Last news in Fakti

16 Февруари, 2023 06:00 31 125 177

България, погледната отвън. И петното, което виждат всички.

  • магнитски-
  • санкции-
  • срам-
  • българия-
  • шенген-
  • сащ-
  • бойко борисов-
  • корупция-
  • джендъри-
  • петно

Само помислете как изглеждаме отвън. Една горда с корупцията си територия, която гони джендъри и таласъми и се управлява от Борисов, Пеевски, Гешев.

България, погледната отвън. И петното, което виждат всички. - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коментар на Ивайло Дичев:

Санкциите по „Магнитски“ не са юридически акт, нито пък форма на намеса във вътрешните работи на една горда с корупцията си територия. Дават ни поредния знак, че постепенно биваме изтиквани извън съвременния глобален свят. И не само американците и англичаните са на тази вълна – ЕС ни вижда по същия начин, само дето проклетият принцип за консенсус там забавя решенията. С Шенген ни казаха същото, за еврозоната ще видим скоро. А има и едни по-невидими неща - като споделяне на разузнавателна информация, инвестиционни стратегии, членства в различни организации. И, разбира се, на хоризонта е едно възможно разделяне на Съюза на зони според старата френска идея, при което за нас вече е запазена най-периферната.

Не ги бомбардират, просто са в изолация

Тук няма никакво насилие, както опитват да ни обясняват едни говорители (някои от които по подобен начин се противяха на Ковид-мерките, които ограничавали личната ни свобода). Просто такава е единствено възможната форма на международна политика в съвременната форма на демокрация: санкцията е отказ да се взаимодейства със съмнителни партньори. Един вид „няма да си играя с тебе!“ И ние можем да наложим забрани над американски министри и английски бизнесмени, нали така? Защо не го правим? По подобен начин демократичният свят действа с Венецуела, Иран, Северна Корея, а днес – и с Русия. Не ги бомбардират, просто ги изключват от глобализацията.

Във времето на социалистическия „лагер“, имаше и шанс за оцеляване на страни като Куба или Ангола, които едва след разпадането му започнаха да се нормализират. Най-богатата на петролни ресурси Венецуела стигна дотам да загуби една трета от населението си заради една комбинация от санкции и безумна диктатура, а за съдбата на пост-съветска Русия все още спорим. Но България нито е канена в някакъв нов соцлагер, нито има петролни залежи, нито могъщи ядрени арсенали. Изхвърлени от демократичния свят, ние си оставаме в ъгъла на историята – бедни, маргинални, глупави...

Ударът е върху всички нас

Ще кажете драматизирам – какво от това, че няколко нашенци попаднали в списъка „Магнитски“? Ами тяхна си работа, ще си харчат паричките на Слънчака. Демократичната общност даже злорадства: най-после удариха ГЕРБ, удариха БСП. Само че санкцията не е върху конкретните хора – завлякъл някой пет милиона, бълха я ухапала Америката. Петното е върху държавата България, която така и не успява да се справи с проблемите си. Ударът е върху главния прокурор, който се разсейва, когато стане дума за неговите приятели. Върху Висшия съдебен съвет, който се разсейва по темата главен прокурор. Върху партиите, които така и не успяват да съберат кворум за съдебната реформа. Ударът е върху всички нас, които преди три години крещяхме по площадите, а после нещо се разсеяхме и примирихме.

Какво ли не се изговори по тия санкции! Защо точно сега? Това е редовният въпрос, с който говорителят дава вид, че разгадава различни тайни маневри. Защо не посочиха самия Борисов, а само куриера му? Защо не самия Гешев? Ами помислете как би прозвучало подобно действие - все пак сме съюзна държава, дава ни се знак, но с уважение към нашия суверенитет. Но популисткото мислене е на принципа „всичко или нищо“.

Политиката ни по отношение на Москва е отвратителна

Най-жлъчните критики са свързани със смесването на криминални и геополитически съображения. Подкупите, приписвани на Владислав Горанов, и посещението на Николай Малинов при Путин очевидно не са от един и същи порядък. Ще ви кажат, че у нас корупцията най-често има руска връзка - звучи правдоподобно, но аз не мога да преценя дали е така. Това, което ми се вижда сигурно обаче е, че политиката ни по отношение на Москва днес е отвратителна. Избрали сме да бъдем част от един съюз, разчитаме да ни защити, защото армията ни е каквато е. Но наместо да застанем твърдо на страната на коалицията срещу руския фашизъм, ние се чудим как да изклинчим. Ако може някакво изключенийце за петрола, ама и за ядреното гориво, моля… От другата страна насочват срещу нас атомните си ракети, а ние се гънем начело с президента, който - странно, но факт - се води генерал, т.е. професионално смел.

Ами естествено санкциите ще имат по-специален фокус върху руската връзка у нас и това отново е един призив за това да изпълняваме задълженията си. Обидно е да повтаряме, че, виждаш ли, американците ни карали да правим нещо – НИЕ сме Запада, НИЕ трябва да се държим достойно. Подтекстът на цялото обругаване на „Магнитски“ е едно скрито чувство за свръхценност: толкова сме важни, че правят всичко възможно да ни задържат в прегръдките си. Защото сме на кръстопът, защото имаме кисело мляко... Мен пък ми се струва, че и САЩ, и Европа все повече съжаляват, че са се хванали с такива измекяри като нас и трябва да ни влачат зорлем напред.

Какъв е образът на България навън

Само си представете за миг как изглеждаме отвън. След неразбираемата за Брюксел спирачка пред уж най-близката ни Северна Македония, сега президентът отново плаши с вето за отказа от руско ядреното гориво. Гоним джендъри и таласъми, гоним инвеститори, гордо отказваме европейски милиарди заради лигнитните въглища.

Помислете как изглеждат нашите партии в европейски контекст – популистите от ГЕРБ са християндемократи, почти етническата ДПС – се оказват либерали, евросоциалистите пък се чудят какво да правят с ретроградната, хомофобска БСП. Представете си как изглежда тройката, която ни управлява през последните години: Борисов, Пеевски, Гешев. Как си общуват със световните политици, как се държат, по какви теми говорят. Дали ще успеем да извадим друго лице за пред света зависи само от нас - тази година.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 298 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Живко

    247 178 Отговор
    Поредната глупост, сътворена от Дойче Веле.

    Коментиран от #11, #13, #128

  • 2 Светът не се нуждае от Сащ

    284 144 Отговор
    На Сащ не им е работа да се бъркат във вътрешните работи на суверенни държави по целия свят и да създават конфликти, войни преврати, интриги, да извършват политически убийства... Скоро диктатът свършва...

    Коментиран от #25, #59, #116

  • 3 провинциалист от провинция Тракия

    222 116 Отговор
    Приятелски съвет към автора - баце, бий си бустера и ходи доброволец оттатък Онгъла. Ако по някаква случайност успееш да думнеш някой руснак и да се прибереш цял, ще можеш да спиш спокойно.
  • 4 Светослав

    216 98 Отговор
    Тези няма ли да ги закрият?))Докога ще казват лъжи

    Коментиран от #33

  • 5 нашия

    203 98 Отговор
    Автора е срам за баща си....както казват някои природата си е взела почивка след като е дала повечко на баща му....
  • 6 1234

    182 12 Отговор
    крадците в затвора . върховенство на закона = висок стандарт .
  • 7 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    150 14 Отговор
    33 ГОДИНИ вече Е така
  • 8 Ццц

    201 65 Отговор
    Боже, с какъв патос са описани нашите демократични партньори, които уважавали нашия суверенитет! Да припомним някои неща а? Например, че санкциите срещу Русия действат по начин, че НАТО се чуди как да смогне на Украйна със снарядите, докато руснаците изстрелват по 70 000 на ден от една година. Верно е, че ракетите свършиха, но от тогава се изстреляха около 1000 от свършилите. 70 % от избирателите в България бяха против санкциите или помощ за Украйна, но от уважение на суверенитета ни са ни назначени политици, на които не им пука за това. Тяхната предизборна кампания не цели да съблазнява избиратели, а да се хареса на босолството в Бояна и това съвсем нагледно ще се види скоро. В люлката на демократичтия свят всеки ден се води истинска война на расизъм. Докато се бореше срещу тираничния СССР в демократичния тартор не можеше да седнеш да закусиш ако си черен, да се возиш на автобус ако си черен и т.н. и т.н. Та да слезем малко на земята с патоса а? Вече не са 90-те години, за да верваме впрая на земята. Походихме повидяхме и сега ги псуваме. Нищо, че нас ни трият, а такива като автора величаят. Демокрация е, свикнали сме!

