31 Януари, 2023 23:00 3 204 97

ПП и ДБ могат да дадат заявката за новото начало на България

  • пп-
  • дб-
  • българия-
  • герб-
  • бсп-
  • дпс-
  • бойко борисов-
  • кирил петков-
  • асен василев-
  • христо иванов-
  • предсрочни избори

България не е пред разруха като през 1996 г.

ПП и ДБ могат да дадат заявката за новото начало на България - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Общото явяване на изборите на 2 април на "Продължаваме промяната" (ПП) и "Демократична България" (ДБ) е вече "в кърпа вързано". Няма обаче да е голямо постижение, ако новата коалиция просто излезе първа, с малка преднина пред ГЕРБ. В такъв случай дори и да вземе първия мандат за кабинет, трудно ще успее да го реализира - както не успяха и ГЕРБ в отиващия си парламент. Вероятната отсега опция за правителство на малцинството не вдъхва особена електорална мотивация - дори сред най-крайните привърженици на двете формации, за които всяко сътрудничество с ГЕРБ и ДПС е токсично. А спечелването на абсолютно мнозинство изглежда химера.

България не е пред разруха като през 1996

ПП-ДБ биха могли да спечелят абсолютно мнозинство или при нужда от национално спасение, или при голяма национална идея. Но сега нито сме стигнали до ръба на оцеляването като през 1996 година, когато се създадоха Обединените демократични сили, нито се е отворил хоризонт за съвсем ново бъдеще, като в края на 1989, когато се създаде Съюзът на демократичните сили. България не е пред разруха като при управлението на Жан Виденов, но не е и пред ново светло бъдеще за демокрация и подражаване на Запада - комунизмът е минало, а ние отдавна сме в ЕС и НАТО. Същевременно ремонтът на буксуващата демокрация просто не е въодушевяваща програма. Да направиш ремонт на автомобила е банална необходимост, която можеш да отлагаш до последния момент. Но да си купиш нов автомобил е мечта, която може да те владее постоянно. Въпросът е да не допуснеш мечтата за нов автомобил да те обезсърчи да поддържаш и стария и накрая да останеш без никакъв.

Средностатистическият българин днес няма мечта - за него демокрацията, правовата държава и ЕС са частите на овехтяла и едва кретаща бричка. И понеже си няма проект за бъдещето, тъгува по миналото - колко по-добре било при комунизма. Това като нищо може да ни отведе и до авторитарен режим, и до излизане от ЕС и НАТО. Хибридната активност от Кремъл и усърдието на многобройните му проксита в България са само маята за омесването на една почти готова ретроградна пихтия от обществено безразличие и умора.

Затова голямата задача пред нас не е просто да се закрепим да не изпаднем от цивилизационния коловоз, по който сме поели. Не е просто да съставим редовно правителство, да се промушим в еврозоната и Шенген, да укротим инфлацията - макар и това вече да е трудно постижимо. Голямата задача е да създадем българска мечта, да акумулираме общонационална енергия да вървим напред. Тогава и ремонтите ще са градеж, а не бавно и некачествено подреждане на жълти павета.

Илюзия е някой нероден наш нобелов лауреат да изобрети новата българска мечта и всички мигом да я припознаем, да плеснем с ръце и да се прегърнем. Просто трябва да създадем условия тя да се роди от уста на уста като народно творчество, след като талантливи лидери постепенно са налучкали нотите и вярно са ги запяли.

А хартията за партитурите може да се приготви още на тези избори - ПП-ДБ могат да дадат зявката за новото начало. Но не като се самообявят за "добрите", както казват от ПП, защото добрите не проклинат останалите като "лошите", а ги водят и им помагат да загърбят лошотията.

Пък и в политиката няма ангели и дяволи - има почтени, отговорни и можещи политици и такива, които корумпират наред и не работят за общото благо. Доброто в политиката е справедливостта - като равни условия за всеки. Доброто е да се насочва общественият ресурс и енергия за по-удачно развитие за всички.

Идеите за такова развитие са най-различни и могат да се конкурират. И тъкмо защото ПП и ДБ покриват широката територия център-ляво - център-дясно, могат да обединят различни обществени енергии. Затова макар и заедно, те трябва да се явят различни на изборите. Които са с по-леви убеждения, да могат да гласуват за своите кандидати редом с онези, които са с по-десни, включително и чрез надпревара с преференциите в листите.

