Тема: Украйна

26 Февруари, 2023 10:00 2 538 93

Колко време е необходимо за разрушаване на култа към Путин?

  • сърбия-
  • култ-
  • владимир путин-
  • русия-
  • балкани-
  • война-
  • украйна-
  • сърби-
  • косово-
  • нато-
  • александър вучич-
  • санкции

Сегашното правителство все повече дава сигнали, че може да въведе санкции срещу Русия

Колко време е необходимо за разрушаване на култа към Путин? - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Сръбското правителство, оглавявано от Сръбската прогресивна партия на президента Александър Вучич, може да промени общественото мнение за руския президент Владимир Путин със същите средства, които Вучич използва, за да го изгради, и ако кампанията не е агресивна, брутална и нереалистична, това ще отнеме пет години, смятат събеседници на вестник "Данас", пише БТА.

Сегашното правителство все повече дава сигнали, че може да въведе санкции срещу Русия, но в същото време е наясно, че около 80 процента от сръбските граждани са против това, както и че популярността на руския президент е висока, само процент под тази на Вучич, както показа проучване на Демостат, извършено миналата година. Така възниква въпросът как правителството ще смекчи позициите на проруската част от обществото и колко време ще отнеме това.

Още новини от Украйна

Тези дни медиите съобщават за проучване на общественото мнение на унгарската компания Цепер, което показва, че популярността на Путин в Сърбия и в още 11 страни от Централна Европа рязко е намаляла. Намаляла е и популярността на американския президент Джо Байдън, а 83 процента от хората в региона искат прекратяване на огъня или мирно споразумение за Украйна. Проучването показва, че независимо от войната, в половината от страните в региона Путин има по-голяма подкрепа от Байдън, въпреки че през последната година тя бележи значителен спад. Сърбите все още имат най-положително мнение за Путин - 59 процента от анкетираните.

Демостат писа неотдавна, че протестът на крайнодесните на националния празник на Сърбия, 15 февруари, е символично начало на разрушаването на култа към Путин и ясен завой на сръбската външна политика към Европейския съюз и Запада. Демостат писа още, че пропагандният апарат на правителството е включен и сега може да се очаква постепенно намаляване на подкрепата за Путин и за агресията на Русия срещу Украйна. Ивана Петрониевич Терзич, журналист от Демостат, казва за "Данас", че сегашното правителство може да промени общественото мнение, което досега беше обърнато в положителна посока предимно към Русия, и да разруши култа към Владимир Путин.

"Вучич може да разруши мита за Путин и Русия със същите средства, с които го изгради преди десетилетие, като разчита на твърда подкрепа от страна на проправителствените медии. Изглежда, че пропагандната машина вече е задействана и когато заработи на пълни обороти, ще се включат представители на управляващата коалиция, проправителствени електронни и печатни медии, както и личности от политическия и обществен елит. Те ще работят заедно, за да разбият мита за Русия и Путин, за да създадат привидно единодушие на всички в обществото, от политици до интелектуалци", каза тя.

Социалните психолози напомнят, че гражданите формират своите нагласи според много ясни пропагандни политически и медийни планове, посочва още тя.

"Така както медиите разпространяват нова информация, различни интерпретации, коментари и ценности, така се променя общественото мнение. Разбира се, твърдите поддръжници на определени идеи като цяло остават на позицията си, докато меките преливат в посоката, към която ги насочват медийните наративи. Такава промяна в общественото мнение е възможна, дори и за много кратък период, това ни учи историята, както нашата, така и световната", каза Петрониевич Терзич. Трудно е да се каже за какъв период от време култът към Путин в Сърбия може да бъде разрушен, тъй като нужното за това време ще зависи преди всичко от интензивността на кампанията, която вече е започнала, допълни тя. Директорът на социологическата агенция Фактор плус Владимир Пеич смята, че времето, необходимо за "разрушаване" на популярността на Путин ще зависи от интензивността на кампанията. Според него в реални условия за това ще бъдат необходими пет години, ако кампанията не бъде брутална, агресивна и нереалистична.

