Last news in Fakti
  Тема: Украйна

25 Декември, 2022 19:00 7 702 205

Оставени да гладуват: защо България нехае за украинските бежанци

  • украински бежанци-
  • глад-
  • война-
  • българия-
  • бежанци-
  • русия-
  • украйна-
  • украинци-
  • доброволци-
  • храна

В новата програма са предвидени само средства за настаняване, но не и за храна

Оставени да гладуват: защо България нехае за украинските бежанци - 1
Снимка: Shutterstock
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

"Благодарност. Няма друга дума, която мога да използвам”. Това казва Мария Бабикян за онова, което е усетила, когато заедно със свои близки носи на украинските бежанци в държавната база в Рибарица продукти от първа необходимост - храна, памперси, детски адаптирани млека. Мария се мотивира да мобилизира своята малка общност, за да помогне на украинците, настанени в държавни бази, когато разбира, че на 15 ноември положението им се е променило - с решение на държавата.

Защо за бежанците в държавните бази няма храна?

Още новини от Украйна

Програмата за хуманитарно подпомагане на разселени лица от Украйна с предоставена временна закрила в България е подновена на 15 ноември. Има обаче нещо ново. Докато в текста на предишната програма се предвиждат 15 лева на ден за "нощувка и изхранване”, в новия текст на решението думата изхранване вече липсва. Това драстично променя положението на настанените в държавните бази.

"Сега тази сума отива изцяло и само за настаняване. Така базите усвояват сумата, така я разбират. Съответно те не им дават нито закуска, нито обяд, нито вечеря, нито чаша чай дори”, коментира София Коен от Фондация "Три жени”, които се обръщат и към държавата с отворено писмо по наболелия казус.

Коен отбелязва също, че в държавните бази сега са останали почти изцяло хора, които нямат абсолютно никаква възможност да се изнесат от там и да се грижат сами за себе си. Става дума за най-уязвимите групи - много възрастни, хора със затруднено придвижване, многодетни майки, които няма как да се справят с гледането на децата си и да намерят работа. "Нима ние, българите, ще оставим едни хора, които се нуждаят от нашата помощ, без храна по Коледа, за празниците, в студената зима?”, пита представителката на "Три жени".

Отвореното писмо на фондацията, както и други становища, изпратени от редица неправителствени организации, резултираха в среща в Министерския съвет, но това не доведе до промяна на решението. "В момента на нас ни се струва, че няма перспектива да бъде взето друго решение. Струва ни се, че няма желание, нито воля”, коментира Коен.

На плещите на граждански организации и доброволци

На настанените в държавни бази украински бежанци им остава само подпомагането, което получават от граждански организации и доброволци като Мария. "В България доброволчеството отменя държавата, която цинично търси и привлича дарители в инициативи като "Българската Коледа”, която е един парад на несвършената работа на институциите”, казва тя.

Ситуацията на някои места се контролира, разказва Ваня Добрева, представителка на пациентска организация и доброволка, която се опитва да осигури достъп до медицинска грижа на украинските бежанци във Варна от началото на войната. В базата, където тя най-често се грижи за най-уязвимите бежанци, Министерството на транспорта е решило да продължи изхранването за своя сметка, разказва Добрева. За други две бази във Варна изхранването е поето от Българския червен кръст. Това обаче е временно решение.

"Както винаги, тук разчитаме на доброволци. Но България също е в икономическа криза и доброволците са много изморени, средствата им не са безкрайни. Неразумно е да продължава да се разчита на това”, казва Добрева.

Липса на адекватна оценка?

Ваня Добрева коментира и още един сериозен проблем на грижата за бежанците в България е липсата на адекватна оценка на уязвимостта. "В хотелите са настанени хора, които имат доста добри финансови възможности и получават същата помощ, която получават и най-бедните, представителите на най-уязвимата група. Помощта е на калпак”, казва Добрева.

Проблемите за хората, настанени в държавните бази, не се ограничават и само с финансовите им възможности, отбелязва София Коен. "Има много трудности. Масово им се отказват апартаменти под наем. Търсят се българи, които да станат гаранти за тези наеми”, коментира тя.

"Защо държавата България вдигна ръце от нас?"

В момент, в който доброволци и граждански организации вече се опитват да работят за интеграцията на тези хора и решаването на други проблеми, става ясно, че те са се върнали обратно на старта. "Ние вече набирахме дарения и помагахме за различни неща, като курсове по български език, занимални за децата, транспорт до населените места, които са най-близки до базите… И изведнъж разбрахме, че те са оставени да гладуват”, казва Коен. "Изцяло в момента отново тези хора се хранят с помощи от дарения и чрез доброволци”.

Украинските бежанци, настанени в държавните бази, са радостни и благодарни, че срещат топло отношение от толкова много доброволци. "На вратата на стаята се чукаше през пет минути и идваха майки с бебета на ръце, които ни благодаряха”, разказва Мария за срещата си с бежанците в базата в Рибарица. "Спестиха ни и въпросите като например 'Защо държавата България вдигна ръце от нас?'”.

Автор: Мина Киркова


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 117 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Русофил

    41 337 Отговор
    България нехае за украинците, защото е руска губерния все още, благодарение на Баце.

    Коментиран от #4, #69

  • 2 Два варианта са!

    257 6 Отговор
    Ако са дадени пари, някой си ги е турил у джоба и си е направил своята трапеза! А втория е защото сме бедни като въшки и нямаме! А 240-те вълка щом разделят баницата, ще излязат на лов за парици!
  • 3 а ъъъ

    25 153 Отговор
    Защото сме хубавци, най-умните в цел свят дори отвъд...
  • 4 Ти си болен

    152 14 Отговор

    До коментар #1 от "Русофил":

    Друго нямам кво да ти пиша!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Урюрвкос

    25 191 Отговор
    ами защото България е част от Русия и това го знаят даже стюардесите на Lufthansa когато отказали на 12г син на нашия посланик в Щатите сътрудник за съпровождане на непълнолетен по време на полет.

    Коментиран от #125

  • 8 Чернокож мексикански китаец

    306 16 Отговор
    Защото Украинците се сетиха за България чак когато станаха бежанци и защото се държат неприлично спрямо българският народ. Защото отношението към тях е лицемерно и подмазническо, видите ли украинците били бежанци и хоп в хотел, а сирийците какви са, варвари ли, за да ги настанявате във фургони. Българинът не обича мазни неща. за жалост не е така с правителството, което вее каквото и да е знаме само и само да угажда на господаря си. За това.

    Коментиран от #155

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Полина

    305 14 Отговор
    Как да помагаме на Украйна, като българите сме много по- зле от тях.
    Представа си нямате как живеят голяма част от българите!
    Много сте жалки!!!
  • 12 Последния Софиянец

    256 18 Отговор
    Укрите са нахални и мързеливи.

    Коментиран от #24, #59

  • 13 Касапин

    156 5 Отговор
    Виж стига или за оръжие или за хляб
  • 14 Мнение

    251 10 Отговор
    Първо, Честито Рождество на всички християни!