    Коментиран от #80, #81, #84

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Някой

    188 58 Отговор
    Петното е лепнато от американското финансово министерство. Интересно, при все че е доказано, че в ЕК има корупция, при това в чудовищни размери, вкаран ли е някой от там в списъка "Магнитски"?
    И точно преди избори....
    И по същество, това е намеса във вътрешните работи на уж суверенна държава... Ако ние направим списък с корумпирани американски политици (дал господ такива), как ще реагират САЩ?

    Коментиран от #12, #83, #103

  • 11 Уточнение

    86 31 Отговор

    До коментар #1 от "Живко":

    Не от Дойче веле, с от Ивайло Дичев. Май не можеш да четеш.
  • 12 Павлов

    80 31 Отговор

    До коментар #10 от "Някой":

    А викал, като в ЕС има корупция, значи всичко е точно. Що пък УНСС да няма. С това мислене ще сме на опашката я поне 100 години.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Ццц

    150 35 Отговор
    Ако законът Магницки имаше за цел да работи, а не да "уважава" суверенитета на "партьорите", то Зеленски и цялото му правителство трябваше да са санкционирани. Но вместо Магницки му дадоха 150 милиарда. Комисията Магницки със сигурност знае какво става, но правомощията й не стигат, за да пречат на интересите на американските корпорации, които не само корумпират, но направо назначават щатски управници....Та така с рая на земята. Всеки лицемер мечтае за този рай...авторе!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Само факти

    148 54 Отговор
    Ще си позволя да коригирам малко мастития професор.
    В случая "Магнитски" не става въпрос за "леко почукване" и напомняне. Тук става въпрос за директно вмешателство в политиката на България - опит за елиминиране на едни политически субекти от предстоящите избори за сметка на изтикване напред на други. Кои са те и защо е ясно на всички. И неслучайно името на "просто Киро" се оказа в устата на Байдън преди 2 години. И тогава започна политическото настъпление на ПП. С всичките им простотии и гафове, които всички виждат, но никой не дискутира. И които излагат България дори повече от Борисов, Гешев и т.н.
    След отпадането на моделирането на изборите с машинките, се премина на план "Б" - моделиране на избирателите и се забеляза, че Копейкин беше форсиран от една страна, а ПП/ДБ беше подкрепена от САЩ от друга.
    В глобален аспект България е малка и слаба държава, но си има своето място в световната битка за господство. У нас се води жестока хибридна война и трябва да сме много умни за да я запазим "тиха" и да не се стига до "Кипърски", "Косовски" или "Украински" сценарии. Трябва да държим очите си отворени и да говорим за важното, а не за някакъв си имидж. Защото тук се касае за оцеляването и бъдещето на България, а когато някой се бори за живота и съществуването си, как изглежда в очите на другите едва ли е най-важната му грижа.

    Коментиран от #44

  • 17 Дъмгосани

    65 31 Отговор
    за винаги ! Такова петно нито се трие , нито се мие и никога повече не може да се скрие !

    Коментиран от #126

  • 18 Кики Тъпото

    115 29 Отговор
    М дааа.... Дали пък в Евро-гей парламента не са даже по-корумпирани ? То бяха едни арести, едни обиски на разни длъжностни лица. Е за там магнитнитски няма . Оборот правят хората . Като им кажат купуват ваксини ,които сега се чудят какво да правят. На опашка са за демократична газ без значение цената. На опашка за оръжие. Не, не става да говорим за корупция там. Във абсолютно всяка държава по света политиците не се задоволяват с едната заплата.
  • 19 вгсфрев

    127 41 Отговор
    И тоя автор е назобен с грантове от Америка за България. И тоя е шпионин на повикване. Само като им прочетеш обърканите глупости и веднага разбираш че са платени мажоретки от ансамбъла на Мустафа. Киряк Стефчо платен и бездарен, лъже като сиганин, но си взема гранта и това че е излъгал не го смущава изобщо. Добре е че ги избират тъпи и бездарни. Следващия път като чуем за Ивайло, ще знаем че си говорим за шпионин, мИрси.
  • 20 Сусо

    108 27 Отговор
    Хайде, г-нчо, достойно грабвай автомата и да те видим на фронта, ама достойно - в първите редици! Да дадеш живота си във война, която не е на твоя народ и родина!

    Коментиран от #26

  • 21 Триото

    105 41 Отговор
    Борисов, Гешев, Пеевски - проклятието на България.

    Коментиран от #24, #47, #49

  • 22 един

    32 51 Отговор
    "Демократичната общност даже злорадства",автора навярно не е слушал изказванията на някои лидери/конкретно на Хр.Иванов/,че казусът Магнитски е срам и унижение за България,и това е точно така!Никак не е добре външни партньори да ни посочват и санкционират корупционерите,а у нас да ги "избираме" на високи отговорни постове/излиза че българите са идиоти/!Но няма как да няма и нотка злорадство,когато със вътрешни усилия опозицията няма нито силите нито ресурса да свали една тежко корумпирана посткомунистическа класа/направо си е мафия/ завладяла целият управленски апарат на държавата,плюс икономиката,медиите и финансите/и най-вече подкрепяна и насърчавана от външна сила като Русия/!При такъв случай авторът какво очаква да прави демократичната общност,да плаче ли!?
  • 23 НАЦИОНАЛЕН НИХИЛИЗЪМ!

    39 56 Отговор
    ,,Мен пък ми се струва, че и САЩ, и Европа все повече съжаляват, че са се хванали с такива ИЗМЕКЯРИ като нас..."

    Коментиран от #60

  • 24 НИНОВА, КОПЕЙКИН...КОШМАРЪТ НА БЪЛГАРИЯ

    55 64 Отговор

    До коментар #21 от "Триото":

    Не дай си боже тия да ни управляват.....
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 РАДЕВ

    78 18 Отговор

    До коментар #20 от "Сусо":

    В една такава ситуация,войнолюбците първи ще избягат...!
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 5577

    93 26 Отговор
    Поредната принизяващ българите статия. Според вас за нищо не ставате дайте нещо ново. Ма то новото май още по лошо. Трябва със закон да се забранят бълвочите на подобни журналисти. Заради такива като тях се преобщават всички българи. За да се оправим трябва много твърда ръка. Заради такива журналисти Арафат всички българи. Срамувам се от подобни статии.
  • 29 Борисов

    68 15 Отговор

    До коментар #25 от "Кой":

    и мн други политици са корумпирани това е ясно...

    Ясно е и, че всички те бяха създадени от ЦРУ-Козяк и са контролирани от ЦРУ-Козяк...

