Last news in Fakti

4 Август, 2023 09:05 2 787 36

Ангел Джамбазки пред ФАКТИ: ПП и ДБ препират ДПС по толкова елегантен начин, че ги върнаха във властта

  • ангел джамбазки-
  • вмро-
  • дпс-
  • герб-
  • пп-
  • б-
  • кирил петков-
  • лорер-
  • конституция-
  • промени

Днес неграмотни хора, национални нихилисти, национални предатели пипат с кални ръчички в историята на българския народ, казва евродепутатът

Ангел Джамбазки пред ФАКТИ: ПП и ДБ препират ДПС по толкова елегантен начин, че ги върнаха във властта - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Промяната на Конституцията е в услуга на ДПС! Клоуните, които потъпкаха Българската конституция още с идването си на власт, сега готвят промени, с които да отворят вратите за хора с двойно гражданство. Отдавна имаме двойни агенти, но вече говорим и за хора, граждани на чужди държави. Какво още прозира зад предложените промени в Конституцията… Пред ФАКТИ говори Ангел Джамбазки, евродепутат от ЕКР и съпредседател на ВМРО.

- Г-н Джамбазки, в парламента управляващите внесоха проект за промени в Конституцията. Изказахте се много критично към това. Защо…
- Няколко са нещата, които са абсолютно неприемливи в този проект за промени в Конституцията. Дори и ако се разграничим от това и оставим настрани факта кой го е писал. Едно от основните неща в това предложение е димката за смяна на националния празник. И това да стане без нов текст в Закон, а да се вкара в Конституцията. Определянето на националните празници винаги е ставало и се е правило през Закон. И друго. Същите тези хора, които сега предлагат промяна на датата на националния празник, само преди няколко години гласуваха против това. Ето затова казвам, че те са страна в „интимната връзка“ в управлението, което се крепи, което се скрепи и обслужва с ДПС. Това е така според собственото им определение на тези хора. Преди години обаче ГЕРБ и ДБ гласуваха против това 24 май да бъде национален празник. Идеята изобщо да вкараш националния празник в Конституцията е, за да обслужиш ДПС, които се дразнят от това, че България е имала опълченци, които са се борили срещу Османското робство, били са османската войска. И да обслужиш днес ДПС по такъв начин… Това е предателство към датата 3 март.

- Каква е причината да бъдат противопоставени датите…
- Защо 24 май, а не 6 септември? Вижте, нито 24 май, нито 6 септември, нито 22 септември, нито 3 март трябва да се дебатират. Това са големи празнични дати от нашия Национален календар. Тези дати само трябва да допълват нашето самочувствие и да ни карат да помним тези големи събития, да ни карат да имаме национално осъзнаване като нация. След като ще говорим за 24 май, защо не се върнем към обявяването на Хатишерифа (3 ноември 1839 – султански указ дава равноправие на всички поданици на империята, независимо от тяхната националност и вероизповедание) и Хатихумаюна (18 февруари 1856 г. – дава и гарантира равни граждански права на християните спрямо мюсюлманите в Османската империя). През 1870 година имаме отделяне на Българската екзархия от гръцката. Това не е ли повод за празник!? Така че днес неграмотни хора, национални нихилисти, национални предатели пипат с кални ръчички в историята на българския народ. И това се прави с една основна цел, за да не се забележи от обществото и да не се акцентира върху другите безобразия, които искат да направят. Ясно е, че като хвърлиш в обществото 3 март срещу 24 май ще се породят дебати. Русофилите се ще активизират, нормално. Но покрай това ще се прокарат други неща като промени в Конституцията, които хората няма да разберат, а след това ще е късно. Противопоставянето на тези дати ще породи безсмислен дебат, а ще остане скрито това, че „интимните партньори в тази интимна връзка“ се намесват безобразно в Съдебната власт. С промените те реално правят главния прокурор, който те са си избрали в момента, още по-властен, защото му удължават мандата. И друго. Ние виждаме сега, в лицето на тази дама съдия от Стара Загора, как правораздава. Каква съдебна система имаме. Всички видяхме как пробва да раздава справедливост тази жена. А това е така, защото у нас има много НПО-а, които смучат средства от западни фондации, за да лъжат „демократично“ хората, че искат промени в съдебната система. Нищо не искат. Тези НПО-а искат власт и да имат хора като тази съдийка, която да не защитава българските граждани.