В тази кампания освен непосредствените задачи пред страната ще е добре да се чуят наченките за по-широки дебати за това какво би било за нас едно справедливо общество. Можем ли например сериозно да поставим на масата огромните социални и регионални разслоения и какви са пътищата за преодоляването им? Можем ли да си поставим като общонационална цел осигуряването на равен образователен старт и медицинска грижа за всеки? Можем ли да се съгласим да станем страна на индустриите с висока добавена стойност и как? Можем ли да имаме полиция и прокуратура, които да уважаваме? И още, и още.

Важен въпрос: Кой ще е кандидатът за премиер на ПП-ДБ?

Вероятно добра заявка за твърди намерения за управление би било и излъчването още преди старта на предизборната кампания на кандидат за премиер на ПП-ДБ. Но отново с идеята за откриване на хоризонт за българската мечта. Тогава профилът на този кандидат-премиер навярно няма да е непременно на технократ, а на човек, който може да обединява и е морален авторитет. Петър Дертлиев, Желю Желев, Петър Стоянов бяха исторически фигури, родени от своето време, с ролята на обединители и водачи.

Днес може и да не е необходим особен политически опит да застанеш начело на правителство на една сложна коалиция, водена от множество партийни лидери. Ако премиерът е високо авторитетен писател или интелектуалец например, някой от партийните лидери в коалицията може да се наеме с тежката политическа задача да модерира междупартийните отношения в нея и извън нея.

Един авторитетен, нов за политиката и вдъхновяващ избиратели отвъд партийните ядра кандидат за министър-председател може да посъбуди обществено вдъхновение за посока над оперативното всекидневие. Още повече с ролята си и на контрапункт на президента, натрупал много власт в кризата. Тази натрупана власт ще предизвиква битки и примирия с евентуалното ново парламентарно мнозинство и трудно и бавно би се стопила. А това може да стане много по-успешно чрез премиер, който играе ролята и на алтернативен президент, премиер, който стои донякъде встрани и над управленската коалиция.

Ако ПП и ДБ не вдигнат сериозно летвата, предстоящите избори ще са само повторение на предишните. Тогава може не само да изпуснем историческия прозорец да се закрепим където сме, а скоро да се окажем там, откъдето ще е невъзможно да се върнем.

Автор: Веселин Стойнев


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 67 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сталин

    86 19 Отговор
    Българина е тъпо парче ако мисли че като гласува до припадък за хора които са предварително избрани и одобрени от американското посолство че ще работят за интереса на българите в колониална система прикрита като фалшива демокрация.Трябва да си кръгъл глупак да се спъваш 100 пъти в един и същи камък последните 30 години.
    България е нация от социални инвалиди
  • 2 Сталин

    77 21 Отговор
    Нашите гьонсурат политици се надпреварват да плюят по Русия и Путин ,белким от американското посолство ги забележат и им дадат по голям процент на предстоящите избори и ги инсталират на власт в България и да работят за интереса на САЩ ,а бедната българска овца си мисли че "избира".

    Коментиран от #28

  • 3 Някой

    71 5 Отговор
    "България не е пред разруха като през 1996" Все още има хора, които помнят кой я предизвика тази разруха. И после си сложи пионките на власт, за да почне голямата крадене.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Град Симитли

    60 10 Отговор
    Не могат.
    Профукаха шанса.
  • 6 ЕС фен

    22 63 Отговор
    Кирето ще отвее Баце с 200.

    Коментиран от #29

  • 7 3.14К

    82 14 Отговор
    С това обединение се дава старт на еднополовите бракове в България.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Ха,ха,ха

    85 13 Отговор
    От тези ,ново начало? Вече ги видяхме,полагат голямо старание пред западните си ментори да загробят България. Или искат да довършат започнатото, да ни вкарат във войната? Не вярвам българския народ да е оглупял толкоз ,че да се излъже два пъти.
  • 10 Даниел Немитов

    19 96 Отговор
    Всъщност ПП и ДБ са единствената надежда на България - за ново начало, за върховенство на закона, за икономическо развитие, за развитие на ВСИЧКИ региони и за повече почтеност!

    Коментиран от #13

  • 11 деНАТОфикация

    68 12 Отговор
    Никога повече простокирчовци, простоборисовци и простохристовци !
  • 12 Ново начало???

    63 11 Отговор
    Тия май искат да ни сменят пола и да станем като тях!
  • 13 Мирчо Спасов

    54 12 Отговор

    До коментар #10 от "Даниел Немитов":

    За Белене, Ловеч и Скравена ли говориш? Прав си там им е мястото и ще се научат на почтеност!
  • 14 Мирослав

    73 8 Отговор
    Иванов си бил купил къща в Брюксел за 25 хиляди евро и гараж за 2800 , които иначе надлежно декларирал миналата година в имотната си декларация. Очивидно е сключил супер изгодна сделка, вие как мислите ?! Единствената му официална работа през живота е била като вицепремиер на Борисов.
  • 15 Шерлок Холмс

    62 10 Отговор
    ПП-ДБ са НПО финнсирано от ЦРУ черз прикритието Разтворено общество това са шпиони които се представят за политически партии. В Народното събрание няма място за шпиони които да работят за работодателите си от чужбина .
  • 16 Циник

    41 11 Отговор
    Могат. Аз също мога да подам заявка до Светия Синод да ме направят, още приживе, християнски светия. Оценявам своите шансове да са поне три пъти повече от тези на ПП и ДБ да оправят България.
  • 17 Мехмед Дервиш Кърджълъ

    59 16 Отговор
    За тези американски аватари, които окрадоха държавата и ни вкараха във война, нормален човек няма да гласува! Спасението е във Възраждане!
  • 18 Българин🇧🇬

    55 9 Отговор
    ДБ и техната изфънка ПП работят за, САЩ не за българите и интересите на държавата.
  • 19 Анонимен

    8 52 Отговор
    Отлично написано, но простите хора си искат прост Бойковите, ако пибедите Делиормана печелите, ако не забравете, или целувайте ръка на Меди.
    Наздраве, афера, Весе!
  • 20 Ситуацията

    52 10 Отговор
    От козяк пенсионираха ГЕРБ и назначиха ПП-ДБ
  • 21 ПП и ДБ са

    58 9 Отговор
    На Сорос хората! Откъде се извъдиха тези ренегати?
  • 22 DW - Пропаганден машинен

    62 9 Отговор
    ПП и ДБ могат да дадат заявка само за излитане от България 🛫
    Ама, как се опитват да ни ги пробутват пак от DW, a?
  • 23 Токсик

    43 10 Отговор
    ПП и ДБ могат да управляват само фашистка Украйна от тук нататък!
  • 24 Ами да

    12 29 Отговор
    Добра статия! Но, просто не може премиер да е който и да е! Трябва да има критерии за това! Подходящо образование и професионален управленски опит, както и обществен морал! Писател не става за това, както и пожарникар! Необходима ни е нова визия за политическата система, но несменяемите партийни върхушки не я искат и допускат! Това демотивира избирателите! Все още затъваме!
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 ицето

    33 6 Отговор
    с файтона на три голела,а жебока държи на ръка да не падни....
  • 27 гост

    52 8 Отговор
    Боклуци крадливи джендари
  • 28 Ами

    9 20 Отговор

    До коментар #2 от "Сталин":

    Талпа си Сталин!
  • 29 Роня

    8 19 Отговор

    До коментар #6 от "ЕС фен":

    Бойко е с царски произход и не го сравнявайте с бякакви хлапета! Целите Балкани ще му помогнат, но той играе пас. Негова си работа, не му се бъркам.

    Коментиран от #43

  • 30 Психиатъра

    48 7 Отговор
    Нахлилените де.били Петков, Иванов, Панев и онова дж.удже Атанасов
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 някой

    46 6 Отговор
    ще каже ли, какво изпитва, като гледа тези "светли" личности, пардон, индивиди от снимката, защото аз не мога гади ми се!?
  • 33 Щерев

    44 7 Отговор
    На който му се воюва да гласува за тях! Който иска да му вземат децата само по донос, да гласува за тях! Който иска да въведат еврото и да ни заробят, да гласува за тях! Който иска да затворят ТЕЦ-овете и десетки хиляди от сектора да останат на улицата, те са хората! Който иска потребителите на ел. енергия да излязат на свободният пазар и да плащат тройно спрямо сега, те ще му свършат работа!
  • 34 Патето Яки

    33 8 Отговор
    ПъПъ и ДъБъ ще станат НъНъ-"ново начало" и айде у дерето амин.
  • 35 9001