    Коментиран от #52, #77

  • 30 Търновец

    83 26 Отговор
    Аз съм бил в САЩ и при една от първите ми срещи с Американец бях нахокан защо 1963 България беше на страната на Иракчаните които национализираха нефтените фирми на Ротшилд и Рокфелер. Колкото до човека на снимката преди години една фирма за частни проучвания от Швейцария му прави проучвания по поръчка на частен инвеститор и: " ....участие във фирма Ипон подизпълнител на СИК и 30 поръчкови убийства нито едно разкрито...след като лицето става главен секретар на МВР още 150 криминални убийства нито едно разкрито..." Това частно проучване е било публикувано от Американско политическо списание. За времето през което лицето на снимката беше кмет на София а след това министър председател България намаля с повече от милион хора. Заслуга за това има и Цветан Цветанов и Делян Пеевски и Костов

    Коментиран от #40

  • 31 Антон

    27 86 Отговор
    Като изключим джендърите и ЛГБТ, всичко, което получаваме от ЕС е добро - искат да се развием, за да могат да си правят търговията с нас. Като изключим руската култура, всичко, което сме видяли в последните 140 г. от Русия е лошо, вкл. снимките на сина-джендър на руския пропагандатор. От БВП сходен с този на Италия (1939 г.), дружбата с Русия ни превърна в единствената страна с 3 фалита чрез удобния на властта, но бая некопметентен лидер Т. Живков.
  • 32 Наблюдател

    63 11 Отговор
    Абсолютно си прав, но всички процеси в България се управляват ДС! Такава е истината. От къде се появи Тиквун, къде е бил на големия син двумилионен митинг на СДС? А след това при протестите на Жан Виденовата зима, с какво се занимавал? Колко пъти излизаха снимки в в. Галерия с Румен Николов - Пашата и Венци Стефанов и какво? Меркел го посрещаше в Германия, сигурно германското посолство не четат българската преса? И какво си мисли обикновенният човек - ясно става въпрос за големи далавери!
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Азиим

    91 14 Отговор
    Образът ни навън е така оплют от подобни писачи, че вече дали имаме образ. Няма друга държава, на която някои от собствените й граждани толкоз много да я очернят пред света непрекъснато.
  • 35 Един от морето

    61 36 Отговор
    Казусът Магнитски е доноси без доказателства о вече не върви. На онези от жълтите павета препоръчвам да излезнат от тяхният си кръг и да се разходят из страната. Ще се разочароват като разберат колко хората обичат Бойко и колко ненавиждат Кирчо, кокорчо, гнома и онзи сопололо турсача Ристю
  • 36 Пич

    19 52 Отговор
    Еххх много лош коментар! НООО МНОГО ВЕРЕН.И НАЙ ВАЖНОТО ПОЛОВИНАТА НИ ПОПУЛАЦИЯ НЕ ГО РАЗБИРА ,ЧЕ И ПОВАЧЕ.
  • 37 Мнение

    72 20 Отговор
    Има ли значение как изглеждаме от вън като ние не сме добре?
    А ако утре гръмнем с това ново американско гориво кой ще носи отговорност?
    Кой допусна да ни се месят така?Този,който е допуснал такава намеса в суверенна държава е виновния за черното петно!Някакви като Кирчо и Кокорчо ходят нагоре надолу и очернят държавата ни.Те и докато бяха управляващи целият народ обиждаха по телевизията как сме били робски народ и т.н.От ДеБето пък ни наричаха малограмотни и прости...ей тези са виновниците за всичко!Те и никой друг!За да получат политически дивиденти си клеветят конкуренцията.
  • 38 Ако на някой не му е ясно

    66 16 Отговор
    Статията е да се оплюе президента на България, избран с мнозинство. Всичко друго е пълнеж.
  • 39 Сух

    48 9 Отговор
    "Санкциите по „Магнитски“ не са юридически акт, нито пък форма на намеса във вътрешните работи на една горда с корупцията си територия"??? Кое не е намисане? Гешев къде е? Защо оставя някакви продажни същества да манипулират народа?
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Ивайло Дичев БЛа,, Бла! За, Горанов само

    63 14 Отговор
    Предполагаш ЧЕЕ Корумпиран и едни 5 милиона някъде!? ! Шайката На Борисов Окраде Милиарди, не знаеш нали!! Не Пропускаш да наплюеш Радев и Русия"това, е най важното което искаш да кажеш! Вземи прочети някъде, нещо за, това гориво за Руските реактори, а не да пишеш само Глупости,!!!
  • 42 Тъмен субект

    66 13 Отговор
    Който има малко мисъл в главата, знае и вижда, че щатите по този начин принуждава държавите да работят за техния интерес. Хич не им дреме за корупцията в България, даже ги устройва. Така, че изобщо не ни вменявайте чувство за срам заради Магнитски точно.
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Баш софиянец

    26 6 Отговор

    До коментар #16 от "Само факти":

    Абсолютно вярно ей Богу!👍
  • 45 Мдааа Дааа

    21 29 Отговор
    Само помислете как изглеждаме отвън. Една горда с корупцията си територия, която гони джендъри и таласъми и се управлява от Борисов, Пеевски, Гешев.
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Някой

    52 25 Отговор

    До коментар #21 от "Триото":

    Те щото харвардците не са. За шест месеца задминаха котерията на ГЕРБ.
  • 48 Абе

    68 16 Отговор
    Да питам аз, като ни е толкова важен този закон "магнит ски", защо липсват в него момчетата от "Нексо", защо липсва в него Прокопиев и ред български олигарси, защо не извадят на светло фактите, ама конкретни факти, както извадиха за Нексо и въпреки това не ги включиха в списъка им магнит ски. Ами много просто, защото са лицемери, защото самите те са зверски корумпирани щатски неокомунисти. Като нас ни поучават и ни диктуват политиката, защо не кажат нещо за сина на Байдън, корумпе от световен мащаб, работил за газпром, за шефове на големите им корпорации, с безмилостни кражби на огромни, много милиард ни суми, нагли, нагли и пак нагли, и много отвратителна, мустаката, посланничка. Вредни и силно корумпирани, зависещи от американските си благодетели т. н. журналисти. Не ми пишете глупости за герб и Борисов, ами пишете как онази мустаката херо го е заплашвал и му е диктувала какви закони да приеме.

    Коментиран от #61

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 пфууууу

    53 22 Отговор
    Защо Факти държат да отблъскват читателите си със слугинажа на Дойче веле? вие притурка ли сте им? Разберете, че печелите само минуси, като ги отразявате. Отделен въпрос, че въобще трябва да ги забранят. Но както се вижда по авторите, всички са амариканси грантаджии. Пишат по поръчка! Антибългарска медия е Дойче веле!

    Коментиран от #75

  • 52 До Ком

    40 22 Отговор

    До коментар #29 от "Борисов":

    Не Борисов, а крадците и мошенниците като прокопиевци, Баневци, ветковци и следващото поколение, Кики и Кокорчо. Корупция в огромни мащаби при сделките с петрола, един осъден /хайде съгласил се на споразумение и признал си/ международен аферист и крадец, посочен за финансов министър, може нали, а после Пеевски, Борисов. Е да ви имам и боклуците. На магнитския ще му повярвам когато видя вътре прокопиевци, тези от нексо и още някои б. г. олигарси.
  • 53 Перо

    52 20 Отговор
    Не мога да дочета простотиите в статията на един соросистки джендър, на чужд зоб! Ако Възраждане прокара закона за чуждите агенти, над 90% от “медиите” в БГ ще гризнат дръвцето и ще се свърши с фалшивите новини!

    Коментиран от #55, #57

  • 54 ОлигофренМалинов

    11 18 Отговор
    Аз се чувствам горд!
  • 55 Иззражде

    23 8 Отговор

    До коментар #53 от "Перо":

    Ако прокарат закона за чужди агенти много бързо ще станат клиенти на прокуратурата.Такс,че се успокои,.Ням нищо да прокарват.Талаш.
  • 56 Революция Z

    36 12 Отговор
    Ние добре виждаме петното на дичев, което скоро ще се превърне в мокро петно.
  • 57 ТТТ

    16 8 Отговор

    До коментар #53 от "Перо":

    Не можеш, защото първо трябва да прочетеш една кола книги, а ти колко си прочел, ти си знаеш.....
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Бай Митко

    45 17 Отговор

    До коментар #2 от "Светът не се нуждае от Сащ":

    Адмирации! Така си е! Аман от тях! Откакто Горби продаде източния блок и падна т.н. желязна завеса САЩ побъркаха света с военните си намеси явно и нахално, без притеснение и съвест!
  • 60 На тоя кой му дава право...

