Last news in Fakti

21 Февруари, 2023 15:00 1 272 8

Сърбия ще закупи дронове "самоубийци" от ОАЕ

  • дронове-
  • оае-
  • сърбия-
  • александър вучич-
  • камикадзе

Тези дронове ще бъдат разположени на територията на Сърбия

Сърбия ще закупи дронове "самоубийци" от ОАЕ - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Президентът на Сърбия Александър Вучич съобщи днес в Абу Даби, че в срок от 48 часа ще подпише първи договор с Обединените арабски емирства (ОАЕ) за закупуването на дронове „самоубийци“, които ще пристигнат много скоро в Сърбия, предаде агенция Танюг, цитирана от БТА.

„Това са дронове самоубийци и ще бъдат на територията на Сърбия, а ние, надяваме се, ще можем в следващите пет или шест месеца да имаме първите сръбски дронове самоубийци във войската на Сърбия“, каза Вучич на пресконференция на Международната изложба и конференция по отбрана (ИДЕКС) в Абу Даби. Вучич подчерта, че „войската не е играчка“ и въвеждането на ново оръжие в арсенала на сръбската войска е сложен процес.

„На основата на това, което успях да видя от изявлението на (руския президент Владимир) Путин, е ясно, че той много жестоко ще продължи борбата в Украйна, което, както и по принцип ескалацията на конфликта, допълнително ще затрудни позицията на Сърбия в политически, военен и във всеки друг смисъл“, каза Вучич. Президентът коментира, че очаква в близките дни значителни промени на бойното поле и значителни промени в по-нататъшното политическо отношение към Сърбия „и от западна страна, и от страна на останалите международни фактори“.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    5 3 Отговор
    Срещу кого ще ги ползват?

    Коментиран от #4

  • 2 Никой

    6 0 Отговор
    Ми то е ясно . Срещу последния софиянец.
  • 3 Путин обосрался

    8 7 Отговор
    Дори сърбите, най верните руzzkи гзоблизци, се усетиха че всичко руско е скрап и спряха да им копуват боклуците
  • 4 Стойчев

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    България срещу кого ще си ползва армията?
  • 5 Яяяяя

    5 0 Отговор
    А ние ще печатаме бюлетини за избори и че правим далавери!
  • 6 Гориил

    1 0 Отговор
    Сърбия ще купува оръжия, които Западът ще може да контролира и неутрализира във всеки един момент (спиране на поддръжката, отказ от ремонти и блокиране на доставките на резервни части).Това би сложило край на всякакви опити на Белград да интегрира непризнатата Република Косово и да повлияе на политиката на другите неспокойни съседи на Югославия.Продавачите на западно оръжие получават неограничен контрол над душите и сърцата на сърбите.Препрограмирането и препрофилирането на мозъка става неизбежно. Новите поколения ще забравят себе си и родината си. За тази цел ще бъдат разработени нови учебни програми и ще бъдат радикално пренаписани учебниците.За сръбската младеж НАТО е приятел, защитник, съветник и учител. След две-три поколения сръбската младеж става приятел на дявола и враг на Бога.
  • 7 Съдията Дред

    3 1 Отговор
    Купуват ОТ изложението в ОАЕ, не от самата ОАЕ. Мисирказжийска история
  • 8 Поп Кръстю

    0 0 Отговор
    Това са Руски дронове минават през арабския свят първо и тогава отиват по разпределение на държавата която го купила. Само имената на дрона са сменени . Сърбия е въоръжена със най модерна военна техника и самолети. Ние подарихме последните 8 самолета на Украйна и сега се хващат за палците на краката дано нени нападнат.
Новини по държави: