Last news in Fakti

22 Декември, 2022 14:08 8 961 94

В България нещата тръгват на добре. Това е просто очевидно.

  • русофили-
  • българия-
  • българи-
  • унгария-
  • китай-
  • газ-
  • русия-
  • украйна

Орбанова Унгария падна по нос, Китай е в огромна криза, а Путин затъна във войната в Украйна

В България нещата тръгват на добре. Това е просто очевидно. - 1
Снимка: Shutterstock
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Има неща, които е очевидно, че ще се случат. И е ясно, че e така от години, поколения или дори от векове. Затова намирам за забавно как някои хора, когато тези очевидни неща се случат, се оказват истински изумени: „Ама как така стана?”. Напоследък такива очевидни и отдавна очаквани – и изобилно предричани – неща се случват почти всеки ден. Да вземем само няколко от тях и да започнем, тук в Европа, с омръзналия на всички Виктор Орбан.

Защо Унгария падна по нос

Всеки, който поне малко е разбрал от рухването на комунистическите икономики в Европа, както и на бандитските такива в Латинска Америка в последния половин век – всеки такъв, колкото и да е не-специалист, знаеше, че икономиката на Унгария ще падне по нос. Няма как да не падне, след като съчетава черти на комунистическото планиране (контрол върху цените) с подходи на гангстерска икономика – като например основната част от публичните фондове да бъде присвоявана от обкръжението на Виктор Орбан.

Тази конструкция в момента се срива, защото нямаше как да не се срине. Когато въведеш тавани на цените, продуктите просто изчезват. По бензиностанциите на Унгария липсва гориво. Магазините въвеждат ограничения върху продажбите на базисни неща като брашно, яйца, мляко, картофи. Цената на газа е най-високата в Европа, тъй като към всички останали нелепици в икономиката си Унгария добави и монополна зависимост от „Газпром“.

А не беше толкова отдавна, когато Орбан се надсмиваше над европейските страни, откачащи се от руската зависимост; и им обещаваше, когато премръзнат през зимата, да им даде от руския си газ… Започват да мръзнат, обаче, самите унгарци, чак сега разбиращи, каква е цената на дружбата с братска Москва. За всички останали страни от ЕС, откачили се от „Газпром“, цената на газа – разбира се – пада. Пада и инфлацията, включително в България. И никъде, разбира се, няма дефицит на брашно или яйца.

Това развитие на нещата в Унгария беше поне от две-три години толкова очевидно, колкото беше очевидно през 2020 година, че ако Борисов не падне от власт скоро, в България ще се случи същото и по същите причини: чудовищни кражби на ресурси и пълна зависимост от „Газпром“.

Кризата в Китай

Аналогични и също толкова очаквани неща се случват в Китай. На всички хора, способни да разсъждават, е ясно от поне една петилетка, че китайската икономика пътува към затъване и затихване. Чудовищният, безпрецедентен в историята на човечеството китайски дълг, потънал предимно в строителството на бетонни уроди, които в момента са взривявани поради ненужност, гарантираше огромни, екзистенциални проблеми.

Китайците, обаче, под мъдрото ръководство на Комунистическата партия, добавиха към тези проблеми нелепата политика на „нулева толерантност” към Ковида. Освен че провокира първите бунтове от 1989 година насам, и затвори работната сила, с което нанесе удар по производството, тази политика остави огромно население без две защити против болестта. Първо, то остана без ваксинационна защита, тъй като китайската ваксина се оказа точно толкова ефективна, колкото армията на Путин. Второ, населението остана без собствен имунитет, тъй като заради „нулевата толерантност” хората не преболедуваха. И когато тази политика бе вдигната поради заплахата от революция, населението масово се разболя. Всеки може да си представи, какво означава това за икономиката.

Ако човек е смаян от гореописаните случки в Унгария и Китай, това означава, че в последните десетилетия той е вярвал в гениалността на Путин, в плоскостта на Земята и в „пет-жито“ (5 G) на „Бил Гейц”, насочено към всеки български патриот, за да го превърне в „жендър”.

