Last news in Fakti

15 Септември, 2023 06:00 6 864 197

Защо толкова много хора напускат България

  • корупция-
  • българи-
  • българия-
  • ес-
  • свобода на словото-
  • имигранти-
  • щастие-
  • шенген

Човек трябва да е сляп, за да не види, че хората живеят добре там, където няма корупция

Защо толкова много хора напускат България - 1
Снимка: Shutterstock
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коментар на Александър Андреев:

Защо българите са нещастни? Защо напускат масово страната си?

Според различните статистики брутният вътрешен продукт на глава от населението в България се е увеличил със 150% спрямо 2000 година, а доходите на статистическия отделен българин почти са се удвоили за последните десет години. Според Световната банка условията за бизнес в България са добри, а според Еврокомисията страната стои съвсем прилично в световното дигитално съревнование. Защо тогава споменатият статистически отделен българин е на 77-о място в света по усещане за щастие?

Обяснението

В две класации България вече от години категорично заема едни от последните места в ЕС - и точно тези класации дават отговор на въпроса за националното усещане за нещастност. Коя е най-корумпираната държава в Европейския съюз? България, напоследък редом с Унгария. Къде образованието се намира в най-трагично състояние, а равнището на практическата неграмотност е най-високо? Пак в България. Ако добавим към това и окаяното българско здравеопазване - картината се окръгля.

А сега да погледнем споменатите класации с обратната оптика. Сред най-добре образованите нации, сред държавите, където индексът на щастието е най-висок, а равнището на корупция е най-ниско, сред държавите с рекорден индекс за добър живот винаги се натъкваме на едни и същи имена: Финландия, Швеция, Норвегия, Швейцария, Дания.

Човек трябва да е сляп, за да не види, че хората са щастливи и живеят добре там, където няма корупция, а образованието е на високо равнище. Да не говорим, че между двете също има пряка връзка. Полуграмотните хора, които бликат от българската образователна система, едва ли особено се замислят за корупцията. По-скоро обратното: тя е тяхна естествена среда, включително и в учебните заведения. Българското образование очевидно произвежда висока степен на патриотизъм и твърде ниска чувствителност към корупцията. Младите хора с пословичните татуировки на Левски и Ботев по прасците си едва сричат елементарни текстове, но пък са сръчни в даването на подкупи на пътни полицаи - четем го едва ли не всеки ден в медиите. В допълнение: доброто образование учи децата и юношите не само да четат и да смятат - то им дава морален компас в живота. Компас, който винаги им сочи как да обърнат гръб на корупцията. Такъв компас, впрочем, им дават и медиите, а медийният плурализъм в България е сериозно увреден в сравнение с останалите държави от ЕС. И това го твърдят не навиканите "Репортери без граници", а евродепутатът Даниел Фройнд и неправителственото журналистическо сдружение "The European Correspondent".

Да, българите все още са най-бедните в целия ЕС - и в този смисъл би било цинично да ги успокояваме с баналното "Щастието не е в парите". Но доходите им очевидно растат с респектиращи темпове, докато хората се чувстват все по-нещастни - това показва и българският национален "Индекс на щастието" на агенция "G Consulting" и социолога Живко Георгиев, публикуван миналата година. В коментара си към него главната редакторка на списание "Мениджър" Весислава Антонова подчертава и още нещо много важно: "Сериозната разлика между нас и скандинавските страни, които винаги са в топ 3 на най-щастливите в света, е, че там хората имат доверие на държавата и държавните институции".

Едно просто уравнение

Така в отговор на въпроса "Защо българите са нещастни?" възниква едно просто уравнение: усещането, че си нещастен, е обратно пропорционално на равнището на образованието, здравеопазването и медиите, плюс липсата на корупция. А когато хората не вярват, че държавата може да им гарантира по-малко корупция и повече образование, медийна почтеност и добро здравеопазване (което тя действително не съумява) - тогава пътят наистина води към "Терминал 2".

И нещастните хора в България ще стават все по-малко, казано с горчива ирония.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 78 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пешо

    126 21 Отговор
    Е не..... спрях да чета, когато свързаха патриотизма с корупцията и неграмотмостта!!!!! Така въп пропагандааа.

    А защо сме в това положение? Как е било преди 35г.? Лога станахме практически неграмотни?! След 35 г. Демокрация. И тя не е виновна , а 35г. Корумпирани политици изпълняващи волята на чужди държави!!!!!!!

    Коментиран от #3, #11, #104, #170

  • 2 Ми как да седят и да гледаг

    50 99 Отговор
    муцуните на Радев, Нинова, Костадинов, Митрофанова, как им обясняват колко е добре да сме близки с Русия и каш ще цъфнем от това. Пеевски, Бойко, Гешев, Доган и другите бандити да се правят на честни девици, като знаем, че са престъпвали и десетте божии заповеди безброй пъти, докато Слави пее и агитира за тоя който му плати.

    Коментиран от #18

  • 3 Политиците през тези 35 години

    95 4 Отговор

    До коментар #1 от "Пешо":

    Са бивши партийни членове или техни роднини. Всички. Без изключение.

    Коментиран от #38

  • 4 ⚜️Просветен⚜️

    69 26 Отговор
    Защото не оценяват какво имат преди да попаднат в 7кв кочина с още 11 индианеца и да ядат инстантни спагети за стотинки , та барем сколасат да заделят някоя пара! И като дойде тук да си оправи зъбите, няма сърце и душа да си признае, че е сгрешил и да се върне! Това са повече от 70% от нашите емигранти! Останалите 30% имат обективни причини, живота все пак е шарен!

    Коментиран от #20, #34

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 голям писател е автора

    108 4 Отговор
    Доходът ни се бил удвоил ?! А разходите обаче са се утроили !
  • 7 Някои

    92 4 Отговор
    Някои българи се върнаха например Киро
  • 8 Обективист

    95 10 Отговор
    Дойчетата пак ни пробутват "корупцията" като единствено обяснение за свободното падане на БГ. То Западът няма нищо общо с нашата разруха, само винаги е помагал. ................Само че е и съветвал, и съветвал за да стигнем дотук...........

    Коментиран от #69

  • 9 Български принцип

    50 6 Отговор
    По-добре недоволен човек,отколкото доволна свиня.
  • 10 Брей

    67 9 Отговор
    ниски заплати направо смешни направо си губиш живота ако работиш и ден в българия
  • 11 Е, как?

    95 7 Отговор

    До коментар #1 от "Пешо":

    Нима забрави, че преди 35 години всички искаха да избягат от тоталитарната кочина,сега всеки иска да избяга от демократичната кочина...... кочина, защото и преди и сега тези, които дърпат конците са едни и същи

    Коментиран от #61

  • 12 пламен

    28 40 Отговор
    Не знам кой се чувства нещастен и беден. Ние сме частна фирма и при нас и чистачките всяка година почиват в Гърция и Турция

    Коментиран от #107

  • 13 Винкело

    71 2 Отговор
    Правят-струват и веднага: така е, щото от образованието излизат патриотично татуирани по прасците с Ботев и Левски... Ами не, не е така. Тези са един на хиляда.
    Лъжата е в основата. Навсякъде, по всяко време лъжат. Политици, телевизии, началници, магазинери, лекари, чиновници...
  • 14 Край

    82 5 Отговор
    Българите вече не напускат страната си масово. Това са стари новини. Тези които напускат последните десет годни напускат не заради бедност а защото липсва справедливост и сигурност.

    Коментиран от #19, #21, #59

  • 15 Така така

    60 1 Отговор
    Обяснението е просто......политическа мафия, мутри, римляни или бразилци безнаказани правят квото си искат, егоизъм и нарцизъм струящ от всяка дупка. Какво да прави човек в БГг та дори и заплатите вече да не са чак толкова злв!?
  • 16 Истината

    74 9 Отговор
    Защо толкова много хора напускат България!
    Защото борисоФ за 10 години управление корумпира цялата държавна машина и унищожи всичко.
  • 17 Разговор

    45 2 Отговор
    Алоуу, как е на Марс ? Еми като в България, и там не се живее...
  • 18 Макето

    38 4 Отговор

    До коментар #2 от "Ми как да седят и да гледаг":

    Много точно си го казал, не мога да разбера, какъв трябва да си, за да дадеш “минус” на така добре описаната действителност в тази Псевдо-държава? Всеки мислещ човек и секунда не би се задържал да гледа споменатите продажници!
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Коко Н

    6 7 Отговор

    До коментар #4 от "⚜️Просветен⚜️":

    30-те % са Просветени.Ти защо си останал?
    Сигурно си корумпиран и си си купил диплома!?
  • 21 ХАХАХА

    40 12 Отговор

    До коментар #14 от "Край":

    Само един въпрос ? Къде съществува справедливост и сигурност? В " циливилизования " свят? Хайде бе ,посочи такова място,защото аз не знам! В Джермани ли ,където насилието на паразитите добива гигантски размери или във Францистан, където има гета ,в които джандармски крак не стъпва ,или в Италия?,ааа може би на Албиона? Хайде посочи?
  • 22 Миро

    13 22 Отговор
    Радев достоен президент ли ни е?ТОЙ КАКВО НАПРАВИ В ПОЛЗА НА БЪЛГАРИТЕ И БЪЛГАРИЯ ???
  • 23 ДОНЧО ГОРСКИЯ

    38 2 Отговор
    ЗАРАДИ НЕ КАДЪРНО И КОРУМПИРАНО УПРАВЛЕНИЕ ВИСОКИ ЦЕНИ ВИСОКА ИНФЛАЦИЯ И ИЗКЛЮЧИТЕЛНО НИСКИ ЗАПЛАТИ И ПЕНСИИ
  • 24 Отдавна отлетял

    40 10 Отговор
    Напуснах България, защото тук всичко е толкова прекрасно, че не се издържа. Воско стандарт на живот, високо заплати. Няма корупция, няма безработица, няма недоимък. Цените са ниски, много ниски, всичко е направо без пари. Пътищата са ни аутобани без дупки, и депутати и пошитици не крадат. За това отлетях, не се издържа нантакъв хубав живот...