    44 12 Отговор

    До коментар #23 от "НАЦИОНАЛЕН НИХИЛИЗЪМ!":

    ...да говори от името на всички Българи...!Той като е ИЗМЕКЯР,да не лепи етикети на всички други сънародници...!
  • 61 Нексо

    23 14 Отговор

    До коментар #48 от "Абе":

    не е правил престъпления, не е точил държавни пари, просто не е спазил американски регулации за дигитални пари в няколко щата, т.е. това е административно нарушение, както много други подобни компании у тях са го направили.

    Коментиран от #110

  • 62 Господа

    6 3 Отговор
    По каква причина ме следите?
  • 63 Пловдив 1912

    32 10 Отговор
    "Измекяри" ...Влачене напред...от Сащ и Англия...
    Измекяри са всички , които ни управляват и многоръки крадци ...
    А иначе така ни "влачат напред" гурутата на тоя , който е писал това , че БГ производството е натикано в ъгъла и малкото печелифши бизнеси не са български...
    Смачкват те точно тия не с физическа война , а с капитали , които всъщност сами печатат, колкото им е угодно...никой не ни влачи на където и да било , по скоро ни използват за "бели роби" ...на Сащ толкова им пука за нас , колкото на магарето за космоса ...Българофили липсват...
    Атлантици дал Господ , ама кел-файда , масовия народ като си плати сметките и си вземе лекарства и гледа къде с...т гладните...
  • 64 Чичо Сам

    27 10 Отговор
    Лицето на България е като задната част на екзотичните Тиквата кратуна куха лейка крадлива 🎃 един Каскет който нищо не работи а взима голяма заплата от нашите данъци и всичко е сбъркано и шменти капели и пунта мара
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    39 8 Отговор
    А когато един посланик
    ПРИВИКА КМЕТОВЕТЕ НА ДЕСЕТ ГРАДА за указания,

    това също ли не е

    НАМЕСА ВЪВ ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ
    НА СУВЕРЕНА СТРАНА ❓❗❓❗

    А да , ние не сме такава 🤔🤔🤔
  • 67 мдаа

    42 12 Отговор
    Глобалният закон Магнитски. Дичев може ли да ми обясни защо този закон е наречен глобален? Да не би в САЩ да има глобално правителство, което управлява целия свят? Авторът е ясен от години, българофобията му е в кръвта, и някой нормален човек трябва да му обясни, че въпросният глобален закон се ползва като политическо оръжие, което няма нищо общо с корупцията. Само забележете - Борисов не е в списъка Магнитски, обаче в него е Николай Малинов?! Малинов няма нищо общо с държавното управление и няма как да бъде корупмпиран, защото такива могат да бъдат само хора на държавни постове и държавни заплати. Обаче Малинов е русофил и в случая се противопоставя на американските мераци да загробят ядрената ни енергетика. Овчаров също, а Горанов е в списъка само за да не се усетим, че истинската причина не е корупцията, а защитата на българските национални интереси.
  • 68 Пловдивчанин

    41 10 Отговор
    Такалиииии ! Че Лидл , Кауфланд и Метро изнасят около 10 милиарда на година от малка България , иначе ни влачат !
    Либхерите в Пловдив ги правят работниците за 600 евро заплата , същия Либхер от Полша плаща 1400 евро заплата , а в Германия плаща 3600 евро заплата и тн.! Така ни влачат , че по - скоро ни закриват !

    Коментиран от #85

  • 69 Дупка на дупките

    31 10 Отговор
    Дичев дали си събува панталона пред гранто-подавателите му, или си има дупка в панталона, която е добре дошла?
  • 70 Ще се изкефя

    39 11 Отговор
    Ако соросоидния натегач Дичев изведнъж цъфне в списъка на Москва със западните агенти. Както стана с оня, забравих му името, който орева медиите че щели да го убият, но сега е по тих от мишка в трици!
  • 71 Сталинка от МВФ

    37 12 Отговор
    Аз виждам едно голямо петно зад океана - нарича се САЩ. Както би казал Сталин - няма САЩ, няма проблем.
  • 72 Анонимен

    18 2 Отговор
    До като са те тъй ще е всичко се спъва трябва радикална промяна хваля се че са най подготвени но в какво
  • 73 Миту

    17 8 Отговор
    А митов вика невинни били гербавите, таз сутрешни изяви, ние сме били виновни, институционално видиш ли, те суркали друг виновен
  • 74 Йонко Евреина

    22 12 Отговор
    Редовно чета срещнати те материали от този автор. Объркан, вече немлад човек!
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Гош

    27 10 Отговор
    Ми така си е. Пак гласувайре за Бай Ганьо(боко) и чакайте някой да ни уважава. Тоя лицемерен наглец ни излага постаяно и навсякъде!
  • 77 Чугун

    13 12 Отговор

    До коментар #29 от "Борисов":

    Създадоха ги руските служби!
  • 78 Парадокс

    19 5 Отговор
    Ако продължаваме да си затваляме очите за корупцията по нисоките етажи на властта и неработещата ни ефективно съдебна система, държавите, които са ни партньори скоро ще ни изолират и изопщо няма да се занимават с нас. Явно мнозинството у нас упорито се противопоставя на това да се цивилизоваме и да станем правова държава! Ние сме страната на абсурдите, в която се оправдават престъпниците, които източват държавните пари и се оправдават техните действия с "липса на доказателства"!
  • 79 Истината

    27 6 Отговор
    Докато избираме крадливи мутри като Боко и ортаци на мафиоти да ни управляват, никой няма да ни уважава, нито ще ни пусне в Шенген и ще ни повери чувствителна информация, която ще изтича към престъпниците.
  • 80 Въпрос?

    10 20 Отговор

    До коментар #8 от "Ццц":

    Това от рашката пропаганда ли ти го продиктуваха?
  • 81 Алооо

    11 28 Отговор

    До коментар #8 от "Ццц":

    Ние сме партньори на НАТО и ЕС и сме солидарни с тях.
  • 82 Божеее,

    11 18 Отговор
    Всеки,който има малко мозък,би напуснал територията на безнадеждността незабавно!За някои от нас е безнадеждно късно!Защото,въпреки усилията и нервите,които влагаме,"материала" в страната ни не подлежи на рециклиране!И завлича всички ни в пропастта!Дали е възможна надежда ,последна,нещо да се промени?!Не знам,но май с главоломна скорост сме се устремили към сибирската кочина!
  • 83 Мнение

    34 1 Отговор

    До коментар #10 от "Някой":

    Петното е лепнато от нас самите, защото избираме политици, зад които се крият интереси на престъпници, които източват българските обществени средства и те не достигат до народа! Нявсякъде има корупция, но не в такива големи размери като у нас и там тя се преследва от закона и наказва с ефективни присъди, докато у нас съдебните дела се протакат с години, крие се информация от обществото докъде е стигнало разследването и на финала съда винаги излиза с решение за "липса на доказателства" и изпиране на корупционерите и мошениците бизнесмени, които укриват данъци в огромни размери, а други се оказват предупредени и навременно избягали в Дубай, РЮА или Сърбия.