    И второ, Кога най-после ДВ и подобните грантаджийски псевдомедии, ще продължават да работят срещу интересите на нашия народ???!!!

    Коя част от драсканиците в тая статия е истина???
    Не им ли дадохме подслон в хотелите по курортите ни???
    Кои др бедстващи хора (вкл и български граждани) получиха такива привилегии (хотели и 1300-1400лв/месец)????????

    Не протестираха ли в София???
    В коя чужда държава са протестирали десетки хиляди българи до сега???

    След време грантаджийските антимедии, като ДВ ще бъдат сочени с пръст за това какви не трябва да бъдат бъдещите журналисти!!!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Българин🇧🇬

    212 10 Отговор
    Сорос да ги храни нали той не дава на Зеленски да подпише мирен договор.
  • 17 защо само България?

    150 7 Отговор
    ЕС да отпусне порцион за всеки бежанец. Бълха я ухапала еврозоната с повече от 15 тирлиона БВП на годишна база.

    България е бедна страна, която вече внася дори продуктите, коио са традиционно нейно производство и с котио е заливала външните пазари до вчера.
    Все едно Китай да вняся ориз, а Индия банани.

    Така че, просто им посикайте пари. Дори може този порцион да се изплаща директно на хората и те да си пазаруват. Така хем ще проверим с колко пари на ден може човек да се нахтрани в България, че много хора твърдят, че 1000 лв на месец не им стигат само за храна!
  • 18 Азим

    191 7 Отговор
    Те са тук вече достатъчно дълго време ,за да се адаптират и да започнат да работят!
  • 19 Софиянеца

    192 10 Отговор
    Херо Мустафато да ги изхранва и да ги настани в Хилтън нали краварите имат най голям интрес от конфликта в Украйна.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 д ааа

    14 150 Отговор
    Защото бгпутлерастията е нелечимо заболяване, заразените озверяват, осверипяват и се давят в собствената злоба.

    Коментиран от #26

  • 22 Жълто джудже

    150 15 Отговор
    Русия се грижи повече за украинските бежанци. Русия осигурява на бежанците жилище, храна, работа, образователни и медицински услуги, щедри парични обезщетения и студентски стипендии. В същото време в освободените територии се реконструират стари и се строят нови училища. болници, детски градини, театри и библиотеки. Милиарди пари се инвестират в развитието на енергетиката, изграждането на пътища и градския транспорт

    Коментиран от #102

  • 23 Запознат

    192 9 Отговор
    Лицето Хънтър Байдън син на Джоузеф Байдън чрез холдинга Бурисма източва от Украйна 30 милиарда долара. С парите които откраднаха семейство Байдън от Украйна да платят храната на окраинските бежанци.
  • 24 как разбра

    20 84 Отговор

    До коментар #12 от "Последния Софиянец":

    Щот не искат да ти работят за 300лв. ли!!!???

    Коментиран от #32, #75

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 да бе да

    149 6 Отговор

    До коментар #21 от "д ааа":

    Тука е пълно с работещи бедни и гладни хора.
    Честно да ти кажа, украинците които виждам по улиците са по-добре облечени от средния селянин в нашия град.
    Определено приличат на хора, които не могат да се оправят с 1000 лв на месец (колкото е масовата средна и над срдна заплата пак тук).
    Изхода е един - ЕС да развързва кесията.
    Ако нямат доверие на местните власти, да правят директн опреводи на човек.

    Коментиран от #57

  • 27 Решението

    140 4 Отговор
    Да бъдат допуснати такъв голям брой Украински бежанци в България е на Европейския Съюз. При нашите социални проблеми, аз не виждам как може да се издържат тези бежанци, при условие, че и техните очаквания явно са доста високи. Доколкото съм и наясно само техническата и военна помощ която България изпрати на Украйна до момента е в размер на 1 милиард. България става и гарант по заеми за Украйна ... В крайна сметка ние не можем само да даваме на тази държава и нейните граждани ...
  • 28 Българин

    143 8 Отговор
    На сух хляб съм за Бъдни Вечер и Коледа, а вие мислете за Украинците, га.лфони, гяури!
  • 29 НОРМАЛНОСТ

    158 5 Отговор
    Когато някой отвори тема за украинците и с цяло гърло “реве” за тежкото им положение, нека да се сетят за босите в снега сирийци - баща и син, да видят поне снимката с босите измръзнали детски крачета. Тогава да плачат за украинските лентяй. Да потърсят отговорност от продажните си дебелеещи политици, лижещи задника на чичо Сам и повлекли в бездната целия половината заблуден свят.

    Коментиран от #41

  • 30 Българин

    187 5 Отговор
    Защо не ги подкрепяме ли? Чакай да помисля. Защото:
    - не сме длъжни.
    - нищо на тоя свят не идва даром.
    - украинците не са богоизбрани.
    - повечето украинци могат да работят.
    - повечето украинци имат доходи да се издържат сами.
    - самите българи мизерстват и имат нужда от помощ.
    - е дискриминация да толерираш един етнос спрямо друг.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Последния Софиянец

    128 8 Отговор

    До коментар #24 от "как разбра":

    Постоянно имам проблеми с тях в заведението.Искат все без пари да ядат и пият.
  • 33 Антонио Бандера

    158 5 Отговор
    Трудно се гладува на пет звезди. Правилният въпрос е защо България нехае за българите
  • 34 джаба

    106 6 Отговор
    търтеи ,абе каква храна бе,луди пари направиха женските индивиди на морето
  • 35 оийк

    142 3 Отговор
    Прекалено много беше дадено на украинските туристи до момента. Вече даването е прекалено. Да се интегрират, да учат езици, да си търсят работа работоспособните. Идват тука на готова хранилка, а народът се чуди как ще изкара зимата, как ще се отоплява. Няма увеличение на пенсии, няма увеличение на МРЗ.
    Как е в другите страни от ЕС? Дали в Полша, Германия, Испания и пр. са на пълен пансион по хотелите?
  • 36 Някоя си

    114 4 Отговор
    Да си ги храни кой си иска.....я нещем ..... Надуват се със свръх скъпи коли....из кръчмите харчат кът замаяни ....пък ревът че гладуват....
  • 37 Марш

    112 5 Отговор
    Укрите в Украйна нагли и неблагодарни
  • 38 Жълто джудже

    136 9 Отговор
    Западът безсрамно и цинично имитира помощ за Украйна. Украйна има нужда от мир и мирен живот. Украйна има нужда от живи мъже, жени и деца. Украйна се нуждае от образовани инженери, лекари, учители. Украйна се нуждае от трилиони пари, за да се възстанови. Вместо това война, война, война. Унищожение, унищожение, унищожение. Западът превърна украинците в заложници на своите мръсни и подли империалистически игри.