"Популярността на Путин не се появи за една нощ. В началото на 2000 години и по-късно той беше хит не само в Сърбия, а и по света. Популярността му в Сърбия се увеличаваше с всяка година, тя бе подсилвана не само от сегашните управляващи, а и от предишните. В западната част на света тази популярност спадна, това ще стане и у нас, но този наратив трябва да бъде по-различен. Не казвам, че някой трябва да го критикува и да го сложи на позорния стълб, но тъй като от дълго време неговата личност и дело бяха възхвалявани не само от страна на властите, а и на опозицията и във всички сфери на обществото, за това ще бъде необходимо време и малко повече реалистичност", обяснява Пеич.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 33 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Когато изнасяме 1година

    17 11 Отговор
    на Западът
  • 2 Сменям си ник-а

    51 20 Отговор
    Краварите се борят за демокрация а руснаците за справедливост.
  • 3 Професора

    51 12 Отговор
    Култа и образа на добрата Америчка руснаците го разрушиха в Окрайна и Грузия катомги разобличиха пред цял свят какви са интриганти и как сглобяват войни

    Коментиран от #87

  • 4 ЦЕЛИЯ СВЯТ

    50 14 Отговор
    Разбрахме какви спонсори на фашизма са от ЕС и ФАЩ.

    Коментиран от #58

  • 5 Путин е ВЕЛИК

    52 18 Отговор
    Най мислещият политик в света.Слава на РУСИЯ И БЪЛГАРИЯ

    Коментиран от #31

  • 6 Пич

    48 11 Отговор
    Стига глупости ! Украинците вече мобилизират женски батальои , с циничното обяснение , че така способстват за междуполовият паритет ! Тоест - да не оставят повече живи украинки , отколкото украинци ! Нагло , и цинично !!!

    Коментиран от #86

  • 7 Голям зор

    18 38 Отговор
    Много путинари в БГ се на държавни хранилки.Правят нищо за пари.

    Коментиран от #61

  • 8 Реалист

    36 13 Отговор
    Със вс които съм говорил и коментирал обстановката в Окрайна са на мнение, че САЩ са виновни което значи, че култа към САЩ е разрушен.
  • 9 Сръбите са оръжието на путин на Балканит

    17 26 Отговор
    Само чакат сигнал от ватниците и сръбете ще ни ударят в гръб, както 1885г. !
  • 10 Йорго

    37 10 Отговор
    Защо изобщо си правите труда да ни промивате мозъците Береееееее?!

    Коментиран от #27

  • 11 Украин4е

    30 12 Отговор
    В учебниците по история ще пише как от САЩ използват окраински маргинали като Зеленски и хунтата му за да нападнат Русия.
  • 12 Майна

    32 12 Отговор
    Всъщност Америка постави бомба на предната веранда на Русия и сега Русия трябва внимателно да обезвреди проклетото нещо. Самата шега беше само последната в дълга поредица от глупави американски военни изстъпления, които завършиха с унижение за нас, последното фиаско в Афганистан.

    В най-добрия случай този в Украйна — който наистина започнахме през 2014 г. — е на път да потопи НАТО, да потопи Европа в студ и мрак и да извади САЩ от бизнеса като водеща суперсила в света.