    Коментиран от #27, #31

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Кочина,сър

    40 4 Отговор
    Т2 работи много добре,само за 10 год 1 милион на минус българи,смятайте за колко сме “цъфнали”.До 15-20 години ще са останали само цигани и пенсионери,нататък се сещайте вие какво следва….
  • 27 ХАХАХА

    13 2 Отговор

    До коментар #24 от "Отдавна отлетял":

    Явно и там където си много си прокопсАл!
  • 28 даката

    21 24 Отговор
    При положения че един плочкаджия в София без да се напряга изкарва 5000 лева месечно и два пъти в годината е на море, в чужбина или с жената на шопинг...имам и друг съсед, монтира бойлери, сменя колите през година, купи къща в Марчево, издържа дъщеря си студентка в Германия....това бедни хора ли са или са хора, които са откраднали.

    Коментиран от #32, #62

  • 29 @@@

    39 3 Отговор
    За 10 години управление на борисоФ и Хухт@та герб, България се е стопила с 850 000 души!
  • 30 Българин

    13 36 Отговор
    "Коя е най-корумпираната държава в Европейския съюз? България, напоследък редом с Унгария." Корупцията е навсякъде, където има руско влияние и руски подлоги във високите етажи на власта.

    Коментиран от #33, #40

  • 31 Само питам

    4 11 Отговор

    До коментар #24 от "Отдавна отлетял":

    В Москва ли си?

    Коментиран от #180

  • 32 колчо

    33 2 Отговор

    До коментар #28 от "даката":

    А КОЛКО ДАНАЦИ ПЛАЩАТ ТВОИТЕ КОМШИИ ЕДНА КРЪГЛА 0 И КАТО НАПРАВЯТ ГОДИНИ ЗА ПЕНСИЯ ЩЕ СЕ НАРЕДЯТ ЗА ПОМОЩИ А МОЖЕ БИ СА ВЕЧЕ ПЕНСИОНЕРИ ПО БОЛЕСТ И СМУЧАТ ОТ НАШИЯТ ГРЪБ С ТАКОВА МИСЛЕНЕ НЯМА НИКОГА ДА СМЕ ДОБРЕ
  • 33 НАЙ КОРОМПИРАН Е

    23 5 Отговор

    До коментар #30 от "Българин":

    ЕВРОПЕЙСКИЯТ СЪЮЗ
  • 34 Българските турци

    32 3 Отговор

    До коментар #4 от "⚜️Просветен⚜️":

    Там сте приспани без сънища ! Доказателство е "Великият Безкраен Преход" с делириума от изборни маратони и битки за оглозгани кокали в кулоарите на Българския парламент !!!... Засега сте затънали здраво в дънната тиня на ЕС и чакате и ще чакате пак някои "освободители" да дойдат и да ви "освобождават от робство"... както винаги ?!!!.. А хора които имат сънища винаги се стремят да постигнат нещо , макар то да не е точно като на сън !
    Вместо да търсим благополучие в чужд двор, не е ли по логично да си спретнем своя ?!...Лошото е че България се люшка с размътеното си политическо съзнание,със срутената си промишленност и със занемареното си селско стопанско развитие !...Когато не произвеждаш свое ,ставаш зависим от чуждо !
  • 35 Този

    13 14 Отговор
    Пълно е с работа в БГ само да не си се родил тъп и да не си мързелив.Между София и Белград се живее най добре.Но малко се работи,има всичко за ядене и пиене ,отпуски колкото и когато искаш и няма строги правила за боклука,цигарите на работа,празниците и пр.
  • 36 Кирил

    26 10 Отговор
    Тоя, по добре да беше написал че в Германия половината хора са без собствен дом и са наематели, който цял живот се гърбят да плащат.
    Да, взимат повече от нас, тръгнали са от по високо ниво, ние бяхме руска комуняшка колония. Ако се сравни стандарта от 1939, тогавашните българи са били пред германци и гърци. Нарицанието ,,изпаднал германец,, е дадено от нас българите за германците, които да идвали тук за да работят и живеят.
  • 37 А как е другаде

    28 5 Отговор
    За България е ясно. Вие пишете защо в друг рай на земята - Канада, хората масово бягат след 8 годишно неолиберално демократично управление на Трюдо?
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 куку

    32 6 Отговор

    До коментар #30 от "Българин":

    ти ще не си гръмнеш..само руснаци ти в главата..а кой прибрал Мариците и златни находища..кой граби народа всеки божи ден..кой накара да купуваме самолети на чертеж..КОЙ..такива простокирчовци, а преди Винету..-гробари..сега сте сезна сглобка..продължавате грабежа..
  • 41 Факти

    18 7 Отговор
    Четете за операция Голгота, разработена от КГБ в началото на 80-те. Комунистите са виждали, че системата им ще рухне и са разработили план как да задържат властта и да изградят възможно най-престъпната и корумпирана деморация, за да отвратят хората от нея и те отново да поискат тоталитаризъм. В България ДС веднага се захваща с плана като започва да събира хора за нови "опозиционни" партии, които по-късно се появяват като СДС и ДПС. Разиграва се театъра на "демокрацията", но властта е в ръцете на същите комунисти, а после се прехвърля на протежета и децата им. Затова нашата "демокрация" е толкова грозна и народът бяга на Запад. В България живеем в този план и очевидно той е успешен, защото много хора искат да се върне комунизма.
  • 42 Какво щастие за Българите, цял ден ни

    27 3 Отговор
    Облъчват с лъжи корумпирани политици в костюми и платени маниполатори наречени Лози и мисирки!! Прости хора и марионетки приемат закони Недоносчета в НС!! Военен Министър Идиот ни бута към война, други като Левон Наглеца ни тикат, насила да приемеме Еврото! Урсула лъже и София и Скопие едновременно! в
    В магазини, Аптеки цените пълзят нагоре, в Банките всеки месец таксите се вдигат!! По младите бягат през Терминал 2,Ние по старите ще се бориме с Пилитическата Мафия, докато ни има! Мафии, ОПГ та ЧСИ, Колектори, пазени от Лобиски закони, Каретели и все нови и нови Чиновници, към другите 600-700 хиляди!! Разстат заплатите на Чиновниците, какво стана с жизнения минимум за малките пенсии??? НА ВСЕКИ 6 МЕСЕЧА СЕ ТИРАЖИРАТ НОВИ ОБЕЩАНИЯ И ЛЪЖИ! ТАГАРЕВ Украинския шпионин, подарява Народното имущество, все едно муе бащиния!! Прокуратурата се прави, че нищо не вижда, вземат си навреме Заплатите и боносите!! За това и от това бягат младите хора, бягат от България, Родината им!!
  • 43 Селянин

    9 3 Отговор
    А нещастието е една от сериозните причини да се мре на ниска възраст и по много.
    Обяснението е едно. Кофти маТрял. Неслучайно природата ни затрива, като нация.
  • 44 Баба, цоцолана

    3 3 Отговор
    И кои го казва това?
  • 45 По два-три пъти

    6 12 Отговор
    за година върви тази пропаганда,че всички са тръгнали да напускат България.По улиците се чуват все повече рускоезични.Стремежа на българския болшевик е,да осигури спокойно и безпроблемно пребиваване на новите рускоезични българи с дълбоки руски корени.На конвейр се предоставя гражданство,с цел манипулация на едни последващи избори.Вече са надхвърлили милион.

    Коментиран от #76

  • 46 ртъукк

    31 1 Отговор
    Питайте лекарите дали здравеопазването е неадекватно! Ще ви се присмеят надменно(каквито са самите лекари) и ще ви внушат, че те са най- добрите на света. Докато държавата толерира лекарската некадърност, Бг ще затъва все повече.
    Образование- всичкото връзкар. Образованието е политизирано. Учител се става само с големи връзки и партийно членство.
    Доходи- за мизерията у нас благодарете на ГЕРБ, Горанов, Велев и Домусчиев.И не забравяйте, че 3 год. заплати и пенсии бяха замразени, а по време на Ковид ГЕРБ не дадоха нито стотинка помощ на народа.
    Сега ПП.ДБ.ДПС.ГЕРБ пак не правят нищо за повишаване на МРЗ и пенсиите. Отдавна МРЗ трябваше да е 1200-1300 лв, минималната пенсия 800 лв.

    Коментиран от #177

  • 47 Гост

    19 2 Отговор
    Защото не е държава а свинскаКочина управлявана от фашисти

    Коментиран от #56

  • 48 Елементарно

    23 2 Отговор
    Ами затова ни "приеха" в ЕС : за да бъдем пазар за стоките и ресурс (работна ръка - безплатно отгледана ) за икономиката им! Пука им на европейците за другите!

    Коментиран от #52

  • 49 Шуробаджанащина

    16 2 Отговор
    навсвякъде за всичко.Част от нашия народен манталитет.Очуждава много хора от родината.
  • 50 българите са нещастни

    4 6 Отговор
    защото не знаят колко са щастливи.
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 какъв пазар си ти бе?

    8 2 Отговор

    До коментар #48 от "Елементарно":

    В България има не повече от 2 милиона платежоспособни потребители. Какъв пазар си?

