Last news in Fakti

6 Август, 2023 16:01 2 503 81

Когато няма кой да спре татуираното патриотарство

  • истанбулска конвенция-
  • насилие

Това е отколешен похват на партии и вождове с тоталитарни нагласи - да се внуши на обществото опасност от въображаема заплаха, за да се появят и утвърдят тези партии и вождове като спасители

Когато няма кой да спре татуираното патриотарство - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Щом България не приема Истанбулската конвенция, излиза, че да набиеш хомосексуален, да осакатиш девойка или да обръснеш насилствено косата ѝ не е чак такова голямо прегрешение. Анализ на Иво Беров.

Разбира се, Истанбулската конвенция не прокарва никаква "джендър идеология", ако такава идеология въобще съществува. За всички образовани и просветени хора е ясно, че в нея става въпрос за защита от насилие на полова основа. Въпреки това в България отхвърлянето ѝ стана прекалено лесно. А е добре да се разберат причините за отхвърлянето на едно споразумение, което е признак за принадлежност към Европа и развития свят.

Това е отколешен похват на партии и вождове с тоталитарни нагласи - да се внуши на обществото опасност от въображаема заплаха, за да се появят и утвърдят тези партии и вождове като спасители.

Доводите на тези, които не приеха Истанбулската конвенция

В България против конвенцията се обяви БСП - поради своите местни своеобразия, тоталитарното си минало и антеевропейските си наклонности. Това сближи социалистите с местните консервативни партии, които иначе твърдо се обявяват срещу всякакъв вид левичарство. Но като цяло и консерваторите ни, и левичарите ни доста се доближиха в това отношение до настроенията в Путинова Русия (там вече по закон домашните побои не се наказват със затвор, а с глоба. Т.е. плащаш си и биеш).

Пропаганда против Истанбулската конвенция (обяснимо) подхванаха и онези медии, които възхваляват политиката на Путин. Основният довод против нея, освен измислената опасност от "джендър идеологията", беше твърдението, че законите ни и Наказателният ни кодекс били достатъчно средство срещу насилието. И още един довод - Истанбулската конвенция засилвала по недопустим начин влиянието на чужди неправителствени организации, което било намеса във вътрешните ни работи.

Доколко съответните закони наистина възпират насилието, се разбра от неочаквано силното гражданско негодувание, последвало грозното посегателство върху 18-годишна девойка и бързината, с която парламентът се захвана с допълване и поправки в Наказателния кодекс. Негодуванието замести неправителствения надзор върху политическия ни живот и всъщност показа необходимостта от такъв надзор.

И сякаш основното, което противниците на Истанбулската конвенция не разбират (или се правят, че не разбират), е, че тя, без да има наказателни права, отразява или пък предопределя нагласите на обществото ни към проявите на насилие. Включително нагласите на първичните насилници, които без да се задълбочават в споровете около Конвенцията заключават, че щом България не я приема, то да набиеш хомосексуален, да осакатиш девойка или да обръснеш насилствено косата ѝ не е чак такова голямо прегрешение.

Резултатите от неприемането

А как тези нагласи влияят върху политическия живот на страната ни може да се разбере от дейността на ГЕРБ, например. Първоначално от партията обявиха, че ще ратифицират Истанбулската конвенция, но след като Бойко Борисов прецени, че това ще доведе до загуба на избиратели и промени мнението си, те послушно я отхвърлиха. В случая той приложи една хитрост, която доста от така наречените ни анализатори биха определили не като нагаждачество, а като опитност (умение да се натискат копчетата на държвната машина). "Опитният" Борисов прехвърли отговорността за отхвърлянето на конвенцията върху конституционните съдии, а те, най-вероятно за да му угодят, я обявиха за противоконституционна, като това тяхно решение вече направи повторния опит за приемането ѝ почти невъзможен. С това свое решение те показаха и, че нашата конституция, уж съобразена с европейското законодателство, май не е чак дотам съобразена.

Всички тези чудатости и противоречия оставиха в първичната и недообразована част от обществото ни (дали пък не у мнозинството?) впечатлението, че нашенските ценности са малко по- различни от европейските и че ние трябва да си ги защитаваме като национално своеобразие и част от българщината. А онези квазипатриоти, които не знаят почти нищо за Ботев и Левски, но татуират образите им върху гърдите и прасците си, заместиха истинския патриотизъм с татуиран такъв, като съпротива срещу джендърската, според първичните им разбирания, европейска нравственост. С убеждението, че е съвсем приемливо и нашенско вироглавите девойки и джендърите да бъдет най-малкото тормозени. Защото освен другото са и "катастрофирали безродници" (според злополучния израз на един президент).

Така че явленията и събитията са свързани. Политическото нагаждачество на един бивш премиер, фашизоидните изявления на един сегашен президент, едно покорно на вожда си парламентарно мозинство, един пренебрегнал достойнстовото си Конституционен съд, един първичен етноконсерватизъм, заедно с татуираното патриотарство са ако не причина, то благоприятна среда за разните видове домашно и битово насилие.

Този коментар изразява личното мнение на автора и може да не съвпада с позициите на Българската редакция и на ДВ като цяло.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 56 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дойче Гьобелс

    120 13 Отговор
    Не ви ли омръзна да публикувате тотални простотии за грантове?

    Коментиран от #77

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Пич

    87 13 Отговор
    Татуирани са основно атлантиците ! И обратното на умни - също ! Защото позволиха да ги умотаят , един уплашен за парите си пожарникар , един кретен от Канада , и един обратен , безроден по душа! И на никой от тях , не му дреме за жените !
  • 4 Исторически парк

    68 6 Отговор
    Кво патриотарство бе тоя е от младежкото герб..
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 2939

    52 5 Отговор
    Да отидат да протестират в Банкя-задето Боко и компания окрадоха парите за магистрали, задето пътищата са с опасно лошо качество, задето за 13 години Боко въведе корупцията като норма в държавното управление
  • 8 Джамбaза

    64 4 Отговор
    Иво Беров не е чел Истанбулската конвенция.
    Там ясно е написано, че „пол“ означава социално изградени роли, поведения, дейности и характеристики,
    които определено общество смята за подходящи за жените и за мъжете.
    Тоест жените могат да са и мъже, ако обществото смята за подходящо.
    А щом са мъже насилието не е над жени.
  • 9 Последния Софиянец

    46 7 Отговор
    Мутрите на Тиквата и Доган се татуират а не патриотите.
  • 10 КовидманЯк

    42 7 Отговор
    Иво Беров освен че взема грантове, го взема и аnaлно и оrално и в ушите даже.
  • 11 Механик

    48 9 Отговор
    Надявам се да сте разбрали, защо така "зачестиха" в последно време случаите с "домашно насилие"!
    Мислите ли, българи? Мислите ли или чакате какво ще ви нареди ТЕЛЕВИЗОРА?
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 За грант продавам майка си

    46 3 Отговор
    беров да се запознае с труда на писателят и общественик Александър Урумов който издаде своята книга „Бутон в мозъка“, първата част от поредицата „Пътят към Армагедон“. Има я по нет -книжарниците.

    Книгата е отговор на създалото се напрежение в обществото по повод т.н. джендър идеология и тревожните въпроси, които тя предизвиква – кой, как и защо иска да подчини умовете на хората, “възпитавайки” ги в новото нормално. Заплаха ли е Истанбулската конвенция? Дехуманизира ли се Европа? Свещена крава ли е Европейският съюз? Отпадат ли изконните християнски ценности в съвременното общество?
  • 14 Тоя

    40 3 Отговор
    Тесен специалист що не каже колко страни в Европа не са приели тази глупост?
  • 15 ХАХАХА

    32 4 Отговор
    ХАХАХА, а ще има ри кой да спре гладкообезкосмените от двата пола ,но особено от тези т.н. евроатлантици ,наколенковци?
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 До интервюирания

    41 4 Отговор
    Г-н Иво Беров нека да я приемем тази конвенция, но след като премахнем родител 1, 2 и 3 от нея. Да ама не. Не ти изнася нали, понеже са ти платили за да ни изкараш тоталитаристи!
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 ХАХАХА

    35 4 Отговор
    Ееее,беровия като не успя да се реализира като списвач към в ."демокрация", после мавъра го пренебрегна ,в последните години си е намерил мястото сред грантовите пигмей.
  • 20 Тома