    21 9 Отговор
    Петата колона ППДБ и главатра им Румен Радев победиха старата Пета колона ГЕРБ - ДПС. Боко се изразходва и Козяк го подменха с помоща на проекта Румен Радев. Радев уж беше човек на Решетников, а от редиците му изкочиха Асен и Кирил соросоидите
  • 36 Да отиват при Ставри

    36 7 Отговор
    Кой ще гласува за тези юди?
  • 37 нннн

    34 6 Отговор
    Боже, пази България!
  • 38 0444

    4 6 Отговор
    Запада си е запад, а и Америка. Лошо е, че тръгвате от нулата, а жилищата са скъпи, а на квсртира нямате сметка. И за Русия Коми и приятели имаме руски граждани, но не искат децата им. Родителите им са в Русия, а едното им дете пораснало е в Бг, много добро и възпитано, но и баща му на полурусначето е за Запада, там работи след 1989 до скоро. Бъдете здрави и щастливи моменти, а кво дойде. На 2 април започва да сее по полетата и едва ли им е до избори. Хората в някои райони са отчаени. Няма сигурност, и от вън напират да се върнат някои. Те депутатите си мислят за тях, някои бяха бедни, но отидоха, късмет имали покрай ЕНП меркел бою и замогнаха се и те ще ви мислят. Никой за никой не мисли, освен, ако чичо, вуйчо и сие са по върховете. Много са в НС, с връзки. По зле и от преди, но днес се живее по ок от преди, но за други не. По близо по манталитет сме до Русия Турция живеещите в България. Лично мнение
  • 39 Петров

    32 5 Отговор
    Само като чуя и прочета Гошо Панайотов соросоида какви ги пише и говори сега посланика в САЩ бивш министър на отбраната в служебния кабинет на Радев и юи става ясно Радев що за стока е!
  • 40 Фащ

    36 8 Отговор
    Тези соросчета поамериканчени вчера искаха да правят гражданската на колите 600 лв!
  • 41 Коментар

    33 6 Отговор
    Като разпуснат 48-то НС да минат с линейките от Курило да си ги прибират от ПеПето и ДеБето.Тези настояват да плащаме 600 лева за застраховки на колите.Като нищо може да предложат и 1000-2000 лева.Нямат нужда от диагноза...има си им нещо.Какво ще е това ново начало?Да работим за застраховките по цял месец и даже да не може и бензин да си купим?А,не...мерси!
  • 42 АЛФА КЕНТАВЪР

    14 7 Отговор
    МЕЧТИ нищо не ще СТАНЕ
  • 43 ЕС фен

    10 21 Отговор

    До коментар #29 от "Роня":

    Баце само краде и слугува по царски.

    Коментиран от #51

  • 44 666

    17 6 Отговор
    Тези две партийки родени на Дондуков2 не могат да претендират за промяна. В тях фигурират хора от комунистическото минало и деца и внуци на ченгета от ДС. Това е просто опит за реставрация на комунизма под "мъдрото" ръководство на др. Радев.
  • 45 Американско говедо

    36 5 Отговор
    Няма да гласувам за националните предатели ПП-ДБ колкото и да ми ги хвалите.
  • 46 Успех!

    5 34 Отговор
    Успех на Силите на Доброто!

    Коментиран от #60

  • 47 Чарли

    25 5 Отговор
    Няма да вземат повече от 300 000 гласа заедно. Предимно от централните квартали на София.

    Коментиран от #64

  • 48 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    21 8 Отговор
    Тези мизерни партийки имат само една задача. Да свалят Гешев който е заплаха за техния бащица Радев и за спонсорите от nexo. Вече пет парламента не могат да се справят.
  • 49 БАЙ ГАНЯ

    35 5 Отговор
    Ако искате да загробите БЪЛГАРИЯ гласувайте за тези джендъри продали са на Сорос ! НИКОГА В ИСТОРИЯТА НА БЪЛГАРИЯ НЕ Е ИМАЛО ТАКИВА ГНУСНИ ПРОДАЖНИЦИ И ПОЛИТ. ИНВАЛИДИ КАТО П.П и ДЕМОНИЧНА БЪЛГАРИЯ !...........ДОЛНА ПРОДАЖНА ИЗМЕТ !!!
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Роня