    Коментиран от #147

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Злати Минкова

    10 1 Отговор
    И аз бих отишла на гурбет, ама съм дърта вече. Излизам пред блока да изпия едно кафе, децата бягат, пищят, бабите вдигат кръвното. След половин час идва пожарна и гражданска защита, питат за някакво извънземно, било плашело децата. Работата е извън контрол. Иначе бих отишла да заработя някой лев.
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 ти си доказателството

    2 4 Отговор

    До коментар #47 от "Гост":

    1990 година СССР ни пре(о)даде на лошия Запад, ама още не ни дава. Ти си ясното доказателство за това.
  • 57 Злати Минкова

    15 4 Отговор
    Гей парадите и оръжията за Украйна няма да ни направят по-щастлив и по-малко корумпиран народ.
  • 58 Гражданин

    11 0 Отговор
    Как подвеждат хората- "доходите са се удвоили, пари в изобилие, разходи малко, едва ли не, че може да си позволим лукса на живот като в Швейцария, но пак не сме щастливи. От това разбирам, че друго ни куца, а не заплатата, може би мислим за глада в Сомалия и за това не сме щастливи и доволни..

    Коментиран от #60

  • 59 Циник

    9 2 Отговор

    До коментар #14 от "Край":

    Ами тя и статията общо взето това казва. За пръв път да се съглася с ДВ
  • 60 за доходите не знам

    9 5 Отговор

    До коментар #58 от "Гражданин":

    но си през ден по кръчмите. Онези нещастници на Запад с многото пари ходят на кръчма веднъж на няколко месеца.
  • 61 Буха ха

    22 0 Отговор

    До коментар #11 от "Е, как?":

    Независимо дали е боядисана синя или червена, кочината си остава кочина. Не цветът я прави кочина, а това че в нея живеят прасенца.
  • 62 Циник

    19 0 Отговор

    До коментар #28 от "даката":

    Ами затова и ще си останем държава на плочкаджии, които, както каза колегата, не плащат данъци, докато останалият свят върви напред.
  • 63 така е

    13 2 Отговор
    Българите искаме дохода на западняците, но не и правилата им.

    Коментиран от #73

  • 64 Българин

    15 0 Отговор
    Не знам дали са нещастни, но голяма част са изключително неграмотни - още бъркат родолюбие и национализъм, тресе ги здраво лицемерие ("не ме гледай какво правя, слушай ме както говоря" и "много искам да се спазват правилата, но от другите") и за "келепира" са готови да изпаднат до цинични низини (а когато ги хванат, да станат ултра агресивни).
  • 65 Някой

    12 3 Отговор
    Може би заради безпътицата, в която вкараха България през последните 34 (почти) години? Може би заради колониалния статус на територията, която някога бе държавата България? Може би заради ежедневните простотии на марионетките на Посолството? И не на последно място, може би защото парите бяха издигнати на най-висок пиедестал като ценност, загърбвайки нищо не значещи неща като родолюбие, морал, достойнство...?
  • 66 Българин

    14 6 Отговор
    "Защо българите са нещастни? Защо напускат масово страната си?"

    Защото им идва в повече американската "демокрация" и евроатлантическите ценности. Та по този повод какво стана с опорката на соросоидите че всички искали да избягат от комунистическия режим на бай Тошо а то се оказа че всички искат да избягат от "либералната демокрация" наложена ни от господарите им.

    Значи на времето било лошо и искали да бягат ама не могат да ми обяснят сега щом е добро защо пак искат да бягат.

    Коментиран от #67

  • 67 да те питам

    14 3 Отговор

    До коментар #66 от "Българин":

    Как би живял някъде където можеш да си изхвърлиш единствения чувал с боклука само във Вторник между 6 и 10 сутринта? Щеше да си от най-щастливите граждани, а?
  • 68 Митко каратиста

    21 0 Отговор
    Напускат и още повече млади хора ще напускат завинаги тази територията заради неработещо законодателство ,не безпристрастност в прилагането на същите. Заради арогантноснта простащина на служители на мвр, в частност на кат, които бяха превърнати в пътни рекетьори. Затворите са пълни с маnгали крали желязо,шофьори заловени след употреба на алкохол и наркотици и дребни дилъри на трева. Истинските престъпници са на свобода и си плащат за да върви статистиката. Всички трябва да се изрине в държавната администрация за да може в следващите 10 години младежите поне 50% да останат тук. Сега повече от 85% не виждат бъдеще в ,,родината си

    Коментиран от #71

  • 69 Някой

    9 1 Отговор

    До коментар #8 от "Обективист":

    Принципно погледнато, корупцията наистина е виновна. Щото, нали не мислиш, че Кирчо, Кокорчи, Боко, Чоко, Дебелянов и т.н. не са корумпирани? И то точно от тези, дето реват че имало корупция у нас... Не, че в техните държави корупция няма, но трябва да ни се набие в главите, че сами сме си виновни за положението. И последното също е вярно, защото ги търпим западняците и техните корумпирани наместници у нас, вместо да ги изринем с лопатите.
  • 70 Все тая

    11 0 Отговор
    В държава и фирма управлявана от дебили никой не иска да стои
  • 71 Напускат защото могат

    8 6 Отговор

    До коментар #68 от "Митко каратиста":

    Преди 1989 всички искахме да напуснем, но не можехме.

    Коментиран от #78

  • 72 Мизерията се завръща и емиграцията....

    15 0 Отговор
    ....пак се възобнови.....аз съм със заплата нето / чисто 1650 лв на месец и десет дена след заплатата съм вече без пари....така че тези, които няма да откраднат парите от плана за възстановяване ще напуснат България , тъй като едни престъпници от П(Росто)П(простаците) и дейбъБългария вече са ги насочили към сметките си, а прокуратури, полиция, служби са мъртви...няма кой да ги съди и да им конфискува краденото на гореизброените, а милионите от плана за възстановяване са заем от ЕС, а не безвъзмездни..Кой ще ги връща е въпроса, тъй като след като са окрадени парите с тях работни места няма да се открият и икономика няма да има....А здравеопазването в България доведе до 100% болно и сакато и неработоспособно население....

    Коментиран от #75

  • 73 Родолюбец

    17 4 Отговор

    До коментар #63 от "така е":

    И какви правила на западняците бе - сега Германия спира емигрантите ама ревяха срещу нас че трябвало да ги приемаме. Запада си гледа интереса а правилата са само за нас колониите им - Австрия продължава да купува руски газ, петролопровода през Полша към германия си работи, Газ през Украйна продължава да върви, американците са най големия купувач на уран от Русия но ние трябва да се откажем за да може Уестингхаус да печели, турците си направиха АЕЦ с руски реактори обаче за нас не може - трябва да ги подарим на Украйна.

    Правилата са за нас но не и за тях

    Коментиран от #81

  • 74 бай Евро

    7 1 Отговор
    Попитали радио Ереван:
    В коя страна от ЕС няма корупция?
    Радиото отговаря:
    Стартираме такъв проект. Към 2500 година той трябва да завърши и тогава ще ви отговорим.
    Засега не сме чували за такава страна.
  • 75 така е

    7 1 Отговор

    До коментар #72 от "Мизерията се завръща и емиграцията....":

    Радев ви го каза "Мутри вън. Да си върнем България"... и я върна на мутрите. От тогава пак само мутри спрягаме по медиите.

    Коментиран от #83

  • 76 6-6-6

    4 7 Отговор

    До коментар #45 от "По два-три пъти":

    Така е,герб 12 години а сега щафетата е поеха комсомолците от пп. Гонят българите и заселват с рускоезични територията.

    Коментиран от #91

  • 77 Поп

    3 3 Отговор
    Плоско и глуповато писание
  • 78 Запознат

    14 4 Отговор

    До коментар #71 от "Напускат защото могат":

    Хаде преди 89 било лошо според вас и всички искали да напуснат - а сега щом е добро защо пак всички искат да напуснат - май не можеш ми каза или не смееш да споменеш че сега е даже по-лошо отколкото преди че не съответства на официалната пропаганда.

    Коментиран от #80, #84

  • 79 Извинявайте ама схемата на статията не е

    9 0 Отговор
    ...за корупцията в Европа, за "плурализма на мнения в медиите"!?!? Ако това, боклук германски отчита най- голяма свобода на мненията в медиите в България....не става въобще въпрос за корупция, щото Урсулата и мъжко й ще са ненадминати, колко милиарда завлякоха ха покрай престъпления а им с коеидваксовеъе и скритите договори с фазера
  • 80 нещо не си много запознат

    4 1 Отговор

    До коментар #78 от "Запознат":

    Аз онова време съм го живял. Знам много добре какво беше тогава ЮАР за всички българи. Защо ЮАР? Защото гроздето бе кисело. Много кисело.

    Коментиран от #152

  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Избирател

    8 5 Отговор

    До коментар #75 от "така е":

    Е те ни ги назначиха от посолството и ги накараха да направят "сглобката" че и плюят срещу Радев. Старите мутри пак са на власт - ПП$ДБ нали се кълняха че в никакъв случай нямало да управляват с ГЕРБ и ДПС а то какво стана - или каквото им наредят от посолството. Колониалната администрация трябва да изпълнява нарежданията на господарите си.

    Пък Радев не е от колониалната администрация и за това е лош - мисли за българските интереси а това е много лошо нали?

    Коментиран от #85, #88

  • 84 Историк

    12 3 Отговор

    До коментар #78 от "Запознат":

    "Тогава" за 10 години напуснаха 1.2 милиона, след това напуснаха още 800 хиляди за следващите десет. Сега са под 300 хиляди и дори те "напускат" заради комунокрацията, в която живеем.
  • 85 Историк

    6 8 Отговор

    До коментар #83 от "Избирател":

    Кой е назначен от посолството?

    Посочи го и дай доакзателство за това.