    25 3 Отговор
    Как да спре когато човека от банкя каза аз съм прост и вие сте прости а англичанина каза че по прост народ от българския не е виждал.А върха е Алеко с неговия патриот бай ганьо
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    36 3 Отговор
    Заглавието е за татуираните патриотари, а в съдържанието се говори само за истанбулската конвенция. Значи дойче вмирисаното зеле, използва темата за мутризираните мачовци, за да вкара истанбулската конвенция! Отново пак манипулация. После, защо не харесваме Европа? Референдум ще реши, дали искаме да търпим още евроЛГБТ - те
  • 23 Татуировките са познати

    14 4 Отговор
    на човечество от 4-то хилядолетие пр.н.е. С тях РОДОЛЮБЦИТЕ (ОХИ ПАТРИОТИ - ДАНАЙЦИ, от ПАТРИДАТА ЕЛАДА), на благородническа класа са маркирали телата си с боговете, които са боготворяли - благотворяли. Ами да си погледне Зелето ПАТРИДАТА що в нацистки символи се е нашарила, преди да съди нашите РОДОЛЮБЦИ!
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Неутрален

    5 33 Отговор
    Г-жа Нинова лично да обясни на жертвите защо им се е случило това. Благодарение на нея и ръководената от нея БСП, България не е подписала Конвенцията, която, ако някой изобщо я е прочел, няма нищо общо с джендърството и засяга точно Домашното насилие. Но нали трябват гласове по Избори?! и да плашим братята Роми, че ще им вземат децата. Идиотщина, плащана с ненужно Човешко страдание, само да сме на власт. Гьостерицата вече чака.

    Коментиран от #71

  • 27 дойче веле

    17 1 Отговор
    ли сте или сте от факти с тоя пост сте излетели и написаното по надолу в стратосверата я слезте и се замислете кой е виновен за ниската колтура , простотията ширеща се наркомания раждаща свободия граничеща с анархия никой не желае ред защо
  • 28 Мунчо от село Бузовград

    21 3 Отговор
    ПП-ДБ са мазни връткалници.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Тим билдинг

    18 3 Отговор
    То и азовците бяха татуирани и потриотари.Ама ги спреха.Яко.
  • 31 Беров

    18 2 Отговор
    Получаваш веднагически оценка 1, до сега 30г спахте правосъдие 0, осъдени само кокошкари, полицията работи с наркобароните , с трафикантите на мигранти със сводниците и със крадците.
    Айде малко се разкарай ,че нещо досаждаш прекалено.
  • 32 Калоян

    22 0 Отговор
    Иво Беров завършва френска филология. Работи като каменоделец, пощальон, разносвач на мляко през нощта. От 1991 до 1994 г. работи в предаването на БНТ "Панорама", а след това уволнен.
    От 2023 г се препитава вц де ВЕлето.
  • 33 Е то

    13 0 Отговор
    Карамацки осъдиха ли, посмъртно, дрога, рекет, целия НПК . Тея от държавния орган посдмърчат и нищо
  • 34 Българка

    5 2 Отговор

    До коментар #29 от "Българка":

    Добрееее! Явно си в кухнята на касапницата, но не ползвай ник Българка, от който пиша аз
  • 35 Гост

    30 3 Отговор
    Започнахте вече с по две статии на ден да рекламирате Истанбулската конвенция.В България има достатъчно закони за защита на жените,нужно е само да се прилагат.

    Коментиран от #43

  • 36 Татус

    10 2 Отговор
    Струва 300 лв. Всички слагат. Един сериен убиец пуснат на свобода за кратко . Това е . Ще го осъдят 15г. и ще го пуснат , след 8. 2031г. Знакови дела не трябват . Вдигнете заплатите на прокурорите , като в Италия. Пазете хората .
  • 37 Хохохо

    19 0 Отговор
    Мразят всичко българско и родно.голяма работа че тоя брадатия има татос свобода или смърт.какво от това.но грандовете текат
  • 38 Красимир Петров