    Коментиран от #51

  • 39 Наблюдател

    114 3 Отговор
    Стига с тия псевдо бежанци бе. Евро-атлантиците на соросоидна издръжка които гълтате 99.99% от парите дето уж били за България. Ако бяхте взели по един бежанец и по един циганин за които толкова сте загрижени, докато си пълните гушите от тях и проблем нямаше да има.
    Скапани лицемери.
  • 40 Гост

    33 1 Отговор
    Щото така.
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Защо няма храна?

    14 93 Отговор
    Защото го има Радев ! Срам и позор, им импийчмънт и затвор!

    Коментиран от #45, #49, #52

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Чавдар войвода

    89 5 Отговор
    Чемодан, вокзал, Киев.
  • 47 КОПЕЙКИН

    106 5 Отговор
    Половин България гладува тия украинците за нас никой не го интересува...
  • 48 Зеления

    96 3 Отговор
    Милиардер да ви помага
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Поправка

    97 2 Отговор
    Оставени на малцинствата: защо България нехае за българските пенсионери
  • 51 Русия

    68 8 Отговор

    До коментар #38 от "Жълто джудже":

    Да Западът нападна и разрушава Украйна. Ние не сме. Ние сме миролюбци.
    .
  • 52 Ти да видиш

    20 0 Отговор

    До коментар #43 от "Защо няма храна?":

    Абе ти не си yMeн... нали си знаеш!!!
  • 53 стига с тия помощи

    95 2 Отговор
    Ами да почват да работят бе , да не са от вчера в тая държава . Няма да ги издържаме цял живот . Мете пита ли ме някой как си плащам сметките за "настаняване " . Как изкарвам зимата .
  • 54 мдааа Дааа

    86 5 Отговор
    Добр ютро, не се прави на дръш ми капата...
    Проблема въобще не е 0крайна, 0крайна е една територия за изтребване на пушечното месо заповядано от байизкукуригал...
    Войната е между запада и Русия... там трябва да има преговори, които трябва да решат МИР или КРАЙ НА СВЕТА... а за да има МИР байизkykypигал трябва да приеме условията на Путин... а именно да си прибере играчките около оградата на мечката и да спре да я при0пикава!!!
    Колко е простичко, нали... бял байряк на 3еленчъка, преговори и МИР, МИР, МИР!!!
  • 55 Аз съм от ссср

    97 5 Отговор
    Защото живеят по хотели на морето а българите от наводнение села във Корловско държавата им даде фургони за това българите не искат и ненавиждат украинците.Слава на Русия
  • 56 Гръч

    69 3 Отговор
    Къде потъват милиардите от Америка в чии джобове?Защо нато не почисти кашите,които забърка и помогне на тези хора?България е най-бедната държава и няма възможности да помага всичко идва от бедния народ,който укрите оплюват.Толкова могат хората толкова дават,защото играем на същото хоро и без война изгаряме като фас на течение
  • 57 нъл тъй

    10 62 Отговор

    До коментар #26 от "да бе да":

    Украинците ли са причината да има работещи бедни питам аз и отговор не искам. За това пък имаме хотели и къщи за гости на корем с накрадени пари от работещите бедни и според путлерастията виновни са украинците.

    Коментиран от #88, #101, #131, #139

  • 58 Ултра къса памет!

    85 3 Отговор
    Забравихте как онези Поршета Кайени с украински номера се редяха на опашки да бъдат настанени в 5- звездните хотели безплатно, а после се редяха за онези помощи от 325 лева!
  • 59 Брадат козел

    8 30 Отговор

    До коментар #12 от "Последния Софиянец":

    За 99 % от нещата които коментираш съм съгласен .да нахални са но и дума не може да става че са мързеливи

    Коментиран от #140

  • 60 Жълто джудже

    69 4 Отговор
    Малка част от украинското общество се представи като част от Европа. Западът цинично подхранва заблуди и финансира разрушението. Никога и при никакви обстоятелства Украйна няма да стане част от Европейския съюз и член на НАТО. Това ще отбележи края на човешката цивилизация. Но измамените трудно се убеждават.
  • 61 Лилипутин

    39 11 Отговор
    Бойко Рашков има 21 имота . Да ги подслони и нахрани. И без това неговото министерство по границата се занимава с бежански канали и получава космически подкупи. Демерджиев продължава щафетата му.
  • 62 Да, бе

    75 3 Отговор
    В България украински бежанци Няма. Има нагли украински туристи с неземни претенции. Четете ги теЯ закони, бе мисирки продажни!И война няма в България, нито участваме в такава. Всичко е като с ковид измишльотината-зомбиране, ваксиниране, ковчег... Пък който клъвне все файда.
  • 63 Жълто джудже

    70 5 Отговор
    Европа е съюз от нации с промити мозъци. Малка група украински реформатори разбират това много добре и играят нечестна игра с украинския народ. Русия не може да допусне Украйна да влезе в НАТО Русия няма да допусне разполагането на ракети на НАТО в Харков и Одеса.
  • 64 Адам Хилтън

    69 4 Отговор
    Кажете на украинците че ние в евро-неандерталска България преяждаме с 300 евро заплата, и не знаем какво е глад и студ! хах
  • 65 случаен

    56 4 Отговор
    ами редно е след като и повечето българи данъкоплатци гладуват,напоследък поради техното подгъзуване на сащските цели
  • 66 един от многото

    70 3 Отговор
    Ей , хора , Коледа е! Стига сте ни занимавали с тези просяци. Някой да ги е канил в България , или като са дошли , подслонили сме ги , хранили сме ги. Да ама вече стана осем месеца , ами прекален светец и Богу не е драг! Весела Коледа на всички българи , а украинците да отиват там където тения войник от остров Змейни пращаше руснаците!
  • 67 Пропагандата пак се върти

    63 4 Отговор
    Дйче веле - това е достатъчно.
  • 68 23787

    56 0 Отговор
    С настаняване,прехрана осигуряване на здравна помощ и училище за децата, на най-оязвимите групи трябваше да се започне. А не с настаняване в 5звездни хотели..
  • 69 Точно обратното

    36 9 Отговор

    До коментар #1 от "Русофил":

    В Русия има 2,5 мил бежанци, осигурени с помощи, храна и подслон. У нас традиционното българско състрадание изчезна по пътя към еврото.. Бедните, пострадали украинки, хаир тук няма да видят...дано войната да спре по-скоро..
  • 70 Студопор

    73 4 Отговор
    Ама защо трябва да има? Нали им дават по 40 лева на ден, на човек? Повече от достатъчно е за прехрана. Какво повече искат?
    Родителите ни взимат мизерни пенсии и нямат какво да ядат, дето са си дали труда и кръвта за България, тия дойдоха тука от няколко месеца и вече трябва да отреже и от себе си, та да има за тях...
    Като не им харесва - да се махат! Никой не ги е викал, никой няма да ги спре! Да ходят там, дето ще ги гледат по-добре!

