Last news in Fakti
  Тема: Украйна

23 Януари, 2023 21:00 6 705 147

Около Румен Радев стана пусто и студено. Като в сибирска степ.

  • румен радев-
  • президент-
  • оръжия-
  • българия-
  • украйна-
  • война-
  • русия-
  • бсп-
  • корнелия нинова-
  • сибир

Радев изглежда безпомощен, самотен и объркан

Около Румен Радев стана пусто и студено. Като в сибирска степ. - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

След като обяви за "поръчкова" статията в авторитетните европейски издания "Ди Велт" и "Политико" (отбелязана и в "Гардиън"), българският президент Румен Радев бързо стана положителен герой в руските медии, които го приветстваха със заглавия като "Президентът Радев се обяви против доставката на оръжия за Киев".

В този момент един наивен читател би се запитал: Защо този господин обръща гръб на номиналните си партньори и съюзници в лицето на глобалния Запад и подхранва с удобни цитати номиналния си противник Русия, която води кървава агресивна война срещу Украйна? И защо хем повтаря, че това не било "война на ценностите", хем не изговаря най-логичното следващо изречение: че това е мръсна окупационна война, в която мрат все повече и повече хора? И специално агресорът наистина не мисли за никакви ценности.

Още новини от Украйна

В състояние на обърканост и самота

Всъщност българският президент не знае какво точно иска да каже. На него му се ще да погали под брадичката онези навярно милиони хора в България, които не могат да преглътнат мисълта, че Путин е луд за връзване, а наежената му военно-политическа конструкция трябва начаса да бъде демонтирана. Така че, вместо с ясни слова да обясни на тези хора за какво става дума и да направи категоричен жест към съюзници и партньори, българският президент се оплита в някакви противоречиви литературно-философски тълкувания и препратки тъкмо към автора, предусетил по най-гениален начин появата на диктатори като Путин и неговата заплашително скърцаща машина за производство на лъжа и смърт.

Всъщност Румен Радев е твърде безпомощен. Румен Радев е самотен. Румен Радев е изоставен и самоизоставил се. Глобалният Запад го гледа с все по-голямо подозрение (достатъчно е да споменем многобройните публикации, които го наричат "проруски"), а вътре в страната той е на нож както с политическата си създателка БСП/Нинова, така и с политическите си "създания" ПП/Петков/Василев. След краткия период на разведряване, сега Борисов отново му е опонент. Една част от българското общество го смята за проводник на руски интереси и в гнева си го нарича с обидни имена, но всъщност г-н Радев прилича по-скоро на политик и държавник, останал без никакъв друг ресурс, освен плоскословен популизъм, обслужващ определена електорална клиентела. До безпагонното рамо на бившия генерал вече не се виждат никакви съюзници и съмишленици. Той сякаш дори съветници няма, защото ако имаше компетентни и загрижени за страната си външнополитически сътрудници, те щяха да го измъкнат от състоянието на обърканост и самота. Защото около г-н Радев изглежда много пусто и студено, като в сибирска степ. И кой знае защо човек се сеща за глупавите филми за зомбита, които само приличат на човешки същества, но всъщност са просто сенки, блуждаещи в пустошта.

Какво би трябвало да направи Радев

Разбира се, Румен Радев не е зомби. Той е законно избран държавен глава на Република България, който по конституция олицетворява единството на нацията. И според логиката на основния закон би трябвало да се погрижи за това единство, но не с безсъдържателни пацифистки размишления, а с решителни държавнически действия. Той би трябвало ясно да обясни на българските гражданки и граждани, че Русия води окупационна война срещу Украйна, а България, не само като член на НАТО и ЕС, но и като държава с респект към международното право, е длъжна да заеме недвусмислена позиция и да помогне както може на нападнатата Украйна, защото утре може и сама да се нуждае от помощ.

Румен Радев може да си осигури достойно място в новата българска история, ако направи и още една смела крачка: ясно да подкрепи за изборите онези партии, които желаят промяна, които искат да реформират прогнилите структури в България и да възвърнат доверието на партньорите от ЕС и НАТО, така лековерно (по-скоро крадливо) проиграно през второто десетилетие на 21 век.

Автор: Александър Андреев


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 183 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хахах

    116 103 Отговор
    Така е ,никой не обича националните предатели.

    Коментиран от #13, #27, #63

  • 2 Хахах

    123 125 Отговор
    Тоя предаде България 100 пъти за два мандата с кой да остане ??? Не искаше да помага на Украйна да се пребори с фашистка русия . Лъже и маже всеки ден . Кой да остане в обкръжението му ?