    Опит за самоубийство или убийство?
    Междувременно Америка бързо се разпада на вътрешния фронт. Опит за самоубийство ли е или убийство? Малко е трудно да се каже.
  • 13 Хиляди рускини в България

    12 6 Отговор
    обожават путин!
  • 14 Укропат

    30 9 Отговор
    Пропагандирате. Вдигате му рейтинга. Забраняваме да публикувате статии и снимки на великия. Ще пускате само шефчето. Шефчето с Урсула. Шефчето с Борелката. Шефчето с Рики Бунак. И най вече шефчето с БайПампер. Може и шефчето свири на пиано с оня си работа и шефчето смърка материал.
  • 15 Сори сорос.ня

    34 13 Отговор
    Президента Владимир Путин вече е символ на доброто и справедливото, и свободата като Че Гевара и Махатма Ганди

    Коментиран от #38, #42, #44, #72

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Хахаха

    26 10 Отговор
    Сатанистите извращават както винаги. Те имат напълно тоталитарен, сектански култ към Зеленски. При това, самите елити само го използват, но се стараят да внушават на масите тоя култ.
    Руснаците нямат никакъв култ към Путин. Те са минали през всичко и са направили изводи. Много са смешни еврототалитаристите със своя патос в речите си, със своето лицемерие. Руснаците се смеят над това.
  • 18 Майна

    21 12 Отговор
    Идиотизмът на ,,бандата банкови гешефтари,, не разбират , че МАСИТЕ ще встанат , когато се стигне до там, че да немогат да си купят ХРАНА.....
    Това е , и то идва...
    Гладът на ,,разглезените европейци,, ще взриви Тъмната ,,кабала,,

    Коментиран от #25

  • 19 Тарзан

    7 17 Отговор
    Колкото каже Китай,руското управление=🚾
  • 20 Реалист

    31 9 Отговор
    Само като прочетеш подкрепа за Байдън в Сърбия и ти става смешно. Сърбите са наясно, че Джоузеф Байдън 1999 държи Сърбия да бъде унищожена.
  • 21 УКРАЙНА🇺🇦ха ха ха

    13 28 Отговор
    Много време рашиста е свикнъл да живее като животно и непрекъснато да е в мизерия.

    Коментиран от #54

  • 22 Българка

    14 33 Отговор
    Аз не разбирам как толкова много русороби могат да подкрепят, агитират и възхваляват един обикновен убиец, тиранин, психипатиючн диктатор и терорист? В тази война на Путин е ясно кой е агресора- РФ и коя е жертвата- Украйна
    Най-човешка ценност е да подкрепиш и помогнеш на жертвата и да осъдиш насилника

    Коментиран от #36, #73

  • 23 Желко Драшич

    19 10 Отговор
    Сърбите не са българите да си обичат и подкрепят поробителите и да търпят колаборантски американски правителства и западни марионетки дажим определят.
  • 24 Българин🇧🇬

    15 6 Отговор
    БТА е една мр.ша която изпълнява поръчения какво да си съчиняват
  • 25 Китай

    10 14 Отговор

    До коментар #18 от "Майна":

    Ще осинови русия и ще я дундурка здраво😄
  • 26 Маиндконтрол

    22 7 Отговор
    Може ли аз да отговоря.Необходимо е хората да са тъпоумни с повърхностно мислене (капиталистиевроатлантици отговарят на горното условие на 100%) тогава вашата пропаганда ще стигне до тях и ще мислят както вие искате както вашите медии и псевдоексперти им внушават.Казано накратко единствения съюзник на колективния запад е глупоста на хората.

    Коментиран от #70

  • 27 Хахаха

    11 0 Отговор

    До коментар #10 от "Йорго":

    Спуснаха им опорките. Обаче тези опорки разчитани на други общества , в други страни, и се прилагат универсално. В България хората минаха през соца, където промиваха мозъците на хората по малко от сега, но имунитетът остава към лицемерие и безпогрешно се разпознава. Нима нямат някакви институти на запад, които проучват менталитета на хората в различните страни?
  • 28 !!!?

    16 15 Отговор
    Лилипутът - Богатир !!!?