    Коментиран от #120, #154

  • 84 Абе

    6 9 Отговор

    До коментар #8 от "Ццц":

    Ще се удавиш в патетичния си бълвоч!Псуваш ги,защото си некадърен и явно за нищо не ставаш!
  • 85 Размисли

    19 5 Отговор

    До коментар #68 от "Пловдивчанин":

    Но изброените от теб създават създават сигурни работни места тук, плащат данъци тук и инвестират тук! Какво значение има, щом са си платили данъците съвестно, а не са ги укрили като Божков например. И 2 милиона българи, които работят извън България пък внасят милиони в страната ни отвън, трябва ли да им забранят. Парите трябва да се въртят и реинвестират!!!

    Коментиран от #87

  • 86 Стига вече!

    36 1 Отговор
    Страната ни е ограбена от шепа олигарси с офшорни сметки и корумпирани политици. Докато избирате тези корумпирани политици, България ще си остане бедна, ограбена и далеч от правовите държави! 12 години стигат!
  • 87 Пловдив

    33 4 Отговор

    До коментар #85 от "Размисли":

    Замисли се само върху някои неща ! Те и в Африка създават работни места и в Индия , някога и на негрите на плантациите така са им говорили англичаните ! Основния приоритет трябва да е насочен към българската икономика, а респективно оттам и към нейните поданици ! Това , че някоя немска верига е направила едно хале , сложила 10 касови апарата и чупи ръцете на бг производителя за да му продава стоката не я прави инвеститор, това може да го направи всеки наш Ганьо с капитал ! Въпроса е , че тези "инвеститори" дават предимство на тяхната си стока от техните си държави , а твоето производство се свива , свива до безкрай , оттам малки заплати и тн !!! Няма защита на българския производител , всяко цехче , всяко микро местенце изчезва , благодарение на тези "инвеститори" ! Просто, защото трябва да отидат всички да бачкат за жълти стотинки при твоите "инвеститори" , независимо в какви сфери !
    Така се правят роби , а на робите не се дава да пият чиста вода , дава им се толкова, колкото да оцелеят, за да могат да правят "инвеститорите" още по-богати !!! В България остана един АЕЦ като стратегически обект, както виждаш и него искат да баталясат, от износител на ток да станем вносител ! Златните мини дадени за без пари на "инвеститори" печелят милиарди , българина брои стотинки ! Тец Марица изток-печалба милиарди , за нас малко студена вода и тн....

    Коментиран от #97

  • 88 Касапин

    22 9 Отговор
    ПЕТНОТО Е ЯСНО НАРИЧА СЕ ПП СПОНСОРИРАНА ОТ БОЖКОВ И БАНКЕРЧЕТО И ДБ /ДОНОСНИЧЕСКА БЪЛГАРИЯ/ СПОНСОРИРАНА ОТ ПРОКОПИЕВ И НЕКСО
    ПОДКРЕПЯНИ ОТ ПО ОЩЕ ПО ЛЕКЬОСАНИ МЕДИИ И ШЕПА ЖЪЛТОПАВЕТНИЦИ ТА ГЛАСУВАЙ ЗА ВЪЗРАЖДАНЕ ИЗТРЙИ ЛЕКЕТАТА
  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Стига пас

    24 8 Отговор
    За сетен път се убеждавам колко надълбоко е навлязъл джендъризмът у нас. Имам предвид медийното пространство. И на този под предлог на различно мнение ни се пробутват смешни теории, па как изглеждаме отвън, па Македония, па Русия. Стига сте дрънкали, хората не пасат трева. Не сме 32г., а 23 и то 2023-та. Ера на технологии и малко са непросветните. Добре, че Радев се осъзна с кого си има работа и усети шарлатанията. И, за да се спре напъна на шарлатаните с външен принос хората не трябва да са пас. Да се мисли с главата, а не с г...
  • 92 и ние го виждаме

    20 0 Отговор
    Тава не е петно, а корумпирана мафиотска мутра....
  • 93 Българин

    17 5 Отговор
    Ще има руско присъствие в България, колкото и да не искат щатите,защото все пак сме зависими от Русия.Затова списъкът Магнитски е насочен срещу бивши енергиини министри и членове на БКП,а за да не бие на очи е включен и Горанов.Запада да спре да се меси в чужди държави,все пак сме.суверенна държава.

    Коментиран от #99

  • 94 Шабан

    12 1 Отговор
    Мъдрия поглед няма да разбере нищо. Жалко, че съсипаха живота и надеждите на хората.
  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 ТрампЛин

    5 18 Отговор

    До коментар #87 от "Пловдив":

    Празни приказки, лозунги и безпочвени твърдения! Няма цифри, няма сравнения….В заключение ще кажа, Няма Връщане Назад! Или ще вървим Напред с Европа и НАТО, или ще се лее кръв така като само ние на Балканите можем!

    Коментиран от #105

  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 Зависим от Русия

    7 10 Отговор

    До коментар #93 от "Българин":

    Си ти! Не и България!
  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 Дойче зеле

    15 3 Отговор
    Трябва да им направим на козяците един закон Електрически и да им пуснем ток от фотоволтаиците, които ги натръскаха по времето на ГЕРБ, посредством рушвети върху обработваема земя та да им покажем, че Техния Магнитски нищо не струва през зелените измишльотини на Евросъюза!
  • 102 Генов

    2 13 Отговор
    Много от дръскачите тук не са живели по време на комунизма.Когато ти трябва да отидеш в пограничен район ти трябва открит лист.Да излежеш на вън почти не възможно.Сега Руската техника е на такова високо ниво,че всички си я вземат от изгнилия запад.Е и Китай.
  • 103 някоя

    13 3 Отговор

    До коментар #10 от "Някой":

    От ФАЩ резбраха колко покорни и безсилни са нашите правителства да се опънат на политиката им към нас и затова се упражняват по всякакъв начин. САМИ СМЕ СИ ГО заслужили. С кое по-важно сме се справили? С ветото към СРМ? Бедна ви е фантазията как ще се държат към нас братята македонци, когато по политически съображения ускорят приемането им в ЕС. КОЕ СМЕ СИ защитили? Изритването ни да не влезем в Шенген от 2009 г., когато, между другото, дойде борисов на власт? При всичките негови наколенки и прегръщания към тях. Краварите са дори по-безцеремонни към нас.
  • 104 Пламен Пенев

    4 3 Отговор
    Генерал валията на задунайския вилает БЪЛГАРИЯ е Ахмед Доган.БЪЛГАРИЯ е парцал в ръцете на Русия и Турция.Господ да ни е на помощ.🇧🇬🇧🇬🇧🇬❤️❤️❤️🇧🇬🇧🇬🇧🇬💪💪💪🇧🇬🇧🇬🇧🇬❤️❤️❤️
  • 105 Пловдив

    15 2 Отговор

    До коментар #97 от "ТрампЛин":

    Еми каквото трябва ще леем !
    То Европа скоро като съюз ще се разпадне , трябва да си кьорав , за да не виждаш това ! Въпрос на време е всеки да почне да тегли чергата към себе си , това е 100% сигурно...
    За каква Европа ми говориш, пълно е с Араби , мюсюлмани от къде ли не и при тях е въпрос на време да спукат буркана от вътре ! А кръв ще се има като река , то е ясно ! Но какво да се прави , всеки ще се бори за това в което вярва и каквото сабя покаже ! Бог да пази България !

    Коментиран от #108

  • 106 Живко Йорданов

    7 6 Отговор
    Само си говорим обвинявайки всичко и всички! Ама разберете бе хора, няма как да си внесем хора отвън и да си направим чиста и некорумпирана партия, та после да й дадем мандат да ни управлява. Може да боравим само с това което си имаме, или по-точно с тези които си избираме измежду всички малко или много корумпирани граждани на Република България. Значи от всички трябва да изберем тези които най-много стават за това да ни управляват! През последните две години се убедихме че тези които обявигха ГЕРБ за корумпирана партия дойдоха и управляваха с още по-голяма корупция! Нещо повече не само да изберем по-малко корумпираните ами и такива които могат (имат потенциала) да управляват държавата. Тоест от всички злини трябва да изберем най-малката! Е сещате ли се се как?!
  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 Много си зле майна!