    Коментиран от #137, #142

  • 3 Браво на Радев

    128 102 Отговор
    На Европейските боклуци трябваше да им се покаже, че няма да им ходим по свирката и то само да но ни набутват да даваме пари, оръжия, заеми и т.н.
  • 4 Последния Софиянец

    60 96 Отговор
    Радев спаси семейството ми на втори септември от башибозуците на Бойко и Доган.В полунощ са ми се обаждали да ходим да пазим президентството и съм тръгвал.
  • 5 Гориил

    51 81 Отговор
    Президентът Радев е опитен политик и знаеше последствията. Така решил да умре за България.
  • 6 ХАХАХА

    116 88 Отговор
    Дежурния пасквил срещу Президента от абонираните соросоидни публицисти на зелето.
  • 7 Верно ли

    99 54 Отговор
    Дали в ДиВелт и Политико взимат само по 200 еврака за поръчкова статийка, или там тарифите са други???

    Коментиран от #119

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Тоя Сашко

    75 47 Отговор
    е от "меките китки",жали Радев като женичка - пусто,студено,сибирска степ около него,да те разплаче..Остави го ти Радев ами си намери един як и космат нашенец да те сгрее в леко мразовитата януарска нощ,съвета е напълно искрен и безплатен...
  • 12 Ццц

    83 44 Отговор
    Много анализатори, много гризачи в тая България бе. Едно време беше човек - милиционер, сега е човек - анализатор. Яд ме е, че не съм чел нищо на този анализатор Сашко по времето на наглите американски войни, но сега анализира в несвяст. А да попитам: някой свързва ли плановете за Бразилско-Аржентински валутен съюз с възникналите незабавно бунтове в Бразилия? Путин ли е в дъното а? Сашко?
  • 13 Хихихи..

    37 23 Отговор

    До коментар #1 от "Хахах":

    Първо си кажи"нацията",да не се окаже тази на "професионалните предатели"?

    Коментиран от #19

  • 14 Мноого пара се плаща

    67 54 Отговор
    Да се уплюва президентът.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 един от многото

    65 68 Отговор
    Не знам дали на Радев му е студено като в руска степ , ама със сигурност знам , че на бандеровците от Украйна и поддръжниците им , в скоро време ще им стане по горещо и от ада!

    Коментиран от #77

  • 17 Просто е

    64 56 Отговор
    Когато си тарикат ,създаваш интриги ,заблуждаваш демократичната общност и не си държиш на думата ,един ден оставаш сам ,и всички ще те мразят г-н Радев !

    Коментиран от #25

  • 18 хммм

    59 29 Отговор
    На резидент и гълъбчета не вярваме!
  • 19 Хахах

    24 27 Отговор

    До коментар #13 от "Хихихи..":

    Руснак съм ? Защо ? И ти ли си от онези българи, по- руснак от руснаците ?
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 ДВ по самотни и смотани от вас няма

    55 44 Отговор
    ДВ прости краварски некадъници дори и да лъжете не можете! ДВ не виждам кой ви чете, но нищо пишете все пак трябва и баласт да има!
  • 23 МИРИЗЛИВАТА КРАВА

    67 48 Отговор
    Щом ТРИПОЛОВИТЕ почнаха да дават акъл, за законно избраният ни президент че е.... Очаквайте скоро намеса в държавата ни. ДЖЕНДЪРИТЕ искат директно да се включим във войната. Но президента за сега отстоява нашите интереси .
  • 24 Кико

    48 44 Отговор

    До коментар #10 от "Хаха":

    Защо бе Да не би да е написано нещо невярно? Г-н президента само се чуди как да завие той наляво, т.е на изток. А в началото беше създал такова добро впечатление..
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Адам Хилтън

    7 10 Отговор
    ... или като цяла България извън София.
  • 27 К......у...........р

    34 14 Отговор

    До коментар #1 от "Хахах":

    Аз пък мразя ТРИПОЛОВИТЕ , и особено кух. ле...й..и

    Коментиран от #104

  • 28 горски

    45 32 Отговор
    Бафффмаму...
    Тия грандаджиите изпълзяха като хлебарки.....Поръчението е сериозно.Сутринта Дайнов,сега Андреев....
    Чия ли е поръчката....
  • 29 Някой

    51 50 Отговор
    Хаха! Зелето пак се е вкиснало.
    Радев нито е самотен, нито е объркан. Това са внушения, дето не минават и пред психично болни.
    Народа е с Радев по този въпрос - България не трябва да се меси в тази братоубийствена война. Не може да вземем страна. Не е полезно за нас.
    Всичко останало е джафкане на пастирки.

    Коментиран от #37, #102

  • 30 Реалист1

    49 25 Отговор
    " всъщност г-н Радев прилича по-скоро на политик и държавник, останал без никакъв друг ресурс,".
    Съвсем погрешно. Шарлатанинът Радев напълни чекмеджето с пачки и служи на тези, които му ги дадоха.
    И дава държавните отличия на спонсорите си.
    Предпочете подобно на Първанката да си купи някое хотелче или имот в чужбина след като му свърши мандата.
  • 31 Подмяната

    22 37 Отговор
    Не харесвам това нещ-астие Радев ,но БРАВО за реакцията му срещу даване оръжие на Украйна . То не ,че другарката Нинова и Кики Т-ъпото не ги заляха с оръжие и муниции ама.....
  • 32 Урюрвкос

    30 30 Отговор
    много авторитетни тези европейски издания "Ди Велт" и "Политико" като позволяват поръчкови статии безплатно
  • 33 Казуар

    54 22 Отговор
    Генерали родени в семейства на комунисти не са никакви натовци, просто симулират.

    Коментиран от #57

  • 34 МЕТАФОРИЧНО🤔

    34 25 Отговор
    ...83%....на които първата кола е москвич....първата екскурзия е до москва и ленинград и първия самолет е МИГ 29.....си остава ....завинаги...пу.РУ.фил☝апропо ТОВА е както при футболните запалянковци....
  • 35 !!!?

    53 31 Отговор
    Радев - един кремълски парашутист !!!?

    Коментиран от #51

  • 36 АБВ

    45 28 Отговор
    Неотложен инпийчмант на пуча Радев

    Коментиран от #87, #143

  • 37 Българин

    51 30 Отговор

    До коментар #29 от "Някой":

    Русия ни обяви за неприятелска държава ,спря ни газта.Ти какво не си разбрал,освен силното желание за снишаване и нагъзване.Прозти русофили.

    Коментиран от #42, #76

  • 38 Васил

    50 23 Отговор
    Жалкият фатмак си отива да го взимат към Кремъл или Сибир нали рублите са неговата страст.
  • 39 Мда

    12 10 Отговор
    Тук би трябвало да има задължително герб парти. Има, но е слаба ракия...
  • 40 Шума вълна дупка пълна

    24 21 Отговор
    Дойче зеле александърчо - има ли в Сибир степи?
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Опълченец

    38 28 Отговор
    Радев е учил във времена, когато ако кажеш нещо лошо за България може и да ти се размине, но кажеш ли нещо срещу СССР, жална ти майка. Във военните училища това беше по две. И 10 специализации да изкара в САЩ, той е жертва на една чудовищна манипулация и пропаганда, иска се воля да избягаш от този шаблон на мислене. Вдигаше юмрюк срещу враговете и корупцията, но пред кагебейския поп Гундяев мълчеше като ученика, докато оня му тропаше по масата.

    Коментиран от #59

  • 44 Зеле американска подлога

    30 34 Отговор
    Браво Радев.
    Европедейците и USA като имат интерес от война ние нямаме.
    Кой режим е по-праведния на Путлер или на палячото на Коломойски не е наша работа. Те избиват собствените си народи.

    Коментиран от #49

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 123

    14 9 Отговор
    тоя ще цока бибата
  • 47 зрител

    34 15 Отговор
    Във военните училища вземаха само дечица на верни пудели на партията. Отличаваха се с два пръста чело и добър апетит, някои и с голяма уста и непоносимост към враговете . Някакви асоциации?

    Коментиран от #50, #124

  • 48 Браво Радев

    22 32 Отговор
    Един Разумен Човек
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Някой

    7 6 Отговор

    До коментар #35 от "!!!?":

    Явно си се специализирал в тролене с подобни "коментари". Не че са оригинални, де.
  • 52 Плашимир

    20 32 Отговор
    От мен има подкрепа. Радев е офицер. Уважавам. За. С две ръце Zа.
  • 53 Ами сега?

    22 9 Отговор
    Да той не е зомби, той е зконно избран държаваен глава! А защо е избран, при това втори път? Никой не си задава и съответно не си отговаря на този въпрос. Само след около 2 месеца отново ще имаме и законно избран парламент, който най вероятно пак няма да одобряваме. И кой ще ни го е избрал? Естествено, че тези, които ходят да гласуват. Ноте са едни и същи и избират едни и същи, тогава? Очертава се, че парламента винаги се избира точно от тези, които са мнмозинство и не ходят да гласуват, а оставят все едни и същи да избират.
  • 54 Мнение

    17 24 Отговор
    А бре много сте зле...нали ние същото мислим като него и сме си го избрали?Тука някакви луди говорят за импийчмънт.На народа как ще направите импийчмънт,а?Искате да го махнете,за да ни крадете на скрити заседания и пак да гласувате намаления на МРЗ по заповед от вън.
  • 55 Пикая DW

    28 30 Отговор
    Пикая на тия фашисти дето дават акъл на два пъти избран президент.

    Коментиран от #132

  • 56 TV Бобов дол

    24 21 Отговор
    Днес DW и пуделите му родни мисирки много активни в опит за оплюване на президента ни !
    В либералния западен ценностен строй който има собствено мнение и се отклонява от правилната линия гледат да го дискредитира и сегрегират за разлика от послушковците йес мени .
    Радев има поглед над нещата , разполага с и формация прави анализ на ситуацията и изказва мнение
  • 57 Д-р Гълъбова

    24 4 Отговор

    До коментар #33 от "Казуар":

    Напълно съм съгласен!!! А генерали които са с партийна книжка могат ли да се пишат демократи и натовци???
  • 58 000013

    19 13 Отговор
    DW - мирът е война , войната е мир , истината е лъжа , лъжата е истина.

    1984 .
  • 59 Демократ

    23 22 Отговор

    До коментар #43 от "Опълченец":

    Вярно е всичко това, но аз си мисля че може би неслучайно е пратен в САЩ, както и Стефан Янев ,за да научат отвътре как стоят нещата.Това е стара практика на КГБ, правят се на лисици и в определен момент показват истинското си лице.Не знам колко е объркан, знам че вече Конституцията няма никакво значение а и платените клакьори не коментират този най-сериозен проблем. Доказа го покрай мотаенето на мандатите,уж консултации при него пък се оказаха какви ли не врътки при Борисов, после връчи на Нинова мандата,вместо на кандидат -премиера им, много бързо свали редовното правителство и разпусна веднага парламентасега по нареждане на Митрофанова и т.н. и т.н.Днес приема ухилен до ушите палячовците на чалгаря да му връчват искане за референдум за президентска република, а по Конституция това става с подпис на 50 депутата от Парламента или директно от пРезидента, но чрез Парламента, изобщо руско-българската мафия съвсем се е разпищолила и той доказва,че е послушко и вече не му пука.

    Коментиран от #133

  • 60 Така де

    11 22 Отговор
    Браво на Демократична България, че подкрепиха Радев за президент!
  • 61 Истината

    20 17 Отговор
    Фупажката деформира главата.
  • 62 бай Ставри

    32 26 Отговор
    По принцип не съм голям фен на Радев, но щом Дойче Зеле, Ди Велт и цялата гнойна соросоидна сган е срещу него, значи Радев е на прав път.

    Коментиран от #65

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Наблюдател

    26 21 Отговор
    В България е традиция генералите да са руски агенти и да работят за интересите на Русия. Много "натовски генерали" наредиха имената си до тези на Радко Димитриев и Владимир Заимов, за които руските интереси бяха над всичко. Всички от генералите като Радев, Янев, Шивиков са учили във военни колежи в САЩ и са направили кариера в структурите на НАТО. А сега, когато трябва да се защитават интересите на евроатлантическа България изведнъж стават пацифисти и дефакто застават на страната на Путин и руският агресор!

    Коментиран от #75

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Да,ама не

    22 19 Отговор
    Подлогата Андреев от Дойче веле! Де да има кой да ти вярва.
  • 67 Кан Асувиги

    10 8 Отговор
    Тук някакви велосипеди си търсят белята.
  • 68 БеГемот

    22 23 Отговор
    Докога ще давате трибуна на мал.оумни неолиберални ид.иоти....президента е единственият които има що годе балансирана националноизгодна политика и има най висок рейтинг...а доколкото знам няма право на трети мандат ,че да прави мили очи на партийните бандити и комплексари...
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Кинжал

    28 25 Отговор
    Напротив, след като президентът Радев разкри шарлатаните от ПП и далаверите им с горива и оръжия за нацистите от Украйна, за които плаща целия български народ, той започва отново стремглаво да набира скорост. Разбра се, че самозванците - т.н. простокирчовци са лъгали и мазали наред както президента, така и собственото си коалиционно правителство, народното събрание, а и всички нас. Вижда се, че след като политическите партии се провалиха с гръм и трясък ( без Възраждане) , което е отново заслуга на Радев че ги остави да се разкрият докрай, президентът отново печели огромни симпатии. Швабите от Дойче Зеле нима не виждат, че Радев, освен че е две глави над джуджето Шолц е и две класи над него ?!