- В промените в Конституцията виждате и друг проблем, защото се иска промяна и отпадането на термина „двойно гражданство“ за хора, които искат да се кандидатират за депутати?
- Ето това е едно от нещата, които са много грозни. Това също е ДПС. Знаете, че ДПС може да организира 100 000 гласа в Турция без проблем. Когато отпадне двойното гражданство, защо след време да не стане така, че да си имаме министър-председател турчин. Защо да не се случи? Нищо няма да пречи. Човек турчин – с двойно гражданство. След като България е била 500 години под Турско робство, и това ли трябва да допуснем!? Не, благодаря. Хайде да питаме българските граждани дали искат турски гражданин в парламента…
Човек, който се е клел пред две знамена, няма да спечели моето доверие. Човек, който е приел да служи на два Закона, мерси…

- И нека да не говорим само за Турция, защото ДПС и сега има народни представители, които са станали такива с гласове от Турция?
- Така е, но промяната с отпадането на двойното гражданство им отваря нова врата. Иначе е така, нека не говорим само за Турция. Европа е пълна с българи с двойно гражданство – в Германия, в Англия, в Гърция, в Румъния, в Северна Македония… Така е. Но искаме ли човек, който по някаква причина е избрал да напусне България, приел е да е гражданин и на друга страна, да ни управлява. И нека да се върнем към два примера от съвсем скоро. Кирил Петков и Даниел Лорер. Единият отговори за Канада, а другият не е отговорил на въпроса дали е и гражданин на държавата Израел. Иначе държавата Израел е наш съюзник в много аспекти. Когато се кандидатират хора, които ще взимат решения от името на българската нация и са граждани на Турция, на Гърция, на Сърбия, на Република Северна Македония - как точно ще се грижат за България. И тук идва въпросът: „Изобщо защо го правиш?“ То е ясно защо… За да се пере и общественото съзнание на хората. Ще вметна нещо интересно. Знаете ли, че хабилитационната работа на сегашния министър-председател – академик Денков, е пряко свързана с перилните препарати. Това е такава ирония на съдбата, че не може да бъде истина. И това прави този „интимен съюз“ между ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС още по-забавен. ПП и ДБ препират ДПС по толкова елегантен начин, те върнаха ДПС във властта така, както това не е било никога. И какво виждаме сега. ДПС определя бюджета, а ПП-ДБ само гласуват. ДПС изключително силно се интересуват от това къде и как може да се стигне до управлението на държавния бюджет. Кой е шеф на Бюджетната комисия в парламента - Йордан Цонев. За ДПС е изключително важно да управлява бюджетните средства, вашите, моите, на всички. ДПС го искат и го правят, а ГЕРБ, ПП и ДБ им го позволяват. И вече виждаме как един много известен депутат от ДПС, знаково лице, се кара и на председателя на Бюджетната комисия, кара се и на Кирил Петков, нарежда им какво да правят, а те го обслужват. В тази връзка, която е еднополова, ДПС са водещите.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иванчо

    16 23 Отговор
    Леле, защо пак ни занимавате с това леке?
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 големи страдания

    13 13 Отговор
    големи страдания , че "воеводите" вече не са във властта
  • 4 Прав е Джамбазки

    30 8 Отговор
    България никога не е падала толкова ниско. Такъв е материалът.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Стамболов

    14 22 Отговор
    Мръсен руски политически боклук.
  • 7 Разлог

    11 3 Отговор
    Като идвахме при теб за помощ заради Дпсето какво направи излъга ни бяхте с кмета на Сандански
  • 8 Пияндур

    5 11 Отговор
    с атрофирал мозък !
  • 9 Егати държавата щом

    7 11 Отговор
    Едно пиянде пръска протестиращи с маркуч и се държи нагло да изказва публичо мнение за управлението на спраната.Ангеле вземай си голямата заплата и си кротувай защото никой не иска да те слуша.
  • 10 Пацо

    9 6 Отговор
    Кой го казва това....търгашите на български паспорти от вмро
  • 11 Жамболина май я е яд

    7 6 Отговор
    Че вече не може да протяга мръсни ръчички към държавната баница 🤭
  • 12 Българин