    4 6 Отговор

    До коментар #105 от "Пловдив":

    Спомни си как си ръкопляскал на Либийските другари, на Анголските другари….днес си станал расист и биеш негрите! Не искам да те знам и плюя на такива като теб!

    Коментиран от #125

  • 109 резервист

    11 3 Отговор
    Хем си прав хем не си, професоре. Прав си че в България има корупция и то голяма. Къде я няма обаче? Дори един от водещите ЕС политици беше уличен! Но пък не попада в "Магницки". Нима огромната сравнена с нашата корупция в Украйна прави впечатление на някого? Но там пък има дебела американска връзка. Прав си че изглеждаме зле в очите на ЕС. Само че този саюз гледа към нас с "широко затворени очи". Проблемът с "единтитетот" и "бугарски фашисти" бил неразбираем за ЕС А питаха ли някого? Да не би да не знаеха с кого си имат работа, когато се прегръщаха с тиквата? Да бе да! Прав си че ако не харесваш някого, просто трябва да "не си играеш с него". Това значи ли че трябва да му крадеш собствеността и авоарите и да го ръчкаш с пръчка? Прав си че за САЩ сме една бълха в козината. Само че тези бълхи станаха толкова много, че те само се дръгнат напоследък. И гледат върху кого да се отръскат. За сега върху ЕС.
  • 110 Сериозно ли

    5 3 Отговор

    До коментар #61 от "Нексо":

    Не са точили пари, но имат да връщат милиони на хората от 17 щата. Като пишеш лъжи, вярваш ли си?
  • 111 М.Иванов

    7 12 Отговор
    Съгласен на 100% с публикацията. Свърши им търпението на хората Американския посланик го каза в прав текст:хайде де,от 2009 един закон не можахте да приемете".С шенген и магнитски ни го повториха.Следващия момент ще е да дръпнат Румъния, ще опънат оградата по дунава и ще ни отсвирят.Дано само не ни върнат визите че ,ще станем за кашмер.
  • 112 Много

    11 5 Отговор
    мрачно гледа народният любимец, явно е разбрал най накрая, че рано късно се плаща за всяка гяволия. Той го играеше много ербап голям гявол, но забрави, че винаги има и ебигяволи!
  • 113 Класика

    13 3 Отговор
    А така...... Да помислим....
    Бях на всички стачки до дълбока зима против Гешев и сие!..., Но какво значи глобален свят!? Съмнителни раси,черни русалки и елфи,родител 1 и 3 и 2,обратеняци,ел коли които са най опасни за озона и въздуха,доказана престъпност на Байдън,секта-пионки Урсула Трюдо Макрон Шолц Нехамер и сие,въоръжаване на Украйна и победа на сектата дори ако трябва да се воюва до последния Украинец! Приемане декрет за ядене на хлебарки и котки!? И ни ръководи акушерка родила 7 деца! Та тя е зла и луда,хормоните и отдавна са откачили! Това ли ни чака
  • 114 Сандо

    8 4 Отговор
    Петното е очевадно на снимката по-горе. Друго няма.
  • 115 гост

    3 6 Отговор
    Ако още не ви е срам, че сте българи - скоро ще стане. По-глупавичkите схващат по-бавно.
  • 116 КФН

    3 6 Отговор

    До коментар #2 от "Светът не се нуждае от Сащ":

    Само Русия ли има право?
  • 117 Веспа

    8 1 Отговор
    Само предатели последните 30+ годинки
  • 118 Стоян

    6 1 Отговор
    Така ще е докато велосипедът ни е по мил от принципа.Като ни откраднат колелото вой до небето,всички телевизии с часове показват гадните извършители /не,че не е гадно/,а когато някой ни каже,че са ни крали с милиарди години наред реакция никаква.
  • 119 Фактически

    2 3 Отговор
    сте прави за петното оформено с цвят и големина колкото тиква! За другото - DW като извор на западняшката пропаганда ! ( И ПАК НЕ СИ НАПИСАЛ ИМЕТО СИ , АНОНИМЕЦО! )
  • 120 копи пейст

    5 7 Отговор

    До коментар #83 от "Мнение":

    За първи път ГЕРБ се опита да размаха пръст на държавата мафия - политици, магистрати, бандити. Е, няма как засегнатите да протестират явно за това, в Европа сме, все пак. Но обърка много сметки. Сега всичко това ще ни струва скъпо, няма как да ни се размине на всички нас. С няколко дребни скандала, хитро спретнати от „протестиращи” въобще няма да се учудя, ако един ден се окаже ген. Б. Борсов в затвора. И то не, че би станало кой знае какво, а за назидание за всеки следващ, който дръзне да се опълчи срещу системата. Ако изпуснем момента сега, за дълги години напред бетонираме статуквото. Много от нас виждаме това според последните социологически проучвания., но ще можем да помогнем единствено с масово гласуване за ".............. ЕВРОПЕЙСКО РАЗВИТИЕ на БЪЛГАРИЯ" на парламентарните ИЗБОРИ.
  • 121 БАЦЕ ЕООД

    11 4 Отговор
    пълни глупости, от 18 години живея в чужбина, на никой не му пука за нас...
  • 122 гласоподавател

    9 10 Отговор
    Само като си спомня че Кирчо рекламираше Радев на последните избори и се изпълвам с решимост да се явя на изборите и да гласувам за ГЕРБ.
  • 123 Стара планина 3 степен

    3 4 Отговор
    Aзъ ке гласуем за Мустафата.
  • 124 Българин

    14 3 Отговор
    Дойче зеле пише пак глупости за България, защо не пише за корупцията в ЕС- ваксините на Пфайзер , на мъжа на Урсулата фон дер лайден- за милиарди евро похарчени от ЕС, за да има по 4 дози на човек , даже и бебетата са в сметките на болните брюкселски мозъци.Крайно време е да престанат да ни мачкат, а да изчистят боклуците от собствения си двор.Разбира се това важи и за големия борец против световната корупция-Сащ.В това отношение синът на Байдън също трябва да бъде включен в списъка Магнитски, заради съмнителни бизнес отношения в Украйна.Разбира се тази тема я спотайват и я крият като бълха в гащи.
  • 125 Пловдив

    15 2 Отговор

    До коментар #108 от "Много си зле майна!":

    Не бия никой , нито съм расист , а просто реалист...а на теб след като са ти толкова мили джендърските истории , аз лично само мога да те съжалявам , че си прекратил с мисловния си процес...Аз съм за България да остане на българите...Не желая нито Американците , нито Руснаците да ми дърпат юздите постоянно и аз да се радвам на това...ние нито сме сакати , нито гърбави българите за да не можем сами да се справяме и оправяме със собствената си държава...и когато сме поканили някой от чужбина в нашата страна да прави бизнес , нека той се напасва спрямо нас , а не ние като някакви подлоги да се продаваме за стотинки !
    Но , когато ти дойде гостенин у вас и той вместо да ти е благодарен ти оправи жената......това не трябва да се допуска !!!

