва,
    докато престъпниците Борисов и Гешев тежат на шията И!
  • 88 Нямаме закон за НПО

    35 1 Отговор
    Забележете лицемерието и двойния стандарт на соросовите организации - мъчат да разделят престъпленията в зависимост от пола. За тях това не е дискриминация, но когато някой раздели престъпленията според етнос - това вече е дискриминация!!?
    Престъплението не трябва ли да се наказва независимо от пол, етнос, религия?!?

    Коментиран от #91

  • 89 Скриптово позициониран

    23 0 Отговор
    Медиите ни успяха да си заработят имидж да проститутки и всяка новина, която ни пробутват сутрин, обед и вечер, автоматично минава в клас "долна пропаганда". Не, че не е истина, но и да е, пак ще е там. Оставам си патриархален и не ща лгбт модернизация!
  • 90 така е

    31 5 Отговор

    До коментар #66 от "стига бе":

    Поведението не е на насилена жена.
    насилените жен исе срамуватм страдат, изплашени са.
    А тази тук се изпъчила гордо като: Вижте ме Вергов ме мина, пардон насили.
    И разбира мда бяхме в някоя от държавите където да видиш красива жена е по-малко вероятн оот това да видиш бяла лястовица, пък то у нас красиавици бол.
    Кой известен и богат мъж е седне да бие и насилва женки под средно ниво? При това на работното си място?
    Съшите с бели конци.
    Ако е имало шамар, то ще да е било свързано с нещо друго, не и сексуален тормоз.
  • 91 нужен е закон

    26 0 Отговор

    До коментар #88 от "Нямаме закон за НПО":

    за НПО, за лобисти и за чуждите организации от какъвто и да се тип.
    Всяка чужда организация трябва да е отговорност на даден посланик. А не да се правят на свободни електрони.
  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Перо

    33 1 Отговор
    Срамно е да потърсиш правата си,след 5 г.,когато си станал джендър и има дивиденти от НПО!
  • 94 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    14 2 Отговор

    До коментар #2 от "Помак":

    НЕ ВСИЧКИ
    ПОМИ ИМА И УМНИ
    ЖЕНИ
    ДАМИ
  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 Вече почнах да се отварям

    17 0 Отговор

    До коментар #8 от "Миризлив пор":

    И след пет години какво става.Излагации в спирала.Сега ще тръгнат да се съдят
  • 97 Боже, къв бълвоч!

    31 1 Отговор
    Нема ли кой да му извърти една клизма на тоя и да го излекува? А на тоя, който го публикува - две!
  • 98 АННА МИЛА

    3 3 Отговор

    До коментар #1 от "Психиатъра":

    В голяма грешка СТЕ
  • 99 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    12 1 Отговор
    ДИАНА мечтите са БЕСПЛАТНИ а и от СЪН няма СПОМЕН
  • 100 Петрова

    24 1 Отговор
    Много се изложи тази жена.
  • 101 Лаф да става

    27 2 Отговор
    Леле ,каква боза и глупости!Ясно,пак дежурния кръг спуска опорките!"Прекрасната Лена" и още по "прекрасната Диана" ами дайде да приемем" Истанбулската конвенция" че ей такива ,както в САЩ след 20,30,50 г.се сещат сега да заведат дела.А тук давноста конкретно за артиската е минала,затова е и цялата тирада.Да има внушения!Освен това по тв каза,че няма и свидетели,извикана в гардеробната,т.е.,търси обществена подкрепа.Другото е ,че не знаем причините,а края.Върти,лигави се, да останем с впечатление че ей така ,защото е насилник.Почна търсене на известни жертви за подготовка за истанбулската, Дечев си остава прислуга,и много падна,защото не може да се аргументира,затова ги разтяга,така ги учат в оная фондация.Дойчето стана махлянски ежедневник
  • 102 Мдааа... точно на това смърди

    30 1 Отговор

    До коментар #75 от "нннн":

    "Статията намирисва на Истанбулска конвенция. Абе, направо вони."