    Коментиран от #72

  • 71 Поручикът

    23 16 Отговор
    В България има потомствени платени руски шпиони. Тук трябва да се реже до живо месо.

    Коментиран от #74

  • 72 бай Ставри

    7 3 Отговор

    До коментар #70 от "Кинжал":

    Мноого си приповдигнат, посмали малко, че като си знаем хала срам ме хваща.
  • 73 мдаааа

    9 7 Отговор
    Сандо... не закъснявай... бягай за СРЕБЪРНИЦИТЕ!!!
  • 74 бай Ставри

    5 8 Отговор

    До коментар #71 от "Поручикът":

    Ако от дрогата ти е останало някакво месо... долу, режи и яж.
  • 75 Пешо

    12 13 Отговор

    До коментар #64 от "Наблюдател":

    Значи да си пацифис всъщност си за агресора , така ли.... айде няма нужда от товацвменяване. Те така и сащ за да покажат че са миролюбиви като теб , са хвърлили 2 атомни бомби.

    Коментиран от #84

  • 76 Някой

    16 25 Отговор

    До коментар #37 от "Българин":

    Русия не ни е спряла нито газа, нито петрола. Ние сами го отказахме. Затова и ще платим 1 млрд евра неустойки на Газпром при евентуален диспут.
    А, че са ни обявили за неприятелска държава, е нормално. Това, което Кирето призна, руснаците са го знаели от самото начало. Какво да очакваш при такова поведение от българска страна?
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 позор!

    19 18 Отговор
    Какво "достойно място" може да си осигури в историята този прононсиран кремълски лакей, много долен и мърсен лакей на чудовището Путин? Не, селяндуринът от Славяново вече си осигури място в най-черната страница на българската история, тази, в която са записани националните предатели, слугите на имперските руски интереси и коварните лъжци, добрали се до най-високите постове в държавата с чудовищна измама! Селяндуринът от Славяново вече записа името си в тази черна страница и заслужава само омраза и презрение!

    Коментиран от #113

  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Анонимен

    13 12 Отговор
    Защо ли Дойче Зеле така силно писка като ощипана по голото дупе мома на седянка?! Защото от истината най-много боли!?
  • 82 Муто

    13 10 Отговор
    От къде го монтираха тоз агент на Кремъл за който целият свят се чуди и мае?
  • 83 В Сибир

    8 2 Отговор
    Няма степи! Има тайга! Игнорантни илитеrа ти.

    Коментиран от #96

  • 84 Военен пацифист умирам от смях

    6 5 Отговор

    До коментар #75 от "Пешо":

    Военен пацифист 😄😄😄😄😄😄😄😄
  • 85 Радко

    0 0 Отговор
    Да, много актуално! И се сещам за: "Ум царува, ум робува, ум патки пасе." И на първо четене ми идват следните въпроси: Над кого царува този ум, на кого робува и чий се патките? Защото е очевидно, че за да си цар не се иска ум. Също е очевидно, че дори и да си умен- пак робуваш. И започвам да си мисля, че за да се пасат патки се иска най- много ум... Хм, обърках се изцяло с
  • 86 И защо...

    7 6 Отговор
    ...да ви играе по свирката...?!

    Коментиран от #89

  • 87 Би ли ни превел...

    4 3 Отговор

    До коментар #36 от "АБВ":

    ...какво значи тази дума:
    ,,иНпийчмАнт"...?!
  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Роня

    3 1 Отговор

    До коментар #86 от "И защо...":

    Цялата демокрация е сбъркана! 1991 се приема Конституцията на Република България, който документ е преписан в частта Президент (не изцяло) от Конституцията на САЩ, където президентът има правомощия в Изпълнителната власт. България е парламентарна република и си има Премиер в Изпълнителната власт. Абе каша...
  • 90 селянин

    18 11 Отговор
    Радев Радев два пъти гласивам за теб егати смехо си., не съм вярвал че ще го кажа, ама Роско нежния имаше повече топки от теб.

    Коментиран от #139

  • 91 На бунището

    17 5 Отговор
    От този боклук нищо не става
  • 92 Токсик

    8 10 Отговор

    До коментар #80 от "Еееех сандо и ти си ....":

    Никаква евакуация, те това искат, да ни изгонят от хубавата ни родина, за да ни я вземат. Трябва да стоим тук и да се борим с тях до край! Продажните евроатлантически лекенца са една шепа хора, но тровят цялата каца с мед. Никакво отстъпление, трябва да бъдат разобличавани на всяка крачка и наказвани!
  • 93 Историк