    Коментиран от #92

  • 71 скапаната медия DW

    48 3 Отговор
    Такива адети са си изградили от с нас , тези дето наричаш България , всъщност най-малко те са България , нейните политици и производните от тях , управленците , лалат и не дават , всичкото им е в лалането . Вие да не мислите , че българите в мнозинството си имат възможност да се хранят и топлят , ама за тях интереси нямате .
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Измекяри

    54 4 Отговор
    Занесете нещо в кампус за бежанци и я гр. харманли също и в село баня над нова загора айде стига с тия двойни стандарти за едни има за други дърво! едните повече хора ли са от другите?
  • 74 Перо

    62 3 Отговор
    Коен да плати превоза и настаняването на украинските бежанци в историческата си родина, щом е толкова загрижена! Ние нямаме повече средства,а те са прогонени от ционисткия,превратаджииски режим в Киев! Да си ги прибират соросистките НПО-та, които ги искат и пропагандират! Още повече,че Зеленски не желае да преговаря с Путин и тази война ще продължи с години!
  • 75 избирател

    54 4 Отговор

    До коментар #24 от "как разбра":

    нямат право на избор ще работят , за да си осигурят храната , по 10 лева на ден само за храна никак не са малко , има хора в българия , които живеят с по малко , но те не протестират , тях няма кой да ги защити . Ех съдби злочести защо не сме се родили като украински бежанци .

    Коментиран от #123

  • 76 Минго

    60 6 Отговор
    Ейй, гиди хитреци! Ако може войната за изтощение на Русия да я платят всички васали. Защо да издържаме украинци. Те предизвикаха Русия, да се бият или да веят белия флаг.
  • 77 Студопор

    52 4 Отговор
    Ако парите, дето ги давате за пропаганда ги давайте за укрите, сигурно щяха да имат какво да ядат...
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 КовидманЯк

    48 3 Отговор
    Психопатска статия.
  • 80 Ами

    56 3 Отговор
    България хае ли за собствените си граждани> Я питайте хората от Карловско.
  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 аржентински Москвич

    62 4 Отговор
    Окраинците са неблагодарници! Марш от България, вървете в САЩ, който ви обеща свобода и блага, сега да ви издържа.

    Коментиран от #99

  • 83 Кочо

    56 4 Отговор
    Той милиардера с зелената тениска който ги праща на заколение с хиляди и женичката му която е пристрастена към купуване на диаманти нехаят за украинците, българските бедняци нехаели за тях! Най много са загрижени Байдън и компания които ги хвърлят в месомелачката срещу Русия! А също и тези две жени с небългарсси имена Коен и Бабикян! Те евреите и арменците са основно за да дават акъл и пример на простите българи!
  • 84 ДВ дайте им вие пари на тези фашаги от

    57 5 Отговор
    Украйна, вие ги хранете нали вие и краварите направихте тази война? Може да ги настаните в домовете си фашагите от Украйна, а не бедна и закъсала България да храни тези неблагодарници! ДВ краварска медия сте и лъжете във всичко!
  • 85 Раптър

    36 4 Отговор
    Не са оставени, коалицията на войната, ще отхрани с парите, които окраде от нас с 25ст от горивата. Пожелавам им за,свещички да ги използва коалицията на войната. Те така са свикнали, да крадат от нас
  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 ще поясня

    48 3 Отговор

    До коментар #57 от "нъл тъй":

    Това че имаме милиони работещи бедни и 1.5 млн пред умиргане извън икономическа сила поакзва само какви са ни възможностите за благотворителност - те са минимални.

    Толкова ли ви е трудно да зацепите?
  • 89 Ббб

    53 2 Отговор
    Ами Коен,да се бръкне и да извади пари..упс,грешка хората с тези фамилии само прибират,ме дават!Както казват,дайте да дадем!
  • 90 мда

    48 5 Отговор
    А българските пенсионери с минимални пенсии кой ще нахрани. Тея укри идват тука на безплаттен курорт. Или да си търсят работа или да се махат.
  • 91 А ЗАЩО

    53 4 Отговор
    В БЪЛГАРСКИТЕ ДОМОВЕ СИРАЦИ, БОЛНИ И СТАРИ ХОРА ГЛАДУВАТ???!!!!! ТОВА Е ВЪПРОСЪТ!!! ТЕ СА НАШИ!!! ТВ НЕ СА ВЪВ ВОЙНА - НО УМИРАТ ОТ ГЛАД, ОТ СТУД... СЕГА В ТОЗИ ВЕК! СЕГА КОГАТО ДАРЯВАМЕ НА УКРАЙНА!!!

    Коментиран от #95

  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Гост

    43 3 Отговор
    Да си търсят работа паразитите.
  • 94 Павел

    52 6 Отговор
    Докога България ще храни семействата на украинските нацисти убийци на мирни хора и деца?! Докога ще даваме милиарди за тях и оръжия, а за нашите деца ще събираме капачки за една нещастна линейка и за елементарна медицинска техника . Нямаме детска болница, нямаме и медицински хеликоптери, но храним украински отрепки, които дори нагло демонстрират неуважение.

    Коментиран от #104

  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 БГ топ идиот от ПП

    45 9 Отговор
    Дарете по една заплата за нашите приятели фашисти от Украйна!! Хората нямат пари за гориво за скъпите си джипове, как ще стигнат до мола?!
  • 97 не става така

    42 3 Отговор
    Все едно милиардер да гълчи някой бедняк за това ,че не дава достатъчно за благотворителност.
    Богатите да дадат толкова процента от средствата си, колкото ние вече сме дали, и гладни няма да останат по земята.
  • 98 Украинка от Донбас

    32 4 Отговор

    До коментар #86 от "Хохо Бохо":

    Да ги освободи от Киевска хунта разбери най после, това се говори от 9г
  • 99 Украинка от Донбас

    35 3 Отговор

    До коментар #82 от "аржентински Москвич":

    Ако знае някой напишете, колко украинци има, като бежанци в Сащ

    Коментиран от #132

  • 100 2мил Българи гладуват с мизерни пенсии

    45 5 Отговор
    И живеят на студено??? Ще Ревеме за Украинците, но нищо няма да направим за Българите???? Обичаме България и Българите!!! Полотици Продажници и Мафиоти!!!
  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 Тошко

    5 21 Отговор

    До коментар #22 от "Жълто джудже":

    Грижи се като ги бомбардира !
  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 106 защото..

