Last news in Fakti

12 Март, 2023 16:00 3 949 94

Плячкосването на Европа – нови епизоди

  • хитлер-
  • сталин-
  • ссср-
  • третия райх

Текст отпреди 8 години

Плячкосването на Европа – нови епизоди - 1
Снимка: Фейсбук
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

През 1940 година Хитлер и Сталин се надлъгват, като демонстрират взаимно уважение и приятелство, но всеки гледа да заграби колкото може повече от Европа, която и двамата презират като мекушава и кекава. Хитлер е заграбил каквото е можал с изнудване и заплахи (Судетите, Чехословакия, Австрия) и вече е започнал Втората световна война, а Сталин му помогнал в Полша (срещу половината от страната) и е анексирал трите балтийски републики Литва, Латвия и Естония.

Това коментира във "Фейсбук" Георги Даскалов.

Европа е почти поделена между източния и западния колос и са останали само Балканите. Когато румънците пускат германците на своя територия като съюзници, руснаците, които има пакт за ненападение с Райха и де факто са съучастник в плячкосването на Европа, поставят въпроса за своето присъствие в България.

Но което германците отговарят – нас румънците ни поканиха. Ако българите ви поканят, няма проблем.

При това положение в края на ноември 1940 година Съветите пращат в България Аркадий Соболев, генерален секретар на Министерството на външните работи (средна ръка началник).

Той предлага на българското правителство договор със Съветския съюз, в който Москва дава гаранции за суверенитета, формата на държавно устройство (запазване на монархията) и обещава покрепа за българките аспирации в Македония, Беломорието и дори Северна Добруджа.

В замяна руснаците искали помощ в Черно море и две-три бази по крайбрежието. И добавяли, че ако стане, не възразяват България да се присъедини към Тристранния пакт на Германия, Италия и Япония.

Българите не вярвали много на съветските гаранции, понеже по същата схема само няколко месеца по-рано трите балтийски републики изгубили незавимостта си и станали съветски. И отхвърлили предложението, макар и деликатно.

Това отложило съветизацията на България, ама не с много – има-няма десетина години.

В онези години Хитлер е започнал инвазията си в Европа под предлог да обедини всички немци в едно отечество и заради нарушени според него права на немските малцинства в съседни държави.

После, като се свършили угнетените немци, Хитлер зарязал тази маска и вече не търсел оправдание.

Съветският съюз, напротив, като държава, която обединявала много националности, не се позововал на угнетени национални малцинства (за Москва всички, които живеели извън СССР, били угнетени), а прагматично си създавал зона за сигурност, буфер между себе си и Европа. Така били анексирани балтийските държави, половината Полша и започната войната във Финландия.

В наши дни Путин излиза с номера на Хитлер. Русия иска да събере под един покрив всички руснаци. Прибра Крим и сега подкрепя руснаците в Източна Украйна. Следващата цел ще е Приднестровието, рускоезичен анклав в Молдова, а после – не се знае.

Без значение от националистическия претекст Русия всъщност преследва същите цели като през 1940 – иска буферна зона между себе си и Европа и това ясно може да се види. В тази буферна зона ще съществуват държави или държавоподобни образувания, чиито ръководства са силно зависими от Москва и следват отблизо московската политика.

Въпросът е докъде Русия си представя тази зона. И докъде Западът е склонен да отстъпи.

И което е важно за нас, българите – склонен ли е Западът да похарчи част от новопривлечените си съюзници – като България и Румъния, и тези все още в процес на присъединяване – като Сърбия например, та да има мир с Русия?

И колко траен ще е този мир?

Послепис с днешна дата. Европа сякаш вече е осъзнала какво се случва. Катализатор стана нахлуването на Русия в Украйна. И има някаква надежда, че уроците от историята все пак не са напразни. Макар че и сега всичко става с много кръв и страдания.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 112 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 400 000 имота

    39 78 Отговор
    Руснаците имат 400 000 имота в България благодарение на нашите продажни политици. Повечето от собствениците на тези имоти са руски генерали и полковници. Това е истинска заплаха за националната ни сигурност, защото утре може да им скимне и да обявят "референдум".