    Коментиран от #156

  • 86 Я проверете,

    7 0 Отговор
    кой беше купил Дойче веле и ще ви стане ясно от къде духа вятъра👋
  • 87 шлосер

    3 1 Отговор
    Защото все още, не сме приели Капитализма напълно! Едно време нарицателните, Социализъм и Комунизъм чувахме и виждахме под път и над път, а сега понятието Капитализъм, звучи малко нелегитимно! Едно време имаше идеологическа борба, без властта да носеше съществени облаги, но сега, когато облагите могат да бъдат много големи, корупцията набира сили, и освен управлението, обхваща и съдебната система! Дано дълго афишираните намерения за промени в управлението на страната, да отстранят несправедливостите, които ни правят нещастни!
  • 88 9.7.2020

    6 9 Отговор

    До коментар #83 от "Избирател":

    9 Юли 2020 е светъл ден в българската история.

    Сутринта третото правителство на ГЕРБ и Бойко Борисо обяви, че България официално влиза в чакалнята на Еврозонята - последната стъпка за приемането ни в клуба на БОГАТИТЕ страни - Европейския съюз.

    След обяд лицето изпълняващо длъжността президент на България вдигна юмрук и се изръмжа "Мутри вън. Да си върнем България!". И я върна на мутрите.

    Да. Посолството ти е виновно. Но съветското.

    Коментиран от #92

  • 89 преброяването на мишки да започне

    4 5 Отговор
    защото не сме натод а мърша !!! всеки на който му затопли на задника и бяга като обезумял спасявайки се без да го е грижа за народ родина …! всеки спалил себеси в чужда държава е предал родината и близките си но никой не му харесва истината и затова се замозалъгват че не било така те помагали толкова много пращайки по 200-300€ в българия всеки месец?!?!? бягат хората защото са тъпи и мързеливи за това защото са мишки страхливи …

    Коментиран от #94, #101, #105

  • 90 Иван

    10 5 Отговор
    Защото много руски мекерета има тук

    Коментиран от #108

  • 91 Циник

    3 3 Отговор

    До коментар #76 от "6-6-6":

    Те ако я заселваха с рускоезични щеше да е супер. Заселваме я с австралопитеци, повечето произведени от собствената ни образователна система и чалга култура.
  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 твоята истина

    2 4 Отговор

    До коментар #81 от "Истината":

    толкова колкото и на дойче зеле истината…
  • 94 Напускат, ама се връщат....

    5 4 Отговор

    До коментар #89 от "преброяването на мишки да започне":

    Имам конкретен случай на познати - женени мъж и жена , избягаха в ЮК , родиха там две деца, които не знаят сега български, а са юноши вече .....и много странно, но от първия ден на всяка училищна ваканция в юк ( а там са много - зимни, пролетни, великденски летни) от първия ден с евтините полети са в България , стоят в България до буквално последния ден преди започването на училище ...не мога да ги схвана такива хора, драпаха да емигрират, децата им не са българи ( нито говорят, нито пишат на български) обаче, е ти тая лудост сега - драпат да избягат пък сега от ЮК при все удобен случай...побъркаха се, не знаят кви са - българи ли са, англичани ли са ( щото изкараха двойно гражданство) та те така ...българите не са наред с главите ...та те така

    Коментиран от #98

  • 95 Родолюбец

    10 6 Отговор
    "Като разбереш, че Уестингхаус ти дава същия уран, като руския, но без политическия шантаж на руските фашисти"

    Верно, Уестингхаус дава същия уран като руския защото го купува от Русия и ми го продава на тройна цена ама ме гложди една мисъл - те защо ли са се поддали на "политическия шантаж на руските фашисти".

    "Когато приемеш толкова емигранти на глава от населението колкото Германия" - ами на глава от населението ние сме приели повече мигранти отколкото Германия ама никой не ни дава да ревем. Все пак Германия е 83 милиона а ние нямаме и 6.

    "Когато спреш "руския газ" през Турски поток (за Австрия и Унгария)" - що бе правилата не са ли да не купуваме а не да спираме за някого - защо ли Австрия продължава да купува и си гледа собствения интерес а ние трябва да гледаме интереса на господарите ти.

    Та в крайна сметка не ми обясни защо правилата за нас са едни а за господарите ти са други. Защо САЩ могат да купуват руски уран, руски дизел, руски втечнен газ, руски диаманти, руска дървесина и много други но ние българите не можем.

    Коментиран от #97

  • 96 Коко Джъмбо

    12 3 Отговор
    Ако януари не затварях 50г. и аз щях да нарамя куфарите - 100% - въпреки, че съм семеен! Но да се еа в глупака, че още навремето не се махнах! Сега живея за да образовам детето и да го изкаран навън, защото тая кочина потъва със страшна скорост и сила и процесът е необратим - за информация на всички "патриоти", които живеят в розовия си сън...
  • 97 Истината

    3 7 Отговор

    До коментар #95 от "Родолюбец":

    Я дай си източника за това, че урана, който Уестингхаус ти продава, е купен от Русия.

    А относно "извода" ти, руските фашисти не могат да упражняват такъв шантаж, защото са по-слаби от американците. Там руските фашисти са по-ниски от тревата и "просто правят бизнес".

    Я дай си източника колко емигранти е приела Германия,и колко България, да видим, кой колко е приел на глава от населението.

    "правилата" са, че някой купува, но изглежда, че България не пречи на това този някой да купува, тъй че България не спазва "правилата", че някой да рИве, че трябва да ги спазва.

    Добре, че пропусна Лукойл :)

    Накратко: докато руските писарушки рИват, че "правилата" не се спазват от другите ТОЧНО ТЕ САМИТЕ не само, че не ги спазват ами най-нагло се възползват от това. България е издънена дупка уравлявана от Кремъл и неговите икономически структури в България. Полезните и ти само им вършат пропагандата. Сигурно си мислят, че се "борят за родината".

    Коментиран от #110

  • 98 ККК

    10 4 Отговор

    До коментар #94 от "Напускат, ама се връщат....":

    Връщат се, само за да си оправят зъбите, мой, и да похапнат малко от бабините гозби, щото са им запращели ушите от пластмасовите храни на запад! Само за това се връщат! Има и единици, наистина единици висококвалифицирани кадри, които се връщат, но само по покана на някоя западна фирма с офис в България, която ги вербува на много висока заплата! Но да повторя пак - това са ЕДИНИЦИ!

    Коментиран от #100, #102

  • 99 дядо поп

    4 1 Отговор
    Защото само толкова имат пари за билет!
  • 100 Българин

    5 11 Отговор

    До коментар #98 от "ККК":

    "от пластмасовите храни на запад"

    Хахаха. Къде са "пластмасови" храните, "мой"? Във Франция, Италия, Испания, Хърватия, Австрия, Швеция и Великобритания ли?

    Няма такива шегаджии.

    Коментиран от #106, #164

  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 Българин

    6 0 Отговор

    До коментар #98 от "ККК":

    " Но да повторя пак - това са ЕДИНИЦИ!"

    60% от бройката на напускащи се, се връща. Това е статистика, не мантри.

    Разбира се, не се връщат, защото знаят кой управлява в България. Връщат се, защото измамно изглежда, че България вече е демократична държава и оттам нататъка се активират икономическите аргументи. Чака ги жестоко събуждане след около 10тина години, ако нещата вървят по същия начин.
  • 103 България ще се оправи скоро.

    7 3 Отговор
    Като се разпадне РФ.

    От 1878 сме си руска губерния. За това и стандарта ни е като на руснаците.
  • 104 дамм

    3 2 Отговор

    До коментар #1 от "Пешо":

    станали сме неграмотни след втората световна война, по -точно тогава започнаха да ни правят такива, не се ли запитваш защо бяха затворени границите , още тогава голяма част от населението щеше да се изнесе, но не му се позволяваше , не можеше да пътуваш никъде.
  • 105 ККК

    9 0 Отговор

    До коментар #89 от "преброяването на мишки да започне":

    Бягат, защото "една птичка пролет не прави", умник! Все едно не знаеш, че в бълхария всеки си има човек и всичко е синджир-марка! Как шепа шора ще се борят срещу Системата/Държават, при положение, че всички институции са на кълбо бе!? Нали системата ще ги смачка МОМЕНТАЛНО и животът им ще стане двойно и тройно по-черен!? Аман от дървени слепи философи!!!!!
  • 106 ККК

    7 0 Отговор

    До коментар #100 от "Българин":

    Извинявай, забравих, че ям доматите с колците....

    Коментиран от #111

  • 107 истината

    7 1 Отговор

    До коментар #12 от "пламен":

    да, почиват но не е и България
  • 108 Успешно

    1 0 Отговор

    До коментар #90 от "Иван":

    обслужвани от Дундуков.....
  • 109 Политкоректен

    11 0 Отговор
    Нека да започнем от тук: ти си талантлив художник, композитор, физик, химик, режисьор, писател, пилот, .... Да не изброяваме всички професии. Та искаш да се изграждаш в твоята област и да реализираш определени проекти в своя живот. И? Какви точно възможности за реализация имаш тук? Има само ченгета от ДС и техните отрочета, които са окупирали всичко, не дават пиле да прехвръкне и пречат на обществото да се развива. Не, че някой в чужбина е приплакал за теб - това е ясно. Ясно е, че ще си смотанякът, който ще работи най-много на най-ниската заплата. Но в момента в други държави се реализират големите проекти: като почнем от изкуствата и спорта, та стигнем до високите технологии. Талантите просто нямат избор. Иначе просто мечтите им загниват в блатото.
  • 110 Родолюбец

    7 4 Отговор

    До коментар #97 от "Истината":

    Източниците си ги търси сам - тук не дават да се публикуват линкове - има ги в нета.

    Уестингхаус не обогатяват уран - от къде мислиш го вземат - и да не мислиш че всеки уран става за руски реактори. Най малкото е оформлението му като таблетки които после се поставят в циркониеви пръти които пък се свързват в касети. За всеки реактор са различни.