    15 10 Отговор
    Статията прави няколко НЕВЕРНИ допускания: 1) Радев не знае какво точно иска да каже. НЕВЯРНО. Радев следва ПЛЪТНО реториката на Кремъл. Той се определя като страна и тази страна е страната на руските фашисти. Той ги "уверява" в публичните си изяви, че им е верен 2) Путин не е луд за връзване - НАПРОТИВ, той е хладнокръвен циничен убиец, който защитава властта си с всички средства, включително такива, които цивилизованото общество е отхвърлило 3) Радев е безпомощен - не само, че не е безпомощен, ами контролира целия рересивен апарат на държвата и службите, които би трябвало да защитават българския интерес, а вместо това са проядени от кремълски слуги и се управляват де факто от Москва. Неговата позиция в момента е на заплшващ българската държавност. Това е далеч от безсилие, за съжаление 4) около Радев няма съветници - НЕВЯРНО, ДС е наредило една група хора, които го "съветват" какво иска от него Кремъл, включително шефа на Кабинета му, Агент Маринов - с агентурен псевдоним Майстора 5) Радев искал да прави нещо за утвърждаване на демокрацията - НЕВЯРНО - Радев се опитва да разбие демократичния ред залегнал в Конституцията и да установи едноличен авторитарен режим.

    Коментиран от #95

  • 94 Моряка

    9 9 Отговор
    Ами защото Президента е избран от народа и с висока отговорност и компитентност на висш военен го предпазва от война.Защото народа не иска война.Да пробва някой от тези атл. пинчери да каже нещо от това,което бълва от далеч,по ТВ .Да види,дали ще излезе жив от прегръдката на народа.
  • 95 Роня

    11 11 Отговор

    До коментар #93 от "Историк":

    Кой точно демократичен ред разбива ? Това, че САЩ се подиграха на българите, унижавайки ни да платим самолети на хартия ?
  • 96 Роня

    4 3 Отговор

    До коментар #83 от "В Сибир":

    Има сибирска степ на юг към Алтай, Казахстан, но тя е равнинна. Хич няма да му е зле там където го пращат, ще се отърве от вечно недоволния, чакащ и нищо неправещ народ.
  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 Али и баба

    11 6 Отговор
    В тия тъпи статийки все има по нещо ново за мен....тук ме изкефи "глобалният запад" .....каквото и да значи това.Радев трябва да се превърне в българския Орбан.
  • 99 Ахмак

    9 14 Отговор
    Долу мръсните ръчички на ДВ от законно избраният с голямо мнозинство и истински достоен Президент на България.
  • 100 Винету

    7 3 Отговор
    Либералният фанатизъм ще се изучава един ден както днес учим за Хитлер и Гьобелс.За либералите явно не съществува/и не трябва/ друга форма на мислене и различно мнение.Либералният фанатизъм също като радикалния ислям е тръгнал на джихад срещу всички различни.Това трябва да бъде спряно на всяка цена.
  • 101 Кочан

    11 7 Отговор
    Избора на Радев за Президент само по себе си беше беда за България, но машинациите по "преизбирането" му са престъпление. И то тежи на Тримата от Харвард.

    Коментиран от #108

  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 Ани

    4 1 Отговор
    Относно честността при избора имаме различия с автора.
    Когато човек няма морал, достойнство и чест, накрая се нарежда между победените.
  • 104 Българин

    9 5 Отговор

    До коментар #27 от "К......у...........р":

    И колко триполови познаваш? Или копи-пействаме опорките на Пасьолството без да мислим, а?
  • 105 миротворецпутлерастки

    1 2 Отговор
    ШАРЛАТАНИЯ ВОЕНОЛЮБСКА...
  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 еуфория сред офчерата

    10 5 Отговор

    До коментар #101 от "Кочан":

    И НА УЧИНДОЛСКИЯ КРАТУНЯК ТОЙ ПРИЗОВА СИМПАТИЗАНТИТЕ СИ ДА ГЛАСУВАТ ЗА ЮМРУЧЕТО.
  • 109 Импийчмънт

    12 8 Отговор
    Радев е позор! Импийчмънт и затвор!
  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 дед

    8 8 Отговор
    Това мнение не струва даже $ дадени за него!
    Всъщност подкрепата за президента се засилва и естествено поради това започва и офаанивата с подобни "мнения"!
    Нещата ще се променят и платените русофоби и соросоиди осъзнават че са нежелано малцинство, което скоро ще отговаря за подкрепата си за неонацисткия режим в Киев.
    Подлогите на англосаксонците да си стягат багажа. Скоро тук ще им стане тясно!
  • 112 Анджело

    7 4 Отговор
    Добре че е ДВ и А Андреев, Президента да разбере къв да му е наклона на самолета
  • 113 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 114 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 115 Импийчмънт