    Коментиран от #69, #91

  • 2 Тотеми на руският окупатор

    40 62 Отговор
    В България има 3900 тотема на руският окупатор. Но най емблематичните са МОЧА в центъра на София и някакъв с педалското име Альоша, стърчи над най старият град в Европа – Пловдив.
    Добре де, ама в България не е загивал или погребван нито един руски окупатор!!!
    Знам, че ни е сбъркана логиката, ама чак пък толкова...

    Коментиран от #24

  • 3 \\\\\

    66 24 Отговор
    Поредното изкривяване на историята какво може да се очаква от наведени мисирки.
  • 4 Русофил

    20 57 Отговор
    Скоро ще асвабадим завинаги българите от тяхната територия и имущество.
    Ще ги депортираме по братски в Сибир на хубаво. Те това искат.

    Коментиран от #27

  • 5 Последния Софиянец

    32 12 Отговор
    Река от хора в София.Колоната е от НДК до Министерството.

    Коментиран от #7, #32

  • 6 Характерна черта ни е, късата памет!

    38 41 Отговор
    1989 г. руснаците ни „ биха шута“ и ни казаха: " Айде, чао, оправяйте се!
    И трагедията започна! Цялата ни промишленост работеше за тях и изведнъж се оказа в небрано лозе! Хиляди заводи затвориха врати! България обяви официално банкрут!
    Другото си го знаете! 3 милиона по малко българи, без война!

    Коментиран от #18, #21

  • 7 Ти си руснак

    21 30 Отговор

    До коментар #5 от "Последния Софиянец":

    от фермата в Ленинград
  • 8 Русороб

    27 44 Отговор
    Роба обича на колене да целува ръка на господаря си.
    Затова има толкова много русофили в България!

    Коментиран от #38, #89

  • 9 Руските еничари, мекерета ,

    25 40 Отговор
    Историята на България е низ от предателства! Като започнеш от предателите на Левски и Ботев и свършиш до днешните национални предатели - русофилите!
  • 10 Сандо

    48 7 Отговор
    Дайте мнението на някой добре образован и неохранен от разните фондации и посолства експерт.На тия политкоректните папагали така са ни втръснали поръчковите,лъжливи и лицемерни мнения,че освен заглавията нищо друго не им четем.
  • 11 Варненец

    23 39 Отговор
    Варна вече е окупирана руска губерния! Не случайно се е казвала град „Сталин“! Не случайно кмета от ГЕРБ е наполовина руснак! Не случайно Костя Шлюхин е от там!
  • 12 Българка

    20 38 Отговор
    Хитлер=Сталин=Путин= убийци, античовеци, психопати!
  • 13 Българофил

    27 38 Отговор
    Да си върнем руските анклави в България - Росенец и Камчия!
    Да премахнем 3900 тотема на руският окупатор в България, начело с МОЧА!
    Да изгоним генерал митрофанова!
    Да изгоним руските нашественици от Варна!

    Коментиран от #46

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 До Министъра на МОН!

    19 34 Отговор
    Г-н Министър,
    Кой и как допусна университетски преподаватели като Дарина Григорова да учат децата ни на русофилия в Софийският университет?
  • 16 Същото , което сталин е предложил на нас

    20 33 Отговор
    чрез Соболев, преди това го е предложил и на Прибалтийските народи. Имено руската окупация на тези страни през 1940 г. е убедила Борис Трети, че при руснака няма за малко. Като влезе и докато не те съсипе, няма отказване. Пример са двете ни руски окупации наречени по русофилски причини на "освобождения"!
  • 17 Васил Иванов Кунчев-Левски до Каравелов:

    23 28 Отговор
    “Баьо Либене, дочувам, че ти и оная лудетина Ботьова сте решили да докарате миризливият казашки бутуш в Булгурско? Ако туй е тъй то аз с моите кунки ще ви отрежа чепките.“ - В. Лъвский

    Коментиран от #33

  • 18 Сандо

    35 9 Отговор

    До коментар #6 от "Характерна черта ни е, късата памет!":

    За сведение на невежите:през 80-те години Народна Република България е поддържала търговски отношения със 108 държави,като е изнасяла продукция за 104 от тях.Всякакви сравнения със сегашната набедена за демократична Република България са невъзможни.
  • 19 Щом факти

    32 3 Отговор
    Не публикува нищо за протеста не на войната в България, значи ФАКТИ СА ЗА ВОЙНАТА В БЪЛГАРИЯ!!!
  • 20 Българка

    19 29 Отговор
    Да се забрани продажба на имоти на руснаци! Русия има апетит за монопол над Черно море!Десетки хиляди имоти на Черноморието са собственост на руснаци! Това е заплаха за националната ни сигурност! Трябват законодателни промени в тази насока!