    Коментиран от #136

  • 126 Ало

    8 2 Отговор

    До коментар #17 от "Дъмгосани":

    НА КАКВОТО СИ ПОСТЕЛЕШ, НА ТОВА И ЩЕ ЛЕГНЕШ НО СКОРО И ТОВА ЩЕ ВИ СЕ ОТНЕМЕ ЗАЩОТО БРАТЯТА И СЕСТРИТЕ АФРИКАНЦИ СА ВСЕ ОЩЕ ГЛАДНИ И ЖАДНИ.... ЧЕРНА ЕВРОПА
  • 127 ИСТИНА

    14 5 Отговор
    27 СТРАНИ ЧЛЕНКИ В ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ КОИТО ПЛАЩАМЕ МУЛТИ МИЛИАРДИ ЕВРО ГОДИШНО ЗА ДА ХРАНИМ ЗАПАДНИТЕ МЪРЗЕЛИВЦИ И ПО СПЕЦИАЛНО АФРИКАНЦИ, АРАБИ ТА ДОРИ И НАГЛИТЕ И МЪРЗЕЛИВИ УКРАИНЦИ, А СПРЯМО НА НАС НИКАКВО УВАЖЕНИЕ И ПО СПЕЦИАЛНО КЪМ БЕДНИТЕ БЪЛГАРИ.... ЗАЩО???....ЗАЩО???....ЗАЩО???.... ВЪН ОТ ПРОКЛЕТИЯ ЧЕРЕН И АНТИ-ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ

    Коментиран от #138

  • 128 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 129 Антикомунист

    5 8 Отговор
    Ами тия всички проблеми , които редиш станаха точно затова , че ревахте по площадите като магарета заедно с президента не си давахте сметка какво може да стане. Е видя се какво стана, късно е да си посипвате главите с пепел

    Коментиран от #156

  • 130 НАЙ -ОЛЕМИЯ МАГНИТ ЗА ПАРИ

    8 3 Отговор
    ПЛАЧЕ ЩОТ НЕ МОЖЕ ДА КРАДЕ ....... В ЗАТВОРА ЩЕ МУ Е НАЙ - ДОБРЕ !
  • 131 ГОРАНОВ ГО НАМАГНИТИХА , РЕД Е НА ТИКВАТ

    12 6 Отговор
    .................................
  • 132 ЧАКАМЕ МАГНИТ ЗА МУТРАТА !

    11 7 Отговор
    ШЕ ИЗБЯГА ВИ КАЗВАМ !

    Коментиран от #155

  • 133 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 134 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 135 жозеп борел

    14 4 Отговор
    крадецът вика дръжте крадеца,европа да погледне в огледалото за да види кой е корумпиран

    Коментиран от #137

  • 136 Лъжеш куче!

    9 10 Отговор

    До коментар #125 от "Пловдив":

    Не желаеш Независима България! Желаеш я отново в краката на русия! Днес България е равноправен член на ЕС! Има право на Вето, на Глас….може да напусне този съюз ако пожелае, а не да бъде смачкана както Чехословакия и Унгария когато пожелаха да напуснат Съветския Блок!!! Посочи ми една независима държава в Европа, на която искаш да приличаме. И да, расист си точно толкоз колкото и хомофоб! Дори не знаеш значението на думата Gender. И да, плюя на тебе и на такива като тебе!

    Коментиран от #152

  • 137 Европа се бори с Корупцията!

    9 3 Отговор

    До коментар #135 от "жозеп борел":

    У нас се прикрива! Там е разликата!
  • 138 Ти да видиш!

    5 1 Отговор

    До коментар #127 от "ИСТИНА":

    Западните мързеливци си направиха живота като в приказка.Позволяват си подесетина дни годишен отпуск.Раборят съвестно и успешно и затова поганци от цял свят бягат при тях захранила.Мързеливите полипи,търтеи и самозванци са като нашите РОМИ...
  • 139 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    7 13 Отговор
    Само че докато Борисов управляваше България беше на много високо ниво и всички го хвалеха и му се радваха. И понеже мафията не можа да го смачка, продължават да пишат глупости. Те хората не са глупави и кьорави...
  • 140 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 141 Ха ха

    14 4 Отговор
    Скандална статия.Тези жълтопаветници отдавна са предали и продали страната ни.Дичев.кокорчо е завлякъл колегите сиупълен аферист.По време на делата му за кражба на софтуерен продукт от съдружниците си склйчва споразумение с тях и им плаща дължимото.Само че вече е дамгосан като нелоялен биснесмен и никой инвестиционен фонд няма да работи с него.Няма друг изход и се връща в България да мърсува тука безнаказано.Защо го няма в списъка Магнитски,защото е наше куче.Прокопиев защо го няма,нима е цвете за мирисане?Просто вече безкрупулно ни управлява Козек.Трябва всички с бюлетините да им покажем,че неможе така.Трябва тези НПО да бъдат забранене,Америка зъ България също.Орбан го направи и миряса страната му,а ние още ще търпим тези измекяри като Дичев да ни дават акъл
  • 142 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 143 Пенсионер

    5 15 Отговор
    Искаме си предишното управление на ГЕРБ. Пенсията не ми стига само за мляко и яйца. При ГЕРБ имаше пари за всичко и беше спокойно.
  • 144 Последния Софиянец

    5 14 Отговор
    СЛАВА НА ГЕРБ И БОЙКО БОРИСОВ.
  • 145 честен

    9 0 Отговор
    ДА...ДА..
    Страна на престъпници като тези от снимките...и други комунистичести
    отрочета...страна на престъпници "застрахователи " и мутри като Алексей Петровци ,
    Ковачки, тимаджии и какви ли още не..... всичко е толкова жалко
    Но явно така ни се пада
  • 146 Ха ха

    6 7 Отговор
    Дичев,изчадие адово,не четеш ли,не се ли интересуваш,Украйна е към своя край.САЩ използваха такива продажници като тебе,вкараха Украйна във война благодарение и на Зеленски,един евреин,клоун и наркоман да даде страната си на САЩ за плдарм и да бъде унищожена.Хареса ли ти управлението на Простия Киро,че пак ни насочваш натам.Продажници сте вие,жълтопаветници.Дано ви приседнат на гърлата грандовете от Козяк.Украйна ще бъде разченена на парчета и може би ще престане да съществува,а ти ми говориш нещо друго,светло бъдеще.А то това бъдеще ще е като украинското ,ако ти си ни пътеводната звезда.Нахалници,безмозъчни.Ще ви следя какво ще ни кажете след погрома на Украйна и победата нъ Русия
  • 147 Искрена

    6 4 Отговор
    Нужен е безпощаден бой по огнищата на ро9дната корупция! БЕЗславното социалистическо минало с генезиса на корупция под формата на връзки и привилегии за верноподаниците на властта, т.е. на компартията. Днес техните потомци врещят срещу всичко, застрашаващо корупционния им рай, т.е. ТРЕСАВИЩЕ, и с нокти и зъби бранят стожера на цивилизационния упадък - Кремълския самодържец! Поредният руски агресор, самообявил се за "миротворец" и НАПЪЛНО САМОДИСКРЕДИТИРАЛ СЕ.
  • 148 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 149 Пешо от Ямбол

    2 9 Отговор
    Типична русофили.стична статийка. Колкото повече плюете по ГЕРБ-СДС, толкова повече ще гласуваме за тях. Да ги отвеем на изборите !
  • 150 Читател и зрител

    9 0 Отговор
    Петното е на снимката.
  • 151 13675

    4 2 Отговор
    Браво, точна статия. Истината е такава, нека изгони петната на България
  • 152 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 153 интересно

    2 3 Отговор
    какъм е стимулът във финикийски знаци за подобни писания - злобата просто струи, подхранвана от омраза и завист - няма значение, че това си е изопачаване на събития и хора, важно е да го докара до целта на поръчката
  • 154 точно

    4 3 Отговор

    До коментар #83 от "Мнение":

    и не бе чак толкова отдавна откак цялата Еврокомисия бе уволнена заради корупция!
    А американците, след като са така сигурни в доказателствата си(или също са от чичко Гугъл?), не искат да ни запознаят с тях и да ги предадат на прокуратурата - какво ги спира, възможността да се опровергаят ли или да не им ги откраднат? И как са се сдобили с тях,след като никой не е разследвал тука, а са формулирани (вероятно с помощта от "добрите") някъде в родните партийни централи и са ги уверили във верността и законността на информацията - и ако се огласят, ще се види тяхната несъстоятелност или откровена лъжа? Никога няма да повярваме без да разберем на какво основание са вписани в този списък някои от хората (за други като Черепа вече си е ясно),след като например по повод предишния списък съдът доказа,че не са истина за Пеевски например
  • 155 и защо