    7 2 Отговор
    Този сибирски чакал няма срама от никой бе Срами България на всякъде

    Коментиран от #141

  • 116 ежко

    4 7 Отговор
    Андреев що си мисли,че ние трева пасем, а ти май на чужд гроб плачеш:)Радев за разлика от теб и такива като теб се радва на 100 пъти по-голямо доверие и няма кандидат които гранаджиите да му противопоставите.Затова и хората гласуват за него, не за вас.Разбирам,че боли, но фактите са такива.Ако Президента беше направил каквото искаш в статията, то той нямаше да спечели изборите......
  • 117 При Радев

    7 1 Отговор
    Върнаха фирмата на златния гьол. Забравили да внесат такса за 70лв.

    Коментиран от #118

  • 118 555

    6 2 Отговор

    До коментар #117 от "При Радев":

    Вярно е,че имахме прости президенти но по прост от тоя не сме имали.И тия боклуци от ИТН ще правят референдум за президентска република и остава неграмотното простолюдие да избере един като тоя цървул и сме готови.
  • 119 Ал Бунди

    1 2 Отговор

    До коментар #7 от "Верно ли":

    На такива пари се радват в Поглед Инфо. Нема по-големи мизерници от тях..
  • 120 Добро утро

    5 2 Отговор
    Кво беше -мутри вън? Да влезе Гергов!

    Коментиран от #121

  • 121 Който разбрал, разбрал

    8 4 Отговор

    До коментар #120 от "Добро утро":

    Който "не е разбрал" явно цял живот е така: мутри вън, и после руския чорап награди шефа на Мултигруп с държавен орден.
  • 122 патриот

    6 2 Отговор
    45 години бяхме най послушните поддръжници на Русия, и накрая, пълен икономически провал с излъгани надежди, за очакваният комунистически рай! Някаква напълно неоправдана саможертва от наша страна, към страната с безсметните природни богатства, позволяващи й да си извършва социално икономически експерименти, но без да се притеснява за оцеляването си! За разлика от нея, ние трябва да разчитаме на собствените си възможности за оцеляване, чрез привличане на инвестиции и технологии, от технологично развитите страни! Не само държавният глава, ами и народа който го избира, трябва да е наясно, кое е добро и перспективно за страната ни, ако искаме да я има и за напред!
  • 123 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 124 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 125 не може да бъде

    2 6 Отговор
    Да ви кажа честно след като прочетох статията ми замириса на изгоряла гума -толкова са вдигнали градуса в DW..А г-н Андреев предава чрез статията важна информация -сигналожесточението ,яростта и злобата на Запад са достигнали такива висоти ,че който се опита по някакъв начин да изради мнение за неправилната политика на колективния Запад по отношение на стремежа му да унищожи Русия и Путин,а не дай боже да се изпречи на тази политика рискува самият той да бъде унищожен!?А Радев даже не е направил нищо-просто съвсем меко и коректно иска да подскаже че нещо не е наред .Сега става интересна съдбата на Орбан и Вучич които са смели мъже и не се страхуват да си кажат мнението и да се противопоставят,ако е необходимо за национабните интереси!Също и на Ердоган,който се опитва да води по-независима политика отколкото му е позволено!
  • 126 Зомбака с тОмбака

    5 2 Отговор
    Този обърканият в студа май се готви еднолично да управлява, казват. От самотата е вероятно, понеже жена му по цял ден слуша рок :)))
  • 127 навиБГ

    6 1 Отговор
    Тези които го пратиха на специализация в САЩ, НАТО и го посочиха за президент пратиха келнера да поиска сметката
  • 128 Дебил Герберов

    4 2 Отговор
    Не е случайно, че Чоръпът на снимката е като двойник на Тиквата.
  • 129 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 130 Лазо

    3 1 Отговор
    Най-лошото е, че Радев предаде обикновените хора като мен, които гласуваха за него прагматично , с идеята и желанието да се промени нещо в България. Уж срещу мафията, а след изборите все едно е с ГЕРБ. Народа го защити от прокуратурата, той обаче се отрече от войната с мутрите, а с промяната на системата, цялостната промяна, както говоихте преди 8 г. какво стана г-н президент? Всичко остана само големи думи и дребни властови амбиции.
  • 131 без име

    3 2 Отговор
    .....олицетворява единството на нацията.....,ами на шизофренична нация, съответния президент..
  • 132 Божеее,

    1 0 Отговор

    До коментар #55 от "Пикая DW":

    Най-добре щом толкова те напомня да пи.каеш,пи.кай си в мозъка,защото за нищо не става!
  • 133 Ами