    22 0 Отговор
    ..всички по веригата/схемата с украинците са се включили ,за да спечелят,
    а не да загубят./от границата до базите/
    Хората отишли да даряват са друго нещо.
  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 112 Шопендар

    32 2 Отговор
    Половин милиард,,петстотин милиона,,заминаха за Украйна,и това ако не е дар,а можеха да се дадат на много нуждаещи се в страната,и на украинци
  • 113 Перо

    34 2 Отговор
    Западната джендърия да си ги прибира или да се връщат и да махат ционисткия шут! БГ няма пари за издръжка!
  • 114 Вал ч

    37 3 Отговор
    Още като взеха да подбират в кой хотел да лежат на кълка, си рекох: "Довреме тия гладни ще ходят".
  • 115 Спрете да ги оплаквате бе

    49 2 Отговор
    На Слънчака и Златни са настанени в 5 звездни хотели, на паркингите се виждат колите им - минимум 100 000 - 200 000лв. това не са бедни укри а корумпираната им и крадлива администрация, която се е скрила в бедна България
  • 116 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 117 Генералатансоф

    22 4 Отговор
    Кирка Минкова и останалите изпражнения на ЦРУ, ще се срещнат, лице в лице с тундрата! Опасявам се , че либералът Путин ще направи огромната глупост да не мине Дунав!
  • 118 Za победа

    46 5 Отговор
    Значи, за една жена с две деца държавата отделя месечно 3х450,общо 1350 лева, което е повече от средната заплата за страната. Колко българки си гледат децата с по малко пари, че и работят? С тези пари да ги товарят на самолета за фащ или дребно Британия, там да ги хранят.
  • 119 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 120 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 121 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 122 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 123 Перо

    34 4 Отговор

    До коментар #75 от "избирател":

    Дали икономическия емигрант е избягал поради рухналата икономика и лунен пейзаж от крадливи и некадърни управници или от война е все едно! Разликата е,че нашите емигранти никой не ги мисли,не им плаща и не ги издържа с чужди средства и са немили,недраги! А ние издържаме пришълци от чужди войни,без да имаме средства! Сега и парите от отстъпката на горивата е пренасочена за украинците и мургавите нелегални!
  • 124 Нахалници

    38 2 Отговор
    Абе защо не престанете с този ЕС? Парите които раздава ЕС са на всички данъкоплатци членове на ЕС, в това число и България. Така, че това са и наши пари.
    Плащаме им хотелите, храним ги плащат им здравните разходи(лечение, операции, лекарства), разходите за децата(детски градини, училища), гаранти сме по заеми, които никога няма да върнат и трябва да плащаме ние, подарява е оръжия на не се знае каква стойност(тъй като ако публикуват информацията ще имат проблеми тези от НС), и има още неща които плащаме, незнам колко нахален и нагъл трябва да си, че да искаш още и още, същите са като Зеленски.
  • 125 Иново

    4 2 Отговор

    До коментар #7 от "Урюрвкос":

    Ти даже не заслужаваш отговор.
  • 126 Мъ де ра т0 ра е тъ п0 к0 пе ле охлюф

    13 0 Отговор
    Здрасти
  • 127 Поп

    17 1 Отговор
    Вие взимате читателите за ахмаци, жалки сте
  • 128 Шаран БГ

    28 1 Отговор
    Защо България оставя стотици хиляди свои пенсионери да мизерстват.? Защо България не смее да осигури средства за възпроизводство на работната сила и оставя младите хора да търсят препитание вчужбина.?
    Същата отвратителна неморална история като тази с "купуването и продаването " на изборни гласовеЗащо България после пилее милиони за тери хора извън страната, които ТЯ сама прогонва ??
    Защо "демократична" България се страхува от референдуми за жизнено важни въпроси за обществото ни ???
    О, да ! Украинските бежанци са много важни – по важни от собствения народ !!??
  • 129 Истината и само истината

    27 3 Отговор
    На всички им е мило само за украинската паплач,а българските семейства,които живеят в фургони,след наводненията,на студено,не спят на парно,като украинската паплач,българите които бедстват тях кучетата да ги ядат така ли.Тези да си стоят при Зеленски,цяла Европа е проплакала от тях.Не само са нахални,мързеливи,Ами постват в Ютюб,клипове,в които казват че българите са прости и необразовани цигани.Храни куче да те лае.Хайде бегом към Украина, България не е свърталище за нацисти.
  • 130 Ахмед

    20 1 Отговор
    5 пари не давам за тия, камо ли милосърдие, да са хващат за работа
  • 131 Дабе

    14 3 Отговор

    До коментар #57 от "нъл тъй":

    Ей,ти на коя планета живееш?Виновна е корумпираната Европа за всичко което си изброил питайсвинятаот банкя
  • 132 Уса

    19 1 Отговор

    До коментар #99 от "Украинка от Донбас":

    Веднага ви казвам,нито един.Има много украинци,но отдавна не се водят бежанци а граждани на сащ.Говорят само на руски и мразят господина наркоман зеленски,който жертва своя народ за едни милиарди от запада

    Коментиран от #141

  • 133 Запознат

    20 3 Отговор
    Имам позната бежанка от Украйна,на 10 ден си намери работа получава хубава заплата и не я мързи,даже изпраща пари на родителите си в Украйна

    Коментиран от #143

  • 134 Кръпката

    24 2 Отговор
    Стига сте плакали! Тиа окраинци не са бежанци. Те са МИГРАНТИ! Идват тук, оглеждат се и продължават към Стара Европа, към скандинавието. Използват ситуацията, за да напуснат страната си, без визи, разходи и очакват да си осиновим. При това с доста нахално поведение. В Европа им писна от това мързеливо племе. Според мен трябва както в другите страни: определен период на подслон и финансова помощ и толкова. След като могат да се връщат в Окраина, за да си вземат още багаж, могат и да останат там. Могат да работят и тук, но малцина искат. Единствената разлика между окраински и авганистански пришълци у нас е, че последните не минават през граничните ни пунктове, а през оградата. Но разликата в настаняване и помощи е значителна и съществена.
    Настанени в хотели в Черноморието и горските ни бази. Ние, българите в България нямаме възможност за ползване на тия бази. А те ги ползват и даже митингуват. Дано това там да свърши по скоро че да си отиват - къде доброволно, къде на сила. На нас не ни трябват тук.
  • 135 БАРС