    Коментиран от #85

  • 21 Руските агенти Луканов, Младенов, Лилов

    19 21 Отговор

    До коментар #6 от "Характерна черта ни е, късата памет!":

    и другарите от милициятя победиха БКП и си приватизираха общонародната собственост! Именно те и техните чеда ни ръководят през последните 32 години, а вие плюете капитализма, ама нали вашите хора ни го създадоха !
  • 22 Аре бе

    31 8 Отговор
    НИЩО ОБЩО С ИСТИНАТА АНГЛИЯ НАПРАВИ ВСИЧКО ВЪЗМОЖНО ДА ВЪОРЪЖИ И НАСОЧИ ХИТЛЕР КЪМ РУСИЯ ДА СИ СПОМНЯШ ЧЕМБЪРЛЕЙН И МЮНХЕН А АМЕРИКАНСКИТЕ ЕВРЕЙСКИ БАНКЕРИ ФИНАНСИРАЩИ ВОЕННАТА ПРОМИШЛЕНОСТ НА РАЙХА ТА ТИЯ ПРОКАЗКИ ЗА ПРЕД НЯКОЯ МИСИРКА СТАВАТ И ДО ТАМ

    Коментиран от #29

  • 23 ама

    33 8 Отговор

    До коментар #14 от "Чутовно племе!":

    кpавоpoбите най-обичате да правите мизериите си тука не щете да отивате в говедарника че нали е многo хубаво там
  • 24 ха ха

    11 26 Отговор

    До коментар #2 от "Тотеми на руският окупатор":

    Альошката или в сино и жълто или го махаме! ... Грешка, докато го махнем.
  • 25 Да не забравяме думите на Левски

    17 27 Отговор
    „А ти какъв ще да станеш, бай Василе, когато се освободим?” – попитал го един път Божил Георгиев в присъствието на други трима апостоли: Ангел Кънчев, Димитър Общия и Сава Младенов
    – „Когато се освободи България, за мен не остава вече работа помежду ви” – отговорил той
    – „Тогава аз ще да ти отида в Русия да съставлявам комитети, защото там, макар и да няма чалми, но народът е притиснат от нас повече.”.....
    „Никому не се надявайте – говореше той
    – Ако не сме способни да се освободим сами, то значи, че не сме достойни да имаме свобода; а който ни освободи, той ще да направи това, за да ни подчини отново в робство...”

    Коментиран от #30

  • 26 Руска шизофрения

    18 25 Отговор
    Сталин и Хитлер бяха първи приятели при поделянето на Европа!
    Ама после видите ли руснаците ни "освободили" !
  • 27 Сух

    31 15 Отговор

    До коментар #4 от "Русофил":

    Не можеш да си представиш колко истина има в думите ти. Благодарение на такива неблагодарници, като тебе, които насаждат умраза към нашия братски народ Русия, възможността България да не съществува до броени години приближава стоте %.. Но кво ти пука на тебе, ти нали не си българин, майка ти и баща ти, баби, дядовце също не са българи, щом имат такова нещо, като теб!

    Коментиран от #31

  • 28 В Германия има само въглища

    15 2 Отговор
    И плодородни земи кой е давал желязо не за плугове а за оръжие и вместо халби бира в ръка са пратили обикновения германец на фронта
  • 29 ха ха

    8 20 Отговор

    До коментар #22 от "Аре бе":

    Разбира се, че британците насочиха Хитлер към степната империя. Скъсаха шортите на германците в небето над Острова и немците нямаше накъде да се разширяват.