    Коментиран от #47

  • 29 4000

    19 6 Отговор
    В БТА няма нищо българско както и в повече Интернет странички които се подвизават като уж новинарски сайтове вс.са подлоги на Козяк и получават пари за антируска пропаганда.
  • 30 ГОРСКИ

    20 6 Отговор
    А бе братя Сърби забравихте ли как Америка и Европа ви бомбардираха !!!!!!!
  • 31 Так мисли

    6 6 Отговор

    До коментар #5 от "Путин е ВЕЛИК":

    И Хитлер ,най казваш и на него,значи ама той поне държави континенти а твоят най мислещ селца и градчета,ми какво да ти кажа трагедия....😵
  • 32 Майна

    16 5 Отговор
    Пак от американски медии:
    ,,Не сме на първата, а на деветата годишнина от войната в Украйна, която беше отприщена през февруари 2014 г. с държавния преврат под ръководството на САЩ и НАТО. Говорейки от Варшава, президентът Байдън обеща да „застане до президента Зеленски, независимо от всичко“. Той е повторен от президента Мелони, който, обръщайки позицията, заета през 2014 г., увери Зеленски, че „Италия ще бъде с вас до края“. Това са тревожни твърдения, като се има предвид реалната възможност конфликтът да доведе до ядрена война, която би била краят не само на Европа, но и на света. Украйна е способна да произвежда ядрени оръжия и със сигурност в Киев има хора, които преследват такъв план.,,

    Коментиран от #91

  • 33 провинциалист от провинция Тракия

    13 5 Отговор
    Култът към Путин е изфабрикуван и се раздухва от медиите. Извън тях култ няма.
  • 34 Сандо

    9 8 Отговор
    Сърбите,ако все още чавка не им е изпила акъла,да се поогледат в съседите си и тогава да решат имат ли сериозна причина да се врат в кочината,наречена за заблуда на стадото Европейски Съюз.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Майна

    17 7 Отговор

    До коментар #22 от "Българка":

    Каква беше реакцията на ,,демократичните,, когато запалиха български журналист на Майдана..
    Когато ,,бомбиха,, мирните жители на Донбас..
    Когато се изгради Алеята на ангелите,, щото аз съм я ВИЖДАЛ!!!!
    Когато са питали на съдебен процес във връзка с ,,лагерите на смъртта ,, в Германия , жител на градчето ,до което е бил , дали не са ВИЖДАЛИ....
    Той отговорил- ,,Ние не гледахме ..натам,,..

    Коментиран от #39, #45

  • 37 8888

    16 6 Отговор
    В България всичко е скъпо защото от 14 години ви управляват американски слуги.
  • 38 нашия

    7 1 Отговор

    До коментар #15 от "Сори сорос.ня":

    забрави да добавиш и Васил Левски,защото Че ства толкова известе след като се запознава с деиноста и идеите на Левски.....и тогава решава да приложи неговите идеи за освобождение в Америка Латина.....
  • 39 Виждал си

    4 11 Отговор

    До коментар #36 от "Майна":

    На баба си гащите.
  • 40 Ха ха ха

    8 15 Отговор
    Култът към Путин-ка ще изчезне тогава, когато изтрезнеят ватенките за няколко дена...... Проблема е, че алкохолизма е зависимост......и изтрезняването и осъзнаване на реалността след това е невъзможно...... поради новава саканчика с алгахолу....
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Помним как е било

    5 1 Отговор
    Долни к..ви са тия
  • 44 нашия

    10 1 Отговор

    До коментар #15 от "Сори сорос.ня":

    А Г ганди е големец на големците без аналог в световната история ....освобождава страната си от окупация без да пукне пушка,,,,,
  • 45 Кажи ми името на

    1 9 Отговор

    До коментар #36 от "Майна":

    Този журналист.

    Коментиран от #48

  • 46 СОРО СНЯТА.....