    Та САЩ са богати и ние искаме да сме като тях - защо не се учим и да правим като тях. Защо не забраним на американците да купуват руски уран а ние да го купуваме от Русия и да им го продаваме на тройна цена - и ние ще станем богати. Вие не искате ли да сме богати - то така се става богата държава. Защо не забраним на американците да купуват руски дизел и ние ще им го продаваме поне на двойна цена.

    Пък Лукойл най малко ме интересува - интересува ме горивата да са евтини. Защо ли господарите ти не предложат евтини горива на пазара и Лукойл сам ще фалира - нали пазарна икономика.

    Обаче вас не ви интересува България и българските интереси - важното е господарите ви да са добре че от тях зависи прехраната ви. Вие сте атибългари

    Коментиран от #113

  • 111 Българин

    5 4 Отговор

    До коментар #106 от "ККК":

    В България всички искат да са "тарикати" и когато бъде показано, че не са започват да стават и "остроумни" (или агресивни) според зависи.

    Ела ми се обади когато в България някой направи Паея какво ми я правят във Валенсия (по ресторантите и в къщи). Можете да се поразходите на слънце, всички тарикати, които ми обяснявате как "в Европа" ядели "пластмасови" храни. Ела да те разведа на рибния или зеленчуковия пазар, за да разбереш какви мизерии са вашите "натурални" храни.

    Коментиран от #123

  • 112 Суха съчка

    2 2 Отговор
    ДВ никога не са били в час за бг то не е лошо да помислят да се саморазпуснат колкото и да им сладки заплатите.Не съм фен на Путин на социализма и на Б Б даже и на Кирчо.
  • 113 Истината

    3 3 Отговор

    До коментар #110 от "Родолюбец":

    "Източниците си ги търси сам"

    Само да ти кажа, след това изречение не четох нищо повече. Ясен си.

    Коментиран от #115, #116

  • 114 факт и страх

    10 0 Отговор
    Няма толкова мръсна държава и най вече столица. Планове, проекти ,бюджети,милиарди пари от ЕС - къде са?Нямате си и представа какво притежават депутатите и тези около тях! Най-чисти, изпрани и ароматизирани са само техните пари. Вижте Румъния, Сърбия, Гърция и останалите около България. В сравнение с тях ние сме един обор.

    Коментиран от #119

  • 115 Родолюбец

    2 4 Отговор

    До коментар #113 от "Истината":

    Ти си ми ясен - мъчиш се да защитаваш господарите си за политиката им против България и ми е ясно и защо го правиш - все пак всеки трябва да яде но не е много морално да изкарваш прехраната си с продаване на България.

    Коментиран от #117

  • 116 Родолюбец

    1 2 Отговор

    До коментар #113 от "Истината":

    Ами ако искаш пък ти дай източници за твоите твърдения.

    Коментиран от #118

  • 117 Истината

    3 4 Отговор

    До коментар #115 от "Родолюбец":

    Вече отказа да си посочиш източниците на твърденията. Без тях си обикновен руски пропагандист. Няма лошо, всеки трябва да се простира според възможностите си.
  • 118 Истината

    0 1 Отговор

    До коментар #116 от "Родолюбец":

    Кои твърдения?

    Посочи ги.

    Коментиран от #124

  • 119 Лесно е

    1 9 Отговор

    До коментар #114 от "факт и страх":

    Защо след Борисов в България вече не влиза нито едно европейско Евро? Защото ще потънат в Москва. ЕС има доверие единствено на Бойко Борисов. А вие го плюйте колкото си искате.
  • 120 Човек с памет

    4 4 Отговор
    DW са лъжци.
    Разните комисии в ЕС можеше да реагират на сигналите за корупция в България, но избраха да не правят нищо, защото им е по-изгодно.
    ГЕРБ е направен с германски пари, значи на спонсорът му е било изгодно.
    ЕС нищо не не направило за силна и развита България. Изгодна му е слаба и зависима.
    От 2005 насам ЕС съдейства на корупцията и организираната престъпност в България.

    Коментиран от #122

  • 121 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 122 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 123 Европеец

    7 3 Отговор

    До коментар #111 от "Българин":

    Защо в България трябва някой да ти направи Паея когато това не е традиционна българска храна - ти ми се обади когато направят шкембе чорба във Валенсия както я правят в България ако изобщо ти направят такава. Пък относно зеленчуците ми намери домати във Валенсия като българските но не от пазара а купени от някоя баба на село.

    Коментиран от #125, #130

  • 124 Родолюбец

    1 3 Отговор

    До коментар #118 от "Истината":

    За същите за които ти искаш линкове - че германците са приели повече мигранти на глава от населението, че Уестингхаус не купуват урана за руските реактори от Русия а сами си го произвеждат.

    Не се прави на ударен - много добре знаеш

    Коментиран от #126

  • 125 бхаха

    3 2 Отговор

    До коментар #123 от "Европеец":

    Бабата на село си гледа леха за себе си, и парник за "пазаря". И тя не яде от това, което продава.
  • 126 Истината

    3 1 Отговор

    До коментар #124 от "Родолюбец":

    Аз казах, че българин може да рИве за това че Германия е спряла емигранти, когато България приеме толкова емигранти на глава от населението, колкото Германия.

    Ти не правиш разлика между твърдение и УСЛОВИЕ.

    Аз казах, че няма доказателства, че Уестингхаус ни продава "руски" уран и те поканих да дадеш такива.

    Твърдението тук е, че няма доказателства, и докато не представиш такива е абсолютно коректно.

    При мен няма да минеш с махленска реторика - или започваш да вадиш факти, или увяхваш.

    Коментиран от #132

  • 127 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 128 инж. Ганчо Илков

    6 0 Отговор
    Не иска само Статистика, иска Реформи. Кой да ги Дефинира. Предложи и Приеме? Откъде да се започне? Вежда се, че Парламента отдавна е сбор на Организации борейки се за Присъствие от 121 Депутата. Защо? Единствено за да Поддържат близките до това Мнозинство Бизнесмени, "Дарители" в Изборния Процес. Как става това? Чрез предоставянето им на Обществени Поръчки и занижен Финансов и Технически Контрол. Организациите (изхвърлили Политическите Партии) не разчитат на Членска Маса. Разчитат на "Дарения" и Държавна Субсидия. "Дарителите", ("Бизнесмени") купуват "Гласове" и принуждават Работниците във "Фирмите" им да "пълнят" Залите по време на Конгрес "на местните " Организации а Конгресните Документи изпращат за Регистрация в Централите. Това е действителното Статукво поддържащо Устойчивото Развитие на Корупцията и Олигархията. Организационните Лидери демонстрират Сила в Парламента, но само на Думи. Те са Функционално Неграмотни относно провеждането на Реформи които да подобрят Националната Икономика и Бита на Хората. Не са в Състояние да Проведат Реформа както в Образованието, така и в Здравеопазването, Пенсионната Система, с една Дума - да Променят Държавното Управление. Заплати от 12÷14 хиляди в Държавните Институции, 120 хиляди в Държавните Болници да не говорим в Банковата Система са Законно Основателни. Не се приема почасовото заплащане, нито пък се оценява Професионализма на Работниците. И всичко това според Конституцията е нормално и не бива да бъде променя

    Коментиран от #129

  • 129 нормално е

    0 0 Отговор

    До коментар #128 от "инж. Ганчо Илков":

    По-важното е в парламата политическите "титани" да искат устафката на министрите, вместо да изковат работещи закони. Народа иска политически зрелища и такива му се предлагат в изобилие.
  • 130 Българин

    1 5 Отговор

    До коментар #123 от "Европеец":

    Само дадох пример с Пеята, но ти даже не го разбра (а си тръгнал да наставляваш останалите за храна). За нея ти трябват разнообразни и висококачествени морски продукти, които се намират из цяла Испания. Сравни това с България, която е МОРСКА държава и в нея освен в някой специализиран магазин, я намериш един два вида прясна риба и морски продукти, я НЕ.

    За шкембето - то е дошло в България от Турция, в която е дошло от Близкия Изток и го има в РЕДИЦА държави, от Франция, през Хърватска, през Иран та чак до Германия. И ако си мислиш, че с нещо го правите по добре от тези страни, жестоко си се объркал.

    Впрочем, шкембето по още една причина е нудачен пример - в него няма никакви изключителни като качество продукти, че да го вкарваш в разговор за КАЧЕСТВО.

    Коментиран от #138

  • 131 Гражданска позиция

    1 2 Отговор
    Сложно е за обяснение, и чистачките почивали в турция и гърция. Зависи тия 800 лева за какво ги харчиш, едни за водка и цигари, други са на айрян и хляб, трети на джанки, круши и плод див от диви дръвчета и дренки компот без захар. Лишото е, че едни хора на месец им падат по 10 000, 20 000 хиляди, а на други 800 и живеят едно срещу друго. На запад богатите живеят в богати квартали, бедните... Оод България си я построите комунисрите след 1989 за вас си. И заедно 35 години крадохте от народа, не мислейки, но явно е трябвало така да стане, и кво като отидоха в Германия, Италия и сие, върнаха се болни, когато срелбеш, болна от рак в кръвта, другата по психиатрии, явно не им е било ок, да гледат стари жени, зареждали им хладилника и една година само българката и старицата в Германия се разхождали в двора, и колко, 20 000 за една година, върна се, но здрава, а ония по 10,15,20,35 г болни хора. Всичко е до късмет, а в Бг до връзки. Вижте 17 г, коя ни е управлявала града. Много по умни геолози, инженери с не купени дипломи, но предпочели простоватата и днес резултата от прост беден депутат мразещ заможни хора по живков, кво очаквате. Излишно е да страдаме, вече нищо не може да се промени. Много богати хора има в България, но Ердоган им каза преди 35 г раждайте по три и те го послушаха неговите. Всичко е с бебета и деца малки. А бг кои имат 2,3 внучета, замогналите се през тия 35 години. Гледайте черешката на тортата с шеф Манчев и там ще има ли награждаван с връзк
  • 132 Родолюбец

    1 1 Отговор

    До коментар #126 от "Истината":

    Дай източници както казваш

    - Аз ти казвам че България е приела повече мигранти на ГЛАВА ОТ НАСЕЛЕНИЕТО отколкото Германия. Като абсолютна бройка са по-малко - има достатъчно източници в нета.