    Коментиран от #58

  • 30 Сега феодална Европа ни освобождава

    20 2 Отговор

    До коментар #25 от "Да не забравяме думите на Левски":

    Васала на моя васал е и мой васал
  • 31 Русофил

    7 27 Отговор

    До коментар #27 от "Сух":

    Явно е истина, че руснаците скоро ще асвабадят завинаги българите от тяхната територия и имущество.
    Ще ги депортират по братски в Сибир на хубаво.
  • 32 Българка

    12 28 Отговор

    До коментар #5 от "Последния Софиянец":

    И какво точно искате на това шествие? И от кого според теб зависи да се спре войната? Искате тотално да се избият украинците и завладеят украинските земи от руския Хитлер ли? Ако не се помогне на жертвата Украйна да отблъсне агресорите, дали България няма да е следваща жертва? Ти това ли искаш? Или си на разходка?
  • 33 ей чепка

    23 3 Отговор

    До коментар #17 от "Васил Иванов Кунчев-Левски до Каравелов:":

    казаците нали бяха в окраина ма :D :D :D
  • 34 Хан Ювиги

    4 22 Отговор
    Всичко ще бъде Украйна !
    Казах !

    Коментиран от #36, #40

  • 35 Сатана Z

    22 15 Отговор
    СССР построи съвременна България,а Американците я плячкосват от 34 години и още не могат да я опоскат
    Z

    Коментиран от #42

  • 36 Пророк

    8 10 Отговор

    До коментар #34 от "Хан Ювиги":

    Проклятието на Славяните изклани от ордите на Аспарух ще се сбъдне.Конекрадците ще се върнат в Украйна от където са дошли ,но като трупове.
  • 37 на козяшките тролове

    17 6 Отговор
    не им стиска да хванат автмата и да отидат да воюват за любимите си англосаксонци евреи и укpoфашаги а най-лесно им е да борят паметниците и да трепят руснаци скрити зад клавиатурата срещу дребни центове
  • 38 Източна ромелия

    15 4 Отговор

    До коментар #8 от "Русороб":

    Добре де тогава целувахме ръце на руснаците, а сега целуваме задни части на новите ни господари

    Коментиран от #88

  • 39 Историк

    8 11 Отговор
    "а Сталин му помогнал в Полша (срещу половината от страната) и е анексирал трите балтийски републики Литва, Латвия и Естония." Е, как бе, нали Сталин беше от "добрите"? Сега пък бил съюзник на Хитлер. Вие не знаете ли, че в Берлин има паметник на Съветската армия? :) Впрочем, Сталин напада и Финландия, да не си мислите, че се е задоволил само с половин Полша и Прибалтийските републики.
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Историческата истина

    7 13 Отговор
    Е, че БКП по заповед на Москва агитира България да влезе в Тристранният пакт. Още през юни 1940 – а това е доста преди Соболевата акция, която е през ноември, българската полиция залавя не кого да е, а Антон Югов ( по това време известен като Антон Танев Гьошев, православен българин, минал още през 30те години на обучение през съветска школа за терористи) със следния позив, както сам си признава в собственоръчно написани показания:

    „Искаме военен съюз със СССР, смърт на агентите на англо-френския капитализъм и общ фронт със социално прогресивна и героична Германия“!

    Коментиран от #45

  • 42 реру

    11 10 Отговор

    До коментар #35 от "Сатана Z":

    "СССР построи съвременна България..."

    Съвременна България я построиха БЪЛГАРИТЕ с познанията и технологиите,
    до които им беше РАЗРЕШЕН достъп или им бяха наложени...

    Коментиран от #83

  • 43 жхгфбж

    11 5 Отговор
    Този автор е лъжец от сой. На такива трябва да им се удрят по 100 тояги на голо пред цяла България та другите като гледат да не искат да лъжат като този пишман драскач.

    Коментиран от #67

  • 44 Бесен- _Язовец

    11 4 Отговор
    Даскалов е едно самоковско селян4е което се мотаеше във пропафандното вестниче демокрация
  • 45 Историк

    4 9 Отговор

    До коментар #41 от "Историческата истина":

    "„Искаме военен съюз със СССР, смърт на агентите на англо-френския капитализъм и общ фронт със социално прогресивна и героична Германия“!" Не може да бъде. СССР винаги прилежно се е борил срещу "фашизма" :))))
  • 46 Започва се

    8 2 Отговор

    До коментар #13 от "Българофил":

    Ми гони ги де,какво още чакаш.След това на фронта, да дадеш живота си за Окраина!
  • 47 фейсбук за

    9 3 Отговор
    простотията стана източник първа ръка!
    защо авторът не пише например „жертвата“ полша как взема тешин, що не пише за мюнхенското съглашение, дало на хитлер чехословакия и увереност да продължава?!? що не пише, че ссср взема от полша това, което полша 20 години по-рано взема от ссср, т. нар. линия кързън! или щото толкова знае, или прави манипулации, малко истита, повече премълчаване и лъжи!

    Коментиран от #48, #68

  • 48 Историк

    4 8 Отговор

    До коментар #47 от "фейсбук за":

    "що не пише за мюнхенското съглашение, дало на хитлер чехословакия и увереност да продължава?!?" Вярно е, нещо като Минските споразумения :))) И Путин така реши, че това е "съгласие" да "продължава". И той продължи, но тоя път объркал светлинната сигнализация :)))))

    Коментиран от #51

  • 49 ВСВотСАЩ

    13 10 Отговор
    Много аматьорско четиво.
    1. Пакт за ненападение с Райха преди СССР имат - Полша, Англи, Франция..,значи, де факто и ТЕ са съучастници в плячкосването на Европа.
    2. Съветският съюз НЕ напада Полша. СССР навлиза в Полша едва когато тя не съществува като държава, и то до Линия „Кързън“-бившите й земи определени с международен договор.На 17 септември 1939 г.Червената армия връща обратно онези територии, които Полша завзема от Русия при военната ПОЛСКА агресия/ген. Пилсудски!/ срещу Русия през 1918-1919 г. И нито квадратен метър вповече СССР НЕ е "заграбил" през 1939 г. от Полша!
    3. Финландия е нападната заради линията„Манерхайм“, по продължение на съветско-финландската граница, която е могла еднакво да служи и за целите на отбраната, и за нападение срещу СССР. Линията „Манерхайм“ е строена от финландците и доискусорена с военните специалисти на Третия Райх.
    Района около Ленинград - втория по големина и значение град в Съветския съюз, се намира в обсега на артилерията на Финландия. А Финландия все повече е гравитирала към нацистка Германия. Москва,през 1939 г. отправя ултимативно искане към Финландия за териториални отстъпки в района на Ленинград и няколко острова във Финския залив, като предлага за компенсация район в Карелия. Финландското правителство отказва…и за това е нападната.
    4.Съветският съюз НЕ анексира Литва, Латвия,Естония. Влизането им в СССР е осъществено на договорна основа, със съгласието им. Това беше в съответствие с тогавашното междун

    Коментиран от #50, #70, #80

  • 50 ВСВотСАЩ

    10 7 Отговор

    До коментар #49 от "ВСВотСАЩ":

    4.Съветският съюз НЕ анексира Литва, Латвия,Естония. Влизането им в СССР е осъществено на договорна основа, със съгласието им. Това беше в съответствие с тогавашното международно и държавно право... Или искате да ми кажете, че днес сме анексирани от САЩ в НАТО...
    5. България бе в пакт с Хитлеристка Германия и загуби. За разлика от загубата ни в ПСВ, където бяхме жестоко и несправедливо разпокъсани от Западна Европа, то през ВСВ не сме орязани отново благодарение на Победата на Съветската армия.
  • 51 ало историка

    6 2 Отговор

    До коментар #48 от "Историк":

    къде в минските страна е русия?!? сравни го с мюнхенското, подписано като страна от .....

    Коментиран от #52

  • 52 Историк

    4 8 Отговор

    До коментар #51 от "ало историка":

    Малко късно стана за тази опорка. Русия отдавна призна, че "сепаратистите" са финансирани от нея. Самия Гиркин го призна. Дето се вика, няма накъде по-достоверно.

    Коментиран от #53

  • 53 ами тя

    4 0 Отговор

    До коментар #52 от "Историк":

    и другата опорка тогава падна - тази за гарантите германия и франция, май нещата там станаха взаимообразни?!

    Коментиран от #55

  • 54 за гиркин

    6 0 Отговор
    тя и меркел рече нещо, май е по достоверна от гиркин, че него редовно го хващат в небрано лозе напоследък

    Коментиран от #56, #73

  • 55 Историк

    0 3 Отговор

    До коментар #53 от "ами тя":

    Че Франция и Германия си подкрепят независимостта на Украйна, даже вече и с оръжие. Станахте за смях с тия опити за обратно сочене. Не разбрахте ли, че и фактите трябва да го поддържат, освен соченето?
  • 56 Историк

    0 2 Отговор

    До коментар #54 от "за гиркин":

    Я цитирай какво е "рекла" :)
  • 57 ГЛАГОЛ

    0 0 Отговор
    СЯ САМИ СЕ НАХЕНДР
  • 58 Аре бе

    6 2 Отговор

    До коментар #29 от "ха ха":

    А ЧИЯ АРМИЯ ОБГРАДИХА ГЕРМАНЦИТЕ ПРИ КАЛЕ И ХИТЛЕР УМИШЛЕНО СПРЯ ТАНКОВВТЕ ДА НЕ ГИ НАТИКАТ В ЛАМАНША А ЗА ЛОНДОН АНГЛИЧАНИТЕ СЕ БИХА СМЕЛО И ОТЧЯЕНО И ДОБРЕ ЧЕ БЕШЕ РУСИЯ ЗА ДА УСТОЯТ
  • 59 минските

    4 1 Отговор
    украйна трябва да даде автономия на донбас и луганск и спре обстрела. танте рече- минските се сключиха да се даде време на украйна да се въоръжи и подготви армията си! танто за кукуригу!
  • 60 я ми напомнете

    2 1 Отговор
    товаришч зе с какви обещания стана президент?!?
  • 61 Георги Даскалов! Поредния поръчков

    5 2 Отговор
    Маниполатор!! Хитлер, Сталин но главното е да оплюеш Путин и Русия!! Поредното Мекере!!

    Коментиран от #75

  • 62 До 25 Какви Измислици пишеш от

    4 1 Отговор
    Името на Левски!! ПРОСТОТИЯ, Простотия!!
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Гого

    3 0 Отговор
    Важното е, че сега политиците ни пре дадоха на "партньорите"
  • 67 Роко

    4 4 Отговор

    До коментар #43 от "жхгфбж":

    И за това почти всички страни през соца се надигнаха на бунт срещу червената феодална империя ,а само ние бяхме покорни роби
  • 68 Ха така

    5 5 Отговор

    До коментар #47 от "фейсбук за":

    И през 1939г ссср заграбва финландската област КАРЕЛИЯ щото е руска ли бе червен хитрец

    Коментиран от #86

  • 69 Когато

    9 5 Отговор

    До коментар #1 от "400 000 имота":

    Изгоним американските НПО политическата корупция рязко ще намалее и България ще има шанс да стане пак просперираща държава, както преди 1989 г.
  • 70 Роко

    4 7 Отговор

    До коментар #49 от "ВСВотСАЩ":

    Ти действително искаш да ни убедиш как мирно русия се е сдобила с тази голяма територия подарена им от много народи
  • 71 Мнение

    8 3 Отговор
    Ненормална работа.От регионален конфликт искате да направите световна война.Руснаците си казаха от самото начало,че са там не да завладяват цяла Украйна или съседни държави,а защото Минските споразумения са били нарушавани от страна на киевския режим в продължение на 8 години.Хората от източната част са били репресирани от азовците и са помолили руснаците за помощ.
    Напоследък много луди има.Даже не помнят историята и пишат някакви измислени неща.Да не им е станало нещо от ковид или ваксините?И вируса,и ваксината причиняват мозъчна мъгла.
    Ок,явно са решили да изкривяват миналото,за ни набутат в чужда война.Я по-добре вижте настоящето...има инфлация и високи цени,защото ни източват,за да дават на укрите и има опасност да ни пратят за пушечно месо заради продажни политици.
    Най-добре да спира тази война.Да сядат да преговарят!Стига оръжие и омраза!
  • 72 Допълнение