    Коментиран от #103

  • 103 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    21 2 Отговор

    До коментар #102 от "Мдааа... точно на това смърди":

    НЕ и НЕ на ИСТАНБУЛСКАТА КОНВЕНСИЯ ДА на ХЕТЕРО НОРМАЛНОСТА ХЕТЕРО СЕКСУАЛНОСТА
  • 104 Поп

    14 1 Отговор
    Я се разкарай бе, мазен продажник!
  • 105 Еее почнаха,

    24 2 Отговор
    Така,де БГ редакцията в ДВ е обсебена на разпореждане на прокопосоросните медии с определени цели.Дали Дечев е писал или само е подписал е спорно,защото стила бъркоч с многословие и уж небрежно насочване е доста разпознаваем от къде идва.Няма да приемаме стамбулската,а и в САЩ спряха да сменят пола на непълнолетни,та и другото ще спре постепенно.Така,че няма да прибързваме,ясно!Все пак е любопитно кой плати ефирното време в БТВ което е много скъпо на тиражираната госпожица?Не е тя?
  • 106 Ивайло Дичев

    21 1 Отговор
    Ко да са прай- зйех някой друг лйев сороски за конвйенцийката да пробутат...
  • 107 Защо

    29 2 Отговор
    Защо авторът пише "прекрасната Лена Бориславова" ? Толкова прекрасна ли я намира ?

    Коментиран от #108, #120

  • 108 ППкрасната

    22 3 Отговор

    До коментар #107 от "Защо":

    Била е член на " Да,България" техен кадър,обучен в далавери и манипулации. Работила и при Бобоков, стаж където трябва за да я спуснат когато е нужно.От Бобоките все едни" м .харита "излизат,а тя става.Нали им пречи прокуратурата,искат си тяхна.
  • 109 Смешна

    20 1 Отговор
    Падна в очите на хората
  • 110 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    15 2 Отговор
    ДИАНА ДИМИТРОВА но ВИЕ нямате СРАМ а дори господин ВЕРГОВ да ВЕ Е бил явно си е имало ПРИЧИНИ и друго не ОПЛЮВАЙ медии САЙТОВЕ който ВИ дават ТРИБУНА явно това ВИ е ВЪЗПИТАНИЕТО а това защото сте фригидна студена ЖЕНА си е ВАШ ПРОБЛЕМ и последно не обиждай дори ФАКТИ БГ

    Коментиран от #119

  • 111 Елица

    32 3 Отговор
    Аз пък се почувствах горда от народа си - браво на всички българи, които не се оставиха да ги баламосват. Браво, че проявиха здрав разум и не се втурнаха като ученички да защитават някого без доказателства за извършено престъпление. Браво, че не се оставиха на емоциите и поставиха разума на първо място. Браво, че задават въпроси, а не се впускат сляпо в лов на вещици. Диана Димитрова сама е стъпкала достойнството си, поставяйки кариерата си пред него, а сега се сърди, че чуждите хора не се врурват да го защитят. Браво на целия народ, че разбира презумпцията за невинност. Има съд, нека той се произнесе! До тогава никакво съчувствие. Престъпленията първо се доказват и едва тогава се бършат сълзи. Да не се окаже накрая, че не е никаква жертва. Съдът да реши! Разум преди всичко.

    Коментиран от #113

  • 112 Човека КоZа

    9 2 Отговор

    До коментар #30 от "а, не, не и не":

    Щото в обора още не бяха измислили хаштаг ме2


    💤

    Коментиран от #118

  • 113 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    9 1 Отговор

    До коментар #111 от "Елица":

    ТАКА е госпожа или госпожица ЕЛИЦА
    ЕЛИ
  • 114 Росен

    17 1 Отговор
    Тая е от някакво фуловско село и като е дошла в София си мисли че всичко й е позволено.
  • 115 Лъжите на ДВ с финансовата подкрепа на