    22 0 Отговор
    Казвам го от преди да съставят това мафиотско правителство.Скоро уро-дливото правителство ще предложат за приемане на Истанбулската конвенция.Първо промяна на националният празник 3 март, а след това и джендър идеологията.
  • 39 Гост

    18 3 Отговор
    Цифровата Мара и Денков имат две задачи от посолствоТО.Приемане на Истанбулската конвенция и вкарването на България във война срещу Русия.
  • 40 наистина ли дойче зеле са написали

    18 1 Отговор
    тази статийки или някой си бръщолеви?
    Много е просто:
    От 400те шева да се обявяват за спиране на насилието за всички хора и уволняване на съдии които не спазват стриктно законите за всякакъв вид престъпления.по съдебни производства.
    Иначе делят хората на жени като по важни а мъжете наравно с домашните любимци по значимост
  • 41 Еее те това е... има спасители

    15 1 Отговор
    Перачната гей фирма ПП-ДБ се цуна с бай0ня и Шиши и сега ще ни спасяват с инстанбулската...
    От десетина дена се търсят 3-4 случая де некоя фльора са я посъветвали малко и се замъглиха настоящите проблеми годежа на Биби, Шиши с Кирчо и Кокорчо, цени, доходи, горива и стоки... абе магьосници и манипулатори!!!
  • 42 Съдията Дред

    15 1 Отговор
    Из бисерите на ротния фел/за който знае за какво става дума/- " В Н-ското поделение войници брали гъби и се отровили.Затова след 15 минути всички остригани и с нови якички".
    Предлагането на Стамбулската конвенция, дето, между впрочем остана без Истамбул, като панацеа при всеки проблем, свързан с насилие, е полет на мисълта, достоен за ротния фел. И ще спре насилието точно колкото стригането и новите якички предпазват от отравяне с гъби.
  • 43 Домакина

    2 8 Отговор

    До коментар #35 от "Гост":

    Един скрийншот та да видим дали се вижда лицето ти от татуси!
  • 44 Кой какво

    5 14 Отговор
    Нещо ми липсва коментар за момичето от Стара Загора от страна на Корнелия...може би е ангажирана с защитата на рецидивиста
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 ВКК

    18 0 Отговор
    Със сигурност може да се спазват законите, осъждащи насилието и убийствата и без Истанбулската конвенция! И нарушилите ги бързо да влизат в затвора! Стига сте ни облъчвали, прозрачни сте!
  • 47 Уса

    19 0 Отговор
    За проявите на насилие между човеците не е нужно да бъде упоменаван пола.Мъжете по природа не са жени и не е правилно да се правят на жени а накрая,когато се сдобият с женски атрибути да се обявяват за третополови и печелят женски състезания с мъжките си тела.Трябва да се примирят,че са жени в мъжко тяло и да си живеят в тялото,което природата им е дала или да бъдат осъждани на тежък физически труд докато не осъзнаят,че са мъжепсихари
  • 48 Ако се

    2 5 Отговор
    Казваше Берлинска конвенция щеше да се приеме но ние сме против Турция и "ЗА" Русия и запада затова не се прие
  • 49 Костя

    2 13 Отговор
    И Курнелия са виновни за цялата касапница от последните дни и месеци

    Коментиран от #80

  • 50 В България

    9 2 Отговор
    Винаги ще има татуирани патриоти алкохолици и наркомани
  • 51 Бойко

    3 13 Отговор
    Ние сме 500г назад от запад и изток благодарение на комунизма
  • 52 Добчо

    7 1 Отговор
    В България остана само шкарто общество и гладни пенсионери
  • 53 Всичко

    13 2 Отговор
    Очаквах но това ,че Путин е виновен и за Истанбулската конфекция да не е приета не го очаквах.
  • 54 🇧🇬👊👊👊

    15 2 Отговор
    Задайте си въпроса защо така се раздува истерията с този чисто криминален случай в Стара Загора точно сега.
    Защо според вас постоянно се натяква клишето за някакво(домашно)насилие?!
    Ще ви светна -Всичко се прави за да се пробута на обществото Истанбулската конвенция , като дебело се подчертава на фразата домашно(насилие).
    Това прави за да се приеме закона който позволява на сороски НПОта и НПОта на лгбти обществото да имат възможност да влизат в домовете ви и да вземат децата ни .
    В Дания където бях 4,5 години точно такъв закон действа.
    Примерно ако някой пусне донос ,че вие си възпитавате детето в хомофобия,в расизъм и патриотизъм и ,че водите детето си на църква ,просто идват от НПОто с полиция ,отнемат ви детето и най често го дават за осиновяване на гей двойка ..