    3 1 Отговор
    Ще изкривяваме ние миналото,за да живеем кофти в настоящето и да си унищожим бъдещето с война...ненормална работа!
  • 73 Роко

    5 5 Отговор

    До коментар #54 от "за гиркин":

    Ами през 2014г когато имаше резолюция на оон в крим да влязът сини каски и разследващи органи да разберат на място какво наистина се случва там.Ииии РУСИЯ НАЛОЖИ ВЕТО .Нали в интерес на русия е светът да разбере какво се случва там.Май щяха да лъснат руските лъжи.Винаги руският разбойник се представя като жертва.

    Коментиран от #77

  • 74 Ветеран от Протеста

    8 5 Отговор
    Тази стратегия за освобождение на рускоговорящите е започната още по време на Студената война и СССР.Въс всички Съветски окупирани републики са заселване етнически Руснаци,включително Европейските такива плюс България На практика днес във всяка от тези републики 20 -25.% от населението е Руснаци....След СССР инвазията продължава.Текат постоянно клипове и реклама за купуване на имоти и заселване в България.Днес 400 хиляди етнически Руснаци притежават имоти по Черноморието и близките региони,и само членството ни в ЕС и визовия режим ги възпира от по- сериозна Инвазия..Но не е непоправимо.Финансират се Партии за излизане на България от ЕС и НАТО и план за отделна република по Черноморието,която Руския Агресор да " освободи"...Колко му е !!След Украйна идва ред и на България!!!
  • 75 Роко

    4 4 Отговор

    До коментар #61 от "Георги Даскалов! Поредния поръчков":

    Що всички бивши соц.страни избягаха от любимата ти русия.Кой бяга от хубавото бе.За теб всички диктаторски режими са прекрасни.Но колко останаха те по света.Имперска русия я чака същото.Нали знаеш за историческите необратими процеси.Това е началото на края им.
  • 76 Историята се повтаря

    6 6 Отговор
    Сега САЩ плячкосва Европа с помощта на петата си колона там. И апетитът им се разраства. Ако не се задавят с Украйна, следвата им цел е Китай. След което няма кой да им се опъне и ще последва глобално саниране на 90% от човечеството. Ще останат само златният милиард.
  • 77 При желание

    4 3 Отговор

    До коментар #73 от "Роко":

    Можеше и без сини каски да разберат какво става в Крим. Да бяха пратили сини каски в Донбас, нямаше да се стигне до сегашната война.
  • 78 1938

    6 1 Отговор
    Мюнхенското споразумение . Пишете как Англия и Франция тласкат Германия на Изток . Германия взема Студентите от Чехословакия , а Полша заграбва територии от там също
  • 79 Перо

    6 2 Отговор
    Сега ситуацията няма нищо общо с историята от времето на Хитлер и Сталин! Просто се видя заплаха за довършването на установения световен ред от страна на печатарите на зелено с ползването на други валути в световната търговия и образуването на други икономически блокове, извън техния контрол и определиха събитието като световна руска заплаха! За това направиха и новата “етническа” конфликтна ситуация за икономическо изтощаване на Русия, чрез ционистко-бандеровския преврат в Киев, върху което се работеше от създаването на измислената държава. По същия начин протичаха и процесите в Грузия, но там се усетиха навреме. Това е като програмата за метеж, чрез употребата на турското население и откъсване на територии от БГ, от което последва принудителния възродителен процес и тази програма я преместиха в Косово, където се получи! Винаги ционизма е използвал етническата карта за създаване на “цветни революции”! За да не стават очевадни измислиците на джендърската колегия на Факти, за маскировка започнаха да пускат новоизпечени ЛГБТ лица!
  • 80 Кандидат Милионер

    6 6 Отговор

    До коментар #49 от "ВСВотСАЩ":

    Доброволно се съгласили да влезат в СССР с Червената армия по улиците им .Хахах.Бе вие съвсем ни взехте за Канарчета бе...И Окупираните Европейски държави " Доброволно" си направили Комунизъм...Хахах Руснаците не са като Хитлер - по- хитри са .В официалния документ за влизане във Варшавския договор( това е военен блок на Окупираните комунистически държави) четем - Договор за взаимопомощ и сътрудничество!!!Хахаха И руските войски влизат като " Миротворци ",моля ви се,да окажат Взаимопомощ и Сътрудничество ако някой се опита да се освободи от тяхното Присъствие,като Пражката пролет,например...