Виктор Орбан беше убеден, че е най-големият хитрец в историята и безкрай ще изпомпва ресурси както от ЕС, така и от Русия. Си Дзинпин беше убеден, че страната му скоро ще настигне САЩ икономически и ще ги измести политически. Владимир Путин (да стигнем и до него) беше убеден, че също като двуметровия Петър Велики прави велика империя.

Защо истината винаги си пробива път

Днес виждаме онази упорита истина, която от години прозираше зад тези инфантилни заблуди на безпомощно самовлюбени мъже. Ако Орбан и Си останат начело на Унгария и Китай, икономиките на тези две страни ще потънат със скоростта на „Титаник”. Ако Путин остане начело на Русия, тя ще престане да съществува като държава. И обратно: докато например България продължава да се отдалечава от унгарско-руско-китайския „модел”, тя ще става все по-развита и подредена.

Знам, какво си мислят несъгласните: „Скоро Тръмп пак ще стане президент и ще видиш ти”. Навремето един ми обясняваше на улицата нещо подобно – „Волен като вземе властта и ще видиш ти“.

Нито тогава видях, нито сега ще видя. Доналд Тръмп няма да стане президент, нито скоро, нито – някога. Защото ще дава показания пред Федерален съд в опит да се измъкне от едни 80-90 години затвор. Подобна перспектива определено прозира в бъдещето и на Орбан, и на Си, и на Путин.

Продължавам да твърдя: нещата отиват на добре. Не слушайте истериците; те преследват цели, сред които не е вашето добруване. Това са, все пак, очевидни неща.

Автор: Евгений Дайнов


Поставете оценка:
Оценка 3 от 149 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    108 26 Отговор
    Дай нов пак го е напънало герданчето да се изрезва, докато Папка Хранилката!
  • 2 За кого е

    96 10 Отговор
    очевидно?

    Коментиран от #62, #63

  • 3 Факт

    61 98 Отговор
    Ако изчистим руските слуги.Дефакто 75% от политическия елит.Нещата ще тръгнат на добре.

    Коментиран от #10, #32, #92

  • 4 Коментар

    129 44 Отговор
    Щом източникът е ДВ, новината да се чете:

    В България нещата тръгват на още по-зле!
    Това е очеизвадно и за бездомните животни!!!

    Когато грантаджиите в парламента и по медиите ти обясняват как черното е бяло и обратното, трябва да си наясно, че нищо добро не чака държавата ни, ако не бъдат изгонени слугите към Козяк 16!!!

    Само Възраждане!!!
  • 5 123456

    138 19 Отговор
    Който е написал това заглави е тотално изключен от реалния живот!
  • 6 Венци

    121 14 Отговор
    Абе раздела за хумор, сатира и забава не беше ли другаде? Ае разкарайте тоя нескопосан пасквил DW.

    Коментиран от #11

  • 7 Червения професионален син шаман

    99 15 Отговор
    Козяк, спрете му джибрите и тревата на тоя ваш oлигoфpен, че яко осмърдя на простотия даже и извън село Миндя.
  • 8 Хаха

    20 78 Отговор
    Слушате ли бе ушанки.С Путин Русия ще престане да съществува.Решено е.Сатър.

    Коментиран от #22

  • 9 айкю0

    94 12 Отговор
    Слаб 2 за тоя написал тая статия по точно антистатия вместо да информира тя дезинформира с две думи кръгла нула
  • 10 Коментар

    55 8 Отговор

    До коментар #3 от "Факт":

    "Руските слуги", които обсъждаха кабинет за 3-тия мандат на 47-то НС на закуска при Мустафата???!!!

    Вече и сами не си вярвате на опорките!!!
  • 11 Да ти кажа

    78 9 Отговор

    До коментар #6 от "Венци":

    Не ми е смешно, гади ми се вече от малоумникозяшкиподмийници и жалката им пропаганда, тиражирана тук.