    Коментиран от #61

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Перо

    11 2 Отговор
    Джендърията е подизпълнителна идеология на ционизма, а Истанбулската конвенция и соросистките НПО-та с външно финансиране и новосъздадени за целта партии, са орган за осъществяването на разложителната анти-държавна и анти-социална политика за създаване на население от унтерменши, лесни за управление и господство над тях! DW да види какви изроди се разхождат на парадите и сборищата на ЛГБТ обществата в Германия и Англия, преди да трови обществената атмосфера и християнско възпитание на подрастващото поколение със сбърканото си поведение и мислене!
  • 57 мисира

    9 1 Отговор

    До коментар #2 от "Сипиро":

    Този иво беберона си е нещастник които се мисли за оригинален и че наподобява стила на великия Радой Ралин.За съжаление много е далеч да пишепиерливи анекдоти като него но се напъва момчето да роди мишка.Може да пише за ДВ или гласът на краварите.
  • 58 ха ха

    12 2 Отговор
    а след истанбулската конвенция , какво следва ? мазни проповеди за еднополово общество , бяхте натикали хората в ъгъла с ковид далаверата , добре че руснаците подпукаха укро бандитите , та клептократите дадоха стъпка назад , ясно се видя че моделите като пазарна икономика , демокрация , либерализъм са си измислици прикриващи явни престъпления , е същото е с конвенцията от истанбул
  • 59 За протокола

    11 2 Отговор
    С приемането на Истанбулската конвенция нищо няма да се промени.
    Решението е:
    1. В законите!
    2. В прилагането на законите.
    3. Във възпитанието.
    Тун някаква си конвенция няма нищо общо.
  • 60 Абе латентните много ви е страх

    2 11 Отговор
    От тази конвенция. Никой не може да ви направи насила елгебетисти ако не ви е заложено.

    Коментиран от #75

  • 61 Явно тебе са те дали

    0 4 Отговор

    До коментар #54 от "🇧🇬👊👊👊":

    На такава двойка 🤭
  • 62 Бойкот на алчния сайт О.Л.Х.

    9 1 Отговор
    Натискът за приемането на Истанбулската конвенция продължава!
    ДА СЕ ОПЪЛЧИМ...
  • 63 Ха ха ха

    9 1 Отговор
    поредния пасквил на мазния грантаджия, ц..анина Беров. Няма да ви мине номера жълтопаветни продажници! Само озлобявате хората и си го търсите. НЯМА ДА ВИ МИНЕ НОМЕРА БЕЗРОДНИ СЛУГИ !
  • 64 Павел пенев

    9 2 Отговор
    Не е ли време фашизираната медия DW да бъде забранена у нас за това че пропагандира психопатите от ЛГБТИ? Убеден съм,че всяка татуирана и силиконова българка, която не се грижи за своето семейство съпруг и деца си заслужава отношението към нея. В Германия нека го раздават либерално и скоро нищо няма да остане от тях, освен възраждащия се фашизъм.
  • 65 Съюз на Анти-Бандитските Сили

    10 1 Отговор
    НЕ ЗАКОНИТЕ, А ПРИЛАГАЧИТЕ ИМ (СЪДИИ, ПРОКУРОРИ, ПОЛИЦАИ и ДР.) ТРЯБВА ДА СМЕНИМ ВЕДНЪЖ ЗАВИНАГИ

    Мнозина от нас предлагат след всяко ново, ненаказано престъпление да се променят или приемат нови закони . И така наливат вода в мелница на самите виновници за безнаказаната бандитщина .