    17 3 Отговор

    До коментар #43 от "ЕС фен":

    А в съюза, на който си фен, всички са честни политици ?! Исторически факт е, че разбойниците от Европа се заселват на нов континент и се създава САЩ. Та ЕС си разбойнически съюз както и да го мисля.
  • 52 Ахмак

    19 4 Отговор
    Краставите магарета от девет хълма се надушват...
  • 53 Мда

    8 19 Отговор
    ПП имат шанс срещу герб прокситата - костя, оня златар янев, итн и бсп. Даже герб пиарите се уплашиха и извадиха от нафталина ндсв, за да се размият изборите. Но нека да видим...
  • 54 Наркомандо

    17 6 Отговор
    Те отдавна дадоха заявката за край на България, но за радост не беше приета
  • 55 ...

    6 23 Отговор
    Желая успех на Силите на Доброто!
    А вие на кого бихте пожелали успех?

    Коментиран от #84

  • 56 Шкембе Войвода

    11 11 Отговор
    ГЕРБ, ДПС и НДСВ вече ги виждам в затвора...
  • 57 ПП и ДБ

    21 5 Отговор
    Дебили сър... От тези нищо не става .. предатели...
    Да се махат в канала на историята.
  • 58 Гостът

    25 4 Отговор
    Нищо не става от тия буклици.Има НПО-та които ги бутат напред.Всички са едни и същи измекяри.
  • 59 Аха

    8 2 Отговор
    Е по колко пъти !?
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 ПП?

    21 4 Отговор
    Веско, ти в ред ли си? Едвам се отървахме от тая крадлива паплач, ти пак те да дойдат. Удрян си в главата като малък май....
  • 62 хммм

    6 1 Отговор
    Бяхте много несериозни за гласуването на декларацията... не ви знам какво ще правите!
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 135

    14 4 Отговор
    Какво deutsche welle. Това са сравнително добре платени отвън българи, които следят тук ПОЛИТИЧЕСКАТА обстановка и я отразяват, както им наредят шефовете. Защо не отговорите на въпроса защо има носталгия по миналото, а не възторг или най-малко удовлетворение от настоящето. Кои сте вие, които да " промушите България в Еврозоната и Шенген"? И преставете си те искат с въвеждане на еврото да укротят инфлацията. Понататъка не си заслужава човек да чете отдавна девалвирали неистини. Всичко това го знаем от един новоизлюпен политик, с нечленоразделна реч. Той с удоволствие би се подписал под тази статия.
  • 66 Няманужда

    20 4 Отговор
    Аз отивам да гласувам за да няма във власта такива като ДБ и ПП или по общо казано евроатлантически партии

    Коментиран от #68

  • 67 ПП й ДБ съсипаха България

    19 4 Отговор
    Продадоха я на западните си господари! Махнаха ветото за Македония и предадоха националният интерес на България! Предадоха историята и езика ни, за да угодят на господарите си! Откраднаха 9 000 000 000 за 9 дни! Съчиниха куп лъжи срещу ИТН, за да елеминират Каримански за шеф на БНБ и да сложат зависимият лъжец гюров, който да легализира и даде лиценз на нексо, фирма от кръга капитал, мафията зад тях! Изгониха 70 дипломата, без грам доказателство, само за да угодят на западните си господари и причиниха не чуван дипломатически гаф! Поставиха България в жалка и слугинска позиция! ПП и ДБ плащат на тролове по форумите за лъжи и пропаганда срещу всеки който им извади лъжите! ПП и ДБ сега ще ви направят застраховката 600 лв. Това са национални предатели, вредни за България! Съд и затвор за националните предатели ПП и ДБ!

    Коментиран от #77

  • 68 Исторически парк

    6 1 Отговор

    До коментар #66 от "Няманужда":

    За кого

    Коментиран от #81

  • 69 хихи®

    9 3 Отговор
    Гласувай!
    Купи на Хардвардските Измамници за Титаник!
    Спаси България!
  • 70 Урюрвкос

    14 3 Отговор
    пак ли ново начало очаква България----аман от шокови терапии
  • 71 5577

    14 3 Отговор
    Тия шарлатани доказаха че не могат. Не съм съгласен тая агония да продължи.
  • 72 Лилипутин