    Коментиран от #93

  • 12 Левски

    79 12 Отговор
    Да супер вече за един млад човек е почти невъзможно да си купи апартамент, и за 2023 се предвижда нов дълг от 15 милиарда такъв какъвто държавата е взела за предишните 10 години! Западната пропаганда е длъжна да ни убеждава че нещата вървят много добре! Гответе се за ядрена война!
  • 13 Теле

    54 7 Отговор
    Дааа, затварят нефтохима и горива от германия, на 10 лева а изнася ви робовладелци
  • 14 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    84 11 Отговор
    Гледам телевизора - У НАС ВСИЧКО ИМА ❗
    Гледам в хладилника- У НАС НИЩО НЯМА 🤔

    Коментиран от #66

  • 15 Изкъпи се бе

    62 10 Отговор
    И тоя като зеленския е прекалил с белото
  • 16 Грантояд Дай-нов-грант

    44 10 Отговор
    да спре да друса
  • 17 НАТО ВЕЦ

    44 7 Отговор
    Тъкмо се чудех от кой имбецил и в кой пасквил е това, пък то .....
  • 18 Баба Кица

    28 3 Отговор
    То добро , добро та хубаво. Ама много хубаво не е на хубаво.
  • 19 Обикновен

    56 6 Отговор
    Г-н Дайнов,

    Вие ме разсмяхте чудесно, благодаря за вица! :-)))
  • 20 681

    48 7 Отговор
    Пропаганда нюз. Никой не ви вярва...
  • 21 защо

    17 3 Отговор
    Генка, ти с още неродените ли си говориш?
  • 22 гост

    55 4 Отговор

    До коментар #8 от "Хаха":

    Да ти кажа преди 4дни бях в Будапеща сипах дизел на 1,33€ и не видях недостиг на храна по магазините клас па го измислиха това
  • 23 Теле

    10 21 Отговор
    А, не мой да сме добре, без матушка рассия да ни храни, без руска газ и бензин, ний сме загубени
  • 24 Внезапно

    40 2 Отговор
    започнаха да ни потупват "приятелски" по гърба и изведнъж взеха да ни хвалят ,нищо че според Луфтханза сме във Руската Федерация.
    Това не е на добре.
    Чак толкова ли идиоти им изглеждаме?Даже ние виждаме колко сме затънали до уши в беднотия и междуособици заради "адетите" си.
  • 25 Направо

    37 3 Отговор
    гу-сина трябва да се извини на аудиторията за небивалиците дето е съчинил(или е сънувал)
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Пор Чвор

    32 2 Отговор
    добре че е доче гнеле да ми каже, че живея добре, че иначе аз как да разбера??
  • 28 Коментар

    21 3 Отговор

    До коментар #26 от "Нашийник":

    Или са го предрусали ония от ЛГБТ...
  • 29 Букайо не Сака

    28 2 Отговор
    супер е, всяка седмица цените нагоре, какво по-хубаво от това! Слава кретенизме
  • 30 старо Ай Ти куче

    7 18 Отговор
    Че тръгна на добре - тръгна, верно е. Аз лично го усещам този възход някъде от 2015-2016, така че надали е свързан с падането на Тиквун. По-скоро с процеса на глобализация в световен мащаб, който най-после стигна и до нас. Въпросът е, че не всички могат да се възползват от него. За който не може ще става само по-зле.

    В близката година-две предстои рецесийка в САЩ и ЕС, така че нещата временно ще се влошат, но като цяло Дайната е прав, че трендът е положителен.
  • 31 ооох

    24 3 Отговор
    Охх на баба комунистчето - Генчо, с родители високопоставени комунисти. За ковида в Китай си прав, генчо, но Китай няма дългове за разлика от господаря ти - сащ.

    Коментиран от #37

  • 32 бокоБРАВО КИРОАЛОООАЛООО

    22 8 Отговор

    До коментар #3 от "Факт":

    ЗА 34 ГОДИНИ С КРАВАРСКИ СЛУГИ СМЕ ПОД НИВОТО 1989 ГОДИНА .ЗНАЧИ МОЖЕ ОЩЕ ДА СЕ КОПА ДЪНОТО ОТ МАРИОНЕТКИТЕ НА КРАВАРИТЕ

    Коментиран от #54

  • 33 Хахаха

    10 10 Отговор
    Повече такива статии моля!

    Винаги, когато чебурашките се сблъскат с действителността ги обзема неистов яд.
    Трябва да се научат че всеки, който бяга от реалността и живее в измислен свят на внушения, рано или късно настъпва мотиката.