    Закони ние имаме за всичко и против всичко . АКО БЕШЕ ОБЕЗОБРАЗЕНА СЪДИЙСКА ЩЕРКА ИЛИ БЕШЕ ЗАКЛАН ПРОКУРОРСКИ СИН, ТО ПРИ СЪЩИТЕ ТЕЗИ , УЖ ЛОШИ ЗАКОНИ, ЗА НУЛА ВРЕМЕ , СЪЩИТЕ ТЕЗИ СЪДИИ, ПРОКУРОРИ И ПОЛИЦАИ ЩЯХА ДА СЕ РАЗТЪРЧАТ И ДА МУШНАТ С ТЕЖКИ ОБВИНЕНИЯ ЗАПОДОЗРЯНИТЕ В АРЕСТИТЕ .

    Законът е само инструмент, та калпави ли /престъпници ли са майсторите, които си служат с него, не инструментът е виновен, а некадърният /злонамерен майстор .

    И тези власт-ползащи бандити само това чакат, някой да подхвърля идеи, че законите били лоши . Така хем те се оправдават, хем техните съучастници – депутатите започват да се правят на интересни, пръквайки ни нови закони, с чието премане да оправдават, паразитното си съществуване .

    А НЕОБХОДИМИЯТ НИ ЗАКОН Е САМО ЕДИН – ПЪЛНА ЛУСТРАЦИЯ НА ВСИЧКИ РАБОТИЛИ ДО НАСТОЯЩИЯ МОМЕНТ В ТЕЗИ КРИМИНАЛНИ ОРГАНИЗАЦИИ – СЪД, ПРОКУРАТУРА, ПОЛИЦИЯ , парламент и др. и връщане към правилата на древната атинска република (запазени в Швейцария) , избор на всички тия, ако не ежегодно, то през две-три години пряко от народа, съд само от съдебни заседатели – това е прякото народовластие, референдуми за приемането на всеки един закон .
  • 66 Съюз на Анти-Бандитските Сили

    4 2 Отговор
    НЕ БОЙТЕ СЕ, НОЖЪТ Е ДЪРВЕН

    Противниците на една или друга конвенция (Инстанбулската) се притесняват какво щяло да стане след приемането им от страна на власт-ползващата банда . Нищо няма да стане, нищо няма да се промени .

    Няма да спре насилието. Ние сме приели още през 1987 г. Конвенцията ПРОТИВ ИЗТЕЗАНИЯТА И ДРУГИ ФОРМИ НА ЖЕСТОКО, НЕЧОВЕШКО ИЛИ УНИЗИТЕЛНО ОТНАСЯНЕ ИЛИ НАКАЗАНИЕ, пък както виждате тези гаври и издевателства с българския народ не само не спират , а даже се увеличават .

    Ние сме приели 10-на закона против корупцията, но тя не намалява, а се увеличава, включително, чрез разходите ни за заплати на чиновниците в новите органи и самото и тяхно корумпиране .

    Ние сме приели Хартата на Правата на ЕС, като и Конвенцията за защита правата на човека, които ни гарантират правото на справедлив процес от справедлив, безпристрастен и некорумпиран съд , пък съдиите стават все по-пристрастни и по-корумпирани .

    Та с конвенции или без тях, то пропагандата за гейове и лесбийки си върви, насилието се увеличава и те служат само за три неща :

    С тяхното раздухване власт-ползваща банда да оправдава смисъла от своето паразитно съществуване, да се преструва, че уж мисли за нашето добро, да ни разделя на противници и привърженици и така да отвлича народната енергия и вниманието ни от постоянно извършвания от бандата грабеж на духовните и материалните ни ценностти .
  • 67 Чочо

    3 9 Отговор
    Забранете Възраждане веднага

    Коментиран от #69

  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Олиглот

    3 1 Отговор

    До коментар #67 от "Чочо":

    Теб какво те спира да го направиш? Не ти е изсъхнал лакът?
  • 70 Христо

    8 1 Отговор
    Вижте Глава VII на конвенцията - "Миграция и убежище", за да се уплашите наистина.