    "Аз казах, че няма доказателства, че Уестингхаус ни продава "руски" уран"

    Няма доказателства че не е и руски нали но 2+2 е равно на 4. Както ти казах не всеки уран става за руските реактори, Уестингхаус не обогатяват уран (самите те го казват) и нямат фабрики да го правят на касети. САЩ са най големия купувач на руски обогатен уран. Та според теб сигурно си правят чорба с него а за нашите руски реактори не го ползват а купуват от някъде другаде. Та колко държави в света могат да обогатяват уран и колко от тях ще се навият да произведат касети за нашите руски реактори (става въпрос за няколко реактора).

    Ама само с лапане не става трябва и акъл.

    Коментиран от #134

  • 133 българина винаги ще е нещастен

    1 0 Отговор
    докато чака някой друг да дойде да го оправи. Идват руснаци, американци, ходжи..... И българина си ходи все оправен.
  • 134 Истината

    2 1 Отговор

    До коментар #132 от "Родолюбец":

    Отказа ти да посочиш източниците си, които подкрепят твърденията ти е красноречив. Не можеш да подкрепиш твърденията си с факти.

    "Няма и доказателства, че не е" не е доказателство, че е. Логиката ти е много слаба, и като казвам "логиката" нямам предвид начина, по който пишеш, а познанията ти по това кога един аргумент се смята за логически ВЕРЕН.

    Вярно, че трябва и акъл.

    Коментиран от #140

  • 135 Артилерист

    5 3 Отговор
    Това за първо място по бедност, за трагичното състояние на образованието, произвеждащо полуграмотни хора, за масовата корупция и прочие го чета-забележете-за втори път за тази седмица и от Дойче веле. Ще обърна внимание на една спомената наистина съществена новост за нашите неблагополучия. Става дума за сериозно УВРЕДЕНИЯТ МЕДИЕН ПЛУРАЛИЗЪМ! Това е абсолютен факт, за който т. нар. "демократи" не искат и дума да се обелва. В момента в България има тотална доминация на един малък пласт, една тънка атлантическа ципа, която покрива и заглушава всеки разумен глас, който изразява елемент на позитивност към Русия. В този смисъл атлантическата партийна, парламентарна, правителствена и медийна пропаганда е толкова яростна, злобна и отричаща други мнения, че ако я нарека нац...иска, хич няма да сбъркам. Сега да се наругае Русия и всичко руско е сигурен атестат за правилност и кариерен растеж. България от 33 години е под американско влияние и управление от посолствоТО им, но за все по незавидното й състояние, посочено дори и от Дойче веле, са виновни Русия, Митрофанова, президента Радев, русофилите, комунистите и ДС. И по никакъв начин, разбира се, не може и дума да става за някаква вина на американските ни колониални господари.

    Коментиран от #136, #137

  • 136 нагледен пример за случващото се

    2 2 Отговор

    До коментар #135 от "Артилерист":

    Ти си красноречив пример за случващото се в България. През 1990 СССР продаде България на лошия Запад, но още не я дава. Вкараха ни в НАТО и ЕС като руски Троянски кон и за това има хиляди доказателства, включително неприемането ни в Шенген вече 13та година. Факта, че в момента в който влезнахме в чакалнята за Еврозоната, президента излезе и поведе преврат срещу легитимното правителство в България е също много показателен. Сега мутрите са вън, и по цял ден с тях ни занимават медиите.
  • 137 Истината

    2 2 Отговор

    До коментар #135 от "Артилерист":

    Я дай сравнителния индекс на плурализъм на медиите в България и в Русия.
  • 138 Европеец

    3 0 Отговор

    До коментар #130 от "Българин":

    Защо бе и по черноморието се намират висококачествени морски продукти от това което вирее в Черно море - не може да сравняваш "морето" на Испания с "морето" на България. Естествено че в Испания ще има по голямо разнообразие от прясна риба. Но нищо не каза за доматите и чушките - дай да сравняваме сравними неща.

    Все едно аз да сравнявам бананите в Колумбия с бананите в България - ами в България не виреят банани и тия които ни ги карат не можеш да сравниш по качество с тези в Колумбия.

    Трето сравняваш някакво традиционно ястие на едната държава и казваш че не го правели добре в другата - аз ти давам пример с българско традиционно ястие пък ако ще да е боб яхния или пък свинско със зеле.

    Коментиран от #142

  • 139 Българка

    1 2 Отговор
    До 36 кики. Съгласни. Преди 1944 е биломного по ок от днес. Но комунистите все те се мислят за велики. По цял ден стои на камъка, гледа работещият и не одобрява работата му. Малко учени, много занаятчии и ако не бе 9 септември 1944, бихме живяли днес по добре. За 35 години увеличихте бюрокрацията, вместо да я намалите и да построите нови фабрики и заводи. Нищо не става там къде съхне трева, къде изчезват костенурки, къде няма диви ягоди, добре, че има диви смокини, череши и др дръвчета, някои хора да вкусят. Няма народ. И ако има, то България името и би следва да е променено, както искат в Индия. Дърво, което не дава плод той съхне и го режем от корените да не заразява до него

    Коментиран от #144

  • 140 Родолюбец

    0 1 Отговор

    До коментар #134 от "Истината":

    Ами и ти не можеш да подкрепиш твърденията си с факти - "когато България приеме повече мигранти от Германия на глава от населението тогава може да реве"

    Аз ти казах че е приела но не им дават да реве а Германия спря емигрантите.

    Коментиран от #141

  • 141 верно ли?

    1 0 Отговор

    До коментар #140 от "Родолюбец":

    Като ги е приела, къде са тези мигранти в България?

    Коментиран от #145

  • 142 Българин

    2 6 Отговор

    До коментар #138 от "Европеец":

    Е нали ядяли "пластмасови храни"? Забрави ли? Сега пък "не можело да се сравняват" обаче В ПОЛЗА НА ИСПАНИЯ.

    Аз не сравнявам "традиционни ястия" (ти се опита да го правиш). Аз посочих ястие, за което се изискват висококачествени продукти каквито в България можеш само да сънуваш (освен ако не отидеш в суперспецилаизиран магазин, и не извадиш ГОЛЕМИТЕ кинти).

    Обазалагам се, че никога не си си купувал домати или чушки от местен пазар в Испания. Иначе нямаше да се напъваш. Нещо повече, обзалагам се, че не си купуваш често и от пазарите в България, иначе щеше да знаеш, че не са нищо особено. Популярността на българските домати и чушки идва от соцвремената, когато получавахме големите хвалби от това, че ги изнасяхме в региони, които нямат НИКАКВА качествена земеделска продукция (северната част на СССР, полупустинни райони от бившия комунистически блок и т.н.).

    Коментиран от #150

  • 143 Френската гимназия

    5 0 Отговор
    Напускат България, за по хубав и спокоен живот за тях и децата им. Ако бе ок в България, никога не биха, но объркаха света. Напускат я и немци, женени с деца американски. От тях има много състрадателни хора млади немци и са им давали при заминаване нови прахосмукачки, телевизори, перални, хладилници, ютии. Кога Борисов ще ми даде един климатик, да не сме ба на студено, и да каже Той Борисов, колко хора на запад, от пожарникарите не могат да се лекуват от тяхните пенсионери. Що не пубкикуват дойче, за тяхните пенсионети от пожарна, мвр, да го видим батето какви ги е върлил 17 години или 37 години, бил е на 27 годишен влизайки във властта, днес е на 64 минус 27, не прави ли 37 години, а неговите от герб са търсили националиста от Ямбол, под масата на 21 г, 1989,но 2007 са улучили бате бойко по стар с 9 години, който е математик, завършил математическата може да бъде, тя историята му куца на батето, в родопите всички мюсюлмани
  • 144 Българин

    3 4 Отговор

    До коментар #139 от "Българка":

    "и ако не бе 9 септември 1944, бихме живяли днес по добре" - това от Козяк ли ти го казаха че е така - от къде си сигурна. Те "комунистите" бяха 45 години а вече 34 години "демокрация" минаха и защо ли не сме по-добре.

    "За 35 години увеличихте бюрокрацията, вместо да я намалите и да построите нови фабрики и заводи" - е нали "демокрация" членове сме на НАТО и ЕС и даже разрушихме фабриките и фермите които имахме по нареждане на новите ни братя (Ран и Ът), унищожихме армията и нарязахме въоръжението си, унищожихме образование и здравеопазване и видиш ли комунистите са ви виновни. Обаче не забелязвате че тези комунисти сега са се писали евроатлантици и гласувате за тях - те тези комунисти не са от виновните - някакви други са виновни.

    Коментиран от #146

  • 145 Истината

    3 2 Отговор

    До коментар #141 от "верно ли?":

    Никъде. Всички емигранти на българска територия са затворени в имигрантски лагери докато чкат да се изнесат с 300, или са в процес на изнасяне с триста (голяма част от уркаинците, които избягаха от войната от нас, в момента се изнасят с 300. Емигрантите, дошли в България и останали за постоянно, са НИЩОЖНА бройка.

    За разлика от страни като Германия, в която емигрантите имат шансове за благоприятна интеграция и огромен процент започват работа или обучение с перспективи за развитие до 3тата година от пристигането си в страната домакин. В България действа обратното - социалната им изолация и враждебност.
  • 146 Истината

    5 1 Отговор

    До коментар #144 от "Българин":

    "а вече 34 години "демокрация" минаха и защо ли не сме по-добре."