    Коментиран от #35

  • 34 Някой

    27 7 Отговор
    Много ми е смешно, когато човек с дядовци и баби активни борци, черпил с пълни шепи от комунистическия строй, сега ми обяснява колко лош и неуспешен е той ... Китай щял да пропадне - малоумна история ...
  • 35 Сод Омит

    17 4 Отговор

    До коментар #33 от "Хахаха":

    всеки се сблъсква с реалността редовно на бензиностанцията и в магазина, ако можеше да се плаща със пропагандни статии...
  • 36 Буров

    5 14 Отговор
    ПРЕДИ ДА СЕ КОМЕНТИРА СЕ ЧЕТЕ, АМА НЕ В ИНТЕРНЕТ, А МНОГО, МНОГО ДЕБЕЛИ КНИЖКИ - ЕДИН ВАГОН!
    ТА ЗА ЧЕЛИТЕ - НЕДОЧЕЛИТЕ ДА КАЖА, ЧЕ КИТАЙ Е ПОТЪНАЛ В ДЪЛГОВЕ СЪЩО! ОГРОМНИ ДЪЛГОВЕ!

    Коментиран от #38, #43

  • 37 Наблюдател

    8 15 Отговор

    До коментар #31 от "ооох":

    Зависи какво разбирате под дълг. САЩ има голям държавен дълг (около 30 трилиона долара) защото всички се избиват да купува държавните им облигации (вкл. Китай). Китайският държавен дълг е относително малък (към 13 трилиона), но за сметка на това имат огромни нива на корпоративен дълг. Години наред целият свят наливаше кинти в Китай заради високите му темпове на растеж. Е, това свърши, тазки година растежът на китайската икономика ще е по-малък от този на българската. Щом няма ръст, кинтите веднага поемат в обратната посока. Ако Китай не успее бързо да поднови ускорените темпове на развитие и да привлече капиталите обратно, то го чакат страшни времена. Лошото е, че един китайски колапс ще засегне всички. Това не ти е мижавата Раша, която споропостижно изчезна от световната икономическа сцена без почти никакви негативни последици.

    Коментиран от #46, #47

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Хари Потен

    15 3 Отговор
    тамън потръгнаха нещата у нас и ние ще вземем да изчезнем...малшанс. Като магарето дето тъкмо се научило да не яде и...
  • 40 Бай Петко

    28 3 Отговор
    Орбан даде 13 пенсия доживот, от 2023 година я увеличава със същия процент на инфлацията, замрази цените на основни хранителни продукти. Бензинът е евтин, проблем с ток и газ няма. Държавата дава 30 хиляди евро за раждане на трето дете. Изгони Сорос и третополовите.
  • 41 Джони Чеп

    11 4 Отговор
    България до няколко десетилетия ще спре да функционира. Сривът на пенсионната система ще е предвестникът на края. Заслужена съдбаза народ от гъбари и овце
  • 42 Русенец

    11 3 Отговор
    Този да не държи картата наобратно? Май, доста е объркал нациите. И защо гласувам с една звезда, а светват две?

    Коментиран от #70

  • 43 Русенец

    9 1 Отговор

    До коментар #36 от "Буров":

    Външен дълг на Китай 19% от БВП. Да не би да си мислиш за Хонконг 311%? Външен дълг на САЩ 100%, на Русия 13%, на България 24%, Люксембург 3443%.
  • 44 Защо се публикуват такива статии ?

    15 4 Отговор
    В посочената статия няма нито едно твърдение, кое е тръгнало на добре в България. Аз като гледам – всичко от ден на ден отива на по-зле. Населението намалява, останали са крайно некомпетентни некадърници. Руши се и разпродава всичко което бе градено в продължение на 50 години ... Държавата взима огромни заеми, само за догодина са планирани над 13 милиарда ... България и така наречените и евро-атлантически партньори са се устремили към дъното и доста скоро такива като този автор ще го разберат това нещо.
  • 45 1111

    10 3 Отговор
    Соц пропагандата пяпа да яде! Няма никаква разлика между соца и американския капитализъм!
  • 46 Русенец

    17 10 Отговор

    До коментар #37 от "Наблюдател":

    Раша, която уж била изчезнала от икономическата сцена, се превръща в основен доставчик на енергийни ресурси за новите най-могъщи икономики. Една от тях е Индия, която скоро ще детронира ретардиралите САЩ. И пак в Раша, производството е ориентирано почти изцяло за задоволяване на вътрешният пазар, като така страната минимизира зависимостта си от внос до нива, каквито никоя друга страна в света не е способна да постигне. Магазините им са пълни и препълни. Заплатите им са по-високи от нашите, а цените им са по-ниски. Излез от филмите за Уолстриит и помириши реалността, че откъм Ламанша взе да вони на застояла вода и некъпани европейци.