    26 1 Отговор
    НПО от краварника за да имаме измити и чисти джендърски умове! Разкарайте се нормалници от ДВ има институции да им решават спора кой крив и кой прав! ДВ вие сте фалшиви от самото си заглавие!
  • 116 🇧🇬⚡️🇪🇺

    0 14 Отговор
    Това е некъф,
    Българо🟫Стокхолмски Синдром, българското общество в последните 140 години избира “геноцид” като начин на оцеляване, Фашистка Германия, СССР, (конслагери, трудови колонии за политически ненадеждни, обеземлени селяни и граждани) присъства и днес по стените на българските къщи и сгради.
    ⚡️🇧🇬Няма друга държава по светът в която да съм виждал толкова много “пречупени кръстове”, символ на национал социалистите в третият германски райх на “австрийско немският ефрейтор”.
    Идентификацията с насилника в българия, българската политика и ежедневие не учудва никой в България.
  • 117 Нещо смешно

    11 4 Отговор
    Вергов алфа мъжкар аре стига бе . Той е един готин смешник.
  • 118 човека пръч

    0 0 Отговор

    До коментар #112 от "Човека КоZа":

    каза че и тебе кято тая щял да ми2
  • 119 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 120 Има невероятен

    2 1 Отговор

    До коментар #107 от "Защо":

    Задн.к.направо ми омекват краката.
  • 121 Спри се

    17 4 Отговор
    Бездарна актриса, има злобно изражение и то се показа с поведението й. Стана неприятно всеки ден да пише
  • 122 🇧🇬⚡️🇪🇺

    6 0 Отговор
    🇧🇬⚡️🇩🇪The “HEADLINE” на Дойче Веле също е Българо/Стокхолмски Синдром!
  • 123 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 124 Дойче веле

    8 1 Отговор
    🖕🖕🖕🖕🚮
  • 125 Истината е че

    16 3 Отговор
    Дианчето от Дулово шмърка Бело. И после го поема в Ан Ал пето. От който и да е. А за стилен и образован Мъж като Вергов може само да мечтае.
  • 126 Геша

    16 0 Отговор
    Тези от овчето зеле се опитват и тук да прокарват и поощряват американолибералнофеминистките номера и уйдурми и да се излагат като евроотбор в Катар. Тука митуухватките ви няма да минат.Тук да си бял, мъж, хетеро и изобщо нормален, не е минус неуважаеми либеррасти. Тук е източна Европа. Както казваше Ник Нолти във филма "Водопадите Мълхоуни" : Тук не е Америка, тукраински е Ел Ей.
  • 127 ддт

    17 1 Отговор
    алоооо афффтурчиту - Не знам какво точно се е случило с Диана Димитрова .... ами тогава за чий пишеш или ,абе да сме в кючека,лев да падне
  • 128 Геша

    8 0 Отговор
    Редакторът пише каквото си иска.Поправям : репликата е"Тук не е Америка, тук е ЕЛ. Ей.
  • 129 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    11 0 Отговор

    До коментар #119 от "Ей Козлодуй":

    МОЛЯ то ВИЕ ако СТЕ мен КАКВО ме БЪРКА
    и НЕ НА истанбулската КОНВЕНСИЯ
    ДА на ХЕТЕРО СЕКСУАЛНОСТА
    ХЕТЕРО СЕКСУАЛНОСТА е
    НОРМАЛНОТО
  • 130 Някоя си

    18 3 Отговор
    А защо си е траела 5 години..... Мисля си че го е изнудвала..... Видяла е че не може нищо повече да измъкне от него и е решила да му съсипе кариерата...😉

    Коментиран от #132

  • 131 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    13 0 Отговор
    БОГ е създал АДАМ и ЕВА а не е СЪЗДАЛ
    АДАМ и
    АДАМ
  • 132 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    5 0 Отговор

    До коментар #130 от "Някоя си":

    ТОЧНО в ЦЕЛТА
    ТОЧЕН ПОСТ
  • 133 Не сме народ а ...!?