    В България 34 години има Комунокрация, не Демокрация.

    От 33 години ни управляват бившите комунистически тайни служби Държавна сигурност, чрез различни техни "представители" и "структури" (включително икономически). Те са клон на руските тайни служби.

    Коментиран от #157

  • 147 Ха ха ха ха

    3 1 Отговор

    До коментар #52 от "какъв пазар си ти бе?":

    А като не сме пазар, какво търсят тука кауфланд, лидъл, била, метро и др. такива у нас?! Да не би да са благотворителни дружества?! Много си умен.

    Коментиран от #148

  • 148 какъв пазар си ти бе

    0 0 Отговор

    До коментар #147 от "Ха ха ха ха":

    Ако плюскането ти е пазара, изобщо не ми го хвали. И какво е това примерно Кауфланд с 60 магазина в цяла България? Голем оборот прави. Направо безаналогов. Заклевам се.
  • 149 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 150 Европеец

    3 0 Отговор

    До коментар #142 от "Българин":

    "освен ако не отидеш в суперспецилаизиран магазин, и не извадиш ГОЛЕМИТЕ кинти"

    Ами големите кинти в България на колко малко кинти в Испания се равняват - можеш ли ми каза колко евро струва тази Паея която толкова я хвалиш и какви толкова висококачествени продукти влизат в нея и защо си мислиш че са "висококачествени".

    "Нещо повече, обзалагам се, че не си купуваш често и от пазарите в България" - тук позна защото на пазарите в България вече няма български стоки а идват "висококачествени" испански и от къде ли не.

    Вярно че в Испания не съм бил но съм бил в повечето Европейски държави и знам що за зеленчуци ядат - изглеждат идеални на външен вид но на вкус са като пластмаса (нямат никакъв). Между другото точно испански домати и чушки купувах в Англия.

    Коментиран от #154

  • 151 1111

    2 1 Отговор
    Депутатите на батето, свинарите, тая храна показващи ни я, прасетата не я ядат. Бойко е човек без вкус. Виж освен красота се изисква и умни сте, добри хора, а не злобни и мразещи хора заможни с труда си, а не с мързела и празни приказки. Трябва да се труди човек, но не да им се завижда и да се дават от общини разни на номенклатурни кадри на бкп директори, а той на работохолици да казва, идете горе продават, но др е за 3 хил, от община, а друго е над 50 хиляди. Хитри са на герб комунистите и кой има и работи, били фашисти, бъдете добри хора с добрите и трудолюбивите. Но младостраим мина в България, млади бяхме, но младост не помним. Явно отвън яко са го хванали руснаци и ердогановци да убие всичко българско герб
  • 152 Хайде бе!

    2 3 Отговор

    До коментар #80 от "нещо не си много запознат":

    Не си само ти живял/а по "онова" време. Лъжеш като копанарин. В сравнение със сегашното, беше в пъти по - добро. Да не си баба реститутка и ли от някой психосиспансер?

    Коментиран от #153, #155

  • 153 хайде де

    5 1 Отговор

    До коментар #152 от "Хайде бе!":

    Беше по-добро само за тираджиите и стюардесите в БГА Балкан. И за сервитьорите и барманите в Балкантурист. Ако си бил от сервитьорчетата, с тебе не можехме да се мерим ние простосмъртните. За тебе Кореком бе с отворени врати. За нас не.
  • 154 Българин

    0 5 Отговор

    До коментар #150 от "Европеец":

    Забавно е да се наблюдават опитите ти да се бориш с неща, които са ти над възможностите.

    Няма значение колко са големи големите кинти в България спрямо Испания, а това колко са големи спрямо стандарта в България, защото тези, които живеят ежедневен живот на място трябва да ги извадят, за да си осигурят качеството, за което говорим. Силно се съмнявам, че испанец ще си поръча морски дарове в България (да, даже и на морето).

    В Паеята влизат миди, скариди, лангустини, бейби октоподчета, сепия и калмари (освен ориз, очевидно) а цените варират между 7-8 евро, до много нагоре, в зависимост колко скъп и престижен е ресторанта.

    Аз няма нужда да "познавам", аз го знам със сигурност, защото думите ти не съответстват на реалността.

    Доматите и чушките от Испания, които си "купувал в Англия", са брани зелени, за да могат да достигнат до теб в търговски вид. Има британски чушки и домати в сезон, които са ... същите като българските. КАзвам го като човек, който е живял в Англия.
  • 155 Българин

    4 3 Отговор

    До коментар #152 от "Хайде бе!":

    "В сравнение със сегашното, беше в пъти по - добро."

    Верно?

    Понеже съм поживял по онова време, я ми обясни кое "беше по-добро" (нежели "в пъти по-добро").

    Но КОНКРЕТНО, не ОБЩИ ПРИКАЗКИ.

    Коментиран от #158

  • 156 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 157 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 158 Българин

    5 3 Отговор

    До коментар #155 от "Българин":

    Здравеопазване и образование бяха в пъти по добри ама едва ли си живял по онова време.

    Та можеш ли ми каза колко язовира се построиха за 45 години и колко сега за 35, можеш ли ми каза и за централи, пристанища, фабрики, пътища, напоителни канали и още много други.

    Коментиран от #159, #161

  • 159 Българин

    5 2 Отговор

    До коментар #158 от "Българин":

    "Здравеопазване и образование бяха в пъти по добри"

    Къде са ДОКАЗАТЕЛСТВАТА за това твърдение?

    Казах "без общи приказки".

    И, да, живял съм, учил съм и съм работил, "по онова време".

    Коментиран от #165

  • 160 1234

    3 2 Отговор
    Така е Европеец. От 20 години тръгнаха на студентски бригади преди 20 години. От българската черноземна и всякакъв вид почва по хубава няма, бяха ми разказвали, а и за семейната, поне да бяха оставили българско семе, а сенената идват от ЕС, дори и Цветята. Те затова са умни нашите съседи. Изкупиха бг земи и на някой от бкп дс им дадоха някой декар за заблуда, вижте ме, че съм загрижен за българите, кои българи, Кмете, които под масата, а в нот акт ниски суми, миже да сме абтали, но сне не с купени дипломи. И с тия семена, слтнчогледа стърчи на 5 метра височина, тиквите от семе Австрия 20 кила едната бомба за животните, но не и за ядене, има хора земеделци си пазят семе от живково, домати, чушки и сие. Богата земя, с бягащо от България млади хора, губи Бг, печели ЕС с млада кръв, най вече Германия и турчето младо цялото крака вени, а в Бг тури му стол виваком А1 и другите. Наказание, убийствено. По живков след гимнация прави цяла нощ и на др ден пак цяла нощ прави в жеко димитров тъкачките. Тъкачки предачки не могат със стол, но операторите, умират млади хора.
  • 161 Българин

    3 5 Отговор

    До коментар #158 от "Българин":

    "Та можеш ли ми каза колко язовира се построиха за 45 години и колко сега за 35"

    Мога да ти кажа колко язовира НЕ СЕ ПОДДЪРЖАХА по "онова време". Отговора е - ВСИЧКИТЕ. 35 години правим ремонти на недомислиците от "онова време". Точно като панелките, от които много бяха "построени", но със стандарти под всякаква критика, заради което при санирането им сега инженери и строители се хващат за главите като гледат как се е "строило". Изливането на бетон където ти падне не е трудно.
  • 162 абе

    5 5 Отговор
    По живково време всичко се строеше само с бригади и ленински съботници. И с робския труд на войниците от Строителни войски, които работеха за пакет Арда на месец.

    Коментиран от #166, #172, #193

  • 163 Гражданин

    5 0 Отговор
    Къде е по хубаво. Хубаво е, ако борисов ти е, убаво е в Бг. Майката в съда чиновник, бащата мвр, детето мв, другото охрана, това си върви от живково до днес. Дори и частника си наема деца, внуци при него. По цяла нощ изчислява, не му трябват чужди хора да го крадат. А отвън българите, как да се върнем, да ни командват простите. И те са прави отвън. Тук имат пари, че 3,4 поколения неуки. Ела, живей 50,60,70 години и кусур сред най различни етноси и реагирай, къде. Къде бойко доган пеевски нинова костов и сие са ваши хора. Цели родове бяха и са на държавна, но както и да е, филма е канец за мнозина, няма да се мятаме от скалите Я
  • 164 Хайде бе!

    4 1 Отговор

    До коментар #100 от "Българин":

    Ти показвал ли си носа си извън България? Де Бил. Петнадесет години работих в Германия и пообиколих гЕвропката. Абсолютно всичко Е химия, още от много преди 90-та година.
  • 165 Българин

    5 3 Отговор

    До коментар #159 от "Българин":

    А къде са доказателствата че сега е по-добре - аз го виждам как е - според господарите ти тогава сме били на 23-то място в света по качество на живот а сега сме на 112-то място някъде след Гана. Сега не можеш да си направиш операция ако нямаш пари а навремето беше безплатно. Навремето произвеждахме компютри които бяха на световно ниво а сега какво произвеждаме. Произвеждахме и кари и тежко оборудване и автобуси и коли и много други работи а сега чушкопеци.

    Други "доказателства" искаш ли?

    Коментиран от #175

  • 166 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 167 много интересно

    1 4 Отговор
    Борисов не е на власт вече три години, защото го отлюспихте, ама пак той ви е виновен. Много интересно.
  • 168 никой не ти говори за венци

    0 3 Отговор

    До коментар #166 от "Военен":

    Тези в американската армия дали работят за 50 стотинки на месец? На сила ли са изпратени там?