    Коментиран от #55, #59

  • 47 Русенец

    11 4 Отговор

    До коментар #37 от "Наблюдател":

    Задаваш ли си въпросът, защо й е на застоялата Китайска икономика да инвестира в нови газови тръби, които да й задоволят бъдещото огромно потребление? И защо янките не спират да обикалят азиатските страни, от врата на врата, като някакви просяци, да молят за подкрепа в името на тяхната им демокрация, както те си я тълкуват?
  • 48 Димов

    10 4 Отговор
    Е, как да не сме добре? Нали затова не ни искат в Шенген, защото сме много по-добре от останалите членове.
  • 49 Азз

    15 3 Отговор
    Авторчето....май не си пиеш редовно хапчетата...цените в магазините скочиха двойно....10 процента от мутропитеците може и да са добре...само те си знаят...ама масово хората се чудят как да оцелеят...
    Най-добре да спреш да пиеш..опс да пишеш....излагаш се....
  • 50 пенсионер 1

    11 3 Отговор
    Тоя пък в коя България живее?
  • 51 Философ

    14 4 Отговор
    Дойнов, може да си философ, но не разбираш нещо от икономика и обществено развитие! Унгария е на светлинни години пред нас като икономика, за Китай да не говорим! Единствено Китай имат построена космическа станция без помощ от други...скоро и на Луната ще стъпят, но какво да ти ги казвам тези неща, ти гледаш само от едната страна на призмата.. и в статията си нищо не казваш за България, само хвърляш кал върху другите, по добре насочи енергията си към анализи за нещата в България, по добро ще направиш така!

    Коментиран от #56, #73

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 В Русия съм

    10 10 Отговор

    До коментар #46 от "Русенец":

    Нали през комунизма Русия щеше да измества ретардиралите САЩ, после Китай щеше да ги измести, сега пък Индия. Чебурашките сънуват падането на САЩ от 70 години, но досега, ако е падало нещо то е комунизма. А и руската безаналогова армия...
  • 56 Гост

    3 4 Отговор

    До коментар #51 от "Философ":

    С какъв акъл ще сравняваш държава като България,която е 6 милионна нация с държава като Китай които са 1.5 милиарда души и държавата им е 95 пъти по голяма от нашата
  • 57 Коментар

    9 2 Отговор
    Хаххах
    А hитлерова Германия в какво състояние се намира?
    В предсмъртно ли?
    Аман от дебилните мисирки на Дойче зеле!
  • 58 Урюрвкос

    4 2 Отговор
    прав е автора и отрицателен ръст е все пак ръст, растеж, растем и това е просто очевидно.
  • 59 Наблюдател

    6 8 Отговор

    До коментар #46 от "Русенец":

    Големи глупости дрънкате. Индийската икономика е около десет пъти по-малка от тази САЩ, борят се за петото място за в света с Великобритания. Индия сега внася около 20% от петрола си от Раша заради големите отстъпки, преди беше под 1%. Нищо не зависи от рашките, просто Западът толерира (засега) индийците да купуват евтин руски нефт защото Индия е все още много много бедна страна, която тепърва трябва да се развива. Китай е съвсем друга бира, те си имат собствена игра. Всякакви паралели между китайците и кремълските палячовци са неуместни и дори абсурдни.

    Коментиран от #76

  • 60 Наблюдател

    13 0 Отговор
    Човека си измисля факти, след което се възхищава на това, че бил познал това, което си е измислил. Но за всеки посетил роден магазин днес и преди седмица е ясно как нещата се оправят.
  • 61 ю.кортес

    4 2 Отговор
    Будапеща е пълна с клошари и проститутки

    Коментиран от #65

  • 62 гост

    9 2 Отговор

    До коментар #2 от "За кого е":

    За нормалните хора с нещо в главата естествено !! За коне с капаци с тикви пълни с бръмбари всичко е безнадеждна мъгла !! И както казва автора после са безкрайно учудени , като 1990 година примерно , хахахах !!
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 За Вас никога нищо няма да е очевидно!