    11 5 Отговор
    "Нещо повече - всички са ѝ го казвали: няма смисъл, нищо няма да постигнеш. Отчайващо, позорно обществено мнение." - да много позорно мислете, робско, затова днес сме на това дередже. А замисляте ли се защо така мисли народа, защо не вярва на правосъдие? Зато няма такова в България. Цялото ни правосъдие е в ръцете на няколко велможи във върховните съдилища, и те колят, и те бесят-за пари разбира се. Чудя се, защо са тези мижави районни, окръжни, и други подобни нищо не значещи бутафорни съдилища, които са само за кокошкари? Даже и да спечелите дела в тези мижави съдилища, отидат ли нещата до върховните, там веднага бялото става черно(чрез много пари), даже и вещи лица да са доказали истината. Мога да го докажа това с документи! НЯМА ПРАВОСЪДИЕ В БЪЛГАРИЯ!!!
  • 134 БЪРЗИЯ

    7 0 Отговор

    До коментар #119 от "Ей Козлодуй":

    ВИЕ сте скрит г,й
  • 135 Но занапред

    14 2 Отговор

    До коментар #38 от "МИНА":

    Само кариера в Холивуд... А там не бият - просто или даваш или не играеш. Тук, никой няма да се втурне да гледа "изкуството" на тази жена.
  • 136 Бацо прецедател

    7 4 Отговор
    Нормално е след толко години да почне да приплаква за селската си чест! Понеже е дама и гьонсурат едновремено! Ма той и лафа е така-"тарикат маж не писка", и да писка писка веднага, оди пише оплакванье, съди и те така. Така че туй нейното е типично по немъжки!
  • 137 Бамбука

    17 0 Отговор
    Създавала изкуство в държава с толкова "болни" хора ? Потърсила си е правата в съда. Така трябва, но защо е тази обида към хората, които не разбират защо си е мълчала 5 години ? Рекламен трик, търсене на съчувствие от "болните" хора, или нещо друго, като "нездравословна" известност подклаждана от финикийски знаци ?
  • 138 минаващи

    1 20 Отговор

    До коментар #26 от "РЕАЛИСТ":

    След като всички са на негова страна, изглежда това е лицето на българската култура.

    Коментиран от #150

  • 139 1111

    6 6 Отговор
    В механото всички се страхуваха от Вергов,беше сериозен побойник,като паднеха им скачаше на главата,как стана актьор не знам
  • 140 Аман

    14 2 Отговор

    До коментар #37 от "РЕАЛИСТ":

    Ти голям защитник се извъди тази къде беше че чак сега се оплаква в бг.инстанбулска конвенция няма да има знаем в плана драгуни луди ,надрусани ,извратени и т.н.джендита
  • 141 карамфила

    11 1 Отговор

    До коментар #3 от "Абе":

    Ти какво очакваш от дойче зеле,само лъжи и то платени.
  • 142 Анонимен

    13 0 Отговор
    Този бълвоч как може да го публикувате! Не мога да определя автора/авторката на материала дали е комплексирана личност или в детството е получила някаква психична травма .

    Коментиран от #148

  • 143 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 144 българка

    2 13 Отговор
    Нашето общество е с анадолски манталитет, назадничаво, жалко и грозно !

    Коментиран от #149

  • 145 Ива

    13 0 Отговор
    Авторът е от групата на защитниците на "евроатлантическите" ценности.Не мисля,че сме толкова тъпи,за да ни вменява вина за всякакви случки.Не всичко може да се набута в една конвенция и да смятаме,проблема е решен.Нека нещата се решават където трябва и да не се правят обществено достояние с уж благородна цел.Имаше смъртни случаи след насилие,но такова пищене нямаше.Да се подкрепят всички пострадали,а не избирателно.Към закъснелите излияния на въпросната дама съм с големи резерви.
  • 146 Това Дианче

    14 2 Отговор
    е шантонерка отвсякъде. Сетила се след пет години. Хайде стига с тези лигли и изнудвачи.
  • 147 Сокола

