Last news in Fakti

23 Март, 2023 09:54 3 968 19

240

  • депутати-
  • парламент-
  • народ

Те бяха останали толкова, когато народът си тръгна

240 - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Те бяха останали 240. Всяка партия имаше по един депутат - нейният лидер и единствен член. Народът бе хванал нанякъде. Нямаше го. Кой нагоре, кой - навън. Народните представители живееха в хотела срещу Парламента. Това бе останало от територията на страната - няколко хиляди жълти павета. Останалото бе заложено срещу заеми и изгубено. Кредиторите лапнаха най-напред Добруджа и Черноморието. После планинските курорти. Накрая с триста зора и много уговорки се съгласиха да вземат Северозапада.

Депутатите гласуваха сами за себе си и се преизбираха. А избори имаше на три месеца. За национален празник се обявяваше датата на последните избори. Жените-депутатки готвеха и перяха. Опъваха прането по оградата на паметника на Цар Освободител. Мъжете гледаха Шампионска лига и дартс на голяма видео стена във фоайето на хотела. Наливаха се с каквото им падне. Някои лющеха белот и псуваха свирепо. Хеликоптери на ООН им хвърляха сертифицирани биохрани и екопиячка. Европейските банки продължаваха да дават заеми на бившата държава.

"Колеги, нека минем отсреща. Време е за заседание", каза мързеливо ротационният председател на Народното събрание. Депутатите отегчено се изнизаха от хотела и затътриха бавно към банките. По пътя прескочиха една голяма тръба, която разделяше на две остатъка от държавата. Бяха забравили какво тече по нея и откъде идва, но получаваха добри транзитни такси за нея.

"Колеги, имам две новини - добра и лоша. С коя да започна?", попита председателят. "Давай наред", провикна се най-бодрият депутат. "Добрата е, че получихме транш по оперативна програма "Изчезнал електорат". Лошата е, че това бе последният транш". Депутатите приеха съобщението хладнокръвно.

"Колеги, съжалявам, но някои от нас трябва да напуснат парламента", каза Председателят. Залата изтръпна. Чу се дюдюкане. "Спокойно. Налага се да изберем президент, премиер и кмет. Имената ще уточним в хотела", успокои заседаващите парламентарният шеф. Чу се консенсусна въздишка на облекчение.

По втора точка депутатите трябваше да решат, кой ще бъде опозиция до следващите избори. "Не ме закачайте, боли ме гърлото и не мога да викам", оправда се червендалест шеф на парламентарна група, отклонявайки поканата. "Няма да викаш, само ще блъскате по банките", поясни председателят. Онзи кандиса. Колегите му заблъскаха. Тук там плахо се чу "Оставка", "Предатели" и "Геноцид". Председателят призова за тишина.

"Колеги, да преминем към точка "разни". Днес ще слушаме стари незаконни и манипулирани записи от едни мрачни времена. Първо ще ви пусна пиесата "Мишо Бирата", а като хапнем, ще чуем и "Двете каки".

"Това нещо по Чехов ли е, или...?", запита един депутат. "Колега, моля без имена. Нямате доказателства. Не е красиво така...", прекъсна го Председателят и помоли за тишина.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 42 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 От време на време

    39 1 Отговор
    Може да се прочете нещо добро тук
  • 2 Пророк

    40 0 Отговор
    Ами това е бъдещето, за съжаление
  • 3 Гост

    44 0 Отговор
    240? Крадци! Лъжци! Продажници! Далавераджии! Схемаджиии! Всичко е вярно!
  • 4 На китарата Васко Жабата

    21 10 Отговор
    Кефи ме разказът. Представям си Канадецът Кирил Петков, дето се отказал от канадска пенсия, как е един от тия последни 240. Другият шишкав харвардски мишок, 100% се е чупил със Спецов на някой остров

    Коментиран от #8

  • 5 Пенчо

    37 0 Отговор
    Без думи!!!!!!! Добро попадение! Да се закачи на входа на парламента! И на предния и на задния, че не се знае кой откъде влиза!
  • 6 Мутробарок 2023

    9 1 Отговор
    това е рая
  • 7 За протокола

    11 0 Отговор
    Тичаме натам с всички сили :(
  • 8 Простото Киро

    11 0 Отговор

    До коментар #4 от "На китарата Васко Жабата":

    Отказът от гражданство не лишава някой от пенсия. Ако си има каквото трябва като стаж и плащания, ще взима нещо когато му дойде времето. Но май няма.

    Коментиран от #16

  • 9 Бай Иван

    10 0 Отговор
    НЖНО В ПАРЛАМЕНТА ДА СА 240 ХРАНТУТНИЦИ, КОИТО НИЩО НЕ ВЪРШАТ И СЕ ИЗЛАГАТ. БРОЯ ИМ ТРЯБВА ДА СЕ НАМАЛИ НА ПОЛОВИНА И МАЖОРИТАРНО ДА СЕ ИЗБИРАТ ХОРА С АВТОРИТЕТ. ТОГАВА ЩЕ ИМА УСПЕХИ. КАЗАХ.
  • 10 Мъхъ

    12 0 Отговор
    Ако не беше тъжно, можеше и да е смешно....
  • 11 гост

    7 0 Отговор
    Тома Измирлиев /брат на Христо Смирненски" 1929 г.
    "Пожарът в камарата"
    Ще пламне бе братко, че как да не пламне, че малко видя ли, че малко ли пати?
    Десетки години там звани, незвани редят се и стават без свян депутати!
    ..............
    Че малко ли пъти била е арена на циркови сцени и страшни скандали?
    Че малко ли хора в таз сграда свещена задремват от скука, гласуват заспали?
    Десетки години безропотно страда от сцени безумни, нелепи и срамни
    търпя ги, търпя ги свещената сграда, до гуша и дойде та взе че си пламна!"
  • 12 Кольо,

    2 0 Отговор
    Този измислен сценарий пародия е невъзможен по простата причина че Турция Румъния и Сърбия ще лапнат цялата територия и от България няма да остане помен...
    И най важното тогава български депутати хрантутници няма да има..!!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 майтап

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "Веселяк":

    ама на гол г......з ще си е живо е.........не!
  • 16 Софянец

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "Простото Киро":

    За 7м. 10,5 милярда дълг....... Пита се в задачата колко 200 – 300 милки е усвоил????На него му е се тая за Канадската пенция ве
  • 17 МАЛКА пенсИЯ

    1 0 Отговор
    Да ги направим 300,като спартанците,БЕЛКИМ,СВЪРШАТ НЕЩО в НС.
  • 18 село

    1 0 Отговор
    И хич,НЕ СА,,НОВИ,КАКТО ГИ ИМЕНУВАТ.А СА СТАРИТЕ,КУРБАНДЖИИ.А нов бардак,със СТАРИ СЛУЖИТЕЛКИ,НЕ МОЖЕ!!!
  • 19 Ученика

    0 0 Отговор
    За да не изчезнат традициите и културата ни трябва са изчезнат депутатите ни...
    Началника започва лустрация...