    Няма да остане България, ще я заселят законно и бързо с когото си решат
  • 71 Минувач

    6 0 Отговор

    До коментар #26 от "Неутрален":

    А ти ми кажи подписването, на каквато и да конвенция, с какво ще промени престъпника и насилника? Дори и увеличаването на наказанията няма да промени нищо. Ти представяш ли си, как някой подпийнал насилник или такъв ревнив, сприхав и агресивен човек, когато набере на жена си и точно в този момент ще се самозапита, какво ли точно пише в закона или в конвенцията и това да го спре??? Та кой познава законите, тези биячи да не са юристи? Ще кажеш - ок, ще я набие веднъж, тя ще го докладва и ще го тикнат в затвора, знаел , не знаел, ще го приберат и няма да бие повече. Да, ама това ще е до следващия насилник. А какво можем тогава да направим - ясно е, трябва да се излекува обществото, трябва да се върне образованието, морала, ценностите в семейството. В едно здраво общество тези проблеми са минимални. А те колкото си искат писани текстове да си приемат. А относно Истанбулската конвенция - би била ок, но без непризнаването на половете, родител 1 и 2 и т.н.. Защо не приемат една нормална конвенция насочена само и единствено за насилието и друга конвенция с това за половете. Ами, защото тази втората е главната им цел и самостоятелно няма да мине, а това с домашното насилие е паравана да прокарат целта си.
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Матей преображенски

    2 0 Отговор
    Какво ни навират в очите ексцесиите на татуирани мут-ра-фо-ни,такива образи отдалеч будят отвращение с пандизчийското си излъчване и маниери,нямат понятие от морал,затова и проявите им са са-дис-тич-ни,такива не са Левски и Ботев,а повече наподобяват Димитър Общи и Въльо-мечката,предателя на Бенковски.
  • 74 стоян георгиев

    0 3 Отговор
    Казал съм го много пъти.без външен натиск у нас нищо не се променя .така и ще си остане трепането на жени и млади момичета.затова трябваше да се приеме конвенцията.тя.щеше да държи съдебната ни система под натиск и мониторинг при подобни случаи на насилие,но сега дори това няма да се случи и тоя дето тошкова го храните пп медиите ще се измъкне до година и отново ще насилва.тоба обаче си е роб именно заради невъзможността да претърпи развитие.
  • 75 Ало

    1 0 Отговор

    До коментар #60 от "Абе латентните много ви е страх":

    НЕПИПАЙТЕ ДЕЦАТА!
  • 76 стоян георгиев

    0 0 Отговор
    още глупости в най умния сайт
  • 77 Пешо

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Дойче Гьобелс":

    Насилието е просто насилие. няма нужда да се дели на домашно, полово и т,.н.
    има само насилие. защио напъват за тази конвенция и това полово деление?
  • 78 ИСТИНАТА БОЛИ

    0 0 Отговор
    Преди 7-8 години, на въпроса какво мисли за изявлението на бившия секретар на Рейгън - Пол Робъртс, цитираме "САЩ си купиха България", ген. Иванов отговори: "Още през 80-те ние бяхме наясно със стратегията, която Щатите ще предприемат по отношение на Източния блок. Известно е изявлението на шефа на ЦРУ Алън Дълес още от 1945-а: "Ще завършим войната. Ще хвърлим всичко, което имаме. Всичкото злато, цялата материална мощ за обработката и оглупяването на хората там. Човешкият мозък, съзнание, подлежат на изменение. Посявайки хаос, ще подменим ценностите им с фалшиви и ще ги накараме да вярват в тях, като намерим единомишленици в самата Русия. От литературата, изкуството и театрите ще изкореним социалната им същност. Всичко ще изобразява секса, култа към насилието, садизма, предателството, безнравствеността, а в управлението на държавата ще създадем хаос. Ще насаждаме корупцията, безпринципността, подкупите. Честността и порядъчността ще се осмиват и ще останат отживелица. Нахалството, наглостта, лъжата, измамата, пиянството, наркоманията, животинският страх един от друг - всичко това ще култивираме ловко и незабележимо. Ще скъсаме духовните корени. Ще опошляваме и унищожаваме народната нравственост, поколение след поколение. Ще атакуваме младежта. Ще ги направим циници и космополити. Ето така ще направим". И те го направиха, защото ние не само че не им се противопоставихме, но повечето от нашите политици искаха да бъдат в пълна услуга на чуждата доктрина".
  • 79 Анонимен

    0 0 Отговор
    Бойко по долу му дреме на сайдера, милиардер бил.
  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.