    12 1 Отговор
    Dw през годините много ми пада в очите. Пропагандата в цяла Европа има застрашителни размери. По-страшното е, че някой стои зад тази пропаганда и цели нещо определено. Какво ли е то? Според мен отслабването, а след това унищожението на бяла Европа. А мишоци, като Дичев са просто на заплатка. Той самият знае, че статията му е измукана от пръстите пропаганда.
  • 148 карамфила

    6 0 Отговор

    До коментар #142 от "Анонимен":

    Вероятно е бил насилен от някой католически или езуитски свещеник,те католиците са такива и в Европа и в Северна и Южна Америка,да не говорим за Ватикана.
  • 149 АЛИТО ОТ СЛИВЕН

    7 0 Отговор

    До коментар #144 от "българка":

    Сигурен съм че си от окрайна и сега си почиваш в някой 5 звезден хотел я в Банско ,я по морето.
  • 150 Така си е

    6 0 Отговор

    До коментар #138 от "минаващи":

    В ония страни с железните закони една такава умишлено провокира лице,далеч по-голям от тоя Вергов,човек от най-високите етажи.Пиян,ядосан разкрасил я далеч повече от тая зле ориентирана в живота нова столична.В съда разбират,че е играла умишлена постановка,но ...законът е над всички.Скабдал,сеири,приказки по телевизионни канали,жълти вестници.Платило си лицето гяволуко и за по-натам знае с кви хора се събира.Всичко става на момента-жалбата,следователят и после в съда.Тука кат оная приказка-забравили си арменци шапката,след година отишли да си я търсят.Не година,цели пет.Шяло да й пречи на кариерата.Млада жена.На добро момче попаднала.Висше образование избутала,но ...шило в торба не стои.В шоуто се вре.То едни шоу с тоя нашумелия плевенец,дет не заслужава и името да му се спомене С други думи фанала неправилния път.И ся някой й опъва конците-от мухата слон,демек нивото не бълг.култура
  • 151 🪵🪵🪵🪵🪵

    5 0 Отговор
    "Откъм либералната общност,се
    появи бледа надежда".Появи се
    съцветие от дъги в един букет.
    Той светеше,а в средата джендърска
    дъга,създаваща дъх от светлото
    бездиханно битие.
    Но защо,живите са длъжни да го
    поглъщат.Това ли е ,тяхната мисия
    на Земята.
    Къде е ,животворящия цъфтеж на
    моето детство?
  • 152 стоян георгиев

    2 1 Отговор
    Абе и аз си мечтаех за Вергов,кат бях по млад и дет се казва хващах око ,ама сега на тази възраст , освен да се смили човека други надежди нямам.Ама и това е нещо.По добре късно отколкото никога.

    Коментиран от #153

  • 153 По кого бе?

    4 0 Отговор

    До коментар #152 от "стоян георгиев":

    Не видео ли й гарбо етатуиран?И злата мутра.Тая и за .... не става.
  • 154 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 155 Прашинката

    6 0 Отговор

    До коментар #43 от "колко да си реалист":

    Браво за страхотния коментар!
    Диана,ако има нещо женствено и благородно останало в нея да дари грантовете,захлебени от нпо-то на някой дом за деца в неравностойно положение.
  • 156 ВЪПРОС

    5 0 Отговор
    Дали е вярно или не - никой не може да е сигурен ! Въпросът обаче е - защо ГО КАЗВА ЧАК СЕГА , след толкова време ?
  • 157 Олят О тялО

    2 0 Отговор
    Защо ли няма подобни оплаквания от мис Бикини относно Бойко Б. ? Защото подарява къщи в Барселона ли ? Или защото в чекмеджетата му ема достатъчно злато и пачки ? Там ли е разковничето ?
  • 158 куку

    4 0 Отговор

    До коментар #6 от "Ивайло Дичев":