    Коментиран от #84

  • 81 случаен

    2 2 Отговор

    До коментар #14 от "Чутовно племе!":

    ти от сащ ли пишеш и некоя западна столица
  • 82 Отговор

    0 2 Отговор
    НАТО е склонно да отстъпи до Урал.
  • 83 случаен

    1 0 Отговор

    До коментар #42 от "реру":

    ама се построи,а сега се събори всичко
  • 84 Окупатори

    5 3 Отговор

    До коментар #80 от "Кандидат Милионер":

    са сащ с техните 800 военно бази извън територията им!
  • 85 По-добре

    2 0 Отговор

    До коментар #20 от "Българка":

    Слез от черешата и виж каква нелепица си написал...
  • 86 Половин истина=лъжа

    5 2 Отговор

    До коментар #68 от "Ха така":

    И тук удобно премълчаваш факта, че Сталин (гениално), предвиждайки събитията, а именно че Финландия става съюзник на Германия и това и Ленинград става потенциална мишена на Германия и затова им предлага да заменят Карелия с някаква друга област, на което финландците не се съгласяват и затова започва Финландската война. И сега всички евроатлантици ще кажат: как СССР понася загуби в тази война, как финландците се сражават храбро и т.н. Но...
    Реално СССР печели войната, печели буферна зона, което до голяма степен задържа германците при блокадата на Ленинград...
    Така че, господинчо пишете от - до, а не само това, което ви е евроатлантически угодно! Плийс, сил ву пле, пронто!
  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 пфууууу

    5 1 Отговор

    До коментар #8 от "Русороб":

    Американороба целува направо зад-ници. Има доста в БГ, но повечето са по медиите.
  • 90 най-големия грабеж е на ротшилд !!!

    2 1 Отговор
    странно никаде не пише за грабежа на евреите в европа разпалването на всв от тяхна страна и после преписано на хитлер ? май ми звучи като поръчкова статия от преди 8г. точно тогава когато европа са се надявали путин да навлезе в окрайна …!!! има данни че меркелица заявява че се очаквала войната още през 2015-та но русия се оказала по-сдържана от колкото са смяташи наглосаксонците
  • 91 ти защо не провериш

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "400 000 имота":

    колко хамерикански земи има в окрайна ? мисля че не ти достига мозъчния капацитет за такова нещо и за това ще те улесня над 51% от територията на окрайна е собственост на американски банки собственост на еврогейчета шаломчета мазни долни гнусни

    Коментиран от #94

  • 92 Абе

    1 0 Отговор
    "И което е важно за нас, българите – склонен ли е Западът да похарчи част от новопривлечените си съюзници – като България и Румъния, и тези все още в процес на присъединяване – като Сърбия например, та да има мир с Русия?"
    След като е публично известно, как, с какво и колко натовско въоръжение, както и американска програма за ПРО, над цялата румънска територия (предложена от САЩ на нас и отказана от правителството на Б.Б.), са налични в Румъния, отговорът, зададен в статията, идва от самосебе си.
  • 93 Вирус

    1 0 Отговор
    Това си тръгна отдавна да се преиначи историята и краварите да са най велики смрад
  • 94 Имплантиран вирус

    2 0 Отговор

    До коментар #91 от "ти защо не провериш":

    Няма нищо кой знай за чудене ако се помни историята. Когато киевският княз Светослав унищожил Хазария,хазарите плъзнали в днешна Окрайна и Полша и над 1000 години живееха като имплантиран вирус в славянството. Навремета Ленин им обеща Крим срещу заем от американските хазари. Сталин им отряза квитанцията и затова го мразят и в червата. Хрушча обачеее... неслучайно даде Крим на окрайненците,всъщност на окрайненската болшевишка хазарска върхушка. След 1991г. хазарите сестематично изкупуват окрайненската земя и дори нацистите- бандеристи вече са станали над 50% чежденци в Окрайна.