    12 7 Отговор
    Колко време е необходимо за разрушаване на култа към Путин?..................НЕ СЕ НАПЪВАЙТЕ . ЧЕ МНОГО ОМАЗАХТЕ ГАЩИТЕ..!!!!!
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Майна

    12 3 Отговор

    До коментар #45 от "Кажи ми името на":

    Българинът Иван Милев
    ,,Иван Милев е активен деец на Асоциацията на българите в Украйна, представляваща няколкостотинхилядната българска общност там. Той става председател на Запорожкото градско българско дружество „Св. Св. Кирил и Методий“, гр. Запорожие, където съдейства за поставяне на паметните знаци при Вознесенския археологически комплекс, за който има предположения, че може да включва гроба на българския владетел Аспарух. В 2006 г. получава наградата „Човек на годината“ от Асоциацията за:

    „За многогодишна активна родолюбива дейност, за голям принос във възраждането и развитието на българските традиции и обичаи и за популяризиране на българския фолклор в Запорожка област.“
    Респект към ИСТИНСКИТЕ БЪЛГАРИ!

    Коментиран от #52

  • 49 Те да не са българи

    14 5 Отговор
    и да забравят изведнъж кой ги бомбардира само преди 30 години?! Бомбардира ги НАТО, бомбардира ги САЩ, бомбардираха ги страни от ЕС! Даже България разреши през въздушното й пространство да прелитат американски бомбардировачи... И култър не е към Путин, а към САЩ на всички любящи я страни в повече от които са донесли и още носят разруха! 😡😡😡

    Коментиран от #75

  • 50 Каква

    7 10 Отговор
    Голяма радост за Българския Русороб, да се кляна на някакъв КГБ Канцеларски Плъх.
    Но Русороб един път , Русороб завинаги .
    Че и тия се кланят и оная дърта пенсионерка Мутрофанова.
    Хахага
    Да си подлога на чужди държавници , и да им се кланяш , голяма радост за Русороба

    Хахага
  • 51 Чичак

    9 4 Отговор
    Исканията за прекратяване на огъня или мирно споразумение за Украйна не е подкрепа за Украйна а точно обратното на желанията и политиките на САЩ, НАТО и Украйна. Това е анти НАТО и анти САЩ движение спрямо което се правят опити за овладяване и изкривяване на посоката. Виждайки че хората не подкрепят войната и НАТО милитаристите започнаха да мимикрират и да манипулират .
  • 52 Иван Милев

    6 10 Отговор

    До коментар #48 от "Майна":

    Е прост руски колаборант .
    Какъв българин е тоя ?
    Руска подлога който е подкрепял руската окупация в Крим.
  • 53 Путин е от малкото лидери патриоти

    9 6 Отговор
    които живеят и работят за своята държжава и народ ,неговия живот има исторически измерения и неслучайно светът му се възхищава ,с изключение на европейското стадо

    Коментиран от #57

  • 54 реплика

    6 2 Отговор

    До коментар #21 от "УКРАЙНА🇺🇦ха ха ха":

    Като говориш за живот в мизерия имаш предвид България и обикновения българин, нали?
  • 55 Чичак

    9 4 Отговор
    Никакъв култ към Путин няма, и за разрушаване на несъществуващо нещо не може да става и дума. Хората знаят кой предизвика войната и как и това категорично са САЩ и НАТО. Съпротивата срещу прокси войната на НАТО в Украйна нараства в цяла Европа и това е факт. .........четете какво е написал професора по политология в чикагския университет Джон Миършаймър: САЩ предизвикаха украинската криза.........и т.н
  • 56 Сърбите

    4 11 Отговор
    Се усетиха ,че с терориста Путлер ,не е здравословно да си имаш вземане даване .
    Ам да вземат да изградят и култ към Кадиров и Пригожин .
    Хаха
    Да им изградят и по някой друг паметник.
    Хаха
  • 57 Хахаха

    5 10 Отговор

    До коментар #53 от "Путин е от малкото лидери патриоти":

    Путлер има исторически измерения
    Хаха
    Ще се нареди заедно с Хитлер , на първа редица .
    Хахаг
    Големи измерения .
    Хаха
  • 58 Хахаха

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "ЦЕЛИЯ СВЯТ":

    Не трябва да са говори за целите народи, като за фашисти. Не, не е така. Голяма част от хората всичко виждат и не са съгласни със сатанистските си елити.
  • 59 А ЗАПАДНИЯ КУЛТ КЪМ ЗЕЛЕНОТО ЧУДОВИЩЕ

    9 3 Отговор
    КОЕТО СЕ МЛЯСКА СЪС ВСИЧКИ ЖЕНДЪРИ ОТ ТАМ И ОТ БЪЛГАРИЯ , ДО КОГА ЩЕ ТЪРПИМ ?
  • 60 ПУТИН ТЕПЪРВА НАБИРА СКОРОСТ

    7 2 Отговор
    ШОУТО НА ЗАПАД И ТО ТЕПЪРВА ЩЕ САНКЦИОНИРА ИЗЕДНИЦИТЕ СИ - ГОЛЯМО ШОУ ПРЕДСТОИ ........................ КУПУВАЙТЕ РУБЛИ !
  • 61 Вън

    5 3 Отговор

    До коментар #7 от "Голям зор":

    ЦРУ Козяк от България! Не искаме американските войни.

    Коментиран от #92

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 ТрампЛин

    3 3 Отговор
    Далеч по-бързо отколкото Култа към личността на Й.В.Сатаналин!
  • 64 Някой

    4 1 Отговор
    Сърбите скоро няма да забравят какво им причини демократичния САЩ по предложене на сега действащия президент. Така че всичко написано по - горе ев сферата на "бля бля".

    Коментиран от #65

  • 65 ТрампЛин

    3 7 Отговор

    До коментар #64 от "Някой":

    Този който причини всички страдания в бивша Югославия, си получи заслуженото, и то след като беше предаден на съда в Хага от собствения си народ?!?

    Коментиран от #66

  • 66 Някой

    4 1 Отговор

    До коментар #65 от "ТрампЛин":

    Глупости.
  • 67 всяко общество,

    2 4 Отговор
    според хуманитарните науки, си има вътрешни проблеми. Един от начините за сплотяване, е да има нещо, като Баба Яга, сиреч лошата лошотия. Та, Вовката, съзнателно, или несъзнателно прекрасно играе тая роля в съвременния свят.
  • 68 Фейкове и маниполации на някой си от

    2 1 Отговор
    Сърбия! ТИРАЖИРАНЕ НА ЛЪЖИ!!
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 До копейковците

    5 4 Отговор
    Копейковци, кой от вас си държи парите в рубли, кой от вас кара руска кола, кой от вас ходи на гурбет в россия??? Поне един такъв има ли ???

    Коментиран от #76, #77, #81

  • 72 Ха така

    2 2 Отговор

    До коментар #15 от "Сори сорос.ня":

    Че той хитлер не е ли бил символ на доброто след като е искал да смаже агресивния болшевизъм.Не че двете идеологии не са като близнаци
  • 73 Едуард Петров

    4 1 Отговор

    До коментар #22 от "Българка":

    Небългарски, ти забрави ли, как ОСЕМ ГОДИНИ укрофашагите УБИВАХА НЕВИННИ ДЕЦА В ДОНЕЦКА И ЛУГАНСКА ОБЛАСТ НА ТЕРИТОРИЯТА НА УКРИЯ, САМО ЗАЩОТО СА РУСКОГОВОРЯЩИ?!

    Коментиран от #74

  • 74 Боби

    2 4 Отговор

    До коментар #73 от "Едуард Петров":

    Ясно е, че никога не си ходил в Украйна та да те светна да не се излагаш. 90% от украинците говорят на руски в ежедневието си. Включително и Зеленски! Те са си руснаци, които просто не искат да живеят в рассия. Ако пак не ти е ясно, ще ти го обясня по-подробно.