    6 7 Отговор
    Само за боклуци като вас няма измислени препарати да изпиране!
  • 13 Сотир

    2 9 Отговор
    А ти агентче малко,не си ли проект на Доган.
  • 14 ЕДГАР КЕЙСИ

    5 8 Отговор
    "АЧО" , ТИ ......... ZEЛЕНИЯ ЧОРАП - МУНЧО ЛИ .......... ИСКАШ ДА СЕ ВЪРНЕ ВЪВ ВЛАСТТА ? ? ?
  • 15 Чудно ми

    3 4 Отговор
    е, че още преди дебатите, преди сформиране на експертна комисия за конституцията, се изказват, куцо и сакато, като че ли текстовете вече са приети. По- кротко бе хора! Чете се окончателен текст, след обнародването.

    Коментиран от #23

  • 16 я по сериозно!

    5 1 Отговор
    Докато партиите се стремите да разделяте народа вместо да го сплотявате така ще бъде! Да не би да беше по добре да продължаваме да ходим на избори безкрай, да гласуват само едни и същи платени избиратели, а резултата да е все един и същ?
  • 17 Българин

    10 3 Отговор
    Нали уж копираме Запада? Бат Арни стана губернатор на Калифорния, но за президент дори не можеше да помисли, защото по конституцията на САЩ президентът трябва да е роден в САЩ. И толкоз. Няма значение колко му се е искало и колко е бил популярен. Има закон и той се прилага.
    В колко страни в Европа допускат хора с двойно гражданство във властта? Какво ли ще стане, ако го направят във Великобритания, Франция, Германия, Холандия, Португалия? Защо ли не го правят? По-неумни ли са от нас?
    Джамбазки е напълно прав - това с националния празник беше типичната дъвка за отклоняване на вниманието.
    Скандалните промени са мандатност на кметовете, нищо че са пряко избираеми и допускането на чужди граждани във властта на държавата.
    Като казахме чужди - оня харвардец дето в момента променя действащата Конституция представил ли е реални документи, че вече няма канадско гражданство?
    Щото ако не е, отново е в нарушение на основният ни закон.
  • 18 Жмръц

    8 3 Отговор
    Иначе същите,тези партийки искат да се забрани "Възраждане"...Каква ирония.Най-големите предатели на България,точно тези,дето ни управляват искат да се разпусне единствената партия,която що годе се грижи за българския интерес,дали малко,дали много.И точно двойните агенти Кир4о,Хасен4о,Л0р4о ги е много грижа за нас,шъ знайти!Пфу,да им...

    Коментиран от #19, #34

  • 19 🐘🐘🐘

    2 4 Отговор

    До коментар #18 от "Жмръц":

    Абе май най се грижи за добруването на Костя , после за руските интереси и чак след това за българските интереси
  • 20 Тома

    3 2 Отговор
    След като казал наздраве и се е напил ангел каза че и те така направиха когото бяха патерица на тиквата и агент сава
  • 21 Казуар

    2 2 Отговор
    Геле, голям душманин си на ППДБ. Те ли са виновни, че патриотите се сринаха.
  • 22 леле мале

    2 2 Отговор
    пълна амнезия когато не са във власта ,не правехте ли същото?
  • 23 А още по добре

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "Чудно ми":

    След приемането (налагането) й.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Реплика

    5 1 Отговор
    Може просто да се премахне двойното гражданство.Избиратели и избранници да имат само българско гражданство.
  • 26 Българските турци

    10 0 Отговор
    Знаете ли ,че по улиците на Истанбул се говори на 72 езика вече най малко от 2 хилядолетия ?...Чували ли сте ,че това с нещо да е променяло ежедневието в Турция или видяли ли сте някой да се безпокои от българския ви в Одрин и Лозенград ?!...То ДПСто е пародия на Партия от родоизменници, които служат за параван пред позозора на българите !...Това ,че се мъчите да ги лансирате за партия "зад която стои Турция" е показател за вашата малоазиатска параноя, която ви надъхват всичките ви минали и сегашни покровители ! 64 113 941 са точно регистриралите се гласоподаватели в Турция !...Сред тях гласуващи с Бг паспорти са има няма 200 000 ... като сравниш нищо работа... ама хората отиват на предизборна кампания и в Шумен и в Кърджали нали ?!...А за България 200 000 са солидна работа... ама има ли българска партия (неетническа ) която да ни е дошла тука в Истанбул , в Бурса или другаде в Турция където сме гражданите с право на гласуване и в България...да ни обещае нещо ей така по обичай и да иска да гласуваме за тях ?!... Какво мислите че няма да има кой да им гласува ли ?... Да дойде някой свестен с "калибър и топки" сигурен съм, че ще събере повече от ония бивши комунисти ,агенти и доносчици от ДПС, които идват и обират гласовете с евтин етнически шовенизъм и си отиват да "леят от пусто в празно " в Българското народно събрание , без грам полза нито за вас , нито за нас ...нито за Турция ,нито за България !!!
  • 27 Радко