    Коментиран от #176

  • 169 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 170 ИМПЕРИАЛИСТ

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "Пешо":

    Докато не бъдат уволнени всички "историци" от "Институт за исторически изследвания" към БАН, няма да се оправим ....
  • 171 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 172 Българин

    4 3 Отговор

    До коментар #162 от "абе":

    Е чак пък всичко с бригади и ленински съботници не е построено - АЕЦ и другите централи не са посроени с ленински съботници. Язовирите също.

    До 1944 г в България е имало съвсем малко асфалтирани пътища - та представяш ли си колко асфалтирани пътища щяхме да имаме ако не бяха лошите комунисти и руснаци а се строеше със темпото на последните 34 години. Селата ни все още щяха да газят в кал. Да не говорим че нямаше да имаме язовири и централи защото нищо не е построено за 34 години.

    Коментиран от #174, #179

  • 173 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 174 прав си

    3 5 Отговор

    До коментар #172 от "Българин":

    АЕЦ го строиха основно виетнамци.
  • 175 Българин

    4 4 Отговор

    До коментар #165 от "Българин":

    Поредния другар, който твърди нещо, и когато не може да го докаже, пробва с "а вие защо".

    Не разбрахте ли, това е ЛОГИЧЕСКА ГРЕШКА. Така НЕ СЕ доказва позиция.

    Най-добрия пример за това колко беше "добро" образованието тогава са ТОЧНО тези, които най-ревностно защитават "онова време". Не могат да се приспособят към изискванията на конкурентен пазар на труда, поради което работят за малко пари (или работят нелегално каквото дойде).

    Що се отнася до "безплатното" здравеопазване - България има по-висока продължителност на живот в сравнение с почти всички (ако не и всички) страни, които твърдят, че при тях има такова - Русия, Северна Корея, Венецуела, и т.н. a генерално страните които нямат "безплатно" здравеопазване, имат доста по-висока продължителност на живота.

    Впрочем, в една операция се използват да речем сложни апарати за наблюдаване на жизнените показатели. Можеш ли да ми посочиш един производител, който да е раздавал такива "без пари"? Ако не можеш, не е било "безплатно".
  • 176 Военен

    1 1 Отговор

    До коментар #168 от "никой не ти говори за венци":

    Наборната армия съществува и в много от западните държави или е съществувала и никъде не е била платена. САЩ са с платена армия но никой не дава на строителните войски допълнително възнаграждение за това че работят като строители освен армейската заплата. И не сравнявай ония 50 ст със сега - 1929 година заплатата на строител в САЩ е един долар седмично или около 4 на месец.

    Коментиран от #178, #182

  • 177 ВУЙКО -КАЛЕКО

    2 1 Отговор

    До коментар #46 от "ртъукк":

    Пишете ,че МРЗ трябва да е 1200-1300 лв,а пенсията 800.Добре ама като,че ли това трябва да се заработи.Още не сме се отървали от соц порядките,че държавата е длъжна да дава ,а ние само да лапаме наготово,Един пример за наводненията.За 50-100 лева на година около 80-90 % от частните имоти не са застраховани,а когато дойде бедствието държавата е длъжна да помогне на хората на които за домовете им са разрушени
  • 178 верно ли

    0 0 Отговор

    До коментар #176 от "Военен":

    Защо изобщо са давани тези 50 стотинки на бойците в българската армия? Така и така са в армията.
  • 179 Българин

    5 3 Отговор

    До коментар #172 от "Българин":

    "До 1944 г в България е имало съвсем малко асфалтирани пътища"

    За асфалтирани пътища са нужни машини и технология, които не са били добре развити до ВСВ, така че това е все едно да кажеш, че в България до 44та е имало много малко електрификация. Опаааа, забравих, че соцносталгиците и такива "аргументи" използват.

    Впрочем, за 45 години, режима на комунистите успя да построи 150 километра магистрали и 0 километра метро.
  • 180 Отдавна отлетял

    0 0 Отговор

    До коментар #31 от "Само питам":

    В Санкт-Петербург !!!
  • 181 Анонимен

    2 0 Отговор
    Много богати българи, подчервавам българи, са с психични отклонения. Зависи от възпитанието, от родителите, съвкупни са нещата. Предпочитам в една стая, но съм шастлив човек и се разбираме. Имат огромни къщи, а вътре мрачно и студенина лъха, все за пари, и затъпяваш, с тия българи може би съм за лечение в някоя лудница. На чивек едно жилище, кола, спокойна работа, жена, дете, деца. Както борисов си харесва, така и много по умни от него, но бедни искат неговото щастие, внуци 3, заръките на Ердоган са изпълнени от Банкя, Три внучета, чербаджи деди бойкоборисов, а на метри циганетата голи и боси у Банкя. Картина нарисувана от Веждичката. И снощи едни от веждичката чакащи на стоп, нашият вежди не е в НС, но жената с шапка бяла с надпис Веждичката, добре, че бях да им спра кола измъчени от тютюна хаха правете добрини, добри хора бъдете. Не лъжете, защото умните ви хващат лъжите, колкото и да се превземате, сте прости някои баби били те в НС. Бъди обикновен човек, днес си по върховете утре може да те смачкат и те направят на пихтия. Родителите ни са ни изучили, а вашите до 7 клас и с претенции без покритие, че някой ви е харесал женчо, не значи че сте еродит човек в нс, простеете, и го казват красиви и умни юристи.
  • 182 Българин

    2 0 Отговор

    До коментар #176 от "Военен":

    "Наборната армия" на Запад, там където съществува, не се занимава с гражданско строителство, тъй че сравнението е напълно неуместно.
  • 183 Истини

    1 1 Отговор
    Ако баба ви е родена 1885,баща ви през 1917,19,21, вие сте днес над 70,деца ви и т н. Може да сравнява, без да е от някоя партия, не е задължително. Ако родените излязат от земята и биха искали, но кои, занаятчииите, днес ЕС, живеем от 1925 в град, в къща, но отсръпена на брата на бащата. И улиците през 50те60те бе асфалтирани и днес е същото отивайки при братовчедите. И през къщата са живяли готвачи на болници в града, от града на капитан Петко войвода, от Тракия, мед сестра, лекарка и лекарка
  • 184 Артилерист

    2 1 Отговор
    До коментар 136 от "Ти си нагледен пример"
    Посочи само едно от хилядите ти доказателства, че Русия ни е вкарала в НАТО!

    Коментиран от #188

  • 185 Анонимен

    2 1 Отговор
    Вижте им депутатите на герб, пиша герб, защото те са най много във властта. И как с прост народ, да я бъде Бг. Може Черепа да е бандит крадец, но има дар слово. Не съм защитник, но просторията убива, от умният говорещ човек би взел бещо от него, а от простия, ставате и вие според нен прости. Мафията... Васил черепа не говоеи несвързани неща, не иска да се хвърля, а това е лудост го казваха вещите лица в съда, който иска да си слага край на живота, ако бяхте умни, никога на тая длъжност бе бихте го казали гласно и като си прост, спасението от мен е да си мълчите, хората ще ви понислят или сте много умна, но поне няма да ви казват, тая откъде я избрахте, много е простовата.
  • 186 Читател

    3 0 Отговор
    Доктор Владимир Сотиров : Хората с преживяване за малоценност, веднъж заграбили властта, не са в състояние да се разделят с нея.
    Отзвук. БГ, допадна ми статията, психиатър... От полза на държавата
  • 187 Артилерист

    2 1 Отговор
    До коментар 137 от"Истината"
    Дойче веле посочва, че в БЪЛГАРИЯ НЯМА ПЛУРАЛИЗЪМ! Индексът на плурализма в Русия е 83 %. Ти ми кажи колко е индекса на българския парламент и правителство!

    Коментиран от #189

  • 188 Историк

    0 1 Отговор

    До коментар #184 от "Артилерист":

    Смяната на реториката на Георги Първанов по отношение на НАТО.
  • 189 Историк

    1 1 Отговор

    До коментар #187 от "Артилерист":

    "Индексът на плурализма в Русия е 83 %. "

    Русия 2022:

    Политически свободи: 5/40
    Граждански свободи: 14/60

    България 2022:

    Политически свободи: 33/40
    Граждански свободи: 46/60
  • 190 Артилерист

    1 0 Отговор
    До коментар 188 от "Историк"
    Не питам теб. Ти си постоянен дежурен и трябва с нещо да отговаряш, колкото и нелепо да е, като, например, за всесилието на Първанов!!!
  • 191 Вирус

    3 0 Отговор
    Ей дойчото защото купените ни политици изпълняват плановете за разрушение на българия
  • 192 Григоров

    3 0 Отговор
    Лъжа, след лъжа!! България,
    затъва все повече! Благоден
    стават само политиците и мо
    шенниците! За това намалява
    населението ни. Ще ни натра
    пят и американски бази.Жал
    ко за родината ни!!
  • 193 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 194 димитър

    1 0 Отговор
    не знам кой е нещастен със сигурност , българите ,шведите ,които са самоубийци на глава ,руснаците със саматона ...Мисля ,че това изобщо не е верно .
  • 195 Момчил

    0 0 Отговор
    Защото собствениците на зелето провеждат г.ноцид спрямо българите и това не е от днес.
  • 196 МинОвач

    0 0 Отговор
    Всичко се крие в доходите , направете МРЗ поне 1000лв и със сигурност ще останат повече хора в държавата. Не може да блъскаш цял месец като идиот и да не можеш да вземеш накрая и 900лв чисти а един учител генерира нонстоп неграмотен контингент и не прави нищо за двойно повече пари. Системата у нас е сгрешена и докато не се направят корекции нищо няма да се промени...
  • 197 ЦРУ

    0 0 Отговор
    Хем доходите двойни хем все още сме найбедни , само по това изречение се усеща миризмата на бягство на българите