    12 5 Отговор
    нищо не е очевидно!

    Чугунът никога не е бил мозък!

    Ура, др0гареееееее...

    П.П. Мацква беше крайцер, а се оказа подводница, помните, нали, мили ватнuчeтa?!?
  • 65 Рийш ли?

    9 1 Отговор

    До коментар #61 от "ю.кортес":

    Затова пък София е пълна с ангели и архангели и самодиви с бяла премяна.
  • 66 Защо У НАС ??????

    3 6 Отговор

    До коментар #14 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Това че в хладилника ти нищо няма НАС какво ни касае???...това е твой проблем, нее на нас.

    Коментиран от #77

  • 67 Джордже Балашевич

    10 3 Отговор
    Че си фен на алкохола, това е ясно, но явно си започнал да опъваш и магистралки! То бива бива натегачество, наколенки и дълбоки наведи, но такова падение и лизане на немити глутеоси е гнусно и отблъскващо. Няма и капчица истина в това което си надраскал, другарю Евгений! За срам няма да питам, ти си опериран от него! Цялата соросоидна глднес!ца, англосаксонски слуги, сте за бай Ставри!
  • 68 СУПЕР АНАЛИЗ

    7 14 Отговор
    Перфектен анализ на Дайнов.
    Потвърждава го рева на русофилите във форума и отрицателните им мнения. Винаги русофилите са негативно настроени за всяко положително събитие , което се случва с България.
    Нормално, те симпатизират и се чувстват свързани с чужда държава - Русия / Империята на злото/.
  • 69 Матей преображенски

    6 3 Отговор
    Глууупости на търкалета,на добре върви за кого,за прес-тъп ни-ците,които са отавени да върлуват на воля,сдушкаха се с управниците и създадоха първата в света чисто ма-фиотска държава,МА-ФИ-О КРАЦИЯ,про-даж-ничеството на длъжностните лица стана норма,който не е про-даж-ник,отървават се от него,изхвърлят го като чуждо тяло,един вид имунна реакция,и спазват субординацията с девиза-- хляб наш насущни,само за послушни.
  • 70 Остин Пауърс

    2 0 Отговор

    До коментар #42 от "Русенец":

    И аз пробвах, слагам една звездичка а светват две. Пладнешки обир.
  • 71 ха ха

    5 3 Отговор
    тоя пак се е напушил
  • 72 бай Даньо

    4 9 Отговор
    Дайнов най накрая да напишеш нещо смислено. България върви на добре от 1998 г. ( няма майтап !) но мисирките го отровиха и сбъркаха с лоши новини, катастрофи, престъпност и разбира се "най-великата корупция" тоя наш страхлив и лековерен народ ...
  • 73 бай Даньо

    5 5 Отговор

    До коментар #51 от "Философ":

    Унгария която смяташ че е на светлинни години пред нас вече изостава леко от Румъния ... , няма майтап според някой източници средната заплата в Румъния е вече по висока от унгарската, та всяко нещо е относително . Нашия провал е само относителен и унгарския успех също...
  • 74 Гаглей

    2 10 Отговор
    По точно няма как да се каже! Браво за статията! Лошото е, че на хора, на които им липсва сивото вещество, колкото и да им сочиш белия цвят те ще го наричат черен. За жалост познавам много такива
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Само питам

    3 1 Отговор

    До коментар #59 от "Наблюдател":

    Тоя Сунак китаец или тайванец е?
  • 77 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    3 1 Отговор

    До коментар #66 от "Защо У НАС ??????":

    Здравейте, г-н Борисов ❗
  • 78 Илия Бешков

    7 0 Отговор
    Дайнов, не те ли е срам? Това е три етажа под "Работническо Дело" ! Жалко. Нищо ли не остана в теб от младежкото чувство за свобода и свежест. Вони на мухъл и тоталиризъм. КПСС-БКП = САЩ-ЕС . Гнусни, човеконенавистни диктатури. Превърнал си се в това срещу което се бореше, дори още по-зле.
  • 79 Тоя дето щеше да си реже опашката