    Коментиран от #80

  • 75 Ха така

    2 3 Отговор

    До коментар #49 от "Те да не са българи":

    Що не кажеш защо ги бомбена и кога се намеси нато бе лъжец червен.Нали сърбите нападнаха хърватия, словения босна да си ги прибират със сила пак в мини империята югославия.Всеки може да види клипове в туба какво бяха направили сърбите босненския сараево и хърватските дубровник и ВУКОВАР.Сега руснаците се опитват да правят същото с украйна

    Коментиран от #89

  • 76 Даа!

    5 3 Отговор

    До коментар #71 от "До копейковците":

    Бъди сигурен,че максимум след 10 години,ти самия ще търсиш рубли и юани,или ще драпаш да заминеш там на работа.При условие,че си със добра специалност.Иначе прилагаш елементарни похвати,като опонент.Без грам логика. Вече си познат на цялата аудитория във сайта.Омръзна на всички с коли,вещи и рубли.Амеба- консуматор.Най добрата хранителна среда да те държат в блатото.А ти да вярваш,че обитаваш световния океан.Абе,защо изобщо си хабя времето с полирано паве,наложило гугла.

    Коментиран от #78, #79, #83

  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Руски господари

    4 1 Отговор

    До коментар #76 от "Даа!":

    Нищо руско не ползват карат си западното ,ползват само народа си за желанията си!
  • 79 ТрампЛин

    2 1 Отговор

    До коментар #76 от "Даа!":

    Страхотна логика притежаваш! Да не си Оракула от Орландовци?
  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 ДоКозякДебила

    3 1 Отговор

    До коментар #71 от "До копейковците":

    Най-малкото, което ще направя с теб е да ти счупя краката. А аз не съм копейковец. Мразя КозякПодлогите.

    Коментиран от #82, #85, #88

  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    1 1 Отговор

    До коментар #76 от "Даа!":

    Хахааа, товарищ мусор, няма да има робсия скоро, Зеленски я унищожи, любимия ви алкохолен клозет се разпада, ревете подлоги червени и кални‼️
  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Академика

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Професора":

    Май по скоро разрушиха мита за безаналоговата руска армия, за руския мир, за православието, което, като няма какво друго да предложат, ни го навират в лицето, ама без успех. Иначе вярващи трябва да има. Все пак някой трябва да гледа и слуша, Волгин, Карбовски, Вацев, Чуков и пр.

    Коментиран от #90

  • 88 Хахаха

    1 1 Отговор

    До коментар #81 от "ДоКозякДебила":

    Кажи къде си и аз сам ще дойда да ми счупиш краката.
  • 89 яяй

    0 2 Отговор

    До коментар #75 от "Ха така":

    А знаеш ли колко хървати избиваха сърби и мюслита. И те имат поговорка Сърбе на върбе. Нещо за усташи да си чул? Ама разбира, те сасамо сърбите са лошите, че как иначе. А кой снабдяваше хървати и мюслите с оръжия САЩ например? Да?
  • 90 Хахаха

    0 1 Отговор

    До коментар #87 от "Академика":

    Пука им на руснаците, в какви митове вярваш. Те са твърде далече от твоята васалска същност, който себе си възприема само чрез отношението на чорбаджиети към него. Къде си тръгнал, ти - Обектът, да коментираш Русия?
  • 91 ТИРбушон

    0 1 Отговор

    До коментар #32 от "Майна":

    367......
  • 92 Последния Софиянец

    1 0 Отговор

    До коментар #61 от "Вън":

    Цял ден надуваш каквото ти подадат за някоя копейка, а иначе козяк ти виновен, клошар бавноразвиващ и платен
  • 93 ОШипка радефф

    2 0 Отговор
    САМО СЛЕД ГОДИНА ТОЯ ИЗ-ВЕ-РГ ЩЕ Е ЗАБРАВЕН !