    26 2 Отговор
    МНОГО МАЛКО ХОРА ЗНАЯТ ЧЕ МНОГО ОТ УКРАИНЦИТЕ ОСОБЕННО УКРАИНКИТЕ ДЕТО ЖИВЕЯТ В ЗАПЪДНА УКРАИНА ПРАВЯТ СЕ НА БЕЖАНЦИ В ПОЛША ОТИВАТ ТАМ ДА СЕ РЕГЕСТРИРАТ ВЗЕМАТ ПАРИЧНИТЕ ПОМОЩИ И ОБРАТНО ЗА УКРАИНА А В ЗАПЪДНА УКРАИНА НЯМА ВОЙНА.И така всеки месец в началото те са там вземат си паричките и така.В Полша вдигнаха ръце от тях и в ГЕРМАНИЯ СЪЩО.ВСЪЩНОСТ НЕМЦИТЕ ВЕЧЕ НЕ ГИ ПРИЕМАТ.ЗНАЧИ ВИ ПИША САМАТА ИСТИНА В РАЙОН ЩУТГАРД СЕ ЗАПОЗНАХ С ЕДНА УКРАИНКА КОЯТО Е НАСТАНЕНА С ДРУГИ УКРАИНЦИ В СПОРТНО ЗАЛЕ НА ЕДНО УЧИЛИЩЕ КАТО СА НАПРАВЕНИ КЛЕТКИ ОТ СТРОИТЕЛНИ ТЕЛЕНИ ОГРАДИ И СПЯТ ПО ДВАМА ОКОЛО 200 ЧОВЕКА С ОБЩА КУХНЯ И ТН.А НАГА БЪЛГАРИЯ В ХОТЕЛИ О ПО КЪЩТИ И Т.Н.НО В ГЕРМАНИЯ АКО ВЗЕМАТ НЕЩО ДА МАРМОРЯТ ЗАРАДИ УСЛОВИЯ ШВАБИТЕ НЕ СИ ПОПЛЮВАТ НАЗД ВЕДНАГА ОТ КЪДЕТО СА ДОШЛИ.ТА ТАЯ ПОЗНАТА Е ОТ ЛУГАНСК И Я ПОПИТАХ КАК СЕ ОТНАСЯТ РУСНАЦИТЕ С ТЯХ ТА ОТГОВОРЪТ И БЕШЕ ЧЕСТЕН .НИЩО ЛОШО КЪЩАТА И Е ЦЯЛА РАШКИТЕ КАТО СА ЗАВЗЕЛИ ГРАДА ИМ КАЗАЛИ ДА ПРОДЪЛЖАВАТ ДА СИ РАБОТЯТ СПОКОЙНО КАКТО ПРЕДИ САМО УПРАВАТА СМЕНИЛИ И ИМ СЕ ПЛАЩА В РУБЛИ НИТО СА ЗАТРЕЛВАЛИ ХОРА ПО УЛИЦИТЕ НИТО СА ИЗДЕВАТЕЛСТВАЛИ НА ТЯХ.НО ТЯ ДОШЛА В ГЕРМАНИЯ ЗАЩОТО НЕ ИСКА ДА ЖИВЕЕ ПО РУСКИТЕ ЗАКОНИ.ТА МНОГО СА КАТО НЕЯ ТАКИВА БЕЖАНЦИ.КАК МИСЛИТЕ НИМА СА БЕЖАНЦИ ИЛИ ЧАКАТ ДА СИ СЪБЕРАТ ЕВРАЦИТЕ И ДА СА ВЪРНАТ ИЛИ ДА СЕ УСТРОЯТ ДА РАБОТЯТ.В БЪЛГАРИЯ ДА НЕ ГИ ЖАЛЯТ А ДА ГИ ПРАЩАТ ДА РАБОТЯТ.НЕМЦИТЕ ИМ ДАВАТ ШАНС 2 ГОДИНИ ДА ХОДЯТ ОБЕЗАТЕЛНО НА УЧИЛИЩЕ АКО НЕ СИ НАМЕРЯТ РАБОТА ТО ИМ ПРЕДЛАГАТ АКО НЕ ОБРАТНО ЗА
  • 136 Третият свят

    27 1 Отговор
    Я вижте как живеят 2 млн българи! Не живеят, а вегетират. За тях каква е грижата???
  • 137 до г-жа Мина Киркова

    23 1 Отговор
    Защото няма за нашите деца,за нашите болни,за нашите пенсионери,за нашите социално слаби!За това!!Писна ми ,а и не само на мен,някой да се моли със сълзлив глас и престорено тъжно изражение за пари!Стига вече!!!Да си оправим нашата къща,преди да правим чуждите-вече цяла Европа постъпва така!!
  • 138 Кардинално

    15 0 Отговор
    Решение на въпроса, 1/4 от средствата на военната помощ за Украйна -стрдсъва за издръжка на бежанците в България.
  • 139 само да кажа

    18 4 Отговор

    До коментар #57 от "нъл тъй":

    хайде стига с тоя Путин като опорка!Поне бъди УМЕН трол!
    ..."кошка бросила котят-ето Путин виноват"...
    За 20 стотинки продавате и майка си!8469

    Коментиран от #144

  • 140 само да кажа

    17 1 Отговор

    До коментар #59 от "Брадат козел":

    Прав си,не са мързеливи,когато искат да ти вземат парите!Охраняваха ни в Чехия,знам колко са работливи!
  • 141 нещо не се вързва

    20 1 Отговор

    До коментар #132 от "Уса":

    Ако са в Щатите,какво правят там?Аз не мога да отида,защото нямам достатъчно средства докато и ако си намеря работа!Те с какви средства са и от къде са им средствата?И защо са станали американци?Нали се борят за Украйна?
  • 142 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 143 да попитам

    4 0 Отговор

    До коментар #133 от "Запознат":

    на коя магистрала?
  • 144 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 145 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 146 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 147 Дойче веле

    10 1 Отговор
    🖕🖕🖕🖕🖕🚮
  • 148 Истински българки

    17 4 Отговор
    Са Коен и Бабикян.
  • 149 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 150 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 151 Основно и първо задължение на държавата

    21 2 Отговор
    България е да се грижи за добруването и просперитета нейните граждани!!! Дакато има и един бездомен, и беден българин, никакви други граждани не трябва да я интересуват!!! Какво стана с пострадалите от наводненията?!!! Нищо не се споменава. НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВАТ ОСрАЙНЦИТЕ! Не е наш приоритет. А аршевелето е цукалонационягите от фащ. Нахални и лъжливи като конски мухи.
  • 152 Аууу завалиите,

    26 2 Отговор
    каква жестокост, да ги махнат от петзвездни хотели и да ги пратят в зимни курорти!? И какво е това меню, само закуска, обяд и вечеря, а защо няма междинни закуски, това не е гостоприемство. Пък и джобните трябва да се увеличат, нали трябват за фризьор и маникюр. Ако продължите така, ще се оплачем на Зеленски, това на нищо не прилича!?
    Аз предлагам, всички украински "туристи" да се разформироват в домовете на краварските подлоги , които искат да се праща оръжие в Украйна, само така ще им дойде акъла!

    Коментиран от #159

  • 153 Перо

    22 2 Отговор
    В Германия и Полша няма да гладуват! Вокзал,чемодан и при Меркел!
  • 154 Най - доброто

    16 0 Отговор
    което може да се направи за аФтУрката Мина Киркова е да й се връчи една подъбена мотика и да й се определи дневна норма за копане. За нищо друго не става соросоидката продажна. А фек@лвелето да не си вре пиперя, де не му е работа.
  • 155 Търновец

    12 1 Отговор

    До коментар #8 от "Чернокож мексикански китаец":

    Украинските и Сирийските граждани в България както Афганци Иракчани и някои други не са бежанци а икономически мигранти, при това последните минават границата с Турция нелегално и са подпомагани от групи които искат многокултурно общество в Европа и глобализация. Повечето от Украинците са Рускоязични и купуват много алкохол.
  • 156 Перо

    20 0 Отговор
    Съгласно международно приетия ред и практика,всички бежанци,напуснали първата,съседна държава,вече не са бежанци,а нелегални, икономически имигранти и трябва да бъдат третирани като престъпници!
  • 157 Само питам

    2 13 Отговор
    Защо коментарите на продажната е гнусно българофобска колона на Москва стоят?
  • 158 Истината

    4 24 Отговор
    Има огромна разлика е между нас българите и русофилите - путинисти. Ние българите сме тези, които приютихме бягащите от геноцида арменци, ние сме тези, които приехме бягащите от болшевиките руснаци, ние сме тези, които спасиха своите евреи от пещите в концлагерите и ние днес помагаме на украинските жертви на руската агресия. Русофилите сте тези, които по заповед от Москва взривявахти църкви, хранехте прасетата с българи а сега по заповед на Москва мразите украинските бежанци!