    3 6 Отговор

    До коментар #132 от "ЧАКАМЕ МАГНИТ ЗА МУТРАТА !":

    да бяга - нещо доказали се да е крал,изнесъл, убил, излъгал и т.н като повечето политици? Или не можете да му простите,че не постъпва като всички други да се хвърля да купува скъпи имоти с тоалетни, яхти,коли,не носи костюми Версаче и прочие, а си стои в къщичката от родителите и не показва благосъстояние, а това май много дразни някои среди?! Много дразни очевидно, трябва да е виновен и ще правят всичко да го докажат, като го повтарят постоянно??Ами първо го докажете, иначе само му вдигате рейтинга, ако не сте го разбрали досега!
  • 156 да, видяхме

    1 5 Отговор

    До коментар #129 от "Антикомунист":

    как дойдопа не само алчни,но и нагли - лъжат без да им мигне окото цялата нация и дори да се покаже лъжата им, не се впечатляват - нищо не е станало,това е нормално за тях,така са възритавани от детството! А и имат добри учители на изток - във всяко учреждение от държавната руска администрация първи со плащаш рушвета и после ти вършат работата, за която си отишъл и за която получават заплата! и това е истина, доказана от много наши бизнесмени, отишли там да правят бизнес! Това ли искат да въведат и у нас законно?
  • 157 ЛегнаЛангеЛ

    11 2 Отговор
    Борисов е един уникален ПРОСТАК ! Не стига това , но той не го и крие , а даже ни го натрапва непрекъснато , нагло и брутално !
  • 158 ЛаТераЛен ТУУЛ

    8 3 Отговор
    А защо Бойко го няма в списъка МАГНИТСКИ ? Най-големото корумпе , познато от всеки , стои все още недокоснат !
  • 159 Рико

    4 3 Отговор
    Сащ стрелят с халосни патрони.
  • 160 Стоичо

    1 2 Отговор
    Рова са халосни патрони,баи ти ганьо несе страхува
  • 161 бонго-бонго

    8 1 Отговор
    Много грозен и стар е този на снимката.На бас че самолета му не може да лети щом не може дори и да се избръсне.
  • 162 С часове

    4 2 Отговор
    Законът Магнитски е манна небесна за такива наколенкаджии като Ивайло Дичев. Магнитските наколенки са много удобни при близана на краварски дупита - може да ближиш с часове без да те заболят коленцата... Ивайло.
  • 163 4445

    6 1 Отговор
    По долна куртизанска платена статия не съм чел.
  • 164 С часове

    5 2 Отговор
    Законът Магнитски е манна небесна за такива наколенкаджии като Ивайло Дичев. Магнитските наколенки са много удобни при близана на краварски дупита - може да ближиш с часове без да те заболят коленцата... Ивайло.
  • 165 Защо

    5 3 Отговор
    Защо някога като виждах на протестите в чужбина да пишат ЯНКЕС ГО ХОУМ не можех да си обясня какво искат тия, нали именно в САЩ е истинската демокрация? Днес вече не се чудя също протестирам срещу наглостта на американската дипломация.
  • 166 гого

    6 0 Отговор
    Докато не влезнат в затвора комунистиииите,Борисов, Догааан и много други.Народа ще страда ,заради тях.
  • 167 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 168 СМЕШНА СТАТИЯ

    0 1 Отговор
    Политиците се сменят за да дойдат следващите крадци. Народа си тегли хомота и нищо хубава не го чака. Както каза кокорчо от трибуната на НС - да го ду.ат бедните.
    Това е положението!
  • 169 Богданв

    0 0 Отговор
    Чета,коментарите и си задавам въпросът"заслужава ли си да споделияме гледните си точки"??? Да,но като познавам "нашенецът",каквото и да,кажеш все ще бъдеш .......?????? Но
    приключвайки,споделям казаното от коментаторите 30 и 32 , което за мене,е РЕШЕНИЕ на проблемите,които съпътстват нашето ежедневие !!!!??.
  • 170 Румяна Бойчева

    1 4 Отговор
    Всички приказки за Господин Бойко Борисов и Господин Гешев,са компромат.Къщи в Испания по света къде още ?Измислени Мата Хари.Искам да Ви кажа,дами и господа.Отдавна враговете на Господин Бойко Борисов и ГЕРБ,замисляха как да опетнят репутацията на Един Невинен Човек и Велик Политик.Бивши корумпирани ченгета ,които са разпитвани по това 12 годишно Управление на Борисов и ГЕРБ,застанаха на една страна с Олигарси ,Престъпници вкараха контингент от чужбина ,готови платени български граждани ,които оглавиха Протестите уж Народни възтания ръководени от Олигарха Господин Божков Черепа и неговите помощници в Република България.Каквото и да говорите истината е ,че Всичко беше един Куклосклан едно отмъщение на Олигарси и жалки отхвърлени бивши моделки и те подобни незначителни хора изпълнени със злоба типична за последните години в Република България.Хакери ,подслушвания на телефони.Хакерски Програми,незачитане на човешките права последните две години.Високи Нива на Корупция,невъзможни цени по магазините ,в резултат на всичко това Господин Бойко Борисов,арестуван унижаван обиждан заедно с ГЕРБ ще се зазавърне ,като Премиер на Република България,заедно с Правителство на ГЕРБ.Добро утро от мен.
  • 171 ДО ФАКТИ

    3 0 Отговор
    Хубаво е, че има коментари, за да си сверявате часовника.
    И да следите обществените нагласи и настроения, които изобщо не съвпадат с вашите.
    Но важно е кой плаща, той поръчва музиката. Българска поговорка.
  • 172 Надежда

    2 1 Отговор
    Крайно време българският народ да се съвземе от дълбокия сън,да си извади главата от пясъка и да помисли за децата които са бъдещето на България,за родината и за достойнството си,а не да живеят ден за ден в апатия и незаинтересованост.
    Всичко зависи от всички, от всеки един от нас и никой няма право да си казва нито да си помисли даже,че нищо не зависи от мен.
    Всеки българин трябва да живее с мисъл, че всичко зависи от него и е длъжен да има принос за развитието и благосъстоянието за бъдещето на децата на България
  • 173 Анонимен

    1 0 Отговор
    Всичко трябва да започне от всички нас. А кой ще е на власт хората им е все едно. Никога външни врати по ТЖ не се заключваха и бе чисто по входовете. Днес не се заключваха от много години и кой мине уренирал е в мазето и мириша на урина, който е с хроничен алергичен ринит усеща миризмата. Иначе казано всички се борят за ПАРИТЕ
  • 174 Кафявата чума се завръща

    1 0 Отговор
    Там е работата,че така наречения демократичен свят покафеня, което явно Дочев не види!
  • 175 Ганю

    0 0 Отговор
    А че политиците от прехода 33г са корумпирани това е вярно
    Сащ са прави в оценката си това е така
    дотук не сме направили нищо мафия и далавери
    Европа не са будали наливат пари а вие ги крадете
    как мислите всичко си има край
  • 176 DW и Ивайло Дичев!! Демагози!!

    0 0 Отговор
    Ни ще си останеме все така Бедни с Шанген и Евро, на Австрия и Европа, и трябват Болногледачи и шофьори, толкова им трябваме, а и Чистачици им трябват!!И да спираме до някъде Бежанците!! Ни си уставаме в третия свят!!
  • 177 ганю

    0 0 Отговор
    от 15 г БългариЯ СЕ УПРАВЛЯВА ОТ ТЪРГАШИ И ЗАДНИЦИ ЗАТОВА Е ТАКА
    ВСЕКИ НАРОД СИ ЗАСЛУЖАВА УПАРАВЛЕНИЕТО