    2 2 Отговор
    Този българо-бюджето-филски екземпляр (с потекло от българизирали се БКП-"трудещи се циг@ни") да не мисли пак да се кандидатира за кмет на София без да се е отказал от евродепутатската си заплата?! По русофилско задание на ДПС - за размиване и разрояване на максимум на вота!

    Коментиран от #36

  • 28 Българските турци

    5 0 Отговор
    Властта в Турция и по специално партията на Ердоган , са забелязали прогреса на "Възраждане" и вече често ги дават за пример в интевюта по турската медия ! Прави впечатление ,че ги смятат за положителна партия , която отстоява национални интереси и ги смятат , че имат бъдеще...А идеологията им абсолютно не ги безпокои ! В Турция никой не се безпокои от туркофобията на българите или от туркофобията на гърците и дори смятат, че българите и унгарците са със сродно на тях скитско тюркско потекло !...Знам че тази платформа е свободна и че всеки разтяга както му е изгодно но позволете да възразя ! Попаднали под въздействието на пропагандна художествена литература тука лансирате абсурдна омраза и ксенофобия ! Колкото и толерантно да се мъчи човек да възрази, толкова арогантността надделява !... Значи когато доброволците на някои народи , които се организират, въоражават се и се събират под едно знаме, за да се включат в сражения по време на война, рамо до рамо с воините от редовната армия са доблестни опълченци ... а другите са сбирщина и паплач от мародери и грабители ...така ли ?!...Аз от написаното така разбирам...твоята кауза е справедлива и правилна а тия които са отсреща са сатани,зверове,мародери , паплач !!! Не е ли много плоско и хлъзгаво ?!!
  • 29 един

    0 4 Отговор
    Последната спусната опорка на комунягите е тая:"ПП и ДБ препрали Бойко","Препрали Делян Пеевски и ДПС",изобщо Промяната пере без грешка,а кой гласува за престъпниците Бойко и Делян и ги вкарва в Парламента вместо в затвора,за това мошеника Джамбазки не казва,щото е от същото комунистическо котило като Бойко и Делян!
  • 30 ПБФ

    3 0 Отговор
    НАгеле, ако не се бяхте гушкали с ГЕРБ и мутрафоните, щяхте да сте поине втора политическа сила.
    За съжаление не може и онуй в трибуквието и душата в рая.

    Сега мислете за нов проект - обединение, защото камък върху камък не е останал отъ бъгларския политически живот. . Размотават се слуги на разни посолства от четирите краища на света и искат да минават запартии. Крайна нужда имаме от български партиотичен и ненацистки проект., който да изразява мнението на този държавнотворчески наропд.
  • 31 Стеф

    2 3 Отговор
    Те и теб те припраха и те оставиха във власта. Поискай статистика, на колко обикновенни граждани, теста им за алкохол, в последствие пада драстично при кръвната проба? Така, че припран да овиква припрани, малко е странно.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Българин

    2 0 Отговор
    Напълно вярно.Трябва да се измете ДПС от власта.Няма да допуснем да ни управляват.
  • 34 Казуар

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "Жмръц":

    Я кажи коя партия ще брани събарянето паметника на съветската армия, освен БСП.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Изоставената па₽я$ница

    0 0 Отговор

    До коментар #27 от "Радко":

    ДПС спря да лансира, финансира и толерира тия от Д$-Bлашко M@га$а₽$ките ₽усофил$ки 0н@ни$ти - Българофилски Hакъ₽кaни Дyп€т@ , които оревават медиите като изоставена не-коалиционна интимна па₽я$ница!