    Коментиран от #162, #163

  • 159 Истината

    3 20 Отговор

    До коментар #152 от "Аууу завалиите,":

    Хлебарката може да живее две седмици без глава но русофила може да прави това цял живот! Ти си живото доказателство за това.

    Коментиран от #161

  • 160 Ники

    20 0 Отговор
    А госпожата не обели и дума за помощ нещо за пострадалите и останали без дом в карловско. Важни са и урките... Щото нали тя взима едни грантчета...
  • 161 свирчо

    19 0 Отговор

    До коментар #159 от "Истината":

    Ти колко украинеца прибра у вас бе левак ?
  • 162 китаеца

    11 2 Отговор

    До коментар #158 от "Истината":

    Когато нямаш нищо под шапката е по добре да си мълчиш , поне другите няма да разберат колко си про ст.
  • 163 разбирач

    24 2 Отговор

    До коментар #158 от "Истината":

    Защо останалите бежанци са в бежански лагери и не мрънкат за храна , а украинците са на хотели по курортите и са все недоволни ?
  • 164 Истината

    6 14 Отговор
    Руското генно инженерство е водещо в света. Още преди 150 години то е направило кръстоска между предател, мошеник, лъжец и руска проститутка и я е нарекло "Русофил"! .

    Коментиран от #167

  • 165 Петър

    22 1 Отговор
    Защо да "хае" за укрите, а "нехае" за хората от Каравелово?
  • 166 Българин

    3 22 Отговор
    Робите не мразят най-много господарите си. Те мразят най-много свободните и тези, които се борят за свободата си. Мразят ги от дъното на душата си.
    Украинците са свободни и искат да останат свободни. Нищо друго. Но робите искат те да се предадат на руснаците и да се превърнат в роби. Затова изпитват неистова омраза към украинците! Защото те се борят за своята свобода и не желаят да бъдат руски роби!

    Коментиран от #169

  • 167 ганьо

    8 5 Отговор

    До коментар #164 от "Истината":

    Явно ние сме грешка на гените , смесица от траки ,прабългари ,славяни ,кумани ,турци , византийци , даки , кръстоносци .....
    Няма такова робско племе като нашето . И ти не си по различен .
  • 168 Срам и Позор

    5 21 Отговор
    Руския кървав ботуш смуче и източва вече 80 години българските ресурси ,с помощта на руските мекерета русофилите

    Коментиран от #170

  • 169 истината

    21 2 Отговор

    До коментар #166 от "Българин":

    Укрите са зомбита дето ги обгрижват 30 години западняците и сега не знаят на кой свят се намират . Мислят се за богопомазани .
    Тия са народ без собствена история , литература , култура и т.н.
  • 170 филипинец

    21 3 Отговор

    До коментар #168 от "Срам и Позор":

    Кой изнесе златото от Челопеч ? Руснаците ли ?
  • 171 ежко

    25 0 Отговор
    Ако не украинците бяха предоставени условия като на сирийците, дали щаха да останат и 24 часа на територията на България?Което ясно щеше да покаже,що за "бежанци" сме приели.С какво едните са "по-бежанци" от другите?
  • 172 Истината

    4 25 Отговор
    Русофила не може да бъде едновременно умен и честен. Ако е умен, то ще е подлец. А ако е честен, ще е глупак. Умният и честен човек никога не може да бъде русофил.

    За да бъдеш путинист и да подкрепяш агресията против Украйна, не е достатъчно да бъдеш само подъл или глупав, нужно е съчетание на тези качества. Ако човек е подъл но умен то той не може да не разбира че путинският режим ще изгуби войната с Украйна и с целият свободен свят. И, че да го подкрепяш е неизгодно а в перспектива и опасно. А на честният, макар и немного умен човек честността няма да позволи да подкрепя убийствата и престъпленията, които армията на Путин извършва в Украйна.
    Само подлите глупаци могат са се радват на бомбардировките и убийствата, вършени от руската армия и да вярват в успеха на безумната военна авантюра на Путин. Т.е. за да си путинист трябва да си подъл глупак.
  • 173 Българин

    5 23 Отговор
    За пореден път се убеждавам, че няма по мръсно и гнусно същество от доброволният руски роб.

    Коментиран от #179, #181

  • 174 Пантагрюел

    29 0 Отговор
    Решението е просто: Събирате им паспортите и ги носите в задокеанското посолство .Издават им безплатни визи и заминават при тези,които ги докараха в това положение.
  • 175 кака Мара

    23 1 Отговор
    Тук събираме капачки за ковьози , за линейки , есемеси за болни българи , а тия търтеи на хотел с отопление и пак недоволни .
  • 176 Бамбука

    13 2 Отговор
    Каквито управниците, такава и държавата. Няма средства за българите, няма и за украинците, такава е "мисловната" насока. Ами как да има пари ? Крадат партийните лидери, народа спи. По-добре ли живеехме без украинците ? "По-добре" разделени и с тях и без тях. Подобно "опростачване" на нацията е нямало в новата българска история. Затова сме на този хал, тотално оглупели. Затова сме първи по смъртност, първи до демографска криза, първи по корупция.
  • 177 Българин

    8 17 Отговор
    Животинската омраза към украинците обхванала русофилите изобщо не се връзва с техният култ към освободителите на България. Над 50% от състава на армията на руския император е била съставена от етнически украинци. Украинци, а не руснаци са първите стъпили на българския бряг край Свищов. Украинци са войниците от 36-ти Орловски и 35-ти Брянски пехотни полкове били се геройски заедно с българските опълченци на Шипка. Украинските фамилии на загиналите са изписани на стените на храм паметника в гр. Шипка и всеки може да се увери.
  • 178 Учуден

    23 1 Отговор
    А техният президент защо не се погрижи? Нали е мултимилиардер? Неговото семейство живее в охолство, жена му си купува дрехите от скъпите модни къщи в Париж. А някой грижа ли го е моите деца дали са нахранени ?
  • 179 Асен

    6 1 Отговор

    До коментар #173 от "Българин":

    Ама иначе си Българин?