    11 0 Отговор
    никога нищо не може да познае!Само меле като празна воденица! Как така стана ,че 90% от журналисти,политолози и не знамкакви си още са на яслата на чуждите нпо та!Каквото и да кажат,каквото и да пишат,то им е наредено!Жалки мижи турки,платена из мет!
  • 80 Пурко

    7 2 Отговор
    И аз се чудех, какво е накарало Достоевски да напише " Идиот"....
  • 81 Вирус

    4 1 Отговор
    Бля бля бля пак изпълзя
  • 82 Цветан

    2 3 Отговор
    Орки. Скоро ще помагате да бутнем и последните соц паметници.
  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 генчо доцента

    3 2 Отговор
    ех гена гена...., толкова простотия скоро не бях чел
  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Циник

    4 1 Отговор
    Абе, тоя още не е ли приютен в една бяла стая и облечен в риза с много дълги ръкави? Съжалете го по Коледно и го приберете човека, вземе да замръзне някъде при кофите за боклук... където, ако сме честни, му е мястото. Ама все пак християнско милосърдие и т.н.
  • 87 Циник

    4 1 Отговор
    "инфантилни заблуди на безпомощно самовлюбени мъже" - Дайнов да не визира собствените си пасквили?
  • 88 Ани

    1 2 Отговор
    Да поздравим автора. Аз съм на същото мнение. Народа видя месията Симеон. Гледа Слави, видя Радев и Харвардците. Не зная кога, но се надявам идва деня когато ще осъзнае мъдростта на българската народна
    приказка: Неволята учи. Просто ще се вземе в ръце и няма да поверява бъдещето си на такива месии.
    И да! Поздравявам хлабавите мерки по време на Ковида защото идеята изначално беше да се забави разпространението, а не да се спре както се опитаха някои по-дисциплинирани нации.
  • 89 нее

    3 0 Отговор
    Кое е положителното в България? Явно никога не сте застанал на улицата, на някоя спирка, в болница или клиника, на щанда пред магазин, на гарата, автогарата или аерогарата. Щяхте да видите тихия "просперитет" в очите на присъстващите. Само отчаяние и безнадежност.
  • 90 Георчо

    1 1 Отговор
    А на Ню Йоркската фондова борса всичко е цветя и рози и щатската икономика бележи невиждани върхове! Тоя Дойнов нормален ли е?
  • 91 Бай Петър

    1 0 Отговор
    Евгений Дайнов живее в розовия свят на нова телевизия CNN и BBC. Няма нищо по сигурно че до 10г европейски съюз няма да има. Доналд Тръмп ще бъде последния американски президент след втората гражданска война в Америка, която ще се раздели на север и юг. Комунизма ще превземе света в лицето на страните от БРИКС, които владеят планетарните ресурси. Американския хегемон си отива и печата безполезни хартии, както Рим в последните си години реже златните монети. Няма значение дали ни харесва или не, това са фактите.
  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Кой да каже на "Да ти кажа"

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "Да ти кажа":

    Че ние сдадохме властите на червените кхмери!
  • 94 Матей преображенски

    2 0 Отговор
    Ааааа,направиха го на петмез тоя Орбан,значи им бръкна в болното здраве на западните стратези.Как може да прави някакъв много успешен вариант на китайско управление,социален капитализъм,с решителен превес на държавната намеса и регулация във всичко.Пасквила е издържан в стила на Ботуш Каишев ,който се подвизаваше по радио Свободна ЕВропа едно време.Причиниха им някои неблагополучия на унгарците,наказателни санкции,заради активния държавен протекционизъм,заради непрекъснатите отношения и сътрудничество с РФ.а НЕ СЕ ЛИ ОПАСЯВАТ,че по този начин ще тласнат още по-силно Унгария в обятията на Москва.Орбан все едно няма как да го дресират,няма и как да го хванат на тясно,целия унгарски народ е с него.Взели да сочат за пример България,за тоталния упадък и липса на перспектива,за демографската катастрофа,за изрешетените граници,за украинското мигрантско нашествие и всички отрицателни явления,които съществуват изобщо,тук ги изсипаха от рог на изобилието.