    Дичев специалист по всичко..соросоидна му работа..намери дори путинисти в тази история..Рева да пуснем Македония в Европа...сега се покри след като комшии всеки ден правят провокации.Изпълнил си задачата...
  • 159 эояаьэ

    6 2 Отговор
    Аре стига вече с тая мъърла. Сетила се след пет години! Без доказателства думите й нямат никаква стойност. Бил ме бил. Аре стига вече кьопаво копиране на Холивуд. Тя е далече то там колкото до друга мегавселена. И актриса е само в мечтите си. Дичев и Дойче зеле - няма нужда да се четата. Ясно екато бял ден какви повърнни срещу България ще бълват. Да се задавят дано!
  • 160 пиираста

    4 0 Отговор
    Ивайла Дичева май някой много я е бил по главата, щом не може една свестна статия да напише. Само дивотии.
  • 161 Срам и позор

    0 7 Отговор
    Mунчо и ганьовица много им харесва боклуци като Вергов да бият майки с деца
  • 162 Абе,

    5 0 Отговор
    дойчезеле, що не се изказвате открито, че зора ви е инстамбулската конвенция?! Пък дианчето да се оплаче на дедо си Коледа...
  • 163 MTGонтан

    2 3 Отговор
    Отдавна исках да се изкажа по този казус . На фона на всеобщите новини , поредната димка в бг пространството е тази новина . За да се отвлече общественото внимание от важните политически теми и още по спец. темата Русия е Окупатор , се мятат такива димки . Спомнете си назад във времето как майка убиваше сина си и уж беше луда , как акушерка биеше новородени , как таксиджиий биваха убивани , отвличани хора , днес в много по софт вариант е това . По принцип сделката е повече от ясна - излиза Диянчето и почва да реве че била бита , хвърляйки се вина по "уж" известна личност . Какво ще се случи всъщност накрая ? Не случайно при гостуването си при Светльо от 120мин , той и зададе въпроса , ако въпросната личност се извини , тя би ли приела извиненията му ? Тя отговори уклончиво , и точно тук е разковничето . Диана е артист и художник , за един художник е много важна популярноста . Тя хем се рекламира / не пропусна да отбележи че рисува вече в цветове / , хем получава необходимата и публичност , дори и покани хората от ефир на нейната изложба . Това което ще се получи накрая от тази случка е следното , никой няма да бъде осъден , ще бъде оповестено пред всички балами че има извънсъдебно споразумение , няма да има име и скандал , а само Дианчето ще си получи ТВ славата и евентуално купувачи на драсканиците и . Това е дами и господа палажението в корумпираната БГ
  • 164 Диебана Пимитрова

    1 1 Отговор
    Ибайло Пичев, хахахаха. хахахах.
  • 165 ааааа

    0 0 Отговор
    Злобна женица. От Добрич, тоест от дълбокия безнадежден прованс. Аре нема нужда.

    Коментиран от #169

  • 166 Вирус

    1 1 Отговор
    Ей дойчо и афтора какво ни навирате тая бе какво се сетила след време да се прави на интересна има една дума за нея ама няма да споменавам хаха
  • 167 Машала

    3 2 Отговор
    Никога не съм удрял жена! Но начина по който Дианка си прави пияр ме отвращава! Да беше го направила, ако всичко това е вярно в съда преди 5 години! А не пред камерите и пред телевизията след 5 години! Нещата не са до шамара, а явно до това, че някой не и е играл по свирката! Бих я разбрал, ако е в съда, а не на екрана!
  • 168 Антон

    2 0 Отговор
    Много млади жени бият, ограбват мъжете. И това е вярно. Всичко де. Те са с предимство пред тях. Така леко им измъкват душиците им и парите, само те си знаят, самотниците и женените, какво им е. Ходят две приятелки при един и същ мъж обвързан за пари, а имат български мъже, деца на запад. Жена да си днес, със старчок бизнесмени и всякакви, но обезателно с дебели портмонета
  • 169 Навалний

    0 0 Отговор

    До коментар #165 от "ааааа":

    Е ти нали си от Марикостиново?