    Коментиран от #182

  • 180 шопендар

    21 1 Отговор
    някой непрекъснато ни вменява вина за отношението ни към украйна и украинците.като чета коментарите-ефекта е обратен.вместо съпричастност,се предизвиква омраза.военно снаряжение за петстотин милиона замина за украйна,украинците бягащи от войната ги посрещнахме в 5 звездни хотели,на пълна издръжка,но докога.време е да се намразим
  • 181 666

    4 2 Отговор

    До коментар #173 от "Българин":

    Стига си пл юл и за м ърсявал ,бе не щ ас т ник!Оби д ните ду ми си ги зач у кай където слънце не огрява.
  • 182 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 183 123

    11 0 Отговор
    А ние живеем охолно
  • 184 щерев

    0 18 Отговор
    Това произлиза от характера на българите. Ние сме завистливи злобни и несъстрадателни хора. Даже помежду си гледаме да се унищожим

    Коментиран от #194

  • 185 Бай Канур

    20 1 Отговор
    Бежанци са до първата безопасна държава, от там нататък са имигранти! Не е зле мисирлъка да нарича нещата с истинските имена. Не знам в литва, латвия, естония, Румъния, Полша и Молдова да има бойни действия
  • 186 Оооо,боже упази

    18 0 Отговор
    Та България нехае за своите бедняци,които са 2/3 от населението.В ,,бедна" Гърция какви помощи раздават,а тук...Има голям ГЕНОЦИД в Б- ия и няма изгледи да се оправим
  • 187 Истината

    3 14 Отговор
    Програмата за депутинизация в България вече е готова.
    Депутинизацията на русофилите ще премине през няколко етапа като на всеки ще се държи изпит. Първо по българска история обхващаща периода от 681 година до днес. Депутинизацията ще завършва с дипломна работа - демонтаж на съветски паметник и монтирането му в музея на тоталитарното изкуство!

    Коментиран от #191

  • 188 Наблюдател

    3 19 Отговор
    Чета изпълнените с животинска омраза към украинците русофилски коментари. Сигурен съм, че всяко едно от тези мразещи същества ще се закълне, че е православен християнин. Но тяхното православие всъщност е ПУТИНОСЛАВИЕ. При него Божиите заповеди "Не кради", "Не лъжи", "Не убивай" не важат! Не важат и правилата за състрадание и помощ към ближния! Има единствено обожествяване на психопата Путин и фашистка Русия!
  • 189 Шемет

    21 0 Отговор
    А бе стига със тези Украинци Българския народ гладува и мизерства,Малави мръсна.
  • 190 Абе защо така

    15 2 Отговор
    наричащите се журналисти от така наречената медия Зеле не ги изхранвате
  • 191 Истината

    6 1 Отговор

    До коментар #187 от "Истината":

    Първият етап е да се х ва неш за па л ците и не е лошо да носиш и ски очила.За ползата от ски очилата ще разбереш по късно.
  • 192 Ами

    16 0 Отговор
    Вместо да бяха изпратили 400 млн на зеления политиците ни да ги бяха дали за изхранване на ВСИЧКИ нуждаещи се и нямаше да има ороблем
  • 193 аре нема нужда

    13 0 Отговор
    Бабикян и Коен - това казва всичко.
  • 194 Не нам,не нам

    18 0 Отговор

    До коментар #184 от "щерев":

    Неее... байо. Българите са реалисти и бързо усещат лицемерието и фалшивиото хленчене.Не повече от 30% от украинците са бежанци от район на бойни действия. Цяло лято киевчани се пекоха по плажовете на р.Дон а уж бежанци по 3-4 пъти шмиткаха до Украйна и обратно. Не нам тия номера,не нам.
  • 195 Вирус

    15 0 Отговор
    Заглавието ясно тъпото зеле не му ли е ясно че като нямаме граница с украйна това не са бежанци аман от гнусна пропаганда вземети си ги при вас да ви пишат безсмислените бълвочи
  • 196 Матей преображенски

    18 1 Отговор
    Я стига се правете на луууди!По международните закони бежанците трябва да остават в първата съседна страна ,а не да правят някакви произволни браунови движения.Защото се превръщат в диверсанти,но тук никой не помисля да ги арестува и интернира в бежански лагери и после екстрадира по етапния ред.България е в бедствено положение,всички разноски по украинците са за сметка на пенсионерите и безработните,от тук върви 33-годишна нескончаема бежанска вълна,която не е спряла и до ден днешен,нашите бежанци на запад някой цепи ли им басма или ги подритват като хвърлен каскет,а???
  • 197 Мутра с хотел на Съни

    13 3 Отговор
    На мен държавните дотации ми идват добре, сега през зимата съм доволен и на 60 лв на стая, майка с две деца, храната те си плащат, не са бедни, даже в бара ми правя оборот от две три хиляди на вечер от бащите
  • 198 От Варна

    13 0 Отговор
    Каква лудост! Изсипват се милиарди за оръжия, а Украйна не може да отдели някакви стотина милиона, за да нахрани населението си, което е в емиграция. И защо като имат толкова пари от Европа не устройват населението от военните територии по-на запад, където е спокойно? Истината е, че всички са се юрнали, използвайки суматохата да се промъкнат някъде из Европа и да се устройват някак си . Все едно да има размирици по морето и аз да бягам в Румъния или Сърбия. Естествено, че ще отида на първо време в по- западните райони. Да, но в собствената държава трябва а се самоиздържаш, а ако си бежанец, чакаш да те нахранят приемниците! Всичко е режисирано и умишлено подклаждано, за да печелят оръжейниците! А глупаците нека да събират жълти стотинки и да са горди спомоществователи?!
  • 199 Изкормвача Джак

    8 3 Отговор
    Как така гладуват? Ами те са толкова много, че може спокойно да си колят от тях си и да се прехранват и пак няма да се усети намаляването им – паразита колкото повече се самоизяжда, толкова по-бързо се възпроизвежда.
  • 200 Касапина

    9 1 Отговор
    Смърт на нацистите пуснати в България а също и на тези, които пуснаха тези изверги.
  • 201 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 202 Лазаров

    0 0 Отговор
    Украинцте са злодеите на Славянското общество! Хитлер се е преродил в тяхно лице!!;!
  • 203 а българите..

    5 0 Отговор
    България нехае за добрите, честни и образовани българи, те стоят в ъгъла и гледат тъжно. Нехае за бедните и болните. Не се говори за тях, защото не е коректно и прилично. За няколко лева повишение, стават епични спорове. Така че украинците са пак добре...
  • 204 Лицемери и двуличници

    2 1 Отговор
    Оръжието,което Запада праща на Украйна се оказва в ръцете на африкански бунтовници и размирници, както и в скандинавските страни, в разни банди. Сега е голямата печалба, за за шмекери и мошеници. А ние сме виновните?
  • 205 Русенец

    2 0 Отговор
    Нехае ли? НЕХАЕ? СЕРИОЗНО? Точно България, която настани украинците по хотели, по морето? А в Германия къде бяха настанени?