    3 2 Отговор

    До коментар #59 от "Демократ":

    Много точен коментар!А стадото мълчи,вместо да е на улицата в защита на Конституцията и закона!Отворете си очите!Вкараха ни в руския модел!Бавно и постепенно ни сваряват като жаби!На чорапа му се иска да е като Путин,вечен и несменяем,да ни покаже твърда ръка,докато той и останалата п.а.п.л.а.ч ни обират без задръжки!И ако не вземем мерки,ще успеят!Боже опази!
  • 134 факт

    3 2 Отговор
    Не ви харесваше Бойко и получихте Радев. Въпрос на ценностна система.
    Когато човек ляга и става със Слави . . . Аз затова се махнах.
  • 135 ганю

    2 2 Отговор
    Най-добрият мъдър и справедлив президент който сме имали досега
    защитаващ националните интереси
    Български Юнак
  • 136 Защо замесват Радев,

    1 2 Отговор
    войната е в Украйна,
    но вероятно е заради природните ресурси на Русия.
    Всички предполагам го знаят.
    Няма кой да ви го заяви ,,в прав текст,,
  • 137 Така де

    0 2 Отговор

    До коментар #2 от "Хахах":

    Р. Радев е гордостта на ПП и ДБ.
  • 138 7896

    0 0 Отговор
    Авторът не беше ли от Дойче веле?
  • 139 Нели

    0 0 Отговор

    До коментар #90 от "селянин":

    Какъв смях - Роско имал по големи топки! Напълно си оправдаваш ника "селянин".
  • 140 Ех да!

    1 0 Отговор
    Когато Господ раздавал ум,решил да причака военните на моста,но се разминали, защото те форсирали реката.Дали ще му отива на Муунчо, да вдигне юмурук?
  • 141 до Импийчмънт

    0 1 Отговор

    До коментар #115 от "Импийчмънт":

    интересно как така най големият предател президент избран с най висок процент, а да то щото народа прост и не разбира ,ама ти си от друг народ и не си прост.да не се окаже , че като се направи импичмънт хората са колкото една класна стая и между тях и си ти.
  • 142 хахаха

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "Хахах":

    интересно как така най големият предател президент избран с най висок процент, а да то щото народа прост и не разбира ,ама ти си от друг народ и не си прост.да не се окаже , че като се направи импичмънт хората са колкото една класна стая и между тях и си ти.
  • 143 пий си лекарствата редовно

    0 1 Отговор

    До коментар #36 от "АБВ":

    интересно как така най големият предател президент избран с най висок процент, а да то щото народа прост и не разбира ,ама ти си от друг народ и не си прост.да не се окаже , че като се направи импичмънт хората са колкото една класна стая и между тях и си ти.
  • 144 Давидов

    1 0 Отговор
    Много добра статия.Поздравления!!!Радев в България говори едно,пред западните съюзници-обратното.В последно време с твърдата си подкрепа за войната към Русия е изгубил доверието на ЕС и НАТО. Но очаква евро средства не от Путин, а от ЕС и се моли средствата за укрепване на границата с Турция, да бъдат в големи размери.
  • 145 Давидов

    1 0 Отговор
    Много добра статия.Поздравления!!!Радев в България говори едно,пред западните съюзници-обратното.В последно време с твърдата си подкрепа за войната към Русия е изгубил доверието на ЕС и НАТО. Но очаква евро средства не от Путин, а от ЕС и се моли средствата за укрепване на границата с Турция, да бъдат в големи размери.
  • 146 Коко

    1 0 Отговор
    При положение,че беше дал третия мандат на ДБ ,щеше да има правителство.Но Радев искаше отново да управлява и даде мандата на БСП, с цел никой да не ги подкрепи.И така се случи.Планът на Радев работеше в негова полза.Най- грозното и двулично е това,че Президентът отново обвинява партиите ,че били некадърни да съставят правителство.Да факт е,че критикува,но вината е изцяло негова.И той като Борисов хвърля стрелите на грешните си ходове не върху себе си,а на другите.Това е подло и нечестно.
  • 147 Коко

    0 0 Отговор
    При положение,че беше дал третия мандат на ДБ ,щеше да има правителство.Но Радев искаше отново да управлява и даде мандата на БСП, с цел никой да не ги подкрепи.И така се случи.Планът на Радев работеше в негова полза.Най- грозното и двулично е това,че Президентът отново обвинява партиите ,че били некадърни да съставят правителство.Да факт е,че критикува,но вината е изцяло негова.И той като Борисов хвърля стрелите на грешните си ходове не върху себе си,а на другите.Това е подло и нечестно.