    19 3 Отговор
    Нексо коалицията няма да хване и 4 %. Всички в небитието, Буратино в апартамента си в Брюксел на издръжка на жена си. Няма флашки,няма машини на Мадуро- няма фалшификации. Генерал Атанасов отново на адвокатски хонорар да защитава пияни шофьори. Край с политическата им кариера.
  • 73 гумата

    11 4 Отговор
    Внуците на АБПФК ще дават ново начало? Пълни лъжи. Крушата не пада по- далече от дървото.
  • 74 Суха съчка

    9 3 Отговор
    Ново начало с Б.Рашков ли? Колко трябва да ти платят за да напишеш нещо подобно....
  • 75 Ани

    9 3 Отговор
    Добре че няма да спечелят изборите и всъщност няма никакво значение какво са измислили да ни кажат.
  • 76 Запознати

    8 3 Отговор
    Зависими и ръководени от ЦРУ вече 33 г дават ново начало.

    Влизат голи и боси в политиката и излизат неимоверно забогатели от нея.
  • 77 При възможност

    10 4 Отговор

    До коментар #67 от "ПП й ДБ съсипаха България":

    Неуравновесеният Петков ще изпрати българите като пушечно месо да се бият за американските интереси, както го прави другия наркоман Зеленски....
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Факти

    10 3 Отговор
    Стари пурви не могат на направят нов публичен дом.
  • 80 Чао сте

    10 3 Отговор
    Вход за шарлатани строго забранен!
  • 81 За този

    1 2 Отговор

    До коментар #68 от "Исторически парк":

    който не плаща за лъжи и няма общо с прокопиев и доган.
  • 82 Стария

    9 3 Отговор
    Ако народа гласува за тях наследниците на фюреристоте значи Яко са го дрогирали!По единично не успяха сега са заедно ни тикат във война!Значи много дрога и война!Хората на България кучета ги яли!
  • 83 де факто

    9 2 Отговор
    ПП и ДБ дават заявка за влизане в Централния Софийски при бай Ставри.
  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 бай Ставри

    7 2 Отговор
    Ех, нека този първи ред на снимката се превърне в подсъдима скамейка.
  • 87 знаещ

    7 1 Отговор
    Милите хубавци гладко избръснати не познаваш ти лъжата игнориращи диктата на сащ много са сладки сигурно ще спечелят изборите ама друг път
  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Ха ха ха

    5 1 Отговор
    ........... ново начало оглавено от най-некадърната и шарлатан-грабителска коалицийка .....
  • 91 Моряка

    4 2 Отговор
    Естествено,че ще има ново начало.Вариант 1.Превръщане на България в официален американски протекторат.С гауляйтер-Кирчо.За това е готвен.Химлер си имаме готов- гнома отдавна се натиска.Обявяване на война на Русия.Радиоактивна пустиня- оцелявали само скорпионите в Родопите.Може и хлебарките.Вариант 2- подпукват ни конвенционално.Нац.катастрофа.Кирчо- като Мусолини.Язък за Лена.
  • 92 Матей преображенски

    4 2 Отговор
    Пак словоблудстват от дв,и пп ,и дб са тотално фиаско,народа ги презира и ненавижда,а те щели да сплотяват разроената ултра-десница.Те могат и на челна стойка да играят на трапец,но толкова са втръснали и противни,че публиката се отвращава само при споменаването им.Постоянно заети със себе си ,с новите си реинкарнации,метаморфози и превращения,камуфлажи и маскировки.Те и на нищо не приличат,смачкани и уро-дя-са-ли,извратеното им подсъзнание постоянно избива навън.По-добре да се откажат и оттеглят от политиката,напразно се пънат,народа не ги ще,тия из-мам-ни-ци.
  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 ШАРЛАТАН ЗА БОЙ СЕ СТЯГА

    4 1 Отговор
    МЯТА ПЦУВНИ НА РАМО !
  • 95 НОВ БАРДАК СЪС СТАРИ БРЪНТИИ НЕ СТАВА !

    6 0 Отговор
    .........................................
  • 96 Надежда

    2 0 Отговор
    Ако, тези дойдат на власт ще има гражданска война. Народа няма да позволи на тези шарлатани да управляват. Дойче веле, стига с тези измишлъотини
  • 97 ново начало

    1 0 Отговор
    Тези всичките са "пази боже" по лакей и чуждопоклоници от тези мижатурки няма, това са пу..ди непоръбени!